bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker door nachtelijk wc-bezoek?

    Kanker door nachtelijk wc-bezoek?

    De oorzaken van kanker zijn talrijk. Ook een nachtelijk wc-bezoek zou een risico betekenen. Waarom? Omdat het plotse kunstlicht na een periode van duisternis lichamelijke veranderingen veroorzaakt die tot kanker kunnen leiden. Dat zeggen Britse en Israëlische wetenschappers.

    "Als je lichaam vanuit de nacht wordt blootgesteld aan licht, dan worden extra cellen aangemaakt die dienen om kankercellen te vormen. Die enkele tellen tijdens een nachtelijk wc-bezoek zijn voldoende om dat mechanisme op te starten", aldus de wetenschappers.

    Testen op muizen
    De wetenschappers kwamen tot die conclusie door testen met muizen. De beestjes werden in het donker gehouden. Een helft werd een uur lang blootgesteld aan kunstlicht, de andere groep niet. Bij de eerste groep werden veranderingen vastgesteld in de hersencellen verantwoordelijk voor het circadiaanse ritme (de biologische klok). In de tweede groep waren die veranderingen afwezig.

    Nachtlampje
    "Als mensen 's nachts naar het toilet moeten, laten ze best het licht uit", adviseert dr Rachel Ben-Shlomo van de universiteit van Haifa. "We geloven dat elk kunstmatig licht gedurende de nacht een invloed heeft op de biologische klok. Het is een heel gevoelig mechanisme."

    Om niet van de trap te donderen, kan je wel elektrische nachtlichtjes gebruiken. "Die zijn veilig en kunnen dienen als alternatief", aldus Ben-Shlomo, die wel toegeeft dat verder onderzoek noodzakelijk is.

    Borst- en prostaatkanker
    Het is niet de eerste keer dat de link wordt gelegd tussen kunstlicht tijdens de nacht en kanker. Eerder bleek ook al dat er meer borst- en prostaatkanker voorkomt bij werknemers die tijdens nachtshiften aan kunstlicht worden blootgesteld. (edp)

    12-04-2010 om 18:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie voor grotere borsten bemoeilijkt diagnose kanker

    Injectie voor grotere borsten bemoeilijkt diagnose kanker


    De injectie met Macrolane die vrouwen grotere borsten geeft, kan kwaadaardige tumoren maskeren en vrouwen knobbels en pijn bezorgen. Daarvoor waarschuwt een recent onderzoek.

    Pijn en knobbels
    Een injecties met de gel Macrolane duurt 45 minuten en kan je borsten met één cupmaat vergroten. Nu blijkt echter uit recent onderzoek bij 20 vrouwen die deze behandeling ondergingen dat zestien van hen 44 klachten hadden over pijn en knobbels. Drie vrouwen moesten achteraf een reconstructieve operatie ondergaan en de chemische stof uit hun lichaam laten verwijderen. Bij de vrouwen die snel na de injectie een mammografie lieten nemen, bleek dat de vorming van kankercellen minder zichtbaar was.

    Kanker
    Onderzoeker en plastisch chirurg Barry Miller waarschuwt dat er nog niet genoeg onderzoek gebeurde naar Macrolane. Deze stof bestaat uit hyaluronisch zuur dat zich bindt met water in het lichaamsweefsel om zo volume te krijgen. "Het effect van deze stof blijft 18 maanden, maar Macrolane heeft een impact op de diagnose van borstkanker. De borsten zijn een erg speciaal gebied, door de actieve hormonen zijn ze gevoeliger voor kwaadaardige tumoren." Een patiënte klaagde ook dat na drie maanden de Macrolane knobbeltjes vormde in haar borsten.

    Altijd risico's
    Snelle plastische ingrepen worden steeds populairder. In Groot-Brittannië steeg het gebruik van zogenaamde fillers als Macrolane met een kwart. "Mensen die hun borsten met deze stof laten injecteren moeten gewaarschuwd worden dat knobbels zich kunnen vormen", aldus Miller. Een woordvoerder van Q-Med, de Zweedse fabrikant van Macrolane: "Het bedrijf pakt de problemen door het gebruik van deze stof aan. Alle esthetische ingrepen houden een bepaald risico in, G-Med probeert dat tot een minimum te herleiden." (ep)

    12-04-2010 om 17:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde

    Studeer via iPhone aan Instituut voor Tropische Geneeskunde


    Wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen hebben het mogelijk gemaakt om te studeren via de iPhone. Ze ontwikkelden samen met hun Peruviaanse collega's een nieuwe leeromgeving voor gebruik in afgelegen gebieden.

