bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee en koffie voorkomen diabetes

    Thee en koffie voorkomen diabetes


    Wie regelmatig thee of koffie drinkt, vermindert de kans op diabetes met bijna 25 procent tegenover wie geen of weinig thee of koffie drinkt.

    Drie tassen thee of vier koppen koffie per dag geeft het beste effect, zo bleek uit een analyse van zeven studies tussen 1966 en 2009 die in het totaal 286.000 theedrinkers bevatte. De onderzoekers willen nu dokters voorstellen hun patiënten aan te raden vaker thee te drinken.

    Ook decafeïnekoffie voorkomt diabetes tot op zekere hoogte, dus cafeïne is zeker niet het enige werkbare element. De onderzoekers, onder leiding van Rachel Huxley, hopen dat deze bevindingen het pad effenen voor preventie van diabetes. (edp)

    04-04-2010 om 11:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhaleer een kopje koffie zonder calorieën

    Inhaleer een kopje koffie zonder calorieën


    jaar kwam er een spray op de markt om chocolade zonder calorieën te inhaleren. Nu hebben dezelfde uitvinders van de Harvard universiteit een verstuiver ontwikkeld die hetzelfde doet met koffie. Met het spuitbusje adem je de hoeveelheid cafeïne van een kopje espresso in maar ook nu weer zonder dikmakers.

    De sprays van 'Le Whif' kosten 1,80 euro per stuk. Als je deze bijzondere caloriearme espresso al wil uitproberen voor de busjes bij ons in de rekken liggen, kan je er al online bestellen. Toen Le Whif de chocoladespray lanceerde in april vorig jaar waren de busjes in een wip uitverkocht. Benieuwd of het nu ook zo'n vaart zal lopen. (kve)

    04-04-2010 om 11:52 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Systeem van goedkopere geneesmiddelen bereikt ook financieel zwakkeren

    Systeem van goedkopere geneesmiddelen bereikt ook financieel zwakkeren

    Socio-economisch zwakkere bevolkingsgroepen en patiënten die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming (zoals gehandicapten en bepaalde gepensioneerden) kopen iets vaker generische geneesmiddelen of originele producten waarvan de prijs werd verlaagd. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).

    Het KCE spreekt van een "bemoedigend" resultaat. Toch kan het nog beter. "Artsen en apothekers kunnen worden aangespoord om goedkopere producten meer voor te schrijven en af te leveren. De patiënt zou meer informatie kunnen krijgen over de meerprijs die hij betaalt bij de aankoop van een geneesmiddel waarvoor er een goedkoper alternatief bestaat", stelt het KCE.
     
    Referentieprijssysteem
    België voerde in 2001 het referentieprijssyteem in voor de terugbetaling van voorgeschreven geneesmiddelen. Dat systeem wordt toegepast wanneer het octrooi van een merkgeneesmiddel is verstreken en er generische kopieën op de markt verschijnen. Het systeem verlaagt de terugbetaling van deze producten met dezelfde werkzame stof met 30 pct of meer.
     
    Patiënten met een globaal medisch dossier of patiënten van een wijkgezondheidscentrum gebruiken meer goedkopere geneesmiddelen. Oudere patiënten blijken dan weer iets minder geneigd om een goedkoper alternatief te gebruiken. Toch betaalden de Belgen in 2008 meer dan 60 miljoen euro aan referentiesupplementen, of gemiddeld bijna 4 euro per verpakking, wat vooral bij chronisch zieke patiënten financieel zwaar kan doorwegen. Dit supplement werd vooral betaald bij de aankoop van geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten, antidepressiva en pijnstillers.

    Voorschrijfpercentages
    Het KCE pleit voor overleg om de minimum voorschrijfpercentages van artsen voor goedkopere geneesmiddelen te verhogen. Die quota zijn per medische specialisatie vastgelegd en zijn sinds 2006 niet meer aangepast. Verder zouden apothekers het recht moeten hebben om een generisch geneesmiddel af te leveren, zelfs wanneer een origineel werd voorgeschreven, tenzij de voorschrijvende arts dit uitdrukkelijk heeft verboden. (belga/ypu)

    03-04-2010 om 13:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensbloed in sigaretten beledigend voor gelovigen?

    Varkensbloed in sigaretten beledigend voor gelovigen?

    Sigaretten kunnen sporen van varkensbloed bevatten en dat kan bepaalde gelovigen tegen de borst stuiten. Dat beweert de Australische wetenschapper Simon Chapman van de University of Sydney.

    De professor verwijst naar recent Nederlands onderzoek dat 185 verschillende industriële toepassingen met varkens blootlegde, waaronder ook dat van varkenshemoglobine in sigarettenfilters. Volgens Chapman bracht de studie inzicht in de anders erg gesloten wereld van de tabaksindustrie en zouden de bevindingen weleens voor onrust bij devote moslims en joden kunnen zorgen. Bij beide geloofsgroepen is de consumptie van varkensvlees verboden.

    "Het zou kunnen verklaren waarom de tabaksindustrie nooit in zijn potten laat kijken en iedereen afwimpelt met "Dat is onze zaak" en schermt met het handelsgeheim", aldus professor Chapman. "Joden en moslims nemen dit soort dingen heel serieus, net als heel wat vegetariërs overigens."

    Tegen schadelijke chemicaliën
    Het Nederlandse onderzoek bracht aan het licht dat hemoglobine - een eiwit in de rode bloedcellen - van varkens gebruikt wordt in sigarettenfilters om die efficiënter te maken in de strijd tegen schadelijke chemicaliën zodat die niet in de longen van de roker terechtkomen.

    De 'ingrediënten' van sigaretten worden zorgvuldig geheimgehouden onder de noemer "hulpmiddelen bij de productie die niet significant aanwezig zijn in en geen functionele invloed hebben op het eindproduct". Voorlopig gaf slechts één sigarettenmerk, dat verkocht wordt in Griekenland, toe varkensbloed te hebben gebruikt in de productie. De gevolgen voor de verkoop zijn niet bekend. (jv)

    03-04-2010 om 13:26 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewijzen van leven op Mars?

    Bewijzen van leven op Mars?

    .

    Is dit een Gorilla op Mars? "Wetenschappers" zeggen van wel. Deze foto werd gemaakt door een robotvoertuig dat op de Rode Planeet naar leven speurt.

