Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Ronde van VLAANDEREN.

    Zondag 5 april: Ronde van Vlaanderen

    Komende zondag vindt opnieuw de Ronde van Vlaanderen plaats. De Ronde is niet alleen dé Vlaamse wielerhoogdag, maar ook hét uitgelezen moment om Vlaanderen en onze campagne te promoten! Vrijwilligers hebben maandenlang naar deze dag toegewerkt en duizenden, 40 000 in totaal, papieren vlaggetjes geplakt. Zondag wordt dan ook alles op alles gezet om deze vlaggetjes aan de man te brengen en de televisieschermen overal te lande en daarbuiten geel en zwart te kleuren.

    Wil je er zelf ook bij zijn, kom dan naar het Parochiaal Centrum van Etikhove (Nederholbeekstraat 28) of naar het Vlaams Huis in Geraardsbergen (Stationsplein). Je ontvangt er leeuwenvlaggetjes, het routeplan en een onweerstaanbare drang om televisie en pers te halen. Tot dan!



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B steun de renners.

    Vlaanderen feest. En dat niet alleen op 11 juli. Voor sportminnend Vlaanderen is de dag van de Ronde van Vlaanderen wellicht nog meer dé Vlaamse hoogdag bij uitstek. De Vlaamse Volksbeweging feest mee. Naar ondertussen jarenlange traditie zal de VVB op Rondezondag 5 april dank zij honderden vrijwilligers niet minder dan 30 000 leeuwenvlaggetjes aan de enthousiaste wielerliefhebbers uitdelen. De vlaggetjes geven mee kleur aan de wedstrijd en versterken op die manier ook het beeld van Vlaanderen in de wereld.
    Maar in de eerste plaats zijn de vlaggetjes er om de renners aan te moedigen, in het bijzonder onze renners, onze Flandriens, uit welk deel van de wereld ze ook komen. Wie bonkend tegen weer en wind, over de Vlaamse kasseien en bergen zo’n zware (en zwaar bezette) koers kan winnen, verdient immers ieders bewondering.
    Tevens roept de VVB op het voorbeeld van de stad Brugge te volgen. Iedereen die langs het parcours woont of staat, wordt gevraagd zijn leeuwenvlag uit te hangen of mee te brengen en zo de renners aan te moedigen en vooruit te stuwen.
    Wie meer info wenst over deze VVB-actie kan hiervoor steeds terecht bij


    Steven Vergauwen, directeur VVB vzw, steven.vergauwen@vvb.org 0496 53 88 59


    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde in Ardooie-Koolskamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 April ?
    De traditie van aprilgrappen begint stilaan af te kalven. Toch vond Jong N-VA er nog eentje deze ochtend in Metro!

    “Het gaat steeds beter met financiën”, kopt de pendelaarkrant. Een uitspraak van minister Reynders over zijn d...
    meer >>

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten en N-VA .
    Dat studenten er vaak een rebelse mening op nahouden ten opzichte van de beroepspopulatie, is algemeen geweten. Dat blijkt nu ook uit een peiling gehouden tijdens de Nacht Van Het Examen. 3316 studenten werd gevraagd naar hun kiesintentie.

    Terwijl Open VLD alvast deze poll wint, blijken ook sp.a en Groen! beter te scoren dan in d...
    meer >>

    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug B.H.V !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15 BHV-gemeenten stellen geen EU-kieslijsten samen

    15 gemeentebesturen uit Halle-Vilvoorde hebben gouverneur Lodewijk De Witte laten weten dat ze uit protest tegen de niet-splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde geen kieslijsten zullen opstellen voor de EU-verkiezingen en ook geen kiesbrieven op hun naam zullen drukken en verzenden. Dat meldt Michel Doomst (CD&V), kamerlid en burgemeester van Gooik. Het opstellen van de kieslijsten moest ten laatste op 1 april gebeurd zijn.

    Het gaat om Affligem, Asse, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Meise, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Zemst. Vertegenwoordigers van 8 gemeentebesturen hadden een tweetal weken terug hierover al een gesprek met de gouverneur die toen beloofde met zijn diensten te bekijken hoe dit kan opgelost worden. Ook bij de parlementsverkiezingen van 2007 voerden een aantal gemeenten dergelijke politieke actie. Toen nam de gouverneur deze taken over zodat de verkiezingen konden doorgaan.

