bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monument voor man die Hitler wilde vermoorden

    Monument voor man die Hitler wilde vermoorden


    In de stad Königsbronn, in het zuidwesten van Duitsland, is een standbeeld onthuld van Georg Elser, de man die in 1939 een mislukte moordaanslag pleegde op de Duitse dictator Adolf Hitler. Het 2,20 meter hoge beeld toont een man die de trein naar München neemt, terwijl hij een tas draagt waarin een bom verstopt zit.
     
    Bom in bierkelder
    In het begin van de tweede wereldoorlog fabriceerde Elser zijn eigen tijdbom. Hij verborg de bom in een bierkelder in München, waar Hitler op 8 november 1939 een toespraak moest houden. Maar de planning van Hitler wijzigde en de bom ontplofte uiteindelijk op een moment dat de dictator niet aanwezig was.
     
    Gedood in Dachau
    Elser, die de aanslag alleen beraamde, werd gevangengenomen en kort voor het einde van de oorlog in het concentratiekamp in Dachau gedood. De Duitsers waren aanvankelijk erg terughoudend om hem als een verzetsstrijder te aanzien. Vele Duitsers beschouwden hem immers als een moordenaar. (dpa/eb)

    09-05-2010 om 13:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw beeld Stalin onthuld in Oekraïne

    Nieuw beeld Stalin onthuld in Oekraïne


    In Oekraïne is woensdag een controversieel, nieuw beeld onthuld van de oud-dictator van de Sovjet-Unie, Jozef Stalin. Ongeveer duizend mensen woonden de ceremonie bij in de stad Zaporizjia in het zuidoosten van het land, waar vooral Russischtaligen wonen.

    Het meer dan 2 meter hoge beeld staat op het eigen terrein van de Communistische Partij. Tegenstanders van Stalin wilden betogen tijdens de ceremonie, wat de lokale autoriteiten hadden verboden. Het beeld werd in het geheim gemaakt en zal 24 uur per dag bewaakt worden om te voorkomen dat er iets mee gebeurt.

    Jozef Stalin heerste tot aan zijn dood in 1953 drie decennia over de Sovjet-Unie. Hij is verantwoordelijk voor de dood van miljoenen mensen, die omkwamen in strafkampen. "Het was de Sovjet-Unie die onder leiding van Stalin Europa bevrijdde'", aldus een woordvoerder van de lokale Communistische Partij. (anp/mvdb)



    09-05-2010 om 13:25 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen

    Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen

    .

    Brooke Greenberg is in werkelijkheid zeventien jaar oud maar haar lichaam en haar gedrag stemmen overeen met die van een kleine peuter. Het lijkt wel of ze "bevroren is in de tijd", zegt de TimesOnline. Amerikaanse wetenschappers zien in haar de sleutel tot het ontrafelen van het mysterie van het menselijke verouderingsproces.

    Brooke is met haar 17 lentes oud genoeg om achter het stuur van een auto te kruipen in de VS, en volgend jaar zou ze er mogen stemmen, maar ze weegt amper 7,250 kilo en is maar 76 centimeter groot. Dat komt overeen met het gewicht en de lengte van een eenjarige baby.

    Medische eigenaardigheid
    Onderzoekers willen het genoom van Brooke ontcijferen om zo meer inzicht te krijgen in het ouder worden van de mens. Tot voor kort werd Brooke beschouwd als een medische 'eigenaardigheid'. Maar recent onderzoek van haar DNA wees uit dat het uitblijven van haar normale groeipatroon kan gelinkt worden aan een defect in die genen, die bij andere mensen instaan voor het verouderen. Als dat effectief zo is, dan kan Brooke een schat aan informatie bevatten over het menselijke verouderingsproces en over bepaalde ouderdomsziektes die in de toekomst beter bestreden zouden kunnen worden.

    'Bevroren in de tijd'
    "Een unieke kans voor ons", beaamt professor Richard Walker van de University of South Florida School of Medicine. "We vermoeden dat Brooke een mutatie heeft in de genen die het verouderen controleren, zodat het lijkt alsof ze bevroren werd in de tijd. Als we haar genoom kunnen vergelijken met dat van een normale versie, dan kunnen we die bepaalde genen vinden en achterhalen hoe ze precies werken."

    Luiers verversen van 17-jarige
    Brooke Greenberg woont met haar ouders, Howard en Melanie, en haar drie zussen in Reisterstown bij Baltimore. Haar familie ververst al zeventien jaar haar luiers en wiegt haar in slaap als een baby. Brooke vertoont wel enige vooruitgang: ze kan kruipen, lachen en giechelen als je haar kietelt, maar ze heeft nooit leren praten en ze heeft nog altijd haar melktanden.

    Ouderdomsziektes?
    Ze heeft ook al last gehad van levensbedreigende gezondheidsproblemen, zoals beroertes, hartaanvallen, maagzweren en ademhalingsmoeilijkheden. Alsof ze toch oud wordt zonder op te groeien. Haar vader Howard staat achter het onderzoek omdat het anderen zou kunnen helpen in de toekomst.

    Waarom zijn we sterfelijk?
    Professor Walker en zijn collega's hebben net een paper gepubliceerd waarin ze uitgaan van de hypothese dat Brooke een of meer beschadigde gen(en) heeft, die instaan voor de coördinatie van hoe het menselijke lichaam zich ontwikkelt en ouder wordt. "Heel misschien zou het gemuteerde gen ons een antwoord op de vraag kunnen geven: Waarom zijn wij sterfelijk?" (jv)

    09-05-2010 om 12:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste onderwatervideo van olielek

    Eerste onderwatervideo van olielek


    Het Britse bedrijf BP is erin geslaagd een van de drie lekkages te dichten in de olieleiding in de Golf van Mexico, waaruit in de afgelopen twee weken al circa 9,5 miljoen liter olie is gelekt. Het gaat om het kleinste lek, zo meldde een woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht.

    De eerste onderwatervideo van het dichten van de olielekkage is inmiddels ook beschikbaar gesteld. Een op afstand bestuurbaar voertuig met een lange robotarm is bezig het lek te dichten. Op 2.10 van het filmpje kun je zien dat de olie eruit spuit. Als dit olielek dicht is kan de koepel over de andere lekkages gezet worden. (ad/mvdb)

    09-05-2010 om 11:43 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokers verliezen hun tanden sneller

    Rokers verliezen hun tanden sneller


    Wie rookt, loopt dubbel zoveel kans om zijn of haar tanden te verliezen dan niet-rokers. Dat maakten Duitse wetenschappers zopas bekend.

