Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste Elio,

    Eén jaar na de verkiezingen: wat is de oorzaak van de impasse?

    13 juni 2010. Federale verkiezingen. 13 juni 2011. Eerste verjaardag, maar nog steeds zonder regering. Een wereldrecord.

    De oorzaak? Falende politici of een falend model? Beiden verklaringen kennen hun aanhangers. Ik vermoed, geachte PS-voorzitter, dat u niet tot de club behoort die van mening is dat het deze generatie politici aan talent ontbreekt.

    U weet natuurlijk dat het model faalt. U zei zelf meermaals dat het onverzoenlijke moet verzoend worden. Een onmogelijke opdracht uiteraard en het weze u vergeven dat u de klus niet geklaard krijgt.

    Maar waarom wilt u het onverzoenbare verzoenen? Waarom blijft u zo gebiologeerd naar de lichtbak van het Belgische feit staren, terwijl daar nog uitsluitend het oude testbeeld op verschijnt?

    Van dogmatische Belgische nationalisten kan zo’n houding begrepen worden. Van bange structuurconservatieven die angst hebben voor veranderingen ook.

    Maar hoe verklaar je dat een Waalse socialist krampachtig blijft vasthouden aan België?

    In Wallonië domineert uw partij en CDH of Ecolo staan inhoudelijk nog niet eens zo ver van uw programma af. In Wallonië schudt de kiezer de kaarten zo dat u daar het socialistische project haast onversneden kunt uitvoeren. Wat is dé hinderpaal om uw socialistische recepten voluit toe te passen op Wallonië? Juist, de Vlaamse kiezer.

    Waarom wijst u het aanbod af uzelf te bevrijden van die Vlaamse kiezer? Want als u wil en de autonomie grijpt die u wordt aangeboden, krijgt Wallonië weldra eindelijk het beleid waar de burgers voor hebben gekozen. Onder uw leiding zowaar.

    We kunnen alleen maar vaststellen dat het u ontbreekt aan geloof in het socialisme.

    Hoe surrealistisch het ook moge klinken, dé oorzaak van de aanslepende impasse ligt in uw gebrek aan socialistisch zelfvertrouwen. Bron :Doorbraak.


    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstaligen,wees eens ernstig.

    Vandaag in de Franstalige pers: Een paar kilootjes 'sel' (10 juni 2011)

    Grote lol in de Franstalige pers. Een Brusselse blokker heeft een boek geschreven over Bart De Wever, de demon, de gevaarlijke, de uiterst rechtse rakker, de nazi en nog een beetje meer. La Dernière Heure besteedt er de voorpagina aan en de pagina's 2 en 3. En Marcel Sel wordt daarin - ongelooflijk maar waar - ernstig genomen. En ook Le Soir heeft een dubbele bladzijde over het ontluisterende verhaal. De kwaliteitskrant publiceert ook citaten uit dit meesterwerk. Zoals het voorbeeld hieronder. Er zit een schitterende kettingredenering in: je hebt de VVB, dat is ook het OVV, waarvan de NSV lid is. Voor dat NSV gingen Brepoels en De Wever spreken, NSV dat is Hitler en de nazi's. Dus De Wever is nazi. Een beetje uitbreiden:alle VVB'ers zijn nazi's en ze zitten zelfs in het parlement. Tussen haakjes: het is niet Bert Wollans, maar Wollants en ook niet Mathieu Beuselinck maar Manu Beuselinck. En de VVB is niet Vlaams Volksbeweging, maar Vlaamse Volksbeweging. Maar ge kunt niet alles weten, nietwaar. Zeker niet als je nog nooit met een N-VA'er of met Bart De Wever hebt gepraat. Maar goed, er was ooit ook een Franstalige psychiater die een diagnose gaf van patiënt De Wever, terwijl hij die nog nooit had gezien. Moet kunnen. En aub, laat dat boek vlug vertalen in het Nederlands. Als amusement is het onovertroffen.

    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou het been stijf.

    Klaar en duidelijk de Vlamingen willen veranderingen,een echte staatshervorming.

