Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    18-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B persbericht.
    PERSMEDEDELING VVB - Vlaamse Volksbeweging naar Frankfurter Buchmesse

    17-10-2016

    VVB draagt boodschap van zelfbeschikking rustig maar resoluut uit op ’s werelds grootste boekenbeurs

    ICEC-secretaris Steven Vergauwen: “Onze aanwezigheid op de Messe past helemaal in onze samenwerking met Catalaanse, Schotse en andere basisbewegingen om culturele, sociaaleconomische, maar ook politieke zelfbeschikking van nationale gemeenschappen op de kaart te zetten als een nieuw en bepalend baken voor de Europese en internationale politiek.”

    Woensdag 19 oktober gaat de Frankfurter Buchmesse opnieuw van start. De beurs - editie 68 - is met voorsprong het grootste evenement voor gedrukte en niet-gedrukte media ter wereld. Elk jaar zet de Messe een eregast extra in de kijker. Dit jaar is dat de Nederlandse cultuurgemeenschap, dus: Vlaanderen en Nederland. Artistiek intendant van de gastlandvoorstelling is Vlaams schrijver Bart Moeyaert. Tal van Vlaamse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders zullen hun opwachting maken.

    Reden genoeg voor de Vlaamse Volksbeweging om die kans niet links te laten liggen. De hele beurs lang heten wij Duitsers, Vlamingen, Nederlanders, Zuid-Tirolers, Europeanen en niet-Europeanen welkom op stand E.145 in beurshal 5.0. Ja, u leest het goed: de Vlaamse Volksbeweging draagt de Vlaamse onafhankelijkheidsboodschap een week lang uit. We hebben er een mooie tweetalige folder voor laten ontwikkelen, die u hier (DE / NL) kan bekijken. Daarnaast bieden we het geïnteresseerde publiek een staalkaart van publicaties over Vlaanderen en de Vlaamse autonomiewens aan.

    Of je nu een hypernuchtere Duitser (genre: "Economie is alles!") of een nostalgische Zuid-Tiroler (genre: "De Vlamingen zijn een broedervolk!") - en alle gradaties daartussen… - bent: met onze kleine brochure zal het wel raak zijn in hoofden en harten van Duitstaligen, zo hopen we tenminste. We hebben er bewust voor gekozen Vlaanderen als een volwassen natie voor te stellen, met alle toeters en bellen van een aspirant-staat.

    Op die manier willen we de wereld rustig voorbereiden op een perfect logische evolutie naar een Vlaamse republiek. Dus geen Vlaamse kaakslagen etaleren, maar zelfbewust aanwezig zijn met een blik op de toekomst. Zo beschouwd, kan de Frankfurter Buchmesse voor ons niet beter passen. In overeenstemming met onze internationale ambities in het kader van het VVB-beleidsplan, is de Messe ook wel een bijzonder geschikte locatie om weerklank te geven aan de dynamiek van de ngo ICEC ('International Commission of European Citizens') voor zelfbeschikkingsrecht. ICEC-secretaris Steven Vergauwen zal daarom via de VVB-stand bereikbaar zijn voor toelichting.

    Op zaterdag 22 oktober is er een uniek persevenement voorzien, opgevat als een panelgesprek met in de hoofdrol de Vlaamse V-partijen en een basisbeweging (de VVB, om onszelf niet meer dan nodig te vernoemen...). Dit gaat door om 16:00 op de stand van het weekblad ‘Junge Freiheit’ in beurshal 4. Een bus met Vlamingen van Marnixring en VVB brengt op en rond de Messe het weekeinde door. Ook VVB-voorzitter Bart De Valck zal er aanwezig zijn. VVB-medewerker Steven Utsi stelt er zijn boek ‘Nu het nog kan’ voor, een ‘Essay over de legitimiteit en legaliteit van Vlaamse staatsvorming’.  Mensen van de Vlaamse en Nederlandse pers zijn uiteraard van harte welkom op deze bijzondere bijeenkomst.

