bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastiek kan sperma aantasten

    Plastiek kan sperma aantasten

    Een chemische stof, gebruikt in zuigflessen, cd-doosjes, plastic bestek en andere verpakkingen, kunnen mogelijk de spermakwaliteit aantasten. Amerikaanse vorsers koppelen de stof aan de mannelijke onvruchtbaarheid.


    Bisfenol-A wordt gebruikt om plastiek te harden en is in tal van verpakkingen te vinden. Omdat de chemicaliën het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen een boost geven, vreesden wetenschappers lange tijd dat de stof de hormoonhuishouding aantast. Pas recent hebben de onderzoekers aan de universiteit van Californië een verband gelegd tussen BPA en de slechte spermakwaliteit bij de man. 

    Onderzoek
    Hun bevindingen werden gepubliceerd in the journal Fertility and Sterility naar aanleiding van een studie onder 130 Chinese arbeiders die rechtstreeks met BPA in aanraking kwamen. Lage spermatellingen werden gevonden bij werknemers met detecteerbare niveau's van BPA in hun urine. Ook bleek de spermakwaliteit van deze werknemers twee tot vier keer slechter. (lvl)

    06-11-2010 om 19:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA-test verklapt geslacht baby al op zeven weken

    DNA-test verklapt geslacht baby al op zeven weken


    Artsen ontwikkelden een test waarmee ze het geslacht van een foetus kunnen achterhalen op zeven weken. De ontdekking zorgt voor heel wat ophef, het zou namelijk ouders stimuleren abortus te plegen.

    99 procent
    Deze techniek staat koppels drie maanden vroeger dan normaal toe het geslacht van hun toekomstig kind te ontdekken. Het gaat om een eenvoudige bloedtest bij de toekomstige mama die sporen van DNA van het ongeboren kind zoekt en 343 euro kost. De techniek schaadt het kind niet en zou 99 procent accuraat zijn. Professor Esther Guetta uit Israel ontwikkelde dit en het zou momenteel al beschikbaar zijn in enkele privéklinieken. Momenteel moeten ouders die het geslacht van hun ongeboren kind willen weten, wachten tot een echografie op ongeveer 20 weken.

    Abortus?
    Deze techniek veroorzaakte echter al heel wat ophef, het doet vrezen dat de test toekomstige ouders aanmoedigt abortus te plegen wanneer ze zo vroeg het geslacht weten. Activisten wijzen op problemen in landen als China en India waar ouders meisjes aborteren of dumpen. Professor Guetta roept experts op om richtlijnen te ontwerpen rond het ethische dilemma omtrent deze test. (ep)

    05-11-2010 om 15:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

    Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker


    Een vaccin zou een revolutionaire nieuwe behandeling tegen verschillende soorten kanker kunnen worden. Britse onderzoekers ontdekten namelijk een manier om het immuunsysteem te beschermen tegen een aanval van tumoren.  

    Proteïne
    Britse onderzoekers ontdekten hoe tumorcellen zich beschermen tegen het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam. Het proteïne FAP (fibroblast activation protein alpha) stopt het immuunsysteem van het lichaam van de kwaadaardige kankercellen te bevechten. Kankercellen doen het lichaam 'denken' dat ze een blessure zijn. Hierdoor gaat het lichaam in plaats van de tumoren te vernietigen deze cellen voeden. Hierdoor kan er geen vaccin of andere behandelingen gemaakt worden die werken met het immuunsysteem van het lichaam. Nu ontdekten vorsers dus dat door FAP uit te schakelen, het lichaam zelf de tumoren aanvalt.

    Zichzelf genezen

    De onderzoekers testten deze theorie door muizen met longkanker op genetisch vlak te veranderen, zodat ze de productie van FAP konden uitschakelen. Nadat dit gebeurd was, bleek dat kankercellen stierven. Door dit proces af te zetten, geloven de vorsers dat het lichaam zichzelf kan genezen in geval deze ziekte.

