Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wandeltochtje ?

    Landelijke Gilde

    ARDOOIE - Op vrijdag 13maart organiseert de Landelijke Gilde een wandeltocht met lekkers, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de vereniging. Start en aankomst is aan de hove Callewaert-De Visschiere in de Drogenbroodstraat3. De toch is zowat vijf kilometer lang en starten kan tussen 19.30 en 20.30uur.

    Meer info en inschrijven kan bij Lieven Cortvriendt op 0479-38.01.09. Deelnemen kost acht euro en kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro. (dbm)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L.D.D en dan ?

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catalonie.

     

     

     

     

     

     

     

     

    08-03-2009

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Un Estat Catalán

    "Volem un Estat Catalán" ("Wij willen een Catalaanse Staat"), was de hoofdslogan van een bijna spontane optocht van Catalanen gisteren in hartje Brussel. Ik zeg "bijna spontaan", omdat deze optocht niet uitging van politieke partijen, vakbonden of andere officiële organisatie. Ze was ontstaan uit de "vox populi", een oproep via kranten en internet.
    Toch was er heel wat volk op de baan, meestal Catalanen, maar ook Vlaams-nationalisten, die er als de kippen bij waren om niet alleen die Catalanen te steunen, maar ook tegelijkertijd hun eigen streven naar onafhankelijkheid kracht bij te zetten.
    Catalonië is een kleine welvarende streek in het noordoosten van Spanje. Het Catalaans is een taal, die zo een beetje het midden houdt tussen het Italiaans en het officiële Spaans, dat men daar Castiliaans noemt. De Catalanen hebben het niet zo erg met die van Madrid, "la ciudad de cortes". Een van de meest bekende Catalaanse gezegdes is trouwens: "Di ponent, ni bona vent ni bona gent": "Uit het westen (komt) noch goede wind noch goed volk"! Men kan er de situatie er zo'n beetje vergelijken met die in Italië tussen Rome en Milaan ("Milano lavora, Roma consuma"), iets dat ook geldt in ons eigen land, tussen Antwerpen en Brussel ("Antwerpen werkt, Brussel feest").
    Zoals ik hierboven reeds aanstipte,  waren ook de Vlaams-nationalisten van de partij om het Catalaans onafhankelijkheidsstreven te steunen. Het wordt hoog tijd dat er wat meer werk gemaakt worden van de regio's, nu de staten steeds meer verwateren en overgaan in Europa. Dat geldt niet alleen voor Vlaanderen en Catalonië, maar ook voor landen zoals bv Baskenland en Schotland, waar ook een steeds groeiend streven naar onafhankelijkheid bestaat.
    Tenslotte er even op wijzen, dat de Catalanen in hun streven al veel verder staan dan de Vlamingen. Zij zijn, politiek gesproken, baas in de eigen regio. Zij hebben al een soort "Forza Cataluña", die eendrachtig achter hun beweging staat. Onze "Forza Flandria" staat eigenlijk nog nergens. De traditionele Spaanse partijen hebben in Catalonië niet veel te vertellen, dit in tegenstelling tot onze tsjeven, collaboralen en socio's die nog steeds voor België kiezen, als het hen goed uitkomt en er zich niet voor schamen hun Vlaamse beloftes te verloochenen zoals het hen uitkomt.
    Vergeten we tenslotte niet, dat Catalanen, Schotten en Basken in hun land slechts minderheden zijn. Wij, Vlamingen, zijn een meerderheid. De enige meerderheid in een zgz democratisch land, die het niet voor het zeggen heeft. We kunnen daar echter iets aan doen. Eerst B-H/V splitsen en dan, op 7 juni, niet meer stemmen voor de traditionele partijen, die ons toch in de steek laten. En zeker niet voor de groenen, die Vlaamsvijandig zijn.

    08-03-2009, 10:20 Geschreven door guido van alphen  


    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen mening,ho jawel .

    Peiling VRT bevestigt (voorlopig) LDD profiteert van terugval VB en sp.a. N-VA scoort goed.