    Zin om Vlaanderen mee te maken in Frankfurt? Kijk snel opwww.book-fair.com.

    Bart De Valck

    Voorzitter Vlaamse Volksbeweging

    + 32 499 21 24 48

    Steven Vergauwen

    VVB-stafmedewerker / secretaris ICEC

    +32 496 53 88 59

     


    03-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp



    dinsdag 11 oktober  van 14:30u.
    Krachtige kruidenremedies door Marie-Christine Vandendriessche
    Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13
    met Fons Lammertyn








    Al eeuwenlang worden overal ter wereld geneeskrachtige kruiden gebruikt, maar wetenschappers hebben nu ontdekt dat specerijen helpen tegen ontstekingen, het immuunsysteem kunnen activeren, bacteriën en virussen kunnen doden en zelfs kankercellen ertoe kunnen aanzetten zichzelf te vernietigen.

     

    Het gaat in de meeste gevallen om voorlopig onderzoek, maar het lijkt erop dat bepaalde stoffen in specerijen tegen veel ziekten helpen, van Alzheimer en kanker tot depressiviteit en diabetes.

     

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

     

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


    18-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VVB-NVA
    PERSMEDEDELING VVB - Red de N-VA van de Belgische politieke rekenkunde!
    16-9-2016

    Bart De Valck: "Als Verhofstadt, Leterme en nu ook De Wever hun partij wilden kapot regeren, dan is dat vooral jammer van de verloren tijd voor Vlaanderen. Want de Vlaamse Beweging wil niet dat aan het einde van de rit Vlaanderen zelf kapot geregeerd blijkt te zijn."

    De Vlaamse Volksbeweging is ongerust over de speculatie van de N-VA wat betreft het verderzetten van de huidige federale regeringscoalitie. We hebben het sinds de resoluties van het Vlaams Parlement van maart 1999 keer op keer gezien: de Vlaming vraagt dat het roer radicaal wordt omgegooid. En wat krijgt hij in ruil voor zijn vertrouwen in Verhofstadt, Leterme en - zo blijkt nu - De Wever? Meer van hetzelfde. Dat ligt niet noodzakelijk aan deze politici zelf. Hun charisma, hun hemelbestormende en nagelnieuwe ideeën, al dan niet te boek gesteld en via tal van media ruim uitgedragen tot bij het grote publiek: het weegt allemaal niet op tegen de kuip snelcement waarin ze met beide voeten gingen staan toen ze België moesten gaan besturen.

    Al die vernieuwers, al die luisteraars naar de Vlaamse verzuchtingen bleken op het einde van de rit de redders van het belze vaderland. Ze regeerden zichzelf en hun partijen kapot op één, hooguit twee legislaturen. Na de bocht van Bracke in de N-VA volgde de bocht van Vuye en nu is er dan de ultieme bocht, die van voorzitter De Wever zelf.

    Wij willen niet het proces maken van Bart De Wever. De Belgische logica blijkt gewoon te straf, ook voor hem. We wensen dat hij zijn conclusies trekt. En dat hij Peter De Roover niet laat zeggen dat met de PS niet geregeerd kan worden, omdat met die partij nu eenmaal geen raakvlakken bestaan om goed beleid op te enten. Op het moment dat de PS het Belgische laken opnieuw naar zich toehaalt, is het voor de N-VA te laat om nog snel te vervellen tot aanbodpartij nieuwe stijl. Na vijftien jaar N-VA moet nu de hand in eigen boezem worden gestoken en niet binnen een jaar of twee in volle verkiezingscampagne.

