bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierliefhebbers:

    Bierliefhebbers: "Bolleke moet Antwerps blijven"

    .

    Het Antwerpse biercollege (ABC) wil dat brouwerij De Koninck in Antwerpen blijft. De bierliefhebbers reageren daarmee op speculaties over een overname van de brouwerij door Duvel Moortgat of het Nederlandse Heineken. Met een facebookpagina 'Bolleke moet Antwerps blijven' zet het zijn oproep kracht bij.


    "Door de toenemende geruchten rond een overname willen we de Antwerpenaar sensibiliseren", zegt Hans Bombeke, voorzitter van ABC. "Op die manier benadrukken we onze steun aan de brouwerij. De Koninck is de oudste Antwerpse brouwerij en de enige van haar generatie die de tand des tijds doorstond. Tegelijkertijd willen we ook de Antwerpenaar wakker schudden. Als hij zijn eigen bier niet meer drinkt, is hij natuurlijk mede verantwoordelijk."
     
    Bollekesplicht
    ABC bestaat zes jaar en telt 110 leden. "Als Antwerpse vereniging zien we het als onze plicht om een initiatief voor ons bolleke op te starten. Bovendien onderhouden we ook goede contacten met de familie Van Den Bogaert, eigenaar van de brouwerij."
     
    Tot slot begrijpt ABC dat de directie van De Koninck mogelijkheden zoekt om haar omzet terug te vergroten en dat er daarbij gekeken wordt naar samenwerking met andere brouwerijen. "Maar laat het dan liefst een brouwerij van eigen bodem zijn", besluit Bombeke, die niet uitsluit dat ABC in de toekomst nog enkele gerichte acties houdt. (belga/tw)

    20-06-2010 om 17:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie en thee zijn goed voor het hart

    Koffie en thee zijn goed voor het hart


    Goed nieuws voor wie regelmatig een kop koffie of thee drinkt, met andere woorden voor de meesten van ons. De Sunday Telegraph meldt namelijk dat je op die manier de kans op hartziekten met maar liefst een vijfde verkleint. Al geldt ook hier weer: drink met mate.
     
    Vorsers van het Universitair Medisch Centrum in het Nederlandse Utrecht bekeken dertien jaar lang het koffie- en theegebruik van 37.514 mensen. "We kwamen tot de conclusie dat het drinken van koffie en thee een gunstige uitwerking heeft, zonder dat dit gepaard gaat met een hoger risico op beroertes of eender welke andere aandoening", zegt de onderzoeksleider, professor chronische ziektes Yvonne van der Schouw. Uit de studie blijkt dat thee de beste bescherming biedt tegen hartziektes, maar dat ook matig koffiegebruik goed is.
     
    Eén dagelijks kopje
    Mensen die tussen de drie en zes kopjes thee per dag drinken, zo stelde de ploeg van dr. Van der Schouw vast, lopen 45 procent minder kans op problemen met hart en bloedvaten dan mensen die zich beperken tot één dagelijks kopje. Echte liefhebbers, die meer dan zes koppen thee per dag drinken, verlaagden hun kans op hartproblemen nog altijd met 36 procent.
     
    Mensen die liever koffie drinken, kunnen ook opgelucht ademhalen want als zij twee tot vier koppen per dag nuttigen, daalt hun kans op hartziektes met 20 procent. Eén kanttekening hierbij: die koffiedrinkers zijn vaker verstokte rokers dan theedrinkers en eten ook vaak minder gezond. (belga/sps)

    20-06-2010 om 17:18 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser hoopt op wereldrecord na ruim 58 uur strijken

    Duitser hoopt op wereldrecord na ruim 58 uur strijken


    Een 28-jarige Duitser heeft de voorbije dagen een gooi gedaan naar het wereldrecord strijken. Na een strijksessie van maar liefst 58 uur en 40 minuten hing hij zijn strijkijzer aan de haak. Hij zal echter nog een maandje moeten nagelbijten alvorens zeker te zijn of hij het vorige record - op naam van een Zwitserse vrouw - verbroken heeft.
     