    10 juni 2011
    Resultaat peiling VRT/De Standaard

    In de driemaandelijkse peiling van de VRT en De Standaard scoort de N-VA opnieuw goed. Hoewel peilingen gerelativeerd dienen te worden, is de peiling toch een duidelijk signaal dat de Vlamingen echt verandering willen. De Vlaamse kiezers willen grote hervormingen, zowel communautair en sociaal-economisch als op het vlak van migratie en justitie. De peiling bewijst ook dat de Vlamingen zich niet laten ontmoedigen door de lange duur van de onderhandelingen. De Franstalige partijen moeten dan ook beseffen dat ze in voldoende mate moeten tegemoet komen aan de Vlaamse verzuchtingen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaslek zonder erg.

     

    ARDOOIE - De Kortrijksestraat werd gisteren even na 10uur opgeschrikt door een gaslek. 'Werknemers die in de straat een nieuw huis bouwen, hebben even gehaperd aan de gasleiding, waardoor het lek is ontstaan', aldus schepen Krist Soenens. 'Er moest niemand geëvacueerd worden, maar de straat werd tussen de Beverensestraat en het Marktplein tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Zo kon Eandis rustig het lek dichten.' sbr


    09-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En maar blijven geven.

     Vrijgevige Vlamingen

    ... en boze Walen.

    VOKA-voorzitter Luc Debruyckere was vandaag te gast bij de Cercle de Wallonie in Namen. "Wallonië heeft nood aan een grondige hervorming" wist hij zijn toehoorders te vertellen want "het leeft boven zijn stand dankzij de vrijgevigheid van de Vlamingen".

    Walen leven boven hun stand (HLN.be)

    Iets voor 20 uur bracht LaLibre.be de boodschap over. Een uur (en al een afgezwakte titel) later hadden al bijna tweehonderd surfers gereageerd.

    Opvallend, Le Soir en zusterkrant De Standaard brengen het nieuws vooralsnog niet ... misschien zijn ze daar nog aan het rouwen om het ontslag van Beatrijs Delvaux?

    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet ?
     

    VVB vraagt Nederlandstalige minister-president

    © brusselnieuws.be
    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) vraagt dat er een Nederlandstalige minister-president komt in Brussel. Want als de Franstalige Elio Di Rupo (PS) federaal premier wordt, is het de beurt aan een Nederlandstalige aan het hoofd van het Brussels Gewest, zegt de Brusselse koepel van de VVB in een mededeling.

    De Vlaamse Volksbeweging vraagt een Nederlandstalige opvolger voor minister-president Charles Picqué. (© Saskia Vanderstichele)

    Nu Charles Picqué geen kandidaat is om zichzelf op te volgen als minister-president in Brussel, claimt de PS zijn opvolger in de persoon van Laurette Onkelinx, maar de de Brusselse koepel van de VVB vindt het "hoog tijd" voor een Nederlandstalige minister-president.

    De VVB vindt het, verwijzend naar de mogelijheid dat Di Rupo federaal premier wordt, "niet vanzelfsprekend dat de opvolger van de Brusselse minister-president opnieuw een Franstalige wordt."

    "De Brusselse Vlamingen maken integraal deel uit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en hebben dus even goed recht op de uitoefening van het hoge ambt. Op die manier kunnen zij eens ontsnappen aan de tweederangsrol die zij vandaag vaak moeten spelen," aldus nog de VVB.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je hem nog ?

     

    Vandaag in de Franstalige pers: De Happart-show (6 juni 2011)

    De meeste Franstalige kranten kunnen er niet goed mee om. José Happart zei op de RTBF-televisie dat hij zich geagresseerd voelt als hij een Vlaamse vlag ziet in Voeren, maar hij zei ook dat de geblokkeerde onderhandelingen de schuld zijn van Walen en Brusselaars, omdat ze in 2007 en 2008 met 'de voeten van de Vlamingen speelden'. En hij zegt zelfs dat België maar een moment is in de geschiedenis... De krantengroep L'Avenir geeft er een apart stukje over met een licht denigrerende titel, maar toch. Andere francofone kranten als La Libre Belgique en La Dernière Heure vermelden hem zeer kort..