     

    Een partij van haakse waarden voor tegendraadse mensen, heette het in 2001. Daarom spiegelt die partij zich maar best aan het proces zoals dat in Catalonië op gang is getrokken en waar stappenplannen naar onafhankelijkheid en hefbomen om dat proces te versnellen geen politieke sciencefiction zijn, maar de realiteit uitmaken van een natie die zich eens en voorgoed zelf wil regeren. De VVB past voor cynisme dat een polarisering tussen links en rechts wil regisseren om nog een legislatuur aan de bak te zijn. Als bekentenis van ideeënarmoede kan dit tellen.

    De VVB is partijpolitiek onafhankelijk en wil dat tot elke prijs blijven, nu en in de toekomst. Toch zeggen wij nu: red de N-VA van Belgisch electoraal rekenwerk. Een warme maar dringende oproep die wij richten aan alle individuele N-VA-mannen en -vrouwen.

    Bart De Valck

    Voorzitter VVB

    0499 21 24 48

     


    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leeuwentrui voor Timothy Depont

    En de winnar is ........................................................................

     


    14-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielrennen.

    Wie wint het 101ste Kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp op 16 september2016 ?

    Inhuldiging monument 100ste Kampioenschap van Vlaanderen

    Koolskamps kunstenaar Marc Vanhecke heeft vorig jaar de trofee voor de winnaar van het 100ste Kampioenschap van Vlaanderen ontworpen en vervaardigd.  Hierbij is het idee ontstaan om van het ontwerp van de trofee ook een levensgroot monument te maken.  Het kunstwerk kreeg een plaats aan de kerk en werd op zaterdag 2 juli 2016 ingehuldigd.

    DSC01166

     

    DSC01146

     

    DSC01159

     

    DSC01144 

     

    DSC01163


    05-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp


                                                                           

    Foto
    dinsdag 13 september  van 14:30u.
    De condor en de kolibrie. Oorlog en vrede in 2015 door Marc Heirman.
    Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13
    met Fons Lammertyn



    Vijfentwintig jaar na het einde van de Koude Oorlog woeden er wereldwijd weer meer oorlogen dan voorheen. Sinds het jaar 2000 zijn de wereldmilitaire uitgaven weer verdubbeld. En er woeden steeds meer verdoken conflicten, in een wereld waarin etnische en religieuze uitersten de staatsgrenzen weer uitwissen. Als mislukte staten en bevroren conflicten al niet door georganiseerde misdaadgroepen overgenomen worden. Onheilsprofeten sluiten zelfs nieuwe grote oorlogen niet meer uit. Tegelijk leefden nooit eerder meer mensen en volkeren langer in vrede dan in de voorbije kwarteeuw. Dat is de paradox achter De condor en de kolibrie, metaforen voor de machtige oorlogsmachine en een altijd kwetsbare vrede. Een onmisbaar boek om het nieuws van vandaag te begrijpen en ernaar te handelen.

     

     

    Mark Heirman  (°1947) is journalist, filosoof en polemoloog. Hij publiceerde meerdere boeken over politiek en religie, cultuur en beschaving.
    In 2011 werd Heirmans boek 
    De franciscaanse belofte uitgeroepen tot het beste religieuze boek.

    Hij was reeds bij ons te gast met de voordrachten over Maria Magdalena, de vrouw van Zijn leven (2013); over religieus geweld (2015).



    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

     

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


    03-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANDACHT.
    PERSMEDEDELING VVB Gordelt mee aanstaande zondag!
    2-9-2016
    Foto
    Vlaamse Volksbeweging neemt voorzichtig positief gestemd deel aan De Gordel Dreigende bouw van voetbalstadion op Parking-C blijft doorn in het oog

    Voorzitter Bart De Valck: “Ik ga met een dubbel gevoel Gordelen aanstaande zondag. Op zich krijgt de Vlaamse, sociale en groene boodschap van De Gordel opnieuw meer armslag. Orgelpunt zou evenwel zijn dat de Vlaamse Regering de boot volledig zou afhouden wat de Brusselse expansieplannen betreft op de Heizelterreinen van Parking-C.”

