bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen kunnen maar twee taken tegelijk goed doen

    Hersenen kunnen maar twee taken tegelijk goed doen


    Het brein kan slechts twee taken tegelijkertijd aan. Voor meer opdrachten is er 'geen plaats' meer, waardoor we fouten maken, dat blijkt uit recent onderzoek.

    Geen plaats meer
    De onderzoekers lieten 32 mensen een denktaak verrichten, ze namen tegelijkertijd een hersenscan. Als ze de taak foutloos maakten, kregen ze geld. Hoe groter de beloning was, hoe actiever de hersenen. Vervolgens maakten de onderzoekers de taak moeilijker. Tijdens deze twee opdrachten bleek dat de hersenen het werk verdeelden. De ene helft van een bepaald hersendeel deed één taak, de andere helft de andere opdracht. Vervolgens werd de oefening nog moeilijker, dan merkten de wetenschappers op dat de proefkonijnen steeds slechter de oefeningen oplosten. Er was 'geen plaats' meer in de hersenen voor deze derde taak. De deelnemers vergaten steeds één van de drie opdrachten.

    Koken en telefoneren
     "Mensen kunnen koken en tegelijkertijd praten aan de telefoon, we kunnen succesvol de hele tijd wisselen tussen deze twee taken", aldus onderzoeker Etienne Koechlin. "Maar dit onderzoek bewijst dat we niet meer aankunnen." 

    Keuze
    De resultaten van dit onderzoek kunnen verklaren waarom mensen het moeilijk lijken te hebben met het maken van een keuze tussen meer dan twee dingen. Uit eerdere studie bleek namelijk dat mensen een voorkeur hebben voor beslissingen tussen twee keuzes. Als ze meer opties hebben, vinden ze dit moeilijk, dan maken ze een beslissing niet meer rationeel. (ep)

    17-04-2010 om 20:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgaandonaties 'hele klus' door sluiting luchtruim

    Orgaandonaties 'hele klus' door sluiting luchtruim

    Ook het transport van een hart, een lever of andere donororganen is door de sluiting van grote delen van het Europese luchtruim een hele klus geworden, zei directeur Axel Rahmel van de organisatie Eurotransplant.

    "Het is een hele uitdaging als er geen vliegtuitg vliegt en als enkel nog transport met blauw zwaailicht over de weg mogelijk is", zei de verantwoordelijke. "Niettemin hebben wij alle donorganen voor patiënten kunnen bezorgen".
     
    Andere procedure
    Anderzijds zijn er bij zo'n uitzonderlijke situatie afwijkingen van de normale procedure in verband met de wachtlijsten. Als er geen tijd meer is om een orgaan ver weg te bezorgen, krijgen patiënten in de meer nabije omgeving voorrang.
     
    7 landen
    Eurotransplant is in 1967 gesticht. Alle transplantatiecentra en ziekenhuizen waar organen worden weggenomen of ingeplant in zeven deelnemende landen werken ermee samen, onder hen België. (belga/edp)

    17-04-2010 om 17:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiel van 100 miljoen oude pijlinktvis gevonden

    Fossiel van 100 miljoen oude pijlinktvis gevonden


    Mexicaanse en Duitse vorsers hebben de fossiele resten gevonden van een gigantische pijlinktvis die zowat 100 miljoen jaar geleden in Mexico leefde. 

    Gigantisch
    De vondst dateert van begin 2010 en werd gedaan in de deelstaat Coahuila, ongeveer duizend kilometer ten noorden van Mexico Stad. De in het Krijttijdperk levende inktvis had tien tentakels. Hoewel bronnen het over een 'gigantisch' beest hebben, zijn er geen details over de afmetingen van de cephalopod mollusc bekend. (belga/ep)

    17-04-2010 om 15:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst sinds 1969 lentesneeuw in Tokio

    Voor het eerst sinds 1969 lentesneeuw in Tokio






    Terwijl Europa tuurt naar een aswolk uit IJsland, werden de inwoners van Tokio vanmorgen geconfronteerd met een laagje sneeuw. Lentesneeuw op een 17de april is in de Japanse hoofdstad niet meer voorgekomen sinds 1969.
     
    Tokio kampt met een koudegolf. Uit het noorden stroomt koude lucht het land in. Kort voor zonsopgang daalde de thermometer tot -1,4 graden Celsius en viel een fijn laagje sneeuw.
     
    Daardoor werd het hst-treinverkeer opgeschort en moesten meerdere verkeerswegen in noordelijke en oostelijke delen van Japan gesloten worden. (belga/edp)

    17-04-2010 om 15:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aswolk: Vermijd intensieve inspanningen

    Aswolk: Vermijd intensieve inspanningen

    HLN update  Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid komt met enkele aanbevelingen indien de stofwolk door de IJslandse vulkaanuitbarsting effectief zorgt voor ongezonde lucht. Als dat het geval is, raadt het agentschap langdurige en intensieve inspanningen af.

    Het agentschap waarschuwt voor een toename van de luchtverontreiniging door fijn stof en mogelijk ook hogere concentraties aan zwaveldioxide en koolstofdioxide. Net zoals ozon in de zomer kan dat gezondheidsproblemen veroorzaken, omdat die stoffen de longfunctie verminderen en een invloed hebben op hart- en bloedvaten.
     
