bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mierensoort plant zich voort zonder seks

    Mierensoort plant zich voort zonder seks

    In de Amazone hebben wetenschappers een mierensoort ontdekt die zich voorplant zonder seks. Ze overleven door zichzelf te klonen.



    Een mierensoort die in de Amazone leeft, heeft seksuele voortplanting uit haar bestaan geweerd en zich omgevormd tot een volledig vrouwelijke soort, beweren wetenschappers.

    Anna Himler, biologe aan de Amerikaanse universiteit van Arizona, ontdekte dat in deze unieke mierenkolonie (de Mycocepurus smithii) enkel vrouwtjes leven die zich voortplanten door zichzelf te klonen, zo schrijft de website van de BBC. De soort heeft dus geen mannetjes nodig om te overleven en reproduceert genetisch identieke dochters door klonale vermenigvuldiging. De mieren hebben daardoor allemaal hetzelfde DNA.

    De soort zou volgens de studie, die in het magazine Proceedings of the Royal Society B verschijnt, de eerste ontdekte soort zijn die zich volledig voortplant zonder seks. De mieren zouden bovendien fysiek niet in staat zijn om seks te hebben omdat ze geen voortplantingsorganen meer hebben.

    Aseksuele reproductie van mannetjes uit onbevruchte eitjes komt af en toe voor bij bepaalde insecten, maar aseksuele reproductie van vrouwtjes is "zeer uitzonderlijk bij mieren", schrijven de onderzoekers. Wanneer deze mierensoort aseksueel is geworden en hoelang dit al aan het evolueren is, weten de wetenschappers nog niet. Daarvoor is verder genetisch onderzoek nodig.

    04-03-2011 om 15:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacterie liquideert mannen

    Bacterie liquideert mannen

    Bacteriën kunnen de voortplanting van spinnen bijsturen.

    De Wolbachia-bacterie.

    De Wolbachia-bacterie. © Science Photo Library

    Tot twee derde van alle insectensoorten in de wereld kan met de Wolbachia-bacterie besmet zijn. Ze huist in de eitjes, waardoor ze er belang bij heeft dat er zo veel mogelijk vrouwtjes zijn. Dat werkt ze in de hand door mannetjes te elimineren, zoals via het promoten van maagdelijke geboortes en het uitschakelen van mannelijke embryo’s tijdens de ontwikkeling.

    Hetzelfde lijkt op te gaan voor spinnen. Bioloog Bram Vanthournout en zijn collega’s van de Universiteit Gent melden in het vakblad BMC Evolutionary Biology dat spinnetjes die met de bacterie besmet zijn, meer vrouwtjes op de wereld zetten dan individuen zonder besmetting.

    Dat toonden ze aan door sommige spinnetjes een zware dosis antibiotica te geven, die de bacterie uitschakelde. Die diertjes zetten ongeveer evenveel mannetjes als vrouwtjes op de wereld.

    Waarschijnlijk gebruikt de bacterie hier de strategie van het doden van mannetjes vroeg in de ontwikkeling.

    Vanuit evolutionair standpunt kan de aanwezigheid van de bacterie soms nuttig zijn. Sociale spinnen hebben namelijk maar een minderheid aan mannetjes nodig om alle vrouwtjes te bevruchten.

    04-03-2011 om 15:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur: Britse Defensie geeft X-files vrij over aliens en ufo's

    Primeur: Britse Defensie geeft X-files vrij over aliens en ufo's

    Deze foto werd genomen door een RAF-officier op pensioen in maart 2004 in Sri Lanka. Een ufo?

    Overheid nam ’grap’ van invasie door aliens serieus

    Duizenden dossiers over ontvoeringen door aliens en waarnemingen van ufo's werden voor het eerst in Longen vrijgegeven door het Britse ministerie van Defensie. De aanvankelijk geheime informatie behelst meer dan 8.500 bladzijden, die aantonen dat het bestaan van ufo's wel degelijk tot in de hoogste regeringskringen wereldwijd besproken werd.