    Jan Van de Casteele 06-03-2009

    De februaripeiling uitgevoerd in opdracht van de VRT bevestigt (voorlopig) dat LDD vooral VB en sp.a zou pijn doen. N-VA scoort goed.

    CD&V komt nog nipt als grootste partij uit de peiling, met 20,5. Dat zou 6 procent minder zijn dan het kartel in 2004 behaalde. De N-VA haalt in de februaripeiling van de VRT 10,1%, wat zou betekenen dat de splitsing van het kartel een winst oplevert, maar dan wel voor N-VA.

    Open VLD zou 19,3% van de stemmen halen, bijna status-quo tgo 2004.

    De twee grote verliezers tegenover 2004 zouden zijn: Vlaams Belang, met 15,4% voorlopig de derde partij (bijna 9% minder dan in 2004) en de sp.a, met 14,4% voorlopig de vierde partij (min 5,4 procent).

    Het lijkt er sterk op dat Lijst Dedecker met 11,8% en in veel minder mate N-VA die stemverschuiving opsouperen (vorige peiling 16,2%).

    Groen blijft status-quo met 7,3 procent, terwijl het van sp.a afgesplitste LSP in de geschiedenis zou verdwijnen met 0,6 procent.

    Met de nodige omzichtigheid te interpreteren (zoals ook het geheel van de peiling) is de terugval in de februaripeiling tgo de peiling vorige van oktober 2008 van LDD (nu 11,8, vier maand geleden 16,2%). Alleen N-VA doet het de jongste maanden blijkbaar opmerkelijk beter (+3%).


    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat op 7 juni ???
    BLIKVANGER
    06/03/09
     N-VA groeit door naar 10% volgens peiling

    De N-VA heeft de wind in de zeilen. 10,1% van de Vlamingen zou vandaag voor de N-VA stemmen volgens de politieke barometer van De Standaard en de ...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker het lezen waard.

    Het einde van België is momenteel erg populair bij boekenuitgevers. Er is bijvoorbeeld De monarchie en "het einde van België". Het land stevent sinds de democratisering van het kiesstelsel in 1893 af op een onafwendbare splitsing. De gemeenschappen zijn mentaal uit elkaar gegroeid. De uitgever noemt het boek een neutrale politieke analyse. 25 euro. Meer info en

    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen.

    Ook L

    Jan Van de Casteele 05-03-2009

    Ook L'Echo signaleert het nog eens: de belastingcontrole is merkelijk strenger in Vlaanderen.

    Controle aangiftes

    Het Volgens minister van Financiën, Didier Reynders controleren de centra van de FOD Financiën 2,22 pct van de Belgische belastingaangiftes. Dat percentage is hoger in Vlaanderen (2,51pct) dan in Wallonië en Brussel (1,74 pct).

    Per agent

    Gemiddeld behandelt een agent van een controlecentrum 23 dossiers in Vlaanderen, 17 in Wallonië en 12 in Brussel.

    Btw

    Wat betreft btw onderzochten de centra 17.800 aangiftes, of 2,93 pct. Ook hier zijn er meer controles in Vlaanderen (3,32 pct), dan in Wallonië (2,7 pct) en Brussel (1,45).

    Bron: L’Echo, 2 maart 2009 (zie bijlage)

    Zie over dit onderwerp ook het bericht in deze rubriek KORT (www.vvb.org/kort) van 12 februari: 'Vooral Waalse fiscale zondaars worden met rust gelaten'.


    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kies voor VLAANDEREN en U ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geachte sympathisant,

    Woensdag 4 maart trekt de Vlaamse Volksbeweging in Sint-Niklaas de campagne ‘ik kies voor Vlaanderen’ op gang. Voorzitter Eric Defoort komt er het waarom en het belang van de campagne uitleggen. Aansluitend krijgt u de kans om kennis te maken met het nieuwe promotiemateriaal. U kan er ook het nodige materiaal verkrijgen om uw eigen essentiële bijdrage aan het slagen van de verkiezingscampagne te kunnen leveren. We rekenen dan ook op uw aanwezigheid.

    Tot dan!


