bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee-extract kan leukemie bekampen

    Groene thee-extract kan leukemie bekampen


    In de zoektocht naar remedies voor leukemie, is mogelijk een nieuwe doorbraak op komst: een extract dat wordt getrokken uit groene thee, meldt the Sunday Telegraph. Vorsers van de Amerikaanse Mayo Clinic, die dit ontdekten, presenteren de resultaten van hun onderzoek deze week op een wetenschappelijk congres.
     
    Hematoloog dr. Tait Shanafelt, die het onderzoek leidde, lichtte al een tipje van de sluier. Hij zei dat uit proeven blijkt dat bij 42 patiënten met een veelvoorkomende vorm van bloedkanker (CLL) die werden onderzocht, werd vastgesteld dat zij in tweederde van de gevallen baat hadden bij een supplement waarvoor blaadjes groene thee de basis vormden. Dat komt doordat in die thee een chemische substantie zit die EGCG werd gedoopt en die de kankercellen in het bloed van die patiënten bestrijdt en het aantal aangetaste cellen vermindert. Ook andere tekenen wezen erop dat de tumoren zich bij deze patiënten niet verspreidden.
     
    Hoewel dr. Shanafelt beklemtoonde dat het ging om patiënten in een vroeg stadium van de ziekte en dat verder onderzoek nodig is, zei hij toch dat deze ontdekking kan leiden tot een stabilisering van deze CLL-vorm van leukemie en die geleidelijk kan vertragen. (belga/ddh)

    06-06-2010 om 12:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste gps-satelliet van nieuwste generatie gelanceerd

    Eerste gps-satelliet van nieuwste generatie gelanceerd

    Van op Cape Canaveral in Florida heeft een zware Delta-IV draagraket succesvol een opgewaardeerde gps-satelliet gelanceerd, zo was op gespecialiseerde websites te volgen.

    Nadat de start door technische problemen al drie keer was verdaagd, vertrok de Delta-IV van Boeing om 5 uur Belgische tijd. Zowat drieënhalf uur nadien kwam uit de bovenste trap van de superraket de GPS IIF-1 navigatiesatelliet van de Amerikaanse luchtmacht vrij.
     
    Gebouwd door Boeing is het de eerste van een reeks van twaalf kunstmanen in een 1,6 miljard dollar kostend programma om gps nog accurater te maken. Zo beschikken de nieuwe gps-kunstmanen ook over een nieuw operationeel civiel signaal.
     
    De Amerikaanse luchtmacht heeft de voorbije drie decennia al zowat 60 gps-kunstmanen gelanceerd. Ook burgers kunnen ze gebruiken, al kan de Air Force de resolutie van het civiel gebruik naar goeddunken reduceren. (belga/vsv)

    05-06-2010 om 20:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen H1N1-vaccins wellicht in de vuilbak in VS

    Miljoenen H1N1-vaccins wellicht in de vuilbak in VS

    In de Verenigde Staten moeten mogelijk miljoenen doses vaccin tegen de Mexicaanse griep weggeworpen worden. Heel wat minder dosissen dan gedacht zijn gebruikt geworden, en de vervaldatum komt steeds dichterbij.

    Niet eens de helft van de 229 miljoen doses onder de vorm van injecties of neusspray werden verstrekt. Dat meldt de Washington Post. Naar schatting 60 miljoen doses werden aan arme landen weggegeven of voor een toekomstige gebruiksmogelijkheid bewaard.

    1,6 miljard dollar
    Daarmee bleven nog meer dan 70 miljoen doses over, die al in spuiten of buisjes werden overgeheveld en daardoor weggegooid moeten worden als de houdbaarheidsdatum is overschreden. In totaal heeft het inentingsprogramma de Amerikaanse belastingbetaler 1,6 miljard dollar gekost. De belaste farmaceutische ondernemingen hadden wel in een recordtijd een vaccin tegen het H1N1-virus vervaardigd, maar bij de massaproductie waren er zoveel problemen opgedoken dat het hoogtepunt van de tweede besmettingsgolf al voorbij was.