    Nigel Cooper, een 43-jarige specialist ter zake, is alvast laaiend enthousiast: "Het is zeker en vast een levend wezen. Ik ben ervan overtuigd dat er leven is op Mars." (ypu)

    03-04-2010 om 13:23 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzeeër haalt enorm zeemonster van oceaanbodem

    Onderzeeër haalt enorm zeemonster van oceaanbodem

    Een duikboot die de mysterieuze dieptes van de oceaanbodem afspeurt, heeft een enorm zeemonster naar boven gehaald. Het 1 meter lange dier lijkt op een schaaldier, maar dan wel veel forser gebouwd dan de bekende soorten.



    De onderzoekers vonden het wezen dat ze hadden bovengehaald zo bizar dat ze de lezers van de netwerksite Reddit om hulp vroegen. "Het beest dat onlangs werd gevangen is bijna een meter lang van kop tot staart en heeft heel grote ogen", verduidelijkt een diepzee-expert. "Het werd gevonden op zo'n 3.000 meter diepte."

    Koude
    Het blijkt om een 'Bathynomus giganteus' te gaan, een soort 'afvalopruimer' van de zeebodem die zich voedt met dode walvissen, vis en inktvis. De enorme omvang van het dier wordt toegeschreven aan de extreem koude temperaturen op de bodem van de oceaan, waartegen het zeemonster zich moet wapenen. (hlnsydney/kh)



    02-04-2010 om 22:44 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde kuikens: nieuwe trend?

    Gekleurde kuikens: nieuwe trend?


    Op het eerste gezicht denk je dat deze kleurige kuikentjes een regenachtige Pasen dienen op te fleuren, maar niets is minder waar. De trendy diertjes kennen succes in Azië waar chemicaliën in het kippenei worden ingespoten. Daardoor huppelen de diertjes enkele weken met gekleurde vedertjes rond.

    Commercie

    Het chemisch proces, ongevaarlijk voor de kuikens, werd oorspronkelijk uitgetest door Britse vorsers die de kippetjes in  het wild wilden volgen. Sindsdien lijkt de trend ook commercieel interessant. De gekleurde diertjes zijn uiterst populair in Azië en het Midden Oosten, daar worden ze massaal verkocht in het roze, felgroen, geel, oranje, blauw, paars of rood. 

    Ethische vragen
    "Pure mishandeling", zo stellen Britse dierenorganisaties. "Het maakt de dieren tot een hebbeding, eerder dan een levend wezen. We maken ons ernstig zorgen", stelt een woordvoerder. "De verf kan het dier mogelijk wel schaden en bovendien roept het heel wat ethische vragen op over de manier waarop ze bekeken worden". (lvl)

    02-04-2010 om 18:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deeltjesversneller zorgt voor kleine oerknal

    Deeltjesversneller zorgt voor kleine oerknal





    Na een mislukte poging vanochtend is het CERN er in Genève vanmiddag in geslaagd om een mini-oerknal te realiseren met de deeltjesversneller. Nooit eerder botsten elementaire deeltjes aan zo'n hoge snelheid. Zo willen de wetenschappers meer te weten komen over het ontstaan en de toekomst van het heelal.

    De situatie in de 27 kilometer lange tunnel was dezelfde als een fractie van een seconde na de oerknal. Volgend jaar wil het CERN de deeltjes nog sneller laten botsen, net iets minder dan de snelheid van het licht. Bij de botsing zouden nieuwe onbekende deeltjes kunnen ontstaan. Op de resultaten is het echter nog maanden wachten.

    Vanmorgen mislukte een eerste poging tot de oerknal. De deeltjesversneller werd in 2008 in gebruik genomen, maar heeft sindsdien veel problemen gekend. (gb)

    02-04-2010 om 18:26 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws over rampen maakt mensen ziek

    Nieuws over rampen maakt mensen ziek

    Kan dat, ziek worden door nieuws over rampen? Uit een studie blijkt alvast dat mensen na het vernemen van rampennieuws vaker naar de huisarts gaan.

    De studie is een publicatie van onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg Nivel in het internationale vaktijdschrift Journal of Traumatic Stress. De onderzoeksresultaten werden vandaag door Nivel naar buiten gebracht.

    Vuurwerkramp Enschede
    Bij het onderzoek werd onder meer gekeken naar de vuurwerkramp in Enschede (Nederland) op 13 mei 2000, en naar andere traumatische gebeurtenissen zoals de aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september 2001. En wat bleek na het onderzoek? Meer mensen meldden zich met gezondheidsklachten bij de huisarts in de week nadat het nieuws over de gebeurtenissen verspreid werd dan in de week ervoor.     

    Jarenlang meetbaar

    Jaren na de vuurwerkramp was het effect nog steeds meetbaar. En dan niet enkel bij de slachtoffers, maar ook bij mensen die niet direct getroffen waren. "Rampennieuws maakt kennelijk iedereen ziek", zo concluderen de onderzoekers. (ddh)

    02-04-2010 om 14:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding"

    "Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding"


    Ziektes die genitale zweren veroorzaken, zoals syfilis en chancroid, waren de hoofdreden van het ontstaan en de verspreiding van HIV in het begin van de 20e eeuw. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van wetenschappers uit Leuven, Lissabon en Boedapest.

    Genitale zweren
    De onderzoekers bestuurden de aanwezigheid van risicofactoren voor HIV op enkele locaties in Afrika, op verschillende tijdstippen in de loop van de 20e eeuw. Ze keken daarbij naar factoren als mannelijke besnijdenis, urbanisatie, gezondheidssystemen, verhouding man/vrouw in steden, prostitutie, het gebruik van onveilige naalden en ziektes die genitale zweren veroorzaken (de zogenaamde Genital Ulcer Diseases of GUD). De hoeveelheid GUD-infecties bleek de grootste impact te hebben op de verspreiding van het HIV-virus. Dat was bijvoorbeeld 1919 en 1929 het geval in Kinshasa, waar op dat ogenblik een GUD-epidemie woedde.

    Sprong vergemakkelijkt
    De reden voor het verband tussen GUD en de verspreiding van het HIV-virus dient volgens de onderzoekers gezocht te worden in het feit dat de aanwezigheid van genitale zweren de sprong van het SIV-virus van aap naar mens vergemakkelijkte. Doorgaans kan SIV bij consumptie van apenvlees niet overleven in het menselijk lichaam omdat het niet aangepast is. Genitale zweren gaven het SIV echter de kans zich aan te passen en zich in de mens te handhaven als HIV.