    Het Guinness Book of Records wil eerst de nodige bewijzen verzamelen over de stunt van Daniel Peetz. Pas na gesprekken met getuigen en het verzamelen van ander bewijsmateriaal zal de jury zich uitspreken over het huishoudelijke uithoudingsvermogen van de strijkgrage Duitser. (dpa/adv)

    20-06-2010 om 17:11 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brieven van Magritte verkocht voor 218.000 dollar

    Brieven van Magritte verkocht voor 218.000 dollar




    Een reeks brieven en prentkaarten van René Magritte, België's beroemdste surrealistische kunstenaar, is bij Sotheby's in New York voor 218.500 dollar gekocht door "een Amerikaanse instelling". Dat meldt het Britse veilinghuis. Verwacht werd dat de collectie tussen 200.000 en 400.000 dollar zou opbrengen.
     
    Het gaat om correspondentie van Magritte gericht aan zijn vriend en dichter Paul Colinet. De brieven zijn versierd met grillige tekeningen en sketchen. Uit de meer dan veertig brieven blijkt de opvallende invloed van Colinet op het oeuvre van Magritte. (belga/adb)

    20-06-2010 om 12:27 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuvuzela eist eerste slachtoffer: vrouw scheurt luchtpijp

    Vuvuzela eist eerste slachtoffer: vrouw scheurt luchtpijp


    De vuvuzela is niet ongevaarlijk. Dat ondervond de Zuid-Afrikaanse Yvonne Mayer.

    Met de start van het WK in Zuid-Afrika is er een nieuw gadget geïntroduceerd: de vuvuzela. De toeter maakt een hels lawaai en bezorgt vele supporters hoofdpijn. De Zuid-Afrikaanse Yvonne Mayer kreeg er echter keelpijn van.

    De 29-jarige verzekeringsmakelaar uit Kaapstad had nog nooit op een vuvuzela geblazen, maar kreeg er een cadeau op haar werk. Samen met enkele vrienden ging ze naar de eerste match van Zuid-Afrika op het WK kijken. Toen ze op weg waren naar het stadion, testte Yvonne Mayer het gadget eens uit en voelde plots dat haar keel pijn deed.

    "Ik dacht eerst dat ik een vliegje of zo had ingeslikt en dus bleef ik nadien de vuvuzela proberen", aldus de Mayer aan Daily Mail, "Toen de pijn de dag nadien nog erger geworden was, trok ik naar de dokter. Hij vertelde me dat ik bij de eerste poging waarschijnlijk een scheurtje in mijn luchtpijp had opgelopen en het alleen nog maar erger gemaakt had door te blijven blazen. Volgens hem heb ik verkeerd en te hard geblazen."

    De dokter schreef Yvonne volledige rust voor. "Ik mocht twee dagen niet eten of spreken. Tegen dat ik eindelijk wat soep en yoghurt kon eten, was ik uitgehongerd. Zijn grootste zorg was eigenlijk dat ik een infectie zou oplopen, hij verzekerde me wel dat het scheurtje zou genezen."

    Verkeerde blaastechniek
    Dokter Scott Barker, die Yvonne behandelde, waarschuwt ook andere fans voor het gebruik van de vuvuzela. "Ik wil ook andere fans waarschuwen van niet te hard te blazen en gewoon hun lichaam te volgen. Het grootste risico is wel nog altijd de oren. Het beste advies dat ik kan geven, is oordopjes mee te nemen naar de wedstrijd."

    Ook Yvonne waarschuwt de andere voetballiefhebbers: "Ik heb dit voorgehad bij de eerste keer dat ik op een vuvuzela blies, ze zijn leuk en fantastisch en brengen de mensen samen tijdens een wedstrijd, maar ik heb ook ondervonden dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Onderschat het niet, je moet de juiste techniek kennen." (ka)

    18-06-2010 om 20:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen"

    "Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen"


    De impact van de dodelijke kometen die Nemesis afvuurt, zou van dezelfde orde zijn als de asteroïde die de dino's uitroeide.

