bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme huizen en auto's volgende stap voor Denen

    Slimme huizen en auto's volgende stap voor Denen


    GLOBAL WARMING ANDERS BEKEKEN WIND IS DE TOEKOMST


    Zou het niet geweldig zijn als ons huis zou weten hoe we energie kunnen sparen? Of als we een auto zouden hebben die op groene energie kan rijden? Het klinkt nog steeds als een utopie, maar in Denemarken proberen ze die ideeën toch te realiseren. De voorbije decennia groeide het land uit tot koploper op het vlak van windenergie. Nu willen de Denen ook in hun huis een nieuwe ecologische wind laten waaien. We werpen een blik in de toekomst in het laatste deel van onze reeks over de Deense windenergie.








    Om milieuvriendelijker te leven hoeven we niet noodzakelijk al onze luxe op te geven. Ons huis verbruikt veel energie die we niet nodig hebben. Als we de Denen mogen geloven, kunnen we tegen 2030 al in slimme huizen wonen. Stel dat we iedere ochtend rond halfzeven een douche nemen en daarna het huis verlaten om te gaan werken. Dan hoeft het systeem waarmee we ons water verwarmen normaal niet te werken tussen acht uur 's morgens en vier uur 's namiddags. Een slim huis zal ons daarom waarschuwen voor extra energiekosten als we plots beslissen om later op de dag te douchen.

    Slim huis
    Het huis van de toekomst moet dus intelligent worden. Het is de bedoeling dat we geld besparen zonder dat we er ook maar één seconde over moeten wakker liggen. Met PV-cellen op het dak en op de ramen zal het huis evenveel energie produceren als verbruiken. Als het tijdens de winter kouder en donkerder wordt, zal het huis energie kopen aan de laagst mogelijke prijs. Natuurlijk zullen oude huizen niet zomaar in een slim huis kunnen worden omgezet. Maar ook daar kunnen slimme systemen geïmplementeerd worden die ons energieverbruik reguleren.

    Elektrische wagen
    De Denen dromen er niet alleen van om tegen 2030 enkel nog duurzame energie te produceren, ze willen er ook voor zorgen dat we die groene energie overal kunnen inzetten. Daarom geloven Deense ingenieurs ook in de elektrische wagen. Voorlopig is die wagen nog niet populair in Denemarken, met slechts een paar honderd exemplaren op de Deense wegen. Nochtans is de elektrische wagen een ideale manier om groene energie slim te gebruiken.

    Geven en nemen
    Uit een studie blijkt dat in Denemarken een auto gemiddeld meer dan 22 uur per dag geparkeerd staat. Elektrische wagens beschikken over batterijen die energie kunnen opslagen. Als de Deense windturbines dus meer energie produceren dan nodig is, dan kan de batterij van een auto dat overschot opslagen tegen een gunstige prijs. Omgekeerd kunnen de elektrische wagens energie teruggeven aan het elektriciteitsnet als het niet hard genoeg waait.

    Toekomst
    Het klinkt natuurlijk allemaal mooi en het blijft de vraag of dit plan te realiseren valt. Hoe dan ook moeten we de komende jaren minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en dan kunnen zonne-energie en windenergie minstens gedeeltelijk een oplossing bieden. Tijdens de klimaattop in Kopenhagen pakten de Denen alvast uit met hun nieuwste snufjes in de groene technologie. Ze investeren daarom resoluut in de toekomst en misschien is dat wel de juiste mentaliteit. Sinds de oliecrisis van veertig jaar geleden is er veel veranderd in het energielandschap van Denemarken. Misschien kan de huidige economische crisis het startschot zijn voor een nieuwe doorbraak van groene energie. (gb)

    28-03-2010 om 13:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er lekt enorm veel metaan uit bodem van Noordelijke IJszee

    Er lekt enorm veel metaan uit bodem van Noordelijke IJszee


    Uit de bodem van de Noordelijke IJszee ontsnapt het krachtige broeikasgas methaan aan een veel groter ritme dan deskundigen hadden gedacht. Het fenomeen kan de klimaatsverandering nog veel erger maken, zo blijkt uit een studie die in het jongste nummer van het vakblad Science is verschenen.
     
    Het methaan komt van uit de permafrost onder water, zo bleek uit de studie onder leiding van Natalia Tsjakhova en Igor Semiletov van de Universiteit van Fairbanks in Alaska tussen 2003 en 2008 naar de wateren van het arctisch plat van oost-Siberië, goed voor meer dan twee miljoen vierkante km in de Noordelijke IJszee.
     
    Vroegere studies in Siberië hadden zich meer geconcentreerd op methaan dat tengevolge van het afmelten van de permafrost op het continent ontsnapt.
     
    Wetenschappers hebben lang gedacht dat de permafrost onder de Noordelijke IJszee een onoverschrijdbare barrière vormde voor methaan, waarvan het broeikaseffect dertig keer hoger is dan koolstofdioxide. (belga/mvl)

    28-03-2010 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Aarde warmt meer dan 4 graden op komende 50 jaar"








    "Als er geen luchtvervuiling was geweest, was de temperatuur op aarde nu al zeker met een graad extra gestegen"







    Onze Aarde zou wel eens meer kunnen opwarmen dan tot nu toe werd voorspeld. De temperatuur zou de komende 50 jaar met meer dan 4 graden kunnen stijgen, in plaats van de voorspelde twee graden. Om dat te voorkomen moet de uitstoot van CO2 veel strenger worden beperkt dan nu gepland staat.

    Dat blijkt uit een statistisch model dat Tilburgse hoogleraren econometrie Jan Magnus en Bertrand Melenberg en doctoraatsstudent Chris Muris hebben gemaakt.
     
    Recente gegevens
    De wetenschappers analyseerden recente gegevens over zonnestraling van weerstations over de hele wereld van 1959 tot 2002. Zij konden deze gegevens, die in Zürich worden bijgehouden, al voor ze officieel gepubliceerd zijn voor hun onderzoek gebruiken.
     
    Minder luchtvervuiling
    Ze stellen vast dat de luchtvervuiling aanzienlijk is afgenomen. Maar daardoor bereikt veel meer straling ongehinderd het aardoppervlak. De temperatuur op aarde stijgt daardoor veel sneller dan tot nu toe op grond van berekeningen van alleen de CO2-uitstoot is aangenomen.

    50 miljoen ton CO2
    Volgens de wetenschappers moet de CO2-uitstoot met zeker 50 miljoen ton per jaar extra worden verminderd om opwarming van meer dan 2 graden te voorkomen.

    Rampzalige gevolgen
    Een hogere temperatuurstijging kan desastreuze gevolgen hebben voor mens en milieu door extreme neerslag, zeespiegelstijging en toename van droogte en hitte, zoals onlangs ook is beschreven in het rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

    Kentering in 1985
    "Tot ongeveer 1985 nam de hoeveelheid zonnestraling die het aardoppervlak bereikte elk jaar wat af. Vanaf die tijd kwamen er steeds meer maatregelen om de luchtvervuiling tegen te gaan. En dat heeft geholpen, want sindsdien bereikt meer straling de aarde. Op zich is dat een succes, maar nu blijkt dat de opwarming van de aarde door de aanpak van de luchtvervuiling veel sneller kan gaan dan men dacht",  zegt hoogleraar econometrie Bertrand Melenberg van de Universiteit van Tilburg.

    Aerosols
    "Als er geen luchtverontreiniging was geweest, was de temperatuur op aarde nu al zeker met een graad extra gestegen", zegt hij. Luchtverontreiniging bestaat voor een deel uit zogenoemde aerosols, kleine deeltjes in de atmosfeer. Die aerosols dimmen de zonnestraling, zorgen voor verkoeling op aarde en temperen zo het broeikaseffect.

