bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een stap dichter bij minuscule moleculaire computers

    Weer een stap dichter bij minuscule moleculaire computers



    Wetenschappers zijn er in geslaagd een molecule te plaatsen tussen twee nanodraden van koolstof en deze molecule te laten oplichten.

    Dit experiment aan het Karlsruher Institut für Technologie brengt ons een stap dichter bij de moleculaire computer: een uiterst kleine en energiezuinige computer die communiceert via optische kanalen, niet meer met elektronische schakelingen op microchips.

    De verbindingen van moleculen met koolstof nanobuisjes (zogenaamde CNT-molecule-CNT verbindingen) zijn pas de laatste jaren ontwikkeld, maar nog niemand was erin geslaagd de molecule te laten oplichten. De lichtgevende molecule tussen de twee buisjes vormt ook het eerste optische bewijs van het bestaan van deze verbindingen.

    De metallische nanodraden fungeerden in de proefopstelling als elektroden. De onderzoekers maakten een onderbreking van minder dan tien nanometer (1 nanometer = 1 miljoenste millimeter) groot in de nanodraden en wisten in het gat een molecuul te positioneren. Het zes nanometer grote, staafvormige molecuul was speciaal ontwikkeld om elektroluminescentie te vertonen: het licht op als er spanning op wordt gezet.

    De wetenschappers in Karlsruhe, die samenwerken met chemici uit Basel en een Poolse universiteit, ontwikkelen nu verschillende moleculen die verschillende golflengtes licht produceren.



    30-12-2010 om 15:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computer filtert vloed aan klimaatgegevens

    Computer filtert vloed aan klimaatgegevens



    Satellieten en sensoren verzamelen dagelijks massa's gegevens over allerlei klimaatomstandigheden in de hele wereld. Een international team van wetenschappers heeft nu een computerprogramma ontwikkeld om in dit kluwen makkelijker en sneller patronen te herkennen en klimaatveranderingen te detecteren.

    "Alle data en informatie die voortdurend worden verzameld door satellieten en sensoren kunnen de wetenschappers enorm veel problemen bezorgen", zegt James Wang, hoogleraar informatiewetenschappen aan de Penn State-universiteit in de Verenigde Staten. "Ze hebben gewoonweg de tijd niet om elke pixel van elk satellietbeeld te analyseren. Onze doelstelling was hen een instrument te geven dat bruikbare informatie of kennis haalt uit de enorme zee van data."

    Het computerprogramma is gebaseerd op een database over oceaanstructuren. Met de kennis van experts leerden de informatiewetenschappers het programma om veranderingen in de oceaan te herkennen en identificeren.

    De technologie werd getest op satellietbeelden van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee ter hoogte van Spanje. Bij de beste combinatie van filters en classificatiemethodes werden de echte klimaatveranderingen boven de oceaan in 89 procent van de gevallen correct geïdentificeerd.


    30-12-2010 om 15:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sahara ooit bevolkt door groot aantal vissen

    Sahara ooit bevolkt door groot aantal vissen



    De Sahara, de bekendste woestijn op deze planeet, is niet altijd even kurkdroog geweest. Volgens onderzoekers van het King's College in Londen bestond het gebied 6.000 tot 10.000 jaar geleden zowaar uit een netwerk van rivieren waarin een groot aantal verschillende soorten vissen was terug te vinden.

    De vorsers zijn tot die conclusie gekomen na het bestuderen van het landschap van de Sahara op satellietbeelden en digitale kaarten. Er zouden ook meren en moerassen zijn geweest.

    "De Sahara was geen barrière in de migratie van dieren, dus het is goed mogelijk dat de eerste mensen ook via dit gebied uit Afrika trokken", aldus hoofdonderzoeker Nick Drake bij LiveScience.

    Volgens de onderzoekers hebben heel wat vissen de woestijn overgestoken, omdat er heel wat soorten aan beide zijden van de Sahara voorkwamen.

    Als de vissen het gebied konden doorkruisen, zouden ook mensen dat dus gedaan kunnen hebben. De wetenschappers zullen hun theorie nu verder onderbouwen door plaatselijk onderzoek te gaan verrichten. Dat belooft geen makkelijke klus te worden. "Veel gebieden zijn namelijk te gevaarlijk om te bezoeken door activiteiten van terroristen of burgeroorlogen", zegt hoofdonderzoeker Drake nog.

