bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg leren zwemmen verbetert fysieke vaardigheden

    Vroeg leren zwemmen verbetert fysieke vaardigheden

    Baby's leren zwemmen als ze slechts een paar maanden oud zijn, heeft indrukwekkende fysieke voordelen, zo blijkt uit Noors onderzoek. Zo hebben de baby's een beter evenwicht en kunnen ze gemakkelijker voorwerpen vastgrijpen, dan de baby's die niet leerden zwemmen.

    Dit verschil blijft bestaan als de baby's vijf jaar oud zijn.
    Hermundur Sigmundsson vergeleijk 19 baby's die vroeg leerden zwemmen met 19 baby's die de zwemlessen niet kregen. Alle baby's kwamen uit een vergelijkbaar gezin, waarbij de ouders eenzelfde opleidingsniveau en economische status hadden.

    Salto's en duiken
    De zwembaby's kregen twee uur per week zwemles van een leeftijd van 2 à 3 maand tot 7 maand. Daarin leerden ze een salto doen op een drijvende mat, duiken onder water, van de rand in de zwembad springen en balanceren aan de hand van een onder om drijvende voorwerpen te vangen.

    Test
    Op de leeftijd van vijf jaar werden de baby's, kleuters ondertussen, terug getest. Ze moesten evenwichtsoefeningen doen, touwtje springen en een bonenzak vangen. De resultaten waren duidelijk: de zwembaby's waren beter in de oefeningen die te maken hadden met evenwicht en reiken.

    Onderschatten
    "Deze studie toont dat we nooit moeten onderschatten wat baby's kunnen leren. Het is ongelofelijk spannend wat een specifieke training bij jonge baby's als impact kan hebben later in het leven. Ontwikkeling is duidelijk een dynamisch spel tussen volwassen worden, groeien, ervaren en leren. Laten we dat leerproces nooit onderschatten!" (edp)

    03-05-2010 om 11:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie met zijn ogen knippert, luistert niet echt

    Wie met zijn ogen knippert, luistert niet echt


    Als je wil zien of iemand echt naar je luistert, moet je vooral zijn/haar ogen in de gaten houden. Dat schrijft de 'Independent on Sunday'. Als de gesprekspartner heel vaak met die ogen knippert, wijst dat er immers op dat er aan andere zaken wordt gedacht dan aan jouw verhaal. Tot die conclusie kwamen Canadese onderzoekers van de Waterloo university nadat ze 15 vrijwilligers testten.
     
    Stuk uit boek lezen
    Hen werd gevraagd op de computer stukken uit een boek te lezen. Tijdens het lezen registreerde een sensor dan hoe vaak ze met hun ogen knipperden. Als die sensor biepte, controleerden de vorsers of de proefkonijnen nog wel echt gefocust waren op het lezen. Daaruit bleek dat ze vaker met de ogen knipperden naarmate ze minder aandacht aan de tekst besteedden. Op die manier wordt een kleine fysieke barrière opgeworpen die ons afsluit van de buitenwereld.
     
    "Hersenen minder actief"
    "We gingen ervan uit dat de delen van de hersenen die externe invloeden verwerken minder actief worden als de aandacht verslapt. Als bijkomende stap wilden we nagaan of we ook konden zien wanneer het lichaam iets ging doen om te voorkomen dat de hersenen die info ontvangen" zegt neurowetenschapper Dr. Daniel Smilek in het vakblad 'Psychological Science'. "We stelden vast dat de mens dan zijn ogen steeds vaker sluit, met de ogen knippert dus." (belga/svm)

    03-05-2010 om 11:06 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste dode schildpadden spoelen aan door olievlek

    Eerste dode schildpadden spoelen aan door olievlek

    Het ziet er helaas meer en meer naar uit dat de olievlek die uit het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico stroomt, de grootste milieuramp aller tijden zal veroorzaken. Nu al zijn de eerste dode schildpadden aangespoeld op de Amerikaanse kust. Ook de eerste met olie besmeurde vogels zijn aangetroffen. De olievlek heeft al een oppervlakte van meer dan 10.000 km², of een derde van België. Ook de visvangst loopt groot gevaar. Door het ruige weer is zelfs de Amerikaanse oostkust bedreigd. Dat zou een ramp zijn voor de toeristische kuststeden en het unieke natuurgebeid van de 'Keys' in Florida.