     

    Le José Happart show  (L’Avenir, 06/06/11)

    « Quand je vois un drapeau flamand à Fourons, je me sens agressé », balançait, avec sa verve habituelle, José Happart dans Mise au Point . Avant néanmoins d'adhérer aux thèses de… la N-VA : « Je connais mieux les Flamands qu'on ne le pense. Et je comprends qu'ils puissent être exaspérés : ils sont plus nombreux, la N-VA a largement gagné les dernières élections, a un leader charismatique et, pourtant, les Wallons ne semblent pas bouger. Je l'ai toujours dit : on a joué avec leurs pieds en 2007-2008… » Du petit-lait, bien sûr, pour les invités néerlandophones. Éric Dockier ne mit d'ailleurs pas longtemps avant de le remercier de sa franchise. Et José Happart d'enfoncer le clou : « Si nous sommes dans le bourbier dans lequel nous sommes depuis 2007, c'est à cause de ceux qui bloquent les négociations : les Wallons et les Bruxellois . » Autre morceau : « La Belgique n'est qu'un moment de l'histoire : dans 20 ans, on parlera peut-être chinois ou anglais, chez nous… »  

    ondertekend:      Mi.D. Bron:Doorbraak.


    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Brussel ?

    "Hoog tijd voor Nederlandstalige minister-president in Brussel"

    Nu PS-voorzitter Elio Di Rupo de gedoodverfde kandidaat-premier is, vindt de Brusselse koepel van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) dat de tijd rijp is voor een Nederlandstalige minister-president in Brussel. Zo luidt het in een mededeling.

    Nu Charles Picqué zich niet langer kandidaat stelt als minister-president in Brussel, claimt de PS zijn opvolger in de persoon van Laurette Onkelinx. Nochtans verschuiven volgens de VVB de kaarten met de Franstalige Elio Di Rupo als gedoodverfde kandidaat voor het federale premierschap.
     
    Tweederangsrol
    De Brusselse VVB-koepel vindt het daarom niet vanzelfsprekend dat de opvolger van de Brusselse minister-president opnieuw een Franstalige wordt. "Het is hoog tijd voor een Nederlandstalige minister-president in Brussel. De Brusselse Vlamingen maken integraal deel uit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en hebben dus even goed recht op de uitoefening van het hoge ambt. Op die manier kunnen zij eens ontsnappen aan de tweederangsrol die zij vandaag vaak moeten spelen", vindt de VVB. (belga/sg)

    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info voor Ardooienaars.
    Invullen belastingaangiften .

    De Federale Overheidsdienst Financiën houdt zitdagen voor het invullen van de belastingaangiften van het aanslagjaar 2011 (inkomsten 2010) voor natuurlijke personen (loontrekkenden en gepensioneerden).

     

    De volgende zitdagen zijn voorzien in het gemeentehuis op:

     

    • Vrijdag 10 juni 9u tot 12u en 14u tot 16u

       

    • Vrijdag 24 juni 9u tot 12u en 14u tot 16u

       

    Het is de bedoeling om de aangiften onmiddellijk elektronisch via het systeem TAX-on-Web te verwerken.
    Dit biedt als voordeel dat het veel vlotter gaat en dat er onmiddellijk een afrekening kan worden gemaakt.

     

     

    belastingaangifte

    -------------------------------------------------------------------------------------------




    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog bezoek te Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een minister kwam.....................................................................................................................
    Ardooie-Koolskamp in beeld

    Paul Van Gierdegom, eigenaar van de Rysselendemolen in Ardooie, was op zaterdag 21 mei 2011 een gelukkig man. Na het indienen van een subsidieaanvraag; het doorworstelen van de administratie en het volgen van een opleiding als molenaar kan hij nu de kroon op zijn molen steken.

    Minister Bourgeois kende hem een subsidie toe van 50% van de totale renovatiekost. De provincie, de gemeente en de eigenaar betalen de andere 50%.

     

    Het was dan ook een feestelijk gedoe op die 21ste mei.

    Een uitgebreide delegatie van N-VA Ardooie-Koolskamp verwelkomde de minister en de mensen van de werkgroep West-Vlaamse molens o.l.v.Frank De Craeke.

     

    De Rysselendemolen werd gebouwd in 1767 en heropgebouwd in 1855. Sinds 1993 is de windmolen beschermd. Met de renovatie wil de eigenaar het ambacht van molenaar in ere herstellen. Na de renovatie wil hij op zondag malen voor scholen en groepen.

    De molen wordt zeker een toeristische trekpleister voor Ardooie-Koolskamp.

    Helemaal bovenaan wappert de leeuwenvlag ten top.


    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De zes mooiste dorpen van Vlaanderen.

    De zes mooiste dorpen van Vlaanderen pasmunt in de communautaire onderhandelingen? ~

    Uitreiking Remi Pirynsprijs aan Luc Deconinck (gewezen voorzitter van vzw de Rand en van het Halle-Vilvoorde Komitee)

    Zo’n 200 beleids- en opiniemakers (zowel uit de regio als nationaal) gingen in op de uitnodiging van de werkgroep de zes (*) en woonden maandagavond (30 mei) in Gemeenschapscentrum De Lijsterbes te Kraainem een politiek-toeristische avond bij getiteld “de zes mooiste dorpen van Vlaanderen”.

