bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brengt supergeheim tuig wapens naar de ruimte?

    Brengt supergeheim tuig wapens naar de ruimte?


    Het Pentagon lanceert straks een supergeheim onbemand ruimtetuig, een van de bijzonderste lanceringen sinds de eerste bemande shuttle vertrok in 1981. De 20 jaar lange ontwikkeling van de X-37B heeft honderden miljoenen dollar gekost, maar dat is alles wat we over het toestel weten. Het onbemande tuig is immers een van best bewaarde geheimen van het Amerikaanse leger.

    De X-37B is gebouwd door de Phantom Works-afdeling van Boeing, en viel oorspronkelijk onder de verantwoordelijkheid van de NASA. Later nam het Pentagon de leiding over. Het ruimteschip brengt vanavond een lading naar de ruimte, waarvan maar bijzonder weinig mensen weten wat die precies is.

    Vertrek
    De X-37 heeft vannacht tussen 00:52 uur en 01:01 uur exact negen minuten om te vertrekken, en kan negen maanden rond de Aarde cirkelen. "In alle eerlijkheid, we weten niet wanneer het terugkomt," zegt woordvoerder Gary Payton van de Amerikaanse luchtmacht.

    Het toestel werd oorspronkelijk ontworpen om te vertrekken met de hulp van een space shuttle, maar vliegt nu zelfstandig. Het tuig landt ook als een shuttle.

    Geheime experimenten
    Het enige wat het leger kwijt wil over de X-37, is dat het toestel geheime experimenten gaat uitvoeren. Er is veel speculatie rond het doel van de X-37, en sommigen vermoeden dat de lancering de start betekent van de "bewapening van de ruimte".

    Payton zegt dat de luchtmacht de automatische besturing wil testen, en wil zien wat het kost om het tuig opnieuw vertrekkensklaar te krijgen, ergens in 2011. (sam)

    18-07-2010 om 11:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zeeuwse mosselen smaken niet te best"

    "Zeeuwse mosselen smaken niet te best"


    Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft de nieuwe Zeeuwse mosselen geproefd. Die werden vorige week woensdag in Yerseke voorgesteld als een oogst van zeldzame kwaliteit. Test-Aankoop bevestigt dat het vleespercentage goed zit, maar is niet enthousiast over de smaak.

    In geen jaren werden nog zulke hoge vleesgehaltes gehaald als nu, lieten de mosselkwekers vorige week optekenen in Nederlands Zeeland. Het enthousiasme bij de mosselkwekers was groot en ze voorspelden dat de prijs laag zou blijven.
     
    Test-Aankoop nam de proef op de som en kocht 25 stalen aan in zowel supermarkten als viswinkels, voorverpakt en los verkocht. De organisatie vergeleek de Zeeuwse mosselen met Belgische en Franse.
     
    Minder enthousiast over smaak
    De eerste conclusie is dat het vleesgewicht minder hoog is dan aangekondigd. De mosselkwekers beloofden schelpen met 30 procent vleespercentage, maar in de test bleek dat slechts 25 procent te zijn. Wellicht is een deel van dat verschil te verklaren door de dagen tussen de vangst en de degustatie.
     
    Microbiologisch bleken alle geteste mosselen in orde. Over de smaak daarentegen is Test-Aankoop minder enthousiast. Een degustatiepanel van experts proefde de 25 stalen en bestempelde 9 ervan als zwak of zelfs slecht.
     
    "Koop supers"
    Opvallend is dat er geen link werd gevonden tussen de kwaliteit en de prijs of het kaliber. De organisatie raadt dan ook aan om supers te kopen: die zijn goedkoper dan jumbo's, maar bevatten even veel mosselgewicht per kilogram.
     
    Test-Aankoop kan wel bevestigen dat de schaaldieren dit jaar iets goedkoper zijn. Toch zijn er enorme prijsverschillen, vooral tussen de verschillende kalibers. (belga/dea)

    17-07-2010 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische moslims bidden in verkeerde richting

    Indonesische moslims bidden in verkeerde richting


    De moslims in Indonesië hebben vandaag te horen gekregen dat zij in de verkeerde richting bidden. In plaats van naar de heilige stad Mekka, is hun hoofd gericht op Somalië en Kenia. Dat meldt liet het hoogste islamitische gezag in Indonesië, de Ulema Raad.