    Hoe meer de vervuiling afneemt, hoe minder aerosols er in de lucht komen en hoe meer straling de aarde bereikt. De Tilburgse wetenschappers denken dat zonder extra inspanningen de temperatuur in deze eeuw wel met meer dan 4 in plaats van de maximaal beoogde 2 graden kan stijgen.

    Melenberg: "Onze berekeningen laten voor het eerst zien wat het effect is van minder aerosols in de atmosfeer. Dat de luchtverontreiniging is afgenomen is natuurlijk goed, maar er moet daardoor wel veel meer worden gedaan om de CO2-uitstoot terug te dringen."

    Model
    Volgens de Tilburgse econometrist wordt er al wel gestudeerd op andere manieren om de zonnestraling te filteren. Zo zou het wellicht mogelijk zijn om kunstmatige aerosols in de lucht te brengen.

    "Met ons statistisch model is het mogelijk om heel snel een uitspraak te doen over hoeveel de aarde op een bepaalde plek warmer aan het worden is, zodat gerichte aanpak mogelijk is." (anp/mvl/edp)

    28-03-2010 om 13:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De zon heeft ook positieve effecten"

    "De zon heeft ook positieve effecten"

    Te veel zonlicht en UV-stralen leiden inderdaad tot huidkanker, maar de zon heeft ook positieve effecten. Onder invloed van zonlicht maakt ons lichaam immers vitamine D aan, wat de botten versterkt en astma, diabetes 2 en multiple slerose verzacht of zelfs (tijdelijk) verhelpt. "Geniet dus van de zon", adviseren Britse wetenschappers in de Sunday Times.

    De jongste tijd is zonnebaden in een slecht daglicht komen te staan, omdat een overdaad aan uv-stralen zou leiden tot huidkanker. Vandaar ook de stroom van crèmes en spuitbussen die ons daartegen moeten beschermen. Maar nu waarschuwen Britse artsen voor een omgekeerd gevaar: de meeste mensen krijgen juist veel te weinig vitamine D doordat ze de zon schuwen.  Daarom is er niets mis mee om te genieten van de zon.

    Een kwartier per dag
    Toch is urenlang zonnebaden niet nodig. Elke dag een kwartier met blote armen en benen in de zon is meer dan voldoende. In donkere wintermaanden kan overwogen worden om een vitamine D-suppelement te slikken.
     
    Geen schrik
    Onderzoekster Barbara Boucher zegt dat de dagelijkse inname van 10 microgram vitamine D 'geen kwaad kan' omdat daardoor de hoeveelheid vitamine D in het bloed merkbaar stijgt.

    "Er is geen reden om schrik te hebben van de zon. Mensen denken dat ze, door enkele minuten in de zon, hun huid jaren verouderen en grote kans lopen om melanomen, maar dat is niet zo." (belga/edp)

    28-03-2010 om 12:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijn 90 km korter dan gedacht

    Rijn 90 km korter dan gedacht

    De Rijn in Keulen.

    De Rijn is 90 kilometer korter dan de laatste decennia algemeen aangenomen. Dat zegt een wetenschapper in de krant Süddeutsche Zeitung.
     
    Bioloog Bruno Kremer stootte bij toeval op de fout. In de wetenschappelijke literatuur van de laatste vijftig jaar staat dat de Rijn 1.320 kilometer lang is, in de literatuur van voor die tijd is sprake van 1.230 kilometer. Wellicht zijn de cijfers 2 en 3 vijftig jaar geleden omgedraaid en is de fout een eigen leven gaan leiden in leerboeken en encyclopedieën.
     
    De wetenschapper ging zelf de lengte van de rivier controleren en kwam op 1.233 kilometer uit. De man schreef overheden en uitgevers aan. Die geven nu schoorvoetend toe dat er wellicht een correctie zal moeten gebeuren. (dpa/sps)

    28-03-2010 om 11:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen met te hoge bloeddruk

    Steeds meer Belgen met te hoge bloeddruk

    Het aantal gevallen van arteriële hypertensie is de voorbije tien jaar met 40 procent toegenomen. In sommige provincies zoals Waals-Brabant of Oost-Vlaanderen is het aandeel van de mensen die eraan lijden, zelfs verdubbeld tussen 1997 en 2008, blijkt uit de jongste statistieken van de federale gezondheidsenquête van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

    België telt bijna 1,2 miljoen mensen die aan te hoge bloeddruk lijden. Dat is 13 procent van de volwassen bevolking (15 jaar en ouder). De verschillen tussen de gewesten vertonen een dalende tendens, maar het zuiden van het land kent de hoogste prevalentie. Eén Waalse man op de 8 (12,3 procent) en meer dan 1 Waalse vrouw op de 7 (15,1 procent) heeft ondertussen arteriële hypertensie.
     
    Bloeddrukverhoging is verantwoordelijk voor ongeveer 15.000 sterfgevallen per jaar in België. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is meer dan de helft van de infarcten (58 procent) en bijna drie vierde van de cerebrovasculaire accidenten (72 procent) te wijten aan hypertensie, schrijft de krant Le Soir.
     
    De toename van de aandoening in België verontrust de experts. "Zo'n grote verandering op zo'n korte termijn kan wellicht niet alleen door de veroudering van de bevolking verklaard worden", luidt het commentaar van professor Alexandre Persu van de dienst voor cardiovasculaire pathologie van het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. (belga/vsv)

    27-03-2010 om 23:56 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval

    Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval


    Wie elke dag minstens drie kopjes thee drinkt, heeft 20 procent minder kans op een hartaanval. Dat komt omdat thee flavonolen bevat, die een beschermende werking hebben tegen een herseninfarct of hersenbloeding, zegt Peter Hollman van de afdeling Humane Voeding en onderzoeksinstituut RIKILT, onderdeel van de Wageningen Universiteit.
     
    Het was al bekend dat theedrinken goed is voor hart en bloedvaten. Wetenschappers vermoedden dat dat te danken zou zijn aan het voorkomen van flavonoïden in thee, een stof die een sterk anti-oxiderende werking heeft. Maar niet duidelijk was welk stofje precies voor het gunstige effect van theedrinken zorgde.
     
    Hollman analyseerde de gegevens van ruim 100.000 mensen in zes internationale studies. Hij concludeert dat flavonol voor het blijvend positieve effect op het voorkomen van een beroerte zorgt.

    Flavonol komt overigens niet alleen in thee voor, de stof zit ook in onder meer rode wijn, chocola en diverse groenten. Nog niet bekend is hoeveel mensen daarvan zouden moeten consumeren voor eenzelfde gunstig effect als drie kopjes thee. (belga/vsv)

    27-03-2010 om 17:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie

    Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie

    Het Belgische bier wordt in het buitenland steeds vaker gekopieerd of krijgt concurrentie van kwalitatief minderwaardige producten. Een groep Belgische politici, de Belgian Beerclub, roept op tot actie.

    De bierexport van ons land is zeker niet rampzalig. Bier blijft een van onze belangrijkste exportproducten. Maar toch zijn er evoluties die bij de biersector in België voor bezorgdheid zorgt, aldus de Concentra-kranten.
     
    "Slachtoffer eigen succes"
    "We blijken steeds meer het slachtoffer te zijn van ons eigen succes", zegt Philip Buisseret, directeur van de Federatie Belgische Bierbrouwers. "In elk land waar Belgisch bier op de markt komt - in Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk of Amerika - wordt onze manier van brouwen gekopieerd. De lokale brouwers zien dat onze speciaalbieren vlot over de toonbank gaan en willen zelf graag een graantje meepikken."
     