    Mondproblemen
    Rokers kampen sneller met tandvleesproblemen. Niet enkel verkleurde  tanden zijn het gevolg van hun kwalijke gewoonte, ook lopen ze hoger risico op tanduitval.

    Daarnaast kampen meer rokers met mond- en keelkanker. In Duitsland overlijden jaarlijks 4500 mensen aan deze vormen van kanker. De ziekte treft vooral mannen. (lvl)

    08-05-2010 om 20:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch team rijdt 470 kilometer met 1 liter brandstof

    Belgisch team rijdt 470 kilometer met 1 liter brandstof

    Het prototype van een Frans team.

    Een team van de universiteit van Luik is als derde geëindigd in de Shell Eco Marathon, categorie UrbanConcept. Ze slaagden erin 470,8 kilometer af te leggen met het equivalent van 1 liter brandstof. De race werd gisteren en vandaag gehouden in het Duitse Lausitz.


    Een team van het Institut Supérieur Industriel ECAM uit Brussel werd vierde in dezelfde categorie (444,7 kilometer), een team van de Polytechnische Faculteit van Bergen eindigde op de veertiende plaats (169,5 kilometer). In totaal haalden ongeveer 104 teams de eindmeet.

    Prototypes
    In de categorie Prototypes eindigde de Lycée Technique Provincial Richard Stievenart uit Hornu op de 28ste plaats met 837,7 kilometer. Het team uit Hornu was wel het tweede beste team dat op diesel reed. Winnaar in de categorie "Prototypes" was een Frans team dat erin slaagde om 4.896 kilometer te rijden met 1 liter brandstof.
     
    Doel
    Het doel van de Shell Eco-Marathon, die al meer dan 25 jaar bestaat, is voertuigen te ontwerpen en te bouwen die een zo lang mogelijke afstand afleggen met zo weinig mogelijk brandstof.
     
    De teams kunnen deelnemen in twee categorieën: "Prototypes" en "UrbanConcept". Prototypes zijn uiterst gestroomlijnde, futuristische modellen, terwijl de 'UrbanConcept'- voertuigen aan de meer klassieke criteria van wegvoertuigen moeten voldoen, zodat ze sterk lijken op de auto's voor dagelijks stadsgebruik. (belga/edp)

    08-05-2010 om 20:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar droomt na iPad van Ferrari in microgolfoven

    Kunstenaar droomt na iPad van Ferrari in microgolfoven

    Kenny Irwin is een bizarre kunstenaar. Hij stak een gloednieuwe iPad (64GB en 3G!) een hele poos in een microgolfoven en biedt het resultaat nu te koop aan op eBay. Irwin laat het daar niet bij: hij wil ook een Ferrari 'microgolven'.

    De 'microgolfkunstenaar' heeft al een bod van 385 dollar (290 euro) vast voor zijn 'eyePAD', zoals hij het ding zelf noemt op eBay, een bedrag dat aardig in de buurt komt van de oorspronkelijke (Amerikaanse) waarde van 499 dollar (of 376 euro).

    Kenny Irwin maakte al meer dan 500 kunstwerkjes met zijn speciale microgolfovenrobot, de Amir 9000. Hij stelt ze tentoon in galerieën en ook online op MicrowaveShow en op FunMicrowave.

    Van banale massa tot kunstwerk
    Na 18 minuten schiet de iPad in de fik en dan gaat Irwin aan de slag met de overblijfselen. De hoogste bieder krijgt het uiteindelijke kunstwerk mooi "op een stijlvol display en op museumniveau" bij hem thuis geleverd, beweert Irwin.

    Dat is meteen het verschil met andere bedenkelijke helden die een iPad bijvoorbeeld eerder al online met een honkbalbat aan diggelen sloegen: "Dit is kunst", aldus Irwin zelf. "Het concept van mijn microgolfkunst is om alledaagse massa te transformeren en een nieuw leven als kunstwerk in te blazen, waarover mensen nadenken en zich vragen stellen."

    Wie wil er nu geen gesmolten Ferrari?
    Zijn ultieme doel? Een duizendtal nieuwe technologische snufjes 'microgolven' en als absolute kers op de taart wil hij een microgolfoven bouwen, die groot genoeg is om een Ferrari in te laten smelten. "Al sinds ik een kleine jongen was, dacht ik bij mezelf: wie wil er nu NIET eens een Ferrari in een microgolf zien?

    De eyePad-veiling loopt nog tot volgende week woensdag. Voor wie het niet doorhad: de eyePAD is "niet bedoeld om te gebruiken als een functionele iPad". Gotcha, Irwin! (jv)

    08-05-2010 om 19:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massale volkstoeloop voor opening Paleis op de Meir

    Massale volkstoeloop voor opening Paleis op de Meir




    De opening van het Paleis op de Meir in Antwerpen heeft zaterdag voor een ware overrompeling gezorgd. Naar schatting 3.000 bezoekers hadden er op de piekmomenten wachttijden tot twee uren voor over om het gerenoveerde gebouw te bezichtigen.
     
    Het Paleis is meer dan 250 jaar oud en was ooit nog eigendom van Napoleon, Willem I der Nederlanden en het Belgische koningshuis. Intensief gebruik en periodes van leegstand lieten echter hun sporen na en daarom sloot het gebouw eind vorige eeuw zijn gehavende deuren voor een grondige restauratie.
     
    Na de nodige face-lifts gooit het Paleis dit weekend opnieuw zijn deuren open. Het heeft enkele opmerkelijke zalen en vertrekken zoals de appartementen van Napoleon, de Spiegelzaal van Leopold II en het Hollands salon van Willem I.
     
    Ook zondag kunnen de salons nog bezocht worden, maar vroeg genoeg komen én geduld oefenen zijn de boodschap. Na het openingsweekend zijn de salons enkel te bezoeken na reservatie en onder begeleiding van een gids. (belga/mvdb)
     

    08-05-2010 om 19:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomelk beschermt huid tegen zon

    Chocomelk beschermt huid tegen zon


    Volgens Duitse wetenschappers drink je maar beter elke dag chocolademelk, zelfs tijdens de zomer. Het drankje bevat grote hoeveelheden flavonoïde, de ideale zonnebescherming.

