Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin vergaderingen van de waarheid?

    Eerste vergadering van communautaire dialoog op 8 oktober

    (Belga) Vlaams minister-president Kris Peeters heeft met de Vlaamse en Franstalige partijen afgesproken dat de eerste vergadering van de communautaire dialoog zal plaatsvinden op 8 oktober in de voormiddag. Dat laat de woordvoerder van Peeters dinsdagavond weten.

    Eerste vergadering van communautaire dialoog op 8 oktober Wie Geert Bourgeois (N-VA) zal vervangen als zesde lid van de Vlaamse delegatie, staat nog niet vast. Dat moet nog door de Vlaamse regering beslist worden. Voorlopig bestaat de Vlaamse delegatie al uit Kris Peeters, Dirk Van Mechelen, Frank Vandenbroucke, Bert Anciaux en Guy Vanhengel. Wie in de zeskoppige Franstalige delegatie zal zetelen, is nog niet bekend. (TIP)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strubbelingen op komst ?

    Kartelperikelen verdelen CD&V

    Marianne Thyssen krijgt mails "in allerhande richtingen".
    De algemene vergadering van de CD&V wordt vanavond in Zellik overschaduwd door de discussie over het voortbestaan van het kartel met N-VA. In de partij wordt verdeeld gereageerd op de gebeurtenissen. Waarschijnlijk beslist de vergadering alvast om het congres van zaterdag om te vormen tot een soort actualiteitscongres.

    Jong CD&V
    Voor aanvang van de vergadering hielden de meeste partijleden de lippen op mekaar. JongCD&V-voorzitter Bert De Brabandere nam echter geen blad voor de mond. De Brabandere, die gisteren namens Jong CD&V zijn vertrouwen in de federale regering opzegde, meent dat zijn partij op basis van "foute informatie" (de garanties van de Franstaligen, nvdr) heeft beslist om deel nemen aan de communautaire dialoog.

    Kartel herstellen
    Volgens De Brabandere is het niet te laat die beslissing terug te draaien. Hij wil dat zijn partij alles doet om het kartel te herstellen. Op de vraag of premier Leterme dan moet opstappen, antwoordde hij: "Dat had vrijdag al moeten gebeuren na de uitspraken van Reynders".

    Veel ontgoocheling
    Volgens de CD&V-jongerenvoorzitter heerst er "grote ongerustheid" aan de basis en stromen de mails met ontgoochelde reacties binnen. Op de vraag of partijvoorzitster Marianne Thyssen ook veel mails heeft gekregen van ontgoochelde partijleden, antwoordde ze: "Ik krijg mails in allerhande richtingen". (belga/sam)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verraad van de Open VLD.
       
    Geen staatshervorming conform akkoord MR-VLD     22/09/08
    “Il n’y aura rien de fondamental avant 2009. Sur ce point-là, libéraux du Nord et du Sud sont d’accord.” Zo maakte MR-voorzitter Reynders zijn akkoord met de VLD bekend in La Libre Belgique van 13 september. Er komt géén staatshervorming en géén splitsing van B-H-V vóór juni 2009. Ook een MR-topmedewerker en een ex-medewerker van Verhofstadt bevestigden dit. Tijdens het debat in het Vlaams parlement verwees N-VA-fractieleider Peumans naar het liberale akkoord waarop de VLD niet eens ontkende.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is toch de kiezers bedriegen of niet ?

    Afspraken met de kiezer zijn geen vodjes papier

    Jan Van de Casteele 23-09-2008

    In juni 2009 (ten laatste) gaan we naar de stembus. Partijen die van geloofwaardigheid hun uithangbord maken, moeten kiezen voor hun programma en hun kiezers. Vastklampen aan ministerpostjes in een niemandsland is geen garantie op succes. CD&V heeft vermoedelijk met haar leugen vermoedelijk niet de beste keuze gemaakt...

    Eerst even terug in de tijd. CD&V koos sinds haar congres in Kortrijk voor de weg naar een ‘confederaal’ model. De blokjes werden verlegd: eerst Vlaanderen, dan zien wat er nog samen te doen valt met de Franstaligen. De deelstaatparlementen moeten het zwaartepunt vormen. Zij vormen dan samen het confederale parlement (een overlegorgaan voor wat we nog samen willen doen). Hiermee werd de lat hoger gelegd dan tien jaar geleden. De kiezer sprong er in 2007 vlotjes over. Leterme scoorde.

    De CD&V bevestigde haar confederale optie in volle zomer in de nota Zeven uitgangspunten voor een communautaire dialoog. Aan haar flanken willen Vlaams Belang en Lijst Dedecker nog sneller en verder gaan. Het eeuwige “non” van de Franstaligen, hun arrogantie rond “verplichte” solidariteit en de aanval op Vlaams-Brabant zijn de brandstof voor de radicalisering.