    Valse etiketten
    Soms gaan ze daarin erg ver, zo blijkt. "In de Verenigde Staten durft men soms op het etiket van plaatselijk gebrouwen bier de woorden 'Belgian beer' zetten, zonder dat er ook maar enige band met ons land is. We zijn er in het verleden al in geslaagd om dat soort brouwerijen tot de orde te roepen. Maar wat we tegenwoordig steeds vaker zien, is dat op het etiket de woorden 'Belgian style' staan. Hiermee bedoelt men dat het op de 'Belgische manier' geproduceerd is, en wordt geen directe band met ons land gesuggereerd. We kunnen daarom tegen dit soort van zaken op geen enkele manier reageren." (belga/vsv)
     
     


    27-03-2010 om 12:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente maakt niet iedereen blij

    Lente maakt niet iedereen blij


    Een mens knapt op van de lente, zou je denken, maar dat is niet bij iedereen het geval. De komst van het nieuwe voorjaar kan zelfs tot depressie leiden. Na de winter neigen sommigen heel wat last te ondervinden van de overgang naar het nieuwe seizoen.

    Lange winter
    Volgens het Nederlandse Fonds Psychische Gezondheid kampen meer mensen na een lange en donkere winter met een lentedip. Klachten zijn neerslachtigheid, vermoeidheid, veel slapen en de neiging zich in zichzelf terug te trekken. "Vooral na een lange en donkere winter, zien we de verschijnselen", stelt een woordvoerder van het Fonds."Voor velen is de accu leef en is de koek echt op.  Je hebt ook  mensen die anderen vrolijk zien worden en zich dan afvragen: waarom ik niet?"

    Moe
    Het begrip 'voorjaarsmoeheid' is een oud gegeven. Mensen waren op het eind van de winter echt moe omdat ze tijdens die periode onvoldoende voedingsstoffen binnenkregen. Tientallen jaren geleden was er een geringer aanbod van verse groenten en vooral gepekelde en geconserveerd voedsel werd tijdens de winter gegeten.

    Cijfers

    Over de huidige lentedip is voorlopig weinig bekend. Meer dan 1 miljoen Nederlanders zouden kampen met een winterdepressie, cijfers over een voorjaarsdip zijn er niet voorhanden. (lvl)

    26-03-2010 om 14:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanner bijna 17 jaar onschuldig achter de tralies

    Japanner bijna 17 jaar onschuldig achter de tralies

    Toshikazu Sugaya.

    Bijna 17 jaar lang zat Toshikazu Sugaya in de gevangenis voor een misdaad die hij nooit had begaan. Urenlang hadden de speurders de buschauffeur destijds bij het verhoor zodanig hard aangepakt, dat hij uiteindelijk toegaf de moordenaar te zijn van de vierjarige Mami Matsuda. Zijn afgedwongen bekentenis en een foute dna-analyse waren voor de rechters voldoende om Sugaya in 1993 tot levenslang te veroordelen. Vandaag sprak dezelfde rechtbank de nu 63-jarige man vrij op basis van een nieuw dna-onderzoek.

    In 1996 werd zijn veroordeling tot levenslang door een hogere instantie en in 2000 uiteindelijk ook door het hooggerechtshof bevestigd. In 2009 nam de zaak een nieuwe wending toen een door zijn verdediging geëist nieuw dna-onderzoek het uiteindelijke bewijs leverde dat Sugaya niet de moordenaar was. Dat effende het pad voor een herziening van zijn proces in juni. Vandaag maakten de drie rechters een diepe buiging voor Sugaya en verontschuldigden zich. (afp/adb)

    26-03-2010 om 12:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 5 uur 5 vingers en 6 tenen verwijderd bij jongetje van 6

    In 5 uur 5 vingers en 6 tenen verwijderd bij jongetje van 6

    De zesjarige Chinese knaap Li Jinpeng is na een operatie van vijf uur verlost van zijn triest wereldrecord. Chirurgen verwijderden tijdens de complexe ingreep vijf vingers en zes tenen bij de arme jongen.




    Li Jinpeng werd geboren met zeven vingers aan zijn linkerhand, acht aan zijn rechterhand en acht tenen aan elke voet. Artsen in Shenyang namen bij de langdurige operatie de overtollige vingers en tenen weg.

    Succes
    "De operatie was een succes", vertelt chirurg Tian Lije. De vorm van de vingers en tenen van van Li zijn gevoelig verbeterd. Wellicht werd zijn afwijking veroorzaakt door een genetische mutatie bij problemen tijdens de zwangerschap. We adviseerden zijn ouders om te wachten tot de jongen zes jaar was om te opereren."

    Monster
    Op school werd Li vaak uitgelachen en medestudenten bestempelden hem als een monster. Na de operatie wacht de jongen een lange revalidatie en dan kan hij aan een 'normaler' leven beginnen. "Hij kijkt er er naar uit om zijn voeten eindelijk in een paar schoenen te kunnen hijsen", zeggen zijn ouders. (hlnsydney/kh)






    26-03-2010 om 09:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professor: "Stevia gezond alternatief voor suiker"

    Professor: "Stevia gezond alternatief voor suiker"

    Omdat ze nauwelijks calorieën bevatten, zijn de zoetstoffen uit de Steviaplant niet alleen voor gezonde mensen maar ook voor diabetici en zwaarlijvigen een gezond alternatief voor suiker. Bij hoge concentraties treden zelfs gunstige gezondheidseffecten op. Dat stelt professor Jan Geuns (K.U.Leuven) in zijn boek "Stevia and steviol glycosides".

    Steviablaadjes en de zoetstof steviolglycosiden zijn al in heel wat landen als Brazilië en Paraguay toegelaten als lagecaloriezoetstof. In de Verenigde Staten zijn de blaadjes en extracten toegelaten als dieetsupplement. Maar de Europese Commissie weigerde in 2000 de blaadjes en de zoetstof als voedseladditief. De Europese Stevia Associatie diende in 2007 nieuwe dossiers in om de blaadjes en steviolglycosiden toe te laten als voedseladditief.
     
    Geuns is er voorstander van om het product toe te laten. Het is volgens hem immers een zeer geschikte suikervervanger. "De lage doses hebben alleen maar zoetende eigenschappen zonder farmacologische eigenschappen. Toegediend in hoge doses is er sprake van gunstige farmacologische effecten. Zo verlaagt het product de bloeddruk bij personen met hypertensie en de bloedsuikerspiegel bij personen met diabetes type 2. Het verhoogt ook de insulinegevoeligheid, remt huidkankers af en voorkomt aderverkalking. Bovendien zijn geen nevenwerkingen bekend", aldus Geuns. (belga/jv)
     

    26-03-2010 om 09:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering laat 35 miljoen kilo munitie strand Knokke liggen

    Regering laat 35 miljoen kilo munitie strand Knokke liggen

    De 35 miljoen kilogram munitie die al sinds 1919 op amper twee kilometer voor het strand van Knokke-Heist ligt, blijft onaangeroerd. Het gaat om miljoenen bommen, granaten en ander oorlogsmateriaal dat na de Eerste Wereldoorlog in zee werd gedumpt op de ondiepe zandplaat Paardenmarkt. De zee is daar nauwelijks 1,5 tot 5,5 meter diep. Diverse studies hebben bewezen dat er geen acuut gevaar is. Dat schrijven de Corelio-kranten.

    "Sindsdien heeft zich een laag van één tot twee meter slib gevormd op de munitie", zegt Frederic Francken, de oceanograaf die de studie uitvoerde. "Die laag heeft alles goed afgedekt, waardoor de kans dat de obussen gaan roesten zeer klein is."

    Giftige stoffen
    Het is niet geweten in welke mate de bommen doorgeroest zijn want het is al van 1972 geleden dat een schip nog munitie bovenhaalde. Als de gifgasgranaten zouden doorroesten, komt mosterdgas, arseen en de springstof TNT vrij. "Het arseen zou het grootste gevaar vormen omdat het gif tot op een halve meter rondom het depot voor vervuiling zou zorgen. Bij de andere stoffen spreken we van een paar centimeter", legt Francken uit.