    Veel kankers
    Professor en immunoloog Douglas Fearon: "Dit is een belangrijke stap die de huidige kankerbehandelingen radicaal kan veranderen. De resultaten werpen nieuw licht op waarom het lichaam kankercellen niet vernietigt zoals het wel met andere ziekten doet. Het proteïne FAP staat in verband met veel kankers, waaronder borst-, darm- en longtumoren. Verder onderzoek moet wel nog uitwijzen of dit ook van toepassing is bij mensen. (ep)

    05-11-2010 om 12:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28.500 euro boete voor voederen dingo's

    28.500 euro boete voor voederen dingo's


    In de Australische deelstaat Queensland heeft een vrouw een enorme boete gekregen omdat ze regelmatig dingo's ging voederen op Fraser Island. De dieren werden gewoon aan mensen, wat leidde tot ernstige aanvallen. Fraser Island is het grootste zandeiland van Australië, en staat op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.

    Het zandeiland is een uniek natuurfenomeen.

    Het zandeiland is een uniek natuurfenomeen.

    Op het eiland heb je enkele paradijselijke meren.
    Jennifer Louise Parkhurst van het nabijgelegen Rainbow Beach gaf toe dat ze geregeld eten ging geven aan 17 wilde dingo's op het eiland, en pleitte schuldig voor 42 aanklachten. De fotografe kreeg een boete van 40.000 dollar (28.500 euro), en een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden.

    Verbod
    Het is verboden dingo's te voederen of het natuurlijke gedrag van de dieren te beïnvloeden, omdat ze dan niet langer mensenschuw zijn en agressief kunnen worden. Dat is exact wat gebeurde met de dieren die de vrouw eten gaf, zegt Terry Harper, hoofd wildbeheer van Queensland.

    Aanvallen
    De dingo's werden behandeld als huisdieren, en begonnen mensen te zien als een bron van voedsel. "Het bleven echter wilde dieren, en ze deden wat wilde dieren doen wanneer ze op zoek zijn naar voedsel," zegt Harper. Zes dingo's moesten dan ook worden afgemaakt omdat ze mensen hadden aangevallen, en twee dieren waren verantwoordelijk voor heel zware aanvallen op kinderen. (sam)

    04-11-2010 om 14:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gameverslaving leidt tot agressie"

    "Gameverslaving leidt tot agressie"


    Gameverslaving bij jongens veroorzaakt een toename van agressief gedrag. Of de games die zij spelen wel of niet gewelddadig zijn, maakt niet uit. Dat zegt de Nederlandse communicatiewetenschapper Jeroen Lemmens, die volgende week promoveert aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over gameverslaving, meldt de Volkskrant.

    Sociale contacten verwaarloosd

    Lemmens deed onderzoek onder 851 Nederlandse jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het zijn vooral eenzame jongens met een laag zelfbeeld en weinig sociale vaardigheden die gameverslaafd raken, zegt hij. Door te gamen vergeten ze tijdelijk hun negatieve gevoelens, maar verwaarlozen ze ook de sociale contacten die ze nog hebben. Zo raken ze nog eenzamer.

    Volgens Lemmens krijgen gameverslaafden uiteindelijk problemen op school of met hun ouders. Ze moeten afkicken, en dat leidt tot prikkelbaarheid en agressief gedrag. "Dit kan ertoe leiden dat deze jongeren agressief gedrag vertonen in situaties waarin zij niet kunnen spelen, bijvoorbeeld op school of thuis wanneer ouders de speeltijd inperken", stelt Lemmens.

    04-11-2010 om 11:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oermensen hadden veel meer seks dan wij

    Oermensen hadden veel meer seks dan wij

    Ze werden nooit afgebeeld als de meest tedere en zachtaardige mensen, en een team van Britse en Canadese wetenschappers hebben nu ook bewijs gevonden dat oermensen werkelijk de agressieve en competitieve heethoofden waren zoals in de film.

    Gevonden en geanalyseerde fossielen lijken erop te wijzen dat onze voorouders veel hogere niveaus van het mannelijk sekshormoon testosteron hadden dan wij. Dit zou als gevolg hebben dat onze voorouders zich agressiever gedroegen en meer seks hadden. Hoe verder van de homo sapiens sapiens verwijderd, hoe meer kans er was op 'promiscue' of polygaam gedrag.