    Strategen

    Open Vld kroop bovenop de Belgische kast, joeg haar laatste Vlaamsgezinden buiten (Coveliers, Dedecker ...), bekonkelde met een trosje professoren in achterkamers de restauratie van een immobiel België (de retro-kreet om ‘versterking van de federale staat’) en probeert al sinds 10 juni 2007 in samenspraak met wat hoofdredacteurs het kartel uiteen te treiteren.

    Wis de Vlaamse afspraken (resoluties, regeerakkoorden, splitsing BHV) uit het collectieve geheugen, verschoon ieder “non” van de Franstaligen, smeek om compromissen, maak van een status-quo een Vlaamse overwinning, geef nooit een grondige uitleg over BHV, zwijg als vermoord over de transfers, speel de paniekzaaier over de (nochtans internationale) crisis die toch voorrang verdient, noem allen die woord willen houden kaakslagflaminganten, en ... hoop dat de Vlaamse meerderheid breekt ... Dat is blijkbaar het concept van de liberale strategen.

    Luc Van der Kelen schoffeert zelfs de Vlaamse ondernemers met zijn uithaal naar een veel te Vlaams Voka en Unizo. ‘Dwaasheid zonder grenzen’, kapittelt hij. Voor Mathias De Clercq is (Vlaams-)nationalisme ‘dodelijk gif’. ‘Nieuwe verkiezingen zijn Kafka’, luidt de angstkreet van Bart Somers. ‘Voor ons kan met het rapport van de drie bemiddelaars de dialoog beginnen’, zegt Patricia Ceysens. Na vijftien maanden..., je moet er maar opkomen.

    Slaag

    Vlaamsgezinde uitspraken van Open Vld zijn er de jongste paar jaar nog nauwelijks te vinden. Het pak slaag van 10 juni 2007 was blijkbaar nog niet groot genoeg. Wat Somers onderschat: liberaalgezinden, zelfstandigen en ondernemers met enige Vlaamse inhoud – en zo zijn er nogal wat – hebben alternatieven ... Of hoe het verstand van een partij kan verslangen ....

    Sp.a-Spirit speelde het handiger, en minstens wat Vlaamser, en Bert Anciaux (Vl.Pro) is duidelijk op zoek naar een tweede Vlaamse adem. ‘Fiscus trekt Wallonië voor’, zegt Johan Vande Lanotte. ‘Geen federale kieskring’ en ‘maak van Brussel een district’ en ‘splits BHV’, zegt Hans Bonte. ‘De staatshervorming is nog lang niet ten einde’, zegt Patrick Janssens. ‘Een probleem heb ik met de franskiljons ... en geen enkel bezwaar tegen een confederaal model’, zegt Steve Stevaert. ‘Altijd een confederalist geweest’ en ‘transfers moeten beperkt zijn in omvang en tijd’, zegt Luc Van den Bossche. ‘Weg met die ongelijke verdeling van verkeersboetes’, zegt Louis Tobback. ‘De opvolging van werklozen en de principes van sanctionering van werklozen zijn materie voor de regio's’, zegt Frank Vandenbroucke. Men zou vermoeden dat alvast de topmensen bij sp.a weten waar de Vlaamse klepel hangt. De Gravensteengroep gaf die tendens een progressief duwtje in de rug. De sociaaldemocraten hebben een rol te spelen in Vlaanderen. Maar dan moeten ze ook progressief leren zijn in communautaire zaken. Vlaanderen, en niet België, is het politieke platform van de toekomst Maar Gennez en de tweede linie van sp.a volgen voorlopig niet.

    Vernieling

    In die context – blijkbaar bang van nog meer Vlaamse winst - treuzelt CD&V zichzelf wel stilaan in de vernieling.

    Leterme werd in de zomer uiteindelijk gered door Kris Peeters, maar zijn plan (dialoog van gemeenschap tot gemeenschap) werd door de Franstaligen weggelachen. ‘Infantiel’, zei Onkelinx. ‘Ik heb wel iets beters te doen’, zie Reynders (MR).

    In september zwakte de nota-Peeters de Vlaamse eisen af. Echt duidelijk en scherp was het allemaal niet. Warm en koud, om Leterme te dienen. De Franstaligen fietsten meteen terug naar de startlijn van juni 2007: geen splitsing van BHV, en al de rest opdoeken in een babbelbox (‘speciale werkgroep’) en ‘nieuwe onderhandelingen’. Hun boodschap werd weerkaatst op het witte blad van de drie bemiddelaars. Onder die omstandigheden kon N-VA enkel afhaken. Afspraken zijn voor die partij blijkbaar geen vodjes papier

    Een dag later (22/9) kan voor de Franstaligen plots alles. Wie gelooft die mensen niet? CD&V kroop tevreden met een kluitje in het riet. Niet de Waalse blokkade, maar het kartel moest eraan. Het was altijd al de strategie van paars en van de Franstaligen. En de winnaar is?...

