bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom Op Tegen Kanker in het teken van leukemie

    Kom Op Tegen Kanker in het teken van leukemie

    De nieuwe campagne van Kom Op Tegen Kanker (KOTK) staat in het teken van leukemie. De campagne loopt van vandaag tot de liveshow op 26 februari. Het is al de twaalfde campagne die de VRT en Kom Op tegen Kanker samen organiseren.

    Leukemie is verzamelnaam voor verschillende soorten bloedkanker, waarbij de witte bloedcellen abnormaal reageren en zich ongebreideld vermenigvuldigen. Behandeling is moeilijk, omdat de kanker zich via het bloed in heel het lichaam heeft verspreid. Sommige chemotherapiën slaan bij sommige patiënten aan, maar stamceltransplantatie is vaak de laatste kans op overleven voor leukemiepatiënten.

    De moeilijke zoektocht naar een donor
    "De zoektocht naar een geschikte donor is daarbij van levensbelang. Het probleem is dat slechts één op vier leukemiepatiënten een donor in zijn naaste familie vindt", legt Frank Deboosere, voorzitter van KOTK, uit.
     
    "Om zo veel mogelijk mensen een kans op overleven te geven, zamelen we geld in om meer stamcellen te verzamelen. Dat kan door meer en betere navelstrengbloedstalen te verzamelen en de bestaande navelstrengbloedbanken in Vlaanderen uit te breiden."
     
    Navelstrengbloedbanken
    Die navelstrengbloedbanken hebben overigens niet voldoende middelen voor een betere inzameling van navelstrengbloed en dus om meer patiënten een betere kans op een stamceltransplantatie te geven, zeggen experts. Daarom doet Kom op tegen Kanker tijdens de tv-show een beroep op de vrijgevigheid van de bevolking. De opbrengst van de show gaat naar de bloedbanken.
     
    Vanaf morgen kan je in tal van winkels en warenhuizen spaartonnen vinden van KOTK. Daarin kunnen de mensen geld steken voor de leukemiepatiënten. De vorige campagne van KOTK (2008-2009), bracht net geen 13,7 miljoen euro op. (belga/edp)

    11-02-2011 om 14:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe doemdag: asteroïde Apophis zou in 2036 inslaan

    Nieuwe doemdag: asteroïde Apophis zou in 2036 inslaan

    Armageddon heeft een nieuwe datum en ditmaal is het niet 2012. Dat beweren Russiche wetenschappers die de exacte datum hebben berekend waarop de asteroïde Apophis zal clashen met onze aardbol. Zij die geboren zijn op 13 april, kunnen alvast een groots feest plannen in het jaar 2036.

    "Apophis zal op 13 april 2029 tot op 37 à 38.000 kilometer van de aarde genaderd zijn", dixit de Russische professor Leonid Sokolov van de staatsuniversiteit van Sint-Petersburg. Zeven jaar later zou een botsing volgen. Een woestijn zo groot als Frankrijk kan het gevolg zijn. Dit alles in voorwaardelijke wijs, want meer dan waarschijnlijk zal Apophis de komende jaren uit elkaar vallen in kleinere stukken die kunen botsen met de Aarde. Het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos wil alvast geen risico's nemen. Het wil de asteroïde, die een diameter heeft van ongeveer 350 meter, van koers doen wijzigen.

    Hiroshima
    Dat willen ze doen door een speciaal schip tegen de grote brok te laten botsen. Apophis vernietigen met een kernkop zou uitgesloten zijn. Zo'n honderd jaar geleden verwerkte Siberië een komeetinslag. Die had een kracht van meer dan duizend atoombommen op Hiroshima. Apophis zou drie keer groter zijn dan de komeet van toen. In 2009 kwam Aphopis al eens in het nieuws, toen wetenschappers voorspelden dat er twee procent kans op een botsing was.

    Eén op 250.000
    Ook de NASA houdt de asteroïde nauwlettend in de gaten. "Technisch gesproken hebben de Russen gelijk. Er is inderdaad een kans dat Apophis in 2036 zal inslaan op de Aarde", zegt Donald Yeomans, hoofd van NASA's 'Near-Earth Object Program Office". "Maar die kans is amper één op 250.000 groot." Apophis is dan 'slechts' iets breder dan twee voetbalvelden, bekijk in de video hieronder wat een grotere asteroïde kan teweegbrengen. (hlnsydney/odbs)

    10-02-2011 om 15:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker zal dit jaar 1,3 miljoen levens kosten in Europa

    Kanker zal dit jaar 1,3 miljoen levens kosten in Europa

    Hoewel kanker relatief minder dodelijk wordt, zullen er dit jaar in Europa toch bijna 1,3 miljoen mensen aan kanker sterven. Dat voorspelt een team van Italiaanse en Zwitserse onderzoekers in het tijdschrift "Annals of Oncology".

