bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    22-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember werkt als pijnstiller

    Gember werkt als pijnstiller

    .

    Spierpijn als gevolg van sport of tuinieren kan verzacht worden door gember, dat blijkt uit recent onderzoek. 

    Kwart minder
    De Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat de dagelijks consumptie van gember in een supplement kan helpen om spierpijn als gevolg van sport te verlichten. De proefkonijnen moesten dagelijkse zware gewichten heffen gedurende 11 achtereenvolgende dagen. Armfuncties, ontstekingen en een biochemische stof die in verband staat met pijn werden voor en na de oefeningen in de gaten gehouden. Daaruit blijkt dat dagelijkse supplementen van gember de pijn met een kwart verminderen.

    Gember wordt al lang gebruikt als natuurlijk middeltje om heel wat kwaaltjes als verkoudheden en maagpijn te verlichten. (ep)

    22-05-2010 om 13:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbiennes massaal verkracht in Zuid-Afrika om te 'genezen'

    Lesbiennes massaal verkracht in Zuid-Afrika om te 'genezen'


    Met het WK in aantocht vragen Zuid-Afrikaanse actiegroepen aandacht voor het stijgend aantal verkrachtingen van lesbische vrouwen. Dit gebeurt steeds vaker als middel om de vrouwen te straffen of om hun geaardheid te veranderen.

    Veranderen
    Uit cijfers blijkt dat één op de twee vrouwen in Zuid-Afrika al het slachtoffer werd van een verkrachting. Vooral in de townships van Johannesburg en Kaapstad worden lesbiennes seksueel misbruik, veel dames in voetbalteams worden geviseerd door de mannen. Dit soort verkrachtingen komt steeds vaker voor, in Kaapstad zou wekelijks tien van dit soort misdrijven zich voor doen. De mannen verkrachten vrouwen omdat ze denken door haar te dwingen seks te hebben met een man ze zal inzien wat ze mist en dat haar 'levensstijl' verkeerd en ongepast is. Zo hopen ze haar geaardheid te kunnen 'veranderen'.

    Taboe
    Laura Turquet van de organisatie ActionAid's: "Dit soort verkrachtingen is een nieuwe manifestatie van geweld tegen vrouwen. Deze misdaden blijven vaak ongestraft, de regering negeert dit gewoon." Homoseksualiteit is nog een groot taboe in Zuid-Afrika, 80 procent van de bevolking denkt dat dit 'verkeerd' is. Sinds 1998 werden 31 vrouwen vermoord vanwege hun geaardheid, dat beweren de officiële cijfers althans. Het eigenlijk cijfer ligt veel hoger.

    Straf
    Van die 31 moorden werden slechts twee daders voor de rechtbank gedaagd, slechts één persoon kreeg een veroordeling. ActionAid zegt dat politie dit soort misdaden niet wil onderzoeken, omdat de agenten zelf homoseksualiteit verkeerd en onnatuurlijk vinden. De slachtoffers krijgen ook niet genoeg steun van de overheid. Verkrachtingen zijn een groot probleem in Zuid-Afrika, jaarlijks vinden er 500 000 plaats, slechts één op de 25 daders wordt hiervoor gestraft.  (ep)

    22-05-2010 om 13:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Pillen kopen via internet kan dodelijk zijn"

    "Pillen kopen via internet kan dodelijk zijn"

    Niet alleen blijken meer dan de helft van de pillen die via internet worden verkocht namaak, de producten die online worden aangeschaft kunnen ook tot de dood leiden. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

    Online geneesmiddelen genieten sowieso al geen opperbeste reputatie, maar recente onderzoeken tonen aan dat de situatie nog erger is dan gevreesd. Ruim zestig procent van de pillen die online te koop worden aangeboden, zijn nep. Met alle gezondheidsrisico's van dien: de middelen kunnen zelfs dodelijk zijn.

    Voorschrift vermijden of schaamte
    Bijkomend probleem is dat de internethandel in doorgaans ongecontroleerde pillen hand over hand toeneemt.

    Vooral voor afslankpillen, haargroeimiddelen, erectiepillen en antidepressiva nemen mensen geregeld hun toevlucht tot schimmige online apotheken. Ze doen dit in de meeste gevallen omdat de 'officiële' medicijnen uitsluitend op voorschrift te verkrijgen zijn, of omdat ze zich schamen voor een bepaalde aandoening.