    Jan Van de Casteele

    PS: Op 23 september is het prettig wakker worden: dat van die toegevingen van de Franstaligen, dat was maar om te lachen... Een halfuurtje heeft die leugen stand gehouden. De CD&V-top koos op 21 september voor het behoud van het kartel met N-VA. Dat impliceerde het ontslag van de regering Leterme. Maar Yves Leterme weigerde (bron: Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong CDenV schenkt klare wijn.

    JongCD&V heeft geen vertrouwen meer in regering

    JongCD&V vindt het weinig zinvol om nog verder te gaan met de federale regering. "Het is niet ernstig om verder te gaan met een regering waarin de manifeste wil om het kartel en haar vertegenwoordigers te beschadigen primeert op de ontwikkeling van eensgezinde slagkracht", zeggen de CD&V-jongeren.

    Volgens JongCD&V blijkt uit de uitspraken van MR-voorzitter Didier Reynders afgelopen vrijdag dat er van een gewijzigde houding bij de Franstaligen geen sprake is. De christendemocratische jongerenorganisatie stelt vast dat haar moederpartij zich bereid heeft getoond elk van haar kopstukken in de vuurlinie te plaatsen. "Tegen beter weten in wordt deze laatste strohalm gegrepen", zegt het.

    Het is enkel wachten op de volgende tegenspraak die zich aandient in de communicatie van de Franstaligen over de nieuwe afspraken met de premier en de Vlaamse minister-president, om aan te tonen dat de breuklijn definitief is en geen andere optie rest dan de kiezer opnieuw aan het woord te laten", zegt JongCD&V. "In dergelijke sfeer van plat politiek opportunisme, is elke oproep tot staatsmanschap pure hypocrisie", luidt het. (belga/sam)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidariteit ?

    Eindelijk zijn Vlamingen beetje solidair

    Wanbeleid kun je ook solidariteit noemen.

    Jan Van de Casteele 23-09-2008

    Wanbeleid kun je ook "solidariteit" noemen. Het woord is de tang waarmee de Franstaligen de Vlaamse tong vasthebben. Maar nu en dan kan iemand zich niet beheersen... Het communautaire is ook een kwestie van centen.

    Vlaamse flits-centen

    Louis Tobback (sp.a) haalde zwaar uit naar de ongelijke verdeling van de opbrengsten van het verkeersboetefonds onder steden en gemeenten. ‘Dit heeft veel meer dan men denkt bijgedragen tot de toename van de communautaire onvrede in dit land. In het zuiden van het land weigert men omwille van de privacy principieel flitspalen te plaatsen, maar als de pot met de opbrengsten verdeeld moet worden, staat men daar wel’. (DS, 19 sept.)

    Fiscus in Vlaamse zakken

    De fiscus treedt veel strenger op tegen Vlaamse belastingplichtigen die niet tijdig betalen dan tegen Waalse wanbetalers, aldus oud-minister van Begroting Johan Vande Lanotte (sp.a). ‘Het aantal Vlamingen die na één jaar hun belastingen nog altijd niet betaald hadden en tegen wie de fiscus nog niets had ondernomen, schommelde op 31 mei 2008 tussen 6,5% (in Antwerpen) en 11,6% (in Leuven). In Wallonië schommelt het percentage ongemoeid gelaten wanbetalers tussen 26% (in Namen) en 46,6% (in Charleroi).’ Door die verschillen te tolereren, brengen CD&V en N-VA volgens Johan Vande Lanotte een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer op gang tussen Vlamingen die worden aangemaand te betalen en Walen die met rust worden gelaten. (HLN, 16 sept.)

    Meer Waalse leefloners

    Eén Brusselaar op 33 geniet van een leefloon. Dat is vijf keer meer dan in Vlaanderen. Brussel, waar minder dan 10% van alle Belgen woont, is goed voor een kwart van alle uitkeringen. Wallonië voor bijna de helft en Vlaanderen voor minder dan eenderde. Bovendien wordt de kloof steeds groter. De voorbije vier jaar is het aantal leefloners in Vlaanderen met 5% gedaald, terwijl het in Wallonië met 10% en in Brussel zelfs met 22% steeg. (HLN, 29 aug.)