    Studie

    Bij het onderzoek kreeg een groep vrouwen 12 weken lang cacaopoeder in water te drinken. Bij de ene groep was dat in grotere hoeveelheden dan bij de andere.

    Mooiere huid

    De groep met de flavonoïderijke chocoladedrank scheen na twaalf weken een duidelijk minder roodverkleurde huid na het zonnen. Ook de huid zag er strakker en beter uit. De doorbloeding van de huid bleek optimaal, de huidstructuur en de vochtbalans verbeterden. (lvl)

    07-05-2010 om 15:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slapeloze nacht verhoogt al kans op diabetes

    Een slapeloze nacht verhoogt al kans op diabetes


    Slechts één nacht met minder dan vier uur slaap verstoort ernstig de manier waarop het lichaam insuline gebruikt om suiker te verwerken. Dit is een aandoening die het risico op diabetes verhoogt.

    Hoog suikerniveau
    Nederlandse wetenschappers bestudeerden hoe efficiënt het lichaam van negen gezonde vrijwilligers suiker verwerkten. Ze testten dit twee keer, een keer na een nacht van acht uur slaap en een keer na een nachtrust van vier uur. Door de hoeveelheid slaap te halveren daalt de mogelijkheid van het lichaam om insuline te gebruiken voor de verwerking van suiker met een kwart. Vorig onderzoek toonde aan dat verschillende slapeloze nachten het suikerniveau dramatisch kunnen doen stijgen, dit is de eerste studie die aantoont dat een nacht al slecht voor de gezondheid is.

    Diabetes
    Een storing in het delicate proces van de verwerking van suiker kan leiden tot diabetes. Complicaties als gevolg van deze aandoening zijn hartziekten, blindheid en amputaties. De resultaten suggereren dat slapeloze nachten veroorzaakt door de stress van het moderne leven deels verklaren waarom steeds meer mensen met diabetes kampen. (ep)

    07-05-2010 om 12:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezonde levensstijl maakt je twaalf jaar ouder

    Ongezonde levensstijl maakt je twaalf jaar ouder


    Een ongezonde levensstijl heeft hetzelfde effect op je lichaam als twaalf jaar toevoegen aan je leeftijd, dat ontdekten onderzoekers.

    Sterfte
    De onderzoekers bevroegen aan bijna 5.000 deelnemers naar hun rookgedrag , hoeveel fruit en groenten ze aten, naar de hoeveelheid van lichaamsbeweging, alcoholconsumptie. Ze volgden hen vervolgens gedurende twintig jaar. Daaruit blijkt dat een ongezonde levensstijl de kans op sterfte verhoogt na deze periode met 85 procent. Twee slechte gewoonten verhoogden het risico op sterfte met 2,25, drie gewoonten met 2,75 en alle vier gedragingen met 3,5 in vergelijking met mensen die gezond leefden. Roken verhoogde het meest de kans (met 58 procent) om aan kanker te sterven. Een gebrek aan sport verhoogt de kans op een dodelijke hartziekte met iets minder dan de helft. Door teveel alcohol heb je een kwart meer kans te sterven aan kanker of hartziekten. Een combinatie van deze vier gewoonten hebben dus hetzelfde effect op je lichaam als twaalf jaar ouder zijn.

    Grote impact
    Professor Elisabeth Kvaavik: "Verschillende studies toonden aan dat specifieke gezondheidsgewoonten als roken, geen lichaamsbeweging, een hogere opname van alcoholgebruik en van iets minder belang weinig fruit en groenten leiden tot een hoger risico van cardiovasculaire ziekten, kanker en een vroegtijdige dood. Kleine aanpassingen van dit soort gewoonten hebben een grote impact. Zes procent van de Britten gaf toe al deze ongezonde gewoonten te hebben." (ep)


    07-05-2010 om 12:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domeinnamen kunnen nu ook in het Arabisch

    Domeinnamen kunnen nu ook in het Arabisch


    Internetadressen (URL's) kunnen voortaan ook met Arabische karakters geschreven worden, meldt Icann, de organisatie die wereldwijd instaat voor het toekennen van domeinnamen. "Voor de eerste keer in de geschiedenis van het internet kunnen niet-Latijnse karakters gebruikt worden in de domeinnamen", aldus Icann.
     
    Saoedie-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland zijn de eerste landen die toestemming hebben gekregen om domeinnamen volledig in hun eigen taal op te stellen. Voorlopig kunnen alleen de eerste drie landen de nieuwe regel toepassen, Rusland volgt naar verluidt later. Ook andere landen zoals China en Thailand krijgen binnenkort toestemming van Icann voor domeinnamen in hun eigen taal. (belga/vsv)

    07-05-2010 om 09:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw haalt na 960 pogingen haar rijbewijs

    Vrouw haalt na 960 pogingen haar rijbewijs

    Cha Sa-soon, de aanhouder
wint.
    Cha Sa-soon, de aanhouder wint.

    Een Zuid-Koreaanse vrouw is er na 960 pogingen in geslaagd om haar rijbewijs te halen. De volgende stap in haar carrière als automobiliste is het zich aanschaffen van een occasiewagentje. Dat meldt het persagentschap Yonhap.

    Ook in Zuid-Korea verloopt het behalen van een rijbewijs in twee stappen. Mevrouw Cha Sa-soon begon aan het theoretische gedeelte in april 2005. Na 950 keer het examen te hebben afgelegd, slaagde ze uiteindelijk.  Voor het praktische gedeelte had de dame maar tien pogingen nodig.

    Vorige maand mocht ze haar rijbewijs gaan afhalen in de stad Jeonju. Nu plant Cha Sa-soon de aankoop van een tweedehands auto om haar groenten naar de markt te brengen en haar kinderen te gaan bezoeken. (eb)

    06-05-2010 om 17:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte geuren maken je depressief

    Slechte geuren maken je depressief


    Onze geurzin en de invloeden van aroma's worden onderschat, dat beweert althans expert Richard Gray. Wist je bijvoorbeeld dat een constante slechte geur je depressief kan maken? 