    30-12-2010 om 11:36 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's van 7 maanden kunnen "gedachten lezen"

    Baby's van 7 maanden kunnen "gedachten lezen"



    Baby's zouden zich vanaf de leeftijd van 7 maanden bewust kunnen zijn van het standpunt of de zienswijze van iemand anders. Dat blijkt uit experimenteel onderzoek waarbij de ukkie's naar een reeks herhaalde tekenfilmfragmenten moesten kijken.

    Het onderzoek is maandag gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine Science. Het vermogen om zich in te leven in het standpunt van een ander is een essentiële vaardigheid voor mensen en stelt mensen in staat om samen te werken.

    Volgens de hoofdauteur van de studie Ágnes Kovács (Hongaarse Academie voor Wetenschappen) kan deze stelling worden gedistilleerd uit het tekenfilmexperiment. Bij dat experiment was het niet nodig dat de 7-maanden oude kinderen het gedrag of gedachten van anderen expliciet konden beoordelen.

    Smurf met bal

    De onderzoekers lieten 56 kinderen naar tekenfilmfragmenten kijken van een smurfachtig figuurtje dat een bal ziet voorbijrollen. De bal rolt voor de ogen van de smurf achter een driehoek door en komt niet meer tevoorschijn of verschijnt vervolgens aan de andere kant om uit het beeld te rollen. Als laatste fragmenten in die repetitieve reeks werden twee gevallen getoond met een afwijkend scenario. In een scene was de smurf al verdwenen alvorens de bal in zijn afwezigheid van achter de driehoek tevoorschijn rolde. In een tweede scene verdween de smurf ook vroeger uit beeld, maar verdween ook de driehoek uit beeld en was er geen bal meer te zien.

    Deze laatste scene, die een verrassende wending toont voor de afwezige smurf, werd langer bekeken dan een verwacht resultaat, namelijk de bal die doorrolt. De baby's zouden volgens de onderzoekers langer naar de onverwachte scene hebben gekeken omdat ze verrast werden, net zoals het te vroeg vertrokken tekenfilmfiguurtje zou zijn geweest. Baby's zouden zich met andere woorden inleven in het standpunt van de smurf.

    De capaciteit voor kinderen om zich in te leven in de zienswijze van een ander manifesteert zich volgens gangbaar onderzoek pas op de leeftijd van 4 jaar. Maar in 2005 en 2007 hebben wetenschappers aangetoond dat 15 en 13 maanden oude kinderen zich in sommige gevallen in anderen kunnen inleven.

    Vraagtekens

    Toch zijn er nog enkele vraagtekens. Volgens psychologe Alison Gopnik (University of California) is het onduidelijk of de kinderen naar de juiste elementen in beeld kijken. Om deze bevindingen hard te maken, zullen de oogbewegingen moeten gevolgd worden.

    Indien ze bevestigd worden door andere studies, tonen deze resultaten wel aan dat kinderen vanaf de leeftijd van 7 maanden al gevoelig zijn voor sociale informatie en voor wat andere te zien krijgen. Maar je kan daarom niet beweren dat ze anderen "begrijpen" zoals vierjarigen, Alison Gopnik.


    28-12-2010 om 12:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."We moeten weer gaan eten zoals de oermens at"

    "We moeten weer gaan eten zoals de oermens at"

    we moeten weer gaan eten zoals de oermens at

    we moeten weer gaan eten zoals de oermens at

    Eten zoals onze verre voorouders – geen granen en geen zuivel – is gezond, voorkomt welvaartsziekten én je slankt ervan af.

    Vergeet het Atkinsdieet, Montignac of Sonja Bakker. Eten zoals onze voorouders, het paleodieet, dát is het helemaal. En de basis van de oerdis ligt, anders dan bij de laatste dieethypes, in serieus wetenschappelijk onderzoek.

    Onze genen zijn nog nagenoeg hetzelfde als die van onze voorouders 15.000 jaar geleden. Ze zijn niet afgestemd op verwerkt voedsel met veel vetten en zout, en ook niet op melk en zuivel, die pas werden geïntroduceerd met de komst van de landbouw.

    We moeten weer pure producten gaan eten; knollen, eieren, vruchten, zaden, vis en vlees. Verschillende studies wijzen op positieve resultaten van het paleodieet voor gewicht, bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel.



    27-12-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!