bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    27-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte rijst: het nieuwe wapen tegen kanker?

    Zwarte rijst: het nieuwe wapen tegen kanker?

    Zwarte rijst, vereerd in het oude China, maar over het hoofd gezien in het Westen, zou wel eens als 'superfood' tegen kanker en hart- en vaatziekten kunnen dienen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers.

    Het graan bevat weinig suiker, maar zit boordevol gezonde vezels en plantenstoffen die de huidige welvaartsziekten beter kunnen bestrijden. Wetenschappers van de Louisiana State University analyseerden monsters van zemelen uit zwarte rijst, verbouwd in zuidelijke Amerikaanse Staten. Ze vonden hoge waarden van in water oplosbare antioxidanten, anthocyaan. Deze voorzien de donkere kleuren van veel groenten en fruit, ondermeer in bosbessen en rode paprika. Ook de zwarte rijst krijgt er zijn donker kleurtje door.

    Antioxidanten
    Donkere, plantaardige antioxidanten beschermen de slagaders en weten de DNA schade te beperken waardoor kanker minder kans krijgt. Wetenschapper Dr Zhimin Xu : 'Eén lepel zwarte rijst zemelen bevat meer gezondheidsbevorderende anthocyaan-antioxidanten dan een lepel van bosbessen. Ook bevatten ze minder suiker, meer vezels en vitamine E anti-oxidanten. Als bessen als gezondheidsbevorderend worden aanzien, waarom dan geen zwarte rijst?"

    Voedingsmiddelen
    Eeuwen geleden werd zwarte rijst bestempeld als 'Forbidden Rice "in het oude China, alleen edelen mochten ze opeten. Vandaag wordt het levensmiddel vooral gebruikt in Azië voor voedseldecoratie, noedels, sushi en desserts. Volgens Dr. Xy zou de rijst ook verwerkt kunnen worden in ontbijtgranen, drankjes, cake, koekjes en andere voedingsmiddelen.  Volgens de wetenschapper is de donkerste variant nog gezonder dan de bruine rijst, die ook al hoger aangeschreven staat. (lvl)

    27-08-2010 om 16:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cameron Falls kleuren rood

    Cameron Falls kleuren rood



    De Cameron Falls in het Canadese Alberta kleurden enkele dagen even volledig rood. Er leek wel tomatensap in het spel.

    Door hevige regenval en stormweer werd er rood afzettingsmateriaal van de aanpalende rots gespoeld, recht in het water, dat anders kristalschoon is.

    Fotograaf Rochelle Coffey was toevallig in de buurt en maakte het beeld van zijn leven.


    27-08-2010 om 11:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in Alpen

    IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in Alpen

    De beroemde ijsman Ötzi, wiens gemummificeerde lijk in 1991 werd gevonden in de Alpen, is niet gestorven op de plaats waar hij werd aangetroffen. Dat stelt de Italiaanse archeoloog Alessandro Vanzetti van de Universiteit van Rome in de Oostenrijkse krant Die Presse.

    Vanzetti heeft het diepbevroren lichaam en de vindplaats vijf jaar lang onderzocht. Hij concludeert dat Ötzi is omgekomen bij een gevecht op lagere hoogte. Pas maanden later werd zijn stoffelijk overschot ceremonieel begraven op de bergpas, waar hij ongeveer 5.300 jaar later zou worden gevonden.

    Voorwerpen
    Vanzetti baseert zich onder meer op de vele voorwerpen die rond het lichaam van Ötzi zijn gevonden. Die zijn waarschijnlijk meebegraven, zodat hij die in het hiernamaals zou kunnen gebruiken. Als Ötzi ter plekke was gestorven, zoals wordt aangenomen, zou de tegenstander de bezittingen hebben geplunderd, meent Vanzetti.

    Belang
    Ötzi de IJsman is de oudste mummie van Europa. Door zijn lichaam te bestuderen, hopen archeologen meer te weten te komen over het leven in Europa meer dan 3.000 jaar voor Christus. De wetenschappers hebben onder meer ontdekt waar Ötzi vandaan kwam, wat hij at en wat voor kleren hij droeg. (anp/sam)

    26-08-2010 om 20:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfagolf doet wegdromen

    Alfagolf doet wegdromen

    Iedereen die tijdens een vergadering of de les op school een poosje afdwaalt heeft nu een excuus: "Ik lette echt wel op, maar er kwam een alfagolf langs". Alfagolven houden het verwerken van informatie in de hersenen tegen, zo heeft biologisch psycholoog Hanneke van Dijk van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontdekt.

    De wetenschapster wilde weten hoe het kan dat mensen soms echt een gedeelte van de informatie niet hebben gehoord, terwijl ze gewoon aanwezig waren en ook niks anders deden. Door scanonderzoek bij het Donders Institute for Brain and Cognition in Nijmegen vond ze dat de hersenen maar voor één onderwerp tegelijk aandacht kunnen hebben. Zogenoemde alfagolven, onbewuste elektrische prikkels die het juiste hersengebied zijn werk laten doen, zorgen ervoor dat niet alle informatie uit de omgeving tegelijk verwerkt moet worden.