    Splitsen!
    "De betrokken gemeentebesturen voeren deze politieke actie omdat ze van oordeel zijn dat ze wegens de niet-splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde in de grondwettelijke onmogelijkheid verkeren om hun medewerking te verlenen aan de EU-verkiezingen. De kieskring is immers nog steeds niet gesplitst ondanks het arrest van het Grondwettelijk Hof van 26 mei 2003", aldus Michel Doomst.

    Ook de Conferentie van Burgemeesters van Halle-Vilvoorde eiste midden maart de onvoorwaardelijke goedkeuring van de splitsing van de kieskring omdat de vastgestelde ongrondwettelijke discriminatie nog steeds niet opgeheven werd. De burgemeesters blijven achter de parlementaire behandeling van het Vlaamse splitsingsvoorstel in de Kamer staan, maar willen dat het misbruik van belangenconflicten eindelijk stopt. Ze willen een onderhoud met de Duitstalige gemeenschap om hen te doen afzien van het inroepen van deze procedure.

    Keulen treedt niet op
    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen liet begin januari al weten dat hij net als in 2007 geen tuchtsancties zou nemen tegen burgemeesters die de EU-verkiezingen zouden boycotten uit protest tegen de niet-splitsing van BHV. Er zijn volgens Keulen belangrijke verschillen met de niet-benoemde Franstalige burgemeesters van de faciliteitengemeenten. "De Vlaamse burgemeesters vragen wat voor de hand ligt, met name de uitvoering van een arrest van het Grondwettelijk Hof. In 2007 hebben ze alles gedaan in overleg met de gouverneur en minister zodat de procedure verliep volgens de wetgeving", aldus Keulen toen. (belga/bf)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale zekerheid.

    Een wegwijzer naar Vlaamse Sociale Zekerheid

    Jan Van de Casteele 31-03-2009

    Het communautaire debat situeert zich onder meer op vlak van taal en cultuur (identiteit), op gebied van politieke organisatie (subsidiariteit, homogene bevoegdheden, etc) en op het sociaal-economische. Het AK-VSZ organiseerde een symposium over vergrijzing en ontgroening (Leuven, 21 maart). Een wegwijzer.

    Het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid (AK-VSZ) wou de inhoudelijke discussie over de sociale zekerheid herlanceren en de strategie onder de loep nemen. 

    Herman Deweerdt stelde dat Vlaanderen genoeg draagkracht heeft voor een eigen sociale zekerheid. Een unitaire sociale zekerheid bestendigt volgens hem de transfers nog gedurende meer dan vijftig jaar. De splitsing van de sociale zekerheid is voor de opvang van de vergrijzing een noodzakelijke voorwaarde, maar geen voldoende voorwaarde.

    Professor Danny Pieters tekende de juridische contouren van een eigen gezondheidsbeleid.

    Roger Pauly van de Gezinsbond stelde dat Vlaanderen een eigen kinderbijslagbeleid moet voeren, desnoods aanvullend op het federale. 

    Jan Van Doren (Voka) had het over de nood aan een eigen arbeidsbeleid, Alain Mouton (Trends) over de klemtonen Vlaanderen moet leggen in het pensioenbeleid en professor Koen Algoed over zijn model voor fiscale autonomie.

    Hoe moet het nu praktisch? Gui Celen pleitte voor de 'Bart Maddens-doctrine'. (zie www.vvb.org/actueel van 5 maart). Maddens stelt voor de Franstalige strategie over te nemen: 'De Vlamingen vragen niets.' Maar ze geven ook niets. Ook geen extra geld voor Brussel dat budgettair op apegapen ligt. Vroeg of laat komen de Franstaligen wel geld of iets anders vragen. Wacht af tot dan, suggereert Maddens. 

    In de aanloop naar de verkiezingen komen we in de rubriek ACTUEEL op de webstek vvb.org uitgebreid terug op die teksten.

    Integrale teksten van de referaten zijn nu al beschikbaar op de webstek van het AK-VSZ: www.akvsz.org (of akvsz@vnz.be).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportelen in Ardooie ?
    ARDOOIE - Tegen het paasverlof zal een fit-o-meter worden geïnstalleerd rond sportcentrum De Ark. De fit-o-meter omvat tien toestellen met telkens andere sportieve doeleinden en oefeningen. De plaatsing ervan zal gebeuren door de gemeentelijke technische dienst. (dbm)
    Bron : Het Nieuwsblad.

