Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    16-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K in AKTIE.

    Klacht naar aanleiding politieoptreden te Wezembeek-Oppem

    1 aktievoerder 4 dagen werkonbekwaam

    Verzonden op: 16-04-2008

    Verzonden door: Roel De Leener (0485) 62 43 02

    Aantal keren gelezen: 5

    Afgelopen maandag zakte het Taal Aktie Komitee af naar Wezembeek-Oppem. Wij wensten ons te vergewissen van het correcte verloop van deze gemeenteraad. Met onze aanwezigheid wilden we ook ons verzet tegen een eventuele benoeming van François Van Hoobrouck d'Aspre als burgemeester onderstrepen. Een van onze aktievoerders hield aan het politieoptreden van die avond een werkonbekwaamheid van 4 dagen over. Dinsdag werden de nodige vaststellingen gedaan, vandaag wordt klacht neergelegd.

    Bij aankomst bleek slechts een handvol van onze mensen te mogen plaatsnemen in de raadzaal. Van bij aanvang van de gemeenteraad protesteerden zij tegen deze gang van zaken, zij werden voor de rest van de gemeenteraadszitting administratief aangehouden. Twee aktievoerders werden van het dak geplukt en ondergingen eenzelfde lot. De overige aktievoerders hielden affiches op met daarop de boodschap "Vrije meningsuiting alleen voor Franskiljons?" en maakten een wandeling rond het gemeentehuis. Zij namen vrij snel hun plaats weer in op het plein voor het gemeentehuis. Na verloop van tijd werden zij zonder waarschuwing omsingeld en hardhandig opgepakt. Een echte aanleiding daartoe was er niet: de aktievoerders bevonden zich niet op de openbare weg en maakten allerminst aanstalten om de opgeworpen versperringen te willen doorbreken; op geen enkel moment stelden onze aktievoerders zich aggressief op tegenover de ordediensten.

    Dat er na een aanhouding al eens wat lichamelijke ongemakken zijn is niet ongebruikelijk. Wel ongebruikelijk is het hoge aantal personen met "klachten". De vaststelling dat het spierballengerol gewoon verder ging nadat aktievoerders volledig geïmmobiliseerd waren en/of kennis hadden gegeven van hun volledige medewerking, roept nog meer vragen op. Hoe men het ook draait of keert, feit is en blijft dat één aktievoerder dusdanig zwaar werd aangepakt dat hij dinsdag niet aan het werk kon. Hij liet gisteren de nodige vaststellingen doen en werd arbeidsongeschikt verklaard voor de rest van de week.

    De voorbije maanden konden meer dan eens vraagtekens worden geplaatst bij het politieoptreden ten aanzien van TAK: aktievoerders die nog voor ze op de plaats van afspraak aangekomen zijn van de straat worden geplukt, een pamfletaktie die na amper vijf minuten zonder verdere verklaring wordt afgebroken en gevolgd wordt door een vijf uur durende vrijheidsberoving, onredelijk lange duurtijden van administratieve aanhoudingen. Ons wedervaren van maandag is de spreekwoordelijke druppel. We hebben dan ook besloten om klacht neer te leggen bij de bevoegde instanties, hetgeen vandaag nog zal gebeuren.

    Terug naar overzicht


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Tanghe.
    Nooit gebroken moed
    Annie Tanghe
    Continuga Heule

    Na de Tweede Wereldoorlog was er in Vlaanderen een enorme heksenjacht naar collaborateurs waar zowel schuldigen als onschuldigen het slachtoffer van werden. In deze bundel vind je gedichten over deze duistere periode. Naast poëzie is er plaats voor vier foto's uit het vroegere interneringskamp Sint-Kruis. De bundel is te verkrijgen via de auteur.

    annie.tanghe@skynet.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd van tel in 2008.

    “Gij dacht, o lijdzaam volk, dat gruwelijk getij
    der oude tyrannie, voor eeuwig was voorbij.
    Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord
    zolang gij stamelend bidt of bedelt aan de poort
    …”

    (Willem Elsschot)


    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K en de randgevallen.

