bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdams museum exposeert roofpotvis

    Rotterdams museum exposeert roofpotvis




    Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (NMR) exposeert in de loop van het jaar gereconstrueerde delen van de Leviathan melvillei, een potvis van enorme afmetingen die 12 tot 13 miljoen jaar geleden de oceanen onveilig maakte. De fossiele resten van het roofdier zijn in 2008 in Peru gevonden door Klaas Post, conservator bij het Rotterdamse museum.

    De uitgestorven monsterwalvissoort zou 12 à 13 miljoen jaar geleden hebben geleefd en zijn uitgestorven, en heeft de naam Leviathan melvillei gekregen als hommage aan de roman "Moby Dick" van Herman Melville. In de ongeveer 3 meter lange schedel stak een dertigtal vervaarlijke tanden, ongeveer 40 cm lang en 12 cm dik. Die tanden dienden om andere walvissen als prooi aan te vallen, om ze dan op te eten.
     
    Post deed zijn ontdekking tijdens een expeditie in de Pisco-Ica-woestijn aan de zuidkust van Peru. Hij vond grote brokken van de schedel van de roofpotvis, de onderkaken en de tanden. Vooral de tanden vielen op. Die zijn met een doorsnee van 12 en een lengte van 35 centimeter zo groot als de slagtanden van een olifant. (belga/odbs/gb)

    11-07-2010 om 16:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (4)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje wil octopus Paul kopen

    Spanje wil octopus Paul kopen


    Zakenlieden in de Noord-Spaanse regio Galicië willen octopus Paul kopen, die gisteren een overwinning van Spanje op Nederland in de finale van het WK voetbal voorspelde.

    De inktvis, die in een aquarium in de Duitse stad Oberhausen rondzwemt, moet het boegbeeld worden van een gastronomisch festijn in de plaats Carballiño nabij Orense. Dat hebben Spaanse media vandaag gemeld.

    Burgemeester Carlos Montes van Carballiño, dat 14.000 inwoners telt, kwam met het idee. Hij hoopt zo het bezoekersaantal van het festijn te vergroten. De zakenlieden zijn bereid 30.000 euro op tafel te leggen. Het is niet de bedoeling Paul op te eten. Hij moet niet alleen boegbeeld van het eetfestijn worden, maar de inwoners ook helpen bij het invullen van het lottoformulier. Mocht het aquarium in Oberhausen niet bereid zijn het dier te verkopen, dan hoopt Montes het dier ten minste te mogen lenen voor het feest, dat op 8 augustus wordt gevierd. (anp/sps)

    10-07-2010 om 18:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe techniek geneest hartfalen

    Nieuwe techniek geneest hartfalen



    In vijf centra in België en Servië zijn voor het eerst mensen met hartfalen behandeld met hun eigen stamcellen. "Die werden geherprogrammeerd om hun verzwakte hartspier te genezen", staat in de Concentrakranten.

    "Deze nieuwe en veelbelovende techniek werd al uitgetest op dieren en is nu ook voor het eerst toegepast op een groep Belgische en Servische hartpatiënten", vertelt cardioloog William Wijns van het Cardiovasculair Centrum van het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis in Aalst. De nieuwe behandeling is het werk van het Belgische biotechbedrijf Cardio 3 BioSciences en de Amerikaanse Mayo Clinic, die hiervoor samenwerkten met verschillende hartcentra.
     
    Stamcellen omgevormd
    Bij de patiënten werden via een beenmergpunctie stamcellen uit hun heupbeen weggehaald. "Die stamcellen werden overgebracht naar het labo van Cardio 3 BioSciences. De onderzoekers hebben die stamcellen verder vermenigvuldigd en ze omgevormd tot hartspiercellen."
     
    Na drie tot zes weken waren de nieuwe hartstamcellen klaar. "Dan kregen de patiënten hun eigen stamcellen opnieuw geïnjecteerd in de hartspier, waar ze de afgestorven cellen komen vervangen. Dat gebeurt door een eenvoudige katheter-ingreep. De patiënt krijgt zo als het ware opnieuw een jonger hart", legt dr. Wijns uit.
     