    Aantal en percentage leefloners (OCMW) Vl Wall. Brussel Leefloners 40 583 58.026 33.726 ll/1000 inwoners 6,1 16,9 32,7

    Kamerlid Sarah Smeyers (N-VA) kreeg de cijfers van de federale staatssecretaris van Armoedebestrijding, Jean-Marc Delizée (PS). Volgens Smeyers reflecteren die cijfers dat Wallonië en Brussel, ondanks de positieve boodschappen die ze soms verspreiden, er nog niet in geslaagd zijn een beleid te voeren dat die toestand keert. ‘Over activeringsbeleid voor leefloners in die gewesten, is niet veel bekend’, aldus Guy Tegenbos (DS, 28 aug)

    Economische kloof = centenkloof

    De gigantische economische kloof tussen Vlaanderen enerzijds en Wallonië en Brussel anderzijds, zal nog fors groeien, becijferde het Planbureau (Planbureau en regionale tegenhangers, vooruitzichten 2007-2013). De werkgelegenheid zou stijgen met 31.000 jobs in Vlaanderen (+1,2% per jaar), met 11.000 jobs in Wallonië (+1%) en 4.100 jobs in Brussel (+ 0,6%). De werkgelegenheidsgraad zou in Vlaanderen verder stijgen van 65,5% in 2006 tot 68% in 2013. De Waalse werkgelegenheidsgraad stijgt slechts van 57,6 naar 58,3 procent, de Brusselse van 55,1 naar 55,9 procent. De werkloosheid zou in Vlaanderen verder fors dalen van 9,7 naar 7,1 procent (niet meer werkzoekende oudere werklozen inbegrepen). In Wallonië zou de werkloosheidsgraad, na een daling in 2007 en 2008, zelfs weer beginnen te stijgen, tot 18,5 procent. (De Tijd, 20 sept.) De werkloosheidskloof is zowat de belangrijkste reden voor de grote transfers in de sociale zekerheid (meer uitgaven, minder inkomsten).

    Sanctionering werklozen

    ‘Wallonië haalt Vlaanderen in met sanctionering werklozen’. Dergelijke titels (De Morgen, 5 sept.) laten uitschijnen dat Wallonië inzake haar sociaal-economisch beleid eindelijk op de goeie weg is. Bron: federaal minister van Werk Joëlle Milquet (PS). De jongste 18 maanden haalt Wallonië inderdaad wat achterstand in, maar Vlaanderen sanctioneert nog altijd tweemaal zoveel werklozen als Wallonië. Het Vlaams Gewest (met weinig en nog altijd sneller dalende werkloosheid) sanctioneerde 6.686 werklozen in het eerste semester van 2008, een sanctiepercentage van vijf procent. Het Waals Gewest (met heel hoge werkloosheid) sanctioneerde 4.796 werklozen in het eerste semester van 2008, een sanctiepercentage van 2,4 procent. Vlaanderen sanctioneert zijn werklozen dubbel zo hard als de Walen. Over het ‘telraam’ van Milquet is het laatste woord overigens nog niet gezegd. Wallonië leeft op halve leugens.

    Gehandicapten en uitkeringen

    De jongste jaren stijgt het aantal Vlaamse gehandicapten met recht op tegemoetkoming (nu 2,5%) en komt het zo stilaan in de buurt van het Waalse niveau (2,7%). Maar de Vlamingen moeten het met lagere uitkeringen stellen. Dat blijkt uit cijfers die Sarah Smeyers (N-VA) opvroeg bij staatssecretaris voor Personen met een handicap Julie Fernandez Fernandez (PS). Voor Waalse gehandicapten is er (per inwoner berekend) gemiddeld 160,2 euro federaal geld per inwoner, voor Vlaamse gemiddeld 128,2 euro.

    Strammere spieren

    In De Standaard (16 aug.) noteerde Guy Tegenbos dat de federale uitgaven (ziekteverzekering) voor kinesitherapie in Wallonië 10 procent boven het Vlaamse cijfer liggen. Louis Ide (N-VA) kreeg hierover cijfers van federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS). Oorzaken: systematischer kine voor rusthuisbewoners, meer (duurdere en minder efficiënte) huisbezoeken.

    Geen gelijkheid voor asielzoekers

    Op basis van enkele antwoorden op parlementaire vragen besluit senator Louis Ide (N-VA) dat de gezondheidszorg voor asielzoekers in Brussel en Wallonië 22 procent duurder is dan in Vlaanderen. In Brussel blijkt de gezondheidszorg voor asielzoekers zelfs dubbel zo duur te zijn (129 procent) dan in Vlaanderen. Als men de gemiddelde maandelijkse kost bekijkt, is het verschil nog frappanter: 1.000 euro per maand per hoofd in de Vlaamse centra (6 centra) en maar liefst 1.838 euro per maand per hoofd in de Waalse centra (9 centra). Over de laatste vier jaar gezien lieten de Vlaamse centra een stijging noteren van 1 procent, de Waalse centra stegen in dezelfde periode met 34 procent.


    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheim akkoord van de Open VLD.

    22/09 "VLD en de MR hebben geheim akkoord om niets te doen"

    Bart De Wever lichtte maandagnamiddag het ontslag van Vlaams minister Geert Bourgeois en de partijlijn van de N-VA toe op een persconferentie. Daarin haalde De Wever zwaar uit naar liberalen en socialisten, terwijl hij het kartel niet definitief opblaast.