    Toch toonden de vertegenwoordigers van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) zich tevreden over de inentingsactie. Naar schatting 81 miljoen mensen in de Verenigde Staten werden geïmmuniseerd tegen de Mexicaanse griep. (dpa/eb)

    05-06-2010 om 12:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk cadmium in 12 miljoen 'Shrek'-glazen van McDonald's

    Gevaarlijk cadmium in 12 miljoen 'Shrek'-glazen van McDonald's


    Fastfoodketen McDonald's heeft in de VS 12 miljoen drinkglazen ter promotie van de nieuwe 'Shrek'-film moeten terugroepen. De verf op de glazen bevat het giftige metaal cadmium, meldt de BBC.

    De glazen werden in de Verenigde Staten verkocht voor zo'n 1,5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in vier versies, elk met een personage uit de populaire animatiefilm
    Schade
    De Amerikaanse veiligheidscommissie voor consumentenproducten waarschuwt het grote publiek de glazen niet meer te gebruiken. Cadmium kan dan ook behoorlijk wat schade aanrichten, onder meer aan de lever, de nieren, de longen, het zenuwstelsel en de hersenen. In het geval van de McDonald's-glazen wordt vooral gevreesd voor langdurige blootstelling aan kleine doses.

    Het giftige metaal van de glazen kan afgaan op miljoenen kinderhanden en het lichaam binnendringen als een kind een ongewassen hand in zijn mond stopt.

    Volgens de fastfoodgigant komt de terugroepactie er "vanuit een extreem voorzichtige reflex". "We geloven dat de 'Shrek'-glazen veilig zijn voor de consument", zegt woordvoerder Bill Whitman. "Maar om helemaal zeker te zijn dat we enkel veilige producten verdelen, hebben we de productie gestaakt en engageren we ons om de verkochte eenheden terug te nemen."

    Bescherming kinderen
    Volgens een zegsman van de veiligheidscommissie zijn de doses cadmium in de glasverf licht boven de veiligheidsrichtlijnen die men momenteel uitstippelt. "We werken samen met McDonald's om onze kinderen optimaal te beschermen", zegt hij.

    'Shrek Forever After', het vierde en laatste deel in de succesvolle 'Shrek'-reeks, werd vorige maand in de VS gelanceerd. (tw)

    04-06-2010 om 22:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuigen EasyJet gaan aswolken kunnen opsporen

    Vliegtuigen EasyJet gaan aswolken kunnen opsporen

    Luchtvaartmaatschappij easyJet investeert het komende jaar 1 miljoen pond om twaalf vliegtuigen uit te rusten met apparatuur om aswolken op te sporen, meldt topman Andy Harrison.

    De vliegtuigen krijgen twee infraroodcamera's en een zender op de staart. Op die manier kunnen de vliegomstandigheden bekeken worden op basis van reële gegevens in plaats van op basis van schattingen, en kunnen aswolken beter in kaart worden gebracht, aldus Harrison.
     
    "Ik geloof dat dit een standaard zal worden, net zoals weerradars standaard zijn geworden. Het gaat om een belangrijk stuk technologie waarmee we zullen kunnen omgaan met vulkaanas op dezelfde manier als we omgaan met donderwolken. Vliegtuigen moeten niet stoppen met vliegen door donderwolken", zegt de easyJet-topman nog.
     
    Het Europese luchtverkeer daalde in april met 11,7 procent nadat aswolken ten gevolge van de uitbarsting van een IJslandse vulkaan het vliegverkeer ernstig had verstoord en honderden vluchten aan de grond had gehouden. (belga/vsv)

    04-06-2010 om 15:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

    Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

    In Kenia hebben wetenschappers de fossiele resten gevonden van krokodillen, schildpadden en meervallen die door mensen geslacht werden. De fossielen zouden twee miljoen jaar oud zijn.