    Gezondheidsklachten
    Bij onze noorderburen geeft ruim 3 procent van de volwassenen toe dat ze al eens een internetpil slikken, zo wees een studie van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid uit.

    En dat is niet zonder risico. In het Verenigd Koninkrijk kreeg één op vier artsen al patiënten over de vloer met klachten als gevolg van het gebruik van namaakproducten. (tw)

    22-05-2010 om 13:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden stoffen tegen malaria ontdekt

    Duizenden stoffen tegen malaria ontdekt

    Wetenschappers hebben duizenden nieuwe stoffen geïdentificeerd die de basis kunnen vormen voor een middel tegen malaria. In het toonaangevende tijdschrift Nature beschrijven ze hoe ze een nieuw deel viseren van de parasiet die de ziekte overbrengt.

    Nature publiceert twee verschillende studies waarin wetenschappers nieuwe chemicaliën identificeren die interessant kunnen zijn in de strijd tegen malaria. In een eerste studie onderzocht een team van het St. Jude's Children's Research Hospital in de Verenigde Staten meer dan 310.000 stoffen, waarvan er 1.100 veelbelovende effecten vertoonden.

    De tweede studie is het werk van het ontwikkelingslabo Tres Cantos van geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline's (GSK). Een team van onderzoekers doorzocht er bijna 2 miljoen stoffen en selecteerde 13.500 stoffen die werkzaam zijn tegen malaria. Daarvan bleken er 8.000 goed te werken tegen de parasiet Plasmodium falciparum, die resistent is tegen veel van de huidige medicatie.

    In totaal geeft GSK 11.000 stoffen vrij die voortaan door de hele wetenschappelijke gemeenschap onderzocht mogen worden. Het is de eerste keer dat een geneesmiddelenfabrikant dat op die schaal doet. (ips/jv)

    21-05-2010 om 15:24 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesië wil energie uit vulkanen tappen

    Indonesië wil energie uit vulkanen tappen


    Indonesië heeft een ambitieus plan gelanceerd om energie te tappen uit de vulkanen in het land. Op die manier zou het land marktleider worden in geothermische energie.

     Op dit ogenblik heeft slechts 65 procent van de bevolking toegang tot elektriciteit  

    Indonesië bestaat uit ongeveer 17.000 eilandjes die zich uitstrekken van de Indische tot de Stille Oceaan. Op die eilanden liggen honderden vulkanen, die naar schatting ongeveer veertig procent van het geothermische potentieel omvatten. Tot nu toe wordt echter maar een kleine fractie van die energie benut.

    Fossiele brandstoffen
    De regering van Indonesië zoekt financiële steun bij investeerders, de Wereldbank en partners als Japan en de VS. Geld is dan ook het grootste probleem in Indonesië. Het land is momenteel afhankelijk van vervuilende centrales op fossiele brandstoffen. Een geothermische centrale zou twee keer meer kosten en het duurt veel langer voor ze in gebruik kan worden genomen.

    Maar na de bouw kunnen centrales wel gebruik maken van de eindeloze voorraad vulkanische hitte om elektriciteit op te wekken. Daarnaast valt ook de vervuiling weg waardoor de CO2-uitstoot van Indonesië fel zou dalen. Indonesië heeft één van de snelst groeiende economische markten.

    Natuurgebieden
    Op dit ogenblik heeft slechts 65 procent van de bevolking toegang tot elektriciteit. Tegen 2020 wil Indonesië dat aantal optrekken naar 90 procent. De regering zal wel in beschermde bossen naar geothermische energie moeten boren, omdat de meeste bronnen hier liggen. Maar Indonesië belooft wel dat de eigenlijke centrales buiten de natuurgebieden zullen liggen. (gb)

    21-05-2010 om 10:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 kinderen ziek na eten van americain op school

    300 kinderen ziek na eten van americain op school


    In Oost-Vlaanderen zijn ruim 300 kinderen onwel geworden na het eten van een americainschotel. Het zou vooral gaan om kinderen uit Astene, Deinze, Kruishoutem en Nazareth. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) onderzoekt of er effectief sprake is van een voedselvergiftiging.

    De problemen deden zich voor bij lagere schoolkinderen van Scholengroep 24 uit het gemeenschapsonderwijs, waar een traiteur vanmiddag twee soorten maaltijden leverde. Van de kinderen die een americainschotel aten, werden er in de loop van de namiddag en avond ruim 300 onwel.