    Als het goed is, dan zegt de VVB het ook. De Gordel is terug van weggeweest. Toegegeven: in zijn geheel is het Gordelfestival nog steeds een ietwat schraal afgietsel van de Gordelhoogdagen van zo’n vijftien jaar geleden. Maar de VVB is heel tevreden dat de symboolwaarde van De Gordel opnieuw uit de verf komt door het herstel van de 100 km.-fietsroute. Een klassieker om ‘u’ tegen te zeggen staat er weer. Dank u, beleidsmensen en Gordelplanners die alvast daarvoor een lans braken. Een pluim op jullie hoed en een bank vooruit!

    Anderzijds is de VVB van mening dat ‘a’ en ‘b’ samenhoren: wie de 100 km. opnieuw doet schitteren (a), die benadrukt maar beter ook dat die 100 km. een tocht behelst door een Vlaamse en groene Rand (b). Die duiding is er niet of nauwelijks. De Gordelklassieker is toch niet stoemelings terug van weggeweest? Daar is op voorhand toch over nagedacht? (en door ons voor gelobbyd) Waarom dan de Vlaamse tong inslikken? Want De Gordel is vanouds een laagdrempelige Vlaamsvoelende recreatiedag in het waardevolle groen rond onze hoofdstad.

    Die boodschap wil de VVB wél heel luid en uitdrukkelijk uitsturen op zondag 4 september. Wij roepen alle Vlamingen met een hart voor de Rand op om zich aan te sluiten bij onze Gordelkaravaan of om in elk geval de aloude Gordelpaden opnieuw Vlaams te kleuren! De VVB paart daarbij het nuttige aan het aangename, want wij willen graag minister Weyts, de provincie Vlaams-Brabant en de lokale gemeentebesturen helpen om De Gordel verder de juiste richting uit te sturen. Na ons vertrek op het Gordeltraject om 9 uur (De Zandloper, Wemmel), bezoeken Vlaamse wielertoeristen van de VVB (‘Flandriens’) de verschillende voormalige Vlaamse Gordelcentra om de unieke rol die ze allemaal opnieuw kunnen spelen te benadrukken. In dat opzicht is de VVB ook tevreden dat Hofstade geschrapt is als Gordeltrefpunt, want dat dreigde te suggereren dat het gebied tussen Brussel en Mechelen één verfranst of in elk geval verfransbaar geheel vormt.

    Onze bevindingen leggen we graag voor op een kleine persconferentie om 15:00 uur in De Zandloper te Wemmel. Bart De Valck staat daar, maar ook in de loop van de dag vanop de fiets, de pers graag te woord. Te Wemmel en omgeving smeden we andermaal het ijzer als het nog heet is en voert de VVB in de namiddag een symbolische actie op de Heizelterreinen van Parking C (omstreeks 15:30). De reconversie tot voetbalstadion van Parking C vloekt volledig met een Vlaamse, sociale en groene Rand en staat haaks op de door ons toegejuichte beslissing om De Gordel opnieuw meer en beter Vlaams leven in te blazen. Het project-Parking C is een voorpost van een anti-Vlaamse Brusselse Metropolitane Gemeenschap en stopt de sleutels van Vlaams-Brabant in handen van de hoofdstedelijke megalomanie. De Vlaamse Regering moet nu in overeenstemming met de bestemming van de terreinen, als deel van het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel, deze boot voorgoed afhouden.

    Wij zijn er niettemin zeker van dat een ruim bijgewoond en Vlaamsbewust recreëren op 4 september opnieuw een steentje zal zijn dat de VVB, TAK en vele andere Vlamingen verleggen in de rivier. Zo komen de hoogdagen van De Gordel en een luidkeels uitgedragen boodschap van solidariteit met de Vlaamse Rand rond Brussel weer binnen handbereik. Zo maken we de cirkel weer rond, De Gordel waardig.