    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Brussel onze hoofdstad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Mars op Brussel: Vlaanderen Vrij!"

    03/05/2009 - 11:00
    03/05/2009 - 12:30
    Locatie: 
    Noordstation Brussel

    Op zondag 3 mei gaat de Mars op Brussel voor een Vrij Vlaanderen door vanaf 11u aan het Noordstation. Met deze grote nationale betoging wordt een goede maand voor de Vlaamse verkiezingen een duidelijk signaal gegeven aan de politici dat het Vlaamse volk volledige zelfbeschikking opeist. Alle politici, ongeacht de partij waartoe ze behoren, dienen te kiezen voor een zelfstandig en vrij Vlaanderen!

    Het Belgisch immobilisme sinds de verkiezingen van 2007 en de manifeste onwil bij Franstaligen om te komen tot de noodzakelijke bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië, bewijzen dat het Belgische kader geen enkele meerwaarde meer kan bieden om goed bestuur mogelijk te maken en onze toekomst veilig te stellen. Enkel het bouwen aan een vrij Vlaanderen in Europa kan zorgen voor welvaart, welzijn en werk voor ons volk.

    Daarom is het van het grootste belang dat alle Vlamingen die zich achter deze eis kunnen scharen op 3 mei aanwezig zijn op de Mars op Brussel: Vlaanderen vrij!

    Alle informatie over de Mars vindt u op deze webstek: http://www.marsopbrussel.org/


    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies voor Vlaanderen !!! Kom naar de Confentie op 17 mei.
    29-03-2009 Algemeen
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...VLAANDEREN SOLIDAIR EN OPEN VOOR DE WERELD!

    Ik Kies voor Vlaanderen 001Vreemd dat heel wat van onze culturele en artistieke intelligentsia beschaamd zijn om zich als Vlamingen te "outen".  Nochtans volstaat het om in Vlaanderen geboren te worden om Vlaming te zijn. Daar is net als aan jarig zijn, geen verdienste aan. Het is meer een feitelijkheid. Waarom dan dit Vlaming zijn loochenen? 

    Hebben sommigen in Vlaanderen dan zo'n collectief trauma opgelopen met die voorbije "zwarte zondagen"? Het begrip "Vlaams" lijkt sedertdien wel bezoedeld, gekaapt als het ware door één radikale strekking... En vanuit een reactie daarop, "rechts is fout, dus Vlaams is fout", wendde onze elite zich blind naar de andere kant. Waar in normale landen de artistieke wereld bijna per definitie kritisch staat tegenover Kerk en staat, is ze hier verworden tot schoothondje van de meest antidemocratische instelling die er bestaat: de monarchie, laatste symbool van de erfelijke macht!

    Vlamingen hebben evenveel recht op het uiten van hun eigen cultuur als pakweg Denen, Ieren, Basken, Portugezen en dat staat los van overdreven trots en chauvinisme. Het is simpelweg een deel van wie we zijn. Wij zijn Vlaams, verdraagzaam, solidair en open voor de wereld. 

    Maar het schelden, bespotten, kleineren en afgeven op de Vlaamse cultuur is totaal misplaatst en getuigt van een pover zelfbeeld.

    Er zijn maar weinig volkeren ter wereld die er zo'n masochistisch genoegen in scheppen hun eigen verleden, hun eigen identiteit te bezwadderen als de Vlamingen.

    "Spuw nooit in de bron waaruit u heeft gedronken" is dan ook een meer dan wijze spreuk van de Nederlandse anarchist Anton Constandse.

    Het werk van de Vlaming en van Vlaanderen zit er nog lang niet op!

    Bron : Jef Eggermont (V.V.B)


    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dorp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toekomst

    ARDOOIE - Een werkgroep van jongeren schreef de gemeente in voor het project 'Dorp met Toekomst', een initiatief waarbij de winnaar 10.000 euro ontvangt. Bedoeling is om de Vlaamse dorpen wat schwung te geven. Eind deze maand weet men of Ardooie geselecteerd wordt uit de 16 inzendingen. (dbm)
    P.S: Laten we beginnen met de wegen te vernieuwen .!!!!


