bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen willen meer controle over het weer

    Chinezen willen meer controle over het weer



    China gaat meer investeren in onderzoek naar technieken om het weer te kunnen beïnvloeden. Volgens een belangrijke Chinese meteoroloog wordt hard gewerkt om regen, zonneschijn en andere weersoorten te kunnen manipuleren. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

    Peking hoopt met de nieuwe technieken natuurrampen te kunnen voorkomen. Daarnaast zou de nieuwe kennis ook ingezet kunnen worden om akkers te beregenen in droge periodes of om mooi weer te garanderen bij grote evenementen.

    China stelde in de eerste tien maanden van dit jaar 762 miljoen yuan (86 miljoen euro) beschikbaar voor onderzoek naar het beïnvloeden van het weer. Dat is een toename van 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, toen voor het eerst geld werd weggezet voor dit onderzoek. (anp/adv)

    17-12-2010 om 11:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (5)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers keren verouderingsproces om

    Wetenschappers keren verouderingsproces om

    Wetenschappers van de prestigieuze Harvard-universiteit zijn er in geslaagd om het verouderingsproces bij muizen om te keren. Grote vraag is nu of de verworven inzichten ook voordelen voor de mens kunnen opleveren, meldt de Britse krant The Guardian.

    De onderzoekers konden het verouderingsproces bij testmuizen niet alleen afremmen, maar zelfs omdraaien. Dat deden ze door enzymen bij de dieren in te spuiten, die weefsel zouden herstellen en de aanmaak van nieuwe neuronen in de hersenen zouden versterken. 

    Herstel na veroudering
    Men keek tijdens het experiment vooral naar de zogenaamde telomeren, de 'kapjes' op het einde van chromosomen die de chromosomen tegen aantasting beschermen. Telkens onze cellen zich splitsen, worden die telomeren korter tot op het punt waar ze niet meer werken en de cel afsterft.

    De researchers kweekten nu muizen zonder telomerase, het eiwit dat het proces van het korter worden afremt. Die dieren bleken veel sneller te verouderen dan normaal. Wanneer dat enzym echter bij de proefdieren werd ingespoten, vertoonden ze tekenen van 'belangrijk herstel'.

    Kanker
    Of we nu een stap dichterbij 'de eeuwige jeugd' staan, is ver van zeker. Een aantal verschillen tussen mensen en muizen maken het niet alleen ingewikkeld maar ook gevaarlijk om de praktijk zomaar op mensen te gaan toepassen. Zo is er bij de mens een link tussen telomerase en kanker.

    "Toch kan een behandeling in theorie ook bij mensen veilig zijn", zegt een van de medewerkers. "Op voorwaarde dat ze wordt toegepast op jonge mensen wiens lichaam vrij is van kankercellen." (hlnsydney/tw)

    16-12-2010 om 14:36 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leukemiebehandeling geneest hiv bij patiënt

    Leukemiebehandeling geneest hiv bij patiënt


    De donor van de stamcellen had een natuurlijke weerstand tegen hiv.

    Artsen koesteren hoop op een krachtig wapen in de strijd tegen aids en hiv nu een hiv-positieve patiënt genezen is nadat hij een stamceltransplantatie onderging. Dat meldt de Huffington Post.

    De ontdekking kwam er geheel toevallig. De patiënt in kwestie, Timothy Ray Brown, onderging de stamcellenbehandeling immers niet voor zijn hiv-infectie, maar wel omdat hij aan leukemie lijdt. De stamceltherapie was naast de conventionele chemotherapie een van de manieren om de kanker te bestrijden.

    Weerstand van donor
    Drie jaar later zeggen onderzoekers dat hun testresultaten 'er sterk op wijzen dat de genezing van de hiv-infectie werd bereikt'. De stamceldonor zou toevallig een natuurlijke weerstand tegen hiv hebben gehad.

    "Indien men er echt in geslaagd is om op een dergelijke manier de patiënt te genezen, wijst het ons de weg naar de behandeling van hiv", zegt aidsspecialist Keith Alcorn. "Genetisch gemanipuleerde stamcellen kunnen in dat geval tot een succesvolle behandeling leiden."

    "Enorme risico's"
    Ondanks deze opmerkelijke ontdekking is de kans klein dat stamceltherapie hét middel wordt om aids de wereld uit te helpen. Daarvoor blijft stamceltherapie veel te duur en exclusief, en vooral: de behandeling is zelf niet zonder risico's.

    "Wat we in zo'n behandeling doen, is alle cellen die hiv produceren, vervangen door onaangetaste cellen", zegt Dr. Michael Saag van de Universiteit van Alabama. "In sommige gevallen kan zo'n transplantatie dodelijke gevolgen hebben. En zelfs indien ze niet fataal is, zijn er bijzonder zware complicaites mogelijk, waarbij bijvoorbeeld de ingebrachte donorcellen het lichaam aanvallen" (hlnsydney/tw)

    15-12-2010 om 00:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit in vormpjes doet kinderen eten

    Fruit in vormpjes doet kinderen eten



    Kinderen zullen twee keer zo snel groente en fruit eten als ze in vrolijke figuurtjes worden gesneden. Dat blijkt uit een test met Vlaamse en Nederlandse kinderen. 'Goed voor feestjes, te tijdrovend in het dagelijks leven', vindt voedingscoach Sonja Kimpen.
    Het komt elke ouder wel bekend voor: een balorig kind dat weigert spruiten, witloof of prei binnen te spelen. Ten einde raad plet mama of papa de groente zodanig dat ze onzichtbaar vermengd wordt met aardappelen.

