Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet.
    Een Vlaams Nationale voetbalploeg ,ja zeker.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plan B ?

    06/09: Dichter en dichter bij "Plan B" dankzij de franstaligen

    Geplaatst door: Jan
    Bart De Wever zegt het niet meer te begrijpen, nu Onkelinx en Demotte dreigen met het einde van België

    Bart De Wever zegt het niet meer te begrijpen, nu Onkelinx en Demotte dreigen met het einde van België (DS, zita)
    Op de vraag in Le Swaar, "Welk "plan B"?" vragen meer dan 60% van de (francofone) deelnemers een splitsing van het land, en op de vraag "is het realistisch dat de Waalse socialisten de splitsing vragen" antwoorden er 70% "ja"
    Ook Beatrijs, de hoofdredactrice van deze haatkrant schuift het "Plan B" naar voor (parochieblad)
    In koor luidt het "wij houden van België, maar we moeten ons voorbereiden".
    De wereld op zijn kop, ons niet gelaten…


    nullBron : Weblog T.A.K

    05-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splits B.H.V nu.!!!

    De Gordel: TAK eist splitsing BHV zonder toegevingen

    Actievoerders van het Taal Aktie Komitee (TAK) hebben de voorbije nacht in de omgeving van de vier Gordeltrefpunten en langs het parcours van de 100 km fietstocht kartonnen borden opgehangen met daarop de eis voor een onmiddellijke splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde zonder hiervoor een prijs te betalen en tegen "de onzalige faciliteiten". TAK is niet te spreken over geruchten "als zou de splitsing afgekocht worden met toegevingen in de faciliteitengemeenten".

    De Gordel: TAK eist splitsing BHV zonder toegevingen

    Een eventueel groot communautair akkoord maakt de Gordel volgens het TAK geenszins overbodig. "Een akkoord veronderstelt een volledige splitsing van BHV en afschaffing van de faciliteiten. En zo ver zijn we nog lang niet. Omwille van de nog steeds toenemende verstedelijkings- en verfransingsdruk, de blijvende aanspraken op Vlaamse gemeenten en pesterijen waarmee Vlamingen in de faciliteitengemeenten hebben af te rekenen zal het daarnaast nodig blijven het Vlaams karakter van onze gemeenten te onderstrepen", aldus het TAK.
    V.V.B Ardooie-Koolskamp zegt: En gelijk hebben ze.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter laat dan nooit.

    "Laten we ons voorbereiden op het einde van België"

    laten we ons voorbereiden op het einde van belgie Een franstalige vrouw aan het woord in de media,zou zij het menen ? Laat ons hopen,dan doppen wij onze boontjes wel.

    04-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is de waarheid.
    Niet zomaar 2 op 7.
    Tijdens de persconferentie van gisterenavond (vrijdag 3 september 2010) zei preformateur Elio Di Rupo: "Het is met droefheid dat ik moet vaststellen dat twee partijen het voorstel niet aanvaard hebben." (bijgevoegd 2 van de 7 partijen).
    Die twee partijen, N-VA en CD&V hebben samen wel 44 zetels gehaald in het parlement bij de laatste federale verkiezingen. Dat is 50% van de zetels in Vlaanderen en dat is dus niet niks. We kunnen er zeker van zijn dat het VB (12 zetels) de op de tafel liggende voorstellen eveneens verwerpt. Dat betekent dat een grote meerderheid (63,6 %) in Vlaanderen de voorstellen niet aanvaard. En dan weten we nog niet eens wat Open VLD zou doen.

    Met Vlaamse groeten.

    Dat is een bericht van GOS die de nagel op de kop slaat.

    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA en de GORDEL.
    De Gordel

    Bloso-topvrouw Carla Galle mag dan al beweren dat dit wel eens de laatste Gordel zou kunnen zijn, voor de N-VA blijft de Gordel een belangrijk sportief gebeuren dat jaarlijks ongeveer 100 000 deelnemers trekt. De Gordel ondersteunt het  Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand en zet dit op een positieve en sportieve manier in de verf. De N-VA doet dan ook een warme oproep om zondag mee te wandelen, te fietsen of gewoon aanwezig te zijn!


    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat hen niet in de steek.
    T.A.K roept op tot deelname.
    Affiche Dwars door Wezembeek  
    De drie niet-benoemde burgemeesters voelen zich in de steek gelaten, blijkens een interview in Le Soir.