    Laten liggen
    "We laten de bommen liggen waar ze liggen", reageert staatssecretaris voor de Noordzee Etienne Schouppe (CD&V). "Ze opgraven zou enorm gevaarlijk en duur worden." Van het munitiestort worden elk jaar bodemstalen genomen om te zien of de giftige stoffen niet vrijkomen. (belga/kve)
     

    26-03-2010 om 09:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit vertelt na hoe krokodil hem 2m onder water sleurt

    Brit vertelt na hoe krokodil hem 2m onder water sleurt


                 Ontsnapt door croc in oog te trappen


    Een 27-jarige Brit is aan een gewisse dood ontsnapt, toen hij op vakantie in Malawi gegrepen werd door een enorme krokodil. Het beest van vier meter lang sleurde Antony Blackmore mee onder water. De man vocht terug en hij trapte de croc in het oog. Het dier van een half ton liet los en daardoor kan de man zijn hachelijk avontuur nog navertellen.

    Antony Blackmore had voor zijn zwempartijtje in Lake Malawi, het vierde grootste meer ter wereld, nochtans even navraag gedaan bij de lokale bevolking. "Al twintig jaar geen krokodil niet meer gezien, meneer", stelden die hem gerust.

    Leraar Engels
    De man kende het meer nochtans. Hij werkte al vijf maanden in een schooltje in de buurt om arme kinderen Engels te leren en ging wel vaker zwemmen in het bewuste meer, maar was nooit aangevallen. Antony was weer rustig aan het plonsen, toen hij plots twee meter onder water werd gesleurd. De krokodil van vier meter had hem te pakken gekrgen bij zijn linkerhiel. Het enorme beest sleurde de Brit mee in een 'death roll', een tactiek van crocs om hun slachtoffer te verzwakken.

    Cirkelt halfuur rond
    "Ik voelde mijn ledematen nog amper en dacht echt dat mijn laatste momenten aangebroken waren", vertelt de 27-jarige Brit zijn belevenis na. "Toch vond ik nog de kracht om met mijn rechtervoet uit te halen en de krokodil in het oog te treffen. Heel even loste het beest en ik kon ontsnappen. Ik klampte me vast op een rots, maar de krokodil cirkelde daar nog een halfuur rond. Bloedstollende momenten, dat moet ik jullie niet vertellen. Gelukkig kwamen enkele dorpsbewoners me redden met een bootje."

    60 hechtingen
    De schade viel gezien de omstandigheden nog wel mee, al had Antony liefst 60 hechtingen nodig in zijn zwaar gehavende voet. Heel even vreesde hij voor een amputatie. Een tweede ontmoeting met de agressieve krokodil zal er gelukkig niet komen, want de lokale autoriteiten loofden meteen een premie van zo'n 70 euro uit voor wie de croc kon doden. Krokodillenjagers claimen dat ze het beest al snel te pakken kregen. (hlnsydney/kh)

    26-03-2010 om 09:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheidsagent over collega in bodyscanner: "Ik ben dol op die gigantische tieten"

    Veiligheidsagent over collega in bodyscanner: "Ik ben dol op die gigantische tieten"

    Lap, het is al zo ver. Het eerste ontslag van een veiligheidsagent die zo'n nieuwe bodyscanner op de luchthaven van Heathrow bedient, hangt al in de lucht. De man snapte zijn vrouwelijke collega en maakte de ongelukkige opmerking: "Ik ben dol op die gigantische tieten." Dat meldt The Sun.

    De nieuwe bodyscanners, ingezet bij de veiligheidscontroles op luchthavens om het terrorisme tegen te gaan, waren van bij het prille begin omstreden. De zowat allesonthullende scans zouden de privacy weleens kunnen schenden, zo werd gevreesd. Er werd dan ook een batterij maatregelen getroffen om zulks te voorkomen, maar de 25-jarige John Laker slaagde er op Heathrow tóch in om over de schreef te gaan.

    'Naaktfoto'
    Laker maakte pardoes een 'naaktfoto' van zijn 20-jarige collega Jo Margetson, die per ongeluk in zo'n scantoestel verzeild was geraakt. Klik! deed het ding en Laker liet zich daarbij ontvallen dat hij helemaal weg was van de enorme borsten van Margetson. Die vond dat allesbehalve geestig en ze gaf haar perverse collega meteen aan bij haar bazen en bij de politie.

    Seksuele intimidatie
    John Laker heeft nu de twijfelachtige eer dat hij de allereerste luchthavenmedewerker is die betrapt werd op misbruik van de bodyscanner. Hij kreeg een formele waarschuwing voor seksuele intimidatie en riskeert ontslag. (jv)

    25-03-2010 om 19:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfels over screening van borstkanker

    Twijfels over screening van borstkanker

    Van de 175.000 vrouwen die zich vorig jaar vrijwillig lieten screenen op borstkanker kregen 5.000 een brief dat ze zich geen zorgen moeten maken, hoewel een radioloog toch een afwijking had vastgesteld. Dat schrijven de Corelio-kranten. "Die vrouwen mogen niet door de mazen van het net glippen", vindt Vlaams parlementslid John Crombez (sp.a).

    "In 5 procent van de gevallen zijn de twee specialisten het niet met elkaar eens", weet Crombez. "Vorig jaar ging het om 10.000 vrouwen. In de helft van die gevallen zegt de derde specialist dat er geen probleem is. Vijfduizend vrouwen hebben vorig jaar dus een brief gekregen met de melding dat alles in orde is. Dat is toch een delicaat gegeven, gezien dat één specialist wel een probleem heeft gezien".
     
    Nooit waterdicht
    Crombez vraagt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen de procedure snel te herzien. De minister is bereid de opportuniteit wetenschappelijk te laten nagaan. "Onze manier van screenen is volledig conform de Europese regels. Helaas heeft een screening nooit een 100 procent waterdicht resultaat", stelt hij.
     
    Overdiagnose
    Bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid wijst Reinhilde Van Eeckhout erop dat er een evenwicht moet zijn tussen kanker opsporen en overdiagnose. "Het kan ook niet de bedoeling zijn om vrouwen onnodig ongerust te maken", luidt het. "Er is niets mis met de procedure, wij gaan die niet aanpassen. Dat zou gevaarlijk zijn, want dan zouden de eerste twee specialisten automatisch meer afwijkingen rapporteren, om zeker te zijn". (belga/odbs)

    25-03-2010 om 19:29 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer teken besmet met bacterie die ziekte van Lyme veroorzaakt

    Meer teken besmet met bacterie die ziekte van Lyme veroorzaakt


    Met de lente komen ook de teken. Niet alleen neemt die vervelende parasitaire mijt in aantallen toe de jongste jaren in onze contreien, het percentage teken dat besmet is met de Borellia-bacterie, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, stijgt ook.

    Zowel in het voorjaar als in het najaar was ongeveer 18 procent besmet met de gevaarlijke bacterie blijkt uit nieuw onderzoek. Meestal ligt het percentage besmette teken in het voorjaar lager dan in het najaar maar dat was vorig jaar niet het geval. Hoe dat komt, is niet duidelijk.

    Ziekte van Lyme
    Een tekenbeet kan bij mensen leiden tot de ziekte van Lyme. Die wordt in eerste instantie gekenmerkt door griepachtige klachten, zoals hoofd- en spierpijn, koorts en vermoeidheid.
    In een later stadium is er kans op verlamming van gezichtsspieren, dubbelzien, krachtsverlies in benen, pijnlijke of gezwollen gewrichten en hartklachten.

    Teken slaan vooral toe in bos en tuin. De meeste beten worden opgelopen tijdens het wandelen (34 procent), tuinieren (18 procent) en spelen (11 procent). De meeste tekenbeten worden gemeld in de maanden mei tot en met augustus, maar de insecten beginnen nu al op te duiken. (mvl)

    25-03-2010 om 19:25 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmerende berichten uit Oeganda: pokken toch niet uitgestorven?

    Alarmerende berichten uit Oeganda: pokken toch niet uitgestorven?

