Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Vlaanderen.

    Mis voor Vlaanderen

    Naar aanleiding van het einde van het clubjaar nodigt het Sint-Thomasgenootschap van het KVHV-Gent iedereen uit de Tridentijnse Mis voor Vlaanderen nu donderdag 30 april bij te wonen, die wordt voorgegaan door onze proost, Vbr. OS EH lic. philol. sin. Peter Van de Kerckhove v. Cyriel.

    De mis vangt aan om 18 uur en gaat door in een kapel van de Sint-Pieterskerk, Sint-Pietersplein 9, Gent.

    Na de mis wordt gezamelijk iets gegeten in de omgeving om rond 20u de slotcantus van het Gentse Verbond mee te maken, die in de crypte van de ernaast gelegen Sint-Pietersabdij doorgaat.


    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardooise brandweer.

    ARDOOIE - De gemeentelijke brandweer heeft nood aan extra manschappen. Ook brandweervrouwen zijn uiteraard van harte welkom. Na de stage en het behalen van de nodige brevetten aan de brandweerschool, kan men benoemd worden. Info bij Johan Vandeputte op 051-74.58.75. (dbm)

    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9 Mei.
    Goed voor de gezondheid.
    Fiets- en wandeldag in Voeren
    Klik even op het logo voor meer informatie.

    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog acht dagen en dan...................................
    Wij zullen er zijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te vergeten.

    Op de webstek vindt men alle info over deze grote nationale meeting van de VVB: http://www.ikvv.be/


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypocrieten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Wever laakt 'Dallas-gehalte' CD&V

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is verbaasd dat CD&V op haar verkiezingscongres stelt dat een staatshervorming nodig is om de economische crisis aan te pakken. 'Dit heeft iets hypocriet. De staatshervorming is een federale bevoegdheid. CD&V animeert en leidt een federale regering die op dat vlak totaal immobiel is', zegt hij.

    'Dat meer Vlaanderen nodig is om uit de crisis te geraken is onze campagne', zegt De Wever. Volgens hem heeft CD&V de staatshervorming opgegeven om toch maar te kunnen blijven regeren. Hij zegt het daarom vreemd te vinden dat CD&V nu zegt dat de staatshervorming nodig is om de crisis aan te pakken.

    'Waarom hebben ze dan het kartel opgeblazen en hun kopstukken de dood ingejaagd', vraagt de N-VA-voorzitter zich af.

    'Dit doet me wat denken aan Dallas: Bobby stapt uit de douche en de afgelopen twee jaar zijn gewoon niet gebeurd', besluit De Wever.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoeddag te Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ARDOOIE - De Heemkundige Kring van Ardooie lonkt naar de cafés. Dat past in het centrale thema over vriendschap, waar de cafés ongetwijfeld een belangrijke rol in speelden en spelen. Maar op amper twee jaar tijd is het aanbod in Ardooie aanzienlijk verminderd. Liefst zes cafés sloten definitief de deuren. Tijd dus om aan de hand van foto's een deskundige, historische toelichting rond het fenomeen 'volkscafé' te houden. voor de toelichting gaan de deuren van Gasthof De Arend op het Polenplein -wellicht ook voor het laatst- open. De expo van onder meer alle toebehoren zoals asbakken, glazen, flessen, etiketten enz. is gratis toegankelijk van 10 en 12uur en van 14 tot 18uur. (dbm)

    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur in Ardooie.
    ARDOOIE - Ardooie Theatert sluit morgen af om 20uur in CC 'tHofland met een optreden van Hannelore Bedert. De kleinkunstzangeres is 24jaar en afkomstig van Deerlijk. De rijzende ster was vorig jaar de revelatie tijdens de Mia's, de Awards voor het Vlaamse Lied en won in 2007 de Nekka-wedstrijd. (dbm)

    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen, nu doen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dank voor uw steun!

     

    Allereerst wil ik u danken voor uw steun voor mijn petitie rond actuele en afdwingbare toegankelijkheidsnormen. Hiermee hebben we de afgelopen maanden de druk op de bevoegde Vlaamse ministers Van Mechelen en Van Brempt verder opgevoerd. En dat is niet zonder resultaat gebleven.

