bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kanker veroorzaakt door de mens'

    'Kanker veroorzaakt door de mens'

    kanker is veroorzaakt door mens

    Kanker is een moderne ziekte die door de mens is veroorzaakt. Dat beweren twee wetenschappers van de Britse universiteit van Manchester.

    De wetenschappers deden onderzoek naar de doodsoorzaak van een duizendtal mummies uit het oude Griekenland en Egypte. Ze stelden vast dat slechts een handvol van hen aan kanker leed. "Vroeger kon men nog niet opereren, dus als er tumoren waren geweest, dan zouden we daar nog steeds sporen van moeten zien", benadrukken ze.

    Volgens de wetenschappers bewijst dit dat kanker een moderne ziekte is, die verband houdt met onze levensstijl en de daarmee gepaard gaande vervuiling.

    De wetenschappers halen ook aan dat er geen fossielen met tumoren zijn teruggevonden. Er zijn ook amper oude teksten waarin men het over kanker heeft.


    16-10-2010 om 11:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (16)
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zwarte Dood was wel degelijk de pest

    De Zwarte Dood was wel degelijk de pest


    De Zwarte Dood, illustratie uit een bijbel uit het Zwitserse Toggenburg (1411)

    Onderzoekers van het Antropologisch Instituut van de Johannes-Gutenberg Universiteit in Mainz hebben ontdekt dat de bacterie Yersinia pestis verantwoordelijk is voor de middeleeuwse pestepidemie in Europa. Mede door onderzoek van botten uit massagraven in Bergen op Zoom ontdekten zij twee tot nu toe onbekende varianten van deze bacterie.

    Over het ontstaan van de Zwarte Dood, de grote pestepidemie die Europa tussen 1347 en 1352 teisterde en tot 25 miljoen doden leidde, waren de meningen onder wetenschappers altijd sterk verdeeld. De theorie luidde dat de ziekte vanuit Centraal-Azië oversloeg naar Europa. Velen betwijfelden dit en dachten dat andere ziekten aan de Zwarte Dood ten grondslag lagen.

    Skeletresten
    Het onderzoek door het instituut heeft nu aan alle twijfel een einde gemaakt. De wetenschappers bestudeerden skeletresten van 76 mensen uit vijf verschillende plaatsen in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Een van de onderzochte plaatsen is Bergen op Zoom, waar in 1999 massagraven zijn gevonden op het Gouvernementsplein. Hier stond vroeger een gasthuis. De Bergse skeletten leverden opvallend goed bewaard DNA op.
     
    Azië
    De onderzoekers waren in staat het DNA van de pestbacterie terug te vinden in de beenderen en tanden van de slachtoffers. Er werden twee varianten van de pestbacterie teruggevonden, die ouder bleken te zijn dan de tot nu toe bekende typen. Eén ervan is verwant aan een nog bestaande bacterie die onlangs in Azië is gevonden. (belga/gb)

    12-10-2010 om 19:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe vleermuis lijkt op Yoda

    Nieuwe vleermuis lijkt op Yoda



    In Papoea-Nieuw-Guinea is vorig jaar een nieuw soort vleermuis ontdekt. Het gaat om een heel bizar exemplaar dat voor de fans van Star Wars misschien wel een treffende gelijkenis vertoont met Yoda.

    Wetenschappelijke expedities ontdekten in 2009 in Papoea-Nieuw-Guinea ongeveer 200 nieuwe soorten. De vleermuis was al op eerdere tochten gezien, maar de nieuwe soort werd nog nooit geregistreerd en had nog geen naam gekregen. De dieren verspreiden de zaadjes van het fruit dat ze eten. Op die manier zijn de vleermuizen cruciaal voor het ecosysteem van het regenwoud.

    Naast de vleermuis werden in het dierrijke regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea 24 nieuwe kikkers, 2 nieuwe zoogdieren en bijna honderd nieuwe insecten gevonden. Het leefgebied van de dieren is erg afgelegen, enkel bereikbaar per vliegtuig, boot, helikopter of te voet. (gb)

    12-10-2010 om 11:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht 's nachts maakt dikker

    Licht 's nachts maakt dikker

    Voor een gezonde nachtrust kan je best alle licht weren - en dat is beter voor je gewicht. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Ohio.