    Regionale informatievergadering

     Campagne “Ik kies voor Vlaanderen”

    woensdag 4 maart om 20 uur
    Het Damberd
    Gentsestraat 9, 8870 Izegem
    Verdere info www.ikkiesvoorvlaanderen.be
    nationaal secretariaat VVB: 03 320 06 35

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg ook eens NON !!!!

    Als Vlaanderen nu eens "non" blijft zeggen...

    Jan Van de Casteele 04-03-2009

    Kiezen voor een andere tactiek: ‘On n’est demandeur de rien’. Dat is de teneur van een heel interessant opiniestuk van de Leuvense politicoloog (en Doorbraak-medewerker) Bart Maddens in De Standaard van 3 maart. Geen staatshervorming? Misschien wel een geluk, want een onverstandige ruil zat er aan te komen (nationale kieskring, herfederaliseringen allerhande, meer transfers). Geen splitsing BHV? So be it! Dat eindigt in een ‘boeiend juridisch experiment’...

    Nog altijd heeft een Vlaamse meerderheid blijkbaar te weinig lef om het separatisme als stok achter de deur te gebruiken. Dan maar iets anders: de Vlamingen moeten stoppen met vragen en de Franstaligen maar een koekje van eigen deeg geven: ‘On n’est demandeur de rien’...

    Laten we rustig toekijken hoe deze federale regering zonder Vlaamse meerderheid verder aanmoddert en ondertussen doen wat kan (jobkorting, aanvullende kinderbijslag...). Ofwel zullen de Franstaligen over een paar jaar zelf smeken om een nieuwe staatshervorming, ofwel implodeert het Belgische systeem. ‘In beide gevallen winnen de Vlamingen’, aldus Maddens.

    Hieronder de tekst van Maddens

    On n'est demandeur de rien

    Bart Maddens in De Standaard, 3 maart 2009

    Na de zielige afgang van de zogenaamde gemeenschapsdialoog kan men zich moeilijk voorstellen dat de Vlaamse politici op 8 juni zonder meer de draad van de onderhandelingen zullen oppikken. Dat zou in elk geval heel dom zijn. Er is geen enkele reden waarom de Franstaligen dan opeens zouden meewerken aan een grote staatshervorming, nadat ze de gesprekken daarover twee jaar lang hebben gesaboteerd.

    De Vlaamse politici zouden het veel beter over een andere boeg gooien en de Franstaligen een koekje geven van eigen deeg geven. Vanaf nu moet het Vlaamse devies luiden : 'On n'est demandeur de rien'.

    Als het communautaire debacle van de voorbije jaren één zaak duidelijk gemaakt, dan is het wel dat de Vlamingen in een uiterst zwakke onderhandelingspositie zitten als de Franstaligen geen vragende partij zijn voor een staatshervorming. Dat is vooral de schuld van de Vlamingen zelf, die niet het lef hebben om het separatisme te gebruiken als stok achter de deur.

    In die omstandigheden zouden de Franstaligen wel goed gek moeten zijn om toegevingen te doen.

    Achteraf beschouwd is het misschien wel een geluk dat het niet tot een 'grote' staatshervorming gekomen is. Want de prijs daarvoor dreigde zo onredelijk hoog uit te vallen dat het status quo te verkiezen is. Als je de 'splitsing' van BHV moet betalen met het invoeren van een nationale kieskring (en dus de uitbreiding van BHV tot heel Vlaanderen), dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. De 'grote' staatshervorming zou waarschijnlijk uitgedraaid zijn op een vestzak-broekzakoperatie, waarbij Vlaanderen wat nieuwe bevoegdheden kreeg in ruil voor het herfederaliseren van andere bevoegdheden. En een beperkte uitbreiding van de fiscale autonomie zouden we cash hebben moeten betalen met een verhoging en betonnering van de transfers.

    Geef mij dan maar het status quo. Maar dan wel een écht status quo.

    Als Brussel extra federale middelen vraagt, dan is het voortaan 'non'.