    Het zou weleens kunnen dat een gigantische, onzichtbare, bruine dwergster dodelijke kometen op de Aarde afvuurt. Dat meldt The Sun. De impact van die 'sneeuwballen' op onze planeet zou vergelijkbaar zijn met die van de asteroïde die de dinausurus 65 miljoen jaar geleden definitief van de aardbodem veegde.

    Volgens wetenschappers zou de bizarre ster rond de zon cirkelen en ervoor zorgen dat kometen de Aarde bombarderen met 'sneeuwballen' - lees: kometen. Deze 'bruine dwerg', die tot vijf keer de grootte van Jupiter zou meten, zou om de 26 miljoen jaar verantwoordelijk zijn voor massavernietiging. De term 'dwergster' slaat op het weinige licht dat de ster afgeeft.

    NASA-wetenschappers bedachten de ster met de bijnaam 'Nemesis'. Dit hemellichaam zou onzichtbaar zijn omdat ze enkel infraroodlicht afstraalt en ongelooflijk ver van ons verwijderd is. Nemesis zou in een baan van 25.000 keer de afstand tussen de zon en de Aarde rond ons zonnestelsel draaien. Haar wentelingen in het melkwegstelsel sleuren door de aantrekkingskracht ijzige stenen uit de Oortwolk met zich mee, dat is een wolk van miljarden kometen die nog eens twee keer verder dan Nemesis van ons verwijderd is.

    'Sneeuwballen'
    Deze 'sneeuwballen' worden op de Aarde geworpen als kometen en veroorzaken daarbij een verwoesting die zo groot is als die van de op de Aarde ingeslagen asteroïde, die 65 miljoen jaar geleden het einde van de dinosaurus betekende.

    Wetenschappers van de NASA denken nu Nemesis te kunnen opsporen met een nieuwe warmtegevoelige telescoop, die in januari het luchtruim begon af te speuren. Verwacht wordt dat er zo'n duizend bruine dwergsterren zullen gevonden worden binnen een afstand van 25 lichtjaar van de zon. De telescoop zond alvast een foto naar de Aarde van een komeet die mogelijk uit de Oortwolk afkomstig is.

    Sedna en Nemesis
    De eerste aanwijzing voor het bestaan van Nemesis was de gekke omwenteling van de dwergster Sedna. Volgens wetenschappers kan de ongewone ovale wenteling van 12.000 jaar enkel verklaard worden door de aanwezigheid van een enorm hemellichaam. Mike Brown, die Sedna in 2003 ontdekte, zegt het volgende: "Sedna is een heel vreemd object. Het zou er niet moeten zijn. Het kan maar op één manier en dat is dat een of andere reus het heeft weggeschopt."

    Professor John Matese van de University of Louisiana in Lafayette, beweert dat de meeste kometen uit hetzelfde gedeelte van de Oortwolk stammen. "Er is statistisch belangrijk bewijsmateriaal om te stellen dat de concentratie van kometen kan veroorzaakt zijn door een kompaan van de zon." (jv)

    18-06-2010 om 15:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werklozen krijgen make-over van overheid om rijke man te vinden

    Werklozen krijgen make-over van overheid om rijke man te vinden


    Werkloze Nederlandse vrouwen krijgen van de Friese overheid een make-over met nieuwe kledij, make-up en een gratis lidmaatschap van een datingsite om hen zo aan een rijke man te helpen, zodat ze geen uitkering van de overheid meer nodig hebben. 