    Hoofd wat anders richten
    De gelovigen wordt aangeraden hun hoofd een beetje meer in noordwestelijke richting te buigen. De raad vaardigde in maart een richtlijn uit waarin de moslims werden opgeroepen hun hoofd tijdens het gebed naar het westen te keren. Er werd echter vastgesteld dat de moskeeën op de twee Oost-Afrikaanse landen gericht staan. "Het is niet nodig de moskeeën te slopen, verander de richting een beetje tijdens het gebed"', aldus de raad.

    Indonesië is het land met de meeste moslims ter wereld. Ongeveer 86 procent van de 240 miljoen inwoners is islamiet. (anp/eb)

    16-07-2010 om 23:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk, hier ontstaan de sterren

    Kijk, hier ontstaan de sterren


    Deze fantastische foto van NASA toont waar sterren geboren worden en groot worden. Deze galactische nevel, de NGC 2467, is een enorme gaswolk die vooral bestaat uit waterstof en allerlei stofwolken met vreemde vormen. Het gebied, waar sterren gevormd worden, is gelegen in de zuidelijke constellatie van Puppis en is op zo'n 13.000 lichtjaren van de Aarde verwijderd. Eén lichtjaar is ongeveer 9,46 biljoen kilometer.

    Gigantische gaswolken met waterstof zijn ontstaansoorden voor sterren. Dat bevestigt dit beeld van NASA's Hubble-ruimtetelescoop in detail. Voedingsbodems voor sterren zoals deze NGC 2467 zijn volgens wetenschappers belangrijk om de afstand en chemische samenstelling te bepalen van andere melkwegstelsels. Sommige van die melkwegen bevatten enorme sterrenvormende gebieden zoals de NGC 2467, dat zelf tienduizenden sterren kan bevatten, terwijl andere dan weer nauwelijks productief zijn.

    Jonge sterren
    De heldere, blauwe stippen op de foto zijn de jonge, hete sterren, die recent gevormd werden uit stof en uit de gaswolken die de meeste waterstof bevatten. Nog veel meer jonge sterren worden verhuld door de waterstofwolken.

    Volgens experten zijn de gaswolken met waterstof binnenin NGC 2467 amper een paar miljoen jaar oud. De meeste straling komt van één hete en heldere massieve ster die HD 64315 genoemd wordt. De hevige straling belicht mooi de contouren en helpt de structuur van het hele nevelgebied vorm te geven. (jv)

    16-07-2010 om 12:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schip uit 18de eeuw gevonden op terrein World Trade Center

    Schip uit 18de eeuw gevonden op terrein World Trade Center


    In New York hebben arbeiders overblijfselen van een schip uit de 18de eeuw gevonden op het terrein waar ooit het World Trade Center stond. De tien meter lange boot werd blijkbaar gebruikt als opvulling toen Manhattan in de 18de eeuw werd uitgebreid in de Hudsonrivier, meldt The Huftington Post.

    Archeologen hopen het schip, of althans stukken ervan, later op de dag al boven te halen. Het is nog niet duidelijk of er grote delen ongeschonden kunnen worden geborgen. "We maken het grotendeels met de hand vrij omdat het nogal fragiel is", zegt archeologe Molly McDonald. Daarna zou wel zwaarder materieel kunnen worden ingezet. (sam)

    16-07-2010 om 11:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankervrij verklaarde moeder verongelukt voor ze familie goede nieuws kan melden

    Kankervrij verklaarde moeder verongelukt voor ze familie goede nieuws kan melden


    Jean Allen, een 66-jarige Britse, is verongelukt toen ze van de dokter naar huis reed, waar ze haar man en drie dochters ging verrassen met het nieuws dat ze de strijd tegen kanker had gewonnen.