    Vanaf vrijdag stellen ze een demosite open. Na de demonstratiefase stellen ze de broncode gratis ter beschikking. "Ontwikkelingslanden kampen vaak met een tekort aan getraind personeel en een gebrekkige infrastructuur om mensen bij te scholen", zegt Inge de Waard van ITG.

    "Ontwikkelingslanden doen daarbij vooral beroep op mobiele telefoons om mensen in afgelegen gebieden te kunnen bereiken. Daarom zochten de experts van het ITG, samen met hun Peruviaanse collega's in Lima, naar een gratis manier om gezondheidswerkers via hun smartphone bij te scholen."

    Concreet werd een online leerplatform toegankelijk gemaakt voor smartphones. Op die manier kan iedereen over de hele wereld de toepassing gebruiken voor eigen doeleinden. Zowel ngo's en kleine organisaties als bedrijven kunnen nu een volwaardige leeromgeving aanbieden.

    Zelf gebruiken de onderzoekers het systeem om gezondheidswerkers van twintig klinieken uit heel Peru een extra opleiding te geven. Zij behandelen 70 procent van alle patiënten in Peru die met het aidsvirus besmet zijn. (belga/mvdb)

    12-04-2010 om 16:03 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterlijke interpretatie religie maakt depressief

    Letterlijke interpretatie religie maakt depressief

    Wie letterlijk aan religieuze teksten vasthoudt of die omwille van het letterlijk lezen van de teksten verwerpt, maakt meer kans op depressieve gevoelens dan wie er symbolisch mee omgaat.

    Dat betekent dat niet zozeer de religie op zich, maar wel de wijze waarop men ermee omgaat een invloed heeft op het geestelijk welbevinden van de gelovige, zo stelt de Leuvense godsdienstpsychologe Jessie Dezutter (KUL) in haar doctoraat die de relatie tussen religie en geestelijke gezondheid onderzocht. Over het algemeen is er wel sprake van een positieve invloed van religie op de persoon.

    Stress
    "Als er al een positief of negatief verband kan worden vastgesteld, is dat afhankelijk van bepaalde aspecten van religie en geestelijke gezondheid en vooral van de situatie waarin de persoon zich bevindt".
     
    Uit haar studie blijkt bijvoorbeeld dat het verband sterker is bij wie geconfronteerd wordt met hoge stressniveaus, zoals bijvoorbeeld chronische pijnpatiënten.
     
    Algemeen positief
    "Over het algemeen is er sprake van een positief verband. Iemand met een positief godsbeeld zal inderdaad een hoger niveau van welbevinden hebben. Religie blijkt ook een buffer te vormen voor de invloed van pijn. Dat betekent niet noodzakelijk dat de patiënt minder pijn heeft, maar wel dat hij desondanks tevredener is over zijn leven", aldus de onderzoekster. (belga/edp)

    12-04-2010 om 13:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

    Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

    Experts waarschuwden afgelopen weekend op een congres rond infectieziekten in Wenen voor de opmars van een nieuwe superbacterie. Ze blijkt niet alleen resistent voor de bekende antibiotica, in Nederland is ook 80 procent van het kippenvlees ermee besmet. In België zou tot 10 procent van de bevolking al drager zijn. Dat schrijft De Morgen.

    Professor
Herman Goossens trekt aan de alarmbel.
    Professor Herman Goossens trekt aan de alarmbel.

    "Dit is een veel groter probleem dan de bekende ziekenhuisbacterie", vreest professor microbiologie Herman Goossens (UZA), de Belgische expert ter zake. Het gaat om de zogenaamde esbl-vormende bacteriën. Die produceren stoffen die belangrijke antibiotica zoals penicilline, amoxicilline en cefalosporinen inactiveren, waardoor de bacteriën ongevoelig worden voor die behandelingen. De resistentie komt bovendien vooral voor bij de bacterie E. coli, een erg frequente darmbacterie bij de mens.
     