    Datingsite
    De overheid in Friesland, in het noorden van Nederland, helpt zijn werklozen de ware liefde te vinden. Ze doen dit omdat vrouwen met een partner geen bijstand nodig hebben en omdat een make-over een boost geeft aan hun zelfvertrouwen, ambitie en motivatie. Ze krijgen een nieuwe haarstijl, outfit en tips van een 'lifecoach' over hoe ze een nieuwe partner of job vinden. Ze volgen ook lessen in sociale en presentatievaardigheden op datingsite Mens & Relatie, waar ze ook gratis lid van worden. Professionele fotografen nemen hun foto's. De website beweert een slaagkans van 75 procent te hebben bij het vinden van een professionele partner. "We weten dat mensen met een relatie een betere gezondheid hebben, gelukkiger zijn, meer geld verdienen en langer leven." 

    Verspilling
    Politici bekritiseerden dit omdat ze het initiatief niet ethisch vinden en een verspilling van belastinggeld. Directeur van Mens & Relatie Radboud Visser: "Dit is een totaalconcept om werklozen geen uitkering meer te moeten geven. We weten uit cijfers dat mensen met een relatie gezonder, gelukkiger zijn, meer verdienen en langer leven. Ze maken minder gebruik van de gezondheidszorg en sociale zekerheid. Dus dachten we in Friesland te besparen door een nieuwe partner te vinden voor werklozen." De eerste kandidaat heeft zich al ingeschreven, het systeem is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen, de initiatiefnemers verwachten wel dat voornamelijk vrouwen zich inschrijven. De kostprijs van dit project bedraagt evenveel als de kost van een maandelijks uitkering. "Als we iemand van de uitkering krijgen, verdient de overheid dat geld na een maand dus al terug ", aldus Visser.  Meer dan 600 mensen hebben recht op dit initiatief.

    Stopgezet
    Na alle media-aandacht die dit nieuws veroorzaakte, zette de overheid dit plan even stop.  Visser: "Of je nu op een date gaat of op een sollicatiegesprek, je moet in beide gevallen zorgen dat je er goed en verzorgd uitziet, voor jezelf zorgen en de juiste dingen zeggen. Ik ben er zeker van dat mensen die deze 'opleiding' achter de rug hebben, minder lang een uitkering nodig hebben omdat ze snel een job en een partner zullen vinden." (ep)

    18-06-2010 om 10:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische paviljoen op wereldtentoonstelling is het meest rendabele

    Belgische paviljoen op wereldtentoonstelling is het meest rendabele

    Het Belgische paviljoen op de wereldtentoonstelling van Shanghai trekt elke dag meer dan 40.000 bezoekers en is het meest rendabele paviljoen van de hele expo. Dat staat te lezen in La Libre Belgique.

    "We gaan het hoogst mogelijke aantal bezoekers bereiken, dat wil zeggen: iedere dag het equivalent van het Heizelstadion", zegt Leo Delcroix, commissaris van het Belgisch paviljoen. Hij voegt eraan toen dat het paviljoen van ons land "zesde geklasseerd staat, van de 246 paviljoenen op de wereldtentoonstelling". Dagelijks zou er bovendien 120.000 tot 125.000 euro worden binnengehaald.

    4,5 miljoen winst
    Volgens Delcroix zou de federale overheid dan ook een mooie som moeten overhouden aan de Belgische aanwezigheid in Shanghai. Hij maakt melding van 4,5 miljoen euro te verwachten winst.

    Het succes van het Belgische paviljoen zou vooral te danken zijn aan de verkoop van diamanten (30.000 euro per dag) en etenswaren zoals chocolade, pralines, frieten, wafels, bier en ijs. (belga/jv)

    18-06-2010 om 10:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken is chronische bron van stress

    Roken is chronische bron van stress


    Rokers zeggen vaak dat ze een sigaret nodig hebben om te kalmeren, een Britse studie ontdekte echter dat het niveau van chronische stress daalt wanneer iemand stopt met deze ongezonde gewoonte.