    Deze schildpad kon
nog gered worden.
    Deze schildpad kon nog gered worden.
    Ook
de eerste besmeurde vogels zijn al aangetroffen.

    Ook de eerste besmeurde vogels zijn al aangetroffen.
    Terwijl president Obama bij zijn bezoek aan de getroffen regio herhaalde dat Washington alles in het werk zal stellen om de ramp in te dijken en BP zal opdraaien voor de schade, dijt de omvang van de ramp almaar uit. Er zouden nu al 800.000 liter olie per dag uit het gigantische olielek stromen. Omdat het nog een hele tijd (wellicht zelfs maanden) zal duren vooraleer het lek op 1.520m diepte kan gedicht worden, vrezen de autoriteiten dat er tot 15,9 miljoen liter uit het lek zou kunnen stromen in de komende dagen of weken. Dat gebeurde nog nooit eerder.

    Met man en macht
    300 schepen en 2.200 reddingswerkers doen er alles aan om het niet zo ver te laten komen. Het unieke ecosysteem van de Mississippi loopt groot gevaar. Het onhergbergzame gebied is moeilijk te bereiken en zou onmogelijk gereinigd kunnen worden, mocht de olievlek deze fragiele natuurschat bereiken.

    Nog maar begin
    Ook economisch heeft de ramp enorme gevolgen. Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana heeft al een visvangstverbod in het gebied afgekondigd. Mogelijk verliezen duizenden vissers hun job door de olievlek. En het ergste moet nog komen, want dit is nog maar het begin van de ramp. "Wellicht zijn de opblaasbare olieversperringen van de hele wereld niet toereikend om deze olievlek te stoppen", zijn de veelzeggende woorden van een Duitse Greenpeace-leider. (hlnsydney/kh)





    Ook zeldzame broedvogels in het gebied zijn bedreigd.

    03-05-2010 om 11:04 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gadget helpt vrouwen door leeftijd blind date te verraden

    Gadget helpt vrouwen door leeftijd blind date te verraden




    Een Japans gadget belooft de leeftijd van je date te bepalen zodat je dit niet hoeft te vragen of zodat hij niet kan liegen.

    Hoe jonger, hoe stiller
    'Age Prediction Machine' stoot een geluid uit aan een hoge frequentie dat lijkt op het gezoem van een mug. Het geluidsniveau komt overeen met leeftijdscategorieën, van tien tot twintig, van twintig tot dertig,... De theorie erachter is dat jonge mensen beter kunnen horen. Dus hoe sneller je date het muggengeluid hoort, hoe jonger hij is. Dit toestel moet daten vergemakkelijk, zo ontdekken vrouwen namelijk meteen wanneer iemand liegt, iets wat regelmatig gebeurt op datingsites en bij blind dates. (ep)

    02-05-2010 om 13:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste vleermuis ter wereld groeit aan bomen in Sydney

    Grootste vleermuis ter wereld groeit aan bomen in Sydney


    In de Sydney Botanic Gardens hangen de grootste vleermuizen ter wereld in trossen aan de bomen. Ze proberen overdag te slapen, terwijl de kaketoes een hels gekrijs produceren.


    Het gaat vooral om grijskoppige vleerhonden, de grootste vleermuizen ter wereld. Ze kunnen tot een kilo zwaar wegen, worden 22 tot 27 cm lang en hebben een spanwijdte van meer dan een meter. 's Nachts eten ze stuifmeel, nectar en fruit, en ze zijn dan ook belangrijk voor het voortbestaan van verschillende planten en bomen, onder andere eucalyptusbomen. Ze brengen stuifmeel over, en via hun uitwerpselen verspreiden ze zaadjes.

    De inheemse grijskoppige vleerhonden staan op de lijst van kwetsbare diersoorten. Tussen 1989 en 1999 verdween zowat 30 procent van de soort. Momenteel vind je de naar schatting 450.000 exemplaren in het merendeel van de Australische staten. In de Sydney Botanic Gardens zit sinds 2006 ook een klein aantal zwarte vleerhonden, een meer tropische soort.

    02-05-2010 om 11:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionagevliegtuigje klampt zich verticaal vast aan muur

    Spionagevliegtuigje klampt zich verticaal vast aan muur

    Foto: Stanford University.