    Bart De Valck

    Voorzitter VVB

     


    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor fitte vlamingen.
    De Gordelklassieker (100 km) is terug!
    op 4/9/2016
    Programma:

    Help Ben

    We zijn tevreden. Vlaams minister Ben Weyts voerde de Gordelklassieker (100 km fietsen in de groene en Vlaamse rand rond Brussel) terug in. Daarom besloten
    de Flandriens (de fietsafdeling van de VVB) om onmiddellijk de Vlaamse koe bij de horens te pakken en mee te fietsen. De Gordelklassieker moet immers weer een
    succesnummer worden. Tijdens het fietsen zullen we ook controleren of:
    ✔ er voldoende animatie is voorzien op alle rustpunten.
    ✔ de bewegwijzering in orde is.
    ✔ in de faciliteitengemeenten in de wettelijke bevlagging

    is voorzien (zo helpen we die andere minister, Liesbeth Homans). De Flandriens doen immers net iets meer dan fietsen.

    De Zandloper loopt voor Vlaams-Brabant:

    9 uur: De Flandriens kiezen voor de startplaats te Wemmel (G.C. De Zandloper, Kaasmarkt 75). We schrijven ons officieel in bij het Gordelfestival (het is gratis en je krijgt er nog een geuze of druivensap bovenop). We volgen het Gordelparcours doorheen de Vlaamse Rand (Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek).

    Tussen 13 en 14 uur: MarnixRing Dilbeek verwacht en verwelkomt ons aan hun tent.

    14.15 uur: We fietsen nadien (mogelijk vergezeld door bijkomende fietsliefhebbers, iedereen welkom) via Asse terug naar de Zandloper te Wemmel (10 km). Daar worden we opgewacht door VVB- en TAK-sympathisanten.

    Gordel mee tegen Parking C

    15 uur: We voegen er nog een klein actiemoment aan toe. Allen samen vertrekken we met fiets (en/of auto) naar de voetweg op Parking C (3,5 km).
    15.30 uur: ‘Geïmproviseerde’ persconferentie op Parking C. We maken onze bevindingen van de rondrit
    bekend en verzetten ons ook nog eens tegen de bouw
    van het nationaal stadion op Parking C.
    16 uur: Einde actie.

    Georganiseerd door:
    Vlaamse Volskbeweging & Flandriens
    Locatie:
    Kaasmarkt 75 1780 Wemmel

     


    04-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen.

    foto van Vlaamse Volksbeweging.

    Zonder ongevallen.


    04-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 JULI viering Ardooie-Koolskamp.

    Vlaanderen Feest!

    Muziek, Amusement & kleinkunst, Uitgaan en feesten
     
    Hebt u ook zin om de zomervakantie af te trappen? Het kan op zaterdag 9 juli in Koolskamp!  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een dorpsfeest ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Muziek, animatie, een hapje, een drankje, … Gezellig samenzijn! 17u: Komtuveu - Kinderfuif 19u: YIP - Alternatieve covers 21u: Jan Zonder Trees - Muzikale komedie Gemeentebestuur, Cultuurraad, Femma Ko
    Vergeet niet  te bevlaggen op 9-10-11 Juli met de Leeuwenvlag. hang maar eens het beest uit.
    Waar
    OC 't Zonneke, Ardooisestraat 12, 8851 Koolskamp
    Wanneer
    za 09/07/16 van 17:00 tot 23:00
    Prijs
    € 0
    Contact
    website: http://www.ardooie.be

    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 Juiliviering in Kortrijk.

    Uitnodiging.

    Zondag 10 juli – 17u15: Guldensporenviering in samenwerking met Guldensporencomité Kortrijk

    “Vlaanderen, staat in Europa”: herdenken, strijden en vieren met de Leeuw tijdens de officiële plechtigheid aan het Groeningemonument.

