Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1914 -1918
    Ardooie/Koolskamp In Oorlog reservatie vanaf 1 maart

    "Ardooie/Koolskamp In Oorlog" is een project van de culturele raad in samenwerking met H. Kindsheid, het gemeentebestuur van Ardooie en de Heemkundige Kring. 

     

    Via deze wandeling willen meer dan 90 acteurs, muzikanten en figuranten u de ervaring meegeven hoe het dagelijkse leven in Ardooie en Koolskamp verliep tijdens de 4 oorlogsjaren van Wereldoorlog 1.

     

    Het project is mogelijk door de medewerking van o.a. Arko Dorpstheater, de Loridanskring Pittem, het WZC Sint-Vincentius Ardooie, de Sint-Martinusruiters Ardooie, Ar-difo, de Field Marshal Haig's Own Pipes & Drums, de SAMW Izegem - afdeling Ardooie, KM Sint-Cecilia Ardooie, KM Sint-Cecilia Koolskamp, het kerkbestuur van Koolskamp en Ardooie, de Middenstandsraad en vele andere lokale verenigingen en vrijwilligers.  

     

    Ardooie/Koolskamp In Oorlog




    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap.
    Photo de Vlaamse Volksbeweging.
     
    Kontakt voor info :03-320-06-31.

    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid.

    Afscheid van Ferdinand De Bondt (1923-2014)

    Secretariaat 26-02-2014

    Afscheid van een eminente en gedreven persoonlijkheid

    Het overlijden van eresenator Ferdinand De Bondt, op zaterdag 22 februari ll., verdween bijna tussen de plooien van de nieuwsgaring over het voorbije weekeinde: het drama Oekraïne, het protserige mediacircus rond de twee panda’s die naar ons land werden overgevlogen. Toch werd in enkele Vlaamse kranten enige aandacht besteed aan de levensloop van deze bevlogen en sterk Vlaams geëngageerde man. Naast zijn partijpolitieke inzet bij de CVP werd meer dan terecht de focus gericht op wat hij betekend heeft voor de VVB.

    Het is een open deur instappen wanneer we vandaag stellen dat Ferdinand De Bondt met zijn tomeloze werkkracht, zijn scherp intellectueel inzicht en zijn compromisloze trouw aan een gegeven woord van bij de stichtingsvergadering van de VVB op 7 oktober 1956 tot zijn overstap naar de partijpolitiek in 1967 een cruciale en beslissende rol heeft gespeeld binnen de vereniging en van de VVB een degelijke en te duchten politieke drukkingsgroep heeft gemaakt. Halverwege de jaren zestig was hij zowel hoofdredacteur van het ledenblad Doorbraak als voorzitter van de Algemene Raad.

    De Bondt was de man die niet enkel voluit ging voor de federalistische gedachte maar die vooral concreet gestalte wilde geven in meer sociaaleconomische macht voor Vlaanderen. Zo pleitte hij onomwonden op het tweede algemeen congres van de VVB in Antwerpen (4 februari 1962) voor de splitsing van het ministerie van Economische Zaken zodat de economische expansie evenredig zou kunnen verdeeld worden over de beide landsgedeelten. De Bondt liet het daarbij niet bij theoretische beschouwingen maar was onder meer een groot pleitbezorger voor de ontsluiting van de E3 (de huidige E17). Hij kaartte eveneens het toenmalige belang aan van het Limburgse steenkoolbekken in een verdere industrialisatie van Limburg en de nood aan een modern en degelijk staalcomplex in Vlaanderen toen Sidmar in Zelzate uit de grond werd gestampt. In die tijd brak hij ook meer dan eens een lans om het Nederlands de plaats te geven waarop het recht had in het bedrijfsleven van dit land.

    Op het partijpolitieke vlak zal De Bondts naam onlosmakelijk verbonden blijven aan het beruchte Egmontpact. Niettegenstaande hij staatssecretaris voor de Hervorming van de Instellingen (1977-1979) was in de regering van Tindemans, die het Egmontpact uitdokterde, schoot De Bondt ongenadig met scherp op het inschrijvingsrecht voor Franstaligen die in Vlaamse gemeenten woonden. Het zwaarste incident met zijn partij kwam er op 2 april 1980 toen De Bondt met vijf andere CVP-senatoren (Leo Lindemans, Paula Dhondt-Van Opdenbosch, Jan Demeyer, Nora Staels-Dompas en Marcel Storme) de door de regering-Martens II ingediende wetsontwerpen die de aanzet vormden voor de drieledige gewestvorming samen met de oppositie wegstemden. Dit moedige dissidente gedrag betekende het einde van zijn politieke carrière.