    De pokken zijn misschien dan toch niet uitgestorven. De Wereldgezondheidsorganisatie onderzoekt berichten over recente gevallen in het Afrikaanse land Oeganda. De pokken werden in 1979 officieel uitgeroeid verklaard. Eeuwenlang was het een van de meest gevreesde infectieziektes. In de eerste tachtig jaar van de 20ste eeuw eiste het virus naar schatting nog 300 à 500 miljoen doden.


    Sinds de tweede helft van de jaren zeventig is de ziekte door een uitgebreide wereldwijde vaccinatiecampagne niet meer voorgekomen en pokken was dus de eerste en tot op heden enige ziekte die door de moderne wetenschap zou zijn uitgeroeid.

    Laatste geval in 1978

    In enkele laboratoria wordt het virus nog bewaard. Het laatst bekende geval van pokken in de wereld deed zich in Engeland voor in september 1978, toen Janet Parker, een fotografe bij de medische faculteit van de universiteit van Birmingham de ziekte opliep en eraan overleed. Er was op dat moment in dat gebouw een pokken-onderzoeksproject gaande, hoewel de exacte besmettingsweg nooit is opgehelderd. Enige jaren daarvoor, in 1972, deed zich in Joegoslavië de laatste epidemie van wilde pokken in Europa voor.

    Pokken kwamen epidemisch voor en maakten in golven grote aantallen slachtoffers in de Middeleeuwen en daarna. Eén op drie besmette personen overleed aan de ziekte, die ondermeer zorgde voor de val van het Incarijk doordat de Spaanse veroveraars door de pokken werden vergezeld, waardoor de Indiaanse bevolking, die geen enkele weerstand had, werd gedecimeerd.

    Biologisch wapen
    In 1767 werden de pokken als biologisch wapen ingezet door de Britten tegen de Indianen, door de Indianen te voorzien van met pokken besmette dekens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deden Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onderzoek naar de mogelijkheden de pokken als biologisch wapen in te zetten. Tijdens de Koude Oorlog onderzochten met name de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie de mogelijkheden hiervan. Zeker na het stoppen van de vaccinaties kon de ziekte immers in theorie grote schade aanrichten bij een niet-gevaccineerde bevolking.

    Op het eiland Vozrozhdeniya in het Aralmeer bevindt zich een oud laboratorium dat gebruikt is voor het ontwikkelen van biowapens, waaronder pokken. In de jaren 70 zou zich al een kleine epidemie hebben voorgedaan doordat een vrouw plankton had aangeraakt dat besmet was met pokken uit het laboratorium.

    Recent zijn de pokken weer in de belangstelling gekomen als mogelijk agens voor een aanval met biologische wapens door terroristen. (mvl)

    25-03-2010 om 11:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Röntgenfoto gelaat wordt overbodig"

    "Röntgenfoto gelaat wordt overbodig"


    Röntgenfoto's en gipsmodellen, die plastisch chirurgen gebruiken om een gelaat te herstellen, behoren binnen vijf jaar tot de verleden tijd. De techniek om op de computer driedimensionale modellen te maken verbetert zo snel dat de aangezichtschirurgie hier helemaal op over zal stappen.

    Aangeboren afwijking
    Dat voorspelt de Belgische hoogleraar mond-, kaak- en aangezichtschirurgie Stefaan Bergé. Aangezichtschirurgie wordt toegepast op kinderen met een aangeboren gezichtsafwijking, op mensen die na een zwaar ongeluk een verminkt gezicht overhouden en op patiënten die aan mond- of kaakkanker een gat in hun gelaat overhouden.

    In Hongkong, Texas en Nijmegen staan de grootste universitaire centra voor 3D-imaging ter wereld, aldus Bergé. (belga/ep)

    25-03-2010 om 11:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland

    Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland


    Een nieuwe mensensoort is ontdekt in Rusland, dankzij dna-tests op een vingerbeentje dat was opgegraven in Siberië. De persoon, die naar schatting 30.000 jaar geleden heeft geleefd, behoorde niet tot de soort Homo sapiens, de enige mensensoort vandaag, maar was ook geen Neanderthaler, een mensensoort die 35.000 jaar geleden uitstierf.
     
    Het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig deed de ontdekking, waarover wordt bericht in het wetenschappelijk blad Nature. De vondst suggereert dat er nog een andere emigratie was van hominide voorouders uit Afrika, waar alle Homo soorten hun voorouderlijke roots liggen. Tot nog toe was gedacht dat enkel de Homo sapiens, Neanderthalers en Homo erectus is staat was tot deze verre verhuis.
     
    Het beentje, dat in 2008 werd gevonden in een grot in het Altajgebergte in het zuiden van Siberië, bevatte nog voldoende mitochondriaal dna om geanalyseerd te worden door het team aangevoerd door Johannes Krause en Svante Paabo. (dpa/gb)

    25-03-2010 om 11:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse artsen willen rookverbod in auto's

    Britse artsen willen rookverbod in auto's


    Artsen in Groot-Brittannië willen dat het rookverbod verder wordt uitgebreid. Roken op plaatsen waar veel jonge mensen komen, zoals in parken en speeltuinen, maar ook in auto's en alle andere voertuigen, zou verboden moeten worden. Hun pleidooi staat vandaag te lezen in de krant The Times.

    De twintig gerenommeerde medici pleiten bij de Britse regering voor een nationale aanpak om niet alleen het roken te verminderen, maar vooral de blootstelling van kinderen aan sigarettenrook. Naast een uitbreiding van het rookverbod wijzen de artsen op onder meer een prijsstijging voor tabak, campagnes en betere waarschuwingen voor de gezondheid.

    Passief roken
    Ook belichten de artsen, onder wie directeuren van veel medische professionele organisaties, de risico's van meeroken. Volgens de artsen is passief roken een belangrijke oorzaak van ziekte en overlijden van kinderen. The Royal College of Physicians, de koninklijke raad van artsen, wijst erop dat er jaarlijks 9500 kinderen worden opgenomen in het ziekenhuis door de effecten van meeroken. (ypu)

    24-03-2010 om 11:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw fotografeert UFO boven Sydney

    Vrouw fotografeert UFO boven Sydney

    Een vrouw heeft bij het fotograferen van de zonsondergang boven Sydney een UFO opgemerkt. Fiona Hartigan kwam haar verhaal doen op de Australische televisie en deelde de beelden met de rest van de wereld. Wat de vliegende schijf precies was, komen we wellicht nooit te weten.

    "Ik was nog maar net uit mijn wagen gestapt om de zonsondergang te fotograferen, toen de vreemde scène zich voor mijn ogen ontrolde", vertelt Fiona Hartigan. "Net toen ik een kiekje wilde schieten, zag ik plots een zwart voorwerp en het begon te bewegen. Eerst was het zo'n 800 meter verwijderd, maar dan kwam het dichter, tot op 400 meter. Vervolgens verschenen er ook nog twee andere kleine ronde dingen uit de heldere oranje lichtbundel boven het voorwerp. Het maakte geen geluid, het was heel vreemd. Ik was totaal overweldigd door het gebeuren."

    Expert
    UFO-expert Doug Moffett werpt zijn licht op de eigenaardige zaak. "Wat het ook is, het is zeker een gelegenheid om iets nieuw te ontdekken. Er zijn elk jaar zo'n 1.5000 UFO-waarnemingen in Australië, maar dat is maar het topje van de ijsberg. Waarom zouden mensen die verhalen verzinnen? Ze zouden zich er enkel belachelijk mee kunnen maken." (hlnsydney/kh)

    24-03-2010 om 11:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe inhaler kan spuitje voor diabetici vervangen

    Nieuwe inhaler kan spuitje voor diabetici vervangen

    Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuwe insuline in poedervorm ontwikkeld die geïnhaleerd moet worden en via de longen door het lichaam wordt opgenomen. De nieuwe synthetische insuline werkt vrijwel net zo snel als de aanmaak van insuline in het lichaam van gezonde mensen. Het inhaleren van insuline is bedoeld voor het controleren van de bloedsuikerspiegel na maaltijden, wanneer deze bij diabetici snel stijgt. In andere gevallen wordt nog steeds een andere toedieningsvorm aangeraden zoals een injectie. Straks heeft één op tien Belgen last van diabetis.