    De wolk van stof en as, die bestaat uit verpulverde rotsblokjes en glas samen met zwaveldioxide, zou morgen in de vroege ochtend ons land bereiken. Dat kan aanleiding geven tot een kortstondige toename van fijn stof. De stofwolk kan de komende dagen leiden tot een opvallend rode schemergloed en mogelijk ook een lichte zwavelgeur.

    Kleine kinderen en ouderen

    Indien er meer fijn stof is door de wolk, raadt zorg en Gezondheid iedereen deze dagen aan best langdurige en intensieve (sport)inspanningen te vermijden. Gevoelige personen vermijden best belangrijke fysieke inspanningen én verkeersdrukke straten omdat daar sowieso meer stof hangt. De gevoelige groepen zijn kleine kinderen en ouderen, personen met chronische ziekten van de luchtwegen (emphyseem, astma, chronisch obstructief longlijden) en mensen met hart- en vaatziekten.
     
    De symptomen die kunnen optreden zijn vermindering van de ademhalingsfuncties, toename van respiratoire aandoeningen (bronchitis, ...) en toename in ernst en frequentie van symptomen bij personen met astma en chronisch obstructief longlijden.
    Het is de intergewestelijke cel voor het leefmilieu die de actuele toestand, de evoluties en de gemiddelde concentratie fijn stof continu opvolgt.

    Deeltjes makkelijk binnenshuis
    Het Vlaams agentschap wijst er nog op dat de concentraties fijn stof binnenshuis niet aanzienlijk lager liggen dan buitenshuis. De deeltjes zijn zo klein dat ze zich makkelijk naar binnen verplaatsen. De sportactiviteit van buiten naar binnen verplaatsen lost dus weinig op.
    Volgens de weersvoorspellingen zouden vanaf zaterdag de verspreidingscondities gunstiger worden door de toenemende windsnelheid.
     
    Meer info is te vinden op www.zorg-en-gezondheid.be, met links naar de Vlaamse Milieu Maatschappij (www.vmm.be) en www.irceline.be. Voor vragen van de bevolking is er het nummer 1700 (tijdens de kantooruren). (belga/gb/ypu)

    16-04-2010 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld is écht een schone deugd

    Geduld is écht een schone deugd

    "Geduld is een schone deugd", zo wordt gezegd. De reden daarvoor is te zoeken in de hersenen. Die hebben een voorkeur voor het uitstellen van een beslissing en het weigeren van 'onmiddellijke behoeftebevrediging'.

    Door dit hersencircuit zijn mensen in staat geduld uit te oefenen, en te wachten op een beloning die meer loont dan de onmiddellijke beloning.

    Hersenactiviteit
    De Duitse onderzoekers Jan Peters en Christian Büchel maten de hersenactiviteit bij proefpersonen die moesten kiezen tussen een kleine, onmiddellijke beloning en een uitgestelde, grote beloning. Daarbij ontdekten ze dat mensen een verschillende waarde hechten aan de beloning naarmate er langer op gewacht moet worden. 

    Toekomst
    De beslissing om bevrediging uit te stellen of niet, heeft te maken met een (snelle) voorspelling van wat de toekomst zal brengen. Hoe minder zeker men is van de toekomst, hoe sneller men zal kiezen voor de kleinere beloning. Als de wetenschappers de proefpersonen meer hints gaven over de toekomst, kozen ze vaker voor de latere, grotere beloning.

    Wachttijden
    "Iedereen kiest een grote beloning over een kleine, maar dat verandert als op de grote beloning moet gewacht worden. Het lijdt geen twijfel dat de meeste mensen zich misrekenen wat betreft de beloning op lange termijn, maar dat verandert niets aan het feit dat mensen er wel toe in staat zijn", legt Peters uit.

    "Mensen hebben de mogelijkheid om aan onmiddellijke behoeftebevrediging te weerstaan, en die maanden of zelfs jaren uit te stellen voor nog een betere opbrengst in de toekomst", aldus de wetenschappers in het medische vakblad Neuron.

     "Wie zich de toekomst voorstelt, vermindert de kans op impulsieve beslissingen", besluit Peters. (edp)

    16-04-2010 om 13:19 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al meer dan 15.000 wilsverklaringen euthanasie

    Al meer dan 15.000 wilsverklaringen euthanasie

    Op 31 januari waren er al 15.144 wilsverklaringen inzake euthanasie geregistreerd. Sinds 1 september 2008 kunnen Belgen via hun gemeente een wilsverklaring laten registreren. Zo kunnen ze om euthanasie vragen voor het geval ze later in een onomkeerbare toestand van bewustzijnsverlies terechtkomen. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx op een vraag van Kamerlid Daniël Ducarme (MR), dat de Artsenkrant kon inkijken.

    Het aantal registratie-aanvragen is constant en schommelt tussen de 200 en 250 per week. In januari 2009 werden 819 registraties geteld tegenover 719 in januari van dit jaar. Deze relatief stabiele cijfers tonen volgens minister Onkelinx aan dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken over de effectiviteit van de registratie. De minister wil wel kijken of ze het systeem nog meer kan ondersteunen en verduidelijken.
     