    Braken en diarree
    "Heel wat kinderen die de schotel aten, kregen in de loop van de namiddag last van braken en diarree," bevestigt Lieve Busschots van het FAVV. "Onze inspecteurs zijn onmiddellijk naar de traiteur van de scholengroep gegaan en namen stalen van het middagmaal. De eerste resultaten worden morgen verwacht".

    Verband
    Het is nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband bestaat met het eten van de americainschotel, maar vast staat dat de zieke kinderen bijna allemaal de bewuste schotel consumeerden. Bij de scholengroep wordt voorlopig nog niet gereageerd. Wel is te horen dat zowel in de Oost- als West-Vlaamse afdelingen de laatste dagen heel wat leerlingen last hebben van griepsymptomen. (belga/sam)

    21-05-2010 om 08:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Te veel pillen tegen koppijn veroorzaken chronische hoofdpijn"

    "Te veel pillen tegen koppijn veroorzaken chronische hoofdpijn"

    Drie keer meer vrouwen dan mannen hebben te kampen met het fenomeen.

    Overmatig en langdurig gebruik van pijnstillers tegen hoofdpijn veroorzaken chronische koppijn, blijkt uit een Zweedse studie. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer van dit fenomeen. Drie keer meer vrouwen dan mannen die regelmatig pillen tegen hoofdpijn slikken, krijgen op termijn aanhoudende hoofdpijn.

    "Dit is een paradoxale vaststelling en we kennen de oorzaak van dit fenomeen niet, nog niet", zegt Pernilla Jonsson, onderzoekster aan de universtiteit van Göteborg in de krant Dagens Nyheter. "Maar feit is dat patiënten die meer dan tien dagen per maand pijnstillers tegen hoofdpijn slikken na drie maanden van pillengebruik een groter risico lopen op aanhoudende hoofdpijn." Dat blijkt uit een studie onder 45.000 vrijwillig geselecteerde proefpersonen die ondervraagd werden over hun gebruik van pijnstillers tegen hoofdpijn.

    Volgens de krant Dagens Nyheter lijden 150.000 Zweden aan chronische hoofdpijn. Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral het
    gebruik van 'triptans'-een populair middel uit de jaren tachtig tegen migraine- het snelst chronische hoofdpijn veroorzaakt. Het regelmatig slikken van medicijnen als Alvedon veroorzaken dan weer het vaakst aanhoudende hoofdpijn.

    De onderzoekers waarschuwen dan ook tegen het overdreven gebruik van pillen tegen hoofdpijn. Op termijn maken ze de toestand alleen maar erger en ze kosten de ziekteverzekering handenvol geld. "Het is beter om het gebruik van pijnstillers af te bouwen. Op korte termijn gaan patiënten meer afzien maar dat weegt niet op tegen het effect op lange termijn want aanhoundend gebruik van pijnstillers maakt de hoofdpijn alleen maar erger", besluit Jonsson. (vsv)

    20-05-2010 om 11:24 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloeiende testikels verklappen schuilplaats parasiet slaapziekte

    Gloeiende testikels verklappen schuilplaats parasiet slaapziekte

    Tseetseevlieg

    Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) ontdekten dat de slaapziekteparasiet naast de hersenen ook in de testikels schuilt. De ontdekking kwam er nadat de vorsers een lichtgevende versie van de slaapziekteparasiet ontwikkelden.

    Dodelijk
    Slaapziekte eist jaarlijks een dodentol die kan oplopen tot 20.000 mensen. Daarnaast is het de meest voorkomende ziekte bij vee in sub-Saharisch Afrika. Wanneer de Trypanosoma-parasieten in een laat stadium van de ziekte tot in de hersenen geraken, zijn erg giftige middelen nodig. Zonder behandeling leidt een besmetting onherroepelijk tot de dood.

    Tseetseevlieg
    De trypanosomen komen in het bloed terecht door een besmette tseetseevlieg. De parasieten vermenigvuldigen zich eerst in het bloed en de lymfe en nestelen zich uiteindelijk in de hersenen. Daar zitten ze achter de roemruchte bloed-breinbarrière, die ervoor zorgt dat veel geneesmiddelen niet in de hersenen binnenkomen.