    Inhaleren met de nieuw ontwikkelde insuline werkt niet alleen sneller, maar is ook makkelijker in het gebruik en discreter dan het gangbare spuitje.

    Insuline in poedervorm werd eerder van de markt gehaald, omdat het vrijwel geen voordelen had ten opzichte van vloeibare insuline, die duurder was en dus niet goed verkocht. Het insuline-inhaleertoestel moet nog wel goedgekeurd worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration, die onder meer de kwaliteit en veiligheid van medicijnen bewaakt. Het product is ontwikkeld door het bedrijf Mannkind en heet Afrezza.

    Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische, niet geneesbare aandoening. Bij diabetes produceert het lichaam onvoldoende insuline of is het lichaam ongevoelig voor het effect van insuline. Hierdoor kan suiker vanuit de voeding onvoldoende opgenomen worden in de verschillende cellen om daar als energiebron te dienen. Daardoor ontstaat een verhoging van het bloedsuikergehalte (hyperglycemie). Het is een van de meest frequent voorkomende chronische ziekten van onze samenleving. Het gaat gepaard met een verhoogd overlijdensrisico door hart- en vaatlijden, en met een verhoogd risico op blindheid en nieraantasting.

    Spectaculaire stijging type 2
    De jongste jaren zien we echter een spectaculaire stijging van het aantal mensen met type 2 diabetes, ook op jongere leeftijd. Voornaamste oorzaak zijn toenemend overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging. 90 procent van de totale groep mensen met diabetes lijden aan type 2 diabetes. De ontwikkeling van type 2 diabetes verloopt meestal langzaam. Daardoor kunnen gedurende meerdere jaren reeds licht verhoogde bloedsuikerwaarden aanwezig zijn en schade aanrichten, zonder dat men zich van enig kwaad bewust is. Men schat dat ongeveer de helft van de mensen met type 2 diabetes niet weet dat ze de ziekte hebben.

    Eén op tien Belgen
    Het IDF (International Diabetes Federation) schatte het aantal diabetespatiënten in 2007 op 246 miljoen. Men vermoedt dat in 2025 zes procent van de wereldbevolking aan diabetes zal lijden. In ons land heeft nu al ongeveer 8 procent van de volwassen bevolking last van diabetis type 1 of 2. Dat zal verder oplopen tot 9,7 % of 1 op 10 volwassen Belgen in 2025. De helft van die groep mensen, blijkt uit studies, loopt waarschijnlijk zonder diagnose rond. Daarnaast bevindt nog eens  6,4% van de volwassen bevolking zich in de "grijze zone" (GGT of "gestoorde glucose tolerantie" - zogenaamde "prediabetes"). Die groep loopt een aanzienlijk risico om op relatief korte termijn diabetes te ontwikkelen. Nemen we alle cijfers samen, dan blijkt dat in 2007 1 miljoen Belgen te hoge bloedsuikerwaarden heeft en dus in aanmerking komt voor preventie en behandeling van diabetes en gerelateerde complicaties. (mvl)

    24-03-2010 om 10:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandtechnieker riskeert boete voor bleachen van tanden

    Tandtechnieker riskeert boete voor bleachen van tanden


    Het openbaar ministerie heeft 13.750 euro boete gevorderd voor tandtechnieker Filip M. uit Zwalm. Hij had gedurende twee jaar verkleurde tanden weer witter gemaakt in zijn tandtechnisch labo in Zwijndrecht. Het bleachen van tanden mag echter alleen door tandartsen gebeuren. De zaak is vandaag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.
     
    Oppervlakkige ingrepen
    Het Verbond der Vlaamse Tandartsen had klacht ingediend tegen de beklaagde, omdat bleachen een tandheelkundige ingreep is die enkel door tandartsen wordt uitgevoerd. Op 30 juli 2008 volgde er een huiszoeking waarbij al zijn materiaal in beslag werd genomen. Filip M. bekende dat hij sinds april 2006 tanden bleekte. De verdediging voerde aan dat het om een oppervlakkige ingreep ging. Zijn advocate vroeg dan ook de vrijspraak.
     
    Als Filip M. toch veroordeeld wordt, riskeert hij een flinke financiële aderlating, want de procureur vroeg niet alleen de verbeurdverklaring van zijn materiaal, maar ook van de 30.865 euro die hij met het bleachen verdiend had. Het Verbond en een tandarts uit Zwijndrecht eisen ook nog eens 7.500 euro aan schadevergoedingen. Het vonnis wordt op 20 april geveld.

    23-03-2010 om 17:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen puzzelen verknipte informatie aan elkaar

    Hersenen puzzelen verknipte informatie aan elkaar


    Als de hersenen nieuwe informatie binnenkrijgen, die eigenlijk nergens bij past, gaan twee hersengebieden op topsnelheid aan het werk om deze gegevens tot een logisch geheel om te vormen. Zo vormt zich het geheugen, zo heeft een Nederlandse neurowetenschapper ontdekt.

    Film
    De wetenschapper bewees dit door twee groepen vrijwilligers een film te vertonen. De ene zag het logische begin en de andere zag de beelden door elkaar gehusseld. De volgende dag zag iedereen het normale einde. De MRI-scan toonde aan dat de hersenen van degenen die het verknipte begin van de film hadden gezien, op topsnelheid werkten om van de beelden een logisch verhaal te maken. Ook een tijd na de filmvertoning waren hun hersenen nog druk aan het werk, terwijl het bij degenen die de gewone film hadden gezien, alweer rustig was.

    Onderwijs
    De vinding werpt nieuw licht op de kennisverwerving van mensen. Ze kan leiden tot een andere opzet van leervakken in het onderwijs. Vooral voor vakken met een gefaseerde kennisopbouw, zoals wiskunde, is het belangrijk om te weten hoe mensen dingen kunnen leren en onthouden.

    Communicatie
    Reeds bekend was dat de hippocampus een belangrijke rol speelt bij de geheugenvorming. Volghens de onderzoeker discussieert dit hersengebied intensief met de prefrontale hersenschors bij het opslaan van nieuwe informatie. Hoe ingewikkelder en nieuwer de informatie, hoe intensiever de twee hersengebieden communiceren. De discussie gaat door totdat de gegevens zijn opgeslagen in het geheugen, al doet de bezitter van de hersenen ondertussen allang wat anders of helemaal niets. (belga/ep)

    23-03-2010 om 14:09 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook rookverbod op Amerikaanse stranden

    Nu ook rookverbod op Amerikaanse stranden

    In Californië mag op 278 stranden en in de meeste natuurparken niet meer gerookt worden. Dat besliste het huis van afgevaardigden in de staat, die nu al de strengste anti-rookwet heeft. In ondermeer de staten New Jersey, New York en Hawaii liggen gelijkaardige wetten klaar. Het is overigens in Californië ook een misdrijf om in de auto te roken wanneer er passagiers jonger dan 18 meerijden.

    In tegenstelling tot bij ons, is het bepalen van waar en vooral waar niet gerookt mag worden in Amerika een zaak van lokale overheden. Een aantal staten hebben wel een rookverbod-wetgeving, maar op de meeste plaatsen zijn het de arrondissementen of steden zelf die beslissen. Dat leidt dan weer tot ander extremen. In Lucedale (Mississippi) mag bijvoorbeeld nog wel ongeveer overal gerookt worden, net zoals in Galveston en Amarillo (Texas).

