bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel

    De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel


    Is het een ezel? Is het een zebra? Nee, het is een zebrezel. In de Amerikaanse staat Georgia is een zeldzame kruising tussen een ezel en een zebra geboren. Het veulen kreeg de naam 'Pipi Langkous'. Het dier heeft een zebra als vader en een ezel als moeder. Pipi Langkous ziet er misschien wel uit als een ezel, de strepen op haar poten verraden toch wie haar vader is.

    Bovendien zou ze ook instinctieve trekjes van een zebra hebben. Zo blijft Pipi rechtop zitten in plaats van op haar zij te gaan liggen. Het lijkt erop dat ze zo op haar hoede is voor roofdieren. Zebra's en ezels paren doorgaans niet, maar af en toe duikt er toch eens een zebrezeltje op. Zelf zal Pipi zich waarschijnlijk nooit voortplanten, aangezien deze bizarre mengelingen doorgaans onvruchtbaar zijn.

    In de dierenwereld bestaan nog vreemde combinaties. Een paard en een ezel geeft een muilezel. En dan zijn er nog lijgers, een mix tussen een leeuw en een tijger. (gb)

    31-07-2010 om 16:17 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenmanta springt drie meter hoog uit het water

    Reuzenmanta springt drie meter hoog uit het water

    Reuzenmanta's zijn om allerlei redenen indrukwekkende dieren. Ze kunnen bijvoorbeeld tot drie meter hoog uit het water springen en blijven dan even in de lucht zweven, alsof ze proberen weg te vliegen.

    Als de reuzenmanta's er echt zin in hebben, durven ze al eens een salto uit te voeren tijdens hun vlucht. Een Frans koppel was getuige van zo'n schouwspel. Ze waren met hun boot naar Costa Rica gevaren in de hoop er een paar walvissen te zien. "De mannetjes sprongen tot drie meter hoog uit het water", zegt Roland Seitre in de Daily Mail.

    Hij vermoedt dat ze met hun acrobatische kunstjes de aandacht van vrouwtjes willen trekken. Met een geweldige knal kwamen de reuzenmanta's weer in het water terecht. "De knallen waren zo luid dat het deed denken aan geweerschoten tijdens de jacht", zegt Seitre.

    De reuzemanta is de grootste der roggen. Het dier kan een spanwijdte bereiken van liefst zeven meter. Ze leven in tropisch water en eten voornamelijk plankton. (gb)


    Klik hier voor unieke beelden van vliegende reuzenmanta's.

    31-07-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visser vangt 'halfgare' kreeft

    Visser vangt 'halfgare' kreeft



    In Wales heeft een visser een merkwaardige kreeft gevangen. Het lijkt alsof het dier al voor een deel gekookt is. Het schaaldier is voor drie vierden oranje en voor een vierde blauw gekleurd.

    Zeer uitzonderlijk, vond ook de visser. Hij schonk zijn vangst aan het Blue Reef Aquarium in Bristol. De kreeft, die inmiddels de naam Ska kreeg, wordt daar nu tentoongesteld in haar eigen aquarium. (eb)

    30-07-2010 om 14:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen kunnen ruiken

    Walvissen kunnen ruiken


    Groenlandse walvissen beschikken over het vermogen om lucht te ruiken. Vroeger dachten wetenschappers immers dat walvissen en dolfijnen geen reukvermogen hebben.

    Wetenschappers uit de universiteiten van Ohio deden de ontdekking bij een dissectie. De dieren werden het slachtoffer van de tweejaarlijkse walvisjacht van de Inupiat in Alaska. Het team onderzoekers mocht de dode walvissen onderzoeken om meer te weten te komen over de hersenen van Groenlandse walvissen.

    Daaruit bleek dat de dieren over een ongekend reukvermogen beschikken. Die ontdekking kan een nieuw inzicht bieden in de manier waarop ze hun voedsel vinden. "Op het eerste gezicht lijkt het dat walvissen geen nood hebben aan een reukvermogen boven water omdat ze altijd onder water jagen", zegt professor Hans Thewissen.

    Bovendien bleken walvissen en dolfijnen in het verleden anatomisch niet in staat om te ruiken. Het is dus opmerkelijk dat de Groenlandse walvis dat vermogen wel ontwikkeld heeft. (gb)

    30-07-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

    Mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

    mug verlekkerd op bloed lange mannen en dikke vrouwen

      Volgens onderzoekers van de universiteit van het Schotse Aberdeen hebben muggen het vooral gemunt op grote mannen en dikke vrouwen.