    TAK voert opnieuw actie tegen voordracht burgemeesters

    De drie betrokken kandidaat-burgemeesters uit de faciliteitengemeenten.
    Een 25-tal actievoerders van het Taalaktiekomitee (TAK) heeft vanavond net voor de gemeenteraad van Wezembeek-Oppem actie gevoerd. Ze protesteerden tegen het feit dat een Franstalige meerderheid van de gemeenteraadsleden van de faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem respectievelijk Damien Thiéry, Arnold d'Oreye de Lantremagne en François Van Hoobrouck opnieuw voorgedragen heeft als kandidaat-burgemeester, nadat hun benoeming eerder geweigerd was door Vlaams minister Marino Keulen.

    Volgens het TAK is het logisch dat de Vlaamse regering andermaal afwijzend reageert op hun kandidatuur omdat het drietal sinds de beslissing tot niet-benoeming in november opnieuw meerdere keren 'uit de bocht ging'. TAK wijst hierbij op het feit dat ze diverse keren niet optraden tegen raadsleden die tijdens de gemeenteraadszitting Frans spraken en geen respect toonden voor de taalwetgeving en rechtspraak. TAK roept de Vlaamse partijen op zich te bezinnen over een voortzetting van de federale regeringsdeelname.

    Tijdens de actie van vanavond werden ook bordjes getoond met daarop de tekst 'Vrije meningsuiting: alleen voor franskiljons.' TAK protesteert daarmee tegen het feit dat diegenen die manifesteerden net voor de gemeenteraad van 18 februari, achteraf niet toegelaten werden tot de raadszitting. Dat was ook vanavond het geval. (belga/lpb) en (De Morgen)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welzijn en welvaart in eigen staat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zolang Wallonië een socialistische maatschappij wilt, en in Vlaanderen die strekking niet meer dan een vierde van het electoraat aantrekt, blijft de kloof niet te dichten. Bovendien, niet een vaag Belgisch patriottisme paralyseert Wallonië, wel de PS-ideologie. Wallonië is niet zozeer gehecht aan België, wel aan het comfort van de Vlaamse transfers. België is voor de Franstaligen geen doel, wel een middel. Interregionaal samenwerken? Zeker, maar niet met een Franstalige minderheid die haar macht verzilvert via een Belgische dwangbuis. En samenwerking inzake onderwijs, cultuur, taal en economie?... Zijn dat geen vier dromen op een rij? Waar zo een samenwerking zin heeft, kan die ook perfect tussen aparte entiteiten, op grond van gelijkheid.
    Tekst: Karel Adams,

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden uit Ardooie.
    Hierbij een foto van het oude gemeentehuis,nu het Sociale Huis op het Marktplein 1 en van het nieuwe gemeentehuis op het Polenplein 15 te Ardooie.






    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet Leterme daarmee?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Derde kwestie rond Laloux
    De Waalse socialistische federale staatsecretaris Laloux is in problemen nu hij in korte tijd drie keer negatief in het nieuws was. Toen hij onlangs onder vuur kwam te liggen wegens afwijkend gedrag met zijn tank-kaart (toen hij nog schepen in Namur was), zei hij dat hem geen dienstwagen ter beschikking stond. Maar La Dernière Heure zag in notulen van een schepenvergadering dat in 2002 op voorstel van Laloux 3 dienstauto's zijn gekocht. Laloux verklaarde kort geleden voor de RTBF ook dat hij in zijn dienstauto moest werken omdat hij geen kantoor had, terwijl hij er wel een had. Er lopen nu wat onderzoeken naar Laloux. Als er meer klaarheid is zal partijleider Di Rupo beslissen of er actie nodig is.
    Zie ook Vlaams Belang vraagt ontslag Laloux

    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.August Borms
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HERDENKEN en NADENKEN : Op 12 April 1946 werd August Borms in Schaarbeek gefussilleerd.

    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met de CDenV ?

    Leterme spookrijder op CD&V-snelweg?

    Jan Van de Casteele 11-04-2008

    Samenvallende verkiezingen? Het zou neerkomen op een degradatie van de democratie. Als CD&V op die manier het Belgische niveau meent te moeten versterken, doet de partij net het omgekeerde van wat ze beloofde. En houdt ze (nu ook om die reden) geen woord. Leterme ontpopt zich als spookrijder op de CD&V-snelweg. Ligt aan de eindmeet van de piste van samenvallende verkiezingen de afschaffing van het Vlaams Parlement? Geen enkel federaal land kent samenvallende verkiezingen en eens hier ingevoerd is het Vlaams Parlement een machteloze schaduw, een lege “voute” naast “de beste plaats”.