    Blaasontsteking
    Bij vrouwen veroorzaakt de resistente bacterie een blaasontsteking die nog moeilijk te behandelen valt. Bij ziekenhuispatiënten kunnen de gevolgen van een besmetting veel ernstiger zijn: van long- en darmontstekingen tot infecties van wonden en bloed. Goossens is pessimistisch. "Het goede nieuws is dat het nog vrij zeldzaam is, maar ik vrees dat we dit nog zeer moeilijk onder controle gaan krijgen. De aanpak van mrsa is vergeleken met esbl-bacteriën een lachertje." (belga/kh)

    12-04-2010 om 13:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen pardon meer voor roken in eetcafés

    Geen pardon meer voor roken in eetcafés

    Hoewel nog lang niet alle horecazaken een controleur over de vloer kregen, is de gedoogperiode voor het roken in eetcafés voorbij. Volksgezondheid kondigde begin dit jaar aan dat ze in de eerste drie maanden zoveel mogelijk eetcafés een preventief bezoek zou brengen. Maar zover is ze niet geraakt.

    "We schatten dat zo'n 10.000 eetgelegenheden onder het nieuwe rookverbod vallen en ik vermoed dat we 8.000 tot 9.000 cafés bezocht hebben", zegt Paul Vandenmeerssche van Volksgezondheid.
     
    Veel van die horecazaken hebben de controleurs afgewacht om maatregelen te nemen, maar de eetcafés die nog geen bezoek kregen, kunnen maar beter meteen hun asbakken weghalen, want de gedoogperiode, waarin vooral informatie en advies gegeven werd, is definitief voorbij. "We hebben nooit beloofd dat we eerst overal een vrijblijvende inspectie zouden uitvoeren", zegt Vandenmeerssche.
     
    Cijfers over het aantal inbreuken en het aantal cafés dat voor de bereide maaltijden - en tegen de rokers - gekozen heeft, zijn er nog niet, schrijven de Coreleokranten. "We werken aan een eerste rapport voor de minister van Volksgezondheid. Zij zal de resultaten bekendmaken", zegt Vandenmeerssche. (belga/vsv)

    12-04-2010 om 13:18 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk

    Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk


    De Britse overheid waarschuwt plastische chirurgen voor bepaalde borstimplantaten, vervaardigd in Frankrijk en wereldwijd verkocht, die twee keer meer kans op explosie lopen dan standaardprotheses. De meldt de Daily Express.

    De implantaten kunnen scheuren en een toxische reactie veroorzaken. Er werd een niet toegelaten silliconengel gebruikt bij de productie ervan. 45.000 vrouwen over de hele wereld zouden een borstvergroting met deze implantaten ondergaan hebben. De verantwoordelijke Franse fabriek Poly Implant Prothese is inmiddels gesloten.

    De Franse overheid heeft de verkoop van de PIP-implantaten verboden maar negentig procent was toen al de deur uit. Dames die met de protheses in aanraking kwamen, wordt aangeraden kalm te blijven en contact op te nemen met hun behandelende geneesheer om de implantaten te laten verwijderen. (jv)

    12-04-2010 om 12:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organen zonder toestemming verwijderd door blunder Britse gezondheidszorg

    Organen zonder toestemming verwijderd door blunder Britse gezondheidszorg


    Door een fout met het computersysteem van de Britse gezondheidszorg werd de wens in verband met orgaandonatie van 800.000 Britten verkeerd opgeslagen. Ongeveer 20 gezinnen gaven zo toestemming voor donatie op basis van verkeerde informatie na het overlijden van een familielid.

    Slecht archief
    Momenteel loopt een onderzoek naar 45 overleden individuen waarbij een beslissing op basis van de verkeerde informatie genomen werd. Joyce Robins van de drukkingsgroep Patient Concern: "De Britse overheid heeft een slecht archief van zijn data. Het is gruwelijk dat zulke gevoelige details zo slecht behandeld werden. "

    Details
    Donoren moeten in het Verenigd Koninkrijk niet alleen toestemming geven voor een donatie, ze moeten ook meer specifieke bepalingen vastleggen. Velen hebben namelijk een strikte visie over wat ze willen afstaan. Zo willen velen niet dat hun ogen gebruikt worden of dat ze hun lichaam afstaan aan de wetenschap. Deze details werden per ongeluk verwijderd in 1999.