    Ongeveer twee miljoen jaar geleden begon de mens vlees te eten, vermoeden de wetenschappers van de universiteit van Kaapstad. Bij de fossiele voedselresten vonden ze ook allerlei materiaal, zoals stenen die waarschijnlijk gebruikt werden om de dieren te slachten. Er zijn echter geen mensenresten gevonden bij de fossielen, zodat de wetenschappers moeilijk kunnen bepalen om welke mensensoort het ging.

    Op basis van vulkanische asresten vermoeden wetenschappers dat de fossielen ongeveer 1,9 tot 2 miljoen jaar oud zijn. Dan zou het kunnen gaan om de Homo habilis of de Australopithecus afarensis.

    Concurrentie op het land
    De vondst van de resten doet ook vermoeden dat de toenmalige mensen waterdieren verkozen boven landdieren. Dat had wellicht te maken met de geringe lengte van de mens. Daardoor was de concurrentie van vleesetende dieren op het land te groot en gingen ze liever op jacht in het water. (gb)

    04-06-2010 om 14:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedgroep bepalen met een simpele papieren test

    Bloedgroep bepalen met een simpele papieren test

    Een Australische wetenschapper heeft een prototype van papiertest ontwikkeld om bloedgroepen onmiddellijk te bepalen. De eenvoudige wegwerptest vervangt dure laboratoriumanalyses en is van onschatbaar belang voor de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

    "Kennis van de bloedgroep van een patiënt is onmisbaar voor een succesvolle bloedtransfusie, want het gebruik van een verkeerde bloedgroep kan dodelijke gevolgen hebben. In ontwikkelingslanden zijn dikwijls geen labo's met gesofisticeerd en duur analysemateriaal, een goedkope en makkelijke test kan dat probleem oplossen," aldus Gil Garnier van de Monash University.

    "Een zegen voor de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Bovendien kan de test ook gebruikt worden in de diergeneeskunde", voegt hij eraan toe.
     
    Papierstrip
    Er bestaan verschillende papiertests voor het opsporen van bijvoorbeeld glucose of cholesterol in het bloed, maar niet voor het bepalen van een bloedgroep. Het prototype van de nieuwe wegwerptest blijkt heel eenvoudig in gebruik en geeft onmiddellijk resultaat.
     
    Een druppel bloed op een speciale papierstrip zorgt voor een kleurverandering, waardoor de bloedgroep af te lezen is. Het systeem bestaat uit een speciaal filtreerpapier, geïmpregneerd met specifieke antilichamen, die binden met de antigenen in de rode bloedcellen. (belga/gb)

    04-06-2010 om 10:24 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat grote broer Eyjafjallajökull uitbarsten?

    Gaat grote broer Eyjafjallajökull uitbarsten?

    gaat grote broer eyjafjallajokull uitbarsten

     Nu Eyjafjallajökull, de IJsandse vulkaan die het Europese vliegverkeer wekenlang verstoorde, lijkt in te dommelen, waarschuwen experts dat de vulkaan Katla binnenkort zou kunnen uitbarsten.

    Katla is een grotere vulkaan dan zijn buur, de Eyjafjallajökull. De mastodont spuwt sinds april al grote wolken as uit. De geschiedenis leert dat de Katla de gewoonte heeft kort na de Eyjafjallajökull uit te barsten.

    Het uitbarsten van de Eyjafjallajökull, op 14 april 14, veroorzaakte de meest massale stillegging van het vliegverkeer sinds Wereldoorlog II. 100.000 vluchten en 8 miljoen passagiers ondervonden hinder.

    02-06-2010 om 12:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS testen supersonische kruisraket

    VS testen supersonische kruisraket

    vs testen supersonische kruisrakket

     De Verenigde Staten testen deze week een nieuwe generatie kruisraket die tien maal zo snel vliegt als bestaande kruisraketten. Daarmee willen ze op termijn elke plaats ter wereld kunnen treffen.