    De onderzoekers pleiten dan ook voor een nauwgezette opvolging en behandeling van GUD in die gebieden waar mensen nog altijd apen slachten voor consumptie. (belga/ep)

    02-04-2010 om 14:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een klein zangvogeltje autisme genezen?

    Kan een klein zangvogeltje autisme genezen?

    Een klein zangvogeltje kan misschien een aantal problemen zoals autisme genezen. Jonge zebravinken leren immers op dezelfde manier zingen als mensen leren spreken.

    Jonge zangvogeltjes leren zingen door hun ouders te imiteren. Via dat proces leren ook onze kinderen spreken. Onderzoekers bestudeerden jonge vogels en slaagden erin de genetische code te kraken. Er zouden meer dan 800 genen bestaan die verbonden zijn met leren zingen. Veel van die genen komen ook bij mensen voor.

    Gebabbel
    Daardoor zou het kleine vogeltje ons veel over het menselijke leerproces kunnen vertellen. Net zoals baby's beginnen mannelijke zebravinken eerst met het uitkramen van betekenisloos gebabbel. Daarna gaan ze de liederen van hun eigen vader imiteren.

    Mogelijk kunnen we dankzij zangvogels ook veel bijleren over menselijke problemen zoals autisme, hersenbloedingen, gestotter en Parkinson. "Leren zingen is een uitstekend paradigma voor alle vormen van leren", zegt professor Chris Ponting van de universiteit van Oxford in de Daily Mail.

    Papegaai
    "Met sommige experimenten kunnen we meteen zien wat er in hersencellen gebeurt tijdens het leren van een lied. De zebravink leent zich daar perfect toe." Wetenschappers bevestigen in het tijdschrift Nature dat er opmerkelijke overeenkomsten bestaan tussen de mens en de zebravink. Ook naar de genen van de papegaai wordt onderzoek gevoerd. (gb)

    01-04-2010 om 14:39 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen maakten bier populair

    Vrouwen maakten bier populair


    Dankzij vrouwen kunnen heren genieten van een frisse pint, dat stelt de Britse historica Jane Peyton. Duizenden jaren geleden al brouwden dames hun eigen bier in elk huishouden. Gedronken door het hele gezin, was de drank populairder dan water.

    Kinderen

    De ontstaansgeschiedenis van bier speelt zich al af rond 7.000 tot 9.000 voor Christus. Ook in de Middeleeuwen serveerden vrouwen bier aan het hele gezin. De drank bleek populairder dan water, vooral omdat water meer besmettingrisico inhield. Zelfs de kleintjes dronken ervan.  Jaren brouwden dames het gerstenat. Bier behoorde tot de dagelijke voeding en het brouwen behoorde tot haar vaste, huishoudelijke taken.

    Commercie

    Pas een 500 jaar geleden verschenen mannen op het biertoneel. Commerciële brouwerijen namen het uit handen van de vrouwen en hun keuken. (lvl)

    31-03-2010 om 22:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen slikken jongste jaren viermaal meer pijnstillers

    Belgen slikken jongste jaren viermaal meer pijnstillers


    Het gebruik van pijnstillers is in enkele jaren tijd in België verdrievoudigd. In Wallonië is de toename nog significanter. Dat staat te lezen in het nummer van het gezondheidsmagazine Passion Santé dat morgen verschijnt. Het artikel is gebaseerd op cijfers van het Riziv over het aantal voorgeschreven en terugbetaalde pijnstillers in 2009.

    In 1997 bedroegen de terugbetalingen van pijnstillers zo'n twintig miljoen euro. Vorig jaar lag dat budget op zestig miljoen euro. Voor negen op de tien patiënten was het de huisarts die het voorschrift gaf en dus niet een specialist zoals vroeger vaker het geval was. Onder meer leeftijd speelt een rol bij het gebruik van pijnstillers. Zo zou het gebruik verdubbelen per schaal van tien jaar.

    Vergrijzing?
    Experts van het Riziv hebben nog niet volledig hun vinger kunnen leggen op de oorzaken van de grote stijging. Onder andere de vergrijzing van de bevolking, maar ook de toegenomen aandacht van dokters voor pijn zouden het fenomeen verklaren. (belga/eb)

    31-03-2010 om 18:16 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale overheid waarschuwt voor namaakgeneesmiddelen

    Federale overheid waarschuwt voor namaakgeneesmiddelen

    De federale overheid waarschuwt voor de gevaren van namaak- en andere illegale geneesmiddelen. "Ze vormen een inbreuk op de geneesmiddelenwetgeving, zijn een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en brengen de economie veel schade toe", luidt het.

    Volgens Xavier De Cuyper, hoofd van het federaal geneesmiddelenagentschap (FAGG) kunnen illegale geneesmiddelen geen garanties bieden inzake kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid. "Sommige analyses tonen afwezigheid, onderdosering of overdosering van het actief bestanddeel aan, en zelfs de aanwezigheid van uiterst toxische stoffen."
     
    Minister van Economie Vincent Van Quickenborne wijst erop dat deze illegale handel de reguliere economie zwaar kan aantasten, en bedrijven, die vaak zeer veel geld hebben betaald voor hun patenten, benadeelt.
     
    De omvang van het fenomeen is zeer moeilijk in precieze cijfers weer te geven. Eén van de vaststellingen is wel dat België, wegens zijn centrale ligging en zijn "logistieke roeping", aldus staatssecretaris Carl Devlies, een internationale draaischijf voor de handel in illegale geneesmiddelen is. Dit fenomeen wordt gekenmerkt door de verhandeling van grote volumes, terwijl met de handel via het internet, die explosief is gegroeid, kleinere hoeveelheden worden verscheept.
     
    De samenwerking tussen justitie, politie, de douanediensten en het FAGG is een sleutelelement in strijd tegen de farmaceutische criminaliteit, luidt het, terwijl ook andere overheidsdiensten een belangrijke rol spelen.
     