    Getuige
    De minister stuurde nu al omzendbrieven over de registratie naar de gemeentebesturen en de huisartsen. Op de website kan alle nodige informatie worden opgevraagd. Daarnaast wordt er verder gewerkt aan een nieuwe verklarende omzendbrief bestemd voor de gemeenten. Daarin worden in de wet opgenomen begrippen verduidelijkt die bij de registratie problemen opleveren. Het gaat dan onder meer om de personen die vergezeld zijn van een getuige die materieel voordeel heeft bij het overlijden. De minister overweegt ook om verenigingen die actief zijn inzake informatieverspreiding over euthanasie, te subsidiëren. (belga/kh)

    16-04-2010 om 13:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse student vindt manier om diesel schoner te maken

    Nederlandse student vindt manier om diesel schoner te maken


    Door aan diesel een stof toe te voegen die gemaakt wordt uit industrieel afval, kan de uitstoot van roet flink worden verminderd. Dat heeft promovendus Michael Boot van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontdekt. Hij verdedigt zijn proefschrift op 20 april.
     
    Boot slaagde erin diesel schoner te maken door de stof cyclohexanon toe te voegen. De diesel ontbrandt daardoor later dan gebruikelijk, zodat zuurstof en brandstof de kans krijgen beter te mengen en minder roetdeeltjes ontstaan. De TU/e heeft een internationaal octrooi aangevraagd op de vinding.
     
    Cyclohexanon kan gemaakt worden uit lignine. Dat is een stof die in grote hoeveelheden vrijkomt als afval in onder meer de papierindustrie. "Dubbel 'groen' dus, deze nieuwe biodiesel", aldus de TU/e. Productie op grote schaal is evenwel nog niet mogelijk. (anp/sps)

    16-04-2010 om 13:12 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paracetamol kan hartschade verminderen

    Paracetamol kan hartschade verminderen

    De pijnstiller paracetamol zou ervoor kunnen zorgen dat er minder schade aan het hart wordt toegebracht. Het zou een enzyme blokkeren dat een rol speelt in de beschadiging van het hart.

    Het enzyme myeloperoxidase produceert namelijk een zuur, een vrije radicaal die schade kan toebrengen aan weefsels, en mogelijks een hartaanval kan uitlokken.

    Tot nog toe werd dit enkel getest op ratten, maar wetenschappers hopen binnenkort enkele proefprojecten met mensen te starten.
    "Paracetamol is heel goedkoop en kan potentieel toch vele levens redden", aldus professor Michael Davis van het Hartonderzoekinstituut in Sydney. Dat zou wel inhouden dat mensen dagelijk een paracetamil moeten nemen.

    Davis waarschuwt wel voor onverwachte neveneffecten op lange termijn. "We weten op dit moment nog niet of er geen schadelijk neveneffecten ontstaan als je het maanden of jaren kan een stuk neemt", aldus de prof. Te veel paracetamol zou de  lever en de nieren kunnen beschadigen. (edp)

    15-04-2010 om 15:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste zwangerschap in UZ Brussel met nieuwe techniek

    Eerste zwangerschap in UZ Brussel met nieuwe techniek


    Sinds januari 2010 worden in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het UZ Brussel al enkele patiënten behandeld met IVM, een nieuwe voortplantingstechniek. De eerste geboorte dankzij deze techniek is voorzien voor begin november.

    Patiëntvriendelijker
    IVM is een nieuw op punt gestelde kunstmatige voortplantingstechniek waarbij onrijpe eicellen worden geoogst, die men eerst laat uitrijpen alvorens ze in het labo te bevruchten. Deze techniek is volgens het UZ dan ook patiëntvriendelijker en een waardevol initiatief voor koppels die met de klassieke IVF, waarbij rijpe eicellen worden weggenomen, niet kunnen geholpen worden.

    Verschil met IVF
    In tegenstelling tot IVF waar de hormonale stimulatie van de eierstokken veel groter is, wordt bij IVM slechts een minimale dosis hormonen toegediend aan de patiënte. De onrijpe eicellen moeten eerst gedurende 24 tot 48 uur uitrijpen in een specifieke kweekvloeistof, alvorens ze bevrucht kunnen worden.

    OHSS
    IVM is vooral geschikt voor patiënten met een grote eicelreserve. Bij de klassieke proefbuisbehandeling bestaat bij deze patiënten een belangrijk risico op ovarieel hyperstimulatie syndroom (OHSS), een aandoening die gekenmerkt wordt door vochtophoping in de buik, onderbuikspijn en een verhoogd risico op trombose. Vaak leidt OHSS tot een ziekenhuisopname van meerdere dagen. Ernstig OHSS komt gelukkig niet vaak voor (minder dan 2 procent), maar bij bovenvermelde vrouwen is het risico hoger.

    Weinig bijwerkingen
    Een IVM-behandeling daarentegen heeft weinig tot geen hormonale bijwerkingen en het risico op OHSS is onbestaande. Door deze belangrijke troef is IVM een meer patiëntvriendelijke techniek dan de klassieke IVF-behandeling. (belga/ep)

    15-04-2010 om 15:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan

    Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan






    Europese luchtverkeer ligt lam - Aswolk mogelijk vanavond boven Brussel


     

    Neerdalende as van de actieve IJslandse Eyjafjallajokull-vulkaan zorgt voor grote hinder in het luchtverkeer. In Londen zijn zelfs alle luchthavens gesloten door de gigantische aswolk. En deze namiddag zullen ook België, Nederland en Duitsland het luchtruim sluiten. De vulkanische aswolk is gevaarlijk voor het luchtverkeer en zou tegen de avond boven Brussel kunnen hangen.