    Wie 's nachts blootgesteld wordt aan een constante lichtbron - ook al is die maar zwak - kan daardoor dikker worden. Dat stellen de onderzoekers, wiens research vermeld staat in de jongste editie van het wetenschappelijk vakblad 'Proceedings of the National Academy of Science'.

    Verstoord eetpatroon
    Het onderzoek werd gevoerd bij een populatie van muizen. Een aantal dieren werd elke nacht blootgesteld aan zwak licht, en werd in die periode maar liefst de helft zwaarder dan muizen die in volledige duisternis sliepen. Een van de oorzaken voor het verschil, is dat muizen die 'in het licht' sliepen er een verstoord eetpatroon op nahielden. Ze aten vaker op verkeerde tijdstippen.

    De wetenschappers vermoeden dat er parallellen getrokken kunnen worden met mensen. Ze stellen dat de 'lichtvervuiling' in vooral steden - waar het nooit helemaal donker is - bijdraagt aan het toenemende overgewicht in de wereld. (hlnsydney/tw)

    12-10-2010 om 03:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur: foetus van 17 weken lacht in baarmoeder

    Primeur: foetus van 17 weken lacht in baarmoeder


    De trotse toekomstige ouders Louise en Sam Henry uit het Britse Swallowfield waren sprakeloos toen ze de foetus in de baarmoeder zagen lachen. Dit veroorzaakt heel ophef in Groot-Brittannië, volgens experts bewijst dit beeld dat een ongeboren baby al gevoelens heeft.

    Abortus
    De toekomstige vader Sam Henry: "Je eerste zorg tijdens dit stadium is dat je een gezonde baby hebt, dus het was fantastisch dat we ons kind zagen lachen." Sommige experts geloven echter dat deze 3D-scan bewijst dat baby's emoties als geluk en pijn al veel vroeger dan eerder werd gedacht ervaren. Ze ijveren er nu zelfs voor dat de limiet voor een abortus wordt verlaagd naar 24 weken, omdat de ongeboren baby dan al pijn kan voelen en de procedure dus mensonterend is.

    Geen emoties

    Professor in de verloskunde Eric Jauniaux: "Tijdens dit stadium kunnen baby's nog geen emoties ervaren, het is bewezen dat dit pas vanaf 24 tot 28 weken het geval is. Op 17 weken is de verbinding tussen het brein en de rest van het lichaam erg beperkt." Professor in gynaecologie Yehudi Gordon nuanceert deze uitspraken: "Alle emotionele centra die je tijdens je leven zal hebben vormen zich volledig tegen de tijd dat je geboren wordt. Op 17 weken kan de baby lachen of het kan zijn dat de gezichtsspieren samentrekken als voorbereiding op de zuigreflex."

    Vroegste teken
    Professor Stuart Campbell die de afbeelding nam, zegt dat het beeld niet noodzakelijk bewijst dat het kind gevoelens heeft, maar volgens hem vertoont het zeker wel menselijk gedrag. "Ik zag al een foetus een huilend gezicht maken rond 18 of 19 weken, maar nog nooit een lachend gezicht. Dit nieuw beeld is het vroegste teken van menselijk gedrag dat ooit al werd vastgelegd, dat is schitterend." Hij weet niet wat de lach veroorzaakte. "Het is onderdeel van een sequentie dat geeuwen en ademhalingsbewegingen inhoudt, het openen van de oogleden en natuurlijk een huilend gezicht." (ep)

    11-10-2010 om 19:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Google laat auto's helemaal zelf rijden

    Ook Google laat auto's helemaal zelf rijden


    Veel mensen dachten dat het ging om deze Street View-wagens van Google.

    Google heeft in Californië de voorbije maanden tests uitgevoerd met robotauto's die zich door het verkeer begeven zonder bestuurder. De zeven wagens hebben elk al ruim 1.000 mijl (1.600 kilometer) afgelegd. De tests kaderen in het Googles grote toekomstproject rond artificiële intelligentie.

    De Toyota Priussen met een cilinder op het dak waren al opgevallen in het verkeer, maar men ging er van uit dat het om gemoderniseerde Street View-wagens ging. Enkel de politie was op de hoogte van het experiment.
     