    De douane nam in 2009 295.000 stuks medicijnen in beslag. Een vijftal biedsites werd van het internet gehaald. (belga/vsv)

    31-03-2010 om 18:14 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna negen op tien Vlaamse huisartsen voor vergoeding gemiste afspraak

    Bijna negen op tien Vlaamse huisartsen voor vergoeding gemiste afspraak

    Van de Vlaamse huisartsen vindt 86 procent dat hij of zij een vaste vergoeding moet krijgen als een patiënt zonder verwittigen niet opdaagt voor een afspraak. Dat blijkt uit een internetpoll van het medische tijdschrift de Huisarts.

    Amper 14 procent van de Vlaamse huisartsen vindt zo'n vaste vergoeding niet nodig. De overige 86 procent vindt het niet meer dan normaal dat ze een vergoeding krijgen voor de verloren tijd.
     
    Twaalf procent van de ondervraagde huisartsen in Vlaanderen is voorstander van een vast bedrag van 25 procent van de normale vergoeding. De grootste groep (37 procent) vindt de helft van het normale ereloon billijk als schadeloosstelling en 9 procent van de huisartsen is gewonnen voor driekwart van dat bedrag. Meer dan een kwart van de Vlaamse huisartsen (27 procent) ten slotte vindt dat de patiënt het volle bedrag van de normale vergoeding zou moeten betalen.
     
    Veroordeling
    Onlangs veroordeelde een rechtbank in Antwerpen een patiënt tot het betalen van een schadevergoeding van 720 euro nadat hij tweemaal niet was komen opdagen op een afspraak met zijn tandarts. Ook huisartsen worden volgens de Huisarts vaak met dat probleem geconfronteerd.
     
    In totaal namen driehonderd Vlaamse huisartsen deel aan de internetpoll. Een systeem van vaste vergoeding voor gemiste afspraken is volgens het vakblad al jaar en dag ingeburgerd in Nederland. (belga/eb)

    31-03-2010 om 18:13 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodzieke oom schoot tante Frans Bauer dood

    Doodzieke oom schoot tante Frans Bauer dood

      De tante van Frans Bauer is overleden aan een schotwond. Dit zei de populaire charmezanger zelf in een interview met RTL Boulevard. De Telegraaf onthult vandaag dat de doodzieke oom (59) mogelijk in paniek zijn geliefde heeft doodgeschoten omdat hij vreesde dat hij niet lang meer te leven had. Zelf werd hij zwaar gewond bij wat wellicht een zelfmoordpact was tussen twee zwaar zieke geliefden.

     Het is een soort film. Vaak lees je het in de krant en dan is het een ver van m'n bed-show. Van de week stonden de kranten nog vol van Milly Boele. Dat lees je in de kranten en nu komt het heel dichtbij. En dat is iets heel aparts.  
    Frans Bauer
    Maandagavond werd de tante van de volkszanger dood gevonden in een woonwagen in het Noord-Brabantse dorp Fijnaart. De oom van Bauer werd zwaargewond bij haar aangetroffen. De havenwerker was zelf ook doodziek, depressief en werkloos. Vrienden en kennissen houden er steeds meer rekening mee dat beiden uit het leven wilden stappen om hun slechte gezondheid. Mogelijk is de oom van Frans Bauer in paniek geraakt omdat hij deze week de uitslag zou krijgen van een ziekenhuisonderzoek. De Krom leed al geruime tijd aan een ernstige aandoening van de alvleesklier. Hieraan was hij recentelijk nog geopereerd. Daarbij werd een stukje weefsel voor nader onderzoek opgestuurd naar het laboratorium. Hij was doodsbang voor een negatieve uitslag. Zijn geliefde leed aan epilepsie en eerder was bij haar ook al kanker geconstateerd.

    Neef
    Het is overigens de eerste keer dat er in de familie van Frans Bauer een ernstig geweldsmisdrijf afspeelt. De neef van de volkszanger bracht acht jaar geleden slachtte een vrouw op wie hij verliefd was met 32 messteken af. Dat meldt misdaadjournalist.nl. De man werd veroordeeld tot 12 jaar celstraf. Volgens het blog is er toen duidelijk geprobeerd om de zaak buiten de media te houden.

    "Soort film"
    "Ik werd gisteren gebeld dat hier iets gaande was", vertelt Bauer aan 'RTL Boulevard' vlakbij het woonwagenkamp. "Dus ik ben hierheen gesneld. Toen heb ik gewacht op politiehulp en die zijn het huis in gegaan. En die troffen mijn tante aan. Het is een soort film. Vaak lees je het in de krant en dan is het een ver van m'n bed-show. Van de week stonden de kranten nog vol van Milly Boele. Dat lees je in de kranten en nu komt het heel dichtbij. En dat is iets heel aparts."

    Autopsie
    "Op dit moment is een groot onderzoek gaande. Feit is dat mijn tante dood is. Ze is overleden aan een schotwond, maar de ware toedracht en hoe het precies gegaan is horen wij later." De autopsie is voor vandaag. Bauers oom ligt in het ziekenhuis. De toestand van de 59-jarige man is stabiel. Hij ligt in een ziekenhuis in Rotterdam en wordt verhoord. Over zijn verklaring doet de politie geen mededelingen.

    Sterke band
    Bauer had een sterke band met zijn tante. "Ik woonde ernaast. Ze was heel lang mijn buurvrouw, dus ze kwam altijd langs", vertelt hij. Bauer en zijn gezin worden bijgestaan door Slachtofferhulp. "Iemand komt praten met ons gezin. En met mij, want ik heb ook een aantal dingen gezien die je maar beter niet kunt zien."

    Afstand
    De politie houdt alle opties open en onderzoeken of het gaat om moord, zelfmoord of een combinatie van beide. Een vriendin die maandagavond aan de deur kwam, sloeg groot alarm, nadat ze beide personen in een slaapkamer had aangetroffen. De familie Bauer liet maandagavond al weten erg aangeslagen te zijn door het geweldsincident. De zanger vroeg iedereen afstand te bewaren zodat hij en zijn familie het verdriet kunnen verwerken. (anp/kh)

    31-03-2010 om 15:54 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus onder vuur in nieuw seksschandaal

    Paus onder vuur in nieuw seksschandaal

    Het Vaticaan en Paus Benedictus XVI moeten in de VS met een nieuw seksschandaal afrekenen. Ze zouden niks ondernomen hebben om een priester die zich decennialang schuldig maakte aan seksueel misbruik uit zijn functie te ontzetten, en de zaak in de doofpot proberen stoppen.