    Ze volgden lange tijd zo'n 300 Schotten. Ze gingen na wie van hen het vaakst gestoken werd.

    Project Jenny Mordue benadrukt dat de vervelende insecten verleid worden door vocht en warmte. Grotere en dikkere lichamen produceren dat nu eenmaal het meest.

    Muggen vliegen bovendien ook op twee meter hoogte. Lange mannen krijgen ze op die manier het snelste in het vizier.

    Voor mensen die meteen een dieet willen starten nog dit. Ook erfelijkheid speelt mee. Van onze ouders krijgen we het bloed dat muggen wel of niet willen drinken.

    30-07-2010 om 11:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Britse vrouwen laten maagdenvlies herstellen

    Steeds meer Britse vrouwen laten maagdenvlies herstellen


    Steeds meer Britse vrouwen willen verbergen dat ze al seks hadden voor hun huwelijksnacht. Artsen spreken van een verdrievoudiging van deze ingreep de laatste jaren. Vooral moslima's doen dit uit angst uit hun familie verstoten te worden.

    Bloeding

    In de laatste vijf jaar werden 116 van dit soort operaties uitgevoerd op de kosten van de belastingbetaler. Maar duizenden zouden dit in een privé-instelling laten doen, maar hier bestaan geen officiële cijfers van. Een specialist in Londen zegt dat hij deze operatie drie keer per dag uitvoert, volgens sommigen zou de vraag de laatste jaren verdrievoudigd zijn. De ingreep neemt een halfuur in beslag en reconstrueert het maagdenvlies zodat dit terug scheurt en bloedt tijdens de huwelijksnacht. Patiënten zouden hier tot bijna 5000 euro voor over hebben.  

    Cultuur

    De stijgende vraag zou vooral komen door het grote aantal moslima's die de illusie willen wekken dat ze nog nooit seks hadden voor hun huwelijksnacht. Velen van hen geven een valse naam en adres op, sommigen kopen zelfs certificaten om te bewijzen dat ze maagd zijn.  "De vrouwen willen voor hun toekomstige schoonfamilie en verloofde verborgen houden dat ze al seks hadden. Het is eerder uit culturele dan religieuze overtuiging. Wanneer de bruid geen maagd meer is, betekent dit namelijk een grote schande voor de familie en de bruidegom. Deze vrouwen vrezen dat haar man haar zal vernederen of van haar scheiden wanneer hij de waarheid ontdekt. In extreme gevallen was dit al een motief voor eermoord."

    Dubbelleven
    Critici, waaronder gematigde moslimgroepen, veroordelen trend, ze zien het als een verspreiding van islamitisch fundamentalisme in het westen. Imam Taj Hargey: "De stijging van dit soort operaties is een verontrustende trend. Het bewijst dat vrouwen in Groot-Brittannië een dubbelleven leiden, wat hypocriet is. Het getuigt van twee maten en twee gewichten, want de islamitische mannen doen wat ze willen. (ep)

    30-07-2010 om 00:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby sterft door borstmelk van drugsverslaafde moeder

    Baby sterft door borstmelk van drugsverslaafde moeder


    Een ventje van amper twee maanden uit Fayette County in het Amerikaanse Georgia werd vergiftigd door een gevaarlijke drug in de borstmelk van zijn mama. Baby Jack overleefde het niet.

    Mama Kaisha Poulson (25) wordt beschuldigd van moord op haar zoontje Jack. Uit de autopsie bleek dat de baby in maart stierf aan vergiftiging door methamfetamine. "De methamfetamine kwam van de moeder bij het jongetje terecht door borstvoeding, en daaraan overleed hij", zegt agent Scott Israel.

    De drugsverslaafde Poulson moet van de rechter in de cel blijven en kan niet vrijkomen op borg. Ze weende tijdens haar verschijning voor de rechtbank. Poulson werd overigens ook aangeklaagd voor het tonen aan een veertienjarig familielid hoe de drug oxycodone moet toegediend worden. (jv)

    29-07-2010 om 17:08 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insuline-injecties voor jonge patiënten op termijn mogelijk overbodig

    Insuline-injecties voor jonge patiënten op termijn mogelijk overbodig


    Insulineproducerende cellen bij de mens blijken hernieuwbaar en kunnen door ontstekingscellen aangezet worden om te delen. Dat zeggen onderzoekers van het Diabetes Research Centrum (VUB). Als de moleculen die de deling stimuleren gekend zijn, kan dat er op termijn mogelijk voor zorgen dat jonge diabetespatiënten geen injecties of transplantaties meer nodig hebben.
     