    "De N-VA is altijd bereid geweest tot dialoog, maar er komt niets van die dialoog en iedereen weet dat", aldus De Wever. "De VLD en de MR hebben zelfs een geheim akkoord dat er voor 2009 niets zal gebeuren. Reynders heeft dat in 'La Libre Belgique' al openlijk toegegeven en dit werd ons recent ook bevestigd vanuit Franstalige hoek. Vandaag werd dit in het Vlaams parlement aangehaald door onze fractieleider Jan Peumans en deed de VLD-fractie daar zelfs niet de moeite om dit te ontkennen."

    "Platte machtspolitiek en hypocrisie"

    De Wever is niet onder de indruk van nieuwe politieke garanties. "Het is gebakken lucht en compleet ongeloofwaardig. In realiteit dienen ze enkel om ons als onredelijke mensen voor te stellen en zo de zwarte piet naar ons te schuiven." De N-VA is "zwaar ontgoocheld" in haar Vlaamse partners en hekelt "de platte machtspolitiek en hypocrisie van Paars".

    Kartel

    De N-VA gaat in op de vraag van CD&V om een gesprek te voeren over het voortbestaan van het kartel. "De N-VA heeft zich immers steeds als een loyale partner gedragen en zal dus ook nu ingaan op deze vraag. Het lijkt ons echter quasi onmogelijk om in een kartel te blijven wanneer de ene partner in de oppositie zit en de andere in de regering." Op lokaal en provinciaal niveau vraagt de N-VA aan haar mandatarissen en afdelingen om de lokale en provinciale kartelakkoorden na te leven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong CDenV aan het woord.

    JongCD&V heeft geen vertrouwen meer in regering

    JongCD&V vindt het weinig zinvol om nog verder te gaan met de federale regering. "Het is niet ernstig om verder te gaan met een regering waarin de manifeste wil om het kartel en haar vertegenwoordigers te beschadigen primeert op de ontwikkeling van eensgezinde slagkracht", zeggen de CD&V-jongeren.

    Volgens JongCD&V blijkt uit de uitspraken van MR-voorzitter Didier Reynders afgelopen vrijdag dat er van een gewijzigde houding bij de Franstaligen geen sprake is. De christendemocratische jongerenorganisatie stelt vast dat haar moederpartij zich bereid heeft getoond elk van haar kopstukken in de vuurlinie te plaatsen. "Tegen beter weten in wordt deze laatste strohalm gegrepen", zegt het.

    Het is enkel wachten op de volgende tegenspraak die zich aandient in de communicatie van de Franstaligen over de nieuwe afspraken met de premier en de Vlaamse minister-president, om aan te tonen dat de breuklijn definitief is en geen andere optie rest dan de kiezer opnieuw aan het woord te laten", zegt JongCD&V. "In dergelijke sfeer van plat politiek opportunisme, is elke oproep tot staatsmanschap pure hypocrisie", luidt het. (belga/sam)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verklaring van N-VA.
    Toelichting bij de partijlijn van de N-VA en het ontslag van Vlaams minister Bourgeois
    Geert Bourgeois, Vlaams parlementslid
    Bart De Wever, partijvoorzitter en Kamerlid

    Op een persconferentie lichtten Bart De Wever en Geert Bourgeois de partijlijn van de N-VA en het ontslag van Vlaams minister Bourgeois toe.