    Shiny balls
    Onderzoeker Filip Claes kwam op het idee om de parasieten licht te laten geven. Zo kon hij zien of een geneesmiddel werkte, maar ook hoe de parasieten zich door hun slachtoffer verspreidden. "Toen we mannelijke muizen met de parasieten infecteerden, zagen we dat ze 'shiny balls' kregen. Ook in testikels geraken geneesmiddelen minder gemakkelijk naar binnen, maar het was nog niemand opgevallen dat trypanosomen daar hun voordeel mee doen."

    Verschillende onderzoekers tonen alvast belangstelling om hun kandidaat-geneesmiddelen met de nieuwe techniek te testen of onderzoek te doen naar de resistentie tegen bestaande geneesmiddelen. Of de trypanosoom zich ook in mensentestikels verschuilt, is nog niet bekend.

    19-05-2010 om 11:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren baby's leren al slapend in de wieg

    Pasgeboren baby's leren al slapend in de wieg


    Slapende baby's van 1 of 2 dagen oud zijn beter in staat om te leren dan voorheen werd gedacht. Een onderzoek aan de universiteit van Florida bewees dat de pasgeborenen in staat waren om te reageren op geluiden. Volgens de wetenschappers kunnen de resultaten leiden tot het vroegtijdig opsporen van dyslexie of autisme.

    Geluid gevolgd door zuchtje tegen ogen
    De wetenschappers herhaalden bij 26 baby's geluidstonen, gevolgd door een zuchtje lucht tegen de oogleden. Na ongeveer 20 minuten bleek dat de oogleden bij 24 van de 26 baby's bewogen na het horen van de geluidstoon, zonder dat een zuchtje lucht in hun richting werd geblazen. Bovendien toonden hersenscans een verhoogde werking van het zenuwstelsel. Om niets aan het toeval over te laten, werden tegelijkertijd dezelfde metingen uitgevoerd op een controlegroep slapende baby's.


    Informatie verwerken en reageren
    "Pasgeboren baby's slapen zestien tot achttien uur per dag, maar nemen veel meer informatie op dan we voorheen dachten", aldus psychologe Dana Byrd van de universiteit van Florida in het vaktijdschrift Proceedings of the National Academy of Science.
     
    "De resultaten geven duidelijk weer dat slapende baby's niet enkel informatie verwerken, maar er ook op reageren."

    Afwijkingen opsporen
    De aangeleerde oogbewegingen wijzen volgens de wetenschappers op het normaal functioneren van de kleine hersenen. "De resultaten kunnen een nieuw licht werpen op het vroegtijdig opsporen van afwijkingen in het zenuwstelsel, die tot autisme of dyslexie kunnen leiden." (belga/lb

    19-05-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: behandeling met uitwerpselen van nachtegaal

    Trend: behandeling met uitwerpselen van nachtegaal


    Uitwerpselen van nachtegaal smeren is de nieuwste trend op vlak van anti-agingbehandelingen, het zou zorgen voor een zachte huid en een stralende teint. Deze behandeling is alvast verkrijgbaar in tal van Amerikaanse schoonheidssalons.

    Stinkt niet

    De uitwerpselen van nachtegalen zijn al eeuwenlang van Japanse geisha's om hun huid jong en fris te houden. Daarom bieden steeds meer schoonheidssalons nu een behandeling aan op basis van dit product. De uitwerpselen werden wel behandeld en tot een poedervorm verwerkt, zodat je geen vieze ziekten kunt oplopen wanneer je ze op je huid smeert. Schoonheidsspecialisten verzekeren ook dat het niet stinkt. Vaak worden de uitwerpselen verwerkt in een crème samen met collageen en groene thee.

    Populair
    De behandeling is ontzettend populair, zeker sinds Posh bekende  het ook op haar gezicht te smeren. Het maakt je huid niet alleen zachter dankzij het scrubeffect, het geeft je een wittere tint. Wat nu zeker in de mode is dankzij de hype van Twilight. Het New Yorkse schoonheidssalon Shizuka NY biedt onder meer een Geisha behandeling van een uur aan. Je betaalt er ongeveer 150 euro voor. (ep)

    18-05-2010 om 13:36 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplegers voeren vaak euthanasie uit in plaats van artsen

    Verplegers voeren vaak euthanasie uit in plaats van artsen


    De Belgische wet laat artsen toe euthanasie toe te passen mits het naleven van strikte voorwaarden. In de praktijk dienen verpleegkundigen vaak de levensbeëindigende middelen toe, aldus een VUB-studie in het vakblad Canadian Medical Association Journal. In het geval van euthanasie gebeurde dat in 12 procent van de gevallen. Bij het toedienen van levensbeëindigende middelen zonder expliciet verzoek, liep dat op tot 45 procent.