    De naam van Ferdinand De Bondt zal eveneens onlosmakelijk verbonden blijven met de strijd voor het behoud van het Wase polderdorp Doel. Samen met de medestanders in het actiecomité Doel 2020, waarvan de energieke Jan Creve voorzitter is, veroordeelde hij op scherpe manier de megalomane uitbreidingsplannen van de Vlaamse regering voor de Antwerpse haven. Ook met dat standpunt bleef De Bondt consequent met zichzelf: op het derde algemeen congres van de VVB in Leuven (9 en 10 maart 1963) betoogde De Bondt dat er in Vlaanderen steeds een evenwicht moest worden gezocht tussen natuur en industrie, dat de Vlaamse Gemeenschap te allen tijde solidair moest blijven met zijn boeren en tuinders.

    Ferdinand De Bondt of de verpersoonlijking van de oude Vlaamse slagzin: Vlaamse Beweging, sociale beweging. Met grote dankbaarheid neemt de Vlaamse Volksbeweging afscheid van een van haar gedreven en bewogen stichters.

    De uitvaartliturgie voor Ferdinand De Bondt vindt plaats op zaterdag 1maart in de Sint-Jozefkerk op Tereken in Sint-Niklaas.

    Guido Moons


    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optocht ICEC BRUSSEL.

    Met de bus naar het Jubelpark

    Secretariaat 18-02-2014

    Op zondag 30 maart vertrekken bussen uit alle hoeken van het land naar het Jubelpark. Maak het jezelf gemakkelijk en kom ook met de bus naar onze Europese manifestatie. Geen gezoek naar een parkeerplaats, je zit vanaf je startplaats al in de ambiance samen met heel wat geestesgenoten, je hoeft je nergens zorgen over te maken en je kan ter plaatse op je gemak samen met onze buitenlandse gasten een lekker biertje drinken aan onze meterslange toog. Redenen te over dus om één van volgende bussen te nemen. Kijk hieronder welke bus het dichtst in jouw omgeving halt houdt en schrijf je in. De verschillende mogelijkheden staan onderaan dit bericht.

    BUS1

    Edegem Parking Match (Hovestraat) 9:15 Mortsel Parking Aldi (Mechelsesteenweg 37) 9:30 Berchem Kerk Grote Steenweg/Binnensingel 9:35 Antwerpen PIVA - Desguinlei 9:45

    BUS 2

    Brasschaat Kerk Sint-Huibrechtslei 5 9:10 Schoten Carrefour/Pizza Hut Bredabaan 9:30

    BUS 3

    Nijlen Kempenland - Herenthoutsesteenweg 9:00 Lier Ring (Leuvensepoort) nabij H. Familiekerk 9:20 Duffel Kerk Gustaaf Van Der Lindenlaan 9:35 Mechelen Rode Kruisplein 9:50

    BUS 4

    Deurne Rode Kruisplein/Lakborslei 9:25 Berchem Kerk Grote Steenweg/Binnensingel 9:35 Antwerpen PIVA - Desguinlei 9:45

    BUS 5

    Roeselare Gezelle (Stationsplein) 8:40 Izegem Voetbalstadion (Rijksweg) 8:55 Kortrijk Autodeelparking Oudenaardsesteenweg 9:20

    BUS 6

    Oostende Instituut voor zeevisserij (Mercatorlaan) 8:55 Brugge Autodeelparking Loppem 9:15 Aalter verdwenen tankstation (Rond punt) 9:35

    BUS 7

    Hansbeke Station Zandestraat 9:20 Gent P+R Gentbrugge (viaduct) 9:45

    BUS 8

    Zottegem Parking achterkant station 9:10 Mere Oprit E40 Oudenaardsesteenweg 9:30 Aalst Kerkhof Van Der Lindenlaan 9:45 Affligem Autodeelparking E40 Molenstraat 10:00