    1. Namens de partij dankte voorzitter De Wever Geert Bourgeois voor zijn inzet en harde werk als Vlaams minister én voor het feit dat hij het kartelprogramma en het partijbelang ook nu liet voorgaan op zijn eigen positie. Bart De Wever dankte ook de 40 kabinetsmedewerkers voor hun harde werk.
    2. De N-VA is altijd bereid geweest tot dialoog. Wij hebben 15 maanden lang onderhandeld en we hebben zelfs 9 maanden lang een federale regering gesteund waar we zelf niet in zitten.
    3. Er komt niets van die dialoog en iedereen weet dat. De VLD en de MR hebben zelfs een geheim akkoord dat er voor 2009 niets zal gebeuren. Reynders heeft dat in La Libre Belgique al openlijk toegegeven en dit werd ons recent ook bevestigd vanuit Franstalige hoek. Vandaag werd dit in het Vlaams parlement aangehaald door onze fractieleider Jan Peumans en deed de VLD-fractie daar zelfs niet de moeite om dit te ontkennen.
    4. De zogenaamde nieuwe garanties zijn gebakken lucht en compleet ongeloofwaardig. Lees wat Reynders vanmiddag reeds communiceert en dan weet je genoeg. Zelfs een schaamlapje wordt de Vlamingen niet gegund. Men doorprikt meteen de zogenaamd nieuwe garanties. In realiteit dienen ze enkel om ons als onredelijke mensen voor te stellen en zo de zwarte piet naar ons te schuiven.
    5. Aangezien het duidelijk is dat er niets van komt, vinden wij dat je de mensen niet langer een rad voor de ogen mag draaien en dat je eerlijk moet zijn. Dat is wat wij gisteren op ons congres hebben gedaan en wat we ook vandaag doen. Wij klampen ons niet vast aan ons postje. Wij blijven trouw aan ons woord, aan het Vlaams regeerakkoord en het akkoord van 5 september. Helaas zijn wij daarin de enige blijkbaar.
    6. De N-VA is zwaar ontgoocheld in haar Vlaamse partners. En met name in de platte machtspolitiek van Paars, die de Vlamingen nu definitief in de steek laten. Als we nu horen hoe Paarse ministers “het jammer vinden” van Geert Bourgeois ontslag heeft genomen, de dag nadat ze zijn ontslag geëist hadden, dan vragen wij ons af of deze mensen nog grenzen kennen inzake hypocrisie.
    7. Wij zijn graag bereid ons ongelijk toe te geven als blijkt dat B-H-V gesplitst is voor de verkiezingen en er een grote staatshervorming gerealiseerd zal zijn. In dat geval zullen wij nederig het hoofd buigen en onze verontschuldigingen aanbieden.
    8. De N-VA gaat in op de vraag van CD&V om een gesprek te voeren over het voortbestaan van het kartel. De N-VA heeft zich immers steeds als een loyale partner gedragen en zal dus ook nu loyaal ingaan op deze vraag. Het lijkt ons echter quasi onmogelijk om in een kartel te blijven wanneer de ene partner in de oppositie zit en de andere in de regering. Op lokaal en provinciaal niveau vraagt de N-VA aan haar mandatarissen en afdelingen om de lokale en provinciale kartelakkoorden loyaal na te leven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekoek.

    22/09 Izegem koekoekt belangrijker dan ontslag Bourgeois

    Geert Bourgeois houdt zich, te midden de politieke crisis, nog altijd bezig met wat leeft in Vlaanderen. Zo leert zijn website ons.

    Op de website van Bourgeois staat maandagavond als blikvanger een artikel onder de kop 'Izegem koekoekt'. Bourgeois wil naar eigen zeggen de Izegemse koekoek weer op de kaart zetten.

    "Met ondermeer het culinaire evenement 'Izegem koekoekt' wil Geert Bourgeois de Izegemse koekoek meer bekendheid geven en uitspelen als toeristische troef. Tijdens 'Izegem koekoekt' kan je in 13 lokale restaurants proeven van het Izegemse streekproduct", aldus nog de website.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtlijnige N-VA .
       
    Geert Bourgeois nam ontslag als Vlaams minister     22/09/08
    Bij zijn ontslag als Vlaams minister uitte Geert Bourgeois zijn ontgoocheling in de Vlaamse regeringspartners: “Als ik nog de enige ben in de Vlaamse regering die resoluut achter de uitvoering van het Vlaams regeerakkoord sta, als ik nog de enige ben in deze Vlaamse regering die de Vlaamse beloftes effectief wil uitvoeren, dan lijkt het mij beter dat ik deze regering verlaat.” Bourgeois verwees naar N-VA-realisaties in de Vlaamse regering en dankte zijn kabinetsmedewerkers voor hun harde werk.

    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAT IS WOORD HOUDEN !!!!!!!
       
    N-VA zegt vertrouwen in federale regering op     21/09/08
    Op een partijcongres van de N-VA in Gent heeft de partij bijna unaniem de steun aan de federale regering opgezegd. 1585 congresleden steunden het voorstel van het partijbestuur, 7 stemden tegen en 5 onthielden zich. Zonder de N-VA heeft de regering-Leterme geen Vlaamse meerderheid meer in de Kamer. Het congres nam de beslissing na 15 maanden van vruchteloze onderhandelingen. De verdere gevolgen van deze consequente houding zijn afhankelijk van de opstelling van de andere Vlaamse partijen.
    www.n-va.be/spot.asp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woord houden en vijf minuten politieke moed.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CD&V wil meer duidelijkheid


    20/09/2008

    Het land staat voor grote uitdagingen: een financiële en economische wereldcrisis opvangen en ons land structureel weerbaar maken in een toenemende mondialisering. Dat is een verantwoordelijkheid van alle overheden in dit land. Ons land heeft nood aan regeringen die goed functioneren en aan een grondige staatshervorming om de toekomst voor te bereiden.

    Dat alles vergt een sereen klimaat en de bereidheid om het federale regeerakkoord correct uit te voeren, inclusief de staatshervorming.