    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog acht dagen en dan vlaggen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 5 april 2009

    De VVB kleurt Ronde van Vlaanderen

    Op zondag 5 april is het weer zover: tussen Brugge en Meerbeke (Ninove) zal een ware volksverhuizing plaatsvinden. Duizenden – wat zeg ik? Zonder overdrijven: een paar miljoen Vlamingen - zullen Vlaanderens mooiste hetzij vanuit de luie zetel, hetzij langs het parcours volgen. Uiteraard zet de VVB weer alle zeilen bij om Vlaanderen op de kaart te zetten. Alle helpende handen blijven welkom. ‘Hoe meer, hoe liever’ is ook hier het motto. Tijd en zin om er eens lekker tegenaan te gaan en de sfeer op het terrein zelf te proeven? Neem dan als de bliksem contact met het Oost-Vlaamse VVB-secretariaat: 09 234 01 42, 0494 41 10 53 of jo.van.bever@vvb.org. Jo zal je dan doorverwijzen naar de lokale verantwoordelijken. In ieder geval: tot 5 april. Dat spreekt voor zich!


    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat denkt U ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    N-VA gokt op twee zetels in West-Vlaanderen

    N-VA hoopt bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement op 7 juni twee zetels te veroveren in West-Vlaanderen. Dat heeft de partij donderdag bekendgemaakt bij de voorstelling van haar volledige West-Vlaamse lijst. De lijst wordt getrokken door voormalig Vlaams minister Geert Bourgeois (59) uit Izegem. Meer dan een derde van de kandidaten is jonger dan 35 jaar.

    De top vijf van de West-Vlaamse N-VA-lijst wordt ingevuld met Geert Bourgeois, Danielle T’Jonck uit Alveringem, Luc Hoflack uit Zonnebeke, federaal volksvertegenwoordiger Patrick De Groote uit Oostkamp en senator Louis Ide uit Kortrijk. Lijstduwer bij de effectieven is Kamerlid Els De Rammelaere uit Tielt.

    De lijst van de opvolgers wordt getrokken door provincieraadslid en schepen Wilfrid Vandaele uit De Haan. Provincieraadslid Kristof Pillaert uit Hooglede duwt de opvolgerslijst.

    De N-VA beklemtoont dat dertien kandidaten of meer dan een derde van de lijst jonger is dan 35 jaar. Zes kandidaten zijn jonger dan 30 jaar. Onder de jongeren bevindt zich onder meer Eva Vandemeulebroucke, de 22-jarige dochter van gewezen Europees parlementslid Jaak Vandemeulebroucke. Zij krijgt de tiende plaats bij de effectieven.

    'Ik ben tevreden over de lijst, omdat ze veel kandidaten bevat die lokaal sterk staan', zegt Geert Bourgeois. 'Het zijn kandidaten die engagement vertonen en stuk voor stuk verankerd zijn in het lokale verenigingsleven. We versterken onze lijst met betrokken Vlamingen in plaats van toevlucht te nemen tot Bekende Vlamingen.'

     svh (belga)
    PS:Wat U er van denkt,laat het weten in mijn gasten boek.
    ---------------------------------------------------------------


    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandachtig lezen a.u.b !!!
    Samen aan de kar trekken of duwen,dat moeten wij doen.

    Interview Defoort bij Vlaams Belang: 'Als het om de natie gaat, zijn we één'

    Jan Van de Casteele 24-03-2009

    VVB-voorzitter Eric Defoort heeft het in een interview, gepubliceerd op de webstek van Vlaams Belang, over zijn omstreden uitspraken in Knack of in Panorama, en over nog veel meer.

    Sommige uitspraken in dat interview zijn bij nogal wat mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Defoort betreurt dat, maar evenzeer blijft hij een bepaalde stijl en sommige slogans van sommige actievoerders ongelukkig vinden.

    Defoort wil zoveel mogelijk Vlamingen, van links tot rechts, achter de hoofddoelstelling krijgen: een onafhankelijk Vlaanderen dat in Europa nieuwe samenwerkingsverbanden uitbouwt. Een andere relatie met Wallonië, nauwere samenwerking met Nederland. In dat kader is hij ook lid van de Gravensteengroep.

    Vlamingen hebben de jongste 50 jaar heel veel bereikt (parlement, instellingen...), maar 'we zijn er nog niet' (fiscale autonomie bvb, is ondermaats).