    “de zes” dat zijn natuurlijk Kraainem, Wezembeek-Oppem, Linkebeek, Wemmel, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode. Gelegen in Vlaanderen en aangeschurkt tegen Brussel zijn het toch dorpen gebleven. Dorpen bovendien met een bloeiend Vlaams verenigingsleven en een rijk Vlaams erfgoed.

    Achtereenvolgens Wilfried Wouters (bestuurslid Halle-Vilvoorde Komitee), Eddy Frans (directeur vzw de Rand), Jan Walraet (voorzitter van de Nederlandstalige mandatarissen in de zes) en Matthias Storme (professor aan de KU Leuven) overtuigden de aanwezigen niet alleen van de noodzaak, maar ook van het nut (de plicht) om deze gemeenten Vlaams te houden.

    In weerwil van wat velen denken, staat er voor Vlaanderen in de zes nog heel wat op het spel. De teksten van de lopende communautaire onderhandelingen baren ons dan ook grote zorgen. Eén voor één stellen ze immers nieuwe Vlaamse toegevingen in de zes in het vooruitzicht. De splitsing van BHV dreigt op die manier een afsplitsing van de zes van de rest van Halle-Vilvoorde te worden. Na afloop van de avond kregen de aanwezigen de gelegenheid om een kort, maar duidelijk manifest voor de zes te ondertekenen: “Sommigen willen ze liquideren of amputeren, anderen willen ze annexeren. Wij willen ze integraal, ongeschonden en definitief in Vlaams-Brabant bewaren. De zes kunnen geen pasmunt zijn bij communautaire onderhandelingen”.

    ----------------

    Tijdens deze avond ontving Luc Deconinck (gewezen voorzitter van vzw de Rand en van het Halle-Vilvoorde Komitee en juridisch inspirator van de dienstweigeringsactie rond de splitsing van BHV) de Remi Pirynsprijs (ter waarde van 10.000 €) vanwege het Snellaert-Thijmfonds.

    * de werkgroep de zes is een ad hoc samenwerking tussen vzw ‘de Rand’, Halle-Vilvoorde Komitee, Vlaamse Volksbeweging, Taal Aktie Komitee, Komitee der Randgemeenten, Vtb Kultuur, ADVN, Vlaams Komitee Druivenstreek-Spoorslag en het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pers over de taalgrens

    Wat moeten Vlamingen toch veel kunnen verdragen.

     
    Vandaag in de Franstalige pers: Het fenomeen Van Aelst, Vic (31 mei)

    Wat sommige politici met ronkende mandaten niet kunnen in vijf jaar, kan advocaat Vic Van Aelst als doodgewoon partijlid zonder mandaten of functies in een paar maanden, namelijk van zich doen spreken. Volgens een Vlaamse commentator is het duidelijk dat de Franstaligen schrik van hem hebben. Als je de Franstalige pers leest, ga je inderdaad in die richting denken. De naam Van Aelst wordt zelfs gekoppeld aan de regeringsformatie, hoe ongelooflijk dat ook is. De kans is echter groot dat hij precies zegt wat vele Vlamingen in en rond Brussel denken, maar wat de politiek niet meer zegt. Vooral Joëlle Milquet was weer eens geschokt omdat Van Aelst had gezegd dat Franstalige politici het Nederlands verkrachten. Waar of niet waar? In elk geval kunnen politieke besprekingen in België met Franstalige toppers als Di Rupo, Milquet en Onkelinx de facto alleen in het Frans worden gevoerd... De journalist van La Libre raakte blijkbaar zo opgewonden dat hij in zijn artikel schreef dat de CDH tegen 2015 wel 230 tot 250 jobs wil creëren... Dat zal wel x 1000 zijn vermoeden we.

     

    Hier, c'est la présidente du CDH qui passait par la case formateur pour exposer les mesures qu'elle préconise pour répondre aux enjeux budgétaires que rencontre le pays. Joëlle Milquet l'a répété, pour elle, l'emploi doit être au cœur de la politique qui devra être menée par le futur gouvernement. La Belgique devra atteindre un taux d'emploi de 70 % d'ici 2015, pour les humanistes, pour qui entre 230 et 250 emplois devront être créés dans les trois prochaines années. Ce mardi, ce sera au tour d'Ecolo puis de Groen! de s'entretenir avec le formateur. Dans la foulée, Elio Di Rupo doit se rendre à Laeken pour un premier rapport intermédiaire au Roi.