    Sprekers zijn:

    • Karel Pottie, voorzitter Guldensporencomité
    • Vincent Van Quickenborne, burgemeester
    • Gastspreker Amadeu Altafaj, permanente vertegenwoordiger van Catalonië bij de Europese Unie
    • Geert Bourgeois, Vlaams Minister-President

    Deze plechtigheid wordt opgeluisterd door Donder in ’t Hooi.

    Aansluitend wordt de Eerste Groeningeprijs uitgereikt en volgt er een receptie, aangeboden door de stad Kortrijk en het Guldensporencomité.

    Meer info hier.

    Georganiseerd door:
    VVB Kortrijk

     


    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarmen voor 11 JULI,de Vlaams Nationale feestdag.

    Hang het beest maar uit op 11 Juli , ik bedoel de leeuwenvlag he',mag ook al op 9 en 10 Juli .

    De lachende leeuw.

    Brullend klauwt de Vlaamse leeuw

    verstrikt in serpentijn

    Hij trotseert de confettisneeuw

    en viert het samen zijn

    Dansend en zingend vervoegt hij de stoet

    de fanfare speelt zijn lied

    Vlaanderen feest, het doet hen goed

    Dat is de plek waar ik geniet

    DominiqueJacobus


    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdag.

    Vandaag donderdag 16 juni feestdag van de Patrones van Vlaanderen.

    Heilige Lutgart van Tongeren.

     

    Zij is patrones van Vlaanderen en van de stad Tongeren; van de Vlaamse Beweging (op grond van haar gebed geen Frans te hoeven leren!); en van Taal en Letteren; alsmede van blinden. Haar voorspraak wordt ingeroepen om een voorspoedige geboorte.


    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ommegang.

    Avondmarkt Ardooie op zaterdag 4 juni

    Ardooie Ommegang gaat dit jaar door op zaterdag 4 en zondag 5 juni.

    Naast de vele kermisattracties en oliebollen is er op zaterdagavond 4 juni opnieuw een avondmarkt, vanaf 17u.

     

    Voor de avondmarkt zijn reeds meer dan 30 marktkramers ingeschreven.

     

    Vanaf 17u, in Ardooie centrum, van het Marktplein naar het 't Jaekensplein en O.-L-Vrouwstraat.

     

     avondmarkt ArdooieArdooie Ommegang 

    Ardooie Ommegang


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s aktiviteit Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp.



    dinsdag 14 juni  van 14:30u.
    De media door Johan Velghe
    Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13
    met Fons Lammertyn





    Elke dag horen, zien en lezen we berichten en beelden uit de samenleving. Ze bereiken ons via de massamedia zoals de krant, tv, radio, boeken, film, muziek en niet te vergeten het internet. De invloed van de massamedia is enorm.

     

    Wat kunnen en mogen we van onze media verwachten? Het is gepast over onze media te spreken, want wij betalen het feest, zij het grotendeels onvrijwillig want ongevraagd. Om diezelfde reden hebben we ook absoluut het recht om verwachtingen te formuleren. Dat mag dan al een recht zijn waarvoor we betaald hebben, het is blijkbaar allerminst een verworven recht.

    Wij kunnen die verwachtingen op twee punten concentreren: informatie en duiding. We willen in de eerste plaats weten wat gebeurd is, en hoe. Dat is dan het luik ‘informatie’. Maar het interesseert ons ook waarom iets gebeurd is, welke mechanismen en samenhangen er achter steken, en wat dat nu voor de toekomst betekent. Dat laatste noemen we duiding. We krijgen geen van de twee. In de plaats daarvan wordt ons de lievelingsideologie van de journalist opgediend.

    Johan Velghe is afkomstig van Kortrijk en oud-journalist.

    Hij is sedert 2013 voorzitter van het Priester Daensfonds. Tevens is hij redactiesecretaris van het tijdschrift van Vlaamse actieve senioren.