    Nog een geluk dat wij er nog zijn om te tonen dat we alvast één van hen niet vergeten zijn.

    Kom op 19 september dus massaal naar Wezembeek-Oppem. De webstek dwarsdoor.be werd bijgewerkt en het is nu ook mogelijk om via webformulier in te schrijven voor de bussen. Zeker doen!

    Steun ook het T.A.K boetefonds,zie hun webstek.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek te horen in De Mythe.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Accordeonfestival :

    ARDOOIE - Nu zondag staat het zevende grote accordeonfestival met het thema ‘De Sunsets Achterna' geprogrammeerd in de Biekorf. De drie duo's Rudi & Freddy, Ann & Marleen en Danny & Marleen tonen hun kunnen. De organisatie is in handen van Rudi Accordi. Info:051-464454 of 0497-454422.

    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse voetbalploeg.

    Tijd voor een Vlaamse nationale voetbalploeg

    Pieter Bauwens 31-08-2010

    Op maandag 30 augustus 2010 werd de Werkgroep Vlaamse Leeuwen in het leven geroepen. De Werkgroep streeft naar de oprichting van een volwaardige Vlaamse nationale voetbalploeg naar het voorbeeld van Schotland, Wales en andere. Daarnaast heeft de Werkgroep tot doel de Vlaamse Leeuw als symbool van Vlaamse identiteit uit te dragen op sportmanifestaties allerhande. Daarmee lijkt de werkgroep ook de leemte na Vlaanderen Vlagt te willen invullen.

    Dat de Werkgroep Vlaamse Leeuwen eind augustus voor het eerst naar buiten komt, kan geen toeval zijn. De uitspraken van Vanessa Hoefkens, vrouw van Carl Hoefkens, die ruimschoots aandacht kregen in diverse media, geven een gevoel weer dat volgens haar door een grote groep spelers en supporters wordt gedragen. De Werkgroep Vlaamse Leeuwen volgt die redenering en vindt daarom de tijd rijp om met een initiatief te starten.

    De Werkgroep wijst er ook op dat Vanessa Hoefkens niet de eerste is in die zin pleit voor een eigen Vlaamse nationale ploeg. Op 15 augustus 2007 liet Vincent Kompany in Gazet van Antwerpen optekenen: ‘Ik ben misschien te lang afwezig geweest om de precieze problemen aan te kaarten, maar ik ben van mening dat de slechte resultaten er niet alleen zijn door een gebrek aan kwaliteit. Er is geen eenheid tussen Vlamingen en Walen. In de nationale ploeg is er een communautair probleem. We trekken niet aan hetzelfde koord.’

    Volgens de werkgroep Vlaamse Leeuwen werd de juistheid van deze stelling de laatste drie jaren onophoudelijk bewezen door de resultaten van de Rode Duivels. De vele lege stoeltjes in de tribune, de vele al dan niet blessures en de negatieve sfeer rond de ploeg versterken dat beeld. Het enige logische gevolg dat uit al die vaststellingen kan worden getrokken, is de oprichting van een volwaardige Vlaamse nationale voetbalploeg. Het “argument” dat dit niet realistisch zou zijn, houdt geen steek. Werkgroep Vlaamse Leeuwen verwijst hiervoor naar het voorbeeld van Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland, die allen deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk, maar toch een volwaardig eigen nationaal voetbalelftal hebben. Daarnaast is er nog het voorbeeld van Catalonië, dat jaarlijks een tweetal wedstrijden speelt in Camp Nou (Barcelona).

    De Werkgroep Vlaamse Leeuwen, die volstrekt partijonafhankelijk is en wil blijven, vraagt dat minister van sport Philippe Muyters dringend werk zou maken van de oprichting van een volwaardige Vlaamse nationale voetbalploeg. In afwachting zal de werkgroep de idee blijven promoten. De groep ‘Wij willen een Vlaamse nationale voetbalploeg’ op Facebook telt na twee dagen alvast meer dan 1200 leden.

    Verwijzingen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter de Roover.

    Qui influence la N-VA?