    Andere zintuigen
    Onderzoek toonde aan dat geurzin onderschat wordt, dit is namelijke het eerste zintuig dat mensen bereid zijn om te geven om te kunnen leven, het staat dus boven gezichtsvermogen of gehoor. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat geurzin veel krachtiger is dan de meeste mensen denken. Geuren hebben veel invloed op ons brein, ze geven het informatie over onze omgeving. Daarnaast beïnvloeden ze ook onze mentale en lichamelijke toestand en bepalen zelfs hoe we reageren op anderen.

    Emoties
    Geur is anders dan de andere zintuigen, het heeft een sterke, onbewuste invloed. Het deel van de hersenen dat geur behandelt, ligt net naast de delen verantwoordelijk voor geheugen en emoties. Dit is waarom onze herinneringen zo sterk in verband staan met geuren. Geuren roepen emoties bij een bepaalde ervaring op. Een Amerikaanse studie toonde aan dat mensen die blootgesteld worden aan de geur van rozen tijdens het slapen na een dag studeren zich de leerstof beter konden herinneren, zelfs zonder te moeten worden blootgesteld aan de geur tijdens het afleggen van het examen.

    Beter presteren
    Verder blijkt uit Duits onderzoek dat de geur van rozen ervoor zorgt dat mensen aangename dromen hebben, de geur van rotte eieren bezorgt nachtmerries. Jasmijn maakt dat je beter problemen kunt oplossen, pepermunt en kaneel verbeteren je geheugen en concentratievermogen. Geur kan ook je lichamelijk prestaties verbeteren. Uit onderzoek bij bodybuilders blijkt dat gewichtheffen beter gaat bij een pepermuntgeur. Een studie toonde ook dat als je constant omringd wordt door slechte geuren dit kan leiden tot een depressie.

    Angst en seks

    Het laatste bewijs op dit terrein is dat we angst in zweet kunnen ruiken. Hersenscans van vrijwilligers die roken aan het zweet van skydivers bewezen dat deze geur het circuit van angst in hun hersenen activeerden. Ook kunnen mensen de geur van steroïden die een rol spelen bij seksuele aantrekking onderscheiden. Mensen reageren onbewust op deze geurbestanddelen en deze spelen een belangrijke rol bij partnerkeuze. (ep)

    06-05-2010 om 15:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Röntgenstraling niet meer nodig bij botmeting

    Röntgenstraling niet meer nodig bij botmeting


    Bij zijn studie naar het gebruik van licht in de geneeskunde heeft Eduardo Margallo Balbás een aantal verbeteringen in medische (meet)technieken gerealiseerd, ten behoeve van bot- en kankeronderzoek, en oogheelkunde.

    Optisch systeem
    De vorser richtte zich op het gebruik van zichtbaar licht in medische toepassingen. Hij slaagde er samen met andere onderzoekers in de dichtheid van botten te meten met een optisch systeem. Een röntgenstraling is dus niet meer nodig. De meting van de dichtheid van botten is onder meer van belang bij de diagnose van osteoporose.

    Compacter en goedkoper
    Een tweede onderwerp is de meettechniek Optical Coherence Tomography (OCT), nu nog vooral in de oogheelkunde gebruikt. Nadeel is dat die meetmethode relatief duur is. De Delftse onderzoeker wist de OCT-apparatuur compacter en goedkoper te maken, zodat het toepassingsgebied in principe uit te breiden is. Verder integreerde Margallo Balbás OCT als meetmethode bij het boren van gaten in botten, bijvoorbeeld ten behoeve van (gebits) implantaten. Door minuscule optische meetapparatuur in te bouwen in de boor, kan een chirurg straks zien wat er vlak vóór de boorkop in het materiaal zit.

    Kanker
    Een laatste deelonderzoek betreft een aanpassing van zogenoemde fotodynamische therapie, die soms wordt gebruikt bij kanker. De patiënt krijgt hierbij via een injectie een stof toegediend die het gehele lichaam lichtgevoelig maakt. Deze stof hecht zich ook aan de kankercellen. Als de kankercellen vervolgens met een laserstraal belicht worden, ontstaat er een chemische reactie waardoor de tumor wordt weggebrand. (

    06-05-2010 om 15:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getty Foundation maakt 172.000 euro vrij voor onderzoek Lam Gods

    Getty Foundation maakt 172.000 euro vrij voor onderzoek Lam Gods

    De Amerikaanse Getty Foundation heeft 172.000 euro vrijgemaakt voor een wetenschappelijk onderzoek van het Lam Gods, het bekende schilderij van de gebroeders Van Eyck uit 1432. De toelage omvat een instandhoudingsonderzoek, een evaluatie van de huidige staat en de opleiding van drie toekomstige conservatiedeskundigen. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt in Gent.

    De financiële steun gaat naar de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en past in het Panel Paintings Initiative dat de Getty Foundation lanceerde. Dat programma moet de volgende generatie conservatiedeskundigen opleiden. "Het Lam Gods is een uiterst belangrijk werk dat toekomstige conservatiedeskundigen van paneelschilderijen een unieke leerervaring biedt onder het waakzame oog van experts ter zake", zei Deborah Marrow, directrice van de Getty Foundation.
     
    Diverse technieken
    Het onderzoek rond het Lam Gods moet oordelen over de vraag of een restauratie al dan niet noodzakelijk is. Dat wordt onderzocht via diverse technieken zoals infraroodreflectografie, macrofotografie, dendrochronologie en radiografie. Momenteel wordt het linkerpaneel onder de loep genomen. "Met het blote oog zien we hier en daar al opgestuwde verf", zegt professor Ron Spronk van Queens' University. "Die loszittende verf wordt vastgezet, maar dat is nog niet hetzelfde als restaureren."
     
    25-jarige bestaan
    De Getty Foundation is de filantropische tak van de J. Paul Getty Trust-stichting. De organisatie kende in haar 25-jarige bestaan wereldwijd 5.000 toelagen toe aan projecten die zorgen voor een beter begrip en instandhouding van de visuele kunsten. (belga/ddh)

    06-05-2010 om 14:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien leven al miljoenen jaren omdat vrouwen geen mannen nodig hebben

    Haaien leven al miljoenen jaren omdat vrouwen geen mannen nodig hebben



    Wetenschappers van het Field Museum in Chicago onderzochten de zogenaamde parthenogenese door eieren van een vrouwelijke witgestippelde bamboehaai in een broedkas te bewaren. Aanvankelijk dachten ze dat eieren niet bevrucht waren, aangezien het vrouwtje in kwestie in gevangenschap leefde en nooit contact had met een mannetjeshaai.