    In de toekomst zullen kleine spionagevliegtuigjes zo goed als muisstil een stad kunnen invliegen en zich verticaal nestelen op de muur van een of ander gebouw. Die spectaculaire technologie ontwikkelde de Stanford University.

    De Amerikaanse universiteit doopte de technologie het 'Perching Project' - 'Neerstrijkproject'. In de video onderaan kan je zien hoe een en ander in zijn werk gaat. Een modelvliegtuigje komt er tegen 35 km/uur aangevlogen om zich vervolgens volledig automatisch aan een verticale oppervlakte vast te klampen, dankzij kleine uitsteeksels of pootjes. Vleermuisgewijs, zeg maar.

    Onopvallend
    Volgens de ontwikkelaars kan dit leiden tot "een vloot kleine, onbemande vliegtuigjes die stilletjes in een stad vliegen en tussen de gebouwen manoeuvreren". "Ze communiceren met elkaar over waar ze moeten landen, niet op straat of op daken, maar op de zijkanten van gebouwen en onder dakranden, waar ze redelijk onopvallend en veilig kunnen blijven hangen, als een vleermuis of een insect."

    Beeld en geluid
    Zolang ze niet opgemerkt worden, kunnen de toestelletjes dagenlang blijven hangen om beeld en geluid op te nemen en kunnen ze zichzelf zelfs heropladen. Dankzij een kleine propeller kan het radiogeleide vliegtuigje ook op de muur klauteren om de perfecte positie te vinden. Als de spionageactiviteiten afgelopen zijn, maakt het toestel een kleine sprong achterwaarts om vervolgens weer weg te vliegen. (jv)



    30-04-2010 om 15:10 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radioactief afval unief op campus begraven en gewoon op stort gegooid

    Radioactief afval unief op campus begraven en gewoon op stort gegooid

    .

    De Universiteit van New Delhi heeft op de campus zeker 20 kilo radioactief afval begraven. De universiteit heeft ook een bestralingsapparaat dat radioactief kobalt-60 bevatte, gewoon op een afvalhoop in New Delhi achtergelaten. Een 35-jarige arbeider zou zijn gestorven en zeven anderen zouden in het ziekenhuis zijn beland, nadat ze met het radioactief materiaal in aanraking waren genomen.

    Ramesh Chandra, professor scheikunde aan de universiteit, zegt in The Times of India dat de faculteit natuurkunde het materiaal ongeveer twintig jaar geleden begroef nadat zij het voor experimenten had gebruikt.

    "In plaats van het risicovolle materiaal over te dragen om het op de geëigende manier te behandelen, begroeven zij het", zegt Chandra. "Hoewel het al twintig geleden is, kunnen de begraven isotopen van elementen als uranium nog steeds actief zijn."
    De universiteit weigerde op de beschuldiging te reageren. (mvl)

    30-04-2010 om 15:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème op basis van moedermelk helpt tegen acne

    Crème op basis van moedermelk helpt tegen acne


    In moeder- en kokosmelk zit de stof laurinezuur. Deze stof vormt de basis voor een nieuwe wondercrème tegen acne, zo heeft de Sunday Telegraph bericht op basis van wetenschappelijk onderzoek.

    Trauma
    De onderzoekster beschrijft haar vondst als een middel om miljoenen jongeren overal ter wereld te behoeden voor een typisch tienertrauma. Terwijl de bestaande behandelingen ook vaak onaangename neveneffecten hebben, zou deze nieuwe crème die vermijden.

    Natuurlijke ingrediënten
    De proeven met het geneesmiddel zouden daarnaast sneller uit te voeren zijn, omdat het product moet bestaan uit natuurlijke of al goedgekeurde bestanddelen. Daardoor zou de behandeling op kortere termijn al uitkomst kunnen bieden voor pukkelige tieners. (belga/ep)

    30-04-2010 om 10:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter vindt mislukte schoonheidsoperatie geweld

    Rechter vindt mislukte schoonheidsoperatie geweld


    Schoonheidsoperaties zijn tegenwoordig heel populair, maar er loopt weleens iets mis. Zo'n mislukte esthetische operatie kan juridisch gelden als een fysieke aanval. Een Duitse rechtbank bestempelde een 55-jarige vrouw uit Aken als slachtoffer van geweld na enkele verkeerd afgelopen operaties.