     

    Ik wil u hier enerzijds een overzicht geven van de evolutie van de laatste maanden en anderzijds ook vragen om mee te kiezen voor de ontoegankelijkheidstrofee 2009!

    Daarover leest u meer onderaan dit bericht of op www.ontoegankelijk.be.

     

    Nogmaals dank,

    Met vriendelijke groet,

     

    Helga Stevens

    Vlaams volksvertegenwoordiger

     

     

    Stand van zaken:

     

    1. Luik afdwingbaarheid: amper stappen vooruit

     

    Naast de petitie op het internet heb ik ook niet stilgezeten in het Vlaams Parlement. Bij de bespreking van het Decreet Ruimtelijke Ordening ben ik nogmaals scherp tussengekomen omtrent het uitblijven van actuele EN afdwingbare toegankelijkheidsregels. Het verslag vindt u ook op www.ontoegankelijk.be

     

    Vlaams minister Van Mechelen heeft toen op mijn tussenkomst gereageerd en gewezen op enkele verbeteringen. Deze zijn echter onvoldoende om de afdwingbaarheid en de naleving van de toegankelijkheidsregels in de toekomst te garanderen. Op het vlak van de naleving en de afdwingbaarheid blijft er dus nog veel werk aan de winkel.

     

    Ik blijf er voorstander van dat onafhankelijke instanties deze regels controleren omdat de steden, gemeenten en provincie vaak onvoldoende aandacht of kennis hebben van deze regels. Dat zal voor mij een strijdpunt blijven in de volgende legislatuur! De huidige Vlaamse regering wou hier niet in meegaan.

     

    2. Nieuwe toegankelijkheidsnormen: positieve evolutie

     

    Wat de actualisatie van de verouderde toegankelijkheidsregels betreft is er wel een positieve evolutie. Geheel onverwacht keurde de Vlaamse regering op 13 maart 2009 dan toch de nieuwe toegankelijkheidsnormen principieel goed. Dat is dus een stap in de goede richting!

     

    Er is echter nog een grote ‘maar’: na de principiële goedkeuring moet ook nog de definitieve goedkeuring volgen. Eerst moeten we nog wachten op het advies van de Raad Van State, dat pas op 27 april uitspraak over zal doen. Dit advies mag geen excuus zijn om de zaken opnieuw uit te stellen.

     

    Deze Vlaamse regering zal gezien de naderende verkiezingen maar weinig tijd meer hebben om dit definitief goed te keuren. Als iemand dus stokken in de wielen steekt, wordt de actualisatie weer maanden en zelfs mogelijk jaren uitgesteld (want een nieuwe minister denkt er mogelijk weer anders over). Wij zullen dan ook begin mei de petitie afgeven op het kabinet Van Brempt en het kabinet Van Mechelen om te tonen hoeveel mensen deze eis steunen.

    Stuur dus gerust de boodschap “Onderteken de petitie op www.ontoegankelijk.be!“ naar uw vrienden, familie, collega’s, kennissen, … Het zijn de laatste dagen!

     

    Ik zal er dus in de laatste weken van dit parlementair jaar alles aan doen opdat de nieuwe normen ook gerealiseerd wordt. Daarover heb ik twee weken geleden ook al een afspraak gehad op het kabinet van minister Van Brempt.

     

    3. Uw stem voor de Ontoegankelijkheidstrofee 2009

     

    Om nog extra aandacht voor de problematiek te genereren heb ik enkele jaren geleden de ontoegankelijkheidstrofee in het leven geroepen. De eerste winnaar was de winkelketen BLOKKER. Het zorgde opnieuw voor heel wat media-aandacht rond de problematiek. Ook dit jaar gaan we op zoek naar de “winnaar”. Er zitten alleszins enkele manifeste voorbeelden in van hoe het fout kan lopen. Breng zeker uw stem uit op www.ontoegankelijk.be. U kan nog stemmen tot en met zaterdag. Dan maken we de winnaar bekend.

     

    Ik hou u alleszins op de hoogte met betrekking tot het verdere verloop van onze strijd voor een toegankelijke samenleving.