    Stoppen
    Een onderzoek bij 469 rokers die probeerden te stoppen nadat ze in het ziekenhuis opgenomen werden met een hartziekte toonde aan dat degenen die gedurende een jaar stopten minder stress hadden. De personen die terug begonnen met sigaretten hadden nog steeds evenveel stress. 85 procent van de rokers geloofde aan de start van het onderzoek dat deze gewoonte hen hielp om te gaan met stress, de helft zei zelfs dat het hen heel goed hielp. Een jaar later was 41 procent van de onderzochte personen voorgoed van zijn verslaving verlost, zij hadden 20 procent minder stress. De onderzoekers zeggen dat de resultaten de theorie ondersteunen dat de afhankelijkheid van sigaretten op zichzelf een chronische bron van stress is.

    Elke dag meer stress
    "Wanneer rokers niet kunnen roken en de periode zonder sigaretten langer wordt, voelen ze zich meer en meer gespannen, geïrriteerd en oncomfortabel. Een sigaret kan dit oplossen, dit is waarschijnlijk de voornaamste reden waarom rokers denken dat deze gewoonte hun stressniveau beperkt", aldus onderzoeker Peter Hajek. "Iemand die 20 sigaretten per dag rookt, beleeft ook dagelijks 20 stressmomenten wanneer het niveau van nicotine in zijn lichaam daalt. Als die persoon stopt en voorbij de ontwenningsverschijnselen is, heeft hij dagelijks 20 procent stressmomenten minder. Stoppen met roken is dus niet alleen goed voor je lichamelijke maar ook mentale gezondheid", besluit de onderzoeker. (ep)

    17-06-2010 om 11:42 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuvuzela veroorzaakt permanente gehoorschade

    Vuvuzela veroorzaakt permanente gehoorschade


    De vuvuzela is een niet meer weg te denken geluid op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Een Britse organisatie waarschuwt supporters echter hun oren te beschermen tegen dit geluid, omdat het doof kan maken.

    Luider dan ambulance
    De Britse organisatie 'Royal National Institute for Deaf People (RNID)' zegt dat tijdens voetbalwedstrijden waar vuvuzela's aanwezig zijn je risico loopt op tijdelijke oorsuizingen of permanente gehoorschade. De vuvuzela is een plastic hoorns en is erg populair bij de Zuid-Afrikaanse voetbalsupporters. Als je de ongelukkige bent om een dit net achter je in het stadion te hebben, krijg je meer dan 125 decibel te verdragen, wat je gehoororgaan kan schaden. Dat is luider dan een kettingzaag of grasmaaier (110 decibel), een sirene van een ambulance haalt 120 decibel. De schade kan erger worden door luidruchtige feestjes na de wedstrijd.

    Vieren
    Gehoorspecialiste Angela King: "Supporters lopen het risico op oorsuizingen, dat kan gezoem, gebrom of gepiep zijn, of ze kunnen permanente schade aan hun gehoororgaan oplopen als ze het probleem niet aanpakken. Lawaai luider dan 85 decibel kan al schade aanrichten, zeker als je hier herhaaldelijk aan blootgesteld wordt. Daarom draag je beter oordopjes in het stadion en op feestjes na de wedstrijd." (ep)

    17-06-2010 om 00:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revolutionair: sensationele vakantiekiekjes in 3D

    Revolutionair: sensationele vakantiekiekjes in 3D

    3D lijkt echt niet meer te stuiten. Nadat verschillende fabrikanten binnen het jaar driedimensionale televisies op de markt beloven te brengen, lijken nu ook de cameraproducenten de nieuwe techniek te omarmen. Sony komt alvast met een nieuw toestel op de markt waardoor 3D binnen handbereik is van de fotograaf. De optie om vakantiekiekjes driedimensionaal te kunnen bekijken, is duidelijk de nieuwe must-have.

    Jezelf terug in de spectaculaire omgeving van je vakantie wanen door middel van 3D moet inderdaad sensationeel zijn. Het voelt alsof je het landschap weer kan aanraken.  Sony brengt twee compacte digitale camera's op de markt, nieuwe versies van NEX-5 en NEX-3, met een panoramafunctie in 3D.