    Het links-rechtsdebat is volgens de voorzitter van de VVB iets voor NA de onafhankelijkheid. De democratische spelregels zullen wel bepalen hoe die maatschappij er moet uitzien. In die optiek is hij ook een uitgesproken tegenstander van het cordon sanitaire.

    De VVB-campagne "Ik kies voor Vlaanderen" (uitlopend op Conventie op 17 mei) is geen stemadvies, maar vraagt de kiezer te kiezen voor 'meer Vlaanderen' of 'Vlaamse onafhankelijkheid'

    België, dat "onding met erge sociale gevolgen", remt Vlaanderen af. 'Ik zeg niet dat in een onafhankelijk Vlaanderen de crisis weg is, maar we zullen tenminste beter gewapend zijn om ze te lijf te gaan', aldus Defoort die zich ergert aan de houding van CD&V: Vlaamsgezind, maar bang van de confrontatie met de Belgische belangen. 'Als die houding bij CD&V kantelt, is het gedaan met België. En daar moeten we allemaal aan werken'.

    'Een onafhankelijk Vlaanderen is een modern en beloftevol project, een project voor de 21ste eeuw. Een idee waarmee je jongeren kan werven en het buitenland overtuigen', zo besluit Defoort.

    Integrale tekst interview: zie BIJLAGE (of klik: http://www.vlaamsbelang.org/72/)

    Bijlage


    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de liefhebbers(Smulpapen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden,

    Graag nodigen wij je uit op onze :

     

    Kaas- en wijnavond

    Vrijdag 27 maart 2009, 18u30

     

    De Vlaamse Volksbeweging(VVB) wil er ook dit jaar weer in vliegen.  Er is nog veel werk aan de winkel, zeker in Brussel. Maar koken kost geld. Daarom doen wij een beroep op uw steun.

    Naar jaarlijkse traditie organiseert de VVB een feestelijke kaas- en wijnavond met sfeervolle achtergrondmuziek. Een gezellig avondje uit voor het hele gezin. Indien u geen kaas lust voorzien wij ook voldoende alternatieven.

    Graag inschrijven:  02/513 31 37 of Brussel@vvb.org

    Plaats:                                 ‘De Moriaan’(GC De Maalbeek) Oudergemselaan 90, 1040 Brussel                          (vlakbij metro Schuman)

    Prijs:                     leden:                  €10   

                                   Niet-leden:       €12,50

                                   Kinderen:           €5     

     

    Je komt toch ook? Tot dan!

    Met vriendelijke groet,

     

     

     

    Sven De Kerpel

    Voorzitter VVB Brussel  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielrennen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eneco Tour

    ARDOOIE - De gemeente is kandidaat voor een aankomst in de Eneco Tour voor eliterenners. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de voorkeur niet naar de aankomst op zondag maar veeleer op woensdag 19augustus. 's Anderendaags zou uiteraard ook de start op Ardoois grondgebied plaatsvinden. (dbm)


    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom eens naar Ardooie.

    Rommelmarkt

    ARDOOIE - Het oudercomité van de Horizon op de Tassche organiseert op 16 mei een rommelmarkt. Gegadigden kunnen zich nu inschrijven en hun plekje op 3 - 6 of 9 meter reserveren. De markt vindt plaats op de Vogelwijk tussen 9 en 17 uur. Info en inschrijvingen op 0473-21.59.64 (dbm)






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktie en aktie.
    Studenten aan de slag.

    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HET  IS   LENTE  !!! ,Oef.

    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.U.B zeg.

    Da joenk is daar weer...

    Jan Van de Casteele 20-03-2009

    'Ik verafschuw het nationalisme, dat helaas een Europese uitvinding is, en dat wij opgelegd hebben aan heel de wereld. Wij zijn gaan koloniseren en hebben daar die mensen een identiteit en nationaliteit opgedrongen...  Ik wil alleen zeggen dat we in België een ongelofelijke troef hebben: we hebben onze meertaligheid en onze verschillende culturen en dankzij de Europese instellingen hebben we één van de meest kosmopolitische steden van Europa'...