    Als verantwoordelijke partij is CD&V principieel bereid deel te nemen aan een institutionele dialoog tussen de gemeenschappen. De beslissing van de Vlaamse regering van 4 september is daartoe een perfecte basis. Het politiek bestuur van CD&V stelde evenwel gisteren vast dat er nog onduidelijkheden staan in de tekst van de bemiddelaars, die nog werden versterkt door bepaalde publieke verklaringen, die het onderlinge vertrouwen ondermijnen.

    Om een geloofwaardige dialoog te kunnen opstarten, moet meer duidelijk worden gecreëerd:

    Alle deelnemers moeten het ermee eens zijn dat het zwaartepunt van de bevoegdheden naar de deelstaten wordt verlegd.

    Alle deelnemers moeten zich duidelijk bereid verklaren om al voor de verkiezingen van 7 juni 2009 concrete resultaten te boeken.

    Alle deelnemers moeten bereid zijn om BHV buiten de dialoog te houden én om de parlementaire behandeling van het BHV-dossier te respecteren, zonder koppeling aan het functioneren of voortbestaan van de federale regering.

    Marianne Thyssen
    Voorzitter CD&V


    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin van het einde ?

    Vlaams-Waalse kloof bij metallo's

    Jan Van de Casteele 20-09-2008

    In Vlaanderen kant de socialistische metaalvakbond zich openlijk tegen de nationale actiedag (6 okt.) van de grote vakbonden. Symbolische acties moeten volstaan, aldus Herwig Jorissen, ‘We zijn absoluut niet van plan bedrijven te gaan platleggen… Het heeft geen zin om door stakingen nog wat meer jobs in gevaar te brengen.’
    Opvallend is dat de communautaire tegenstelling ook hier erg duidelijk wordt. ‘Binnen het ABVV wist iedereen dat de Vlaamse metaalcentrale tegen was. Vooral Waalse centrales wilden toch doorgaan. Bon, dat betekent niet dat wij zomaar moeten meemarcheren… Sinds de communautaire opdeling van onze metaalvakbond kunnen we in Vlaanderen zelf beslissen wat we doen. IN dit geval om niet te staken… Het loonoverleg is nog niet bezig. Deze actiedag komt veel te vroeg. De werkgeversfederatie Agoria heeft de loonindexering nooit willen opblazen.’ (DS, 20 sept.)
    Het was zaterdag onduidelijk hoe er in de andere industriesectoren op het standpunt van de metallo's zal gereageerd worden. Vakbondsleiders hadden het off the record over een grote actiebereidheid in Wallonië en een veel kleiner animo in Vlaanderen.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeeld volgen a.u.b
    Artsen splitsen België al
    Vlaamse en Franstalige dokters gaan hun eigen weg. De Orde van Geneesheren splitst zich binnenkort in een Vlaamse en een Waalse vleugel, meldt de Artsenkrant. De hele Orde van Geneesheren wordt hervormd. Zo kunnen de gewesten hun eigen tuchtprocedures vaststellen. En elk gewest kan zelf bepalen hoeveel werk-locaties een arts mag hebben. Bron: Gazet van Antwerpen

    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA een partij die woord houd.
       
    N-VA-partijbestuur verwerpt verslag bemiddelaars     19/09/08
    Zondag congresseert de N-VA in het Gentse ICC. Reeds meer dan 1200 partijleden schreven zich in. Het partijbestuur van N-VA beoordeelde het verslag van de bemiddelaars unaniem als onvoldoende en zal dat standpunt zondag ook op het congres verdedigen. Bovendien formuleerde MR-voorzitter Reynders eerder op de dag allerlei extreme eisen zoals de benoeming van drie Franstalige kandidaat-burgemeesters in de Vlaamse Rand.
    www.n-va.be/spot.asp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg nu ook eens NON.

    Vlaamse partijen kunnen niet meestappen in grenzeloze leegheid van bemiddelaars

    Peter De Roover 19-09-2008

    Met bewondering nam de Vlaamse Volksbeweging kennis van de tekst van de koninklijke onderhandelaars omtrent het opzetten van een communautaire dialoog. De handigheid waarmee ze er in zijn geslaagd een tekst op te stellen die als enige doel heeft akkoord te gaan om een manifest niet-akkoord te verhullen, verdient een plaats in elk handboek ‘sofisme voor gevorderden’.

    Zelden slaagde zo’n korte tekst er in zo’n grenzeloze leegheid te verstoppen. De vaststelling dat er deelakkoorden ‘kunnen’ worden afgesloten voor de deelstaatverkiezingen en dat die zowaar ‘kunnen’ worden goedgekeurd in het federale parlement, illustreert de holheid van het document uitstekend.

    Intussen blijkt uit alle wederzijdse verklaringen dat er zelfs geen begin van akkoord is aan Franstalige zijde met de ‘strikte voorwaarden’ die de Vlaamse regering eiste in haar tekst van 5 september.