    Patience donc. En attendant, côté francophone, on s'étonne tout de même de la violence des propos de la N-VA. Et plus particulièrement de l'indulgence dont fait preuve le parti nationaliste à l'égard des scuds tirés par Vic Van Aelst à l'égard des francophones. La N-VA couvre en effet ces déclarations tapageuses. La semaine dernière, certaines sections locales de la N-VA déploraient la francisation "rampante” de certaines communes de la périphérie de Bruxelles. Là aussi, ce vocabulaire rappelant le langage des extrêmes ne fut pas condamné par le parti de Bart De Wever. "On se demande s'ils ne vont pas trop loin cette fois-ci, glisse une source francophone à propos des sorties répétées de l'avocat Vic Van Aelst. Et s'ils ne sont pas en train de commettre des erreurs.”

    M. Co. (= Matthieu Coleyn) in La Libre Belgique, 31 mei. Bron:Doorbraak.


    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden in het park.
    ARDOOIE - Beeldhouwer Vanhecke uit Koolskamp heeft vier kunstwerken gemaakt voor het park tussen de Eekhoutstraat en de Stationsstraat in Ardooie. Het zijn vier beelden geworden van enkele oude ambachten uit de gemeente. sbr


    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalwetten toepassen.

    N-VA wil boetes als overheidsbedrijven taalwetgeving niet respecteren .

    De N-VA wil in de volgende beheersovereenkomst tussen de staat en  de overheidsbedrijven, zoals bpost, Belgacom en de NMBS-groep, een  boeteclausule inschrijven voor het geval zij de taalwetgeving overtreden.

    Dat  zegt N-VA-Kamerlid Bert Maertens naar aanleiding van een vingerwijzing die  bpost kreeg van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT). Bpost lapte de  laatste tijd verschillende keren de taalwetgeving aan de laars. "Wie niet  horen wil, moet voelen", stelt Maertens. "Alleen geldboetes zullen  onze overheidsbedrijven kunnen dwingen om te taalwetten onverkort te volgen."
    Er doken recent enkele voorbeelden op waaruit blijkt dat bpost het niet  altijd even nauw neemt met de geldende taalwetgeving in dit land: in  Vlaams-Brabant nam bpost onlangs Nederlandsonkundige Franstalige postbodes in  dienst, in de Vlaamse gemeente Ronse verspreidde bpost een Franstalige  folder, in Kortrijk ontvingen inwoners een bericht van bpost in het Frans en ook in Brussel kregen inwoners een tijdje geleden een brochure van Bpost in  de bus die enkel in het Frans was opgesteld. Naar aanleiding van dat  Brusselse geval diende Brussels parlementslid Walter Vandenbossche een klacht  in bij het VCT. Die klacht is nu ontvankelijk en gegrond bevonden.

    "Bpost moet als overheidsbedrijf de wetgeving op het gebruik  van talen in bestuurszaken strikt toepassen", stelt  N-VA-Kamerlid Bert Maertens, die minister Vervotte ondervroeg over deze  kwestie. Het postbedrijf levert inspanningen om die taalwetgeving te  respecteren, o.m. het inrichten van taalcursussen voor het personeel. Maar  die initiatieven blijken volgens Maertens duidelijk niet voldoende. "Te vaak komen grove overtredingen op de taalwetten aan het  licht. Zo kan het bijvoorbeeld echt  niet dat postbodes niet de taal  spreken van de plaats waar ze post moeten uitreiken, zoals in Vlaams-Brabant  het geval is."

    De Vaste Commissie voor Taaltoezicht behandelt klachten over de toepassing  van de taalwetgeving en  formuleert een advies. "Dat advies is  echter niet juridisch bindend. Een overheidsbedrijf zoals bpost, de  NMBS-groep of Belgacom wordt dus niet meteen afgeschrikt door zo’n advies.  Daarom moeten we andere maatregelen overwegen. De N-VA pleit voor de  invoering van geldboetes voor overheidsbedrijven die de taalwetgeving aan hun  laars lappen. We willen een boetesysteem inschrijven in de nieuwe  beheersovereenkomsten die de staat binnen afzienbare tijd met de  overheidsbedrijven sluit", besluit Maertens.

    bron: persmededeling N-VA Kamerfractie N-VA (Bert Maertens, Kamerlid) 


    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Orde van de leeuw.