    Peter De Roover schreef over dit onderwerp een scherp opiniestuk in De Standaard (‘De kiezer als pretbederver’, DS, 5 april; integrale versie: zie bijlage)

    De nieuwe “piste” van Letereme komt volgens de politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging neer op de degradatie van de democratie. Kiezers worden beschouwd als stoorzenders in de politieke salons. En Leterme ‘zal applaus krijgen in de kroegen waar de antipolitiek hoogtij viert’. Paternalisme wordt als politieke wijsheid verkocht en de kiezer voorgesteld als lastige pretbederver.

    Het afstand nemen van eigen verkiezingsprogramma wordt door sommigen (o.a. Jean-Luc Dehaene) als normale gang van zaken beschouwd... Salongevoelens gaan voor.

    Maar de stembusslag van 2009 komt te vroeg om het contract ongestraft te verbreken. Het ziet ernaar uit dat de VVB en de hele Vlaamse Beweging een goeie reden zullen hebben om een felle campagne te voeren, met ‘Respect voor democratie’ en ‘Respect voor Vlaanderen’ als slogan. En een partij die absoluut geen woord houdt als belangrijkste mikpunt. Tu quoque, CD&V!?

    Lees de integrale tekst van De Roover in de bijlage bij dit Actueeltje.

    Bijlage



    (23 Kb)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees een sportieve Vlaming.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    op zaterdag 3 mei 2008

     

    stapt Rodenbachfonds West-Vlaanderen mee met de

     

    vredeswandelhappening Ten Vrede

     

    we vertrekken samen om 14.30 uur

    vanop de weide van de IJzertoren

    het traject is zeker voor iedereen haalbaar (6 km)

     

    om deel te nemen,

    schrijf je best vooraf in (voor 25 april)

    de deelname is 5 euro/pp

    de dag zelf betaal je 10 euro/pp

     

    elk vooraf ingeschreven deelnemer

    ontvangt een gratis ticket voor het

    Ten Vredefestival die doorgaat op

    9 en 10 mei 2008 op de weide van de IJzertoren

     

    maar … schrijf je vooraf bij ons in,

    dan betalen wij uw inschrijvingsgeld!!!

    geef je naam op bij Rodenbachfonds W.-Vl. 

                                                                                                            tel. 059/51.64.03 of

                                                                                                   rodenbachfonds@pandora.be

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLANDS a.u.b

    Nederlands-Landstaal

    Nederlands-landstaal is de naam van een werkgroep
    die regelmatig bedrijven en diensten aanschrijft met
    de bedoeling Vlaanderen Vlaams te houden.
    Maandelijks wordt er een resultaten-
     en opdrachtentijdschriftje verstuurd naar de
     medewerkers. DOE MEE! Mieke Delanghe
    wacht ook op U!
    (Schrijf u in nlandstaal@vvb.org) Zie ook
    http://www.vvb.org/nederlandstaal .                               
                                                                                             
                                                                                          

    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met de verkiezingen ?

    Vlaamse verkiezingen afschaffen?

    Jan Van de Casteele 09-04-2008

    Yves Leterme liet verstaan dat samenvallende verkiezingen voor hem kunnen. Hoe sterk is de tegenwind? Plooit zijn partij ook op dat punt? Prof. Bart Maddens vreest van wel. Zegeviert particratie over democratie?

    Waarover gaat het debat?

    Het Vlaams parlement is een legislatuurparlement. Dat wil zeggen dat het pas om de vijf jaar wordt herkozen. Zelfs als de Vlaamse regering valt, wordt het parlement niet ontbonden. Dan moeten de politieke partijen een andere meerderheid zien te vinden. Op het federale niveau bedraagt de legislatuur niet alleen vier jaar, maar als de regering valt, worden Kamer en Senaat ontbonden en volgen er nieuwe verkiezingen. Om alle verkiezingen te laten samenvallen moet dus zowel de legislatuurperiode gelijk worden gebracht en moet ook het federale parlement een legislatuurparlement worden.

    De argumenten van Maddens

    In De Standaard van 4 april zette Bart Maddens nog eens enkele argumenten op een rij. 'Schaf het Vlaams Parlement maar af?', was zijn provocerende vraag. Hij was vooral scherp voor de politiek en de politici. Een poging tot samenvatting hieronder (integrale tekst als bijlage)

    Regionale en federale verkiezingen weer laten samenvallen, het lijkt dé “toegeving” die CD&V in de zak heeft zitten in de aanloop naar 15 juli, om toch ‘iets’ te kunnen aanbieden in de etalage van de Grote Staatshervorming (tegen de regeringsvorming beloofd, maar al naar midden juli verschoven).