    Verschillende mensen zeggen als tiener misbruikt te zijn geweest door priester Ernesto Garcia Rubio. De advocaten van de slachtoffers beweren dat de pauselijke nuntius in de VS aan de Kerk in Miami vroeg om de geestelijke te beschermen nadat hij in 1968 van Cuba naar Miami verhuisde wegens ernstige problemen van morele aard, en ook daarna alles in het werk stelde om Ernesto Garcia Rubio uit de wind te zetten.

    Georchestreerde inspanning
    Daarna bekleedde de man gedurende zo'n dertig jaar een priesterambt in Miami. "In die tijd misbruikte hij, voor zover bekend, minstens een dozijn slachtoffers", zegt Jessica Arbour, een advocate die zes slachtoffers vertegenwoordigt. Het zestal vervolgt de aartsdiaken van Miami voor vermeend misbruik tussen 1977 en 1987. "Er was zonder twijfel een georchestreerde inspanning op alle niveaus van het Vaticaan over Miami tot in Cuba om de misdrijven te verdoezelen en de dader te beschermen", vervolgt Arbour.

    Documenten kwijt
    De advocate beschuldigt Paus Benedictus XVI ervan dat hij "pedofielen beschermde ten koste van gelovigen en hun families" toen hij aan het hoofd stond van de Congregatie van de Doctrine van het Geloof, de morele waakhond van de katholieke kerk. Benedictus, toen nog kardinaal Joseph Ratzinger, leidde die congregatie van 1981 tot 2005. Toen een bisschop in de jaren '90 toch het proces in gang zette om Garcia uit zijn ambt te ontzetten, bleek de Congregatie allerlei documenten rond de affaire kwijt te zijn geraakt. Intussen is Garcia geen priester meer.

    Vermeend kindermisbruik
    Volgens Mary Ross Agosta, woordvoerster van de aartsdiaken van Miami, begrijpen de aanklagers niet hoe de Kerk werkt. "Briefwisseling met de Kerk in Cuba loopt altijd via de pauselijke nuntius", klinkt het. "Deze vorm van communicatie is onvermijdelijk voor landen waar politieke onderdrukking heerst." Ze verklaarde ook nog dat de Kerk steeds bezorgd is over alle zaken van vermeend kindermisbruik door leden van de clerus "voor de slachtoffers, en uit rechtvaardigheidsgevoel". (tw)

    31-03-2010 om 15:50 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuwe ijstijd op komst: "Golfstroom vertraagt niet"

    Geen nieuwe ijstijd op komst: "Golfstroom vertraagt niet"

    We hoeven niet te vrezen dat Europa in de nabije toekomst in een nieuwe ijstijd terecht zou komen. Dat zou in principe mogelijk zijn als de opwarming ook de golfstroom zou aantasten. Maar volgens een studie zijn er geen signalen dat die golfstroom aan het vertragen is.

    Er wordt wel eens gevreesd dat de Golfstroom de voorbije 20 jaar vertraagd is. Die is verantwoordelijk voor de zachte temperaturen in ons deel van Europa. Groot-Brittannië zou bijvoorbeeld vier tot zes graden kouder worden zonder de toevoer van warmer water uit het midden van de Atlantische Oceaan.

    Filmscenario
    Sommige wetenschappers denken dat global warming de Golfstroom kan stil leggen. Daardoor zou de temperatuur hier in elkaar storten, terwijl het elders veel warmer zou worden. Dat was ook het scenario van de film 'The Day After Tomorrow', waar onze planeet van de ene dag op de andere in een nieuwe ijstijd terechtkomt.

    Vertragen
    Onderzoekers van NASA ontdekten met satellietgegevens dat er slechts sprake is van een tijdelijke variatie in de Golfstroom. En dat is waarschijnlijk een natuurlijke cyclus. Het IPCC van de VN vreesde in haar rapport wel dat de Golfstroom in de loop van deze eeuw zal vertragen. Mogelijk met een kwart tegen het einde van de 21ste eeuw. (gb)

    31-03-2010 om 12:29 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste licht heeft invloed op concentratie leerlingen

    Juiste licht heeft invloed op concentratie leerlingen


    De juiste kleur en sterkte van het licht heeft een positieve invloed op de concentratie van leerlingen.

    Met de juiste kleur en kracht van het licht in het klaslokaal is de concentratie van basisschoolleerlingen te verbeteren. Experimenten van de Universiteit Twente op een basisschool in het Brabantse Wintelre hebben dat uitgewezen.

    Leerlingen van groep 6 van basisschool Wintelre in het Brabantse dorp die een concentratietestje maakten onder speciaal krachtig blauwgetint licht scoorden al direct 8,7 procent beter dan leerlingen uit drie controleklassen. Een maand later lag hun score zelfs 13,6 procent hoger, aldus de proef die een vervolg is op Duits onderzoek.
     
    De klas is sinds oktober vorig jaar uitgerust met speciaal licht van Philips, opdrachtgever voor het onderzoek. De concentratietesten en de resultaten die woensdag openbaar worden gemaakt, zijn de eersten in een reeks onderzoeken naar mogelijke verbetering van stemming, motivatie en leerprestaties van leerlingen door licht. Onderzoeker en hoogleraar onderwijskunde Peter Sleegers noemt de eerste uitkomsten bijzonder hoopgevend.
     
    Vier standen
    Lerares Tamara Voorjans bedient de speciale tl-verlichting in haar lokaal en heeft de keus uit vier standen: standaard (wit), energie, concentratie (blauw) en rust (geel). Voorjans gebruikt het licht om de kinderen in de vroege ochtend op te peppen, voor belangrijke momenten dat concentratie is vereist en perioden dat de leerlingen rustig aan een individuele opdrachten moeten werken. Ze merkte vrijwel direct verschil. Ouders vertelden dat hun kind vrolijker en gezelliger thuis kwam.
     