     

    Jean-Pierre Rondas krijgt de Orde van de Vlaamse Leeuw 2011

    Jean-Pierre Rondas, lid van de kernredactie van Doorbraak krijgt dit jaar de Orde van de Vlaamse Leeuw. Die onderscheiding wordt al meer dan 35 jaar toegekend “als erkenning van een consequente en kordate houding in de sociale en culturele ontvoogding van de Vlaamse gemeenschap, omwille van prestaties die de integratie van de Nederlanden bevorderen of voor acties en initiatieven met het oog op de uitstraling van de Nederlandse taal en cultuur”. “Vandaag zorgt deze erudiete cultuurjournalist met spitse opiniestukken en gelegenheidstoespraken voor confronterende invalshoeken op het maatschappelijk-politieke reilen en zeilen in dit land”, oordeelde de jury die de Orde toekent.

     

    De onderscheiding wordt uitgereikt ter gelegenheid van de 11-daagse Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van 11 juli.  Sprekers op de huldiging zijn onder meer Matthias Storme (voorzitter van de Orde van de Vlaamse Leeuw), An De Moor (voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa vzw) en de laureaat zelf.

    De onlangs 65 geworden Jean-Pierre Rondas nam begin dit jaar afscheid van Klara waar hij met zijn uitvoerige interviews ond wetenschap, cultuur en maatschappij een gezaghebbende Vlaamse radiostem was.

    “Rondas is daarbij niet voor één gat te vangen. Een van de meest treffende typeringen die ooit over hem verscheen, is misschien wel de volgende: ‘Tegen het linkse conensusdenken schopt Jean-Pierre Rondas uit liefde voor Marx.
    Hij is een antiklerikaal met een weke plek voor religie, een Vlaams-nationalist met een afkeer voor conservatisme’. Na 30 jaar spraakmakende radio lijkt hij nu aan een tweede leven bezig als columnist die opnieuw de tongen losmaakt.” motiveert de jury haar besluit. 

    De Orde van de Vlaamse Leeuw wordt toegekend door het gelijknamige gezelschap in samenwerking met de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. De Orde werd in 1971 voor de eerste maal uitgereikt aan Ernest Soens, toenmalig burgemeester van Strombeek-Bever die in de bres stond voor het Vlaamse karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel. Een thema dat blijkbaar nog niets aan actualiteit ingeboet heeft.

    Recente voorgangers van Jean-Pierre Rondas  als drager van de Orde zijn onder meer
    (in afdalende volgorde) Luc van den Brande, Eric Ponette, Frans-Jos Verdoodt, Herman Suykerbuyk,
    Remi Vermeiren, de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, en Hubert van Herreweghen.
    Bron: Doorbraak.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede zaak ?
    Laat uw mening kennen in het gastenboek.
    ------------------------------------------

    Naar één Benelux-leger?
    De ministers van Defensie van België en Nederland onderzoeken de samenwerkingsmogelijkheden voor opleidingen, aanschaffingen, onderhoud, luchtruimbewaking en logistiek. De marine werkt al samen in Benesam. Sommigen, zoals de N-VA, willen naar één Benelux-leger, om meer te besparen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De macht van de P.S !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PS machtig in Waalse overheid
    De Waalse overheid wordt vooral geleid door mensen met een PS- of CdH-etiket. Dat blijkt uit onderzoek van de ambtenarenorganisatie Gerfa. Die woog ook de zwaarte van de functies om de macht te berekenen. De PS heeft 58,3% van de functies maar 62,2% van de macht, bij de CdH is de verhouding 29,2% en 24,4%, bij de MR 12,3% en 9,9% en bij Ecolo 1,5% en 1,1%. Bron: Le Soir


    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer past op je ganzen.
    Meldpunt vossenschade.
    ------------------------

    Over heel Vlaanderen gaan stemmen op over een stijgende problematiek rond de vos. Steeds meer klachten komen binnen over schade aan pluimvee. Misschien sloop de vos bij u ook al eens het kippenhok binnen ?

