"Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn", prijkt al jaren in grote letters op het dak van CC De Westrand in Dilbeek.
Een hele mooie en vriendelijke boodschap om het Vlaams en Nederlandstalige karakter van Dilbeek te benadrukken, tenminste voor allen die ervoor open staan.

De afgelopen zeven maanden zijn er twee Vlaamse Dilbekenaren Paula en Jan Derooms die zich, op zijn zachts uitgedrukt, minder thuis voelen in deze gemeente.
Reeds maanden zijn zij het slachtoffer van Franstalige agressie, dewelke zich uit in graffiti op de voorgevel van hun huis ( oa "sale flamand"), beschadigingen aan hun auto, het besmeuren van de voordeur met uitwerpselen of bespuiten met verf, het gooien van eieren tegen de voorgevel.
Regelmatig wordt er in de late avond aangebeld, waarna Paula en Jan Belgische zelfklevers aantreffen.
Uit protest weigeren Jan en Paula de alles zeggende slogan "sale flamand" te verwijderen.
"Welke hemeltergende provocerende uitspraken of acties heeft dit jeugdige, bejaarde koppel dan op hun kerfstok?" durven slechte karakters zich wel af te vragen. "Waaraan hebben zij dergelijke ongewenste, intimiderende behandeling te danken?"
Staan zij in Dilbeek bekend als wild in het rond slaande flaminganten die gewapend met de goedendag en gekleed in maliënkolder taalwetovertreders of sociaal onaangepaste Franstaligen te lijf gaan? Hoegenaamd niet!
Hun enige wapenfeit is het ophangen van het spandoek "Splits BHV, Steun de burgemeesters".
Dat is hun enige "misdaad".
Paula en Jan nemen als trouwe VVB-leden hun Vlaams engagement ernstig op en zijn er als de kippen bij om elke campagne georganiseerd door de VVB mee vorm te geven. Dat hun leeuwenvlag het hele jaar door aan hun gevel prijkt, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Dat er een systematiek steekt achter de regelmatige raids, door Vlamingenhaat ingegeven, is overduidelijk.
De BHV-sfeer heeft een groot aantal Franstaligen alerter en arroganter gemaakt.
Het merendeel onder hen kunnen het nog steeds niet verkroppen dat in Vlaanderen wonen enige sociale vaardigheden en wetmatigheden met zich meebrengt, zoals het omgaan met de taal van de meerderheid in dit land en rekening houden met de taalwetgeving, dewelke tot op heden nog geen vodje papier is.
"Wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil."
Tot zevenmaal toe deden Paula en Jan aangifte op het politiekantoor van Dilbeek.
Tot op de dag van vandaag haalden hun klachten niets uit.
De politie van Dilbeek heeft andere prioriteiten, heet het dan.
Ondertussen krijgen de daders "carte blanche" om tot op de dag van vandaag hun Franstalige frustraties bot te vieren op de woning van Paula en Jan.
Terecht trokken Jan en Paula, deels uit onmacht met hun verhaal naar de plaatselijke pers.

De Vlaamse Volksbeweging, neemt deze feiten zeer ernstig, vooral omdat de agressie tegenover Vlaams-nationalisten in Halle-Vilvoorde zienderogen toeneemt. De honderden electronische haatberichten, waaronder enkele doodsbedreigingen die Vlaamse burgemeesters zoals Willy Dewaele en Dirk Brankaer te verwerken kregen, zijn toonaangevend voor de opgeklopte sfeer onder de Franstalige Vlamingen in Vlaams-Brabant.
De financiële en morele ondersteuning van leden die hun nek durven uitsteken is voor de VVB Vlaams-Brabant een extra zorg en prioriteit geworden.

Op zaterdag 2 oktober vanaf 20 uur organiseert de VVB Vlaams-Brabant een muzikale benefietavond met oa. Walter en Dirk Evenepoel, Stefan Timmermans en ander jong Vlaams talent.
Dit vindt plaats in het "Kleinkunstencentrum ’t Smiske", gelegen aan het Gemeenteplein te Asse.
Met een steunkaart van 5 euro steunt u de familie Derooms en beleeft u een gezellige avond met een ruim aanbod aan plaatselijke bieren.
Deze steunkaarten zijn te verkrijgen via het VVB secretariaat en/of de plaatselijke VVB verantwoordelijken.

Tot zaterdag 2 oktober. Solidariteit mag geen ijdel woord zijn.

Bart De Valck (Voorzitter VVB Vlaams-Brabant)
0499/21.24.48.

Lees ook TAKtueel "Omdat ik Vlaming ben" van 04/01/10