    Niet in de auto
    Californië is altijd al een voorloper geweest. Zo geldt er al sinds 1995 een totaal rookverbod in restaurants. Beverly Hills bepaalde vorig jaar zelfs dat er ook op terrassen van restaurants niet meer gerookt mag worden. Sinds 1 januari 2008 is het in Californië ook een misdrijf om in de auto te roken wanneer er passagiers jonger dan 18 meerijden.

    Calabasas
    In Berkeley mag je bijvoorbeeld niet meer roken op de stoep, in Los Angeles niet meer in de stadsparken. San Diego bande roken al van de stranden in 2006. Calabasas heeft in 2006 wat geldt als "het strengste rookverbod in de VS" afgekondigd. In de voorstad van Los Angeles mag niet meer in appartementen worden gerookt als er in de blok ook kinderen wonen. En als een woning of tuin aan een openbare ruimte grenst - en dat kan gaan van een wasruimte tot een zwembad -  is roken verboden.

    Op het overtreden van het verbod op roken op strand komt een boete van maximaal 100 dollar (75 euro) te staan. De Democraten noemen de maatregel van groot belang voor de volksgezondheid en voor het tegengaan van branden in natuurparken. Volgens de Democratische senator Jenny Oropeza zijn jaarlijks circa honderd branden in Californië door brandende sigaretten ontstaan.
    De Republikeinen stemden tegen. (mvl)

    23-03-2010 om 14:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag schakelen we over op zomertijd

    Zondag schakelen we over op zomertijd


    Komend weekend gaan we opnieuw de zomertijd in. Op zondag 28 maart draaien we om 02.00 uur de klok een uur vooruit, zodat we op GMT+2 komen in plaats van GMT+1. GMT is de wereldtijd.
     
    In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977. De Europese en Belgische regelgeving leggen de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001.
     
    Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne verwoordde in zijn verslag aan koning Albert II de kern van de verplichting volmondig als: "krachtens deze richtlijn wordt er verduidelijkt dat de periode van de zomertijd, namelijk de periode van het jaar waarin het uur vooruitgezet wordt met zestig minuten ten opzichte van het uur van de rest van het jaar, vanaf het jaar 2002 en voor een onbepaalde periode, zal beginnen op de laatste zondag van de maand maart, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (2 uur, plaatselijke tijd) en zal eindigen op de laatste zondag van de maand oktober, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (3 uur, plaatselijke tijd)". Zo stond letterlijk in het Staatsblad van 28 december 2001. (belga/adv)

    23-03-2010 om 11:18 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23.000 jaar oude muur ontdekt in Griekenland

    23.000 jaar oude muur ontdekt in Griekenland




    Archeologen hebben in de buurt van een grot in het noorden van Griekenland een 23.000 jaar oude muur ontdekt. Dat heeft het ministerie van Cultuur in Athene bekendgemaakt.

    IJstijd
    De muur is volgens de onderzoekers wellicht een van de oudste ter wereld. Het bouwwerk stamt uit een van de koudste perioden in de ijstijd. "De mensen die in de grot woonden, hebben de muur vermoedelijk gebouwd om zichzelf te beschermen tegen de kou", zegt het ministerie. (kh)

    23-03-2010 om 11:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In drie uur van Europa naar Australië: fictie of realiteit?

    In drie uur van Europa naar Australië: fictie of realiteit?


    Het verlangen om in amper een paar uur tijd van Europa naar Australië te vliegen is weer een beetje meer realiteit geworden. Bij tests in de Australische outback hebben militaire wetenschappers een vliegtuig gelanceerd dat een snelheid haalde van maar liefst 5.840 km/u, meldt de Australische krant Daily Telegraph. Dat is dubbel zoveel als de snelste straaljager en zes keer sneller dan een hedendaags commercieel lijnvliegtuig.

    Luchtvaart met zogenaamde 'hypersonische' vliegtuigen werd tot voor kort als science fiction afgedaan, maar de afgelopen tests bewijzen dat dat wel eens realiteit zou kunnen worden. Met de snelheden die in de outback behaald zijn, zou een vliegtuig in amper 2,9 uur van Sydney naar Londen kunnen vliegen.

    De nieuwe technologie, Hypersonic International Flight Research Experimentation of kortweg HIFiRE, wordt momenteel ontwikkeld door wetenschappers van zowel het Australische als Amerikaanse leger. Zoals dat wel vaker het geval is, zal de technologie -eens het zover is- eerst voor militaire doeleinden gebruikt worden vooraleer u als toerist met een snelheid van bijna 6.000 km/u naar Australië gekatapulteerd wordt.

    23-03-2010 om 01:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg bij Europese kandidaten voor Marssimulatie

    Belg bij Europese kandidaten voor Marssimulatie

    De planeet Mars

    De Belg Jerome Clevers is een van de vier overgebleven kandidaten om in een "container" in Moskou een volledige vlucht naar Mars te simuleren, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA  bekendgemaakt. Het Mars-500 experiment is een zware test naar het menselijk uithoudingsvermogen.

    Twee deelnemers

    ESA selecteerde de laatste vier Europese kandidaten. Van de vier zullen er uiteindelijk twee echt deelnemen aan de simulatie waarvoor het viertal al met alle andere "bemanningsleden" traint in het Russisch Instituut voor Biomedische Problemen (IBMP) dat zich op de medische en psychologische kant van bemande ruimtevaart toespitst.

    Mars-500 start deze zomer in een speciaal gebouwde menselijke habitat in het IBMP, met 'aan boord' zes mensen. De naam komt van 250 dagen om naar de Rode Planeet te vliegen, er 30 dagen op te werken en 240 dagen om terug te keren naar huis.

    Menselijke factor
    Bovenop de technische uitdagingen voor een bemand retourtje Mars speelt volgens ESA ook de menselijke factor een erg belangrijke rol: "Hoe kan men het best mensen selecteren en voorbereiden om mentaal en fysiek een ruimtevlucht van minstens anderhalf jaar te doorstaan in een gesloten ruimte, steeds tegen dezelfde gezichten aankijkend, doorlopend onder stress en geïsoleerd van familie en vrienden." (belga/ypu)

    22-03-2010 om 19:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederstoffen beschermen baby's slechts enkele maanden

    Moederstoffen beschermen baby's slechts enkele maanden


    Pasgeborenen zijn, door de antistoffen die ze via de moederkoek hebben meegekregen, hooguit enkele maanden beschermd tegen mazelen, windpokken en rubella. Tot nu toe werd aangenomen dat pasgeborenen ongeveer een jaar lang beschermd zouden zijn dankzij de antistoffen die ze via de moederkoek meekregen.
     
    De nieuwe bevindingen komen voort uit een onderzoek van de Antwerpse universiteit bij 227 baby's. Onderzoekster Elke Leuridan volgde 221 moeders en hun 227 zuigelingen van de geboorte tot aan hun eerste verjaardag.
     
    Drie tot zes maanden
    Voor mazelen werden zowel moeders onderzocht die als kind deze ziekte nog doormaakten, als mama's die tijdens hun jeugd waren ingeënt tegen de ziekte. De helft van de zuigelingen van gevaccineerde moeders was na amper 2,5 maanden zijn antistoffen kwijtgespeeld. Op zes maanden waren quasi alle kinderen vatbaar voor mazelen. Ook de antistoffen tegen rubella en windpokken verdwijnen bij de meeste baby's gemiddeld al rond de leeftijd van drie maanden.
     
    "Dat vroege verlies aan antistoffen is niet zonder risico's", benadrukt vaccin-expert professor Pierre Van Damme. "Onze baby's krijgen pas op twaalf maanden hun inenting tegen mazelen en rubella. Tussen drie maanden en een jaar zijn ze dus extra kwetsbaar."
     