    De fout kwam vorig jaar aan het licht toen de gezondheidszorg brieven stuurde naar nieuwe donoren om de details omtrent hun donatie te bevestigen, velen antwoordden dat de informatie niet klopte. Zo ontdekte de gezondheidszorg fouten in 800.000 dossiers. Bij de helft werd dit al rechtgezet, maar de andere helft moet nog gecontacteerd worden. Het is illegaal in Groot-Brittannië om organen te verwijderen bij patiënten zonder toestemming van de familie.

    Familie
    De Britse minister van Gezondheid Andy Burnham: "De donatie werd steeds besproken met de achtergebleven familieleden voor er beslissingen werden gemaakt. Het is dus belangrijk dat mensen die willen doneren hun wensen met hun gezin bespreken." (ep)

    11-04-2010 om 14:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw vaccin geneest huidkanker

    Nieuw vaccin geneest huidkanker


    Een nieuw vaccin is het laatste redmiddel van patiënten met huidkanker. De Sunday Telegraph meldt dat onderzoekers volop bezig zijn met de ontwikkeling ervan.

    Vergevorderd
    Want volgens de krant wordt er momenteel een vaccin ontwikkeld dat zelfs patiënten die een vergevorderd melanoom hebben, moet kunnen genezen. Dat valt volgens de bedenkers de tumoren aan zonder de gezonde cellen te treffen en versterkt de respons van ons lichaam als zich huidkanker voordoet.

    Duizenden levens
    Howard Kaufman van het Rush University Medical Centre in Chicago zegt: "Onze studie toont duidelijk aan dat we een remedie kunnen hebben gevonden voor patiënten die een vergevorderd melanoom hebben en een medicijn dat anderen kan helpen. Dit zal elk jaar duizenden levens redden."

    Volledige genezing
    Bij proeven op een vijftigtal patiënten die leden aan huidkanker in een vergevorderd stadium en die volgens artsen nog maar negen maanden te leven hadden, bleek dat 16 procent van hen dankzij het vaccin volledig genazen en nu al drie tot vier jaar geen terugval vertonen. Bij 28 procent van de proefkonijnen was de grootte van de tumoren gehalveerd.

    Markt
    Gehoopt wordt dat het vaccin binnen vijf jaar op de markt kan komen en inderdaad een remedie zal zijn voor de snelst groeiende kankervorm in vele westerse landen - al roepen sommige deskundigen wel op tot voorzichtigheid met de claims van professor Kaufman. (belga/ep)

    11-04-2010 om 12:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijkwade van Turijn tentoongesteld

    Lijkwade van Turijn tentoongesteld


    Het is een beetje een afscheidscadeautje voor de 77-jarige aartsbisschop van Turijn, kardinaal Severino Poletto, voor wie paus Benedictus XVI naar verwachting in deze zomer een opvolger benoemt. Tien jaar na de laatste expositie wordt de 'Sindone', de lijkwade van de Italiaanse stad, vanaf zaterdag tot 23 mei weer tentoongesteld voor publiek.

    Paus Benedictus XVI zal op 2 mei het linnen doek bezichtigen, waarin de afdruk van Jezus Christus te zien zou zijn. Hij zou na zijn dood in deze lijkwade zijn gewikkeld.

    Er worden twee miljoen bezoekers verwacht voor het evenement. Ruim anderhalf miljoen pelgrims hebben hun, gratis, bezoek al gereserveerd. Kardinaal Poletto benadrukt dat de expositie een religieus karakter heeft en distantieert zich van iedere commerciële uitbuiting ervan. Zo heeft de kerk niets te maken met de speciale brillen, die te koop worden aangeboden en waarmee de afbeelding op het doek beter te zien zou zijn. (anp/jv)

    11-04-2010 om 12:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer werknemers blijven ziek thuis

    Steeds meer werknemers blijven ziek thuis

    Een oorzaak van het stijgende ziekteverzuim is de toegenomen werkdruk.

    Werknemers blijven steeds meer weg van het werk omdat ze ziek zijn of een ongeval hebben gehad. Vorig jaar steeg het algemene verzuimcijfer naar 5,58 procent, na 5,3 procent in 2008, blijkt uit gegevens van hr-dienstverlener Securex.