     

    Aarzel niet om mij te contacteren indien u nog vragen of opmerkingen heeft!

     

     

    Helga STEVENS

    Vlaams volksvertegenwoordiger

    Lijsttrekker N-VA Oost-Vlaanderen

    www.helgastevens.be

    helga.stevens@vlaamsparlement.be

     

    of via mijn medewerker:

    nick.mouton@vlaamsparlement.be

    tel: 0486/31.81.01 – fax: 02/552.44.66

     

     

     

    P.S.: Uw contactgegevens zijn afkomstig van de petitie op www.ontoegankelijk.be. Wij geven deze gegevens onder geen beding door aan derden. Wij gebruiken deze gegevens enkel om u op de hoogte te houden omtrent de evolutie in het toegankelijkheidsdossier. Indien u dit niet wenst, stuur ons een bericht en wij verwijderen u uit de lijst.


    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld leren beheren.
       
    Plan ter hervorming van de financiële sector     21/04/09
    Na de crisis die het bankensysteem op zijn grondvesten deed daveren werd duidelijk dat het huidige financiële systeem structurele gebreken kent, zowel op nationaal, Europees als op internationaal vlak. Na het horen van verschillende experts, auditoren en bestuurders van banken in de Bijzondere Commissie voor de Bankencrisis stelde N-VA-fractieleider Jan Jambon een Globaal Plan op met een hele reeks concrete maatregelen om het financiële systeem te hervormen. U leest het hier.
    www.n-va.be/meer/bankencrisis.pdf

    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De camera's
    Vlaanderen - en in het zuiden van het land Belgie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat denk je van Peeters ?

    Peeters vindt het warm water opnieuw uit!

    “Kris Peeters in perspectief. Een warme kijk op Vlaanderen”, is de titel van het boek dat moet bewijzen dat de minister-president niet enkel de Unizo-topman is waarvoor hij wordt gezien. Hij wil bewijzen dat hij ook een visie heeft op andere maatschappelijke onderwerpen.

    Ook over de staatshervorming heeft de brave man een hoofdstuk geschreven. Hierin pleit hij voor de oprichting van een “Grondwettelijke Kamer”, een parlement dat tot doel zou hebben om de noodzakelijke staatshervorming vorm te geven. Hierin zouden vertegenwoordigers zetelen van de parlementen van de deelstaten (Vlaanderen, Wallonië, Duitstalig België).

    Wake-up call, meneer Peeters: zoiets bestaat al! De Senaat, namelijk. Daarin zitten naast rechtstreeks verkozen senatoren ook vertegenwoordigers uit de deelstaten. Zelfs uit Duitstalig België.

    Trouwens, het is tijd dat een hoogst overbodig orgaan als de Senaat wordt afgeschaft. Niet dat een tweede wordt opgericht…


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden,woorden,woorden,zoals steeds.

    Kris Peeters: words, words, words?

    Jan Van de Casteele 19-04-2009

    Vlaamse pers en partijen zijn niet enthousiast over het jongste boek Kris Peeters in perspectief. Een warme kijk op Vlaanderen (Lannoo). De Vlaamse minister-president heeft het hierin onder meer over een ‘evenwichtige’ staatshervorming. Zowel de manier om die te bereiken (Grondwettelijke Kamer en nog maar eens meer geld voor Brussel via herziening financieringswet) als het einddoel (een ondoorzichtig kluwen van wensen gericht op kleine stapjes) doen heel erg denken aan oude, wollige CVP-verhalen.

    Peeters geeft toe dat zijn gemeenschapsdialoog – uitweg voor een falende Leterme - weinig opleverde, maar vindt het voorbereidend werk ‘bruikbaar’ voor nieuwe onderhandelingen. Die moeten gevoerd in een nieuwe Grondwettelijke Kamer met ‘open agenda’, samengesteld door zowel federale als regionale parlementsleden en bevoegd om de grondwet en de bijzondere wetten te wijzigen. Peeters heeft het ook over de noodzaak van nieuwe financieringsafspraken, want het huidige systeem is ‘onhoudbaar’.

    De eerste commentaren zijn niet positief.