    De X-51 WaveRider, zoals het prototype heet, zou vandaag voor het eerst een luchtdoop krijgen boven de luchtmachtbasis Edwards in Californië. De raket wordt op grote hoogte gelanceerd door een B-52 bommenwerper.

    Hypersonisch

    De test maakt deel uit van een plan om een kruisraket te ontwikkelen die "hypersonisch" vliegt, tot zes keer de snelheid van het geluid. Het Pentagon droomt van een "prompt global strike" – de mogelijkheid om op eender welk moment uit te kunnen halen op erg lange afstand.

    Het is een technisch hoogstandje: het toestel zou langdurig aan bijzonder hoge snelheid moeten kunnen vliegen. Het maakt daarvoor gebruik van een "scramjet", een motor die de lucht in de atmosfeer samenperst en verbrandt als brandstof.

    02-06-2010 om 12:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebank verhoogt risico op huidkanker met 74 procent

    Zonnebank verhoogt risico op huidkanker met 74 procent


    Wie vaak onder de zonnebank gaat, stimuleert de aanmaak van melanomen of kwaadaardige huidtumoren, dat bevestigt recent onderzoek. Dit is de meest agressieve vorm van huidkanker en kan dodelijk kan zijn.

    Drie keer meer
    De Amerikaanse wetenschappers bestudeerden 2.268 mensen, waardoor deze studie een van de grootste in zijn soort is. Daaruit blijkt dat je risico op huidkanker met 74 procent toeneemt als je onder de zonnebank gaat. Daarbij heeft de duur of het type zonnebank geen belang. Dit maakt dat mensen die regelmatig kunstmatig bruinen bijna drie keer meer risico lopen op melanomen dan mensen die dit nooit doen. Je bent een regelmatige gebruiker wanneer je meer dan vijftig uur per jaar onder de zonnebank gaat.

    Dodelijk
    "Dit onderzoek bewijst dat het risico op huidkanker meer beïnvloed wordt door de frequentie dan leeftijd" aldus onderzoekster DeAnn Lazovich. Melanomen zijn één van de snelst groeiende vormen van huidkanker in Amerika. 79 procent van de mensen die deze diagnose krijgt, sterft aan deze ziekte. Hoe later artsen een kwaadaardige huidtumor ontdekken, hoe moeilijker de behandeling wordt. (ap/ep)

    02-06-2010 om 11:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bloedtest spot kanker voor tumor zich ontwikkelt

    Nieuwe bloedtest spot kanker voor tumor zich ontwikkelt


    Een bloedtest die kanker kan detecteren voor tumors beginnen te groeien, werd ontwikkeld door Britse onderzoekers en zal vanaf volgende jaar gebruikt worden. 

    Immuunsysteem
    Deze test werd oorspronkelijk ontwikkeld om longkanker te spotten. Hij werkt door te identificeren hoe het immuunsysteem reageert op de eerste moleculaire tekenen van de groei van kanker. Kankercellen produceren namelijk kleine hoeveelheden proteïnes genaamd antigenen die maken dat het immuunsysteem grote hoeveelheden antilichamen produceert.  Onderzoekers kunnen dit nu spotten aan de hand van 10 ml bloed van de patiënt. De eerste resultaten van het onderzoek suggereren dat deze signalen gedetecteerd kunnen worden tot vijf jaar voor een tumor kan worden gezien op scans. Hierdoor krijgen dokters en patiënten een vitale voorsprong in het behandelen van de ziekte.

    Kanker beter begrijpen
    Deze test is de eerste die accuraat de signalen van kanker herkent die gestuurd worden door het immuunsysteem. Borstkankerexpert en professor John Robertson: "Momenteel is de vroegste van kanker die we kunnen spotten een tumor die we zien op scans. Maar dat is biologisch gezien laat in de ontwikkeling van de tumor. Dankzij onderzoek beginnen we de vorming van kanker beter te begrijpen, hoe bepaalde proteïnes en het immuunsysteem reageren. Het is alsof je lichaam schreeuwt: 'Ik heb kanker' voordat de tumor gedetecteerd kan worden."