    Het ziekteverzuim kostte de werkgevers vorig jaar ongeveer 10,7 miljard euro, tegen 10,5 miljard in 2008. De stijging is te wijten aan de bedienden. Mogelijk steeg het ziekteverzuim bij hen ten gevolge van de toegenomen werkdruk door de crisismaatregelen, zo luidt het.
     
    De arbeiders daarentegen lieten een daling van het ziekteverzuim optekenen. Zij hadden immers meer reden om voor hun baan te vrezen.
     
    Vooral het langdurige verzuim liep in 2009 opnieuw op. Ook stijgt het aantal keren per jaar dat mensen zich ziek melden: in 2001 gemiddeld 0,86 keer, in 2009 al 1,18 keer. Voorts zijn oudere werknemers vaker lang afwezig, jongeren vaker voor eventjes.
     
    Securex bekeek een representatieve steekproef van ruim 25.000 werkgevers en 251.000 werknemers uit de privésector. (belga/vsv)

    10-04-2010 om 16:13 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst vier vrouwen in de ruimte

    Voor het eerst vier vrouwen in de ruimte

    Deze week groeit de vrouwelijke bevolking in de ruimte uit tot vier. Nooit eerder waren zoveel vrouwelijke astronauten tegelijk in de ruimte.

    Nasa wil deze week drie vrouwelijke astronauten laten vertrekken naar het ISS. Momenteel bevindt zich al één vrouw in de ruimte met een Russische capsule.

    De Amerikaanse Dorothy Metcalf-Lindenburger en Stephanie Wilson vertrekken normaal deze week naar de ruimte met space shuttle Discovery. De 43-jarige Wilson was in 2006 de tweede zwarte vrouw in de ruimte. Ze hoopt dat ze de weg kunnen vrijmaken voor meer vrouwen in de ruimte.

    De derde astronaute is de Japanse Naoko Yamazaki. Zij is de tweede Japanse vrouw in de ruimte. De Amerikaanse Tracy Caldwell Dyson is de vierde astronaute, die nu al in een baan rond de Aarde vliegt. De Amerikaanse crew zal 13 dagen in de ruimte doorbrengen. (gb)

    10-04-2010 om 16:09 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie van Montréal analyseert "zeep van Holocaust"

    Politie van Montréal analyseert "zeep van Holocaust"

    De politie van Montréal analyseert in het laboratorium een stuk zeep dat bij een brocanteur in beslag werd genomen om na te gaan of het gemaakt is van vet van slachtoffers van de Holocaust, zoals de verkoper beweert. De resultaten van de laboratoriumtests worden in de loop van de komende dagen verwacht.

    De zeep, waarin een hakenkruis gegraveerd is, werd vorige week bij de verkoper van rommel in beslag genomen, nadat Joodse organisaties een klacht hadden ingediend.
     
    300 dollar
    Volgens de openbare omroep CBC is de brocanteur zelf van Joodse afkomst en zegt hij dat hij de zeep van een oud-strijder gekocht heeft. Het stuk zeep werd voor 300 dollar te koop aangeboden.

    "Enkel probeersels"
    De meeste specialisten van de Holocaust verwerpen de stelling dat de nazi's op industriële schaal zeep vervaardigd zouden hebben op basis van resten van slachtoffers van de vernietigingskampen, ook al bestaan er bewijzen dat ze dit geprobeerd hebben. (belga/edp)

    10-04-2010 om 16:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar lijdt 1 op 2 aan hooikoorts

    Binnen 20 jaar lijdt 1 op 2 aan hooikoorts

    De helft van de bevolking kan de komende 20 jaar aan hooikoorts lijden, zo waarschuwen Britse experts. De toenemende luchtvervuiling in de steden voedt de symptomen van niezen, een loopneus en prikkelende ogen.


    Volgens het Hay Fever Health Rapport zal het aantal patiënten in 2030 verdubbeld zijn. Dat heeft ook economische implicaties: als het hooikoortsseizoen op zijn hoogst staat, zullen meer mensen een arts moeten raadplegen en moeite hebben om nog te werken. Ook voor de examentijd, die in het midden van de piekmaanden vallen, zijn dat nare consequenties.

    Stress
    Een recent onderzoek toont voorts aan dat er een verband bestaat tussen allergie en stress. Wie met stress kampt, maakt meer kans op ernstige klachten. Ook bleken mannen meer te kreunen onder de symptomen dan vrouwen. Hooikoortspatiënten in de steden omschrijven voorts hun symptomen erger en ondraaglijk dan in bepaalde rurale gebieden.