    Niet vroeger inenten
    Toch pleiten de onderzoekers niet voor een vervroegde inenting. Het immuunsysteem van de baby's moet eerst de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ouders moeten zich er wel van bewust zijn dat de kinderen vatbaar zijn voor deze ziektes. (belga/adv)

    22-03-2010 om 19:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de gyrocopter rond de wereld

    Met de gyrocopter rond de wereld

    (archieffoto)

    Een zakenman uit Noord-Ierland is vandaag met zijn molenvliegtuigje een avontuurlijke recordpoging begonnen. Norman Surplus wil als eerste mens met zijn zogenoemde autogiro of gyrocopter rond de aarde vliegen. De reis zal vier maanden duren.
     
    Daarbij wil de 47-jarige familievader 47.000 kilometer overbruggen en zijn in 26 landen tussenstops gepland. Zijn klein vliegend gevaarte - dat aan een bobslee met een motorloze rotor doet denken - werd door het bedrijf Autogyro in het Duitse Hildesheim gebouwd.
     
    Geld inzamelen
    Met de reis wil Surplus de aandacht vestigen op kanker en geld voor liefdadige doelen inzamelen. Hij overleefde zelf kanker. "Vijf jaar geleden zag mijn toekomst er zeer slecht uit, maar nu is alles anders", zei Surplus, die maandag in Larne aan de Noord-Ierse oostkust is vertrokken.
     
    "De autogiro is het enige vliegend toestel dat de reis rond de wereld nog niet heeft afgelegd. In 2005 ondernam al wel eens iemand een poging, maar werd door de moesson in India gestopt", zei de avonturier. (dpa/ypu)

    22-03-2010 om 19:09 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rage in China: gezonder met therapie van bijensteken

    Rage in China: gezonder met therapie van bijensteken


    Bijentherapie houdt in dat artsen deze dieren plaatsen op bepaalde drukpunten in het lichaam. Het is een eeuwenoude traditionele Chinese therapie en is sinds 2007 legaal in het land.

    Gif = medicijn
    Volgens de artsen is de therapie vergelijkbaar met acupunctuur, ze gebruiken bijen in plaats van naalden. Maar de giftige stof die de bijen injecteren dient ook als een natuurlijk medicijn. De dieren gebruikt voor de behandeling zijn een mengeling van soorten uit Italië en het Midden-Oosten, hun angel bevat 0,3 mg gif. In China is er nu de Kang Tai Bee kliniek, waar je dit soort behandelingen kunt ondergaan, het zou vooral helpen bij ziekten als reuma en artritis en bij tal van andere aandoeningen.

    100 steken
    De artsen plaatsen de bijen op de drukpunten die gerelateerd zijn aan de ziekte van de patiënt met de pincet. Bijna onmiddellijk steekt het dier zijn vijand en sterft. De artsen laten de angel dan gedurende verschillende uren in het lichaam, de patiënten zegt dat dit helpt hun pijn te stillen. Het aantal steken dat nodig is voor de behandeling hangt af van patiënt tot patiënt, maar dat kan oplopen tot honderd keer per uur.   

    Genezen
    De kliniek behandelt elke dag ongeveer 30 patiënten, vaak staan er buiten lange wachtrijen. Arts Wang Jing: "De bijentherapie helpt duidelijk bij patiënten met been- en gewrichtsziekten. Het gif stimuleert de bloedcirculatie, remt ontstekingen en verzacht pijn." Artsen zeggen dat meer dan 90 procent van de patiënten achteraf genezen is of dat ze zich alleszins beter voelen.

    Volgens patiënt Han Lide, die ontsteken zenuwen door diabetes heeft, is de pijn van de steken het resultaat waard. "Mijn voeten voelen meteen lichter na een behandeling, het wordt makkelijker om te wandelen en mijn benen ontzwellen." (ep)

    22-03-2010 om 18:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

    16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

    Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.

    Kendrick met zijn antenne.
    Kendrick met zijn antenne.

    In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

    Lage frequentie
    Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.

    Belang
    Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro). (sam)

    22-03-2010 om 14:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van mannen verkiest valse borsten

    Kwart van mannen verkiest valse borsten


    Een kwart van de Britse mannen verkiest valse borsten boven een natuurlijke boezem, dat blijkt uit een recente enquête.

    Betalen voor partner

    Een derde van de mannen bekent dat hij graag zou betalen voor een borstvergroting van zijn partner. Daarnaast blijkt uit het Britse onderzoek dat 55 procent van de vrouwen een andere maat of vorm van borsten wil. Negen op de tien zou kiezen voor een niet-operatieve ingreep, zoals de nieuwe generatie injecties, boven de traditionele siliconenimplantaten. Bijna de helft gelooft namelijk onterecht dat siliconenborsten kunnen barsten tijdens een vliegtuigreis.

    Barsten op vliegtuig?
    Twee op de vijf wil een operatie ondergaan voor een plattere buik. Woordvoerder van MyFaceMyBody.com, de website die het onderzoek verrichte: "We beseften niet dat zo'n hoog percentage van vrouwen ontevreden is over haar borsten en dat ze zo graag hier iets aan wil doen." (ep)

    22-03-2010 om 14:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer slapen leidt tot betere schoolresultaten

    Langer slapen leidt tot betere schoolresultaten

    We zijn nog enkele maanden verwijderd van de gevreesde jaarlijkse blokperiode, maar de Sunday Times heeft toch al een goede tip voor wie zich zorgen begint te maken over de examenresultaten: wie een uur langer slaapt, doet het beter op examens. Een later begin van de schooldag zorgt ook voor minder afwezigen.

    Dat blijkt uit een experiment onder leiding van drie professoren van de universiteit van Oxford aan de Monkseaton school in het district Tyneside. Op de school begonnen de lessen bij wijze van proef een uurtje later om tien uur. Die uurregeling, zo had neurowetenschapper Russell Foster bij proeven vastgesteld, sloot beter aan bij het slaappatroon van tieners.
     
    Volgens schooldirecteur Paul Kelley klopte dat ook in de praktijk. "Het aantal leerlingen dat te laat kwam daalde met 8 procent en langdurige afwezigheid zelfs met 27 procent. En nog belangrijker: bij proeven die werden afgelegd, scoorden de leerlingen voor vakken als Engels en wiskunde aanzienlijk beter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de les nog om negen uur begon." De bestaande situatie is voor veel leerlingen "bijna onverdraaglijk". Ook de leerlingen reageerden positief.
     
    Het experiment is een initiatief van Foster die eerder ontdekte dat tieners een "biologische voorkeur" hebben voor laat opblijven en later opstaan en dat ze pas echt goed gaan functioneren vanaf tien uur of twee uur later dan volwassenen. Hij pleit daarom voor het aanpassen van de schooluren en hij wil dat de zwaarste lessen naar de namiddag verhuizen, wanneer de leerlingen het helderst zijn. (belga/vsv)

    22-03-2010 om 14:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolkenkrabber recycleert regenwater voor bewoners

    Wolkenkrabber recycleert regenwater voor bewoners

    Zullen de wolkenkrabbers van de toekomst regenwater kunnen opvangen en recycleren? Als het van enkele Poolse architectuurstudenten afhangt in ieder geval wel.

    Het ingenieuze ontwerp dat ingediend werd voor de wedstrijd Skyscraper 2010, leverde Ryszard Rychlicki en Agnieszka Nowak een eervolle vermelding op en trok onmiddellijk internationale aandacht. In tijden waarin water alsmaar schaarser lijkt te worden in bepaalde delen van de wereld, kunnen duurzame wolkenkrabbers zeker hun nut bewijzen.

    Geulen
    Het concept van de studenten bestaat erin dat zowel via het dak als via een netwerk van geulen regenwater wordt opgevangen. De bewoners kunnen op die wijze ongeveer de helft van hun dagelijkse waterbehoefte collecteren. Onder het dak van de toren bevindt er zich een rietveld dat mee zal helpen om het water te zuiveren. Bewoners kunnen het gezuiverde regenwater dan gebruiken voor allerhande huishoudelijke taken en voor het doorspoelen van het toilet. (hlnsydney/kve)


    22-03-2010 om 11:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!