    Prijskaartje
    De nieuwe techniek heeft echter haar prijs: reken op 660 euro voor het model NEX-5. Bovendien is een dure 3D-tv vereist om je foto's driedimensionaal te bekijken. De vraag is dan ook of dit snufje de markt kan veroveren. Sony is overtuigd van wel, nu de consument nog. 

    16-06-2010 om 19:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte du Rhône-producenten verlost van 'kernreactornaam'

    Côte du Rhône-producenten verlost van 'kernreactornaam'

    Wijnproducenten die in de schaduw van een Franse kernreactor druiven verbouwen, mogen na een lange juridische strijd de naam van de reactor van hun label verwijderen. De boeren klaagden dat niemand hun 'radioactieve' drank wou kopen.

    De wijnbouwers van de Côte du Rhône, in het zuiden van Frankrijk, voeren al sinds 2008 actie om van het 'Coteaux du Tricastin'-label op hun flessen af te raken.

    Nucleair incident
    Tricastin is namelijk de naam van de tweede kerncentrale van Frankrijk. Twee jaar geleden kwam de installatie nog in het nieuws toen 75 kilo vloeibaar uranium vrijkwam. Buurtbewoners kregen toen het bevel om geen water of vis uit de nabijgelegen rivieren te consumeren. Hoewel het lek een laag niveau 1 kreeg - op een schaal van 0 tot 8 - en geen gevaarlijke radioactieve niveaus werden gemeten, "joeg het incident zelfs onze trouwste klanten op de vlucht", zegt een boer.

    Het lek was het laatste wat de kleine producenten konden gebruiken, nadat ze al in een bikkelharde concurrentiestrijd zitten met zowel lokale als internationale concurrenten. "Het gedoe met die vervloekte reactor is de druppel die de emmer deed overlopen", klinkt het. In amper twee jaar tijd viel de verkoop van wijn uit de getroffen streek met 40 procent terug. Veel wijnbouwers kozen eieren voor hun geld en zetten hun wijngaard stop in ruil voor voor Europese compensaties.

    Nu de rechtbank de wijnbouwers verlost van hun nadelige etiket, hopen veel overblijvers dat ze opnieuw zaken kunnen doen. (tw)

    16-06-2010 om 16:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geneest" Spaans ziekenhuis homoseksualiteit?

    "Geneest" Spaans ziekenhuis homoseksualiteit?

    De regionale regering van Catalonië, in het noord-oosten van Spanje, heeft een onderzoek geopend naar een ziekenhuis dat ervan verdacht wordt een behandeling aan te bieden die homoseksualiteit "geneest". Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid van de Catalaanse regering vandaag gezegd.

    "Er is een onderzoek geopend naar de Policlinica Tibidabo van Barcelona", zei de woordvoerster. "We beschouwen homoseksualiteit niet als een ziekte, verre van", voegde ze eraan toe. Het ziekenhuis riskeert een boete indien het effectief dergelijke behandelingen aanbiedt.

    Volgens de Spaanse krant El País houdt de behandeling een medicijnenkuur en psychologische begeleiding in, die homoseksuelen moet "bekeren". De personen die dergelijke behandeling vragen, zijn jonge praktiserende gelovigen die menen dat hun religie onverenigbaar is met hun seksuele geaardheid en hier een oplossing voor zoeken, schrijft El País.

    Onaanvaardbaar
    De Catalaanse vereniging voor homoseksualiteit "Coordinadora Gai Lesbiana" (CGL) is verheugd over het besluit van de lokale regering. "Het is volstrekt onaanvaardbaar om in de 21e eeuw te aanvaarden dat professionelen uit de gezondheidszorg beweren dat ze homoseksualiteit kunnen genezen. Men kan niet genezen wat geen ziekte is", zegt Antonio Guirado, algemeen secretaris van CGL, in een persmededeling.
     