    De Zweedse en Noorse autoriteiten hadden al een deel van hun luchtruim evenals de luchthaven van Oslo gesloten door de grote hoeveelheid neerdalende as. Bovendien is een grote wolk gevuld met de smurrie deze nacht het Britse luchtruim binnengedrongen. De wolk is ook onderweg naar België. Als de wind niet draait, hangt de stofwolk om 20u boven Brussel.

    Brussel
    Op Brussels Airport blijft de hinder vanmorgen beperkt tot een tiental afgelastingen. De getroffen vluchten hadden als bestemming Groot-Brittannië, Dublin, Oslo, Göteborg en Kopenhagen. Brussels Airport verwachtte dat er deze voormiddag ongeveer vijftien vluchten zullen geannuleerd worden. Deze namiddag zal het luchtruim net als boven Londen sluiten.

    Schade
    De as van een vulkaan bestaat uit verpulverde rotsblokjes en glas en kan hierdoor grote schade toebrengen aan een vliegtuig indien het door dergelijke wolk vliegt. De as kan dan zelfs in de cabine gezogen worden waardoor de passagiers gevaar lopen en de elektronica wordt beschadigd.

    Incidenten
    In het verleden hebben er al verschillende incidenten plaatsgevonden in het luchtverkeer ten gevolge van vulkaanuitbarstingen. In 1982 kwam een Boeing van British Airways in grote moeilijkheden tijdens de uitbarsting van een vulkaan in Indonesië. De as zorgde voor een storing in de motoren waardoor het vliegtuig 7.000 meter naar beneden viel alvorens de motoren opnieuw konden gestart worden. (hlnsydney/kve/vsv/gb)


    15-04-2010 om 11:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassini nam krachtige bliksem op Saturnus waar

    Cassini nam krachtige bliksem op Saturnus waar

    De Amerikaanse sonde Cassini heeft bliksemflitsen op de planeet Saturnus waargenomen, zo heeft de NASA meegedeeld. Wetenschappers konden er zelfs een heuse film van maken, compleet met het gekraak van radiogolven wanneer het bliksemt.

    Radiowaarnemingen van Cassini suggereerden al dat het ook in de dampkring van de reuzenplaneet goed tekeer moest gaan, maar de bliksemflitsen waren nog niet eerder in beeld gebracht. Dat kwam voornamelijk doordat de korte flitsen overstraald werden door de heldere ringen van Saturnus.

    Storm van negen maanden
    In augustus 2009 werd het echter wel voor het eerst mogelijk, tijdens een storm die van januari tot oktober huis hield, langer dan eender welk ander bliksemspektakel in ons zonnestelsel. Op het filmpje is een 3.000 kilometer lange wolk in de dampkring te zien, waarin gebieden van een paar honderd kilometer groot oplichten door krachtige, kortdurende bliksemontladingen.
     
    Zeer hevig
    De stormen op Saturnus lijken zeer hevig te zijn. De bliksem licht even helder op als de krachtigste superinslagen op de Aarde. Hoewel de stormen mogelijk krachtiger zijn dan bij ons, komen zij minder vaak voor, zo citeert de NASA Andrew Ingersoll van het California Institute of Technology in Pasadena. (belga/gb)

    15-04-2010 om 11:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde voeding beperkt risico op Alzheimer drastisch

    Gezonde voeding beperkt risico op Alzheimer drastisch


    Een eetpatroon rijk aan olijfolie, noten, vis, gevogelte en fruit en groenten zijn een krachtig middel om jezelf te beschermen tegen de slopende ziekte Alzheimer. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    40 procent minder
    De onderzoekers bestudeerden het eetpatroon 2.148 gezonde mensen ouder dan 65 jaar gedurende vier jaar. Elke 18 maanden werden ze gecontroleerd op Alzheimer. 253 van hen ontwikkelden deze ziekte. Uit de studie blijkt dat degenen die het minste kans op de ziekte liepen meer olijfolie, noten, vis, tomaten, gevogelte, broccoli, fruit, groene groenten en minder rood vlees of vetrijke zuivelproducten aten.  "Mensen die dit gezonde eetpatroon volgden, beperkten hun kans op Alzheimer met 40 procent."

    Preventie is essentieel

    " Je eetgewoonten veranderen is de makkelijkste manier om het risico op de ziekte te beperken. Omdat er momenteel geen behandelingen bestaan voor de ziekte, is preventie essentieel." Eerdere studies ontdekten al dat bepaalde voedingsmiddelen het risico op de ziekte beperken. Nu bestudeerde het team van Gu voor het eerst de combinatie van voedingsgroepen. De onderzoekers raden aan verzadigde vetten in rood vlees en boter te vermijden. Omega vetzuren, vitamine E, vitamine B12 en folium zijn wel goed voor de hersenen. (ep)

    14-04-2010 om 15:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Lelijke mensen moeten plastische chirurgie laten uitvoeren"

    "Lelijke mensen moeten plastische chirurgie laten uitvoeren"

    Lelijke mensen verdienen minder dan knappe. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mooie advocaten vijftien jaar na het afronden van hun studie 6,5 procent meer verdienen dan hun fysiek minder goed bedeelde studiegenoten.