    Als de federale overheid van de deelstaten bijkomende inspanningen vraagt om de begroting in evenwicht te houden, dan is het opnieuw 'non'. Als de federale overheid een beslissing neemt die de Vlaamse belangen schaadt, dan maakt Vlaanderen gebruik van de bestaande institutionele blokkeringmechanismes om 'non' te zeggen. Met dank overigens aan Frank Vandenbroucke die hier de juiste weg heeft gewezen door de federale afschaffing van de lastenverlaging voor 50-plussers te kelderen.

    En voor de rest kan Vlaanderen best de huidige bevoegdheden maximaal benutten (zoals met de jobkorting) en creatief de grenzen verkennen van wat nog mogelijk is zonder staatshervorming (zoals een aanvullende Vlaamse kinderbijslag).

    De kansen kunnen trouwens snel keren. De Franstalige onderwijsminister Christian Dupont is van plan om 40 miljoen euro extra te investeren in sociaal kwetsbare scholen. De onderwijswereld heeft de grootste twijfels over de effectiviteit van dit plan, maar het resultaat is wel dat de bijkomende Lambertmont-onderwijsmiddelen daarmee grotendeels zullen zijn opgesoupeerd. Over een paar jaar komen de Franstaligen dus opnieuw bij de Vlamingen aankloppen voor nog maar eens een herfinanciering van hun onderwijs. Dan zullen de Vlaamse politici breed glimlachend kunnen antwoorden: 'Mais chers amis, on n'est demandeur de rien.'

    Ook BHV kan men nu best op zijn beloop laten. Eind 2006 wees Johan Vande Lanotte er al op dat de uitvoering van het BHV-arrest niet het probleem van Vlaanderen is: 'Als er geen regeling gevonden wordt en er in 2011 geen federale verkiezingen kunnen worden gehouden, is dat het probleem van de Franstaligen. De Vlaamse staat is dan vanzelf geboren.' Nadien heeft hij dat weer gerelativeerd, net als sommige andere juristen. Maar laat ons gewoon eens de proef op de som nemen en zien wat er gebeurt als België illegale verkiezingen organiseert. Dat wordt een boeiend juridisch experiment.

    Vlaanderen heeft er in elk geval niets bij te verliezen. Want in de huidige omstandigheden zou een 'onderhandelde oplossing' er toch op neer komen dat het effect van een splitsing grotendeels teniet wordt gedaan door Vlaamse toegevingen. Of de Vlamingen de splitsing eenzijdig doorduwen in het Parlement maakt daarbij al eens niet zoveel uit. De Franstaligen zullen die beslissing daarna toch tegenhouden in de regering, ook al is dit in strijd met de basisbeginselen van een parlementaire democratie.

    Met de dag wordt duidelijker dat België niet meer over de politieke en financiële instrumenten beschikt om een daadkrachtig relancebeleid te kunnen voeren. Een zeer grondige staatshervorming dringt zich dus wel degelijk op. Maar de Franstaligen hebben gekozen voor een verrottingsstrategie, and so be it. Laten we nu maar best stoppen met vragende partij te zijn. Laten we rustig toekijken hoe deze federale regering zonder Vlaamse meerderheid verder aanmoddert. Ofwel zullen de Franstaligen over een paar jaar zelf smeken om een nieuwe staatshervorming, ofwel implodeert het Belgische systeem. In beide gevallen winnen de Vlamingen.


    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Catalanen.

     
    Wij zullen er ook zijn,vergeet Uw Leeuwenvlag niet.Voor alle inlichtingen tik op de slogan.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk.

    Jobkorting: eigen keuzes met eigen geld

    Jan Van de Casteele 02-03-2009

    2,6 miljoen werkende Vlamingen krijgen in februari 250 of 300 euro meer loon. In De Standaard en De Morgen reageerde onder meer Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (DS en DM, 27 feb).