    Latere leeftijd
    Volgens onderzoeker-professor Jean Emberlin kunnen allergische symptomen later in het leven starten, meer mensen ontwikkelen hooikoorts op middelbare leeftijd. De symptomen kunnen verzacht worden door preventief geneesmiddelen te nemen. (lvl)

    09-04-2010 om 11:18 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische gezinnen kopen vaker bio

    Belgische gezinnen kopen vaker bio

    De Belgische gezinnen hebben vorig jaar 350 miljoen euro besteed aan biologische producten. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van 2008, blijkt uit een onderzoek van GFK in opdracht van VLAM.

    Het marktaandeel van bio kwam vorig jaar uit op 1,5 procent tegenover 1,3 procent het jaar ervoor. Het grootste marktaandeel hebben de biologische vleesvervangers (23 procent) en het kleinste de vleeswaren (0,4 procent). Biozuivel en biovlees deden het vorig jaar zeer goed en wisten hun aandeel in de biokorf te vergroten.
     
    Van de Belgische gezinnen kocht 85 procent in 2009 wel eens een bioproduct. De meeste biokopers zijn terug te vinden in de groente- en de zuivelrayon. Zeventien procent van de gezinnen zijn frequente biokopers, die instaan voor 80 procent van alle biobestedingen.
     
    De klassieke supermarkt blijft het grootste kanaal voor de aankoop van bioproducten met ruim 49 procent en wist vorig jaar marktaandeel te winnen. De buurtsupermarkt en de rechtstreekse verkoop zagen hun aandeel vorig jaar krimpen. Bio is gemiddeld een derde duurder dan niet-bio. (belga/vsv)

    09-04-2010 om 11:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook te weinig vet in je voeding is ongezond

    Ook te weinig vet in je voeding is ongezond


    We krijgen het er haast dagelijks ingepeperd, vetten zijn ongezond. Toch heeft je lichaam deze stoffen en mag je ze daarom nooit helemaal uit je eetpatroon schrappen. Het is echter wel belangrijk te kiezen voor de juiste vetten.

    Hoeveel?
    De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet is 20 tot 35 procent van het totale aantal calorieën dat je opneemt. Reken per gram 9 calorieën, zo kun je dus uitrekenen hoeveel je mag opnemen. Als vrouw is de aanbevolen hoeveelheid ongeveer 1900 calorieën.  Dus dan mag je 42 tot 74 gram vet eten per dag. Zorg er dan wel voor dat deze een plantaardige oorsprong hebben. Kies dus voor margarine, olijfolie, noten, zaden, olijven, avocado's en vette vis.

    Twee soorten

    Wat de meeste ondertussen wel weten is dat er twee soorten vetten bestaan: de gezonde onverzadigde die je lichaam nodig heeft, die leveren de meeste plantaardige producten. Ook zijn er de ongezonde verzadigde vetten, die vind je meestal in dierlijke producten, dat meldt gezondheidsnet.nl. Deze laatste berokkenen namelijk schade aan je hart en bloedvaten. 

    Nodige stoffen
    Toch heeft je lichaam vetten nodig, dus je schrapt deze voedingsgroep beter nooit helemaal. Ze bevatten namelijk de essentiële vitamines A, D, E en K. Deze stoffen zijn belangrijk voor de opbouw van de huid, ogen en het immuunsysteem, zorgen voor stevige beenderen en tanden, de stofwisseling tussen cellen en helpen tegen bloedklontering. Daarnaast werkt vitamine E als een antioxidant, wat schade door vrije radicalen aan de cellen voorkomt.  Daarnaast zakt door te weinig vetten je hoeveelheid goede cholesterol te laag, waardoor je slechte cholesterol in verhouding te hoog wordt. Dit kan verhoogt de kans op bloedklonters en kan je aders doen dichtslibben.