    De vrouw liet in 2000 door haar arts twee keer vet afzuigen. Het kwam tot ernstige complicaties. De gynaecoloog bleek achteraf niet bevoegd. Na een lange rechtsstrijd besloot de federale rechtbank voor sociale zaken in Kassel dat de vrouw recht heeft op een schadevergoeding, mocht haar gezondheid ernstige schade hebben opgelopen. (anp/kh)

    30-04-2010 om 09:46 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FBI voert onderzoek naar kinderporno bij Wikipedia

    FBI voert onderzoek naar kinderporno bij Wikipedia

    Larry Sanger, één van de oprichters van Wikipedia, zegt dat het moederbedrijf van de website zich ook bezighoudt met de verspreiding van kinderporno. Hij stuurde daarover een brief naar de FBI die de zaak onderzoekt.

    Wikimedia Commons is het moederbedrijf van de Wiki-producten zoals Wikipedia, Wiktionary, Wikinews en Wikiquote. Sanger verliet Wikipedia in 2002, maar stuurde eerder deze maand een brief naar de FBI om zijn vrees uit te leggen.

    De twee bewuste categorieën zijn 'Pedophilia' en 'Lolicon'. De eerste bevat duidelijke tekeningen van kinderen die seks hebben. De tweede staat vol met gelijkaardige cartoons, eentje met een kind dat op het punt staat een oudere man oraal te bevredigen. We weten niet of Wikimedia er sinds de klacht al eens met de borstel is doorgegaan, maar hier vonden we in elk geval nog een paar controversiële tekeningen terug.

    FBI
    "Ik was niet verrast om zoiets online te vinden, maar wel om het aan te treffen op een website van de Wikimedia Foundation die een referentiesite kan zijn", legt Sanger uit. Hij begon onderzoek te verrichten naar misplaatste content toen hij na een discussie met leerkrachten merkte dat de meeste niet wisten dat er op Wikimedia materiaal kon staan dat ze niet aan hun studenten willen tonen.

    Sanger besefte dat hij volgens de wet even schuldig is als hij afbeeldingen van kinderporno niet meldt bij de FBI. Dat heeft hij dus gedaan, maar voorlopig weten we niet of er iets met de zaak zal gebeuren. Zijn advocaat gelooft dat de afbeeldingen op zich al een probleem zijn, maar dat ze ook voor contacten kunnen zorgen met websites die bezwarend materiaal aanbieden.

    Tovenaar van Oz
    Wikimedia reageerde niet op een vraag van FoxNews over de kwestie. Voor Sanger hoeft Wikimedia helemaal niet te worden aangepakt. "Er moet voor mij geen censuur komen", zegt hij. "Als ze kinderporno op hun website willen vermelden, is het hun recht om dat te doen. Maar dan moeten ouders dat wel weten."

    Zijn advocaat vindt de zaak iets ernstiger. "Wikipedia is zoals de 'Tovenaar van Oz'", zegt hij. "Je weet nooit precies wie er achter dat groene gordijn staat. En dat is nu net het riciso." (gb)

    30-04-2010 om 01:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes van 12 prostitueren zich voor geld en drugs

    Meisjes van 12 prostitueren zich voor geld en drugs


    Meisjes van twaalf hebben hun lijf verkocht voor geld en drugs. De leerlingen van een school in Denemarken zitten massaal aan de drugs en hebben geld nodig. Hun werkterrein was de parking van een Shell- tankstation in Tune.

    De meisjes trokken tijdens de weekends in groep naar het tankstation waar ze zich prostitueerden voor geld en drugs: cannabis, xtc en heroïne. Een aantal leerlingen pleegden ook misdaden om hun drugsgebruik te financieren, schrijft de Deense krant Ekstra Bladet. (vsv)

    29-04-2010 om 21:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse hypedrug 'meow meow' ook in België aan banden gelegd

    Britse hypedrug 'meow meow' ook in België aan banden gelegd

    De federale ministerraad heeft mephedrone - straatnaam 'meow meow' - toegevoegd aan de lijst van psychotrope stoffen. Hierdoor kan de designerdrug niet langer zomaar worden aangemaakt in ons land.