    Onderzoekers van de universiteit van Maastricht prediken een andere aanpak, na een test met 94 kinderen uit Vlaanderen en Nederland. Die mochten kiezen tussen simpel gesneden blokjes fruit enerzijds en versierde appels, aardbeien, druiven en consorten anderzijds.

    Gestresst

    De conclusie is treffend: de kleintjes grepen dubbel zo snel naar de vrolijke varianten. Een watermeloen gleed zo binnen toen hij in de vorm van een egel was gesneden. De onderzoekers concluderen dat de aantrekkelijke presentatie kinderen positief beïnvloedt. Hetzelfde succes boek je ongetwijfeld bij groente.

    Voedingscoach Sonja Kimpen begrijpt de redenering, maar maakt bedenkingen. 'Deze creativiteit is alleen geschikt voor verjaardagsfeesten. Hoe gestresst word je niet als je elke dag zulke fantasietjes moet snijden? En daarbij, je loopt het risico dat kinderen het eten alleen lusten als het in de vorm van een egel is bereid.'

    Groente verstoppen onder aardappelen vindt Kimpen ook een slecht idee. 'Zo train je nooit de smaakpapillen.' Ze gelooft in een andere werkwijze: 'Je moet kinderen leren eten in kleuren en hen vertellen wat die met het lichaam doen. Zo is rood - tomaten en bessen bijvoorbeeld - goed voor hart- en bloedvaten. Blauw, zoals pruimen, bevordert de stoelgang. Het groen van bijvoorbeeld prei stimuleert het zenuwstelsel.'

    Als je er een spelletje met kleuren van maakt, worden kinderen trots op zichzelf, aldus de voedingscoach. 'Zo van: vandaag heb ik rood en wit gegeten. Dan kun je zelfs moeilijke kleuren zoals het wit van witloof en artisjok - goed voor cholesterol en hart - verkocht krijgen. Je kunt de kinderen vervolgens belonen. Niet met snoep, wel met bijvoorbeeld een bezoek aan het zwembad. Zo zit de balans tussen voeding en beweging goed.'

    Volharden

    Voor het overige geeft Sonja Kimpen wanhopige ouders de raad om te volharden. 'Je lust wat je het vaakst eet. De ervaring leert dat je eerst vijf à tien keer een bereiding moet proeven voor je ze begint te lusten. Bij spruitjes en andere bittere groente is er wellicht nog meer geduld nodig.'

    14-12-2010 om 11:44 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Screening op borstkanker vanaf 40 jaar zou pak sterfgevallen vermijden

    Screening op borstkanker vanaf 40 jaar zou pak sterfgevallen vermijden

    Twee nieuwe studies bij vrouwen in Groot-Brittannië en Nederland tonen aan dat screening op borstkanker best met tien jaar vervroegd wordt. Vandaag worden vrouwen vanaf 50 jaar uitgenodigd voor de tweejaarlijkse mammografie, schrijven de Concentrakranten.

    Door tien jaar vroeger te starten "kunnen we het aantal veertigers dat vandaag sterft aan borstkanker, met liefst de helft terugdringen", zegt Wiebren Tjalma, borstkankerspecialist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

    Meestal manifesteert borstkanker zich bij vrouwen boven de 50. "Maar zo'n 30 procent krijgt ermee af te rekenen op jongere leeftijd, waarvan de grote meerderheid tussen 40 en 50 jaar oud is. Precies bij deze jongere vrouwen duiken de meest agressieve tumoren op", aldus Tjalma.

    Eerder dit jaar kwam het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) evenwel met de tegenovergestelde conclusie op de proppen. Er zijn meer na- dan voordelen verbonden aan het screenen van alle vrouwen tussen 40 en 49 jaar, luidde het toen.
    Verder blijkt dat België bij de landen hoort waar borstkanker het vaakst voorkomt: 1 acht vrouwen krijgt de diagnose, wat vergelijkbaar is met Nederland. (belga/mvl)

    13-12-2010 om 15:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exoplaneet ontdekt die niet hoort te bestaan

    Exoplaneet ontdekt die niet hoort te bestaan


    Wetenschappers hebben met de Keck-telescoop op Hawaï een vierde planeet ontdekt rond ster HR 8799, maar de reuzenexoplaneet hoort eigenlijk niet te bestaan, zo hebben Amerikaanse media op gezag van het vakblad Nature gemeld.

    Rond de jonge en heldere ster HR 8799 op bijna 130 lichtjaar van ons is een nieuwe planeet ontdekt, die zeven keer de massa heeft van "onze" Jupiter, ruwweg dezelfde als de drie eerder in het stelsel gevonden exoplaneten. Het nieuw gevonden object draait op 14,5 keer de afstand Aarde-Zon rond de ster, wat veel dichter is dan de drie eerder gevonden collega's.

    De astronomen staan voor een raadsel. Geen enkel model van planeetvorming omtrent de geboorte van reuzenplaneten kan immers verklaren hoe alle vier objecten in het stelsel zijn ontstaan en hun huidige baan hebben bereikt. (belga/dea)

    13-12-2010 om 14:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!