    Dat zegt de uit de VS afkomstige econoom Daniel Hamermesh bij de aanvaarding van zijn leerstoel Arbeidseconomie aan de Universiteit Maastricht. Hamermesh vraagt zich af of de overheid lelijke mensen niet positief zou moeten discrimineren, omdat zij net als andere minderheidsgroepen achterbijven op de arbeidsmarkt.

    Plastische chirurgie
    Een andere mogelijkheid is plastische chirurgie. Volgens Hamermesh wegen de kosten van plastische chirurgie voor lelijke mensen niet op tegen de voordelen die hen dat kan opleveren.

    Uit onderzoek blijkt volgens hem tevens dat bedrijven die mooie mensen op hun verkoopafdeling laten werken, beduidend meer omzet behalen dan bedrijven waar geen fraaie exemplaren op die afdeling werken. Schoonheid speelt overigens bij mannen een nog grotere rol dan bij vrouwelijke werknemers, zegt de econoom.
     
    Niet uit te roeien
    Hamermesh denkt dat de bevoordeling van mooie mensen op het werk niet uit te roeien is. "Mooie mensen zullen in het voordeel blijven, zowel op het gebied van geld als bij andere zaken. Lelijke mensen blijven in het nadeel", voorspelt hij.

    Hamermesh
    Hamermesh heeft onder meer lesgegeven op de Harvard University en aan universiteiten in Europa, Azië en Australië. Hij is onder meer gespecialiseerd in ongebruikelijke toepassingen van arbeidseconomie, zoals de invloed van slaap en schoonheid en de relatie tussen zelfmoord en werk. (anp/sam)

    14-04-2010 om 15:51 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS willen gsm's inzetten tegen chemische aanval

    VS willen gsm's inzetten tegen chemische aanval

    Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) werkt aan plannen om smartphones in te zetten tegen terroristen. Het wil gsm's voortaan uitrusten met chips die gevaarlijke chemicaliën kunnen detecteren om de veiligheidsdiensten op de hoogte te brengen.

    Het lijkt science fiction, maar het is het DHS menens met Cell-All, het project dat elke gsm-gebruiker in een wandelend meldpunt van gevaarlijke chemicaliën moet veranderen. "We willen een lichte, goedkope en zuinige chip ontwikkelen", zegt Stephen Dennis, die het project leidt. "Net zoals het antivirusprogramma op de computer op de achtergrond werkt en alarm slaat als het een verdachte activiteit bespeurd, zo 'snuift' Cell-All regelmatig de omringende lucht af op zoek naar bepaalde volatiele chemische stoffen."

    Wordt er zo'n stof gedetecteerd, dan kan het toestel op twee manieren reageren. Voor persoonlijke bedreigingen, zoals een te hoge CO-concentratie in de lucht, slaat de gsm alarm door middel van een trilling of geluid. Ook een sms-bericht of telefoontje naar de familie is mogelijk. Voor een grootschalige dreiging, zoals een aanval met gifgas, stuurt de gsm meteen alle gegevens, zoals het tijdstip, de locatie en de aard van de dreiging door naar een centrale van de overheid.

    Cell-All heeft al ontwikkelingscontracten afgesloten met fabrikanten als Qualcomm, LG, Apple, en Samsung en hoopt nog dit jaar enkele tientallen prototypes klaar te hebben. Dennis is zich ervan bewust dat het nog enkele jaren kan duren voor de chips in productietoestellen geïntegreerd zijn, maar hij is ervan overtuigd dat succes een kwestie van tijd is. Net zoals Bill Gates ooit droomde van een computer op elke bureau, is Dennis er zeker van dat er op termijn een chemische sensor in elke vestzak of handtas komt. (IPS/adb)

    14-04-2010 om 15:41 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Steviaplant goedgekeurd als zoetstof"

    "Steviaplant goedgekeurd als zoetstof"

    De Europese voedselautoriteit EFSA heeft een positief wetenschappelijk advies gegeven over het gebruik van stevioglycosiden, het zoete deel van de steviaplant. Dat betekent dat EFSA stevia-onderdelen veilig acht voor het gebruik in voeding en dranken.

    De maximale dagelijkse inname, nodig voor een veilige consumptie, werd bepaald op 4 mg per kilo per dag. Eerder werd stevia en de afgeleide zoetstof Truvia al goedgekeurd in de Verenigde Staten en in Frankrijk, waar het al in tal van voedingsmiddelen en lightdranken wordt gebruikt, zo meldt producent Cargill in een persbericht.

    200 keer zoeter
    Het wetenschappelijk advies geldt voor steviolglycosiden, waaronder stevioside, rebaudioside A, rebaudioside C, dulcoside A, rubusoside, steviolbioside, rebaudioside B.  Truvia is gemaakt van rebiana, bestaat voor 97 procent uit rebaudioside A  en smaakt 200 keer zoeter dan suiker.