    De 'X-files', zo weet Sky News, bevatten ook heel wat foto's en ze beschrijven onder meer hoe een incident à la 'War of the World' in 1967 gedurende enkele uren écht werd beschouwd als een mogelijke invasie van buitenaardse wezens in het Verenigd Koninkrijk. De bevolking had zes kleine 'vliegende schotels' gezien en de telefoons daarover stroomden binnen bij het RAF. Vier politieteams, de bomopruimingsdienst, het leger en de staatsveiligheid werden gemobiliseerd. Later bleek het om een studentengrap te gaan.

    In 1979 debatteerde het House of Lords zelfs over het ufo-onderwerp, zo blijkt ook uit de documenten.

    Een van de opmerkelijkste onthullingen is dat er enkele maanden vóór de terroristische aanslagen van 11 september 2001 vijftien niet-geïdentificeerde vliegtuigen, op weg naar het Verenigd Koninkrijk, door de radar gedetecteerd werden. Eentje werd zelfs gespot op de dag van de terreuraanvallen zelf.

    Verder vertelde een man in 1998 bijvoorbeeld aan Defensie dat hij dacht naar een buitenaardse vliegmachine gestraald te zijn geworden vanuit zijn huis in Barnes bij Londen. Hij had bij het drinken van glas melk het gevoel "een vol uur te hebben gewonnen". In werkelijkheid was het winteruur ingezet.

    Uiteraard bulkt het in de X-files van ufo-waarnemingen, foto's en tekeningen. Maar ook van de onderzoeken van de UK Royal Air Force, van de ongewone radarbevindingen, van de briefings aan politici en - een primeur! - van de documenten die de houding van de regering over ufo's duiden. (jv)


    Een sketch van een ruimtetuig dat verantwoordelijk zou zijn voor het fenomeen van de graancirkels. © ap

    04-03-2011 om 09:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu zeker: 'Lucy' wandelde helemaal rechtop

    Nu zeker: 'Lucy' wandelde helemaal rechtop


    Een recente ontdekking werpt nieuw licht op een van onze voorouders, de Australopithecus afarensis. Die soort heeft zowel het genus Australopithecus als het genus Homo - waaruit wij uiteindelijk geëvolueerd zijn - voortgebracht.


    Het oudste fossiel dat werd gevonden van de Australopithecus afarensis is Lucy, waarvan al werd vermoed dat ze rechtop liep. Andere fossielen, waaronder dat van een 3,2 miljoen jaar oud stuk voet dat gevonden werd in het Ethiopische Hadar, maakt duidelijk hoé recht precies.

    Geen duim
    Uit de vondst blijkt duidelijk dat de soort een stijve voet had zonder 'opponeerbare duim'. De soort kon dus niet beter in een boom klimmen dan wij, hoewel ze wel sterker waren. "Australopithecus afarensis leefde dus helemaal op de grond, lang voor de echt menselijke Homo-tak twee miljoen jaar geleden opdook", zegt antropologe Carol Ward van de universiteit van Missouri.

    "Dat het veel belangrijker was om een - bijzonder handige - grijpende teen op te geven ten voordele van een moderne voet, vertelt ons hoe belangrijk zich efficiënt te kunnen voortbewegen over de grond was voor het overleven en de reproductie," zegt Ward aan National Geographic.

    Nieuwe gebieden
    Dankzij het efficiënt wandelen op twee benen kon de Australopithecus afarensis de bossen helemaal verlaten indien nodig, misschien om eten te zoeken of andere gebieden te koloniseren, zegt Ward.

    Ook antropoloog C. Owen Lovejoy van Kent State University in Ohio benadrukt hoe belangrijk de verandering was in de evolutie van de mensachtigen. "Je krijgt een dier dat zich begint te verplaatsen naar nieuwe omgevingen zoals meren, de savanne en grasland. De enige manier waarop dieren dat konden doen was met een gesofistikeerde sociale cultuur. Een relatief trage tweepotige in de savanne is een dode tweepotige - tenzij hij veel vrienden rondom zich heeft." (sam)

    02-03-2011 om 23:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkomt visolie gewichtsverlies bij chemopatiënten?

    Voorkomt visolie gewichtsverlies bij chemopatiënten?

    Visolie zou gewichtsverlies voorkomen bij patiënten die chemotherapie ondergaan. Dat blijkt uit een recente studie aan de universiteit van Alberta.