    Samenvallende verkiezingen zijn geen goed idee, vindt Bart Maddens. Hij verwijst naar uitspraken van Jean-Luc Dehaene, Herman Van Rompuy en nu ook Yves Leterme en van Open VLD (zelfs Vlaams Parlementsvoorzitter 'Marleen Vanderpoorten stak al de witte vlag uit').

    Maddens stelt dat veel politieke partijen wel de lusten willen van een apart Vlaams parlement (meer geld, meer lucratieve mandaten, meer medewerkers), maar liefst af willen van de lasten (afzonderlijke regionale verkiezingen). De staatshervorming leidde tot de ‘wonderbaarlijke vermenigvuldiging’ van parlementaire mandaten (van 396 naar 513), maar ook naar nuttelozer parlementen, die zichzelf een zwijgplicht opleggen.

    Eén hoofdtaak rest er nog: het aanduiden van een regeringsmeerderheid. Door de verkiezingen te laten samenvallen valt zelfs die functie weg op Vlaams niveau. De regeringsvorming in Vlaanderen zal dan een afgeleide worden van wat op federaal niveau gebeurt.

    Waarom heb je dan nog een apart verkozen Vlaams Parlement nodig? Dan kun je beter de Vlaamse kamerleden een dubbelmandaat geven. Zal goedkoper zijn.

    Maddens vindt het falen van het huidige systeem van aparte regionale verkiezingen het mooiste bewijs dat het project van een federaal België is mislukt. Hij pleit dan ook voor een overstap ‘naar een echt confederaal model, waarbij je enkel de deelstaatparlementen verkiest die dan samen het confederale parlement vormen, met minimale bevoegdheden’.

    Maar zijn slot is somber. Politici – Maddens veralgemeent iets te nadrukkelijk - zijn nu eenmaal niet consequent en willen af van vervelende regionale verkiezingen. ‘De talloze materiële voordelen die voortvloeien uit het bestaan van aparte parlementen, die willen ze natuurlijk wel behouden. En zo zal ook geschieden.’

    (integrale tekst: zie bijlage)

    Bijlage



    (24 Kb)