    Om de schade in onze gemeente op te volgen en om ook op Vlaams niveau bij te dragen tot betere inzichten in de vossenproblematiek, organiseert gemeente Ardooie in samenwerking met de Hubertus Vereniging Vlaanderen een meldpunt waarop u elk schadegeval kan noteren.vos

     

    Dit meldpunt kan u bereiken door de link "melden vossenschade" aan te klikken. Door dit meldpunt aan te vullen draagt u als burger bij tot een beter inzicht in de aard en de omvang van de vossenproblematiek. Informatie die een eerste stap naar een oplossing kan betekenen!

     

    Link naar het meldformulier : "melden vossenschade".

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek.

    De Franstalige liberale senator Destexhe legt de Vlaamse Beweging uit aan Franstaligen in het boek Le Mouvement flamand expliqué aux francophones. Hij verklaart o.m. hoe het tweelanden-land België is ontstaan, wat nu voor zoveel problemen zorgt: de Franstaligen wilden geen tweetalig land, ze wilden ook niet dat het Nederlands in Wallonië de tweede taal op school zou zijn. Ook de splitsing van de partijen in Vlaamse en Waalse takken was verkeerd, want daarna zijn de partijen zich tot de eigen regio's gaan richten en verdween het Belgisch belang. 14 euro. Meer info. De uitgever, La Renaissance du Livre, laat weten zijn boeken uit solidariteit met de boekhandels niet op internet te verkopen.
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat denkt U ?

     

    In de Franstalige pers: Laat de kurken knallen, de N-VA stapt eruit ... (26 mei 2011)

    De Wetstraat heeft een eigen plan B, althans de Franstaligen in de Wetstraat, de rue de la Loi dus. En dat plan bestaat erin - het is niets nieuws - de N-VA uit de onderhandelingen te werken. Hoe dat plan werkt wordt ook nog eens uit de doeken gedaan door de nooit afstandelijke journalist David Coppi van Le Soir. Dat is veelzeggend want Coppi is een gewezen perschef van de PS in de tijd van voorzitter Busquin en een absolute N-VA-hater. Het fantastische is dat Le Soir het voorstelt alsof dit het plan is van de N-VA om er zelf te kunnen uit stappen. Terwijl iedereen aan de elebogen voelt dat dit 'nieuws' regelrecht uit het PS-hoofdkwartier komt, zoals steeds bij Coppi.

     

    La N-VA bientôt hors jeu?  (Le Soir)

    "Un plan B commence à prendre forme tout doucement, au cas où la N-VA quitterait les négociations".  

    Dit zinnetje staat op de voorpagina van Le Soir. En op blz. 4 wordt dit verder uitgewerkt.

    ... 

    Car un scénario court dans les milieux gouvernementaux, rue de la Loi : exit la N-VA, un temps au moins. On vous le livre…

    ... Avant fin juin, il (Elio di Rupo) distribue une note de synthèse, en deux chapitres : la réforme de l'Etat et un programme de gouvernement. Les partis réagissent, cela s'agite, cela crise. Mais personne ne quitte la table. Personne, sinon la N-VA. Qui prétexte des résultats insuffisants pour la Flandre, beaucoup trop de temps perdu, la mauvaise volonté des francophones, etc. Timing idéal? Le 11 juillet, fête de la Communauté flamande, tribune propice aux propos musclés! Et puis quoi? On retombe sur un scénario proche de l'été 2008. Une crise, cela ne se mène pas au cœur de l'été : le Parlement est en vacances, impossible de convoquer l'électeur sous quarantaine! Bref, la N-VA a un créneau pour se retirer des négociations, sans claquer la porte, se réservant, au fond, le droit de revenir si, d'aventure, la note finale, sur laquelle les autres partis continueront de plancher, les agrée. Idéal pour garder sa virginité flamande, sans récolter à coup sûr le valet noir. Le formateur, on l'a dit, poursuivrait alors sa mission. S'il échoue (l'hypothèse qui circule le plus, rue de la Loi), il sera encore temps, à la rentrée, de doper à nouveau le gouvernement Leterme, pour faire le budget 2012 et de lancer l'évaluation du Pacte des Générations…

    Et si, d'aventure, Elio Di Rupo réussit, ce sera grâce à la N-VA qui aurait alors estimé que là était son intérêt. Car, former un nouveau gouvernement sans la N-VA reste, à ce stable, inimaginable pour le CD&V. C'est à peu près la seule certitude du moment. Pour combien de temps encore?

    Ondertekend: David Coppi en Véronique Lamquin.Bron:Doorbraak.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!