    "Het biedt voedings- en drankenproducenten een nieuwe waaier aan keuzes voor de ontwikkeling van producten met een zoetstof van natuurlijke oorsprong zonder calorieën", aldus nog het persbericht.

    Mijlpaal
    "Dit is een erg belangrijke mijlpaal op weg naar de Europese goedkeuring van steviolglycosiden. We kijken er naar uit om onze klanten in de voedings- en drankensector Truvia rebiana te kunnen aanbieden. Deze zoetstof is geschikt voor gebruik in voedingsmiddelen, dranken en confiserie en is aldus een innovatie voor hun merken.

    De Europese consumenten zullen een ruimere keuze hebben bij het beperken van het suiker- en caloriegehalte in hun dieet", zegt Zanna McFerson, Assistant Vice President bij Cargill Health and Nutrition.

    Test
    Twee jaar geleden werd een uitgebreid veiligheidsprogramma uitgebreid getoetst in het wetenschappelijke tijdschrift 'Food and chemical Toxicology journal'. Professor Andrew Renwick, professor geneeskunde aan de Universiteit van Southampton werkte mee aan het onderzoek.

    "Het positieve wetenschappelijke advies van de EFSA bevestigt dat het uitgebreide onderzoek naar rebiana het veilige gebruik ervan in voeding en dranken heeft aangetoond."

    Andere landen
    Behalve in de VS en Frankrijk, worden zoetstoffen op basis van stevia ook toegelaten in Argentinië, Australië, Brazilië, China, Colombia Japan, Korea, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Paraguay, Peru, Rusland, Zwitserland, Taiwan, Turkije, Oekraïne en Uruguay. (edp)

    14-04-2010 om 15:36 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter, apotheker en patiënt schuldig aan medicatieblunder in Lanaken

    Dokter, apotheker en patiënt schuldig aan medicatieblunder in Lanaken


    De rechter in Tongeren is verdeeld over de schuld in een zaak over een medicatieblunder. Een apotheker uit Lanaken wordt daarbij het zwaarst gestraft. Hij moet de helft van de gevorderde provisionele schadevergoeding van 4.627 euro betalen. De dokter en zijn patiënte, die als burgerlijke partij optrad, zijn ieder voor 25 procent schuldig.
     
    De feiten dateren van april 2005. Een Tongerse dokter verhoogde de medicatie van zijn patiënte van drie capsules per week naar zes capsules per week. Daarbovenop vergistte hij zich nogmaals en maakte er zes capsules per dag van.
     
    De apotheker merkte die vergissing niet op en volgde de arts blindelings. De patiënte, die achteraf een maagspoeling moest ondergaan, had volgens de rechter eveneens moeten opmerken dat de dosering veel te hoog was. (belga/ypu)

    13-04-2010 om 12:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaslokalen zitten vol met schadelijke stoffen

    Klaslokalen zitten vol met schadelijke stoffen

    klaslokalen zitten vol met schadelijke stoffen

    06:31 Honderd procent van de Vlaamse klaslokalen wordt te weinig verlucht. Hierdoor komen CO2, fijn stof en heel wat andere schadelijke stoffen er in ongezonde hoeveelheden voor.

    VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, voerde een onderzoek uit in 90 klaslokalen van lagere scholen in heel Vlaanderen.

    In álle klaslokalen werd de richtwaarde voor CO2 (492 ppm) overschreden. “Op één plaats stelden we zelfs een piekconcentratie van 5.000 ppm vast”, zegt onderzoekster Marianne Stranger. “CO2 is niet giftig, maar de stof leidt wel tot vermoeidheid en concentratiestoornissen.”

    Ook de hoeveelheid fijn stof en andere schadelijke stoffen ligt in bepaalde klassen hoger dan de voorgeschreven richtlijnen.

    Irritaties

    “In 94 procent van de klassen werd een te hoge concentratie aan formaldehyde gemeten. Deze stof komt vrij bij het gebruik van onder andere lijm of detergenten. Ze kan irritaties en ontstekingen van de bovenste luchtwegen veroorzaken en bij blootstelling aan hoge dosissen ook kankerverwekkend zijn.”

    Door klaslokalen meer te verluchten, kan het probleem volgens VITO grotendeels verdwijnen.

    13-04-2010 om 11:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker door nachtelijk wc-bezoek?

    Kanker door nachtelijk wc-bezoek?

    De oorzaken van kanker zijn talrijk. Ook een nachtelijk wc-bezoek zou een risico betekenen. Waarom? Omdat het plotse kunstlicht na een periode van duisternis lichamelijke veranderingen veroorzaakt die tot kanker kunnen leiden. Dat zeggen Britse en Israëlische wetenschappers.

    "Als je lichaam vanuit de nacht wordt blootgesteld aan licht, dan worden extra cellen aangemaakt die dienen om kankercellen te vormen. Die enkele tellen tijdens een nachtelijk wc-bezoek zijn voldoende om dat mechanisme op te starten", aldus de wetenschappers.

    Testen op muizen
    De wetenschappers kwamen tot die conclusie door testen met muizen. De beestjes werden in het donker gehouden. Een helft werd een uur lang blootgesteld aan kunstlicht, de andere groep niet. Bij de eerste groep werden veranderingen vastgesteld in de hersencellen verantwoordelijk voor het circadiaanse ritme (de biologische klok). In de tweede groep waren die veranderingen afwezig.