    De drug, waarrond in het Verenigd Koninkrijk een heuse mediaoorlog gevoerd wordt, werd over het Kanaal al met verschillende overlijdens in verband gebracht. In ons land kon het middel tot vandaag legaal geproduceerd worden.
     
    Wit poeder
    Mephedrone is een wit poeder dat net als cocaïne wordt gesnoven. Het effect van de designer drug zou vergelijkbaar zijn met dat van xtc. In Engeland werden in totaal al meer dan twintig sterfgevallen aan de drug gelinkt, hoewel andere bronnen het verband met 'meow meow' in twijfel trekken.
     
    Enkele weken terug kondigde minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx al aan dat ze aan een ontwerp van KB werkte om de nieuwe drug in België te verbieden. De tekst kreeg vandaag groen licht van de ontslagnemende ministerraad, waardoor mephedrone niet langer vrijelijk kan worden aangemaakt of verkocht.
     
    Voor elke invoer, uitvoer, bezit, vervaardiging, verkoop, aflevering of aanschaf van het product is voortaan een vergunning van de minister van Volksgezondheid vereist, zo luidt het in een persbericht. (belga/tw)

    29-04-2010 om 21:32 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huid en spieren verouderen sneller door frisdrank

    Huid en spieren verouderen sneller door frisdrank


    Fosfaat, het ingrediënt dat frisdrank zijn specifieke smaak geeft, kan het verouderingsproces doen versnellen.

    Muizen
    Professor Shawkat Razzaque bekeek het effect van fosfaat op drie verschillende soorten muizen. De eerste groep was genetisch gemanipuleerd, waardoor ze van nature meer fosfaat hadden dan normaal. Ze leefden tussen de acht en de vijftien weken en kampten met heel wat gezondheidsproblemen die nauw samen gaan met vroegtijdige sterfte. De tweede groep had een normaal niveau van fosfaat, zij leefden gedurende twintig weken. De derde groep kreeg een dieet rijk aan een fosfaat. Ze stierven allemaal ook op 15 weken. De onderzoekers suggereren daarom dat een dieet rijk aan fosfaat toxische effecten heeft.

    Ook bij mensen
    Fosfaat is een mineraal dat ook gebruikt wordt in verwerkt vlees, cake en brood. Dit bestanddeel doet huid en spieren weg schrompelen en kan ook het hart en nieren beschadigen. De onderzoekers deden experimenten op muizen, maar ze geloven dat de resultaten de potentiële gevolgen van een hoge inname van het mineraal tonen. Onderzoeker Gerald Weissmann: "Het onderzoek toont aan dat fosfaat het verouderingsproces beïnvloeden."

    Andere gevaren
    Dit is niet de eerste studie die de bezorgdheid doet groeien over de veiligheid van gashoudende dranken. Ze zouden zwakke botten, pancreaskanker, zwakke spieren en verlamming kunnen veroorzaken, twee blikjes per week zouden al genoeg zijn om dat risico te verhogen. De onderzoekers: "Mensen hebben een gezond dieet nodig en ze moeten de fosfaten in hun eetpatroon in balans houden, dat kan belangrijk zijn voor een gezond en lang leven." (ep)

    29-04-2010 om 20:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen vinden vermiste Russische Maanjeep terug

    Amerikanen vinden vermiste Russische Maanjeep terug

    .

    Onder andere met behulp van de onbemande VS-Maansonde LRO heeft de NASA de laserreflector van de Sovjet-Russische Maanjeep Loenochod-1 teruggevonden waarvan voor het laatst op 14 september 1971 is gehoord. De reflector is van Franse makelij.

    De Sovjet-Unie heeft succesvol twee Maanjeeps op het Maanoppervlak kunnen zetten, de Loenochod-1 en 2. Onlangs is de Loenochod-2 teruggevonden en vorige maand ontwaarde de Amerikaanse Lunar Reconaissance Orbiter (LOR) ook de Loenochod-1 die op 17 november 1970 op de natuurlijke satelliet van de Aarde is geland.

    Op 22 april stuurden Tom Murphy en collega's van de Universiteit van Californië in San Diego laserpulsen naar de locatie van de Loenochod-1 en stelden vrij snel vast dat de laserreflector een signaal terugkaatste dat vijf keer helderder was dan dat van de reflector van de Loenochod-1.