    Hierboven geen citaat van een student die omwille van die uitspraken een buis voor geschiedenis verdient, maar van de man die zijn eigen 'burger'-geschriften verloochent, die met paars in verwaandheid tenonder ging, die de werkloosheid op z'n eentje met tweehonderdduizend eenheden liet wegsmelten. Van de man die met zijn Europese ambties een blauwtje opliep en die nu - 'zoals Obama moet het toch ook kunnen' - in alle bescheidenheid weer aast op een trofee in het koninkrijk België.

    Verhofstadt dus, die in de Vooruit in Gent en in de zetels van de VRT zijn rentree probeerde te verkopen. Dat hij enkele honderden scholieren als festivalgangers voor zijn publieke verrijzenis uitkoos, is niet bepaald een daad van heldenmoed. 'Pfoe, net een popster', liet VRT-journalist Rob Heirbaut zich ontvallen. Een thuismatch zonder tegenstander dus. Maar de lesvrije dag is aan de geselcteerde scholieren van harte gegund. Applaus! Leve de Guy, en hij mag er wezen.

    Jan Leyers was de enige die een een 'nooit boeiend debat' de ex-premier intellectueel durfde uit te dagen, schrijft Wouter Verschelden in De Standaard, omwille van zijn wollig pleidooi tegen het 'wij-zij denken'.

    Leyers vroeg waar dat 'ingebakken schuldbesef van het Westen toch vandaan komt' en merkte op dat 'in de Islam niemand zich ooit vragen heeft gesteld, laat staan verontschuldigd voor de veroveringsoorlogen die van het Midden-Oosten en Noord-Afrika islamitische regio's maakten'.

    Identiteit, door Verhofstadt verketterd in zijn dromerij van een blauwe wereldorde, noemde Leyers 'zoals vriendschap of liefde: iedereen ervaart het anders, maar het bestaat wel'.

    Kritiek was er ook van Carl Devos: 'Verhofstadt organiseert zijn eigen blijde intrede, met zorgvuldig uitgekozen optredens, waaruit hij tevoorschijn komt als cultuurliefhebber, als staatsman of als gewone mens'.

    Wat zijn we desondanks toch blij met zijn optreden. Nu weten we dat de Chinezen onder dwang van het Westen Tibet annexeerden, dat Hutu's en Tutsi's driftkikkers zijn omdat wij hier het zo hebben gewild, dat Karel Martel de aanval van de medemensen uit het Midden-Oosten waarlijk heeft uitgelokt. Nu weten we dat alle indianen goed waren en de cowboys slecht, dat de Hunnen hier alleen patatten kwamen planten en de Turken met de koffie naar Wenen kwamen... Nu weten we - Vive le Roi! - dat het Belgisch nationalisme niet bestaat, evenmin als Belgisch kolonialisme...

    De geschiedenisleraars doen op vraag van Zijne Majesteit beter de boeken toe.

    Wellicht is het kapitalisme van blauwe Guy synoniem van pacifisme. Zonder slag of stoot 'opgelegd aan de hele wereld. Wij zijn gaan stelen in de hele wereld en hebben die mensen het geluk opgedrongen, inclusief een heel klein beetje financiële crisis en wat minimale bankfaillissementen'...

    Ons Dierbaar België heeft inderdaad enorme troeven: de dartele 'meertaligheid' van alle francofonen in Brussel en de Rand bij voorbeeld, en de niet te stuiten paringsdans van de cultuurminnaars van noord en zuid. Waarom toch hadden we het nog niet opgemerkt, dat zinderende enthousiasme waarmee de Waalse PS de Guy straks weer zal omhelzen. Of die olijkheid van onze 'kosmopolitische hoofdstad', zingend op een geldberg en volledig vrij van sociale zorgen. 

    Ja, zo kunnen we het ook natuurlijk.

    Wég eigenheid, wég identiteit, wég diversiteit? De rij- en volgnummers liggen klaar. Guy hangt ze met plezier rond onze nek in Zijn Hiernamaals.

    Voor de dommigheden die hij uit zijn klak tovert, past alleen medelijden. Het zou ons verwonderen dat veel kiezers die blauwe missionaris nog gaan volgen. 

    Zondag 20 maart laat de Guy zijn licht nog schijnen in Lux op Canvas. En wees er maar zeker van, zijn volgelingen bij de VRT zijn talrijk genoeg om dat spelletje - geeuw - de volgende weken nog meermaals te herhalen. 



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!