    Pieter Bauwens 31-08-2010

    Peter de Roover geeft duiding op de RTL. In de reportage "Qui influence la N-VA? La face cachée de Bart De Wever". Komt Peter De Roover als politiek secretaris van de Mouvement flamand als duider aan het woord. Peter De Roover nuanceert het beeld dat Bart De Wever gevangen zit in zijn radicale achterban. Volgens Peter DE Roover heeft Bart De Wever geen goede raad nodig van een schoonmoeder. "Als hij denkt dat een akkoord goed is en realiseerbaar, zal hij het sluiten." het fragment en artikel (uiteraard in het Frans, Peter De Roover gedubd) op http://www.rtlinfo.be/info/belgique/politique/733986/qui-influence-la-n-va-la-face-cachee-de-bart-de-wever#videoPlayer

    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse vlamingen.

    grouwels


    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een figuur ging heen.

    Professor Karel Van Isacker (97) overleden.
    karel van isacker 97 overleden 

    Deze middag is in het Limburgse Niel-bij-As (As) de Vlaamse jezuïet Karel Van Isacker overleden. Gisteren nog vierde hij zijn 65-jarig priesterjubileum. Professor Karel Van Isacker was 97 jaar.

    Van Isacker studeerde filosofie, theologie en geschiedenis en was één van de hoofdredacteuren van de vijftiendelige geschiedkundige encyclopedie 'Twintig eeuwen Vlaanderen'.

    'De Vlaamse Linie'
    Begin 1949 werd hij medewerker en kort daarna hoofdredacteur van het jezuïetenblad 'De Vlaamse Linie'. Onder zijn invloed legde het blad niet langer de nadruk op strijdend katholicisme maar op openheid en op Vlaamsgezindheid, met onder meer aandacht voor het repressievraagstuk. Dat gebeurde onder meer door het aantrekken van Vlaams-nationalistische medewerkers en/of ex-collaborateurs zoals Lode Claes, Victor Leemans of Arthur de Bruyne. Hij werd echter teruggefloten door de kerkelijke overheid en als hoofdredacteur vervangen.  

    Ufsia
    Ondertussen was hij van 1950 tot 1965 docent aan de toenmalige Handelshogeschool St.-Ignatius. In 1954 promoveerde hij in Leuven tot doctor in de Wijsbegeerte en Letteren, afdeling Moderne Geschiedenis, op het proefschrift 'Werkelijk en Wettelijk land. De katholieke opinie tegenover de rechterzijde, 1863-1884'. Vanaf 1965 tot 1980 was hij hoogleraar aan de Ufsia, nu Universiteit Antwerpen.

    Irma Laplasse
    Karel Van Isacker verwierf vooral bekendheid door meer dan twintig jaar te ijveren voor de herziening van het proces van Irma Laplasse. Laplasse heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog verzetsleden verklikt die haar zoon hadden ontvoerd. Laplasse stierf op 30 mei 1945 voor het vuurpeloton. Door de niet aflatende actie van Karel Van Isacker kwam er in 1995 een herziening van het proces. Een maat voor niets. Irma Laplasse werd andermaal schuldig bevonden wegens verklikking en in 1995 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

    Malaise van de kerk
    Van Isacker is gekend om zijn analyse dat de malaise in de Rooms-katholieke Kerk van de tweede helft van de 20e eeuw voortkomt uit haar "bezetenheid" zich aan te passen aan de moderne wereld, zonder zich af te vragen waar die moderne wereld eigenlijk voor staat.

    Doel 2020
    Nadien kwam hij nog in het nieuws als één van de peters van het Actiecomité Doel 2020 dat strijdt voor het behoud van het polderdorp. (belga/adb) Bron:De Morgen en Wikipedia.

    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde preformatie ?

    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen in Europa.

    5.000 Radicalen wonen IJzerwake bij

     In Steenstrate, bij Ieper, wonen ongeveer 5.000 mensen de negende IJzerwake bij. Voorzitter Wim De Wit riep alle Vlaamse partijen op om in deze historische tijden één front te vormen. "Nog nooit kozen zo veel Vlamingen voor een radicale, Vlaams-nationale partij", verwees hij naar de verkiezingsoverwinning van Bart De Wever en diens N-VA. "Een onafhankelijke Vlaamse staat in Europa moet er komen.
    En nu op 29 augustus allen naar de IJzerbedevaart te Diksmuide.Een herdenking zou toch beter zijn,dat is mijn bescheiden mening.
    Wie zet de eerste stap ?