    BUS 9

    Sint-Niklaas Syntra Hoge Kouter 1 9:10 Bornem Station Molenveldweg 9:35 Willebroek Kerk Dendermondsesteenweg 9:55

    BUS 10

    Opoeteren Kerk Dilserweg N771 8:15 Genk Station Centrumlaan 8:45 Hasselt Carrefour Kuringersteenweg 9:15

    BUS 11

    Lummen Autodeelparking E314 9:10 Bekkevoort Autodeelparking E314 9:25 Leuven Parking Bodart Tervuursevest 9:55

    Inschrijven

    Inschrijven kan op volgende manieren. • Via de webstek [wordt nog doorgegeven] • Via het mailadres bus@vvb.org • Telefonisch op het VVB-secretariaat 03 320 06 30 • Per fax op 03 366 60 45

    Vermeld wel telkens:

    Voornaam + naam

    Adres

    Telefoon of mobiel

    E-postadres (indien beschikbaar) VVB-lidnummer (indien beschikbaar) De kostprijs voor een busticket bedraagt € 12 en wordt op de bus aan de busbegeleider betaald. De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 23 maart.

    Ga je liever met het openbaar verover of eigen wagen naar het Jubelpark, klik dan op onderstaande link voor alle informatie.

    Verwijzingen

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de aktie.

    Exclusief onafhankelijkheidsbier

    18-02-2014

    Exclusief onafhankelijkheidsbier te koop

    In mei 2013 leerden we in Meran (Zuid-Tirol) dat ons Vlaams bier enorm in de smaak viel bij de vele aanwezige volkeren. Dankzij brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde konden we er twaalf vaten Gulden Draak Quadruple en Piraat gratis aanbieden. Op zoek naar inkomsten voor onze Europese manifestatie op zondag 30 maart, klopten we terug aan bij deze Vlaamse brouwerij. En niet vruchteloos. Dankzij zaakvoerder Jef Verseele kunnen we 3000 flessen (0,75 l) ICECbier op de markt brengen.

    Dit hoogwaardig product zal in een speciaal ontworpen fles met uniek etiket worden gebotteld. Een uitzonderlijk (relatie)geschenk dat ongetwijfeld snel een verzamelaarsobject zal worden. We rekenen er op dat niet alleen de talrijke buitenlanders met één of meer flessen naar huis zullen trekken. Dit unieke product zal uiteraard ook in Vlaanderen gretig afnemers vinden. Daarom start onze verkoop al op zondag 16 maart en wel aan de VVB-stand op het Zangfeest.

    Kom zeker langs. Deze exclusieve fles gaat voor slechts 10 euro de deur uit. Vanaf maandag 17 maart is de fles ook in het VVB-secretariaat te koop.


    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORDRACHT.

    Afdeling VL@S Ardooie-Koolskamp

     

    dinsdag 11 februari van 14:30u. 17:00
    Priester Daens. Voordracht door Johan Velghe, voorzitter van Priester Daensfonds
    CC 't Hofland Oude Lichterveldestraat 13 Ardooie
    met Fons Lammertyn

     

    IJkpunt voor het sociaal onaanvaardbare:

    175 jaar na zijn geboorte is Daens nog altijd een actief werkwoord

     

    Adolf Daens werd door zijn omgeving tot zowel gewetensnood als gewetensdwang gebracht. Op 18 december 2014 is het precies 175 jaar geleden dat hij in de Aalsterse Kerkstraat geboren werd. Zijn tegenstanders zijn nagenoeg vergeten, of kregen ze nieuwe namen, zoals het neoliberalisme?

    Adolf en Pieter Daens blijven in Vlaanderen het sociaal referentiepunt. Daar rond draait het hele opzet om van 'Daens175' (1 juni-18 december 2014) een zeven maanden durend feest te maken van dankbaarheid, durf en hoop op weg naar een sociaal, rechtvaardig Vlaanderen. Daens is meer dan een verhaal uit het verleden.

    Het ongebonden en pluralistische Priester Daensfonds vzw houdt niet alleen het gedachtegoed van Daens in eer, maar vertaalt het naar de noden van vandaag.