    De wetenschappers stelden een mathematisch model op op basis van gegevens uit de periode 1970-2007. Volgens dat model zal kanker dit jaar 1.281.466 mensenlevens eisen in Europa, tegenover 1.256.001 in 2007. Omdat de bevolking toeneemt, daalt eigenlijk de dodelijkheidsgraad van kanker: van 153,8 overlijdens per 100.000 inwoners naar 142,8 bij de mannen, en van 90,7 naar 85,3 bij de vrouwen. Dat komt overeen met een daling van respectievelijk 7 en 6 procent sinds 2007.
     
    De daling is voornamelijk te danken aan de vermindering van het aantal vrouwen dat sterft door borstkanker en het aantal mannen dat overlijdt door long- of darmkanker. De onderzoekers merken wel op dat het aantal overlijdens door longkanker bij vrouwen voortdurend toeneemt. (belga/odbs)

    09-02-2011 om 14:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire toename van vink, keep en sijs

    Spectaculaire toename van vink, keep en sijs


    Er zitten bijzonder veel vinken, kepen en sijzen (foto) in onze tuinen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van zowat 1.500 tuinen die deelnamen aan de tuinvogeltelling van Natuurpunt en haar Waalse zusterorganisatie Natagora. Volgens Natuurpunt gaat het om een trend die de organisatie deze winter al vaststelde bij haar maandelijkse tellingen.

    "De vinken voeden zich met onkruidzaden, die door de strenge lange winter en sneeuw niet voorhanden zijn, waardoor ze massaal in de tuinen opduiken", klinkt het. Ook enkele zeer zeldzame bosvogels werden dit weekend al in een aantal tuinen gezien, zoals de middelste bonte specht.

    Zuiden
    Een andere vaststelling is het duidelijk ontbreken dit jaar van een aantal soorten vogels die zuidelijk overwinteren. Het gaat dan onder meer om de tjiftjaf, zwartkop, zwarte roodstaart en witte kwikstaart. Volgens Natuurpunt zijn zij ofwel sneller en in grotere getale zuidwaarts getrokken, of zijn de vogels die probeerden hier te overwinteren gestorven door de slechte weersomstandigheden. Bij tellingen vorige week in Nederland werd eveneens geen enkele tjiftjaf waargenomen.
     
    Tuinen
    Vorig jaar kreeg Natuurpunt erg veel respons voor de telling uit de Antwerpse gemeente Brasschaat. Dit jaar blijken er voorlopig zeer veel cijfers uit het West-Vlaamse Roeselare te komen. Telgegevens binnensturen kan nog via de website van Natuurpunt of per brief. Natuurpunt roept de tellers wel op om dit wel zo spoedig mogelijk te doen. De organisatie vraagt ook om de vogels te blijven voederen, opdat trekvogels die nog veel kilometers voor de boeg hebben, een goede vetvoorraad zouden kunnen aanleggen. (belga/sam)

    08-02-2011 om 17:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeoloog vindt Saoedische graafplaatsen via Google Earth

    Archeoloog vindt Saoedische graafplaatsen via Google Earth

    Archeoloog David Kennedy van de universiteit van West-Australië heeft via Google Earth maar liefst 1.977 potentieel interessante plekken gevonden om onderzoek te verrichten in Saoedi-Arabië.

    Het is normaal erg moeilijk om in dat land toestemming te krijgen om luchtfoto's te maken, maar dat is dankzij Google Earth niet meer nodig, meldt New Scientist.

    Kennedy heeft 1.240 vierkante kilometer van het land onder de loep genomen. Hij markeerde de interessante plekken en schakelde vervolgens een vriend in het Arabische land in om foto's daarvan te maken.

    In 2008 vonden onderzoekers van de universiteit van Melbourne op dezelfde manier al 462 archeologisch interessante plekken in Afghanistan. (sam)

    08-02-2011 om 11:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!