    De worsten van Woeste kostten ook 1,00 euro

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

     

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer de Voerstreek kennen.
    20e Voerendag
    op 7/5/2016 - 7/5/2016
    Programma:

    Georganiseerd door:
    Vlaamse Volksbeweging vzw, Vl@s, FVV, Verbond VOS

     


    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 April Voettocht in Peene.

    MARS VAN DE VLAAMSE IDENTITEIT

    40e Mars aan de Peene

    Mars aan de Peene


    Zoals elk jaar in april, en dit sinds 1977 zonder onderbreking, verzamelen de Frans-Vlamingen zich zwijgzaam op het slagveld aan de Peene, waar in 1677 het lot van Zuid-Vlaanderen bezegeld werd. Het despotische Franse gezag slaagde er toen in om, na 70 jaar van knevelarij en talrijke oorlogen, de voormalige Nederlanden te ontmantelen en ons welvarend en ontwikkeld vaderland te ontbinden en te veranderen in een « Nord Pas De Calais » zonder ziel, dat alle records breekt qua ellende, werkloosheid en lelijkheid, een ware anomalie in dit welvarende noordelijke Europa waar wij integraal deel van uitmaken.

    Deze vreedzame en stille mars is een unieke gelegenheid voor de Frans-Vlamingen om eraan te herinneren, dat ze als volk bestaan en dat ze niet willen verdwijnen.

    Terwijl Frankrijk een surrealistisch pseudodebat voert over zijn eigen identiteit, hebben wij, Vlamingen, geen enkele twijfel over de onze. Hieraan zal tijdens deze tocht herinnerd worden , aan de voet van de herdenkingszuil van deze brutale annexatie door Frankrijk.

    Onze identiteit is geen ideologische zoals de Franse identiteit ! Wij Vlamingen zijn geen papieren, abstracte en onderling verwisselbare « burgers », maar vrije mensen, met hun wortels in een gemeenschappelijke geschiedenis, in een land en een volk ! De strijd van de Vlamingen is onderdeel van de universele strijd voor het VOLKERENRECHT, zonder hetwelke er geen « mensenrechten » bestaan.
     
     VLAANDEREN IS ONZE IDENTITEIT !
    LATEN WE DIE SAMEN VERDEDIGEN !


    Samenkomst in
    NOORDPEENE

    Zaterdag 23 april 2016 !

    Verzamelen op het dorpsplein om 14u30
    Mars van ongeveer 8 km door de Vlaamse velden tussen Noordpeene en Zuidpeene.

    Na de zwijgende voettocht is er een samenzijn met zangstonde ( Auberge de la Peene in Noordpeene )

    Het is de uitdaging om het aantal deelnemers elk jaar te verdubbelen ! Spreek erover in uw omgeving ! Kom in groten getale met uw gezin, uw vrienden en uw vlaggen ! Verspreid dit bericht via het internet !
    Wij rekenen op u om deze manifestatie kenbaar te maken en mensen te mobiliseren ! Het is aan de Vlamingen om dit evenement te doen slagen !


    _______________________________________________________________________________
    AGENDA 2017 :  Samenkomst in 2016 op 22 april te ZUIDPEENE
    Afspraak voor alle Vlamingen elke 4e zaterdag van april. De mars vertrekt afwisselend van Noordpeene (even jaren) en Zuidpeene (oneven jaren). De tocht eindigt op dezelfde plaats waar hij gestart is. Hij wordt georganiseerd door het Peenekomitee, dat in Noordpeene een museum geopend heeft dat gewijd is aan de slag van Kassel.


     


    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp



    dinsdag 10 mei  van 14:30u.
    Het gevangeniswezen door E.H. Antoon Vandeputte
    Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13





     Antoon Vandeputte is al 26 jaar priester van het bisdom Brugge.

    Na het Brugse Sint-Leocollege, de West-Vlaamse gehandicaptensector, het buitengewoon onderwijs en het Woon- en zorgcentrum in Ardooie,

    begon hij vier jaar geleden als aalmoezenier in de gevangenis van Brugge.