    Ze ergert zich aan het feit dat Brusselse werknemers die niet krijgen, dat ook Vlaamse werkgevers gevestigd in Brussel of Wallonië de jobkorting moeten verrekenen met bedrijfsvoorheffing van maand februari als ze werknemers hebben die in Vlaanderen wonen, dat werkmers uit Wallonië of Brussel niet kunnen genieten van dit eenmalig (Vlaams) voordeel. Dat ook de tijdelijke werklozen buiten de gunstmaatregel vallen en dat de 900.000 zelfstandigen pas met vertraging en na belastingen op enig voordeel mogen rekenen.
    ‘De jobkorting geeft in elk geval aan met welke problemen we te kampen zullen krijgen als meer bevoegdheden zullen worden geregionaliseerd… Zou het niet verstandiger geweest zijn om alle Belgen te laten genieten van een jobkorting via de belastingbrief, zonder enige discriminatie tussen de werkenden?’, zo besluit Mattheeuws.

    Peter De Roover, dit keer in een lezersbrief, reageert in De Standaard: ‘Christine Matteeuws noemt het een probleem dat de jobkorting alleen in het Vlaams Gewest wordt toegepast. Los van andere bedenkingen die men bij de jobkorting kan formuleren, wil ik toch even verduidelijken dat het niet de Vlamingen zijn die erop hebben aangedrongen dat Brussel een apart gewest zou worden. Integendeel.

    Verder is het geen probleem, maar juist de bedoeling van het overdragen van bevoegdheden naar de deelstaten dat er een verschillend beleid wordt gevoerd aan weerszijden van de grenzen. Het gaat dus om het maken van eigen keuzes met eigen geld, niet over eerlijk of oneerlijk.

    Is het (on)eerlijk dat iemand uit Aken een schrootpremie krijgt die iemand aan deze zijde van de grens niet krijgt? Wat een geluk voor de Duitsers dat ze niet moesten wachten op een akkoord met België om die schrootpremie in te voeren’, aldus nog De Roover.

    De Brusselse werkgeversorganisatie BECI (Brussels Enterprises Commerce And Industry) is gewonnen voor de jobkorting van de Vlaamse regering. Roel Veyt van Beci : ‘We zijn voor elke lastenverlaging die de economie verse zuurstof geeft. We vinden het wel jammer dat de andere gewesten niet volgen. BECI merkt voorts nog op: 'De jobkorting is weliswaar een gewestelijke, maar geen communautaire kwestie. 120.000 Franstaligen die in de Vlaamse rand wonen, zijn vandaag ook aan het feest.’ (DS, 24 feb.)

    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in Spanje.
    Zondag waren er regionale verkiezingen in Baskenland en Galicië.



    null


    In Baskenland verliezen de nationalisten de meerderheid sinds 30 jaar. In Galicië winnen de conservatieven.
    VRT - deredactie.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rapport.

    Nieuw (Waals) rapport ontnuchterend voor Waals Gewest

    Jan Van de Casteele 02-03-2009

    Een vergelijkend rapport van Waals Gewest met gelijkaardige EU-regio's levert abominabele cijfers op: Wallonië blijft achter in Europa. Integraal rapport: zie bijlage.

    De socio-economische raad van het Waals Gewest toont in een lijvig rapport dat het voornemen van Rudy Demotte (PS) om van Wallonië het ‘Eldorado van de lage landen’te maken nog even een luchtspiegeling zal blijven. Opmerkelijk is dat de studie in De Morgen veel aandacht kreeg (Tine Peeters, 27 feb.), terwijl andere Vlaamse kranten er minder (of geen) aandacht voor hadden.

    In een vergelijking met vijftien Europese regio's met een gelijkaardig industrieel verleden scoort Wallonië abominabel. Het Waals Gewest blijft in de schaduw van regio's zoals Baskenland of Nordrhein-Westfalen, die evenzeer worstelen met de overgang van een traditionele industrie naar een ultramoderne kenniseconomie.

    Vooral de jeugdwerkloosheid is ronduit dramatisch: gemiddeld ligt de werkloosheidsgraad in de vijftien gebieden bij jongeren op 14 procent, Wallonië klokt af op 28 procent.