    Nachtlampje
    "Als mensen 's nachts naar het toilet moeten, laten ze best het licht uit", adviseert dr Rachel Ben-Shlomo van de universiteit van Haifa. "We geloven dat elk kunstmatig licht gedurende de nacht een invloed heeft op de biologische klok. Het is een heel gevoelig mechanisme."

    Om niet van de trap te donderen, kan je wel elektrische nachtlichtjes gebruiken. "Die zijn veilig en kunnen dienen als alternatief", aldus Ben-Shlomo, die wel toegeeft dat verder onderzoek noodzakelijk is.

    Borst- en prostaatkanker
    Het is niet de eerste keer dat de link wordt gelegd tussen kunstlicht tijdens de nacht en kanker. Eerder bleek ook al dat er meer borst- en prostaatkanker voorkomt bij werknemers die tijdens nachtshiften aan kunstlicht worden blootgesteld. (edp)

    12-04-2010 om 18:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie voor grotere borsten bemoeilijkt diagnose kanker

    Injectie voor grotere borsten bemoeilijkt diagnose kanker


    De injectie met Macrolane die vrouwen grotere borsten geeft, kan kwaadaardige tumoren maskeren en vrouwen knobbels en pijn bezorgen. Daarvoor waarschuwt een recent onderzoek.

    Pijn en knobbels
    Een injecties met de gel Macrolane duurt 45 minuten en kan je borsten met één cupmaat vergroten. Nu blijkt echter uit recent onderzoek bij 20 vrouwen die deze behandeling ondergingen dat zestien van hen 44 klachten hadden over pijn en knobbels. Drie vrouwen moesten achteraf een reconstructieve operatie ondergaan en de chemische stof uit hun lichaam laten verwijderen. Bij de vrouwen die snel na de injectie een mammografie lieten nemen, bleek dat de vorming van kankercellen minder zichtbaar was.

    Kanker
    Onderzoeker en plastisch chirurg Barry Miller waarschuwt dat er nog niet genoeg onderzoek gebeurde naar Macrolane. Deze stof bestaat uit hyaluronisch zuur dat zich bindt met water in het lichaamsweefsel om zo volume te krijgen. "Het effect van deze stof blijft 18 maanden, maar Macrolane heeft een impact op de diagnose van borstkanker. De borsten zijn een erg speciaal gebied, door de actieve hormonen zijn ze gevoeliger voor kwaadaardige tumoren." Een patiënte klaagde ook dat na drie maanden de Macrolane knobbeltjes vormde in haar borsten.

    Altijd risico's
    Snelle plastische ingrepen worden steeds populairder. In Groot-Brittannië steeg het gebruik van zogenaamde fillers als Macrolane met een kwart. "Mensen die hun borsten met deze stof laten injecteren moeten gewaarschuwd worden dat knobbels zich kunnen vormen", aldus Miller. Een woordvoerder van Q-Med, de Zweedse fabrikant van Macrolane: "Het bedrijf pakt de problemen door het gebruik van deze stof aan. Alle esthetische ingrepen houden een bepaald risico in, G-Med probeert dat tot een minimum te herleiden." (ep)

    12-04-2010 om 17:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde

    Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde


    Wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen hebben het mogelijk gemaakt om te studeren via de iPhone. Ze ontwikkelden samen met hun Peruviaanse collega's een nieuwe leeromgeving voor gebruik in afgelegen gebieden.

    Vanaf vrijdag stellen ze een demosite open. Na de demonstratiefase stellen ze de broncode gratis ter beschikking. "Ontwikkelingslanden kampen vaak met een tekort aan getraind personeel en een gebrekkige infrastructuur om mensen bij te scholen", zegt Inge de Waard van ITG.

    "Ontwikkelingslanden doen daarbij vooral beroep op mobiele telefoons om mensen in afgelegen gebieden te kunnen bereiken. Daarom zochten de experts van het ITG, samen met hun Peruviaanse collega's in Lima, naar een gratis manier om gezondheidswerkers via hun smartphone bij te scholen."

    Concreet werd een online leerplatform toegankelijk gemaakt voor smartphones. Op die manier kan iedereen over de hele wereld de toepassing gebruiken voor eigen doeleinden. Zowel ngo's en kleine organisaties als bedrijven kunnen nu een volwaardige leeromgeving aanbieden.

    Zelf gebruiken de onderzoekers het systeem om gezondheidswerkers van twintig klinieken uit heel Peru een extra opleiding te geven. Zij behandelen 70 procent van alle patiënten in Peru die met het aidsvirus besmet zijn. (belga/mvdb)

    12-04-2010 om 16:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterlijke interpretatie religie maakt depressief

    Letterlijke interpretatie religie maakt depressief

    Wie letterlijk aan religieuze teksten vasthoudt of die omwille van het letterlijk lezen van de teksten verwerpt, maakt meer kans op depressieve gevoelens dan wie er symbolisch mee omgaat.

    Dat betekent dat niet zozeer de religie op zich, maar wel de wijze waarop men ermee omgaat een invloed heeft op het geestelijk welbevinden van de gelovige, zo stelt de Leuvense godsdienstpsychologe Jessie Dezutter (KUL) in haar doctoraat die de relatie tussen religie en geestelijke gezondheid onderzocht. Over het algemeen is er wel sprake van een positieve invloed van religie op de persoon.