    Koninklijk onderhandelaar Karl-Heinz Lambertz valt in La Libre Belgique wat onhandig uit z’n rol wanneer hij stelt dat de grenzen van het federalisme nog niet zijn bereikt en dat het idee van een Belgisch confederalisme “onzinnig” is. Hoe is dergelijk uitgangspunt verzoenbaar met de uitgangspunten van de Vlaamse regering?

    Gaan de Vlaamse partijen trouwens akkoord om een “uitgebreid onderhandelingskader” in het leven te roepen om over BHV te onderhandelen?

    Wanneer de coalitiepartijen van de Vlaamse regering in dit scenario meestappen, maken ze hun eigen akkoord van 5 september ronduit belachelijk.

    De Franstalige partijen herhalen nu al 15 maanden hun voorkeur voor het scenario van een regering die zich alleen bezig houdt met de sociaal-economische agenda, terwijl ze de communautaire problemen liefst begraven zien. Het document van de koninklijke onderhandelaars bedient hen op hun wenken.

    De Vlaamse partijen die in dit verhaal meestappen, verliezen alle geloofwaardigheid.

    Kris Peeters vreesde aan tafel te moeten gaan zitten met een B-ploeg. Hij krijgt nu het voorstel om een B-onderhandeling te gaan voeren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal akkoord met Jef Eggermont.
    -09-2008 Algemeen
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...SPIJKERS MET KOPPEN...

                    De Gordel 2008 003               Met goede wil is veel mogelijk en kunnen stappen naar meer Vlaanderen gezet worden. Maar die goede wil mag de Vlamingen niet laten inbinden op de essentiële kwesties.

    Begin augustus repliceerde N-VA voorzitter Bart De Wever in het RTBF-ochtendprogramma "Matin première" op een vraag over de Franstalige aanwezigheid in Vlaanderen dat er in Vlaanderen helemaal geen Franstalige minderheid is. Er bevinden zich enkel Franstalige migranten waarvan Vlaanderen net als bijvoorbeeld Marokkanen en Turken verwacht dat ze zich in publieke aangelegenheden in het Nederlands uiten.

    Hierop kreeg De Wever vooral vanuit Franstalige hoek een storm van negatieve reacties over zich heen. Hij ontving een berg hatelijke berichten waaronder zelfs doodsbedreigingen.

    Nochtans had De Wever spijkers met koppen geslagen. In Vlaanderen is het Nederlands de bestuurstaal. Punt uit. Het is bemoedigend dat heel wat burgervaders aan de taalgrens hiervan werk maken. Onlangs vroeg burgemeester Luc Dupont (CD&V) van Ronse in een brief aan zijn partijgenoot Yves Leterme om de faciliteiten in Ronse af te schaffen.

    Het stadsbestuur van Ronse ervaart niet alleen dat de faciliteiten de integratie van anderstaligen bemoeilijken, maar ook dat ze sociaal-economisch remmend werken. Ook in Vlaams-Brabant namen heel wat gemeentelijke overheden al initiatieven om het Nederlandstalig karakter van hun gemeenten te versterken.

    Feit is dat in Vlaanderen iedereen met gezond verstand achter een vergaande staatshervorming staat. Laat ons volhouden! Eensgezind!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen zien,zij de blinde.

    Voor 300% achter Vlaamse Regering

    17/09/2008

    "Er moeten concrete resultaten geboekt worden voor het einde van de legislatuur. Zal dit lukken? Terecht heeft de Minister-President vorige week uitdrukkelijk gesteld dat het geen praatbarak mag worden. Gaat het toch de verkeerde kant uit, zal de federale premier aan de noodrem trekken, maar bovenal moeten de Franstaligen beseffen dat dit de dialoog is van de laatste kans."

    Lees het volledige standpunt »


    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkse bedevaartplaats in ons dorp.

    Gerestaureerd Veldkruis ingezegend

    ARDOOIE - De wijk Sint-Antonius heeft in het provinciaal domein Het Veld opnieuw een volwaardige, volkse bedevaartsplaats met een nieuw kruis. Het oude kruis, op een kleine calvarieberg, ging tijdens een voorjaarsstorm tegen de vlakte. Toen zou de provinciale groendienst onderzoeken hoe men dat euvel kon herstellen. Het kruis bevond zich echter in een dermate slechte staat dat het niet teruggeplaatst kon worden en volledig gerestaureerd moest worden.

    Inmiddels heeft Pastoor Georges Vanhoutte het nieuwe veldkruis ingezegend. Het Veldkruis is sedert 1755 een volkse bedevaartsplaats. Mensen kwamen van overal om genezing te vragen van zweren en beenwonden. Er werden ook offergaven aangebracht: onder andere nagels en boterhammen met hesp. (mr)


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!