    In de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier zitten cellen die insuline aanmaken. Bij type 1-diabetespatiënten worden die cellen op veelal jonge leeftijd door het eigen immuunsysteem stuk gemaakt, waardoor het nodig wordt om het insulinegehalte in het lichaam met injecties of een transplantatie op peil te houden.
     
    Verrassend resultaat
    "Tot voor kort nam de wetenschap aan dat elke volwassen persoon een min of meer vast aantal insulineproducerende cellen bezat die een levenslang zouden moeten meegaan", zegt wetenschappelijk onderzoeker Peter In't Veld. "Wanneer die cellen beschadigd raken of dood gaan, zoals bij type1-diabetici, dan zou dat verlies onherroepelijk zijn."
     
    Bestudering van honderden gedoneerde alvleesklieren leverde echter een verrassend resultaat op. "Zoals verwacht was die delingsactiviteit zeer laag bij de meeste patiënten. Onverwacht werd bij een klein deel een heel hoge celdelingswaarde gevonden. Ontstekingscellen lijken die reparatie en celdeling in gang te zetten."
     
    Verder onderzoek moet de stoffen analyseren die de insulineproducerende cellen aanzetten tot deling. Eenmaal die gekend zijn, staat de deur mogelijk open voor de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel of therapie.
     
    Het Diabetes Research Centrum (VUB) is één van de grootste in Europa. (belga/sps)

    29-07-2010 om 15:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reptiel plots erg populair huisdier

    Reptiel plots erg populair huisdier

    reptiel plots erg populair huisdier

     Steeds meer Vlamingen halen een reptiel in huis. Patrick Verhelle van reptielenvereniging Terra heeft het zelfs over een hype. "Die dieren zijn niet langer duur."

    Met 150 euro kan je al een kleine python, een kleine boa en een korenslang kopen. Het grote voordeel is dat zo'n reptiel ook minder zorg nodig heeft dan traditionele huisdieren. Bovendien zijn kinderen zelden allergisch voor slangen. "Dat ligt bij honden en katten toch anders", aldus Verhelle nog.

    In de dierenopvangcentra komen toch heel wat van die beestje in verkommerde toestand binnen. "De aankoop gebeurt vaak impulsief. Een reptiel heeft nu eenmaal behoefte aan zijn oorspronkelijke biotoop,", klaagt Rudi Oyen van het dierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

    Volgens Dierenwelzijn heb je pas een vergunning nodig als je aan meer dan dertig reptielen onderdak biedt.

    29-07-2010 om 13:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergrijzing brengt onze levensstijl in gevaar

    Vergrijzing brengt onze levensstijl in gevaar

    De vergrijzing van de bevolking treft vooral de rijke landen en brengt de levensstijl van de samenleving in gevaar. Zo bestaat de kans dat de gezondheidskosten en de pensioenen niet meer gedekt kunnen worden, blijkt uit een Amerikaanse studie.

    Wereldwijd gezien waren er in 1950 twaalf werkende mensen voor een gepensioneerde of 65-plusser. In 2010 is dat aantal al gedaald naar negen werkende mensen, meldt een studie van het Amerikaanse instituut Population Reference Bureau (PRB). Volgens het instituut zou dat aantal binnen tegen 2050 amper vier op de een bedragen.
     
    Twee tendensen
    Volgens PRB zijn er vandaag wereldwijd twee verschillende tendensen op te merken. Zo is er de chronisch lage vruchtbaarheid in de geïndustrialiseerde landen, waardoor de financiële veiligheid van de ouderen in gevaar dreigt te komen. Terwijl de bevolking in de rijke landen steeds maar ouder wordt, komen er in de ontwikkelingslanden jaarlijks meer dan tachtig miljoen mensen bij waardoor de armoede en de druk op het milieu stijgt.
     