    Visolie bevat omega-3-vetzuren die de afbraak van spierweefsels en ondervoeding tegengaan.
    De onderzoekers gaven 16 longkankerpatiënten die chemotherapie ondergingen dagelijks 2,2 gram visolie. Niemand van hen verloor gewicht, in tegenstelling tot de controlegroep die geen visoliesupplement nam: zij verloren in dezelfde periode gemiddeld 2,3 kilogram.

    "Bijzonder hoopgevend"
    De resultaten zijn dan wel veelbelovend, de onderzoeksgroep is te klein om in dit stadium concrete uitspraken te doen. Volgens Dr. Vera Mazurak, die meewerkte aan de studie, is dit alvast een stap in de goede richting: "De resultaten van het onderzoek zijn bijzonder hoopgevend. Tot nu toe werd er geen enkele remedie gevonden om gewichtsverlies bij chemopatiënten tegen te gaan."

    Doordat kankerpatiënten tijdens hun chemokuur gewicht verliezen, is hun lichaam vaak te zwak om andere behandelingen zoals bestralingen te ondergaan. Indien visolie effectief gewichtsverlies voorkomt, zou het herstelproces van kankerpatiënten aanzienlijk verkort kunnen worden.(kgm)

    02-03-2011 om 13:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijn tegen muco komt er nu echt aan

    Medicijn tegen muco komt er nu echt aan

    Na twintig jaar zoeken is eindelijk een medicijn in zicht tegen mucoviscidose. Die ziekte, het onderwerp van de film 'Adem', liep tot dusver altijd fataal af. Dat schrijven de Corelio-kranten vandaag.

    Bij mucoviscidose (taaislijmziekte) produceren de slijmklieren in longen en spijsverteringsstelsel een taaier dan normaal slijm. Dat komt door een aangeboren, erfelijke storing in de zouthuishouding. De gemiddelde levensverwachting van een muco-patiënt is dertig jaar.
     
    Een experimenteel geneesmiddel van het Amerikaanse bedrijf Vertex (VX-770) slaagde nu met vlag en wimpel bij een proef met 161 mucopatiënten van twaalf jaar en ouder. Het medicijn zette de chloorkanaaltjes uit longcellen en darmcellen, die bij hen dichtzaten, weer open, zodat het falende zouttransport weer op gang kwam. Bij de patiënten die het experimentele middel toegediend kregen, verbeterde de zuurstofopname van hun longen met tien procent en zakte het aantal luchtweginfecties. Ze wonnen ook gewicht bij, wat wijst op een verbeterde darmwerking.
     
    Het ging om een zogeheten fase-3-proef, de laatste horde die een kandidaatmedicijn moet nemen vooraleer zijn producent om markttoelating mag verzoeken. Vertex gaat daartoe nu zowel bij het Europese geneesmiddelenagentschap EMA als zijn Amerikaanse tegenhanger FDA een aanvraag indienen.
     
    Chris De Boeck, kliniekhoofd kinderpneumologie aan het UZ Leuven is alvast enthousiast. "Ik heb een fles opengetrokken toen ik het hoorde", aldus De Boeck. "Eindelijk goed nieuws voor mijn patiëntjes. Ik heb ze meteen gebeld om te vertellen dat het medicijn waarop ze al jaren zaten te hopen, er inderdaad lijkt te gaan komen." (belga/adv)

    02-03-2011 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijk brein is al 20.000 jaar aan het krimpen

    Menselijk brein is al 20.000 jaar aan het krimpen


    Zou het kunnen dat de mens steeds dommer wordt? Uit een studie blijkt dat het menselijk brein al 20.000 jaar aan het krimpen is. Gedurende de twee miljoen jaar daarvoor nam de grootte van het brein alleen maar toe.

    Het krimpende brein is een fenomeen waar niemand aan kan ontsnappen. Het gebeurt over de hele wereld, bij beide geslachten en bij elk ras. In 20.000 jaar is ons brein met de grootte van een tennisbal gekrompen. Volgens Dr. John Hawks, antropoloog van de universiteit van Wisconsin, hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Een kleiner brein betekent niet noodzakelijk dat we aan intelligentie moeten inboeten.