    "Enorme doorbraak"
    "We willen dit zo snel mogelijk verder uittesten op een grotere groep. Dit zou een enorme doorbraak betekenen voor de behandeling van hartfalen. Tot nu toe was genezing onmogelijk, tenzij door een harttransplantatie." (belga/tw)

    10-07-2010 om 13:04 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart

    Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart


    Tussen 1 januari 2010 en vrijdag 9 juli hebben maar liefst 92.361 Belgen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe pincode voor hun identiteitskaart aangevraagd omdat ze hun code vergeten waren. Dat schrijven de kranten van Corelio.

    Bij een elektronische identiteitskaart horen een pukcode en een pincode. Die codes heb je bijvoorbeeld nodig om bij het gemeentebestuur een adreswijziging te laten doorvoeren of om via Tax on Web je belastingaangifte te doen.

    Tussen midden juni en 31 december 2009 vroegen 87.443 Belgen bij hun gemeentebestuur om een nieuwe pincode omdat ze hun code vergeten waren. Dit jaar, tussen 1 januari en vrijdag 9 juli, waren dat er al 92.361 of gemiddeld 3.552 per week. Pieken doen zich voor in juni, wanneer velen aan hun belastingaangifte beginnen en vaststellen dat ze de codes missen om zich met hun identiteitskaart en kaartlezer in te loggen op de website van Tax on Web. De week van 14 juni was er een piek met 5.699 aanvragen.

    10-07-2010 om 13:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met borstkanker wil doodskist beschilderd met borsten

    Vrouw met borstkanker wil doodskist beschilderd met borsten

    Een vrouw uit Nieuw-Zeeland die aan terminale borstkanker lijdt, zal begraven worden in een roze kist die beschilderd is met dertig paar borsten. Dat meldt de lokale krant The Press vrijdag.

    Pam Hermansen (48) uit Christchurch kreeg in 2006 te horen dat ze borstkanker heeft. Haar linkerborst werd afgezet, maar in 2008 bleek dat de kanker al te ver was uitgezaaid. In februari van dit jaar vernam de vrouw dat ze nog maar vijf maanden te leven heeft. "Ik ben er nog, maar het is allemaal erg onvoorspelbaar", zegt ze in de krant. "Maar ik leef, ik ben niet aan het wachten op de dood."
     
    Bewustwording
    Omdat borstkanker een belangrijke plaats inneemt in haar leven, wil ze dat er borsten aanwezig zijn op haar begrafenis. Een vriend, een plaatselijke kunstenaar, schilderde dertig paar borsten op haar doodskist.

    Hermansen zegt geen angst te hebben gevoeld toen ze voor het eerst met de kist geconfronteerd werd. "Niet dat ik er graag in zal belanden, maar ik wil de bewustwording rond borstkanker verhogen". (afp/tw)

    09-07-2010 om 08:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman kreeg volledig nieuw gezicht

    Fransman kreeg volledig nieuw gezicht

    Een Franse chirurg heeft de eerste succesvolle volledige gezichtstransplantatie ter wereld uitgevoerd. Dat bericht de krant Le Parisien.

    De operatie nam twaalf uur in beslag en vond plaats op 26 en 27 juni in een ziekenhuis in Creteil, nabij Parijs. De patiënt was een 35-jarige man, "Jerome", wiens gezicht zwaar aangetast was door een genetische ziekte die ook wel de 'Elephant man disease' genoemd wordt.

    Baard
    Tijdens de ingreep kreeg de man onder meer de oogleden en hun spieren en de traanbuisjes van een onbekende donor. In april voerde een Spaans team van chirurgen al "de eerste gezichtstransplantatie ooit ter wereld" uit, maar die ingreep omvatte naar verluidt niet de oogleden en traanbuisjes. "Hij wandelt, eet en praat", zei de Franse chirurg over Jerome achteraf. "Zijn baard is zelfs al beginnen te groeien."

    Psychische problemen
    Jerome zou overigens best tevreden zijn met zijn nieuwe gezicht. Vooral psychische problemen en het mogelijke afstoten van het nieuwe weefsel zijn nu risicofactoren voor Jerome. Vijf jaar geleden lapten Franse dokters al eens de onderste helft van het gezicht van een vrouw op nadat ze aangevallen was door een hond. (belga/gb)

    08-07-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijspraak voor dokter die proefbuisembryo's liet sterven

    Vrijspraak voor dokter die proefbuisembryo's liet sterven

    Het Hooggerechtshof in Leipzig heeft een Duitse dokter vrijgesproken van illegale abortus, omdat de man verschillende proefbuisembryo's die onbruikbaar waren geworden na genetische tests, had vernietigd.