    Ontwikkelingslanden
    De groei van de wereldbevolking is dus bijna volledig te danken aan de ontwikkelingslanden. Zo zal het aantal inwoners in Afrika bijvoorbeeld tegen 2050 verdubbelen tot twee miljard. Het rapport merkt eveneens een daling van het aantal geboortes op in de geïndustrialiseerde landen zoals Spanje en de VS, die zwaar getroffen zijn door de economische crisis. (afp/sam)

    29-07-2010 om 12:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeing stuurt toeristen ruimte in met futuristische capsule

    Boeing stuurt toeristen ruimte in met futuristische capsule


    Op dit computerbeeld zoekt de ruimtecapsule van Boeing aansluiting bij het Orbital Space Complex.

    Vieren we binnenkort onze vakantie in de ruimte? Daar lijkt het wel steeds meer op nu enkele bedrijven de race naar de ruimte hebben ingezet. Na Richard Branson, de grote baas van Virgin, toont nu ook Boeing stevige interesse. De Amerikaanse vliegtuigbouwer ontvouwde zelfs reële plannen tijdens de vliegshow in het Britse Farnborough.

    De capsule zal plaats bieden aan zeven ruimtetoeristen.

    De capsule zal plaats bieden aan zeven ruimtetoeristen.

    In de toekomst moet je dus geen astronaut zijn om de ruimte te verkennen. Een paar weken geleden voerde Virgin Galactic succesvol een eerste proefvlucht uit en dit weekend kondigde het eiland Curaçao aan dat een heuse luchthaven voor ruimtevluchten zal gebouwd worden. In het Britse Farnborough verklaarde Boeing dat het tegen 2014 commerciële ruimtevluchten wil uitvoeren met een futuristische capsule 'CST-100', waar zeven passagiers zouden kunnen in plaatsnemen.

    Het is de bedoeling dat de ruimtecapsule zal vliegen naar het Internationaal ruimestation ISS. Vandaar dat de NASA 14 miljoen euro veil heeft voor de ontwikkeling van het ruimtetuig.  Bovendien werkt Boeing eveneens samen met het bedrijf Bigelow Aerospace, dat plannen smeedt om tegen 2015 een eigen ruimtestation te hebben, Orbital Space Complex genaamd. Dat station zal dan de toeristen in de ruimte opvangen. Een prijskaartje van dergelijke ruimtevlucht en verblijf is niet gekend maar wellicht is de omschrijving duizelingwekkend wel op zijn plaats. (kve)

    28-07-2010 om 23:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Muzikale drug' baart experts zorgen

    'Muzikale drug' baart experts zorgen

    Dokter Mireille Vergucht, woordvoerster van het Vlaams Platform Tegen Drugs, waarschuwt voor de gevaren van i-dosing. Dat is een digitale drug waarbij je muziek beluistert die je in een roes brengt, schrijven de Concentra-kranten.

    Het gaat om muziek die bestaat uit elektronische klankpatronen die de luisteraars in een roes brengen. Op YouTube zijn filmpjes te zien van tieners die plots euforisch worden tijdens een luistersessie.
     
    Stepping stone
    De grote toegankelijkheid van de digitale drug baart deskundigen zorgen. "Het gaat om een legale drug, maar ik denk dat we toch voorzichtig moeten zijn", zegt Mireille Vergucht van het Vlaams Platform Tegen Drugs.

    "Ik geloof in de 'stepping stone'-theorie, die stelt dat het gebruik van softdrugs de overgang naar harddrugs zoals heroïne vergemakkelijkt. Jongeren leren via die muziek de roes kennen en willen verder op verkenning."
     
    Geen onderzoek
    Psychiater Frieda Matthys, voorzitter van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugsproblemen (VAD), wijst erop dat er nog geen onderzoek is gevoerd naar muzikale ervaringen als opstap naar drugs.

    "Het is bekend dat het zoeken naar een muzikale roes en drugs kunnen samengaan, maar het is niet duidelijk of muziek dan de oorzaak van het drugsgebruik is." (belga/tw)

    28-07-2010 om 13:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je een nieuw gezicht

    Zo maak je een nieuw gezicht

    Een Amerikaanse sergeant die in Afghanistan maar net een bomaanslag overleefde, krijgt nu beetje bij beetje een 'nieuw gezicht'. Dat is mogelijk dankzij het nieuwe project 'gezichten van oorlogsveteranen heropbouwen'.

    Dokter Joe Villalobos van het medisch centrum Wilford Hall in San Antonio geeft Todd Nelson (37) eerst een nieuw rechteroor. Later krijgt de sergeant ook nog een nieuw rechteroog, want ook dat werd zwaar beschadigd tijdens de bomaanslag.