    Vingerlengte
    De wetenschappers keken hiervoor naar de lengte van gefossiliseerde vingerkootjes. Eerder was al aangetoond dat foetussen die blootgesteld worden aan veel testosteron, vaker agressief gedrag vertonen en meer seks hebben dan andere foetussen.

    Tegelijk beïnvloedt het hormoon de fysieke ontwikkeling. Wie blootgesteld wordt aan veel testosteron, heeft een ringvinger die langer is dan de wijsvinger. De twee vingers zijn ongeveer gelijk van lengte bij een lage blootstelling aan testosteron.

    Door te berekenen wat de verhouding is van de vingers bij vier Neanderthalers en één vroeg-moderne mens, kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat de oermannen (nog) meer vol testosteron zaten dan moderne mannen.

    Monogaam
    Uit de studie bleek ook dat de Australopithecus (de stam waartoe Lucy behoort) al monogaam gedrag zou kunnen vertoond hebben. De voorvader Ardipithecus daarentegen gedroeg zich meer zoals de moderne mensapen. (edp)

    03-11-2010 om 14:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend noorderlicht valt over IJsland

    Adembenemend noorderlicht valt over IJsland


    Amateurfotograaf Kristján Unnar Kristjansson is een specialist in het fotograferen van het spectaculaire noorderlicht. En dat zie je! Geniet mee van dit adembenemdende lichtspel boven IJsland.

    Het noorderlicht of aurora borealis - genoemd naar de Romeinse godin Aurora (dageraad) en het Griekse woord 'boreas' (wind) - is vooral zichtbaar in de poolgebieden en wordt meestal 's nachts waargenomen. Het kleurt de noordelijke horizon groenachtig of met een rode gloed.

    Kristján Unnar Kristjansson maakte de voorbije negen jaar het zo prachtig mogelijk vastleggen van het noorderlicht tot zijn missie. De 31-jarige fotograaf zegt dat hij vaak op zoek gaat naar afgelegen plekken waar er geen lichtpollutie is om het beste shot te verkrijgen. Dat betekent dat hij soms 10 tot 15.000 kilometer moet omrijden voor het perfecte plaatje. Maar dat loont dan ook de moeite.

    "De ervaring valt met geen woorden te beschrijven", zegt hij in de Telegraph. "Ook al heb ik het nu al vaak gezien, ik ben nog altijd helemaal van mijn melk als het verschijnt." Technisch gezien is het ook geen makkelijke karwei en er is, volgens Kristjansson, ook veel geluk mee gemoeid. "Maar geen enkel ander natuurfenomeen kan hieraan tippen. Ik raad iedereen aaan om IJsland, Noorwegen, Groenland of Alaska te bezoeken, alleen al voor het noorderlicht."

    03-11-2010 om 11:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespspin wil enkel seks met maagd

    Wespspin wil enkel seks met maagd

    Een mannelijke wespspin heeft één belangrijke eis bij het kiezen van een partner om te paren: het vrouwtje moet nog maagd zijn. Bij deze spinnensoort is de kans om vader te worden immers veel groter met een maagd als partner.

    De grootte van het lichaam is doorgaans een belangrijke factor bij spinnen, aangezien grote vrouwtjes meer eitjes kunnen produceren. Bij de wespspin ligt de kans op succes echter drie keer hoger als het mannetje paart met een maagdelijk vrouwtje. Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Hamburg.

    Genitaliën
    De voorkeur voor maagden heeft bij wespspinnen nog een andere reden. Zo laten mannetjes na de paring één van hun twee genitaliën achter in het lichaam van het vrouwtje. Dat maakt het dus moeilijker om een vrouwtje dat geen maagd meer is te bevruchten.

    Opgegeten
    Maar het leven van de mannelijke wespspin is toch niet zo rooskleurig als het lijkt. Na de paring worden de mannetjes immers doorgaans opgegeten door het grotere en sterkere vrouwtje. En zelfs als de mannetjes ontsnappen kunnen ze nog hooguit één keer paren, omdat ze slechts één van hun twee genitaliën overhouden. Het seksleven van de wespspin is dus van korte duur... (gb)

    02-11-2010 om 14:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!