    Het verhaal van Jean Allens laatste uren is voer voor een filmscenario. De vrouw, die aan borstkanker leed, had na een "laatste reis" naar Memphis in de VS om er het graf van haar idool Elvis Presley te bezoeken, een erg zware chemobehandeling ondergaan. Zeven maanden later, in maart van dit jaar, kreeg ze uitstekend nieuws van de artsen in het ziekenhuis in Peterborough: de kanker was verslagen.

    Brandstichting
    Een dolgelukkige Jean reed naar huis in Cambridgeshire om dat nieuws te delen met haar echtgenoot Frank, en haar drie dochters, van wie er eentje ook af te rekenen had met borstkanker. Ze moest daar een omweg voor maken, want in het dorpje March hadden vandalen de kerk in brand gestoken. Op de dijk in Whittlesey probeerde Jean Allen een vrachtwagen voorbij te steken. Bij dat manoeuver belandde ze in het water met haar wagen. De autopsie zou uitwijzen dat Jean niet overleed door de crash, maar verdronk.

    "Gerechtigheid"

    Het verhaal is nu pas aan het licht gekomen omdat er ontwikkelingen zijn in de zaak van de kerk die werd in brand gestoken. Vlak na die brand werden twee jongens, 14 en 16 aangehouden. Maar afgelopen week liet de politie weten dat ze niet langer verdacht zijn. Echtgenoot Frank is echter overtuigd dat zonder de brandstichting zijn vrouw nu nog zou leven. Daarom besloot hij het verhaal van haar laatste uren bekend te maken. "Ik hoop dat die brandstichters zich aangeven of tenminste er iemand is in hun omgeving die wroeging krijgt en hen aangeeft. Ik wil geen wraak, maar wel gerechtigheid", aldus Frank. "Deze brandstichters hebben mijn leven en dat van mijn familie verwoest." (mvl)

    15-07-2010 om 17:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun voor systematische muco-screening voor baby's

    Steun voor systematische muco-screening voor baby's

    Een systematisch test op mucoviscidose of taaislijmziekte voor alle pasgeboren, vindt steun bij het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), mits enkele voorwaarden.

    Zo zijn de toestemming van vooraf geïnformeerde ouders, de kwaliteitsbewaking van de screeningtesten, het selectief uitvoeren van genetische testen en garanties op kwaliteitsvolle opvolging achteraf een must.
     
    Voor- en nadelen
    In opdracht van het KCE onderzocht een team van kinderartsen, experts in neonatale screening, medisch recht en ethiek de voor- en nadelen van het systematisch testen van alle pasgeborenen op mucoviscidose.
     
    Een vroege diagnose zorgt voor een tijdige behandeling waardoor groeiachterstand vermeden wordt, aldus het KCE. Onderzoekers stelden vast dat dertig procent van de patiënten pas meer dan twee jaar na de diagnose doorverwezen werd naar een mucoreferentiecentrum in België.
     
    Bloedstaal
    Het bloed van alle pasgeboren baby's wordt nu al op een aantal zeldzame stofwisselingsziekten gescreend en datzelfde bloedstaal zou ook op muco kunnen getest worden. "Zo kan de diagnose vroeger gesteld worden en wordt voor een aantal kinderen een lange en dure zoektocht vermeden", oppert het kenniscentrum.
     
    Erfelijk
    Mucoviscidose is een erfelijke aandoening die elk jaar in België bij zowat 35 kinderen vastgesteld wordt. De taaie slijmen, typisch voor deze ziekte, geven aanleiding tot chronische longinfecties en een slechte werking van de alvleesklier met spijsverteringsproblemen en slechte gewichtstoename als gevolg.
     
    Tot vijftig jaar geleden stierven de meeste mucopatiënten als kind. Dankzij een verbeterde, maar zeer intensieve behandeling, bedraagt de gemiddelde overleving nu meer dan 25 jaar. (belga/edp)

    15-07-2010 om 14:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapotte toiletten dwingen vliegtuig tot noodlanding

    Kapotte toiletten dwingen vliegtuig tot noodlanding


    Een toestel van Air France heeft dinsdag zijn vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs moeten onderbreken omdat zes toiletten aan boord van het toestel defect waren. Na ruim twee uur vlucht besloot de piloot rechtsomkeeer naar Brazilië te maken.