    Reden?
    Over de reden van het krimpende brein is men het niet eens. Sommige wetenschappers geloven dat de mens vroeger een groot hoofd nodig had, aangezien ze veel vaker in de kou vertoefden. Andere wetenschappers denken dat ons voedsel vandaag veel gemakkelijker valt op te eten dan vroeger en dat onze hoofden daardoor niet meer groeien. Nog een theorie zegt dat enkel de sterksten overleefden, aangezien veel kinderen stierven. En de sterksten hadden het grootste hoofd.

    Voorouders
    Volgens Dr. David Geary, van de universiteit van Missouri, mogen we onze voorouders niet zomaar intelligenter noemen. "In feite waren onze voorouders intellectueel onze gelijke niet. Dankzij de opkomst van landbouw en moderne steden konden de slimste mensen zich op wetenschap, kunst en andere velden toespitsen. Hun voorouders hadden de infrastructuur niet om dat te doen."

    Raadsel
    Dr. Hawks gelooft wel dat de moderne mens slimmer is geworden, net doordat het brein gekrompen is. Een groter brein vraagt meer energie en doet er langer over om zich te ontwikkelen. Aan de universiteit van Tennessee stelt een studie echter dat ons brein in de toekomst opnieuw zal groeien. Wetenschappers staan met andere woorden zelf voor een raadsel. Of we slim genoeg zijn om het op te lossen, zal nog moeten blijken... (gb)

    01-03-2011 om 12:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizenhart groeit terug wanneer er stuk wordt afgesneden

    Muizenhart groeit terug wanneer er stuk wordt afgesneden



    Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat pasgeboren muizen in staat zijn een beschadigd hart te herstellen - een eigenschap die ze delen met veel vissen en amfibieën. Het is echter de eerste keer dat dit proces bij een zoogdier werd vastgesteld.

    Bij de muizen werd een groot stuk van het hart een dag na de geboorte verwijderd. Binnen de drie weken had het hart zich hersteld. Na twee maanden functioneerde het orgaan nog steeds normaal. De herstelcellen komen vanuit de hartspier zelf.

    Wanneer dezelfde procedure werd uitgetest op muizen die een week oud waren, bleek het hart echter niet in staat te regenereren.

    Menselijk hart

    Volgens professor Eric Olson van de Universiteit van het Texas Southwestern Medical Center zal toekomstig onderzoek bewijzen dat het menselijk hart dezelfde kracht bezit. "Er is geen reden om te geloven dat iets soortgelijks niet bestaat in het menselijk hart, hoewel dat natuurlijk nog moet aangetoond worden."

    Tests op mensenharten staan echter nog niet gepland. De onderzoekers concentreren zich voorlopig op manieren om hartherstel opnieuw op te wekken bij volwassen muizen. Het ultieme doel is dan hetzelfde te bereiken met mensen. Zo zou iemands hart na een hartaanval zichzelf kunnen repareren.


    01-03-2011 om 10:11 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virgin heeft akkoord voor commerciële ruimtevlucht met wetenschappers

    Virgin heeft akkoord voor commerciële ruimtevlucht met wetenschappers


    Virgin Galactic, het onderdeel van de Virgin-groep die commerciële ruimtevluchten aanbiedt, heeft plannen voor een commerciële ruimtevlucht met wetenschappers. Het bedrijf van Richard Branson zegt dat het een contract heeft met het Southwest Research Institute (SwRI) om zeker twee wetenschappers naar de ruimte te sturen. De vlucht zou 200.000 dollar per persoon kosten.
     
    Volgens Virgin Galactic heeft de onderzoeksinstelling in kwestie al een betaling gedaan voor de twee vluchten en heeft het een optie genomen op zes bijkomende vluchten. Bedoeling is dat de vluchten worden uitgevoerd met de SpaceShip Two en dat er naast de twee piloten zes betalende passagiers meereizen, zo verduidelijkt Virgin Galactic.
     
    De wetenschappers van SwRI zullen tijdens de ruimtereis wetenschappelijke experimenten uitvoeren. Het is wel nog niet duidelijk wanneer de vluchten zullen uitgevoerd worden. Virgin Galactic is ook nog niet gestart met het programma met testvluchten. (afp/adb)

    01-03-2011 om 09:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!