    De prothesen bestaan uit glas en siliconen en worden een voor een met de hand gemaakt, maar zien er bijna echt uit. 'Mensen weten echt niet dat het prothesen zijn. Zo geloofwaardig ziet het eruit', aldus Nelson, die drie jaar geleden derdegraads brandwonden, een gebroken schedel en een gebroken kaak overhield aan de aanslag. 'Mensen staren me ook niet meer zo aan.'

    Clint Eastwood

    'Ons doel is om hen het beste van het beste te geven', zegt dokter Villalobos. 'We willen hen de ideale behandeling aanbieden, want als je gezicht aangetast is, verlies je een deel van je identiteit.

    'Het makkelijkste is natuurlijk om het goede oor na te maken, maar als er iemand binnenkomt die zegt: ik wil oren zoals Clint Eastwood, kan dat ook natuurlijk', besluit de dokter.


    28-07-2010 om 13:13 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA-satelliet vindt planeten 'zoals de Aarde'

    NASA-satelliet vindt planeten 'zoals de Aarde'


    Dit NASA-beeld toont de radius van 'planetenjager' Kepler om bewoonbare werelden op te sporen.

    Amper zes weken nadat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een nieuwe observatiesatelliet in gebruik nam, heeft het ruimtetuig al zo'n 700 vermoedelijke planeten ontdekt. 140 daarvan zouden qua grootte overeenkomsten met de Aarde vertonen.

    Volgens de vroegste resultaten van planetenzoeker Kepler, een kleine NASA-satelliet die de ruimte in kaart helpt brengen, komen planeten zoals de onze veel vaker voor dan tot op heden werd aangenomen.

    Kans op 'nieuwe Aardes' neemt toe
    Voorbije onderzoeken gingen ervan uit dat de meeste planeten buiten ons zonnestelsel gasreuzen zijn, zoals Jupiter en Saturnus. De nieuwe informatie die planetenjager Kepler doorspeelt, wijst er op dat er ook heel wat 'vaste' werelden bestaan. Astronomen zeggen dat met deze ontdekking de kans sterk toeneemt dat we ooit werkelijk Aarde-achtige planeten zullen vinden.

    Tot nu toe kondigde de NASA formaal nog maar vijf nieuwe exoplaneten - buiten ons zonnestelsel - aan op basis van de Kepler-missie. De betrokken onderzoeksteams moeten de Kepler-data nog verder onderzoeken vooraleer officieel kan worden bevestigd dat het wel degelijk om planeten gaat.

    Identificeren
    Maar hoopgevend zijn de data hoe dan ook. "De informatie wijst erop dat onze Melkweg (die meer dan 100 miljard sterren telt) meer dan 100 miljoen bewoonbare planeten bevat, en dat we binnen afzienbare tijd de eerste van deze planeten kunnen identificeren", zegt Dimitar Sasselov, astronomieprof aan de Amerikaanse Harvard University en betrokken bij de Kepler-missie. "Er is nog veel werk aan de winkel, maar de statistische resultaten zijn duidelijk: er zijn planeten zoals onze eigen Aarde." (hlnsydney/tw)

    27-07-2010 om 09:57 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiele buideldieren ontdekt in Australische grot

    Fossiele buideldieren ontdekt in Australische grot



    Onderzoekers vonden in de schatkamer uitstekend bewaard gebleven fossielen, waaronder 26 schedels van het uitgestorven, wombat-achtig buideldier. Het dier is ongeveer zo groot als een schaap en heeft gigantische klauwen. De wetenschappers schreven een artikel over de vondst dat deze week in het Journal of Vertebrate Paleontology verscheen.


    'Het is ongelofelijk opwindend voor ons', aldus paleontoloog en mede-auteur van het stuk Mike Archer. 'Het geeft ons een inkijk in het verleden van Australië die we daarvoor simpelweg niet hadden. Het is een extra inzicht in een aantal van de raarste dieren die je je kunt voorstellen.'


    Onderzoekers graven al sinds 1990 op de vindplaats in Riversleigh, in de Australische staat Queensland. In 1993 ontdekten ze de eerste schedels van de Nimbadon.

    Babyschedels

    Onder de gevonden schedels, zijn ook schedels van baby's die nog in de buidel van de moeder zaten. Onderzoekers kregen hierdoor de mogelijkheid om te bestuderen hoe de dieren zich ontwikkelden. Hieruit bleek bijvoorbeeld dat de Nimbadonbaby's zich op een vergelijkbare manier ontwikkelen als kangoeroejongen. Ook werd duidelijk dat er overeenkomsten zijn tussen de Nimbadon en de koala: beide dieren hebben lange klauwen, waarmee ze in bomen kunnen klimmen.