    Artsenverenigingen reageerden opgelucht, terwijl de katholieke kerk het vonnis veroordeelde. Volgens de kerk is het een aanval op ongeboren leven.
     
    Genetische defecten
    De gynaecoloog uit Berlijn had verschillende echtparen die niet via de natuurlijke weg kinderen konden krijgen, geholpen. Via een proefbuis werden meerdere embryo's gecreëerd, die dan getest werden op genetische defecten. Slechts een van die embryo's werd later bij de moeder ingeplant. Omdat de andere embryo's onbruikbaar waren geworden, liet de dokter ze sterven.
     
    De arts stelde zelf voor om de zaak voor de rechter te brengen, als test voor de Duitse abortuswet. Vorig jaar werd hij al in eerste aanleg vrijgesproken. Dat is nu ook in beroep bevestigd. De rechters van het Duitse Hooggerechtshof beklemtoonden wel dat diagnostische tests op embryo's enkel toegelaten zijn voor zover ze dienen om ernstige genetische afwijkingen te voorkomen. (dpa/tw)

    08-07-2010 om 00:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen op Zoom deelt jodium uit in geval van kernramp

    Bergen op Zoom deelt jodium uit in geval van kernramp


    I
    Inwoners van Bergen op Zoom (in het zuiden van Nederland) tot en met 45 jaar kunnen vanaf maandag jodiumtabletten ophalen op het stadskantoor. De tabletten verkleinen na inname de kans op schildklierkanker als gevolg van een kernongeval. Bergen op Zoom ligt in de zogeheten schuilzone van de kerncentrale in Doel (in België).

    Een schuilzone is een gebied waar bewoners het advies krijgen om bij een (dreigende) ramp binnen te schuilen. De Nederlandse overheid heeft onlangs de verouderde interventieniveaus opnieuw vastgesteld. Door de wijziging valt Bergen op Zoom nu gedeeltelijk in een zone waarbinnen aanvullende maatregelen nodig zijn. De inwoners bepalen zelf of zij de jodiumtabletten gaan ophalen. (belga/gb)

    07-07-2010 om 19:36 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit beboet voor bieden op eigen veiling op eBay

    Brit beboet voor bieden op eigen veiling op eBay


    Een Britse eBayverkoper heeft een boete van 5.000 pond (6.027 euro) en een werkstraf van 250 uur gekregen omdat hij bood op zijn eigen veilingen. Paul Barret wou zo de prijs opdrijven.

    De rechter vertelde de 39-jarige Barret dat hij van geluk mocht spreken dat hij geen eerdere veroordelingen op zijn naam had staan, en dat het ging om relatief kleine bedragen. Anders moest hij waarschijnlijk de cel in.

    Het gaat om de eerste dergelijke veroordeling in Groot-Brittannië. De man gebruikte twee verschillende logins om zo te bieden op zijn waren, waaronder twee Mercedessen en een Land Rover. (sam)

    07-07-2010 om 17:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees parlementslid:

    Europees parlementslid: "Open geheime ufo-files"


    Een Italiaans EU-parlementslid roept de lidstaten op om alle geheime documenten over ufo's openbaar te maken. Volgens Mario Borghezio moet het grote publiek ingelicht worden over alle mogelijke buitenaardse contacten.

    Mario Borghezio.

    Mario Borghezio.

    Mario Borghezio, die voor de ultrarechtse Lega Nord in het Europees Parlement zit, vindt het hoog tijd dat Europa zijn eigen 'X Files'-archief opbouwt, waarin geïnteresseerden alle ufo-data kunnen raadplegen, ook als die info door militaire bronnen werd verzameld. "Men moet hier openbaar mee gaan, de systematische doofpotoperatie moet stoppen", zegt hij.

    Britten gaan voorop
    Het openstellen van zulke informatie zou geen primeur zijn. Vorig jaar publiceerden de Britten al zo'n 4.000 online pagina's over ongeveer 800 vermeende buitenaardse contacten tijdens de jaren '80 en '90. De voorbije jaren stelde het Britse Ministerie van Defensie gradueel alle UFO-verslagen ter beschikking van de bevolking, onder de 'Freedom of Information'-wet.