    Tot hun verbazing kwamen twee eieren toch uit. Uit een genetische analyse bleek dat het om een maagdelijke voortplanting ging, schreven ze in het tijdschrift New Scientist.

    Girl power
    Het is niet de eerste keer dat een vrouwtjeshaai in gevangenschap zich voortplantte zonder de hulp van een mannetje. In 2001 kreeg een vrouwelijke hamerhaai in een Amerikaanse dierentuin al eens in haar eentje een jong. Het jong stierf na drie dagen en wetenschappers hielden er rekening mee dat het om een geïsoleerd incident ging.

    Nu blijkt dat haaien zich waarschijnlijk al miljoenen jaren op deze manier voortplanten. Het zou dankzij deze strategie zijn dat de dieren al zo lang op onze planeet konden overleven. Haaien leven soms in groepen die uitsluitend uit vrouwtjes of mannetjes bestaan. (gb)

    05-05-2010 om 12:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers bouwen reuzendam die zichtbaar is vanuit de ruimte

    Bevers bouwen reuzendam die zichtbaar is vanuit de ruimte

    Canadese bevers zouden de langste dam ter wereld gebouwd hebben. Het huzarenstukje is te zien vanuit de ruimte. De dam zou 850 meter lang zijn. Ter vergelijking: de Hooverdam tussen de Amerikaanse staten Arizona en Nevada heeft een lengte van 379 meter.

    De harige bevers gebruiken bomen, modder en stenen om een soort gracht te maken, waar ze dankzij hun zwemkwaliteiten een confrontatie met hun vijanden kunnen vermijden.

    De dam, gelegen aan de zuidelijke rand van het Wood Buffalo National Park in het noorden van Alberta in centraal Canada, werd gespot door deskundigen, die de omvang en de verspreiding van dammen gebouwd door bevers in Noord-Amerika onderzochten.

    Roofdieren te slim af zijn
    Biologe Sharon Brown zei dat bevers dammen bouwen om een goede habitat te creëren. Zij creëren een omgeving met veel water als een gracht rond hun hol, zodat ze kunnen zwemmen en drijven, en roofdieren zoals coyotes en beren te slim af kunnen zijn."

    Vermoed wordt dat een aantal bevergezinnen hun krachten gebundeld hebben om de enorme dam met duizenden bomen te bouwen. Een werkje dat vele maanden in beslag nam. (jv)

    05-05-2010 om 12:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciale WHO-website voor slangenbeten

    Speciale WHO-website voor slangenbeten

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe website gelanceerd die ervoor moet zorgen dat jaarlijks minder mensen om het leven komen door een slangenbeet.

    Honderdduizend mensen sterven jaarlijks nadat ze door een gifslang zijn gebeten, vooral in tropische en subtropische landen. Volgens de WHO zijn de meeste doden echter te voorkomen.

    Tegengif
    De nieuwe site bevat onder meer een database met goedgekeurde tegengiffen. De WHO verklaart dat Veel bekende tegengiffen onbetrouwbaar zijn, waardoor artsen ze niet graag gebruiken. Daar wil de gezondheidsorganisatie nu verandering in brengen met de informerende website.  (hlnsydney/kve)

    05-05-2010 om 11:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partner met Alzheimer verzesvoudigt risico op dementie

    Partner met Alzheimer verzesvoudigt risico op dementie


    Ouderen die een partner met dementia verzorgen, hebben zes keer meer kans om zelf deze verwoestende aandoening te krijgen. Dat toont recent onderzoek aan.

    Dementie
    De onderzoekers bestudeerden gedurende twaalf jaar de gezondheid van meer dan 1200 koppels die gemiddeld 49 jaar getrouwd waren. Niemand van hen was dement aan de start van het onderzoek, maar tegen het einde werden 225 koppels hierdoor getroffen. Bij 125 gevallen was de patiënt een man, 70 van hen waren vrouwen. Bij 30 koppels werden beide partners getroffen. Daaruit blijkt dat het hebben van een man of vrouw met deze ziekte, je risico op Alzheimer met zes keer verhoogt.

    Oorzaak?
    Mannen blijken ook drie keer zo kwetsbaar dan vrouwen te zijn, hoewel dit volgens de onderzoekers ook aan toeval te wijten kan zijn. De onderzoekers geloven dat de emotionele stress van het toekijken op de mentale achteruitgang van een geliefde deels de oorzaak kan zijn. Dementie komt vaak voor op latere leeftijd, waardoor de psychologische last hiervan zwaarder is voor mensen op leeftijd. Maar het kan ook komen doordat koppels dezelfde levensstijl delen en blootgesteld worden aan dezelfde omgevingsfactoren. (ep)

    05-05-2010 om 11:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?

    Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?

    De supersimulator zou bijvoorbeeld de aswolk van de E-vulkaan vanop kilometers op voorhand gezien hebben.


    Kent u het populaire game Sim Earth, waarin spelers hun eigen planeet bouwen en onderhouden? Een supercomputer van 1 miljard euro zou een werkelijke versie daarvan kunnen worden. Het gigantische 'brein' bootst de hele werking van onze planeet na, zowel het verleden als het heden en de toekomst. De redding van de mensheid?

    Het was Dirk Helbing, wereldleider als techno-socio-economische goeroe, die deze week zijn visie op de toekomst van de Aarde uiteenzette, of liever de manier om er vat op te krijgen. Voor een slordige 1 miljard euro zou men de zogenaamde Living Earth Similator kunnen bouwen, die zoveel mogelijk informatie verzamelt over de mensheid met alle mogelijke beelden van waar we aan toe zijn en waar we naar toe gaan. Een beetje als Google Earth, maar dan met een onvoorstelbare schat aan extra details, namelijk info over zowat ALLES.

    Toekomst voorspellen
    De supercomputer zou gebouwd worden in Zwitserland, waar ook dat andere ongelooflijk ambitieuze project zijn thuisbasis heeft: de Large Hadron Collider. Helbing maakt zich sterk dat zelfs de toekomst kan voorspeld worden.