    Onverantwoord
    Er waren 443 passagiers aan boord van de Boeing 747 van de Franse luchtvaartmaatschappij. De vlucht van Rio naar Parijs duurt 11 uur en de piloot vond het onverantwoord om door te vliegen omdat er zoveel toiletten buiten gebruik waren.

    Groot ongenoegen
    Terugkeren naar Rio was dus aangewezen. De passagiers werden van daar naar huis gebracht of ondergebracht in hotels. Toch heerste groot ongenoegen bij de reizigers. Zijn omschreven het incident als chaotisch, absurd en onvoorstelbaar.

    Dag vertraging
    Technisch personeel werkte met man en macht om de wc's te herstellen zodat de vlucht met een dag vertraging toch kon doorgaan. Uiteraard zagen tal van mensen hun verbinding naar andere bestemmingen door de neus geboord. (eb)

    15-07-2010 om 11:20 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen geven bijna miljard uit aan honden en katten

    Belgen geven bijna miljard uit aan honden en katten


    In 2008 telde ons land 1.167.000 honden en 1.974.000 katten. In totaal gaven de Belgen liefst 950 miljoen euro uit aan hun trouwe viervoeters. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Ons land telde (in 2008) 905.000 gezinnen met minstens één hond en 1.197.000 gezinnen met minstens één kat.

    Het reële aantal honden en katten ligt echter nog hoger, want de viervoeters die in dierenasielen, dierenpensions en dierenwinkels verblijven zijn niet meegerekend. Wat de asielen betrof, ging het in 2009 om 32.346 honden en 36.796 katten. In 2008 bedroegen die cijfers respectievelijk 33.868 en 35.079.
     
    Voorts blijken huisdieren een echte miljardenindustrie. In totaal werd er 950 miljoen euro aan huisdieren uitgegeven. Brusselse gezinnen gaven 67 miljoen euro uit (7 procent van het totaal), Vlaamse gezinnen 555 miljoen euro (58 procent) en Waalse gezinnen 329 miljoen euro (35 procent).
     
    Bezoek aan dierenarts
    De gemiddelde uitgaven voor een gezin met een huisdier bedroegen in 2008 484 euro. De grootste uitgavenpost blijkt kattenvoeding te zijn. Daaraan werd 227 miljoen euro besteed. Hondenvoeding volgt met 200 miljoen euro en bezoekjes aan de dierenarts met 211 miljoen euro.
     
    Verder blijkt dat hoe lager het inkomen, hoe meer er wordt uitgegeven aan de aankoop, voeding en artikelen voor huisdieren. Ook de leeftijd speelt een rol. De hoogste uitgaven worden gedaan in de leeftijdsgroep van 50 tot 59 jaar, gevolgd door die van 60 jaar en meer. (belga/sps)

    15-07-2010 om 10:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin plakt zich vast aan prooi

    Spin plakt zich vast aan prooi

    Kameelspinnen hebben een eigenaardige manier om hun prooien te vangen. Ze plakken zichzelf vast aan hun slachtoffer, zo besloten wetenschappers op basis van vertraagde videobeelden.

    De meeste spinnen vangen hun prooi met een web, maar de kameelspin lijmt zichzelf vast aan zijn slachtoffers. Zo kunnen ze de prooi gemakkelijk verorberen met hun enorme kaken. Dat stelden wetenschappers van de universiteit van Nebraska vast. Het gaat echter zo snel dat wij het met het menselijk oog niet kunnen volgen.

    De onderzoekers plaatsen drie kameelspinnen in een arena met prooien. Toen ze de videobeelden vertraagd afspeelden zagen ze hoe een krekel werd gevangen met een soort kleeforgaan. Tot nu werd vermoed dat de spinnen hun prooi met hun kaken vastgrepen.