    De ontdekking van de fossielen is erg belangrijk, zo zei paleontologe Liz Reed. 'Het is vrij uniek als je een compleet specimen vindt en ook nog eens zoveel van verschillende leeftijden. Het geeft ons de mogelijkheid iets te zeggen over gedrag en groei en een hoop andere dingen, waar we normaal niet toe in staat waren', aldus Reed.

    26-07-2010 om 12:00 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetbaar juweel om de hals

    Eetbaar juweel om de hals



    De Brugse topchocolatier Dominique Persoone creëerde met de Antwerpse diamantair David Van Turnhout het chocoladejuweel.
    Het excentrieke juweel combineert twee Belgische exportproducten. De chocolatier Dominique Persoone en de diamantair David Van Turnhout laten een diamant rusten in een echte cacaoreep.

    'Het eindresultaat mocht niet te extreem overkomen en je moest zien dat het van chocolade was gemaakt', vertellen Van Turnhout en Persoone. 'Het moest tevens draagbaar én eetbaar zijn. Het juweel is geschikt om te dragen bij temperaturen tot 25graden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om op een snikhete dag op een terrasje te gaan zitten. Rond de chocolade is een beschermingslaag aangebracht, vergelijkbaar met de techniek om een M&M niet in de hand te laten smelten.'

    De chocolade blijft vormvast, ook als het juweel in contact komt met de huid en lichaamswarmte. 'Al is het smeltrisico reëel bij een heet madammeke, zoals Tanja Dexters', grapt Dominique Persoone. Voor de ex-Miss België maakte de Bruggeling jaren geleden een chocoladejurk waarmee ze vier uur rondliep op de Nacht van Exclusief in Knokke. De outfit bleef intact.

    Van Turnhout en Persoone moesten tevens uitzoeken hoe de kostbare diamant in de chocolade kon blijven zitten. 'De chocoladetablet rust op een zilveren frame. Daaraan is een staafje gelast waarop de diamant is bevestigd, als was het een oorbel', vertelt Persoone. Hij beseft dat het chocoladejuweel geen kunstwerk voor de eeuwigheid is. 'Het blijft chocolade, een product waaraan veel vrouwen verslaafd zijn. Ze kunnen de reep losmaken en opeten, en daarna vervangen door een andere.'

    Het juweel kost tussen 4.000 en 6.000euro, naargelang de uitvoering in goud of zilver. Gezien het prijskaartje mikt diamantair David Van Turnhout vooral op kapitaalkrachtige klanten. 'De eerste geïnteresseerde heeft zich gemeld', zegt de creatieveling, wiens ontwerpen vaak worden gebruikt op defilés.

    26-07-2010 om 11:29 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren

    KU Leuven ontdekt 'luchtwegen' bij appels en peren



    'luchtwegen' van appels en peren - - in beeld te brengen. Het gaat om microscopisch kleine structuren voor zuurstofaanvoer in het vruchtweefsel. Het bestaan van dergelijke structuren werd vermoed maar kon nog niet worden bewezen. Bij appels gaat het om holtes tussen cellen, bij peren hebben ze de vorm van gaskanaaltjes.

    Fragiel
    Om vruchtweefsel tijdens de bewaring gaaf te houden moeten alle cellen in de vrucht een minimale hoeveelheid zuurstof krijgen, anders wordt het bruin en daalt de kwaliteit. Een correcte zuurstofconcentratie in de koelruimtes waar appels en peren bewaard worden is dan ook aangewezen. Het structuurverschil tussen appels en de peren met hun zeer fragiele kanaaltjes maakt duidelijk waarom deze laatste kwetsbaarder zijn bij bewaring.

    3D beelden
    De 'luchtwegen' kwamen aan het licht door het maken van driedimensionale microscopische beelden met behulp van de European Synchrotron Radiation Facility in Grenoble. Deze apparatuur liet met name toe om beelden te maken die tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig zijn met een contrast dat hoog genoeg is om de microkanalen van de cellen te onderscheiden. De beelden worden nu verwerkt in computermodellen zodat de zuurstofconcentraties in de vruchtcellen berekend kunnen worden. (belga/sd)
     

    26-07-2010 om 00:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!