    Economie, pandemieën, uitstoot, het weer, transport, oorlog, als het de mensheid raakt of beïnvloed, dan gaat het de simulator in. En idealiter is de output dan een scherper beeld van waar we met zijn allen op afstevenen. Of we dat ook werkelijk wíllen zien, is een andere vraag. Het zou kunnen zijn zoals je eigen genoomsequentie ontdekken en daarmee ook dat je doodgaat op het einde van het jaar.

    'Kennisversneller'

    Helbing hoopt de simulator, die hij omschreef als een 'kennisversneller', klaar te hebben tegen 2022. Volgens hem zouden wereldleiders er gebruik van kunnen maken in crisissituaties.

    "Dankzij onze kennis van het universum hebben we mensen naar de maan gestuurd", schrijft Helbing in een paper over het project. "De mensheid kampt nu met serieuze crisissen, waarvoor we nieuwe manieren moeten bedenken om de globale uitdagingen van de mensheid in de 21ste eeuw het hoofd te bieden. We kennen microscopische details van voorwerpen rondom ons en in ons. Maar toch weten we relatief weinig over hoe de maatschappij werkt en hoe ze reageert op veranderingen."

    Gevaar voor misbruik
    De grootste kopzorg is niet hoe we de Living Earth Simulator kunnen gebruiken, maar hoe het zou misbruikt kunnen worden. Voor wereldbedrijven die handelen in financiën zou het een goudmijn zijn. In de handen van terroristen kan het dan weer enorm verwoestend zijn.

    De kosten om het spectaculaire project op te starten draaien rond de 1 miljard euro. Tot nog toe is het de Europese Unie die alles financiert. Dat betekent dat de EU het project en al zijn mogelijkheden alleszins heel serieus neemt. (jv)

    05-05-2010 om 11:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaby's lopen meer kans om MS te krijgen

    Zomerbaby's lopen meer kans om MS te krijgen

    Baby's die worden geboren tijdens de zomermaanden, lopen een groter risico om multiple sclerose (MS) te krijgen, dan 'winterbaby's, zo meldt de Sunday Times. Dat komt doordat de moeder tijden de zwangerschap onvoldoende zon - en dus ook vitamine D - krijgt. Tot die ontdekking kwamen vorsers van het Royal Children's hospital in het Australische Melbourne en van de Australian National university.

    Met name blootstelling aan de zon tijdens de eerste drie of vier maanden van de zwangerschap is cruciaal voor de ontwikkeling van het immuniteitssysteem en het zenuwstelsel bij de foetus. Kinderen die werden geboren in de maanden november en december (dus tijdens de Australische zomer) en hun eerste vier maanden in de baarmoeder tijdens de winter doorbrachten, lopen 32 procent meer kans om MS te krijgen dan kinderen die in de Australische winter werden geboren en dus tijdens de Australische zomermaanden ontwikkelden.
     
    De onderzoekers bestudeerden patiënten met MS die werden geboren tussen 1920 en 1950. Daaruit bleek dat er een duidelijk verband bestond tussen de kans op MS en een 'winterse geboortedatum'. Opvallend daarbij is dat er tijdens de laatste vier maanden van de zwangerschap geen link meer was met de hoeveelheid zon die de moeder had kunnen opnemen.
     
    Dat heeft te met het feit dat de zon ons vitamine D brengt, waarvan de positieve werking ook al is gebleken voor astmapatiënten en bij de strijd tegen darmkanker en hartziektes. Een kwartier zon is goed voor 500 microgram van die vitamine. (belga/jv)

    04-05-2010 om 10:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapendoscopie middel in onderzoek tegen snurken

    Slaapendoscopie middel in onderzoek tegen snurken

    Snurken en slaapapneu kunnen gerichter behandeld worden na het uitvoeren van een slaapendoscopie. Uit het onderzoek, waarbij de keelholte van de patiënt onderzocht wordt tijdens het slapen, blijkt dat de tong naar achteren valt en de keelholte tijdelijk afsluit. Dat ontdekte dr. Evert Hamans, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), tijdens zijn doctoraatstonderzoek.

    Twee tot vier procent van de Belgen kampt met slaapapneu waardoor hun slaappatroon verstoord wordt. De belangrijkste klachten zijn luid snurken, overmatige slaperigheid overdag en concentratiestoornissen. Daarnaast hebben deze patiënten op lange termijn een verhoogde kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.
     
    Tong
    Slaapendoscopie wijst uit dat de tong vaak verantwoordelijk is voor slaapapneu. De huidige behandeling van slaapapneu bestaat uit een beademingsmasker of een mondprothese waarmee de patiënt elke nacht dient te slapen. Hoewel deze behandelopties hun werk doen, verdraagt een belangrijke groep patiënten deze behandeling niet. Bij hen wordt een operatie overwogen.
     
    Nieuwe behandelingstechniek
    De bestaande ingrepen zijn ingrijpend en hebben bijwerkingen. In het doctoraatsonderzoek van dr. Hamans wordt een nieuwe behandelingstechniek beschreven. Met dierexperimenteel onderzoek werd een prototype van een tongimplant onderzocht en vervolgens klinisch toegepast. Het implant bestaat uit een tonganker dat minimaal invasief wordt ingebracht en vervolgens op individueel aanpasbare wijze de tong kan opspannen om slaapapneu te voorkomen. De patiënten die met het implant behandeld werden, hadden beduidend minder slaapapneu, snurkten minder en voelden zich overdag veel fitter. (belga/vsv)

    04-05-2010 om 10:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkanisch as smeren is goed voor je huid

    Vulkanisch as smeren is goed voor je huid


    Het vulkanische as mag dan wel het vliegverkeer danig verstoord hebben, het heeft wel heel wat beautyvoordelen. Een Japans beautymerk gebruikt het in tal van schoonheidsproducten en zegt dat het wonderen verricht voor de huid.

    Cosmetica

    Het gebied Kagoshima in zuidelijk Japan is voor de helft bedekt door vulkanisch as, de lokale bevolking kent het beter als 'shirasu'. De industrie gebruikt het er voor tal van doeleinden, het zit ondermeer in funderingen van gebouwen en in daken.  Schoonheidsspecialist Kayoko Matano gebruikt in de producten van beautymerk Tengen grond waarin vulkanisch as aanwezig is. "We gaan hier in Japan op zoek naar het witte as van vulkanen en mengen het met olie en sodium hydroxide. Daar maken we reinigende producten die de poriën vrijmaken zonder agressief te zijn. Deze zijn ontzettend populair, maar we bieden ook gels en crèmes aan. We weten nog steeds niet waarom vulkanisch as zo goed is voor je huid, maar ik wil het effect blijven bestuderen."