    Het lichtsysteem kost 5.000 euro per klaslokaal maar is gemiddeld energiezuiniger dan een standaardset die 1.500 euro kost. Alleen het krachtige concentratielicht verbruikt meer energie dan normaal. (belga/vsv)

    31-03-2010 om 12:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol op het werk blijft problematisch

    Alcohol op het werk blijft problematisch


    Heel wat bedrijven worden nog altijd geconfronteerd met functioneringsproblemen van werknemers als gevolg van alcohol- of druggebruik. Dat blijkt dinsdag uit Q-ADO 1.0, een onlinevragenlijst over alcohol- en drugbeleid in de organisatie, die is opgesteld door de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD). De meest voorkomende problemen zijn te laat komen, onregelmatig presteren, ongepast gedrag en ziekteverzuim.
     
    De voorbije drie maanden vulden 578 respondenten uit zeer diverse organisaties Q-ADO 1.0 in. De vragenlijst peilt niet naar individueel alcohol- of druggebruik, maar brengt wel in kaart hoe een organisatie met het probleem omgaat.

    Contacten met klanten

    Uit de vragenlijst blijkt dat alcohol- of druggebruik nog vaak tot functioneringsproblemen op het werk leidt. Twee derde van de respondenten (66 procent) geeft aan daar ooit mee geconfronteerd te zijn. Bij 35% was dat in het voorbije jaar.
    Ook blijkt dat het alcoholgebruik veelal in de hand wordt gewerkt door contacten met klanten en leveranciers (31%), beschikbaarheid van alcohol op het werk (21 %) en voorbeeldgedrag van collega's (18%) en leidinggevenden (12%).

    Werkdruk

    Ook stress (16%) en werkdruk (11%) doen mensen drinken.
    Uit de vragenlijst komt voorts naar voren dat heel wat bedrijven en andere organisaties volop bezig zijn met de verplichte beleidsverklaring. Bijna een kwart (23%) van de respondenten gaf aan dat er al een beleidsverklaring opgenomen was in het arbeidsreglement, 45% was ermee bezig en 17% was van plan om het te doen.

    Uiterlijk op 1 april 2010 dient elke organisatie uit de private sector over een preventief alcohol- en drugbeleid te beschikken. (belga/mvdb)

    30-03-2010 om 18:05 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA neemt op hol geslagen Toyota's onder de loep

    NASA neemt op hol geslagen Toyota's onder de loep

    Amerikaanse minister van Verkeer Ray LaHood

    Het Amerikaanse ministerie van Verkeer heeft de hulp ingeroepen van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bij het onderzoek naar het acceleratieprobleem van Toyota. Elektronicaspecialisten van NASA zullen onderzoeken waarom sommige auto's van de Japanse fabrikant op hol slaan.

    "Om de veiligheid van de Amerikaanse chauffeurs te verzekeren, moeten achterhaald worden wat er aan de hand is", zo liet de Amerikaanse minister van Verkeer Ray LaHood weten. "De knowhow van NASA inzake elektronica, computerhardware en -software moet zorgen voor een grondig onderzoek." Ook de National Academy of Science zal een onderzoek voeren, maar dan naar acceleratieproblemen in de gehele auto-industrie.

    Toyota heeft door de problemen wereldwijd al meer dan 8 miljoen auto's teruggeroepen, waarvan 6 miljoen in de VS. De totale kosten van het overheidsonderzoek zullen ongeveer 3 miljoen dollar bedragen. Het onderzoek zal naar verluidt ongeveer 15 maanden in beslag nemen. (dpa/ypu)

    30-03-2010 om 18:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensbloed in sigaretten beledigend voor gelovigen?

    Varkensbloed in sigaretten beledigend voor gelovigen?

    Sigaretten kunnen sporen van varkensbloed bevatten en dat kan bepaalde gelovigen tegen de borst stuiten. Dat beweert de Australische wetenschapper Simon Chapman van de University of Sydney.

    De professor verwijst naar recent Nederlands onderzoek dat 185 verschillende industriële toepassingen met varkens blootlegde, waaronder ook dat van varkenshemoglobine in sigarettenfilters. Volgens Chapman bracht de studie inzicht in de anders erg gesloten wereld van de tabaksindustrie en zouden de bevindingen weleens voor onrust bij devote moslims en joden kunnen zorgen. Bij beide geloofsgroepen is de consumptie van varkensvlees verboden.

    "Het zou kunnen verklaren waarom de tabaksindustrie nooit in zijn potten laat kijken en iedereen afwimpelt met "Dat is onze zaak" en schermt met het handelsgeheim", aldus professor Chapman. "Joden en moslims nemen dit soort dingen heel serieus, net als heel wat vegetariërs overigens."

    Tegen schadelijke chemicaliën
    Het Nederlandse onderzoek bracht aan het licht dat hemoglobine - een eiwit in de rode bloedcellen - van varkens gebruikt wordt in sigarettenfilters om die efficiënter te maken in de strijd tegen schadelijke chemicaliën zodat die niet in de longen van de roker terechtkomen.

    De 'ingrediënten' van sigaretten worden zorgvuldig geheimgehouden onder de noemer "hulpmiddelen bij de productie die niet significant aanwezig zijn in en geen functionele invloed hebben op het eindproduct". Voorlopig gaf slechts één sigarettenmerk, dat verkocht wordt in Griekenland, toe varkensbloed te hebben gebruikt in de productie. De gevolgen voor de verkoop zijn niet bekend. (jv)

    30-03-2010 om 17:58 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Hitler was Duitse voetbalcoach, holocaust een feest, Auschwitz een pretpark"

    "Hitler was Duitse voetbalcoach, holocaust een feest, Auschwitz een pretpark"


    Eén op twintig Britse schoolkinderen denkt dat Adolf Hitler een Duitse voetbalcoach was. Nog eens één op twintig vermoedt dat de holocaust een "soort feest was om het einde van de oorlog te vieren."

    Auschwitz is een pretpark
    De toets, bij 2.000 11-jarigen, naar aanleiding van Wapenstilstand, bracht nog wel wat onaangename verrassingen aan het licht. Eén op zes leerlingen kruiste bij de vraag "Wat is Auschwitz?" het antwoord "een pretpark" aan.

    Plan
    Veertig procent van de kinderen had er geen benul van waar Wapenstilstand voor staat. Door de onthutsende resultaten van de toets is er een plan gelanceerd om in Groot-Brittannië 1.350 veteranen van oorlogsconflicten op pad te sturen naar de scholen, om daar te gaan spreken over hun ervaringen en de kinderen te wijzen op de gruwel van de oorlog. (mvl)


    30-03-2010 om 17:56 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkeling kunstalvleesklier kost 10,5 miljoen euro

    Ontwikkeling kunstalvleesklier kost 10,5 miljoen euro


    De kunstalvleesklier moet de levenskwaliteit van diabetespatiënten verhogen.

    Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat een Europees consortium leiden, dat een kunstalvleesklier gaat ontwikkelen voor diabetespatiënten. Het consortium krijgt daarvoor 10,5 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie.

    Bij mensen met diabetes type 1, de klassieke suikerziekte die niet mee wordt veroorzaakt door overgewicht, werken de insulineproducerende cellen in de alvleesklier niet meer. Deze patiënten moeten zelf meerdere keren per dag hun bloedsuikerspiegel controleren door zich te prikken. Vervolgens spuiten ze de benodigde hoeveelheid insuline bij. Maar het blijkt in de praktijk niet mee te vallen om de glucosewaarden goed onder controle te houden.
     
    Het consortium wil een insulinepomp maken, die gekoppeld wordt aan een onderhuidse katheter. Aan het uiteinde van de katheter zit een sensor die steeds het bloedsuikerpeil aftast. Zodra er insuline nodig is, geeft de pomp dat af. "Maar het is nog niet zo makkelijk om exacte doses te bepalen", zegt internist Hans de Vries van het AMC. "Want er zijn veel factoren die dat per dag beïnvloeden, zoals stress, feesten, menstruatie en inspanning." De onderzoeksgroep wil daarom software ontwikkelen die al deze factoren kan meewegen.
     
    Het consortium bestaat uit zeven academische instituten en vijf industriële partners uit heel Europa. Als de kunstalvleesklier klaar is, gaat de onderzoeksgroep in diverse landen de effecten van het kunstorgaan vergelijken met het resultaat van handmatige controle.
     
    De wetenschappers denken dat de kunstmatige alvleesklier uiteindelijk de kwaliteit van leven van diabetespatiënten verbetert en de kosten van de zorg drukt. (belga/vsv)

    30-03-2010 om 10:40 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptologen leggen 3.500 jaar oude granieten deur bloot

    Egyptologen leggen 3.500 jaar oude granieten deur bloot

    Archeologen hebben in de zuidelijke stad Luxor een 3.500 jaar oude met inscripties getooide roodgranieten deur blootgelegd. Op de massieve deur staan religieuze teksten in hiëroglyfen. Ze sloot indertijd het graf van koninklijk adviseur User en zijn vrouw Toy, aldus Mansoer Boraik, het hoofd van het Egyptisch opgravingsteam.


    Niettegenstaande User een belangrijke adviseur was van koningin Hatshepsut, is de deur van zijn graf weggenomen om deel te worden van een muur van de fameuze Karnak-tempel tijdens de Romeinse periode, meer dan 1.000 jaar na zijn dood.

    Voor geschiedkundigen gold Hatshepsut als één van de meest succesvolle keizerinnen. Tijdens het leeuwendeel van haar 22-jarig durend bewind kende Egypte vrede. Zo kon ze ook handelsroutes uitbouwen die de schatkist vulden waardoor de bouw mogelijk werd van monumenten en gebouwen die nu stromen toeristen aanlokken. (belga/gb)

    29-03-2010 om 15:22 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Facebook is een speelplaats voor pedofielen"

    "Facebook is een speelplaats voor pedofielen"

    "Facebook is een speelplaats voor pedofielen." Dat zegt de Britse ex-detective Mark Williams-Thomas nadat hij zich voordeed als een 14-jarig meisje op de netwerksite. "Binnen de 90 seconden was er een man van middelbare leeftijd die een seksuele handeling wilde doen voor mij. Vreemden vroegen mij schaamteloos uit over mijn seksuele ervaring", zo getuigt hij.

    Facebook staat bekend als een socialenetwerksite en heeft een positief imago. De site dient om vrienden, familie en kennissen terug te vinden en er mee te communiceren. Je houdt elkaar op de hoogte van wat er omgaat in je leven. Maar de site heeft ook een duister kantje, dat stilaan naar boven begint te komen.

    Pesterijen en verkrachtingen
    Steeds vaker duiken geruchten op van pesterijen, zelfmoorden na pesterijen en zelfs verkrachtingen van contacten die ontstaan op Facebook. Je profiel kan je namelijk wel afsluiten voor de ogen van de wereld, maar je bent niet verplicht. Kwetsbare tieners die niet goed opletten kunnen zo worden blootgesteld aan allerlei gevaren.

    Asl
    Dat ondervond ook de Britse ex-detective Mark Williams-Thomas, die zich in opdracht van de krant Daily Mail voordeed als een slank, mooi meisje van 14 op Facebook.

    "Binnen de vijf minuten had het profiel drie berichten van mannen tussen 20 en 40 jaar die 'asl' vroegen (age-sex-location of leeftijd, geslacht en woonplaats). De mannen bleken maar weinig moeite te nemen om zichzelf te verbergen, wellicht omdat ze denken dat ze ermee weg komen, zoals velen ook werkelijk doen."

    Maagd
    Williams-Thomas antwoorde de drie hetzelfde: 14, female, Londen. "Eén vroeg prompt: 'Ben je nog maagd', een andere stelde voor elkaar te ontmoeten en vroeg wat ik graag deed en of ik graag naar de film ging."

    Seksuele vragen
    Volgens de Brit waren dit duidelijke seksuele uitnodigingen "en dit ondanks het feit dat seks met een 14-jarige geklasseerd staat als verkrachting. Ze doen geen enkele moeite hun bedoelingen te verbergen."

    Het 14-jarige meisje trok de aandacht van veel mannen, al waren ze niet allemaal even direct. "Sommige bouwden het traag op, eerst met een beetje small talk in tienertaal of vragen over mijn hobby's. Maar al gauw kwamen de vragen: of ik al seks had gehad, met wie en of ik dat leuk vond. Anderen gingen nog verder en vroegen of ik het erg zou vinden iets seksueel te doen voor de webcam. Of ze vroegen of zij iets mochten tonen via de webcam. En ik was maar een uur online geweest!"

    Actieve zoektocht
    "Een site als Facebook is als een speelplaats voor pedofielen. Ze zitten niet te wachten tot een meisje per ongeluk hun kant uitkomt, ze gaan actief op zoek naar jonge meisjes die hun valse charmes geloven. We mogen onze kinderen waarschuwen zoveel we willen, van nature uit hebben ze vertrouwen in anderen."