    Johan Velghe, voorzitter van het Priester Daensfonds, tevens hoofdredacteur van ons nationale Vl@s-tijdschrift,  belicht in zijn lezing het blijvend actuele van het eertijdse programma van de daensistische Christene Volkspartij, of 'Daens vandaag'.

     

    Deelnameprijs: leden € 4,00

    Niet-leden € 6,00

    contact voor meer info:
    Brugstraat 47/3
    8850 ARDOOIE
    051-20 23 44|0477-63 90 84
    flammertyn


    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstapje.

    Uniek VVB-aanbod: drie dagen naar Straatsburg

    Secretariaat 04-02-2014

    Van zondag 13 tot dinsdag 15 april (dat is midden in de paasvakantie) gaat de Vlaamse Volksbeweging naar het Franse Straatsburg met op de agenda onder meer een bezoek aan het Europees Parlement (op uitnodiging van Philip Claeys). Het is een unieke gelegenheid.  Deelnemen aan deze uniek uitstap kost slechts 115 euro per persoon. Snel inschrijven is dus de boodschap.

    De heenreis op zondag 13 april gebeurt met een bus die vertrekt om 7 uur in Gentbrugge (P+R-parking). Om 7.40 uur doet de bus Antwerpen aan (Gerard Legrellelaan, ter hoogte van hotel Crown Plaza). Derde stopplaats (8.40 uur) is de Kersenbomenlaan (aan de uit- en oprit Hoeilaart/Jezus-Eik van de E40).

    Zondagmiddag staat als eerste activiteit een boottocht door het stadscentrum van Straatsburg op het programma. Maandag is er een gegidste uitstap naar de burcht Haut-Koenigsbourg gevolgd door een rondrit langs een wijnroute en het bezoek aan een wijnboer. Liefhebbers kunnen daar desgewenst rechtstreeks aankopen. Dinsdagochtend gaat het naar het Europees Parlement voor een uitgebreid bezoek. ‘s Middags is er vrij bezoek aan de stad gevolgd door de terugkeer naar Vlaanderen. De thuiskomst is voorzien voor de vooravond.

    In de deelnameprijs is alle (bus)vervoer, ook ter plaatse, inbegrepen, net als de toegangsgelden voor geprogrammeerde uitstappen en bezoeken en een uitgebreide wijndegustatie. Voorts ook twee overnachtingen in half pension in een verzorgd middenklassehotel in de buurt van Straatsburg.

    Interesse? Neem meteen contact met het VVB-secretariaat (secretariaat@vvb.org of 03/320.06.30.


    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen doorgaan.

    Regionale vergaderingen voor 30 maart

    Secretariaat 04-02-2014

    In aanloop naar onze grootse Europese manifestatie op zondag 30 maart in Brussel, houden we vijf regionale informatievergaderingen, eentje in iedere provincie. Uiteraard mogen leden die niet aanwezig kunnen zijn op de vergadering in hun eigen provincie, langs komen bij de buren. Bedoeling is dat niet alleen VVB-leden maar ook personen uit bevriende organisaties en partijen aanwezig kunnen zijn.

    Dit zijn de data en de vergaderplaatsen. De vergaderingen starten telkens om 20 uur.

    Dinsdag 4 februari: Antwerpen. Extra Time, Louisalei 24 Hoboken.

    Donderdag 6 februari: Vlaams-Brabant. ’t Smiske, Gemeenteplein 7 Asse.

    Donderdag 13 februari: Oost-Vlaanderen. Huize Heymans, Willem Tellstraat 23, Gent.

    Donderdag 20 februari: West-Vlaanderen. CC De Brouckère zaal 2, Aartrijkestraat 6, Torhout.

    Donderdag 27 februari: Limburg. C-Mine Genk, Evence Coppéelaan 91.

    Op iedere informatieavond zijn naast propagandamateriaal ook verschillende sprekers aanwezig. De avond bestaat uit drie delen. Het hoe en het waarom van deze manifestatie en de koppeling met de actie ‘Ja voor Vlaanderen’ en de verkiezingscampagne van 25 mei. In principe neemt voorzitter Bart De Valck dit voor zijn rekening. Practica en medewerkers. Zo’n organisatie vergt heel wat inzet van middelen en personen. Organisator Herwig Van Onckelen bekijkt de logistieke kant van de zaak en de medewerking. Vragen vanuit het publiek. Hier komen ongetwijfeld ook de gastgezinnen aan bod.