    Lidstaten binnen de Europese Unie kwamen overeen dat 85 procent van de twintigers op zijn minst een diploma van het secundair onderwijs op zak moet hebben. Vlaanderen haalde dat cijfer al in 2004 en bereikte in 2007 zelfs 87 procent, Wallonië geraakte in datzelfde jaar niet verder dan 79 procent. (zie ook KORT, 2 feb.)

    De meeste cijfers van de benchmarkstudie dateren van 2005, waardoor de effecten van het Marshallplan - waar Waalse politici graag mee zwaaien - nog niet meegerekend zijn. Jean-Pierre Dawance, de hoofdauteur van de studie, waarschuwt wel dat de huidige recessie van de doelstellingen van het Marshallplan een utopie zal maken. ‘Die doelstellingen moeten vanaf nu beschouwd worden als idealen’, meent Dawance. Vlaanderen wordt trouwens doorheen de hele studie gepresenteerd als de strever van de klas, waar Wallonië van moet afkijken, kopiëren en vooral veel leren.

    Inkomen

    Het gemiddeld inkomen ligt in Wallonië bijna 12 procent lager dan in Vlaanderen. Als België honderd punten scoort op de welvaartsschaal, situeert Vlaanderen zich op 106, Wallonië op 94 en Brussel op 85.

    Armoede

    In het Waals Gewest riskeert één kind op de vijf in aanraking te komen met armoede, een op de zes Walen leeft onder de armoedegrens (17 procent) of moet rondkomen met een maandelijks inkomen van maximaal 860 euro. In Vlaanderen zit 11,4 procent van de inwoners onder de armoedegrens.

    Leefloon

    De cijfers over de leefloners zijn even onthutsend: een derde van de Waalse leefloners is jonger dan vijfentwintig, terwijl dat in Brussel en Vlaanderen respectievelijk 25,7 en 26,4 procent bedraagt. Vooral alleenstaanden - in Wallonië bestaat één huishouden op drie uit één persoon - dreigen onder de armoedegrens te belanden.

    Integraal rapport: zie bijlage

    Bijlage



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zeg je nu ?
    Zou dat waar kunnen zijn ?

    Een Vlaming op drie ziet liefst De Wever als minister-president

    Zowat drie op de tien Vlamingen (29,9 procent) zien in NV-A-voorzitter Bart De Wever de nieuwe Vlaams minister-president. Dat blijkt uit de maandelijkse verkiezingspoll van het gratis blad De Zondag, waaraan 1.671 mensen deelnamen.

    Dewinter op drie
    De Wever gaat huidig Vlaams minister-president Kris Peeters (21,7 pct) en Vlaams Belanger Filip Dewinter (19,8 pct) vooraf. Dan volgen Jean-Marie Dedecker (LDD, 10 pct), Frank Vandenbroucke (sp.a, 5 pct) en Dirk Van Mechelen (Open Vld, 4 pct). SLP'er Geert Lambert en Mieke Vogels (Groen!) sluiten de rij.

    Verzoener Peeters
    Kris Peeters lijkt op te treden als verzoener, stelt De Zondag. Hij kaapt vaak voorkeursstemmen weg bij kiezers die op andere partijen dan de zijne stemmen. (belga/odbs)

    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over een pintje bier.
    Een leuk avondje uit ,zeker iets om bij te zijn.

    JAAR van het BIER
    Geschiedenis van Koolskampse brouwerijen en herbergen, door André CALLEWAERT
    in O.C. 't Zonneke om 20.00 u.
    dinsdag 24 maart 2009


    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMS HUIS,JA
    Vlaams Huis?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) ziet maar weinig nut in het Vlaams Huis dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in New York heeft geopend. Hij is ook "behoorlijk kwaad" op de kritiek van Peeters op de federale diplomatie. Geert Bourgeois (N-VA) reageert dan weer gepikeerd op de uitspraken van De Gucht.
     
    Ook u kan vandaag (vrijdag 27-02) uw mening kwijt op www.deredactie.be waar men volgende vraag stelt: Vindt u een Vlaams Huis een goede manier om Vlaanderen te promoten in het buitenland?
     