    Volgens Belang van Limburg heeft het Vlaams Belang geen ongelijk wanneer die partij stelt dat zoiets als een Grondwettelijke Kamer al bestaat en de naam Senaat draagt. ‘De Senaat heeft haar rol van ontmoetingsplaats nooit waar gemaakt. Ook een Grondwettelijke Kamer zal dat niet kunnen. Parlementsleden zijn niet sterk genoeg om een staatshervorming te realiseren. Alleen regeringen, ministers en partijvoorzitters zijn sterk genoeg om politieke akkoorden door te drukken en te laten stemmen door parlementen... Men hoeft heus geen glazen bol te hebben om nu al te kunnen voorspellen dat Vlaamse partijen, organisaties en zelfs individuele burgers naar de rechter zullen stappen om verkiezingen tegen te houden wanneer er geen akkoord is. Dan zitten we met een institutionele crisis die zelfs kan ontaarden in de ontbinding van het land. Daarom ook is het in september erop of eronder.’ (Eric Donckier in BVL, 17 april)

    Wachten op Godot

    Vlaams Belang noemt de benadering van Peeters ronduit ontgoochelend en zijn pleidooi om na de verkiezingen opnieuw een dialoog op te starten, ‘een illusie’. Hopen op ‘serene omstandigheden’ is voor Vlaams Belang hetzelfde als wachten op Godot. ‘In plaats van verder te strompelen van “gesprek” naar “dialoog”, moet Peeters resoluut de kaart trekken van de Vlaamse autonomie en zelfs van de Vlaamse onafhankelijkheid. Er kan nog maar één dialoog plaatsvinden, en dat is die van de Belgische boedelscheiding. Dat hebben de twee voorbije jaren afdoende bewezen’, aldus voorzitter Bruno Valkeniers.

    Carl Devos zei bij de voorstelling van het boek dat hij er duidelijke keuzes in mist. Hij herinnerde Peeters aan diens belofte - tijdens een gastcollege aan de UGent in het najaar van 2008 - dat er 'snel een doorbraak zou komen inzake de staatshervorming. (De Tijd, 17 april)

    Vaag en traag

    Ook De Morgen citeert Devos: ‘U formuleert veel vragen en geeft weinig antwoorden’... ‘Uw antwoorden zijn niet altijd even duidelijk, maar wel genoeg voor een kiescampagne...Meer scherpe keuzes ware wenselijk geweest... Een middenstandsbenadering...Het blijft soms in algemeenheden steken... U wil investeren, steunen, onderzoeken, oog en aandacht hebben voor...U probeert allemansvriend te zijn’. De krant haalt ook citaten van Peeters aan: ‘Stap voor stap. Zo gaan we vooruit. Traag misschien. Maar wel zeker... Ook een reis van 1.000 kilometer begint nu eenmaal met de eerste stap. En ergens in uitblinken, moet ook kunnen met vallen en opstaan.’ Filip Rogiers appreciatie voor het ideetje over een Grondwettelijke Kamer is duidelijk: ‘Toekomstmuziek is dat, voor ver na 7 juni’. (De Morgen, 17 april)

    Gazet van Antwerpen is evenmin optimistisch: België kan volgens Peeters slechts hervormd worden via een gesprek tussen de gemeenschappen die dit land rijk is. Zal het na de verkiezingen van 7 juni dan wél lukken? ‘De waarheid gebiedt ons te zeggen dat het systeem-Peeters tot nu toe evenmin heeft gewerkt. Zijn gemeenschapsdialoog is afgelopen met een sisser. De garanties die de Franstaligen aan Peeters gaven, bleken achteraf niet meer dan gebakken lucht te zijn. Hij heeft zich laten vangen door Didier Reynders’.

    Centen voor Brussel

    Peeters wil de financieringswet herzien, maar hoe? ‘Als we uitgaan van het blijven innen van personenbelastingen in de woonplaats, moet er een oplossing komen voor Brussel. De hoofdstad moet als compensatie voor de kost van de pendalaars ‘een financiële impuls’ krijgen. Er moet meer geld naar Brussel, ‘dat is in het verleden te weinig of niet gebeurd’... Het is voor het eerst dat CD&V zich hierover zo duidelijk uitspreekt. Andere CD&V politici (o.a. premier Herman Van Rompuy) lieten al verstaan dat Vlaanderen, de enige regio die zijn begroting onder controle hield, nu maar moet meebetalen om de federale put te dempen. CD&V is goed op weg om met veel Vlaams geld te hengelen naar de ongrijpbare staatshervorming. Een tactische opstelling die niet overal in Vlaanderen op applaus zal kunnen rekenen.