    Mensen aanvallen
    Kameelspinnen vormen een heel speciale soort waarover veel angstaanjagende verhalen bestaan. Zo zouden sommige soldaten tijdens de Golfoorlog in 2003 aangevallen zijn door enorme kameelspinnen. De dieren worden echter niet groter dan dertien centimeter. Ze durven soms wel achter mensen in de woestijn kruipen. Niet zozeer met de bedoeling aan te vallen, maar om in de schaduw te blijven. (gb)

    14-07-2010 om 11:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    13-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GSK verzweeg risico's van diabetesmiddel

    GSK verzweeg risico's van diabetesmiddel


    Farmaciegigant GlaxoSmithKline zou al jaren op de hoogte zijn geweest van een verhoogd risico op hartinfarct of beroerte bij gebruik van zijn diabetesmedicijn Avandia. Dat berichtte de krant New York Times. Het bedrijf zou intussen ook al 460 miljoen dollar vergoedingen hebben betaald om rechtszaken af te wenden, aldus het financiële persagentschap Bloomberg.
     
    Sinds 2007 is het verhoogde risico bekend. Maar volgens de NYT wist Glaxo dit al acht jaar eerder. Een woordvoerster van het concern ontkent echter. Vandaag buigt de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zich over de vraag of de doeltreffendheid van het geneesmiddel opweegt tegen de risico's. In het slechtste geval kan Avandia verboden worden.
     
    Intussen heeft Glaxo volgens Bloomberg alles samen al zo'n 460 miljoen dollar betaald om zo'n 10.000 rechtszaken in der minne te regelen. In oktober komt er een zaak voor bij de federale rechtbank van Philadelphia. (dpa/dea)

    13-07-2010 om 20:09 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw materiaal ontdekt voor behandeling botdefecten

    Nieuw materiaal ontdekt voor behandeling botdefecten


    Aan de K.U.Leuven is een nieuw materiaal ontdekt dat veelbelovend lijkt voor de behandeling van niet-helende botdefecten. De onderzoeker kon aantonen dat fibrine hydrogels de karakteristieken van zacht biologisch weefsel erg goed benaderen.

    Cellen in lab
    Een niet-helend botdefect is bijvoorbeeld een breuk die niet kan genezen omdat ze te groot is en veroorzaakt werd door een trauma, een bottumor of een breuk die niet heelt omdat er te weinig doorbloeding is. Botweefselengineering kan voor een radicale verandering zorgen bij de behandeling van deze defecten. Bij botweefselengineering worden biologisch actieve producten aangemaakt in het lab, door cellen te laten groeien op een poreus biomateriaal.

    Interactie
    Jan Demol van de afdeling Biomechanica en Grafische Ontwerpen Demol ontdekte het potentieel van fibrine hydrogels als biomateriaal. Hij onderzocht de biologische interactie tussen menselijke cellen en fibrine.  Daarnaast mat hij onder andere het mechanisch gedrag van dit materiaal en stelde hij een wiskundig model op dat de verdeling van mechanische signalen voorspelt als het materiaal belast wordt. (belga/ep)

    13-07-2010 om 19:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangengif bestrijdt rimpels

    Slangengif bestrijdt rimpels



    De crème Rodial Glamoxy Snake Serum belooft een strak gezicht, zonder rimpels.

    Onder het motto 'Hoe ver wil je gaan om er jonger uit te zien' lanceert Rodial zijn Snake Serum, volgens het merk de manier voor een jong en glad gezicht.

    De crème is de opvolger van de Glamtox SPF18, die nog voor hij op de markt was een wachtlijst van meer dan 1000 mensen had. Beide producten worden dan ook wel eens het alternatief voor plastische chirurgie genoemd.

    Het slangenserum bevat een zuurstofdrager en een stof die Syn-Ake genoemd wordt, een neuropeptide die een krachtig slangengif nabootst. Het serum zou je gezicht direct na het aanbrengen een lift geven, de spieren verstrakken en je gezicht liften.Het serum kost 135 euro voor 25 ml

     


    13-07-2010 om 12:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk jaar 22.400 nieuwe diabetespatiënten

    Elk jaar 22.400 nieuwe diabetespatiënten


    Elk jaar komen er in België gemiddeld 22.400 patiënten bij die behandeld worden tegen diabetes van de types 1 en 2. In twaalf jaar tijd is het volume aan geneesmiddelen tegen diabetes verdubbeld. Dat blijkt uit een rapport van het Riziv over het geneesmiddelengebruik bij diabetici, waarover La Dernière Heure bericht.
     