    Volgende week zal er in de Spaanse hoofdstad Madrid trouwens opnieuw een Vlaams Huis geopend worden. Het zal al de tiende Vlaamse stek in de wereld zijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dat geloofwaardig ?

    CD&V dreigt met nieuwe eenzijdige BHV-stemming

    Caluwé wil er desnoods de val de regering-Van Rompuy bij nemen.
    CD&V dreigt - opnieuw - met een eenzijdige stemming over Brussel-Halle-Vilvoorde in het parlement. Dat zegt CD&V-fractievoorzitter Ludwig Caluwé in een interview met de Concentra-kranten.

    Na 7 juni
    Indien de Franstaligen niet zelf met aanvaardbare voorstellen voor de dag komen, zal CD&V na de verkiezingen van 7 juni de splitsing van het kiesarrondissement in de Kamer mee goedkeuren, zegt Caluwé.

    Val regering-Van Rompuy
    Zo'n Vlaamse forcing inzake de splitsing van BHV zullen de Franstaligen natuurlijk niet aanvaarden. Concreet zou dat een zware politieke crisis en wellicht de val de regering-Van Rompuy betekenen. Dat neemt Caluwé er evenwel bij. "Dat is dan hun verantwoordelijkheid", herhaalt de CD&V-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement.

    Belangenconflict
    Op dit ogenblik is zo'n stemming nog niet aan de orde, omdat er nog een belangenconflict hangende is. Dat schort de parlementaire procedure op. "Over enkele maanden zijn alle mogelijke vertragingsmanoeuvres rond BHV echter afgelopen en kan er dus een eenzijdige stemming komen", aldus Caluwé. (belga/bf) en De Morgen.

    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook niet te vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 5 april 2009

    De VVB kleurt Ronde van Vlaanderen

    Op zondag 5 april is het weer zover: tussen Brugge en Meerbeke (Ninove) zal een ware volksverhuizing plaatsvinden. Duizenden – wat zeg ik? Zonder overdrijven: een paar miljoen Vlamingen - zullen Vlaanderens mooiste hetzij vanuit de luie zetel, hetzij langs het parcours volgen. Uiteraard zet de VVB weer alle zeilen bij om Vlaanderen op de kaart te zetten. Alle helpende handen blijven welkom. ‘Hoe meer, hoe liever’ is ook hier het motto. Tijd en zin om er eens lekker tegenaan te gaan en de sfeer op het terrein zelf te proeven? Neem dan als de bliksem contact met het Oost-Vlaamse VVB-secretariaat: 09 234 01 42, 0494 41 10 53 of jo.van.bever@vvb.org. Jo zal je dan doorverwijzen naar de lokale verantwoordelijken. In ieder geval: tot 5 april. Dat spreekt voor zich!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even lachen ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vlaamse Volksbeweging (V.V.B ) is overal.

    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symposium,zeker te volgen.

    Crisis en autonomie: symposium AK-VSZ over vergrijzing en ontgroening

    Jan Van de Casteele 23-02-2009

     

    Precies omwille van de financiële en economische crisis is een overtuigde en overtuigende keuze voor Vlaamse autonomie van zeer groot belang. In de aanloop naar de verkiezingen organiseert het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid (AK-VSZ) op zaterdag 21 maart een symposium over “Vergrijzing en ontgroening”.

     

     

    Het symposium heeft plaats in het KBC-auditorium in Leuven. Er zijn referaten over gezondheidszorg (Danny Pieters, KU Leuven), kinderbijslagen (Roger Pauly, Gezinsbond), werkloosheid (Jan Van Doren, VOKA), pensioenen (Alain Mouton, Trends), fiscale autonomie (Koen Aelgoed, KU Leuven). Herman Deweerdt en Gui Celen (AK-VSZ) zorgen voor inleiding en besluit. Om 11 uur politiek debat, gemodereerd door Bruno Huygebaert. (Meer info: AK-VSZ, Hoogstratenplein 1, 2800 Mechelen, tel 015 28 90 96;  inschrijven kan tot 12 maart via e-post: akvsz@vnz.be).



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!