    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun ook V.V.B Brussel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste leden, vrienden en sympathisanten.

     

    Volgend weekend is het weer zover. Erfgoeddag 2009. In samenwerking met de andere Brusselse socio-culturele verenigingen hebben de Brusselse afdelingen van de Vlaamse Volksbeweging (als deel van de Nederlandse Cultuurkoepel Brussel) voor u een zoektocht door Brussel uitgewerkt. Een zoektocht die u langs een reeks belangrijke gebouwen, parken en pleinen brengt. Stuk voor stuk delen van ons erfgoed die vriendschap, het thema van de erfgoeddag 2009, symboliseren.

     

    Het goede weer hebben we alvast besteld, en een afsluitende waffelenbak in ware Nero stijl staat als afsluiter op het programma.

     

    Vanaf 10 uur kan je in GC De Markten de brochure verkrijgen die je langs de verschillende plekken zal leiden waar je de antwoorden op de vragen kan vinden. De brochure van de erfgoeddag vind je op: www.erfgoeddag.be

     

    Zorg dat je erbij bent, …

     

    GC De Markten

    Oude Graanmarkt 5

    1000 Brussel

    Via Metro: Sint-Katelijne


    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat verdiend navolging.

    Ternat lacht niet met Franstalige propaganda

    za 18/04/09 15:45 - Ook Ternat is van plan om geen officiële aanplakborden te plaatsen voor de komende verkiezingen. De gemeente sluit zich daarmee aan bij het protest van andere gemeentebesturen uit Brussel-Halle-Vilvoorde, die hun ongenoegen willen uiten over de niet-splitsing van het arrondissement.

    Het Ternatse gemeentebestuur zal de maatregel eind april bekrachtigen, na overleg met de voorzitters van de plaatselijke afdelingen van de Vlaamse politieke partijen.

    Tegelijk wil de gemeente alle Franstalige politieke propaganda uit de brievenbussen weren. Er wordt een vraag in die zin gesteld aan de posterijen, zegt burgemeester Roland Parys (LVB). "Als dat toch zou gebeuren, dan zijn wij bereid om die propaganda te verzamelen op het gemeentehuis en dan terug te sturen naar de afzender."


    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conflicten ..........................
       
    N-VA vecht Waalse belangenconflicten aan     17/04/09
    De N-VA vecht bij het Grondwettelijk Hof de belangenconflicten aan die het Waals parlement in januari inriep tegen het decreetvoorstel op het faciliteitenonderwijs en tegen de wetsvoorstellen rond de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. De Franstaligen misbruiken de procedure en kunnen ten eeuwigen dage voorstellen blijven blokkeren, zeggen Kamerlid Ben Weyts en Vlaamse volksvertegenwoordigers Mark Demesmaeker en Kris Van Dijck.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes horen........................
    En zingen.
    Goedkoper naar Nekka-Nacht

    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datum vrij houden.


    www.marsopbrussel.org

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu weer met de CD&V ?

    Wil CD&V transfers verkeersboetes betonneren?

    Jan Van de Casteele 11-04-2009

    In het kader van de hervorming van Justitie pleitte Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) ervoor dat Justitie in de toekomst de geldboetes zou innen. Die bevoegdheid ligt nu bij Financiën. Lijkt mooi, want ‘dat zou het gevoel van straffeloosheid verminderen’, aldus De Clerck. Volgens professor Lode Vereeck (LDD) impliceert dit een betonnering van de geldstroom van verkeersboetes naar Wallonië en druist dit in tegen afspraken over de onmiddellijke regionalisering van het verkeersveiligheidsbeleid.