    De fabriek produceert dagelijks 200 tot 400 kilogram van huidverzorgende producten. Vorig jaar kreeg Tengen een beauty-award voor zijn producten. (ep)

    03-05-2010 om 21:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpakkingen van voeding vaak misleidend

    Verpakkingen van voeding vaak misleidend


    Volgens Test-Aankoop spelen bedrijven in op de goedgelovigheid van de consumenten. De boodschappen op de verpakkingen zouden niet altijd overeenkomen met de verplichte ingrediëntenlijst. Zo zouden de herkomst van het product, de verpakking en de benamingen of de samenstelling van het product vaak misleidend zijn.

    Verdoezelen
    Volgens Test-Aankoop is er op zich niets mis mee om een voordeel van een product te beklemtonen. "Zolang het maar geen trucje is om andere, minder fraaie kenmerken te verdoezelen of om verwarring te zaaien in het hoofd van de consument", klinkt het.

    Aroma's
    Uit de steekproef blijkt dat aroma's vaak gebruikt worden ter vervanging van natuurlijke ingrediënten. "Een product zoals soep, dat zich trots profileert met 'op basis van 100 procent natuurlijke ingrediënten', bevat nochtans natuurlijke aroma's", aldus de consumentenorganisatie. Ook de geringe verhouding natuurlijke ingrediënten tegenover de aroma's wordt door Test-Aankoop op de korrel genomen.

    Ambachtelijk
    Een gelijkaardige kritiek geldt voor de herkomst van streekproducten. Een treffend voorbeeld is een zakje chorizo in de kleuren van de Spaanse vlag en versierd met de afbeelding van een toreador maar die in Frankrijk werd gefabriceerd.  Uit de steekproef blijkt nog dat veel van de producten die zich als ambachtelijk profileren afkomstig zijn van een industriële productie en verschillende additieven bevatten.

    Test-Aankoop zal klacht neerleggen bij de algemene directie controle en bemiddeling van de Federale Overheidsdienst Economie en stuurt een kopie van deze klachten naar de minister van Consumentenbescherming Paul Magnette. (belga/ep)

    03-05-2010 om 21:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoeten hadden antivriessysteem in bloed

    Mammoeten hadden antivriessysteem in bloed

    Mammoeten hadden meer dan een dikke vacht om zich te beschermen tegen de ijzige koude van hun habitat. De uitgestorven kolossen hadden antivriesbloed dat hun lichamen van zuurstof voorzag bij vriestemperaturen.

    De Britse krant The Guardian geeft de resultaten van wetenschappelijk onderzoek weer, gebaseerd op het dna dat aan 43.000 jaar oude resten van een mammoet werd onttrokken.

    Eiwit houdt warmte bij
    Een genetische aanpassing in de hemoglobine, een eiwit dat in het bloed voorkomt, verloren mammoeten in koude streken veel minder lichaamswarmte dan gebruikelijk is.

    Voorouders van de mammoet kwamen zeven miljoen jaar geleden vooral voor in Afrika, maar dik een miljoen jaar geleden migreerden een aantal populaties noordwaarts. Dat gebeurde in een periode waarin de temperatuur op aarde als gevolg van klimaatsverandering sterk daalde.

    In tegenstelling tot de hedendaagse olifanten, die heel wat eigenschappen ontwikkelden om beter bestand te zijn tegen de hitte, overleefden de oeroude mammoeten dankzij manieren om warmte te bewaren. Zo hadden ze veel kleinere oren en staarten dan hun hedendaagse afstammelingen.

    Bloed stroomt koud
    In de jongste studie over het onderwerp, uitgevoerd aan de Universiteit van Manitoba, in Canada, ontdekte met een andere fysiologische eigenschap de mammoeten aanwendden om de ijstijd door te komen.

    Het team van onderzoeksleider Kevin Campbell isoleerde hemoglobine-dna dat bij een Siberische mammoet uit de ijstijd werd aangetroffen, en vergeleek het met de genetische code van olifanten die vandaag in Azië en Afrika leven.

    Het dna van de mammoet vertoonde kleine maar belangrijke verschillen. Aanpassingen in één procent van de bestudeerde eiwitten toonden aan dat de hemoglobine van mammoeten veel minder energie nodig had om zuurstof in het lichaam te laten. "Dankzij de aanpassing  kon het bloed van mammoeten letterlijk koud stromen", stelde Campbell vast.

    Geen extra voedsel nodig
    "Zonder deze genetische aanpassing, zouden de mammoeten veel meer energie verliezen gedurende de winter. Dat energieverlies zouden ze dan moeten opvangen door meer te eten, uitgerekend in een periode waarin voedsel schaars is. Het extra eten vermijden, is dus duidelijk een voordeel."

    Volgens de wetenschapper wordt het dankzij nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen steeds beter mogelijk om oude natuurgeheimen te ontrafelen. "Dna van een mammoet opbouwen, dat is alsof we met een tijdmachine 40.000 jaar terug in de tijd kunnen gaan en een bloedstaaltje van het dier nemen", zegt hij. (tw)

    03-05-2010 om 18:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier collega's ontslagen voor ontstopper in cola van baas

    Vier collega's ontslagen voor ontstopper in cola van baas


    Vier collega's werden op staande voet ontslagen voor een wraakactie op hun baas. Het kwartet kon de man niet meer uitstaan en goot ontstopper in zijn fles cola. Toen de man doodziek werd, biechtte een vrouw de daad op.

    Volgens de krant Nürnberger Nachrichten slaagde de 39-jarige vrouw erin om drie van haar collega's te overtuigen. Ze goot met instemming van haar collega's ontstopper in een fles cola maar aanvankelijk gebeurde er niets. Een dag later liet de vrouw niets aan het toeval over. Ze goot de rest van het middel in de fles frisdrank. Plots werd haar baas geveld door hevige maagkrampen, tot groot jolijt van de dader en haar drie medeplichtigen.