    "We moeten een wetenschappelijk centrum oprichten om deze materie te onderzoeken", zegt Borghezio. "Dergelijke research kan belangrijke wetenschappelijke en technologische gevolgen hebben."

    Transparantie
    "De EU-lidstaten hebben de plicht om transparant te besturen", vervolgt hij. "Dat betekent dus ook dat ze alle wetenschappelijke gegevens over ufo's, die tot op heden geheel of gedeeltelijk geheim bleven, openbaar en beschikbaar  dienen te maken."

    De Italiaan zoekt steun voor zijn voorstel bij de andere Europese parlementsleden. Tot nu toe zonder al te veel succes: van de 736 afgevaardigden in Straatsburg wist hij nog maar 18 handtekeningen te verzamelen. (hlnsydney/tw)

    07-07-2010 om 12:11 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasjes maken honden lui en dom

    Baasjes maken honden lui en dom

    Honden verliezen stilaan hun sluwheid, zo blijkt uit een Australisch onderzoek. De oorzaak ligt bij de mens, die maken hun trouwe viervoeters te afhankelijk.

    De hond als huisdier heeft een comfortabel leventje: op tijd en stond ontvangt die zijn eten. Zoeken naar voedsel hoeft het dier al lang niet meer te doen, waardoor hij stilaan zijn sluwheid en probleemoplossende vaardigheden verliest.

    Vaardigheden

    Een onderzoek aan de University of South Australia toont duidelijk het dierlijk gebrek aan initiatief aan. De vorsers plaatsten een voedselbak met eten in het zicht van de dieren. Als ze door een gat kropen in de omheining, zouden de dieren tot bij het voedsel geraken. Dat bleek echter teveel gevraagd, de honden staarden naar het eten en blaften dat het een lieve lust was. Dat de oplossing zo dichtbij was, leek de hondjes niet mogelijk.

    Anders was het met een stel wolven en wilde dingohonden. Die raakten wel zonder problemen tot bij het eten. (lvl)

    06-07-2010 om 22:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven stelen geen roze auto's

    Dieven stelen geen roze auto's


    Autodieven hebben geen enkele belangstelling voor een roze wagen. Ook oranje en gele exemplaren laten ze liever staan. Een nogal afwijkende kleur van het koetswerk werkt bijgevolg net zo doeltreffend als een kostbaar antidiefstalsysteem. Dat blijkt uit een onderzoek van Ben Vollaard van de universiteit van Tilburg. Zijn onderzoeksopdracht heet 'De economie van het criminaliteitsbeleid'.
     
    Verkoopbaarheid
    Autodieven denken na over de verkoopbaarheid van hun 'prooi', stelt Vollaard. Om die reden worden rode auto's ook veel minder vaak gestolen dan tien jaar geleden. In de jaren negentig was rood namelijk een populaire kleur voor een auto, maar nu zijn rode en groene wagens helemaal uit.

    Zilvergrijs en blauw
    Blauwe en zilvergrijze auto's worden het meest gestolen. Het risico om die kwijt te raken, is bijna 40 procent hoger dan alle andere kleuren. (anp/eb)

    06-07-2010 om 17:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telescoop toont oudste licht van het heelal

    Telescoop toont oudste licht van het heelal

    Dit is het eerste beeld van het volledige heelal zoals de Europese Planck-telescoop het registreerde. De telescoop ter waarde van 600 miljoen euro werd vorig jaar gelanceerd in opdracht van ESA.

    De telescoop werd zo'n 1,6 miljoen kilometer ver de ruimte in gestuurd om de oorsprong van het heelal te onderzoeken. Hij zou zich concentreren op de hitte die is achtergebleven na de oerknal. De telescoop begon in september aan zijn opdracht met de eerste beelden van oud licht. Nu is er een volledig beeld van 'de lucht' beschikbaar.

    Vooral ons Melkweg-stelsel springt in het oog. De opvallende lijn in het midden van het beeld is de schijf waarop zich ook onze Aarde en zon bevinden. Boven en onder het stelsel zien we enorme hoeveelheden koud stof die duizenden lichtjaren ver reiken. Wetenschappers hebben hier veel informatie mee gewonnen en zullen proberen te achterhalen hoe ons universum geëvolueerd is tot wat we nu waarnemen. (gb)

    06-07-2010 om 11:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse therapeute behandelt patiënten met xtc en lsd

    Zwitserse therapeute behandelt patiënten met xtc en lsd


    Een Zwitserse psychotherapeute is in Zürich veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden met uitstel. De vrouw behandelde haar patiënten, die veelal uit de hogere sociale klasse kwamen, met hallucinogene middelen zoals lsd, xtc of mescaline.