    Vloeibare kern
    De vijf op de maan geplaatste laserreflectors worden gebruikt om de baanbeweging van het hemellichaam tot op de millimeter nauwkeurig te kunnen volgen. Hoe meer reflectors op de maan beschikbaar zijn, des te nauwkeuriger is de baan vast te stellen. De metingen dienen onder meer om meer te weten te komen over de eventuele vloeibare kern van de maan en mogelijke afwijkingen van Einsteins zwaartekrachtswet. (belga/gb)

    29-04-2010 om 17:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen dol op lessen over WOII, maar Holocaust ligt gevoelig

    Leerlingen dol op lessen over WOII, maar Holocaust ligt gevoelig


    Een op de vijf geschiedenisleraars in de vier grote Nederlandse steden heeft weleens meegemaakt dat hij of zij de Holocaust nauwelijks ter sprake kon brengen omdat vooral islamitische leerlingen er moeite mee hebben. Dat schrijft Elsevier naar aanleiding van een eigen enquête in 500 scholen bij leraars geschiedenis.

    Er is ook goed nieuws volgens Elsevier: "het gesomber over een oorlog die wordt vergeten en jongeren die niets meer weten over de Tweede Wereldoorlog blijkt onzin. Scholieren in het voortgezet onderwijs vinden de Tweede Wereldoorlog juist superinteressant."

    Acht op de tien docenten zeggen dat van alle tijdvakken de leerlingen die van de wereldoorlogen het interessantst vinden. Op verre afstand volgen de tweede helft van de twintigste eeuw en de Grieken en Romeinen. (mvl)

    29-04-2010 om 17:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram

    Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram


    Het kleinste paard ter wereld woog bij zijn geboorte vrijdag 2,7 kilo en mat 35,5 centimeter. Pintopony Einstein is volgens zijn Amerikaanse fokkers daarmee het kleinste paard ter wereld, meldden Amerikaanse media.

    Einstein is een zeer klein uitgevallen paard en er is geen sprake van dwerggroei. ''Dit jochie is zoals alle paarden, hij is bijna een en al been'', aldus een van de eigenaren van het dier. Vooralsnog geldt Thumbelina volgens het Guinness Book of World records als kleinste paard op aarde met haar hoogte van 43,3 centimeter. Bij haar geboorte in 2000 woog ze ongeveer 3,6 kilo. Bij Thumbelina is wel sprake van dwerggroei. (anp/dea)


    29-04-2010 om 11:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VVD-top distancieert zich van Hitlerfilmpje sympathisanten

    VVD-top distancieert zich van Hitlerfilmpje sympathisanten

    In Nederland is grote opschudding ontstaan over een gemonteerd filmpje waarin Hitler zijn licht werpt op de komende Nederlandse verkiezingen. Sympathisanten van de liberale VVD hebben een fragment uit de film 'Der Untergang' voorzien van ondertitels. Onder meer de ontslagnemende CDA-premier Jan Peter Balkenende wordt zwaar aangepakt. De VVD-top distantieert zich van het smakeloze filmpje dat onder dit artikel staat.

    Er circuleren al heel wat aangepaste versies van de laatste uren van Hitler met telkens specifieke onderschriften. Zo wierp Hitler al zijn licht op de nieuwe iPad, de gecrashte Playstation en zelfs op de transfersoap rond Jelle Van Damme. Allemaal heel ludiek, maar gevoeliger ligt het natuurlijk als het over politiek gaat. Uitspraken als "Balkenende heeft het land verraden" en "Pvda heeft te veel uitgegeven" en "De rotverkiezingen daar zitten we niet op te wachten" in de mond van nazileiders leggen, is voor heel wat Nederlanders een brug te ver.

    Verwijderd
    Het partijbestuur van de VVD laat weten niets met het filmpje te maken te willen hebben. "Dit is niet de manier van campagnevoeren zoals wij die voor ogen hebben'', zegt een woordvoerder. Er is contact geweest met de beheerder van de site van de VVD-sympathisanten en het filmpje is daar verwijderd. Het is nog wel op andere plekken op internet terug te vinden.