    ‘Met dit voorstel herfederaliseert De Clerck de facto het verkeersveiligheidsbeleid!,’ zegt Lode Vereeck (professor economie van de Universiteit Hasselt en voorzitter LDD Limburg). ‘Als Justitie de verkeersboetes int, wordt het invoeren van een administratieve verkeersboete door de gewesten immers veel minder waarschijnlijk.’

    Regionalisering

    Volgens Vereeck gaat minister De Clerck regelrecht in tegen het CD&V-standpunt en tegen het regeerakkoord. In dat laatste is – typische Belgische ondoorzichtigheid - de regionalisering van de bestraffing van verkeersovertredingen van de eerste en de tweede graad opgenomen. Vlaanderen zou hierdoor bevoegd worden voor de handhaving en, hieraan gekoppeld, een administratieve verkeersboete willen invoeren én innen.

    LDD pleit voor de onmiddellijke regionalisering van het verkeersveiligheidsbeleid en de invoering van de administratieve verkeersboete waarvan de opbrengsten in Vlaanderen blijven.
    Vereeck: ‘De reden waarom de Vlaamse administratieve verkeersboete al een tijdje op zich laat wachten, is de onenigheid tussen Vlamingen en Franstaligen over de verdeling van de opbrengsten. De regionalisering van het verkeersbeleid is namelijk één zaak, de inning van de verkeersboetes een andere.’ De opbrengsten van de boetes (tot 100 miljoen euro) zouden en moesten immers federaal blijven en ook de ongunstige verdeelsleutel tussen Vlaanderen en Wallonië zou en moest blijven bestaan.

    ‘Met zijn voorstel torpedeert minister De Clerck de regionalisering, het verkeersveiligheidsbeleid en een eerlijke verdeelsleutel’, aldus nog de LDD’er. ‘Het innen van geldboetes door Justitie is voor ons enkel mogelijk indien ook Justitie en de lokale politie geregionaliseerd worden. Zolang de regionalisering van de verkeershandhaving echter niet gerealiseerd is, moet Justitie zich niet bezig houden met de inning van geldboetes, maar met het uitwerken van efficiëntere procedures zoals bvb. de onmiddellijke inning en minnelijke schikking onder de leiding van de parketten,’ besluit Lode Vereeck.

    Uit het archief:

    In een KORT-bericht, gepubliceerd op deze webstek naar aanleiding van akkoord Raad van Wijzen en eerste fase staatshervorming (28 februari 2008), gaven we op 29/02/08 enige info over de wijzigingen die in dat kader waren gepland. Een borrelnoot, die evenwel nog niet binnen handbereik ligt.(eerste fase nog niet goedgekeurd).
    Zie http://www.vvb.org/kort/218/23425

    Lees over dit onderwerp ook een Vrije Tribune van Jan Peumans in Doorbraak, februari 2008.
    http://www.vvb.org/doorbraak/152/23134


    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Pasen B.H.V !!!

    BHV naar Straatsburg

    Jan Van de Casteele 11-04-2009

    Vlaamse ‘dienstweigeraars’ leggen het BHV-dossier op de tafels van het Hof voor de rechten van de Mens in Straatsburg. De zeven krijgen de steun van het Halle-Vilvoorde-Komitee en de Vlaamse Volksbeweging en Matthias Storme is advocaat. Hun klacht omvat zeven grieven.

    De zeven grieven samengevat:

    1. Willekeur in vrijstellingen en vervolging 2. Zwakke (of geen) tegenargumenten van Openbaar Ministerie 3. Impact van uitspraak Grondwettelijk Hof wordt genegeerd 4. Willekeur Hof van Cassatie in beoordeling argumenten eisers versus die van O.M. in functie van het politiek te bereiken resultaat 5. Het ontbreken van rechtsmiddelen om een Arrest van het Grondwettelijk Hof te doen uitvoeren 6. Niet erkennen van grondwetsartikel over recht op jury (Assisen) in geval van politiek misdrijf 7. rechtstechnisch punt rond datum feiten en datum verkiezingen

    Straatsburg is een lange weg te gaan, maar betrokkenen geloven dat België zal worden veroordeeld.

    Integrale tekst: zie bijlage

    Bijlage



    (27 Kb)






    Terug naar de artikelenlijst.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!