    Zorg dat ook jij aanwezig bent en breng je vrienden mee. Samen maken we er iets moois en groots van.

    Verwijzingen

     


    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk succes.

    De VVB zendt haar zonen en dochters uit

    Secretariaat 30-01-2014

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) nam vandaag kennis van de keuze van haar voormalig boegbeeld en erevoorzitter Peter De Roover voor de partijpolitiek en meer bepaald voor N-VA.

    De VVB is al van bij haar oprichting een kweekvijver voor politiek talent en een vijver waaruit de verschillende politieke partijen maar wat graag vissen. Wilfried Martens, in de jaren 1950 de voorganger van Peter De Roover als politiek secretaris, was een van de eersten. Nadien volgden vele andere prominente VVB'ers zoals Peter Logghe (VB), Jan Jambon (N-VA) en Rita De Bont (VB). Met Peter zendt de VVB nu opnieuw een van haar zonen uit.

    Na 25 mei wordt het legertje VVB-parlementsleden, momenteel al meer dan 75 personen sterk en verspreid over de verschillende parlementen en partijen, allicht weer wat sterker. De VVB wenst Peter alle succes en is er van overtuigd dat hij, zoals hij dat al vele jaren gedreven en vol overtuiging doet, het gedachtegoed van de VVB verder zal blijven uitdragen en zo de Vlaamse onafhankelijkheid dichterbij zal brengen.

    Bart De Valck (voorzitter VVB)

    Wart Van Schel (Verantwoordelijke


    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Gedichtendag.

    Vlaanderen.

    Wij houden van trukken noch tirelantijnen,
    Heeren van Havere, weet het goed!
    Wij zijn Germanen, geen Latijnen,
    Opene harten, zuiver bloed!
    Heb ik geen recht, ik heb geen land;
    Heb ik geen brood, ik heb geen schand;
    Vlaanderen, Vlaanderen, met hand en tand
    Sta ik recht voor u,
    Vecht voor u!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014

     

    Gedichtendag30 januari
    Gedichtendag

    De start van de Poëzieweek en een dag boordevol activiteiten in Nederland en Vlaanderen, georganiseerd door poëzieliefhebbers.
    Lees verder »


    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook op 25 Mei.

    Niet te vergeten.


    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonisten.nationalisten !!!

    Open brief aan Charles Michel

    Secretariaat 24-01-2014

    Open brief aan De heer Charles MICHEL, Voorzitter van de MR Gulden Vlieslaan, 84 – 86 1060 BRUSSEL

    Mijnheer de Nationalist,

    Voor de camera’s van de VRT verklaarde u zondag ll. dat u de nationalisten haat. U vergat er wel bij te zeggen welk nationalisme; want dat u een overtuigd WAALS-NATIONALIST is bleef netjes buiten beeld. Een merkwaardige prestatie: het nationalisme haten en het tezelfdertijd cultiveren, weinigen zullen u dat kunnen nadoen. Hoe anders kan uw houding op 7 november 2007 verklaard worden toen u, samen met uw francofone vrienden, de vergadering van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken verliet na een meerderheidsstemming betreffende de splitsing van de kieskring B H V. Als overtuigd nationalist heeft gedurende meer dan 2 jaar de uitvoering van deze democratisch genomen beslissing onmogelijk gemaakt door het inroepen van belangenconflicten om de voorrechten van een Franstalige minderheid in Vlaams-Brabant te consolideren Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat in het gerechtelijk arrondissement Brussel enkel nog Franstalige procureurs en Franstalige arbeidsauditeurs kunnen benoemd worden. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de Franstaligen die in Vlaams-Brabant vrij hun woonplaats kozen kunnen rekenen op Franstalige rechtsbedeling; dit komt vrij dicht in de buurt van etnisch nationalisme. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Waalse gewest gedurende 10 jaar aanspraak maakt op een jaarlijkse dotatie van 300 miljoen € bovenop de royale bestaande financiële Vlaamse transfers. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat het Brusselse gewest jaarlijks een geïndexeerde en recurrente toelage ten bedrage van 461 miljoen € is toegekend zonder enig tegenprestatie die naam waardig. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd dat de taal- en kiesvoorrechten van de Franstaligen in Vlaams-Brabant in de Grondwet werden verankerd. Als overtuigd nationalist heeft u er voor gezorgd en is uw politieke formatie mede verantwoordelijk voor het beletten van de eedaflegging van een democratische verkozen Vlaming in het Waalse gewestraad en de Franse gemeenschapsraad in 1987. Nationalisme staat voor egoïsme liet u tijdens dezelfde uitzending optekenen. Inderdaad, uw WAALS NATIONALISME rijmt perfect met EIGEN VOLK EERST. Het Vlaams nationalisme aan de schandpaal nagelen en terzelfder tijd uw Waals nationalisme cultiveren is de hypocrisie ruim voorbij, maar de perfecte vertaling van een oud Vlaams spreekwoord: LUISTER NAAR MIJN WOORDEN MAAR ZIE VOORAL NIET NAAR MIJN DADEN. Met de groeten van een fiere en zelfbewuste Vlaming.