    Humeur en honger
    Omega-vetzuren hebben invloed op je humeur en gedrag. Als je hier te weinig van eet, maakt je lichaam minder hormonen aan waar je blij van wordt, een tekort aan vetten kan je dus neerslachtig maken. Als laatste geven vetten een voldaan gevoel. Door dit volledig van het menu te schrappen zul je dus meer honger krijgen. (ep)

    09-04-2010 om 10:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test moeilijke beslissingen met de 10-10-10-regel

    Test moeilijke beslissingen met de 10-10-10-regel

    Je staat voor een zware, moeilijke, levensveranderende keuze en je twijfelt welke optie nu de beste is? Onderwerp het dilemma dan aan de 10-10-10-regel, en je kan met zekerheid een beslissing nemen en je daar goed over voelen. Dat zegt schrijfster Suzy Welch in haar nieuwste boek 10-10-10.

    Het principe is simpel: elke keer als je voor een verscheurende keuze staat, waarbij elke oplossing iemand lijkt te benadelen, stel je jezelf drie vragen. Wat zijn de gevolgen van mijn beslissing in 10 minuten? 10 maanden? 10 jaar?

    "De antwoorden op deze drie vragen zullen je exact vertellen wat je wilt weten, en zo kan je niet alleen de beste beslissing nemen maar ben je ook gewapend om de waarom-vraag te beantwoorden", argumenteert Welch.

    Systematisch afwegen
    Helemaal onlogisch klinkt de redenering niet. Tijdsdruk, stress, emotionele argumenten vervormen je redeneervermogen en je logisch denken. Door alles op een duidelijk rijtje te zetten komt er klaarheid in het systeem.

    Je weegt de voor- en nadelen systematisch af op korte, middellange en lange termijn, waardoor je gedachten niet verward geraken en eerlijk tegenover jezelf. Op het einde van die redeneeroefening weet je wat je moet weten, en dan is het nog de taak om dat voor jezelf te durven toegeven.

    Ruggengraat
    Welch geeft toe dat de 10-10-10-regel de ruggengraat is van het systeem maar dat het niet alleen voor sluitende antwoorden kan zorgen. "De werkelijke kracht van de formule schuilt er in dat je je kernwaarden kent. Om die te achterhalen, stel je jezelf nog drie bijkomende vragen", legt de schrijfster uit.

    Bijkomende vragen
    Waarvan zou ik spijt hebben en tranen met tuiten huilen als ik 70 ben? Wat wil ik dat mensen van me zeggen als ik niet in de kamer ben? Wat vond ik positief aan de opvoeding van mijn ouders, en wat negatief? Deze drie vragen leren je respectievelijk over je dromen, het karakter dat je wil hebben en de levensstijl die je wil leiden.

    Liefdeskwesties
    Voor grote vragen in de liefde, zijn ook enkele bijkomende vragen op hun plaats voor je de 10-10-10-regel kan toepassen. Bedenk hoe je ideale relatie er uit ziet. Hoeveel tijd zouden jullie doorbrengen, wat moeten jullie delen, welke compromissen ben je bereid te sluiten?
    Hetzelfde geldt voor je carrière (wat motiveert je, welk soort welk wil je doen, wat wil je zeker niet?) en opvoeding (wat hebben kinderen nodig in een goede opvoeding).

    Eens je je eigen waarden en normen goed kent, kan je zonder problemen de formule toepassen en zal je gaandeweg duidelijk worden welke de beste keuze is en waarom.

    Toepassing
    Welch paste de formule al regelmatig toe op haar eigen leven, zowel om te bepalen of ze onverwacht moest overwerken, een zitting laten voorgaan op de wedstrijd van haar zoon of, jawel, ze haar huwelijk moest voorzetten.

    "Sindsdien gebruiken vrienden en kennissen de formule ook af en toe als ze echt niet meer weten wat gedaan", zegt Welch, terwijl ze toegeeft dat een extreme beslissing als een scheiding maar zelden voorkomt. "Soms is vrij snel duidelijk wat het beste is, soms moet je het uitgebreid neerpennen en er dagen over nadenken. Hoe het ook zij, 10-10-10 is dé oplossing."

    09-04-2010 om 10:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?

    Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?

    Lange tijd zijn bijna-doodervaringen een waar wetenschappelijk mysterie geweest, maar Sloveense wetenschappers denken nu een verklaring te hebben gevonden: hoge gehaltes koolstofdioxide in het bloed. Een Britse expert is het daar echter niet mee eens.

    "De koolstofdioxide verandert het chemische evenwicht in de hersenen, waardoor mensen gaan denken dat ze een tunnel met licht of dode mensen zien", argumenteert dokter Zalinka Klemenc-Ketis van de universiteit van Maribor.