    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot steun.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 08: BHV is géén symbooldossier! Steun Paula en Jan.
    Rubriek: Vlaamse gordel
    Geplaatst door: Jan
    "Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn", prijkt al jaren in grote letters op het dak van CC De Westrand in Dilbeek.
    Een hele mooie en vriendelijke boodschap om het Vlaams en Nederlandstalige karakter van Dilbeek te benadrukken, tenminste voor allen die ervoor open staan.

    De afgelopen zeven maanden zijn er twee Vlaamse Dilbekenaren Paula en Jan Derooms die zich, op zijn zachts uitgedrukt, minder thuis voelen in deze gemeente.
    Reeds maanden zijn zij het slachtoffer van Franstalige agressie, dewelke zich uit in graffiti op de voorgevel van hun huis ( oa "sale flamand"), beschadigingen aan hun auto, het besmeuren van de voordeur met uitwerpselen of bespuiten met verf, het gooien van eieren tegen de voorgevel.
    Regelmatig wordt er in de late avond aangebeld, waarna Paula en Jan Belgische zelfklevers aantreffen.
    Uit protest weigeren Jan en Paula de alles zeggende slogan "sale flamand" te verwijderen.
    "Welke hemeltergende provocerende uitspraken of acties heeft dit jeugdige, bejaarde koppel dan op hun kerfstok?" durven slechte karakters zich wel af te vragen. "Waaraan hebben zij dergelijke ongewenste, intimiderende behandeling te danken?"
    Staan zij in Dilbeek bekend als wild in het rond slaande flaminganten die gewapend met de goedendag en gekleed in maliënkolder taalwetovertreders of sociaal onaangepaste Franstaligen te lijf gaan? Hoegenaamd niet!
    Hun enige wapenfeit is het ophangen van het spandoek "Splits BHV, Steun de burgemeesters".
    Dat is hun enige "misdaad".
    Paula en Jan nemen als trouwe VVB-leden hun Vlaams engagement ernstig op en zijn er als de kippen bij om elke campagne georganiseerd door de VVB mee vorm te geven. Dat hun leeuwenvlag het hele jaar door aan hun gevel prijkt, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

    Dat er een systematiek steekt achter de regelmatige raids, door Vlamingenhaat ingegeven, is overduidelijk.
    De BHV-sfeer heeft een groot aantal Franstaligen alerter en arroganter gemaakt.
    Het merendeel onder hen kunnen het nog steeds niet verkroppen dat in Vlaanderen wonen enige sociale vaardigheden en wetmatigheden met zich meebrengt, zoals het omgaan met de taal van de meerderheid in dit land en rekening houden met de taalwetgeving, dewelke tot op heden nog geen vodje papier is.
    "Wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil."
    Tot zevenmaal toe deden Paula en Jan aangifte op het politiekantoor van Dilbeek.
    Tot op de dag van vandaag haalden hun klachten niets uit.
    De politie van Dilbeek heeft andere prioriteiten, heet het dan.
    Ondertussen krijgen de daders "carte blanche" om tot op de dag van vandaag hun Franstalige frustraties bot te vieren op de woning van Paula en Jan.
    Terecht trokken Jan en Paula, deels uit onmacht met hun verhaal naar de plaatselijke pers.

    De Vlaamse Volksbeweging, neemt deze feiten zeer ernstig, vooral omdat de agressie tegenover Vlaams-nationalisten in Halle-Vilvoorde zienderogen toeneemt. De honderden electronische haatberichten, waaronder enkele doodsbedreigingen die Vlaamse burgemeesters zoals Willy Dewaele en Dirk Brankaer te verwerken kregen, zijn toonaangevend voor de opgeklopte sfeer onder de Franstalige Vlamingen in Vlaams-Brabant.
    De financiële en morele ondersteuning van leden die hun nek durven uitsteken is voor de VVB Vlaams-Brabant een extra zorg en prioriteit geworden.

    Op zaterdag 2 oktober vanaf 20 uur organiseert de VVB Vlaams-Brabant een muzikale benefietavond met oa. Walter en Dirk Evenepoel, Stefan Timmermans en ander jong Vlaams talent.
    Dit vindt plaats in het "Kleinkunstencentrum ’t Smiske", gelegen aan het Gemeenteplein te Asse.
    Met een steunkaart van 5 euro steunt u de familie Derooms en beleeft u een gezellige avond met een ruim aanbod aan plaatselijke bieren.
    Deze steunkaarten zijn te verkrijgen via het VVB secretariaat en/of de plaatselijke VVB verantwoordelijken.