    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van zijn woord ?
    Le Leterme Nouveau est arrivé !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen “Het is dan ook niet mijn bedoeling om België helemaal uit te kleden.” In een weekendinterview met Het Laatste Nieuws zet premier Leterme nogmaals de puntjes op de ‘i’. Van een ‘big bang’ is al lang geen sprake meer. De journalist merkt op dat Yves Leterme een heel andere toon aanslaat dan voor de verkiezingen, toen hij nog onverbloemd stelde dat België geen enkele meerwaarde heeft. “Toen was ik minister-president en keek ik naar België zoals Kris Peeters er nu naar kijkt. En zoals Patrick Dewael en Luc Van den Brande ernaar keken: uitsluitend door een Vlaamse bril.” Dat is vandaag inderdaad wel even anders. En tijdens het RTBF-programma van 9 maart werd duidelijk dat Leterme in ruil voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde wel degelijk van plan blijft om de Vlaamse Rand gedeeltelijk onder Brusselse voogdij te plaatsen. Leterme de man van 800.000 Vlaamse stemmen, herhaalde zijn stelling dat "Bruxelles Capital" niet beperkt kan blijven tot de 19 gemeenten en dat er een nieuwe beslissingsniveau moet komen op vlak van mobiliteit, arbeidsmarkt, veiligheidsbeleid en ruimtelijke ordening dat de Brusselse grenzen overschrijdt. Het voordeel van een splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde weegt natuurlijk niet op tegen het losweken van Vlaamse gemeenten uit Vlaanderen. Of hoe de functie de man maakt... nou, ja........de man?
    Zeker geen man van z'n woord.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeesters in de rand zorgen voor brand.
    Ik zie dit slecht eindigen, met een harde confrontatie in de zomer     (09/04/08 - De Morgen)
    De drie Franstalige burgemeesters die wegens schendingen van de taalwet niet benoemd werden door de Vlaamse regering zullen opnieuw voorgedragen worden. De Vlaamse regering zal hen echter opnieuw níét benoemen, waardoor het dossier muurvast blijft zitten. Het steekspel kan nog een hele tijd doorgaan, en volgens sommigen deze zomer tot "een harde confrontatie" leiden.
    "Er zijn geen nieuwe elementen en dus ook geen enkele reden om de burgemeesters nu wel te benoemen", klinkt het bij Keulen. De drie Franstalige burgemeesters uit de faciliteitengemeenten Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem hebben, in strijd met de taalwetten, oproepingsbrieven voor de verkiezingen in het Frans laten versturen én ze hebben verder geprovoceerd door tijdens de gemeenteraad Frans toe te laten.
    Keulen wil hen dan ook niet benoemen, maar de drie houden, gesteund door MR en FDF, het been stijf. Hun gemeenteraden schuiven hen nu opnieuw naar voor, al heeft de officiële voordracht minister Keulen nog niet bereikt.
    In principe kan dit steekspelletje nog een hele tijd doorgaan. De drie waren in de vorige legislatuur al burgemeester en zijn dat nu nog altijd, zij het dan enkel 'waarnemend'. Veel kan Keulen trouwens niet doen. Het enige wapen waarover hij beschikt om zelf een initiatief te nemen is een atoombom: de benoeming van een burgemeester die niet in de gemeenteraad zit (en dus ook geen mandaat van de kiezer heeft). De procedure is één keer geprobeerd, in het Voeren van Happart, zonder succes. Zelfs als dreigement wordt het dezer dagen nog niet van stal gehaald.
    Als het dossier verder blijft etteren, dreigt het deze zomer een extra struikelsteen voor het communautair overleg te worden, dat een slechte remake van de Voerensaga kan missen als kiespijn.
    De manoeuvreerruimte van de Vlaamse regering is intussen zo goed als nihil: zelfs als de ministers van CD&V- N-VA en Open Vld instemmen met een federaal dictaat om in te binden, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt, is het enkel aan sp.a-Spirit om dwars te blijven liggen. Het signaal van Keulen om de burgemeesters niet te benoemen kan dan ook enkel geïnterpreteerd worden als een waarschuwing aan de onderhandelaars om de drie op geen enkele manier als pasmunt te gebruiken.
    Maar ook MR/FDF heeft zich behoorlijk klem gereden. FDF-voorzitter Olivier Maingain benadrukte gisteren meteen dat bij gebrek aan benoeming er geen communautaire onderhandelingen kunnen starten. Maingain maakt zich sterk ook in naam van MR-voorzitter Didier Reynders te spreken, maar die wilde gisteren niet reageren. De kans is klein dat Reynders het even hard wil spelen, maar toegeven in wat steeds meer een symboolkwestie aan het worden is, zal ook hem zeer moeilijk vallen. "Ik zie dit slecht eindigen, met een harde confrontatie in de zomer", zegt een goedgeplaatste bron....
    Liesbeth Van Impe
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar gaan we heen,als Rerum Novarum nu gevierd word op 1 Mei ?
    Stel deze pagina in als uw startpagina Voeg deze pagina toe aan uw favorieten
    nieuwsblad.be/Ardooie - Ardooie@nieuwsblad.be

    08/04/2008

    ACW viert Rerum Novarum op 1 mei

    ARDOOIE - Het Ardooise ACW viert op 1 mei, de Dag van de Arbeid, Rerum Novarum. De dag begint met een eucharistieviering in de parochiekerk om 9.30 uur.

    De Bewegingsboom die het ACW binnenkort zal planten, zal er worden ingezegend. Na de misviering staat de tuin van de pastorij open voor een receptie, aangeboden door het ACW Bestuur.

    In de namiddag organiseert Vakantiegenoegen desmoefelfietstocht. Die begint om 13.30 uur aan de kerk. De fietsers maken een lus langs landelijke wegen over een afstand van veertig kilometer. Onderweg zijn er haltes met een hapje en een drankje. Bij aankomst in het Hofland wordt een avondmaal aangeboden. Voor de smoefeltocht moet op voorhand ingeschreven worden. Dat kost 15 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen, avondmaal inbegrepen. (mr)

    Info en inschrijvingen over de smoefelfietstocht bij Rita Watteny, 051-74.60.23.

    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige burgemeesters.