    Vragenlijst
    Dat concludeerde ze na een studie van 52 personen waarvan het hart en de ademhaling was stilgevallen. Van deze personen werden de chemische stoffen aanwezig in het bloed grondig getest, en er werd hen gevraagd een vragenlijst in te vullen. 11 personen rapporteerden een bijna-doodervaring. Hoe hoger het gehalte koolstofdioxide in het bloed, hoe ongewoner de ervaringen van de personen.

    Verder studie...
    "Het is de eerde keer dat het gehalte koolstofdioxide in het bloed wordt gelinkt aan de mysterieuze bijna-doodervaringen. Het verdient om verder bestudeerd te worden, met een grotere onderzoeksgroep", aldus dokter Klemenc-Ketis.

    ...of niet?
    De Britse wetenschapper Sam Parnia, een expert op het gebied van bijna-doodervaringen is het daar niet mee eens. "Een hoog gehalte koolstofdioxide wijst er net op dat de patiënten een goede beademing hebben gehad, dat er een goede bloedstroom naar de hersenen is." Daarom betwijfelt hij dat koolstofdioxide de verklaring of de oorzaak is voor het fenomeen.

    Meest voorkomende ervaringen
    Ongeveer één op vijf mensen die een hartstilstand ervaren, rapporteert een soort bijna-doodervaring. De meest voorkomende zijn 'het leven dat voor de ogen flitst', 'een intens gevoel van kalmte', 'tunnels met wit licht op het einde' of 'ontmoetingen met dode personen'.

    Bijna-doodervaringen zijn niet gelinkt aan leeftijd, geslacht, religie, angst voor de dood en medicatie die werd toegediend tijdens de behandeling. Niet zelden wordt een bijna-doodervaring als iets 'buitenaards' of 'bovenmenselijk' of 'goddelijks' ervaren. Dat de wetenschap (tot nu toe?) nog geen verklaring had voor het fenomeen, helpt die perceptie niet vooruit. (edp)

    08-04-2010 om 19:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien Belgen kennen internetverbruik niet

    Zeven op de tien Belgen kennen internetverbruik niet

    Zeven op de tien internetgebruikers in België hebben er geen flauw idee van hoeveel ze maandelijks downloaden. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau IVOX in opdracht van internetprovider Scarlet.

    Volgens het online onderzoek dat IVOX uitvoerde bij 1.050 Belgen, weet slechts 30 procent van de internetgebruikers hoeveel ze maandelijks gemiddeld downloaden. Een kwart van de Belgen weet zelfs niet waarvoor de afkortingen MB (megabite) en GB (gigabyte) staan.
     
    Voorts denken vier op de tien Belgen in de toekomst meer downloadvolume nodig te zullen hebben. Ongeveer evenveel internetgebruikers verkeren in het ongewisse over hun toekomstig gebruik.
     
    Geen voorstanders van controles
    Daarnaast geeft 67 procent van de respondenten aan over een draadloos netwerk te beschikken. Tien procent daarvan is niet beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers die op andermans kosten surfen en downloaden. Toch zijn de Belgen geen voorstanders van controles. Slechts 42 procent zou controle van het internetgebruik kunnen aanvaarden als het dient om illegale praktijken tegen te gaan. Enkel wanneer de controle als bescherming zou dienen, kan een meerderheid (54 procent) daarmee instemmen. (belga/ypu)

    08-04-2010 om 16:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman wil solo in ballon Noordpool

    Fransman wil solo in ballon Noordpool oversteken


    Arts en ontdekkingsreiziger Jean-Louis Etienne is in een ballon opgestegen van Longyearbyen op Spitsbergen. De Fransman wil als eerste in zijn eentje in een ballon de oversteek van de Noordpool maken. 

    Na een vlucht van 3.500 kilometer, die volgens de organisator van de expeditie, Generali Arctic Observer, "ongeveer zeven tot tien dagen zal duren", moet Etienne in de Amerikaanse staat Alaska landen. Tijdens de tocht gaat de Fransman wetenschappelijke metingen van het koolzuurgas CO2, het magnetisch veld en de ozonlaag uitvoeren, meldt De Telegraaf. (vsv)




    08-04-2010 om 16:24 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!