    Later kreeg ze spijt en biechtte alles op. Haar baas toonde geen begrip voor haar berouw en zette haar meteen op straat. Ook de medeplichtigen konden ophoepelen en de man diende klacht in tegen het kwartet. (vsv)

    03-05-2010 om 12:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg leren zwemmen verbetert fysieke vaardigheden

    Vroeg leren zwemmen verbetert fysieke vaardigheden

    Baby's leren zwemmen als ze slechts een paar maanden oud zijn, heeft indrukwekkende fysieke voordelen, zo blijkt uit Noors onderzoek. Zo hebben de baby's een beter evenwicht en kunnen ze gemakkelijker voorwerpen vastgrijpen, dan de baby's die niet leerden zwemmen.

    Dit verschil blijft bestaan als de baby's vijf jaar oud zijn.
    Hermundur Sigmundsson vergeleijk 19 baby's die vroeg leerden zwemmen met 19 baby's die de zwemlessen niet kregen. Alle baby's kwamen uit een vergelijkbaar gezin, waarbij de ouders eenzelfde opleidingsniveau en economische status hadden.

    Salto's en duiken
    De zwembaby's kregen twee uur per week zwemles van een leeftijd van 2 à 3 maand tot 7 maand. Daarin leerden ze een salto doen op een drijvende mat, duiken onder water, van de rand in de zwembad springen en balanceren aan de hand van een onder om drijvende voorwerpen te vangen.

    Test
    Op de leeftijd van vijf jaar werden de baby's, kleuters ondertussen, terug getest. Ze moesten evenwichtsoefeningen doen, touwtje springen en een bonenzak vangen. De resultaten waren duidelijk: de zwembaby's waren beter in de oefeningen die te maken hadden met evenwicht en reiken.

    Onderschatten
    "Deze studie toont dat we nooit moeten onderschatten wat baby's kunnen leren. Het is ongelofelijk spannend wat een specifieke training bij jonge baby's als impact kan hebben later in het leven. Ontwikkeling is duidelijk een dynamisch spel tussen volwassen worden, groeien, ervaren en leren. Laten we dat leerproces nooit onderschatten!" (edp)

    03-05-2010 om 11:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie met zijn ogen knippert, luistert niet echt

    Wie met zijn ogen knippert, luistert niet echt


    Als je wil zien of iemand echt naar je luistert, moet je vooral zijn/haar ogen in de gaten houden. Dat schrijft de 'Independent on Sunday'. Als de gesprekspartner heel vaak met die ogen knippert, wijst dat er immers op dat er aan andere zaken wordt gedacht dan aan jouw verhaal. Tot die conclusie kwamen Canadese onderzoekers van de Waterloo university nadat ze 15 vrijwilligers testten.
     
    Stuk uit boek lezen
    Hen werd gevraagd op de computer stukken uit een boek te lezen. Tijdens het lezen registreerde een sensor dan hoe vaak ze met hun ogen knipperden. Als die sensor biepte, controleerden de vorsers of de proefkonijnen nog wel echt gefocust waren op het lezen. Daaruit bleek dat ze vaker met de ogen knipperden naarmate ze minder aandacht aan de tekst besteedden. Op die manier wordt een kleine fysieke barrière opgeworpen die ons afsluit van de buitenwereld.
     
    "Hersenen minder actief"
    "We gingen ervan uit dat de delen van de hersenen die externe invloeden verwerken minder actief worden als de aandacht verslapt. Als bijkomende stap wilden we nagaan of we ook konden zien wanneer het lichaam iets ging doen om te voorkomen dat de hersenen die info ontvangen" zegt neurowetenschapper Dr. Daniel Smilek in het vakblad 'Psychological Science'. "We stelden vast dat de mens dan zijn ogen steeds vaker sluit, met de ogen knippert dus." (belga/svm)

    03-05-2010 om 11:06 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste dode schildpadden spoelen aan door olievlek

    Eerste dode schildpadden spoelen aan door olievlek

    Het ziet er helaas meer en meer naar uit dat de olievlek die uit het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico stroomt, de grootste milieuramp aller tijden zal veroorzaken. Nu al zijn de eerste dode schildpadden aangespoeld op de Amerikaanse kust. Ook de eerste met olie besmeurde vogels zijn aangetroffen. De olievlek heeft al een oppervlakte van meer dan 10.000 km², of een derde van België. Ook de visvangst loopt groot gevaar. Door het ruige weer is zelfs de Amerikaanse oostkust bedreigd. Dat zou een ramp zijn voor de toeristische kuststeden en het unieke natuurgebeid van de 'Keys' in Florida.



    Deze schildpad kon
nog gered worden.
    Deze schildpad kon nog gered worden.
    Ook
de eerste besmeurde vogels zijn al aangetroffen.

    Ook de eerste besmeurde vogels zijn al aangetroffen.
    Terwijl president Obama bij zijn bezoek aan de getroffen regio herhaalde dat Washington alles in het werk zal stellen om de ramp in te dijken en BP zal opdraaien voor de schade, dijt de omvang van de ramp almaar uit. Er zouden nu al 800.000 liter olie per dag uit het gigantische olielek stromen. Omdat het nog een hele tijd (wellicht zelfs maanden) zal duren vooraleer het lek op 1.520m diepte kan gedicht worden, vrezen de autoriteiten dat er tot 15,9 miljoen liter uit het lek zou kunnen stromen in de komende dagen of weken. Dat gebeurde nog nooit eerder.

    Met man en macht
    300 schepen en 2.200 reddingswerkers doen er alles aan om het niet zo ver te laten komen. Het unieke ecosysteem van de Mississippi loopt groot gevaar. Het onhergbergzame gebied is moeilijk te bereiken en zou onmogelijk gereinigd kunnen worden, mocht de olievlek deze fragiele natuurschat bereiken.

    Nog maar begin
    Ook economisch heeft de ramp enorme gevolgen. Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana heeft al een visvangstverbod in het gebied afgekondigd. Mogelijk verliezen duizenden vissers hun job door de olievlek. En het ergste moet nog komen, want dit is nog maar het begin van de ramp. "Wellicht zijn de opblaasbare olieversperringen van de hele wereld niet toereikend om deze olievlek te stoppen", zijn de veelzeggende woorden van een Duitse Greenpeace-leider. (hlnsydney/kh)





    Ook zeldzame broedvogels in het gebied zijn bedreigd.

    03-05-2010 om 11:04 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!