    Keulen gaat zelfde kandidaten niet benoemen

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) gaat de geweigerde kandidaat-burgemeesters van drie faciliteitengemeenten rond Brussel niet benoemen als ze zich opnieuw kandidaat stellen. De minister ziet geen nieuwe elementen in hun dossier om van mening te veranderen.

    Taalwetgeving niet gerespecteerd
    Op 14 november weigerde Keulen om de Franstalige kandidaat-burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek te benoemen. Hij deed dat omdat ze voor de verkiezingen Franstalige oproepingsbrieven hadden verstuurd, wat in strijd is met de taalwetgeving. Ze hadden ook toegelaten dat er Frans was gesproken tijdens de gemeenteraad.

    "Beslissing al duidelijk gemaakt"
    Le Soir schrijft dat de drie geweigerde kandidaat-burgemeesters opnieuw zullen worden voorgedragen. Maar minister Keulen denkt er niet aan ze alsnog te benoemen. "Ik heb dat toen al duidelijk gemaakt. Nu zijn er ook geen nieuwe elementen in het dossier", zegt Keulen. De minister wijst er op dat de drie kandidaten de beslissing om hen niet te benoemen niet hebben aangevochten voor de Raad van State.

    "Hopen op gezond verstand"
    "Ik hoop dat in de drie gemeenten het gezond verstand bovendrijft", zegt Keulen, die er op wijst dat hij in Wemmel, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode wel burgemeesters heeft benoemd die voorgedragen zijn door een Franstalige meerderheid. (belga/vsv)
    Bron:H.L.N

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is leterme die leider of redder ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De redder
    ----------------
    "Wij willen een leider, die leiden kan,
    een sterke man, een harde man;
    die geen vijanden telt en geen vrienden ontziet.
    Wij willen een redder!" - Gij, roept hem niet.
    Maar als hij komt uit eigen drang,
    en gaat zijn wondere, hoge gang,
    door velen gevolgd, met velen in strijd,
    o, hoed u voor laster, hoed u voor nijd.
    Want doornen groeien er scherp in de heg,
    en stenen liggen te grijp langs de weg.
    En het grauw voelt steeds als een brand in zijn bloed,
    wat het liefst de profeet en de Heiland doet.
    Gij, roept hem niet, noch benijdt hem niet.
    Meer dan gij lijdt hij nood en verdriet,
    eindigend eenzaam, die eenzaam begon.
    Want zie: rechtvaardigheid is zijn zon!

    René de Clercq
    (uit 'De Noodhoorn', Nenasu, Utrecht, 1943)

    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen: Vlaanderen-Europa in wording.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de heuvel aan de kapel staat een kwartet jongemannen met een gecombineerde Vlaams-Italiaanse vlag te zwaaien. Het blijken vier Italiaanse studenten: Matteo Caruso, Giacome Carmine, Giacome Giannini en Giovanni Ferri. 'Mijn vrienden komen allemaal uit de streek van Lombardije; zelf woon ik al twee jaar in Brussel waar ik het laatste jaar burgerlijk ingenieur volg', zegt Matteo in meer dan behoorlijk Nederlands.

    Het viertal bestelde de Vlaamse vlaggen bij Vlaanderen Vlagt maar wil tegelijk zijn roots niet verloochenen. 'We hopen uiteraard dat Alessandro Ballan mag winnen.' Met winnaar Devolder konden ze later uitgebreid met de leeuw zwaaien.
    Bron: Het Nieuwsblad.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd,muziek en nederlands
    Heideroosjes
    De Nederlandse punckrockband is van plan naar Amerika te trekken en daar optredens te houden. Vraag van Veto (Leuvens studentenblad): “Let je erop dat je voor de optredens een setlist samenstelt met alleen Engelstalige nummers? Nee, daar letten we niet op. Wij zijn de Heideroosjes. (..) Het blijkt trouwens dat ze de Nederlandstalige nummers heel erg leuk vinden. Het is de exotische factor zeg maar, anders zijn we “just another band”. Ze vinden het wel grappig. Ze kunnen het niet verstaan, maar het gevoel dat je wilt overbrengen begrijpen ze wel. De energie is hetzelfde.”

    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groet aan de Ronde van Vlaanderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ARDOOIE  GROET  DE  RONDE  VAN  VLAANDEREN.

    Proficiat  Stijn Devolder winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2008.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!