    Wegdromen
    Alfagolven zorgen er ook voor dat een mens zich op één onderwerp extra goed kan concentreren. Maar kennelijk heeft een mens die alfagolven niet altijd onder controle, wat wegdromen tijdens een gesprek verklaart. Van Dijk zoekt nu verder of alfagolven mogelijk een rol spelen bij de aandachtsproblemen die regelmatig voorkomen bij Parkinsonpatiënten. (belga/kh)

    25-08-2010 om 16:13 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents plantenonderzoek op nummer 1 in de wereld

    Gents plantenonderzoek op nummer 1 in de wereld

    Het departement voor Planten-Systeembiologie (PSB) van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) is het beste onderzoekscentrum voor plantenbiotechnologie ter wereld. Dat maakte het Australische Centre of Excellence (ARC) bekend.

    Het ARC onderzocht de impact van wetenschappers aan alle instituten voor plantenonderzoek wereldwijd. Als objectieve maatstaf werd het aantal verwijzingen per wetenschappelijk artikel opgeteld, onder meer in wetenschappelijke toptijdschriften zoals Cell, Nature of Science.
     
    18 verwijzingen
    Het PSB haalde een gemiddelde van achttien verwijzingen per artikel. Dat bleek beter dan (grotere) gerenommeerde instellingen zoals het Duitse Max Planck Institute of Plant Breeding, het Britse John Innes Centre, het Franse INRA en het Australische ARC dat de ranking opmaakte.
     
    Innovatie
    "Als iemand een publicatie schrijft en naar je onderzoek verwijst, dan betekent het dat je bijdrage echt nieuw is. Het aantal citaten is dus een waardemeter voor innovatie", aldus directeur Dirk Inzé (VIB). Zelfs in Europa is de instelling met 250 werknemers niet de grootste. "We hamerden wel jarenlang op kwaliteit en niet op kwantiteit en we slagen erin om de beste jonge onderzoekers naar Gent te halen. Bovendien zien we dat de industrie meer en meer met ons wil samenwerken."
     
    Ugent
    PSB is een onderzoeksdepartement van VIB en de Ugent. In de jaren tachtig legden Marc Van Montagu en Jeff Schell de basis met het ontwikkelen van de technologie om planten genetisch te wijzigen. Sedert 2002 levert het VIB vooral een bijdrage in het optimaliseren van planten voor de productie van voedsel en bio-energie. (belga/kh)

    25-08-2010 om 15:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blok ijs van vliegtuig vernielt autoruit

    Blok ijs van vliegtuig vernielt autoruit



    (Archieffoto)

    Een brokstuk van drie kilo ijs dat uit de lucht kwam vallen, heeft in de Nederlandse stad Zwolle de voorruit van een auto verpulverd. Sterrenkundige Theo Jurriëns van de Rijksuniversiteit Groningen stelde dat de brok vermoedelijk afkomstig is van een vliegtuig. "Het gaat hier om zogeheten wc-eendijs", stelt Jurriëns. "Daarover is weinig twijfel."

    De autoruit van het slachtoffer werd vernield door een groot en blauw blok ijs toen de auto geparkeerd stond voor de deur. Jurriëns suggereert dat er vermoedelijk een lek is geweest in de rubberen afdichting van de spoeltank van een vliegtuig dat overvloog. "Dat lekkende water wordt ijs en groeit tot een klomp dat afbreekt zodra het vliegtuig gaat landen." Volgens Jurriëns komen dergelijke gevallen een à twee keer per jaar in Nederland voor.

    Wc-eendijs
    Het ijs kleurt blauw door een desinfecterend middel dat de vliegtuigmaatschappijen gebruiken. Ook gewoon ijs dat zich afzet aan de vleugels van vliegtuigen, wil nog wel eens naar beneden vallen. "Wc-eendijs is zeldzamer, maar daarvan is wel gemakkelijker te achterhalen waar het vandaan komt", stelt Jurriëns.

    Het is de sterrenkundige niet bekend of er ooit slachtoffers zijn gevallen. Wel ontstaat er vaak schade. "Vorig jaar sloeg een ijsklomp een flink gat in een fabriekshal in Zwolle." De sterrenkundige van de Rijksuniversiteit Groningen wil binnenkort de klomp gaan bekijken. Het slachtoffer bewaart het bizarre kleinood na het incident in zijn vriezer.