    Willy DE WAELE

    Ere Burgemeester


    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ledenblad.

    Grondvest

    Sluit aan bij de V.V.B en leest ons ledenblad.


    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even noteren.

    Wij zullen er zijn , U ook ?

     


    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfactie.


    Zaterdag jl. werden de beste ledenwervers uit  2013 in de bloemetjes gezet. De top 3 werd beloond met elk 4 tickets voor het Vlaams Nationaal Zangfeest.
     
    De VVB wil in dit verkiezingsjaar haar ledenaantal gevoelig zien stijgen!
    Inspanningen mogen beloond worden!
     
    Aan alle leden: Papieren vlaggetjes (50 stuks) 
     
    Wie vòòr 1 maart 2014 vijf nieuwe leden werft voor de VVB ontvangt 1 gratis ticket voor het Vlaams Nationaal Zangfeest (zondag 16 maart 2014).
     
    De actievelingen mogen hun ticket enkele dagen later in hun brievenbus verwachten. De voorwaarde is uiteraard dat de leden worden doorgegeven aan het secretariaat in Berchem tegen uiterlijk 1 maart.
     
    De VVB-campagne ‘Ja voor Vlaanderen’ wordt het centrale thema op het komende Zangfeest. Reden te meer om als VVB’er zeker aanwezig te zijn.
     



    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B planning.

    Voorzitter Bart De Valck ontvouwt plannen voor 2014

    VVB stapt vastberaden nieuwe jaar in

    Secretariaat 19-01-2014

    Carl Devos

    In de Jan Garemijnzaal van het Brugse belfort werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVB de plannen voor 2014 ontvouwd. Daarin staan twee data centraal. Er is zondag 30 maart, dag dat de VVB samen met haar partners uit diverse Europese landen in Brussel een manifestatie organiseert om zelfbeschikking te eisen. Uiteraard zijn er ook de verkiezingen van 25 mei die het politieke landschap in dit land grondig kunnen hertekenen. Voorzitter Bart De Valck gaf tekst en uitleg bij de VVB-plannen. Gastspreker Carl Devos, ingeleid door politiek secretaris Willy De Waele, bekeek de mogelijkheden die de VVB heeft om haar boodschap te verkondigen. Voor de politicoloog heeft de vereniging alvast veel troeven in handen om een hartig woordje mee te spreken in de aanloop naar de verkiezingen. Dat de VVB deze kans met beide handen moet grijpen, is haast een verplichting want na 25 mei wacht er een immens vacuüm van vijf jaar tot de volgende verkiezingen.

    Lees de teksten van voorzitter Bart De Valck en politiek secretaris Willy De Waele in onderstaande bijlagen.

    Verwijzingen

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B aktie ?