    De test genaamd EarlyCDT-Lung zou vanaf volgend jaar in Groot-Brittannië geïntroduceerd worden. (ep)

    01-06-2010 om 15:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortere rok voorspelt mooier weer

    Kortere rok voorspelt mooier weer

    Vergeet het weerbericht, wil je weten welk weer er aankomt, kijk je maar beter naar de vrouwelijke roklengte. Blijkbaar is de lengte van de rok een goede prognosemeter voor de hoeveelheid regen of zon die er verwacht wordt. Net als bij een wisselende thermometer, tekent het weerbeeld zich ruim op voorhand af, nog voor Frank, Sabine of Jill het mooie weer voorspellen.

    De bizarre stelling is het gevolg van verkoopanalyses op eBay. Britse analysten merkten dat de vraag naar verschillende roklengtes samenhangt met het veranderende weer. Die trend is al minstens drie dagen voor de weersverandering merkbaar.  Komt er zonnig weer aan, worden dagen voordien kortere roklengtes verkocht.  Opmerkelijk is dat vaak de weersvoorspellers het mooie of slechte weer nog niet de wereld instuurden.

    Thermometer
    "We noemen het de 'Minirok Meteorologie', vertelt eBay's verantwoordelijke Ruth Szyszkowski. "Tijdens de recente warme opstoot, steeg de vraag naar korte rokjes met 200 procent, ruim voor de weersvoorspellingen werden gedaan. De verschillende wijzigingen in de roklengte zou te maken hebben met de wisselende thermometerwaarden. Die wijzigen zich ook al ruim op voorhand, nog voor de werkelijke weersverandering er is". (lvl)

    01-06-2010 om 10:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsersbond over fijn stof: "En toch is fietsen gezond"

    Fietsersbond over fijn stof: "En toch is fietsen gezond"


    De relatief grote hoeveelheden fijn stof die fietsers op drukke wegen inademen, zijn "absoluut geen reden tot ongerustheid", zo reageert voorzitter Wim Depondt van de Fietsersbond op het bericht in de Corelio-kranten hierover. "Het bijhorende gezondheidsrisico wordt volledig geneutraliseerd door de lichaamsbeweging die gepaard gaat met fietsen."
     
    Minder ziek
    .Wie regelmatig naar het werk fietst, is gemiddeld één dag per jaar minder ziek en ziet zijn mortaliteitskans met 40 procent dalen ten opzichte van de autopendelaar. De maatschappelijke winst van fietsen loopt op tot 5.000 euro per jaar, zo staat voorts in een mededeling van de organisatie
     
    Lichaamsbeweging verlaagt onder meer het risico op hart- en vaataandoeningen. Daarnaast staan automobilisten, in hun gesloten cabine, volgens de Fietsersbond meer bloot aan andere schadelijke stoffen, zoals de kankerverwekkende benzenen.
     
    "Verkeerde redenering"
    De Fietsersbond erkent dat bijvoorbeeld voor mensen met ademhalingsproblemen fijn stof bijzonder problematisch is. Maar uit het onderzoek van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek afleiden dat we de fiets beter aan de kant zetten, is een "volstrekt verkeerde redenering". "Minder fietsers betekent immers meer gemotoriseerd verkeer, net de voornaamste bron van het probleem", aldus nog Depondt.
     
    De Fietsersbond pleit dan ook voor een krachtige aanpak van het fijnstofprobleem, met strengere milieueisen, lagere maximumsnelheden, verminderd gemotoriseerd verkeer en meer vrijliggende fietsinfrastructuur. (belga/sps)

    01-06-2010 om 09:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We voelen minder empathie voor mensen met andere huidskleur

    We voelen minder empathie voor mensen met andere huidskleur


    Onbewuste vooroordelen die voortvloeien uit ras of huidskleur maken dat mensen minder empathie voelen als ze zien dat iemand met een andere huidskleur leed of pijn wordt berokkend. Dat schrijft de Sunday Times op grond van Italiaans onderzoek.
     