    Homoseksualiteit is niet langer strafbaar in Spanje sinds 1979, vier jaar na de dood van dictator Francisco Franco. Sindsdien heeft Spanje grote vooruitgang geboekt in de verdediging van de rechten van homoseksuelen. Het is sinds 2005 één van de weinige landen die homohuwelijken en adoptie door homoseksuele koppels toelaat.

    15-06-2010 om 16:02 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe drank in Frankrijk zou alcoholgehalte in bloed doen dalen

    Nieuwe drank in Frankrijk zou alcoholgehalte in bloed doen dalen

    Verantwoordelijken van de strijd tegen alcoholisme in Frankrijk wachten vol ongeduld en scepticisme op de aankomst van een drankje dat het alcoholgehalte in het bloed zou doen dalen. Het nieuwe "wondermiddel" wordt vrijdag verwacht. Het drankje, dat in oranje blikjes van 25 cl zit, is van het merk Outox en wordt verhandeld door het bedrijf Outox Frankrijk, een filiaal van Outox International, gebaseerd in Luxemburg.

    "Deze drank verlaagt het alcoholgehalte in het bloed waardoor men sneller terug in een 'normale' staat verkeert", zo luidt het bij het bedrijf. Momenteel wordt er onderhandeld om het drankje te mogen verkopen in bars en restaurants, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

    Nobelprijs
    Tegenstanders vrezen dat dit type van drank mensen, en vooral jongeren, zal aanzetten om meer te drinken alvorens achter het stuur te kruipen. Het product wordt met ongeloof onthaald. "Als iemand inderdaad zo'n drankje heeft uitgevonden, dan verdient die de Nobelprijs", aldus dokter Rigaud, voorzitter van de nationale vereniging tegen alcoholverslaving. Het bedrijf weerlegt de kritiek. "Er zijn medische testen uitgevoerd en de resultaten zijn overtuigend", aldus de woordvoerster van Outox. De resulaten zullen vrijdag tijdens een persconferentie in Parijs worden voorgelegd.
     
    Een eerste versie van het drankje werd eerder al eens op de markt gebracht door het Belgische bedrijf Lifestyle Drinks SA, dat de licentie aan Outox International verkocht. Deze laatste zou de samenstelling van het product daarna hebben aangepast. (afp/ypu)

    15-06-2010 om 15:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelandse boer wil 'Coca-cola-melk' verkopen (maar mag niet)

    Nieuw-Zeelandse boer wil 'Coca-cola-melk' verkopen (maar mag niet)

    Een Nieuw-Zeelandse melkveehouder komt met een origineel alternatief drankje op de proppen: de Coca-cola-melk. De Amerikaanse frisdrankgigant geeft de man echter geen toestemming om het goedje te verkopen.


    De dalende melkverkoop bracht Richard Revell op het idee om een nieuw melkdrankje te creëren. Met de hulp van zijn negenjarige dochtertje Chloe deed hij er zes jaar over om de juiste mix van melk en Coca-cola te vinden. Het product staat er nu, maar... Revell mag het niet zomaar op de markt brengen.

    Exclusiviteitscontract
    De organisatie van de jaarlijkse National Fieldays in Hamilton - de grootste landbouwbeurs in het zuidelijke halfrond - liet hem weten dat zijn drankje er niet te koop mag aangeboden worden. De beurs, die morgen start en zo'n 140.000 bezoekers verwacht, heeft een exclusiviteitscontract met sponsor en leverancier Coca-cola.

    Innovatie
    "Wij wilden alleen maar een lokaal melkproduct promoten in het expogedeelte dat voorbehouden is voor Nieuw-Zeelandse innovatie", reageert Revell. "Dat gaat toch niet in tegen commerciële afspraken? En toch mag ik mijn drankje niet verkopen, ik mag het enkel gratis aanbieden in kleine glaasjes, ergens achteraan in de zaal. Dan is het de moeite niet."