    De 'vriendentechniek'
    "Dit in tegenstelling tot de pedofielen die duivels slim manipuleren en constant nieuwe technieken ontwikkelen om onze kinderen te pakken op hun zwakke plek. Zo gebruiken ze valse foto's vanop het internet om aantrekkelijker of jonger te lijken.

    Of ze gebruiken een  andere 'vriendin', die het nieuwe slachtoffer moet kalmeren door te zeggen 'Ik had eerst ook schrik, maar hij is wie hij zegt dat hij is, ik heb hem ontmoet. Het is echt een aardige, lieve man.' Anderen gebruiken zo'n fake profiel om aan te zetten tot seks. 'Mijn eerste keer was met hem en hij was echt heel vriendelijk en teder', klinkt het dan. In werkelijkheid wordt het profiel van het meisje natuurlijk ook door hem beheerd."

    Het grootste gevaar
    Williams-Thomas is geen leek. Hij was eerder politiedetective, gespecialiseerd in zware misdrijven en werkte mee aan de belangrijkste moord- en pedofilieonderzoeken in het land.

    "Ik kende al de omvang van het probleem, maar ik wil ook het grote publiek tonen hoe gemakkelijk het is voor pedofielen om jongeren online te benaderen. Ooit leerden we onze kinderen dat ze niet mogen meegaan met vreemdelingen, maar nu zit het grootste gevaar online. Het ergste is nog dat deze gevaren geen vreemden zijn, maar mensen waarvan ze denken dat het hun vrienden zijn."

    Stereotypen kloppen niet
    De ex-detective waarschuwt voor de stereotiepen van de pedofiel. "De clichés konden niet misleidender zijn. Dit zijn geen vieze oude mannetjes of freaks. Integendeel, ze lijken heel verantwoordelijk en degelijk. Ze hebben zelfvertrouwen en weten precies hoe ze kinderen en tieners moeten benaderen. Ouders moeten zich realiseren dat pedofielen heel normaal lijken, ze vallen niet op. Ze hebben jobs, en gebruiken de anonimiteit van het internet om zich uit te leven. Ik kan het weten, ik heb enkele van de zwaarste pedofielen in Groot-Brittannië zelf ontmoet."

    Online jagen
    De Brit pleit dan ook voor een strengere beveiliging van de socialenetwerksites en voor politiemannen die fulltime pedofielen in de val lokken en hen dan arresteren. "Voor ze de levens van echte kinderen vernietigen, moeten ze gepakt worden. Er moet op de jagers gejaagd worden."

    Williams-Thomas is evenwel niet tegen Facebook. "Mijn tienerdochter heeft ook Facebook, met de strengste privacy settings en maximaal dertig vrienden die ze allemaal echt kent. Ik ben er een van." (edp)


    29-03-2010 om 15:07 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Huisarts moet rokers meer aanspreken over rookgedrag"

    "Huisarts moet rokers meer aanspreken over rookgedrag"


    Rookstopadvies of aanmoediging door de huisarts is een belangrijke impuls om het aantal rokers te doen dalen. Uit een enquête van de Stichting tegen Kanker blijkt dat huisartsen hun rokende patiënten nog meer zouden kunnen aanmoedigen om te stoppen met roken. Slechts 30 procent van de rokers zegt dat de huisarts hen spontaan heeft aangesproken over een rookstoppoging. Dat laat de Stichting tegen Kanker vandaag weten.
     
    Uit de enquête blijkt dat 40 procent van de rokers wenst te stoppen. Voornamelijk vrouwen en rokers in de leeftijdscategorie 35-44 jaar willen stoppen met roken. Bij 30 procent van de rokers heeft de huisarts hen spontaan aangesproken om te stoppen. In de leeftijdscategorie 15 tot 17 jaar gebeurt dit slechts bij 6 procent van de rokers, maar in de leeftijdscategorie 65 plussers loopt dit op tot 47 procent van de rokers. Uit de jaarcijfers 2009 van de Tabak Stop Lijn (0800 111 00) blijkt dat slechts 4 procent van de telefonische contacten met de Tabak Stop Lijn het resultaat is van een doorverwijzing door de huisarts.
     
    Om artsen te motiveren voor de belangrijke rol die ze kunnen spelen bij rookstopbegeleiding is de Stichting tegen Kanker gestart met een nieuwe campagne in de medische vakpers en op het internet. (belga/adv)

    29-03-2010 om 11:49 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkfood maakt even afhankelijk als drugs

    Junkfood maakt even afhankelijk als drugs

    Wie ongebreideld vette worst, frieten of taart met slagroom naar binnen schrokt, kan daar net zo afhankelijk worden als een drugsjunkie van zijn drugs. .

    De hersenen van zwaarlijvigen werken namelijk op dezelfde manier als bij rokers, seks-, heroïne- of cocaïneverslaafden. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers in het vaktijdschrift Nature Neuroscience

    Reactie hersenen
    Het team wetenschappers stelde aan de hand van proeven met ratten vast dat junkfood op dezelfde manier het chemische evenwicht in de hersenen overhoop kan halen als om het even welk ander roesmiddel. Het gaat met name om het "systeem van beloning" in ons brein. Dat lokt een gevoel van welbehagen uit en bevredigt tijdelijk zowel mens als dier.

    Hoe meer, hoe erger
    Maar net als bij drugsverslaafden zet dat systeem ook zwaarlijvigen een hak: hoe meer ze consumeren, des te meer verlangen de hersenen om hetzelfde geluksgevoel van de laatste keer opnieuw tot stand te brengen.

    Controle verloren
    Volgens de Amerikaanse onderzoekers "verloren de ratten in de loop van de studie volledig de controle over hun eetgedrag", wat het voornaamste kenmerk is van verslaving.

     "Ze gaven zelfs niet af, toen ze met elektrische schokken moesten afrekenen. Dat toont hoe belangrijk het voor hen was de smulpaap te kunnen uithangen."

    Toen ze groenten en salade kregen voorgeschoteld in de plaats van worst en spek, gingen de ratten liever in hongerstaking dan hun honger te stillen met gezonde voeding. (belga/edp)

    29-03-2010 om 11:47 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!