    Daar liet zijn voorganger, Chris Saelens hem een zinnetje na: "Een mens is meer dan wat hij gedaan heeft".



    E.H. Antoon Vandeputte heeft er al een uitgebreide loopbaan in de welzijnssector opzitten.

    Momenteel is hij aalmoezenier in het Penitentiair centrum te Brugge. In zijn spreekbeurt gaat hij dieper in op de menselijke gevolgen van het feit dat gedetineerden op een radicale manier hun vrijheid wordt ontnomen.

    Hij vertelt op een menselijke manier over de ervaring van het opgepakt en veroordeeld worden.

    Ook de knelpunten die een invrijheidstelling met zich meebrengt, komen aan bod.

    E.H. Vandeputte deelt lief en leed van gevangenen en verwoordt zijn engagement als volgt: ‘Een mens is meer dan wat hij gedaan heeft!

    Die zin kan ik op mijn hele loopbaan toepassen. Een mens is meer dan de punten die hij haalt op het examen, meer dan zijn handicap, meer dan zijn ouderdom.

    Alles draait rond de mens, de mens is de sleutel.’

     

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

     

    Contact: Fons Lammertyn  0477/639084 email flammertyn@gmail.com


    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat.

    Niet iedere verandering is een verbetering , zoals de duif zei toen zij uit het net geraakte en in het pasteitje terecht kwam.

    Charles haddon Spugeon


    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B Kroniekprijs 2016

    Dus… De VVB wordt dit jaar zestig! We hadden het er al kort over in een artikeltje. We lieten toen de deur op een kier om toch iets ‘speciaal’ te doen voor die bijzondere verjaardag. Een tiental rond maken, ‘zestig worden’ bijvoorbeeld, is steeds een mooie gelegenheid om terug te blikken. Tien jaar geleden lieten we uitgebreid de champagnekurken knallen in Wieze omdat we toen ontdekten waarvandaan de mosterd komt (van Abraham, die hem dan weer elders haalt). Een olijk feestje richten we zeker nog eens aan. Liefst op een oudstrijdersbal van nijveraars voor Vlaamse onafhankelijkheid (dan al lang een feit), dus wanneer we 75 kaarsjes mogen uitblazen. Of misschien eerder, we zien wel.

     

    Voor onze zestigste verjaardag stellen we graag een prijs in voor studenten die ons helpen een beter beeld op het soms woelige en altijd politiek interessante verleden van onze vereniging te krijgen. We willen dus terugblikken, maar laten dat graag door studenten geschiedenis, filosofie, politieke wetenschappen of andere disciplines doen. Voor ons ligt er hier-en-nu, morgen en overmorgen genoeg ander werk op de plank.

     

    Maar onze geschiedenis interesseert ons dus wel en daarom stellen we de ‘Grote Kroniekprijs van de VVB’ in. Wie met onderscheiding afstudeert met een eindverhandeling op masterniveau over een aspect van de geschiedenis van de Vlaamse Volksbeweging, waarbij de ganse zestig jaar in ogenschouw wordt genomen, kan kandideren voor de ‘Kroniekprijs’. Laureaten krijgen dan via ons de kans om hun thesis om te vormen tot een heuse monografie die via de VVB wordt uitgegeven.

     

    Binnenkort vind je via onze webstek meer informatie over de oproep (‘call’ zeggen ze in het schoon Engels) en de manier waarop we graag met studenten (én hun professoren) willen samenwerken (de spelregels).

     

    We zijn nu al beducht voor boze telefoons van rectoren en decanen die een aardverschuiving vrezen van studentenaantallen richting politieke wetenschappen en geschiedenis, ten nadele van ingenieursstudies en geneeskunde. We doen inderdaad een mooi aanbod. Maar de VVB heeft iets te vieren en doet dat deze keer met academische stijl! Zeg dat we het gezegd hebben!



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!