    In juni vernielde een brok ijs ter grootte van een rugbybal een autoruit in het Britse Plymouth. De 71-jarige eigenaar van de Volvo had zijn wagen net verlaten, meldde de BBC toen. (anp/kve)

    25-08-2010 om 11:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen overheidsgeld voor Amerikaans stamcelonderzoek

    Geen overheidsgeld voor Amerikaans stamcelonderzoek



    Het beleid van de Amerikaanse regering op het vlak van stamcelonderzoek is illegaal. Dat is kort samengevat wat een federale rechter in de Verenigde Staten gisteren heeft gevonnist. Er mag geen federaal overheidsgeld meer naar het onderzoek met stamcellen van embryo's gaan, en daarmee wordt een beslissing van president Barack Obama teruggedraaid.


    Vorig jaar hief Obama de door zijn voorganger George W. Bush ingestelde beperkingen op stamcelonderzoek op. Een rechter in Washington oordeelde nu evenwel dat die beslissing, die onder meer toelaat dat federaal overheidsgeld aan stamcelonderzoek wordt besteed, niet kan.
     
    Een wet uit 1996 verbiedt het gebruik van overheidsgeld voor de creatie van een menselijke embryo of embryo's voor onderzoek of voor onderzoek waarbij een embryo of embryo's word(t)(en) vernietigd, weggegooid of bewust blootgesteld aan het risico op kwetsuren of overlijden, groter dan wordt toegestaan voor onderzoek op foetussen in de baarmoeder, verduidelijkte de rechter.
     
    Volgens hem laat dat taalgebruik niets aan de verbeelding over: het Amerikaanse Congres staat onder geen beding toe dat de federale overheid stamcelonderzoek sponsort.
     
    Sinds de wetswijziging van Obama mochten verschillende instellingen hun geld net voor dat doel gebruiken, onder meer de Nationale Gezondheidsinstituten (NIH). Christelijk geïnspireerde groepen, die de rechtszaak aanspanden, meenden al langer dat Obama's beslissing strijdig was met wat het Congres veertien jaar geleden besliste. (afp/adv)

    25-08-2010 om 11:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intel werkt aan computer die onze gedachten leest

    Intel werkt aan computer die onze gedachten leest


    Intel werkt aan een nieuwe computer. Als het bedrijf slaagt in haar opzet, dan hebben we binnenkort computers die onze gedachten kunnen lezen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

    Het nieuwe systeem waar Intel mee bezig is, werkt anders dan eerdere 'brain'-computers. Bij de vorige versies was het vereist dat je beelden moest kunnen tekenen. Bij het nieuwe systeem zal je alleen maar je hersenen moeten gebruiken. Om alles zo goed mogelijk uit te werken, wordt nu onderzoek gedaan met dure magnetische scanners zoals die ook in ziekenhuizen gebruikt worden.

    Patronen in hersenen
    De onderzoekers van Intel zijn nu vooral bezig met het brein zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ze doen dit door te kijken naar de activiteit in de hersenen als er aan bepaalde woorden gedacht wordt. De patronen die ontdekt worden, worden dan samen met de woorden opgeslagen. Zo zal de computer erin slagen om een selectie te maken van een aantal woorden die bij het patroon in de hersenen passen.

    De computer kan vervolgens een selectie maken van een aantal woorden die passen bij het patroon in de hersenen. Daar kan de computer nu al 20 woorden uit destilleren.

    Toekomst in computer
    "Als iemand denkt aan een zelfstandig naamwoord als spade, dan wordt de motorische cortex van de hersenen actief", aldus onderzoeker Dean Pomerleau, "Bij het woord appel zullen delen in de hersenen actief worden die verband houden met honger."

    Volgens de onderzoekers kan de nieuwe technologie veel betekenen. "Zo zal het mensen in staat stellen om e-mails te openen of zoekopdrachten in Google uit te voeren gewoon door er aan te denken", aldus Pomerleau.

    Ook laboratorium-directeur Justin Ratner is volledig overtuigd dat er toekomst zit in de computer. "Wat nu in ieder geval duidelijk is, is dat we niet afhankelijk blijven van toetsenborden en muizen." (ka)

    24-08-2010 om 11:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnestelsel ouder dan gedacht

    Zonnestelsel ouder dan gedacht


    Het zonnestelsel zou weleens bijna twee miljoen jaar ouder kunnen zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience, dat zondag is gepubliceerd.

    De onderzoekers van de universiteit van de Amerikaanse staat Arizona baseren zich op een 1,5 kilo zware meteoriet die in 2004 in de Marokkaanse woestijn is gevonden. Het brok steen bevat sporen van een mineraal dat werd gevormd na het ontstaan van de zon.

    Volgens de wetenschappers is het mineraal 4.45682 miljard jaar oud. Daardoor is de meteoriet het oudste object dat ooit is gevonden. Uit de bevindingen concluderen de wetenschappers verder dat het zonnestelsel tussen de 300.000 en 1,9 miljoen jaar ouder is dan eerder werd geschat. (anp/sps)

    23-08-2010 om 11:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!