    Naald in hand
    Vorsers van de Sapienza universiteit in Rome toonden aan 18 blanke en 18 zwarte proefkonijnen een video waarop te zien was hoe met een naald in een hand werd geprikt. Daaruit bleek dat er weinig of geen empathische bewegingen in de hersenen werden waargenomen wanneer die hand een andere huidskleur had dan het proefkonijn.

    Voorkeur voor eigen ras
    Dat gold voor beide groepen, dus zowel blank als zwart gaven blijk van een voorkeur voor hun eigen ras. Bij het bekijken van een video waarop een paarse, dus 'neutrale' hand werd doorprikt, reageerden beide groepen met evenveel medeleven.

    Culturele vooroordelen
    Dat toont volgens de onderzoekers aan dat we niet noodzakelijk 'geprogrammeerd' zijn om racistisch te denken. Volgens hen gaat het eerder om culturele dan om 'ingebouwde' vooroordelen.
     
    Onderzoeksleider Salvatore Maria Aglioti schreef in het vakblad 'Current biology': "Als je mensen rechtstreeks vraagt of ze racist zijn, zegt de grote meerderheid 'nee', maar toch toont een hoog percentage impliciete vooroordelen". (belga/lb)

    31-05-2010 om 15:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in zoet maakt je dom

    Zin in zoet maakt je dom


    Steeds denken aan je favoriete lekkernij is zo slecht voor je hersenen dat je je hierdoor moeilijker kunt concentreren op andere taken. Dat beweren wetenschappers althans.

    Slechter geheugen
    De onderzoekers ontdekten dat vrijwilligers waarbij hun favoriete chocoladereep uitgepakt en binnen hun bereik ligt terwijl ze tests afleggen, trager reageren en een slechter geheugen hebben dan degenen die het onderzoek zonder chocolade in de buurt afleggen. De onderzoekers concluderen daaruit dat wanneer we zin hebben in eten, we daar een menaal beeld van schetsen. Dit beeld houdt de hersengebieden bezig die nodig zijn voor andere taken als het memoriseren en oplossen van wiskundige taken.

    Meer ongelukken
    "Hoewel het effect op het brein van een keer zin hebben in snoep klein is, heeft deze kleine daling in prestaties de mogelijkheid dagdagelijkse situaties te beïnvloeden, hierdoor gaat je werk er onder lijden en loop je meer kans op ongelukken." Volgens de onderzoekers kan het schetsen van een alternatief mentaal beeld, als het visualiseren van een regenboog, je zin in zoet stillen. (ep)

    31-05-2010 om 11:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken 3.300 jaar oude graftombe in Egypte

    Archeologen ontdekken 3.300 jaar oude graftombe in Egypte






    Egyptische archeologen hebben in de buurt van Caïro een 3.300 jaar oude graftombe ontdekt. Dat heeft het Egyptische ministerie van Cultuur bekendgemaakt.
     
    In dodenstad Saqqara
    Het gaat om het graf van Betah Mes, een hoge ambtenaar uit de negentiende dynastie (1.320 tot 1.200 voor Christus). Het graf is zeventig meter lang en bevat onder meer gebedsruimtes. Het werd ontdekt in de dodenstad van Saqqara, ten zuiden van Caïro. In het graf werden onder meer afbeeldingen ontdekt van de overledene en beeldjes.
     
    Het graf is beschadigd door grafrovers en een deel is gebruikt geweest voor de bouw van kerken.
     
    De archeologen hopen nog de mummie van Betah Mes, die bevelhebber van het leger was, en van zijn vrouw te vinden in de hoofdkamer van de tombe. (belga/lb)

    31-05-2010 om 00:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!