    De praktijk duurde vier jaar, van 2004 tot 2008. De sessies vonden steeds plaats tijdens de weekends, in groepen van soms wel zestig mensen. De deelnemers waren dokters, advocaten of gefortuneerde Zwitsers.
     
    220 euro voor behandeling
    Ze moesten ongeveer 300 Zwitserse frank (zo'n 220 euro) betalen om de behandeling te ondergaan. Daarbij kregen ze hallucinerende middelen toegediend, zoals lsd of xtc.
     
    Volgens het openbaar ministerie maakte de therapeute zich schuldig aan drugshandel. Maar de verdediging van de vrouw bestreed dit en stelde dat het substanties betrof "die de geest moesten vrijmaken".
     
    De verdediging pleitte de vrijspraak, maar daar ging de rechter niet op in. De vrouw, 62 jaar intussen, werd veroordeeld voor het overtreden van de wet op therapeutische producten. Naast de gevangenisstraf met uitstel, moet ze ook een boete van 2.000 Zwitserse frank (zo'n 1.500 euro) betalen. (afp/tw)

    06-07-2010 om 11:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenis

    Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenis


    De vijfde meest gezochte nazi leeft veilig in Duitsland, hoewel Groot-Brittannië en Nederland hem zoeken voor oorlogsmisdaden. De Duitsers lijken hem een hand boven het hoofd te houden.

    Klaas Faber is nu 88 jaar en werkte als vrijwilliger voor de SS van Adolf Hitler. In 1947 werd hij ter dood veroordeeld voor zijn misdaden, maar Faber kan niet vervolgd worden nadat hij in 1952 uit een gevangenis in Nederland ontsnapte en naar Duitsland vluchtte. Groot-Brittannië en andere landen hebben sindsdien om zijn uitlevering gevraagd, maar dat hebben de Duitsers volgens The Sun altijd afgewezen.

    Gestapo
    De Britse tabloid vond de gezochte Duitser in Ingolstadt. Daar woont hij met zijn vrouw Jacoba, met wie hij drie kinderen heeft. Eigenlijk is Faber in Nederland geboren, maar Hitler schonk hem de Duitse nationaliteit. Daardoor geniet hij nu nog steeds bescherming als Duits burger.

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Faber actief bij de Gestapo. Hij moest mensen in het concentratiekamp Westerbork ter dood brengen. Ook Anne Frank zat in dat kamp. Faber zou zeker 22 mensen om het leven hebben gebracht. Voor die moorden werd hij veroordeeld, maar hij zou ook op eigen houtje massaal mensen neergeschoten hebben. Het werkelijke dodental ligt dus mogelijk veel hoger.

    De Duitse overheid bevestigt dat ze Faber niet kunnen vervolgen. "Klaas Faber is een Duits burger en kan hiervoor niet worden uitgeleverd." (gb)

    06-07-2010 om 00:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Veroorzaak je eigen olieramp"

    "Veroorzaak je eigen olieramp"


    De miliieuactivisten van 'A Cleaner Future' grijpen de olieramp in de Golf van Mexico aan voor een ludieke actie. Via hun applicatie kan je een website naar keuze onder de olie laten lopen.

    "Jawel, nu kan jij net dezelfde minachting voor het milieu tonen als de grote oliemaatschappijen", klinkt het provocerend op de website van A Cleaner Future. "Waarom zouden zij alleen al de lol mogen hebben?"

    Virtueel vervuilen
    In de applicatie kan je voor virtuele vervuiler spelen: geef gewoon de url van de website in die je onder de olie wil, en kijk wat er gebeurt. De initiatiefnemers - het nog even bij vermelden dat dit uiteraard geen enkele schade aan de website in kwestie toebrengt. Hier probeer je het zelf.

    Met de applicatie wil A Cleaner Future - dat zich toelegt op informatie over alternatieve en hernieuwbare energie - de aandacht vestigen op de weinig ethische werkwijze van oliegiganten zoals BP. (tw)

    05-07-2010 om 14:11 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!