    Dodenherdenking
    Op Twitter wordt het filmpje als smakeloos bestempeld. Met name met het oog op dodenherdenking en bevrijdingsdag. Twitteraars vragen zich af wat Mark Rutte van de actie vindt. (anp/kh)




    29-04-2010 om 11:20 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië wil sigarettenpakje met logo verbieden

    Australië wil sigarettenpakje met logo verbieden


    De tabaksindustrie in Australië staat op haar achterste poten: de regering van het land wil sigarettenpakjes zonder logo en andere verleidende teksten en afbeeldingen. Enkel de merknaam wordt vermeld, samen met een uitdrukkelijke gezondheidswaarschuwing. De regel zou vanaf 2012 ingaan.

    Imperial Tobacco Australia heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen omdat het bedrijf een winstdaling vreest door de maatregel.
    Tabaksreclame is al verboden in Australië en er geldt tevens een rookverbod in publieke ruimtes. (belga/vsv)

    29-04-2010 om 11:06 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Extreme properheid maakt je ziek"

    "Extreme properheid maakt je ziek"

    Je wilt ziek worden, beten en allergieën vermijden, en dus maak je grondig proper met bijtende middelen. Toch? Niet dus. Té proper zijn maakt je net ziek, aldus de Canadese dokter Guy Delespesse.

    "Onze extreme properheid heeft ervoor gezorgd dat er nu zoveel mensen aan allergieën als hooikoorts, eczema en astma lijden. Hoe sterieler de omgeving van het kind, hoe groter de kans dat ze allergieën en auto-immuunziektes als diabetes en multiple sclerosis zullen ontwikkelen. Het is een teken dat ons immuniteitssysteem zich tegen ons keert."

    Cijfers
    De cijfers liegen er niet om. In 1980 leed tien procent van de Westerse bevolking aan een allergie, nu is dat al dertig procent. Een op tien kinderen heeft astma, en tegelijk is de sterftekans met 28 procent verhoogd tussen 1980 en 1994.

    "Tegelijkertijd is duidelijk geworden dat het aantal mensen met een allergie niet is toegenomen in regio's die niet hygiënischer en sterieler zijn geworden", zegt Delespesse.

    Schadelijke bacterieën
    De oplossing is natuurlijk niet om de was niet meer te doen, de vloer nooit meer te schrobben of de afwas te laten voor wat hij is. Schoonmaken verwijdert namelijk ook veel schadelijke bacteriën uit de omgeving, maar het neemt de goede met zich mee. Doordat ons lichaam weinig met bacteriën in contact komt, leert het zich niet verdedigen

    Probiotica als oplossing
    Volgens Delespesse is het antwoord probiotica om de darmflora te verrijken en te versterken."Zwangere vrouwen zouden probiotica tot zich moeten nemen om de allergiëen in hun kinderen te verminderen", aldus de Canadees. "Het is geen wondermiddel, maar het draagt wel bij tot een algemene, betere gezondheid."

    Claims de grond in geboord
    Mooie stelling, maar de Europese voedselautoriteit is het daar niet mee eens. Behalve dat probiotica inderdaad een goede invloed hebben op de darmbacterieën, kon tot nog toe niet bewezen worden dat ze de weerstand ook werkelijk versterken, laat staan dat ze beschermen tegen allergieën en auto-immuunziekten. Bovendien worden allergieën door een heleboel factoren veroorzaakt, zoals genen, luchtvervuiling, voedingsadditieven en (passief) roken. (edp)

    28-04-2010 om 12:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anuskanker in opmars

    Anuskanker in opmars


    Het aantal patiënten met anuskanker stijgt. Al blijft het een relatief zeldzame kanker, het aantal gevallen is de voorbije 20 jaar verdubbeld. Dat meldden artsen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

    Sekspartners
    Anale kanker is een zeldzame aandoening. In 1989 werd de kanker slechts bij 71 patiënten vastgesteld, vandaag stijgt dat aantal fors.  Hoe dat komt, blijft voorlopig een raadsel. Bepaalde factoren verhogen wel de kans op kanker. Roken, anale seks, meerdere sekspartners, geslachtsziektes en afweerstoornissen worden als redenen genoemd. Volgens de artsen is de kanker niet het gevolg van chronische irritatie rond aambeien en kloven, al werd dat lange tijd gedacht.

    Schaamte
    Symptomen zijn pijn en bloedverlies. Vaak wordt te lang gewacht om naar de arts te stappen uit schaamte. (lvl)

    28-04-2010 om 12:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!