    Tot zaterdag 2 oktober. Solidariteit mag geen ijdel woord zijn.

    Bart De Valck (Voorzitter VVB Vlaams-Brabant)
    0499/21.24.48.

    Lees ook TAKtueel "Omdat ik Vlaming ben" van 04/01/10

    19-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht voor 22 augustus.
    De Ijzerwake
    Foto

    Mijn mening is kijk uit en zorg voor een enkele dodenherdenking en laat alle twisten achterwege.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 29 Augustus.

    BOODSCHAP en OPROEP 83ste IJzerbedevaart


    Zondag 29 augustus 2010 – 83ste IJzerbedevaart


    Wij zullen er zijn ...

    Niets is blijvend, tenzij het onophoudelijk verandert. Als je iets wil bewaren voor de toekomst, kijk je best naar zijn oorsprong. Het IJzerbedevaartcomité heeft die twee wijsheden ter harte genomen ter gelegenheid van de 83ste IJzerbedevaart van zondag 29 augustus 2010. Voor die moedige beslissing krijgt het onze steun.

    Het was al vele jaren duidelijk dat het zomertreffen aan de voet van de IJzertoren niet meer die massale opkomst kende van weleer (al worden over de massa’s van weleer ook cijfers genoemd die meer mythe dan werkelijkheid zijn). Die verminderde opkomst kent vele oorzaken, onder andere dat Vlaming zijn al lang geen strijdpunt meer is en dat veel van wat tijdens de IJzerbedevaarten van de vorige decennia werd gevraagd en geëist, politieke realiteit is geworden.

    Wij zijn ervan overtuigd dat de betekenis van de IJzerbedevaart als jaarlijkse hoogdag van de democratische Vlaamse beweging niet voorbij is. Wij delen de overtuiging van het IJzerbedevaartcomité dat de ‘Bedevaart naar de Graven aan de IJzer’ slechts een plechtigheid kan zijn van de Vlaamse gemeenschap in haar veelvormigheid, als wordt teruggekeerd naar de bron ervan: een serene dodenherdenking.

    Deze herdenking van de Vlaamse gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog – en bij uitbreiding van alle gesneuvelden – aan het IJzerfront moet tegelijk aandacht hebben voor alle slachtoffers van oorlog en geweld. Hierbij moeten we uiteraard ook stilstaan bij het feit dat aan het IJzerfront de Vlaamse beweging een politieke vertolking heeft gekregen die niet alleen geschiedenis is maar ook geschiedenis maakte.

    Wij vinden het daarom ook belangrijk en noodzakelijk dat de IJzerbedevaart de drievoudige IJzerboodschap van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid blijft toetsen aan de actualiteit en daarbij met een evenwichtige boodschap naar de toekomst kijkt.

    Geert Lambert, Willy De Waele, Willy Kuijpers, Wouter Van Bellingen, Jaak Vandemeulebroucke, Nelly Maes, Michel Doomst
      


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eneco-tour in Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    André Greipel klopt McEwen en co in Ardooie

    • donderdag 19 augustus 2010,
    André Greipel (HTC Columbia) heeft de tweede rit in de Eneco Tour gewonnen. Hij haalde het in de pelotonsprint met sprekend gemak voor Robbie McEwen en Boasson Hagen. Tuft blijft leider.

    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eneco-tour te Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stationsstraat gedeeltelijk gesloten voor Eneco Tour
    -------------------------------------------------------

    ARDOOIE - Morgen strijkt de Eneco Tour neer in Ardooie. Daarvoor wordt een aantal speciale verkeersmaatregelen genomen, maar in tegenstelling tot wat eerder vermeld was, is de Stationsstraat niet volledig afgesloten. De straat wordt tussen 7 en 19uur enkel afgesloten tussen de Cauwestraat en de Melkerijstraat.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht dat telt.

    Voor alle tsjeven en nva'ers
    dus voor velen van mijn vrienden
    een gedicht uit 1916
    van René De clercq
    -----------------------------------
    Sluit niet tegen uw geweten
    om de macht een slecht verbond
    die uit elke tuil kan eten
    is de echte hond

    Die naast elke knie kan knielen
    heeft een slavenaard
    Slechts een volk van hoge zielen
    is der vrijheid gaven waar
    ----------------------------------------



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!