    In die laatste situatie hielp 48 procent van de verpleegkundigen de middelen te prepareren, was 56 procent aanwezig bij het toedienen en diende 45 procent de middelen zelf toe. In 82 procent van die gevallen gebeurde dit zonder de aanwezigheid van de arts maar bijna altijd (98 procent) wel onder diens bevel.

    Verzoek of niet
    In totaal werden 1.265 verpleegkundigen ondervraagd over hun ervaringen met mogelijk levensverkortende levenseindebeslissingen. 128 verpleegkundigen gaven aan dat hun laatste patiënt, bij wie een beslissing rond het levenseinde genomen werd, euthanasie kreeg.

    Nog eens 120 verpleegkundigen gaven aan dat hun laatste patiënt die levensbeëindigende middelen toegediend kreeg hier zelf niet expliciet om gevraagd had.
     
    Dat is eigenlijk onwettig omdat euthanasie enkel mag verleend worden op expliciet verzoek van de patiënt zelf. In de praktijk gebeurt het wel dat de zorgverleners samen met de familie hierover beslissen wanneer de patiënt in coma ligt of door zijn fysieke of geestelijke toestand niet meer in staat is om zelf een beslissing te nemen.
     
    Knelpunt
    Het onderzoek legt volgens de onderzoeksgroep een belangrijk knelpunt bloot, want wanneer niet aan de wettelijke criteria wordt voldaan, lopen zowel arts als verpleegkundige risico op gerechtelijke vervolging. (belga/edp)

    18-05-2010 om 11:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen ontdekt dat betrokken is bij ontstaan leukemie

    Gen ontdekt dat betrokken is bij ontstaan leukemie


    Onderzoekers hebben het ontbreken van een specifiek gen bij leukemiepatiënten ontdekt, waardoor de kankercellen sneller kunnen overleven en groeien. De resultaten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van therapieën die te verkiezen zijn boven chemo.

    Rem
    Maria Kleppe en Jan Cools onderzochten, samen met onderzoekers van het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid in Leuven en het Hôpital Saint-Louis in Parijs, het DNA van 200 patiënten en ontdekten bij 13 van hen dat het PTPN2-gen verloren was in de leukemiecellen. "Dat gen fungeert als een rem op de groei van de cellen. Het verlies ervan gaat gepaard met een sterkere woekering en verhoogde overlevingskansen van de leukemiecellen", klinkt het.

    Kanker algemeen
    De resultaten hebben betrekking op één soort leukemie, de T-cel acute lymfatische leukemie (T-ALL). "Naast de specifieke inzichten voor T-ALL verschaft de studie ook nieuwe inzichten in het ontstaan van kanker in het algemeen. De studie toont aan dat fouten in enzymen (kinasen en fosfasen), die bepaalde functies in de cel aan- en uitschakelen, ook samen kunnen voorkomen en elkaars kankerverwekkende effecten kunnen versterken."

    Infecties
    Bij leukemiepatiënten nemen de witte bloedcellen ongecontroleerd in aantal toe, zonder volledig te volgroeien. Omdat correct werkende witte bloedcellen virussen en bacteriën bestrijden, zijn leukemiepatiënten bijzonder gevoelig voor infecties. Naar schatting 700 Belgen, vooral kinderen, worden jaarlijks getroffen door lymfatische beenmergkanker. (belga/ep)

    17-05-2010 om 17:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 jaar oude mummie gevonden in Zuid-Korea

    500 jaar oude mummie gevonden in Zuid-Korea






    In de buurt van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is afgelopen maand een ongeveer 500 jaar oude mummie opgegraven. Onderzoekers denken dat de vrouwelijke mummie de echtgenote was van een vooraanstaande functionaris in de Joseon-dynastie (1392-1910).

    De mummie werd begraven in een houten kist. Ze werd begraven met waardevolle bezittingen als sieraden en een handtas. Aan de hand van die voorwerpen hopen de onderzoekers een beter beeld te krijgen van de manier waarop vrouwen in die tijd leefden.