    "Wij kunnen geen uitzondering maken voor de heer Revell, omdat dat oneerlijk zou zijn tegenover de vele andere aanvragers met een gelijkaardig voorstel", zegt de Fieldays Society in een verklaring. (jv)

    15-06-2010 om 13:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."3D brillen gevaarlijk voor infecties"

    "3D brillen gevaarlijk voor infecties"


    Een 3D brilletje dat je bij aanvang van een huidig bioscoopbezoek in de handen krijgt, kan kwalijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Het Amerikaanse televisiemagazine Good Housekeeping somde enkele gevaarlijke risico's op. 

    Klachten

    De klachten zijn niet min. Volgens de programmamakers kunnen 3D brillen een bron van bacteriën dragen die tal van nare infecties veroorzaken. Zo krijgen oogontstekingen, voedselvergiftiging, huidaandoeningen, bloedvergiftiging en longontsteking alle kansen. Zelfs al zitten ze in een zakje en lijken ze gespoeld, de brillen zijn verre van schoon.

    Steriel
    Artsen weerleggen de resultaten niet, maar reageren niet verbaasd. Een steriele omgeving is niet overal, bovendien zijn deurknoppen, armleuningen in de bioscoop volgens hen net zo vies. 

    15-06-2010 om 13:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astronoom wil buitenverblijf op Titan voor wanneer asteroïde Aarde vernietigt

    Astronoom wil buitenverblijf op Titan voor wanneer asteroïde Aarde vernietigt


    Topastronoom Chris Impey waarschuwt voor het einde van de wereld. De man is ervan overtuigd dat een enorme asteroïde vroeg af laat afstevent op onze planeet, en dat het dan gedaan is met de mensheid.

    Alle dieren dood
    Een inslag van een grote ruimtesteen zou immers aardbevingen en monsterlijke vloedgolven veroorzaken, waardoor alle grote landdieren de pijp uit gaan. Zeedieren zouden snel volgen, aangezien triljoenen tonnen gevaporiseerde rots de planeet drastisch zouden doen afkoelen, en het proces van fotosynthese om zeep zouden helpen.

    Voor elk moment
    De laatste keer dat dat gebeurde was 65 miljoen jaar geleden, en dergelijke inslagen komen om de 100 miljoen jaar voor, weet Impey. "Dat lijkt misschien een veilige buffer, maar de volgende inslag kan voor elk moment zijn," waarschuwt hij in The Independent. De man heeft ook schrik voor een hypernova van dichter dan 1.000 lichtjaren. Dat zou onze planeet immers in vuur en vlam zetten, voorspelt de wetenschapper.

    Buitenverblijf
    Impey raadt aan elders te zoeken naar vastgoed. "Titan ziet er veelbelovend uit", besluit hij.

    15-06-2010 om 11:15 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leukste Afrikaanse woordjes: moltrein en padbuffel

    De leukste Afrikaanse woordjes: moltrein en padbuffel

    Tijdens het WK voetbal kan je bij ons iedere dag een paar Afrikaanse woordjes leren. Vandaag trekken we de baan op met de moltrein en padbuffels.

    Toeristen die liever niet zelf de baan op gaan, kunnen gebruiken maken van de moltrein (metro). Wie wel in de auto kruipt, moet onderweg opletten voor padbuffels (roekeloze motorrijders). Of je kan de auto laten staan voor een ritje op de bromponie (scooter).

    Wie lange afstanden moet afleggen tussen de voetbalstadions kan best op tijd stoppen op een aftrekplek. Het werkwoord 'aftrekken' heeft in het Afrikaans gelukkig niet de betekenis die wij er in het Nederlands aan verbinden. Het is gewoon een parkeerplaats langs de snelweg. Ook een ideale stopplaats voor wie onderweg een papwiel (lekke band) krijgt. (gb)

    14-06-2010 om 11:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!