    In 2004 bedroeg het aantal patiënten in België dat geneesmiddelen neemt tegen diabetes ongeveer 396.000. Vijf jaar later is dat aantal opgelopen tot 535.000. (belga/adb)

    13-07-2010 om 11:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé superster van het WK stopt op zijn hoogtepunt

    Dé superster van het WK stopt op zijn hoogtepunt


    Octopus Paul was zonder twijfel de grote ster van het WK. De 2,5-jarige orakelende inktvis uit het Duitse Oberhausen voorspelde zowaar elke wedstrijd van Duitsland én de finale correct, een huzarenstukje die niemand hem ooit nog zal nadoen. Vandaag kreeg de achtpotige held een replica van de wereldbeker cadeau. Boeien deed hem dat niet, want hij liet de trofee links liggen. Paul heeft genoeg van het voetbal en gaat met onmiddellijke ingang op pensioen. "Voortaan zal hij enkel nog de bezoekende kinderen entertainen", luidt het in het Sea Life-centrum. Doorgaans worden octopussen drie jaar oud, het WK van 2014 in Brazilië zal hij dus niet meer op zijn kop zetten. (dea)

    12-07-2010 om 17:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel kost een ideaal leven?

    Hoeveel kost een ideaal leven?

    De sleutel tot geluk? Een salaris van 120.000 euro per jaar, een Aston Martin voor het huis, een schitterend lichaam en meer tijd met gezin en dierbaren, zo antwoordden duizenden Britten.


    Twee kinderen, twee vakanties per jaar en een werkweek van 21 uren: zo ziet het ideale sprookjesleven van de gemiddelde Brit eruit. 85 procent van de ondervraagden is immers niet tevreden met de huidige levenswandel en droomt om ooit iets aan hun saaie bestaan te kunnen veranderen.

    Wenslijstje

    Het onderzoek, uitgevoerd door Sky Broadband, toont voorts aan dat bijna iedereen liever parttime wil werken. 1 op 3 wil graag zijn eigen baas zijn, 1 op 5 zou het werk helemaal aan kant schuiven. 
    Hoe dat financieel met het wenslijstje te rijmen valt, is een ander gegeven. Jaarlijks willen de Britten een flinke duit verdienen, graag om zich een Austin Martin of een huis ter waarde van 1,6 miljoen pond, aan te schaffen.

    Kind en gezin

    "Heel wat Britten verbinden een gelukkiger leven aan meer geld, grotere huizen en mooiere auto's, maar gelukkig linken niet alle mensen een ideaal leven aan meer kapitaal", stellen de onderzoekers. "Kinderen hebben, een goede partner en een goed huwelijk lijken ook belangrijk. Ideaal lijkt het om vier uur per dag met kinderen of dierbaren te kunnen doorbrengen, al is 2,5 uur 'quality-time' ook een mooi alternatief".

    42 jaar
    Een beter bestaan kan niet zonder prachtig lichaam. Zowel vrouwen als mannen hopen hun ideaal streefgewicht ooit te kunnen bereiken. En liefst voor de leeftijd van 42 jaar, want dan kunnen ze nog jaren profiteren van hun vele realisaties. (lvl)

    12-07-2010 om 16:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Nederlanders kan niet op reis zonder drop en hagelslag

    Helft Nederlanders kan niet op reis zonder drop en hagelslag



    Drop, ontbijtkoek, aardappelen en hagelslag: Nederlanders pakken het massaal mee op vakantie. Niet om geld uit te sparen, maar wel omdat ze de voeding niet kunnen missen, zo bleek uit een bevraging van 500 Nederlanders. Opvallend: zowel wie reist met de auto als wie reist met het vliegtuig neemt voeding mee.

    De meerderheid van de vakantiegangers komt bij op vakantie (60 procent), terwijl 45 procent toch zegt zijn best te doen gezond te eten. Wie zich laat gaan op vakantie, komt meer bij dan wie op zijn eten blijft letten (80 procent). (edp)

    12-07-2010 om 13:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!