    In de Joseon-dynastie was mummificatie erg gebruikelijk, al verschilt de manier waarop wel met die van de Egyptische. In Korea werden de lichamen ingesmeerd met een mengsel van kalksteen en vervolgens in een dubbelzijdige kist begraven, zodat ze als het ware 'vacuum verpakt' werden. De onderzoekers denken op de site ook nog het lichaam van de echtgenoot te vinden. (sps)

    17-05-2010 om 14:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt

    'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt

    Hoe oud we worden hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het 'methusalemgen', waarvan de bezitters een grote kans maken om heel oud te worden, zelfs als ze de uitspattingen niet schuwen. En van dat wondergen hebben Nederlandse onderzoekers nu de oorsprong ontdekt, zo meldt de Sunday Times.

    De Nederlandse vorsers ontdekten niet één, maar verschillende bronnen. Want het gaat hier niet om een enkel gen, dat de gelukkige bezitter een lang leven garandeert, maar om de juiste 'suite' van genen die elk wat extra bescherming bieden tegen de kwalen die vaak gepaard gaan met een hoge leeftijd.
     
    Roken en ongezond eten
    "Bij mensen die heel lang leven treffen we niet minder ziektegenen of ouderdomsgenen aan dan bij anderen" zegt onderzoekster Eline Slagboom, van de universiteit van Leiden, die 3.500 negentigplussers onderzocht. "In plaats daarvan beschikken zij over andere genen die zorgen dat de bovengenoemde genen niet actief worden. Oud worden heeft dan ook vooral te maken met de genen en met erfelijkheid. Zeer oude mensen verwerken vetten en glucose anders, hebben een huid die minder snel veroudert en kampen minder vaak met hartkwalen, diabetes of hoge bloeddruk, wat allemaal genetisch wordt gecontroleerd".
     
    In het 'methusalemgen' zitten genen als ADIPOQ of CETP, die bij jonge mensen veel minder vaak worden aangetroffen dan bij honderdjarigen. Die genen bieden zelfs bescherming voor wie rookt of ongezond eet. (afp/tw)

    17-05-2010 om 10:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2030 hebben 1,3 miljard mensen nog geen elektriciteit

    In 2030 hebben 1,3 miljard mensen nog geen elektriciteit

    Tegen 2030 zou de wereldbevolking al aangegroeid zijn tot acht miljard. En toch zullen nog steeds 1,3 miljard mensen zonder elektriciteit leven. Ze gebruiken hout, kool en zelfs uitwerpselen om hun huizen te verwarmen en om te koken.

    Het ziet er niet meteen naar uit dat de situatie zal verbeteren, vooral in Afrika zijn de vooruitzichten niet zo goed. Meer dan de helft van de mensen zonder elektriciteit woont in Afrika, en ook Azië heeft een stevig aandeel.

    In Ghana leeft het grootste deel van de noordelijke landshelft zonder licht. Drie op vier inwoners moet er daarom alternatieven vinden om de elektriciteit te vervangen. Het gaat dan om hout, kolen en uitwerpselen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zouden deze brandstoffen verantwoordelijk zijn voor 1,5 miljoen sterfgevallen per jaar, vooral vrouwen en kinderen.

    Het Internationaal Energieagentschap schat dat het ongeveer 35 miljard dollar per jaar zal kosten als we tussen 2008 en 2030 iedereen van elektriciteit zouden voorzien. De Verenigde Naties houden deze week een overleg om het probleem aan te pakken. (gb)

    17-05-2010 om 10:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro zakt naar laagste niveau in vier jaar

    Euro zakt naar laagste niveau in vier jaar


    De euro is in de loop van deze ochtend verder weggezakt naar zijn laagste niveau tegenover de Amerikaanse dollar in vier jaar tijd. Rond 4.30 uur was de euro nog 1,2243 dollar waard. Dat is het laagste peil sinds april 2006, toen de Europese eenheidsmunt op 1,2219 dollar genoteerd stond.
     
    Vrijdagavond rond 23.00 uur had 1 euro nog de waarde van 1,2365 dollar.
     
    De lage koers van de euro is het gevolg van de aanhoudende bezorgdheid over de financiële problemen in de eurozone. Beleggers maken zich ongerust over de hoge schuldgraad van verschillende landen in de eurozone. (belga/lb)

    17-05-2010 om 10:45 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!