    Stress
    "Als er al een positief of negatief verband kan worden vastgesteld, is dat afhankelijk van bepaalde aspecten van religie en geestelijke gezondheid en vooral van de situatie waarin de persoon zich bevindt".
     
    Uit haar studie blijkt bijvoorbeeld dat het verband sterker is bij wie geconfronteerd wordt met hoge stressniveaus, zoals bijvoorbeeld chronische pijnpatiënten.
     
    Algemeen positief
    "Over het algemeen is er sprake van een positief verband. Iemand met een positief godsbeeld zal inderdaad een hoger niveau van welbevinden hebben. Religie blijkt ook een buffer te vormen voor de invloed van pijn. Dat betekent niet noodzakelijk dat de patiënt minder pijn heeft, maar wel dat hij desondanks tevredener is over zijn leven", aldus de onderzoekster. (belga/edp)

    12-04-2010 om 13:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

    Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

    Experts waarschuwden afgelopen weekend op een congres rond infectieziekten in Wenen voor de opmars van een nieuwe superbacterie. Ze blijkt niet alleen resistent voor de bekende antibiotica, in Nederland is ook 80 procent van het kippenvlees ermee besmet. In België zou tot 10 procent van de bevolking al drager zijn. Dat schrijft De Morgen.

    Professor
Herman Goossens trekt aan de alarmbel.
    Professor Herman Goossens trekt aan de alarmbel.

    "Dit is een veel groter probleem dan de bekende ziekenhuisbacterie", vreest professor microbiologie Herman Goossens (UZA), de Belgische expert ter zake. Het gaat om de zogenaamde esbl-vormende bacteriën. Die produceren stoffen die belangrijke antibiotica zoals penicilline, amoxicilline en cefalosporinen inactiveren, waardoor de bacteriën ongevoelig worden voor die behandelingen. De resistentie komt bovendien vooral voor bij de bacterie E. coli, een erg frequente darmbacterie bij de mens.
     
    Blaasontsteking
    Bij vrouwen veroorzaakt de resistente bacterie een blaasontsteking die nog moeilijk te behandelen valt. Bij ziekenhuispatiënten kunnen de gevolgen van een besmetting veel ernstiger zijn: van long- en darmontstekingen tot infecties van wonden en bloed. Goossens is pessimistisch. "Het goede nieuws is dat het nog vrij zeldzaam is, maar ik vrees dat we dit nog zeer moeilijk onder controle gaan krijgen. De aanpak van mrsa is vergeleken met esbl-bacteriën een lachertje." (belga/kh)

    12-04-2010 om 13:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen pardon meer voor roken in eetcafés

    Geen pardon meer voor roken in eetcafés

    Hoewel nog lang niet alle horecazaken een controleur over de vloer kregen, is de gedoogperiode voor het roken in eetcafés voorbij. Volksgezondheid kondigde begin dit jaar aan dat ze in de eerste drie maanden zoveel mogelijk eetcafés een preventief bezoek zou brengen. Maar zover is ze niet geraakt.

    "We schatten dat zo'n 10.000 eetgelegenheden onder het nieuwe rookverbod vallen en ik vermoed dat we 8.000 tot 9.000 cafés bezocht hebben", zegt Paul Vandenmeerssche van Volksgezondheid.
     
    Veel van die horecazaken hebben de controleurs afgewacht om maatregelen te nemen, maar de eetcafés die nog geen bezoek kregen, kunnen maar beter meteen hun asbakken weghalen, want de gedoogperiode, waarin vooral informatie en advies gegeven werd, is definitief voorbij. "We hebben nooit beloofd dat we eerst overal een vrijblijvende inspectie zouden uitvoeren", zegt Vandenmeerssche.
     
    Cijfers over het aantal inbreuken en het aantal cafés dat voor de bereide maaltijden - en tegen de rokers - gekozen heeft, zijn er nog niet, schrijven de Coreleokranten. "We werken aan een eerste rapport voor de minister van Volksgezondheid. Zij zal de resultaten bekendmaken", zegt Vandenmeerssche. (belga/vsv)

    12-04-2010 om 13:18 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk

    Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk


    De Britse overheid waarschuwt plastische chirurgen voor bepaalde borstimplantaten, vervaardigd in Frankrijk en wereldwijd verkocht, die twee keer meer kans op explosie lopen dan standaardprotheses. De meldt de Daily Express.

    De implantaten kunnen scheuren en een toxische reactie veroorzaken. Er werd een niet toegelaten silliconengel gebruikt bij de productie ervan. 45.000 vrouwen over de hele wereld zouden een borstvergroting met deze implantaten ondergaan hebben. De verantwoordelijke Franse fabriek Poly Implant Prothese is inmiddels gesloten.

    De Franse overheid heeft de verkoop van de PIP-implantaten verboden maar negentig procent was toen al de deur uit. Dames die met de protheses in aanraking kwamen, wordt aangeraden kalm te blijven en contact op te nemen met hun behandelende geneesheer om de implantaten te laten verwijderen. (jv)

    12-04-2010 om 12:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!