    Software
    De auto's zijn uitgerust met software die elk voorwerp of levend wezen in de buurt kan herkennen en er adequaat op kan reageren. Er zat wel telkens een persoon achter het stuur, om in te grijpen indien nodig. Volgens de New York Times zou één van de auto's zelfs al op de Lombard Street in San Francisco hebben gereden, één van de meest steile en bochtige wegen in de VS.

    Nog acht jaar wachten
    Google-ingenieurs schatten dat het nog minstens acht jaar zal duren voor deze technologie 'marktrijp' is. Tegen dan zou eventueel ook het verkeersreglement kunnen aangepast worden. De voorbije week reed ook in Duitsland een Volkswagen Passat van de Technische Universiteit Braunschweig helemaal zelfstandig door het stadsverkeer. (belga/sam)
     

    11-10-2010 om 13:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus mini-Pompeii blootgelegd in Noorwegen

    Mysterieus mini-Pompeii blootgelegd in Noorwegen


    Pompeii bleef grotendeels intact nadat het ruim 1.500 jaar onder lava lag.
    In Noorwegen is een vestiging ontdekt die zo'n 5.500 jaar bedolven lag onder een dikke laag aarde. Wetenschappers maakten na de vondst vergelijkingen met het Italiaanse Pompeii, al verdween de Noorse nederzetting destijds door geheel andere oorzaken.

    Het verhaal van Pompeii, een Romeinse stad nabij Napels, is bekend: de stad werd kort na het begin van onze jaartelling, in 79 na Christus, bedolven onder de lava nadat de nabijgelegen vulkaan Vesuvius uitbarstte. Pas ruim 1.500 jaren later, in 1599, werd de grotendeels intact gebleven stad opnieuw ontdekt.

    In Noorwegen zit men nu met een gelijkaardige geschiedenis. Archeologen ontdekten in het zuiden van het land een nederzetting die eeuwenlang verborgen is gebleven. Wellicht lagen overstromingen en zand destijds aan de basis van het verdwijnen van de plaats. De Noorse plek zou overigens nog een pak ouder zijn dan Pompeii, en ruim 5.500 jaren onder een zandlaag van bijna een meter dik hebben gelegen.

    Opgravingen
    Tot nu toe werd al een schat aan geschiedkundig materiaal opgedolven. Onderzekers brachten onder meer pijlpunten, stenen structuren en vaartuigjes aan de oppervlakte. Het onderzoek wijst erop dat de nederzetting bedolven raakte tijdens een catastrofe, en dat ze niet geleidelijk in de loop der jaren werd verlaten.

    Hoe de zandlaag bovenop de vestiging tot stand kwam, blijft momenteel een mysterie. Mogelijk werd de site plots overspoeld en met zand bedolven toen een rivier uit de regio buiten haar oevers trad. "Met de gegevens die we nu tot onze beschikking hebben, ziet het ernaar uit dat het relatief snel is gegaan", zegt een archeoloog die meewerkt aan het onderzoek. "De nederzetting ligt bovenop een kleilaag, waarin onder meer hout goed bewaard blijft. De kans is groot dat we hier nog belangrijke ontdekkingen doen." (hlnsydney/tw)

    11-10-2010 om 13:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commercieel ruimteschip maakt eerste solovlucht

    Commercieel ruimteschip maakt eerste solovlucht


    De toeristische racket SpaceShipTwo van Virgin Galactic heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn eerste solovlucht gemaakt.


    SpaceShipTwo werd gisterochtend lokale tijd tot op zo'n 13.700 meter hoogte gebracht door het moederschip en boven de Mojave-woestijn losgelaten.

    Volgens een woordvoerder van het bedrijf landde het ruimteschip achteraf op een landingsbaan van de luchthaven, gevolgd door het moederschip. De volledige vlucht van de SpaceShipTwo bedroeg zo'n 25 minuten. Het tuig ondergaat momenteel zware tests vooraleer het toeristen tot in de ruimte kan brengen. In de jongste test werd de raketmotor, waarmee het schip tot in de ruimte kan stijgen, nog niet gebruikt. (hlnsydney/tw)

    11-10-2010 om 11:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!