De druk op de keikoppen rond de onderhandelingstafel wordt opgevoerd, maar niet echt consequent.

Nadat Bart De Wever de Walen nog eens een spiegel had voorgehouden, haastten alle Vlaamse partijen zich om De Wever op de brandstapel te zetten. 'België hoort tot de top van Europa' wist de geitenboer uit Ieper met domicilie in de Wetstraat nog uit te roepen toen het IMF hem (en De Wever) terugfloot: België in de middenmoot en niet aan de top. België niet ziek ... maar wel met gezondheidsproblemen.

IMF vraagt ‘zonder verwijl’ nieuwe regering (standaard.be)

Het IMF vraagt trouwens onverwijld een nieuwe regering ... veel Belgische kaas hebben ze er ginder bij het IMF duidelijk niet van gegeten.

"Vandaag" wijzigde het kredietratingbureau Standard & Poor's (S&P) dan de vooruitzichten voor België van 'stabiel' naar 'negatief'. Tenminste dat probeert de PS iedereen te doen geloven. Inmiddels raakte bekend dat het rapport met de gewijzigde vooruitzichten al meer dan een week (dus vóór het fameuze interview in Der Spiegel) neergeschreven werd.

Rapport lag maandag al bij nationale bank (redactie.be)

S&P dreigt er trouwens mee om haar oordeel over de Belgische kredietwaardigheid negatief bij te stellen ... binnen de twee jaar ... als er niet binnen de zes maanden een stabiele regering op de been wordt gebracht.
Bron: T.A.K