    VVB stapt vastberaden nieuwe jaar in

    In de  Jan Garemijnzaal van het Brugse belfort  werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVB de plannen voor 2014 ontvouwd. Daarin staan twee data centraal. Er is zondag 30 maart, dag dat de VVB samen met haar partners uit diverse Europese landen in Brussel  een manifestatie organiseert om zelfbeschikking te eisen. Uiteraard zijn er ook de verkiezingen van 25 mei die het politieke landschap in dit land grondig kunnen hertekenen.
    Voorzitter Bart De Valck gaf tekst en uitleg bij de VVB-plannen, waarin de campagne ‘JA voor Vlaanderen’ een prominente plaats inneemt. De campagne stoelt in de eerste plaats op een positieve benadering van de actiepunten en heeft als uithangbord een omgebouwde stadsbus die de komende maanden veelvuldig in het straatbeeld zal opduiken. Voorts zal ook meer aandacht gaan naar de sociale media voor het verspreiden van mededelingen en standpunten.
    Gastspreker Carl Devos, ingeleid door politiek secretaris Willy De Waele, bekeek de mogelijkheden die de VVB heeft om haar boodschap te verkondigen. Voor de politicoloog heeft de vereniging alvast veel troeven in handen om een hartig woordje mee te spreken in de aanloop naar de verkiezingen. Dat de VVB deze kans met beide handen moet grijpen, is haast een verplichting want na 25 mei wacht er een immens vacuüm van vijf jaar tot de volgende verkiezingen.

    Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op:

    http://www.vvb.org/info/Toespraak_BartDeValck.pdf
    http://www.vvb.org/info/Inleiding_WillyDeWaele.pdf



    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talent in Ardooie ?

    Jeugdraad Ardooie op zoek naar talent.

     

    ARDOOIE - Op zaterdag 1 februari organiseert de Jeugdraad een talentenjacht. Kandidaten die zich geroepen voelen om op het podium te staan kunnen zich nu nog inschrijven.

    Om deel te nemen aan 'het talent van Ardooie' sta je graag op het podium om je talent naar voor te brengen en je hebt de leeftijd tussen 5 en 16 jaar. De deelnemer krijgt 4 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun talent. De voordracht mag muzikaal zijn, een gedicht voorlezen, een liedje zingen of iets speciaals. Voor wie attributen nodig heeft kan dit laten weten aan de organisatie. Iedere deelnemer ontvangt een leuk aandenken en de beste drie van iedere categorie krijgen een extra prijs.

    Men kan zich als individu inschrijven of in groep van maximum vijf personen. Dit alles gaat door in OC 't Zonneke in Koolskamp vanaf 13 uur. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 25 januari.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B a.u.b meer aktie.

    OOK  PLAATSELIJK  IN  ARDOOIE- KOOLSKAMP.

    Vlaamse Volksbeweging werkt aan imagoprobleem

    door | Bron: BELGA

    Gastspreker en politicoloog Carl Devos wees op het imagoprobleem van de VVB. ‘Veel mensen kennen de VVB niet, of linken de militantenbeweging met vijftigjarige mannen met ringbaarden die lezersbrieven naar de kranten schrijven om hen te wijzen op een verkeerd gebruikt voorzetsel. De VVB speelt op dit moment politiek onder haar intellectueel gewicht.’

    Frissere aanpak

    VVB-voorzitter De Valck is zich bewust van de uitdagingen. ‘De VVB heeft een eigen plaats veroverd, maar die kunnen we enkel behouden als we ons durven te herdefiniëren’, sprak de voorzitter, die voor een nieuwere, frissere aanpak pleitte.

    VVB wil bijvoorbeeld werken aan een betere communicatie en ledenwerving. ‘We moeten de Vlaming overtuigen om complexloos met een gerust gemoed voor de Vlaamse onafhankelijkheid te gaan. Hen zonder negatieve verklaringen overtuigen van ons Vlaams product, waar je je broek niet kan aan scheuren’, klonk het.

    Campagne

    Een van die nieuwe en grote acties is een Europese samenkomst in Brussel op 30 maart, samen met Catalanen, Schotten, Basken en Zuid-Tirolers. ‘Die ontheemde volkeren weten al langer dat economische en sociale vooruitgang enkel mogelijk is in een omgeving van taalkundig en cultureel grote entiteiten’, aldus De Valck. Die actie zal ook gekoppeld worden aan de binnenlandse campagne ‘JA voor Vlaanderen’, waarmee naar de verkiezingen wordt getrokken.

    Heel wat N-VA’ers waren aanwezig, onder wie Siegfried Bracke, Pol Van Den Driessche, provincieraadslid Peter De Roo en kamerlid Ben Weyts.




    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!