Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van Groot-nederland ?

    Nederland + Vlaanderen = Deltaregio
    Terwijl Vlaanderen zich meer en meer brouilleert met Wallonië, trekt het de banden met Nederland aan. Die twee overheden gaan zich als één economische regio profileren, de Deltaregio. Ook komen er gezamenlijke handelsmissies naar het buitenland. Dat hebben de Vlaamse en Nederlandse minister-presidenten deze week afgesproken. Meer bij HLN


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is durf.
    EINDELIJK EEN  VLAMING  DIE  NON DURFT  ZEGGEN.
    ____________________________________________________

    Het gejammer in sommige kranten na de 'neen' van de N-VA is niet altijd het gevoel dat bij de burger leeft. Het Belang van Limburg geeft daar voorbeelden van, zelfs uit Franstalig België.

    De "Neen!" van Bart De Wever voor de nota van Di Rupo zinderde gisteren na in polls op de websites van zowel de Vlaamse als de Waalse kranten. Opvallend is dat veel Franstalige internetgebruikers zich uitspreken als voorstander van de splitsing van het land. Wetenschappelijk is het niet, maar op zijn minst opmerkelijk.

    De media-aandacht voor de reactie van De Wever op de nota van Di Rupo was enorm. Zijn woorden waren nog niet koud of de eerste reacties stroomden binnen bij de verschillende krantenwebsites, zowel aan Vlaamse als aan Waalse zijde van de taalgrens.
    De teneur bij de Vlaamse krantenlezers online is over het algemeen pro-De Wever. "Eindelijk is er een Vlaming die eens non durft te zeggen", moet zowat de meest geposte reactie zijn van de Vlaamse surfers.

    Op de website van Het Belang van Limburg hebben duizenden surfers een stem uitgebracht. Bijna 80% geeft de voorzitter van N-VA gelijk dat hij de nota in de prullenbak kiepert. Op deredactie.be, de website van het VRT-nieuws, staat 66% achter De Wever.

    Waalse peiling

    In Wallonië wordt De Wever nog steeds omschreven als "cochon flamand" (Vlaams varken) of "de baarlijke duivel die al meer dan een jaar dit land in een wurggreep houdt", maar hij krijgt er ook steun uit onverwachte hoek. Opvallend veel steun zelfs van Franstaligen die ook geen heil zien in de nota van Di Rupo. Zowel op de websites van La Libre Belgique, La Dernière Heure en Le Soir delen Walen schouderklopjes uit aan Bart De Wever. Meest opvallend is de peiling die de Luikse krant La Meuse op zijn website hield: La Belgique est à nouveau dans l'impasse. Faut-il scinder le pays? Of: België zit omnieuw in een impasse. Moet het land gesplitst worden? Bijna zeven op de tien Waalse surfers vinden van wel, drie op de tien niet. Een kleine minderheid is van oordeel dat ze nog eens moeten proberen te onderhandelen.

    Bron:

    Het Belang Van Limburg


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Been stijfhouden .
      KNACK.BE - BREAKING NEWS donderdag 7 juli 2011  

     
    Bart De Wever zegt neen tegen Di Rupo
    Bart De Wever wil niet onderhandelen over de vorming van een regering op basis van de formateursnota van Elio Di Rupo. Daarmee is de politieke impasse nu helemaal compleet. Knack verneemt dat CD&V verdeeld gestemd heeft over de nota Di Rupo.
    Lees meer op Knack.be Knack



    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een strijd.

    De zes randgemeenten worden klaargestoomd voor annexatie door Wallo-Brux

    Werkgroep BHV: Nota Di Rupo bereidt Franstalig ‘Plan B’ voor.

    De Werkgroep BHV (bestaande uit Taal Aktie Komitee, Vlaamse Volksbeweging en Halle-Vilvoorde Komitee) heeft kennis genomen van de nota Di Rupo, die een evenwichtig werkstuk zou zijn met toegevingen aan beide zijden van de taalgrens. Volgens de Werkgroep BHV is de nota Di Rupo op communautair vlak echter niet meer of niet minder dan de uitvoering van de eerste fase van het beruchte Franstalige ‘Plan B’ van de PS, dat de opdeling van België moet regelen. Uitgaande van het nakende einde van België, kunnen de Franstalige toegevingen in de nota dan ook helemaal niet als toegevingen worden beschouwd.





    Zeker deelnemen,laat de franstaligen zien wat Vlaanderen wil.


    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over plan Di Rupo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05/07: Niet te vreten.

    Met de nodige scepis nam ook het Taal Aktie Komitee (TAK) vanmiddag kennis van de onderhandelingsvoorstellen van Elio Di Rupo. Welke inspanningen de Vlaamse onderhandelaars ook nog zullen leveren, nu reeds is duidelijk dat het eventuele resultaat van die gesprekken nooit in verhouding zal staan tot de aandrang waarmee Vlaanderen op 13 juni 2010 om verandering vroeg.

    Zoals we op basis van eerdere onderhandelingsposities konden verwachten is de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde (we beperken ons in een eerste reactie tot dit dossier) net zo goed de splitsing van Halle-Vilvoorde zelf. De zogenaamde randgemeenten worden afgesplitst van de rest van Halle-Vilvoorde en worden samengebracht in een nieuw kanton. Binnen dit kanton zal de kiezer kunnen kiezen voor ofwel Brusselse lijsten, ofwel Vlaams-Brabantse lijsten. De hoofdplaats van dit kanton wordt handig in Sint-Genesius-Rode gelegd. Nu al kunnen we er gif op innemen dat verkiezingen in dit kanton zullen uitdraaien op een talentelling. Verkiezing na verkiezing zal de druk om de zes verder los te laten opgevoerd worden. Door Sint-Genesius-Rode een grote symbolische waarde te geven in deze constructie, verzekert Franstalig België er zich van dat de corridorgemeente niet achterblijft wanneer het statuut van de randgemeenten verder “evolueert” ... de zo gezochte territoriale eenheid tussen Brussel en Wallonië wordt aldus realiteit.

    Vlaanderen moet voorts aanvaarden dat Franstaligen (zetelend in het Grondwettelijk Hof) zich mogen uitspreken over alle taalgeschillen in de randgemeenten, inclusief de omzendbrieven Peeters en de benoeming van de burgemeesters. Deze nieuwe bevoegdheid voor het Grondwettelijk Hof beperkt zich overigens niet tot de zes, maar zou evengoed gelden voor ... bijvoorbeeld Voeren.

    Ook inzake ruimtelijke ordening (!), werk en mobiliteit om er enkele te noemen moet Vlaanderen inmenging vanuit Brussel (en zelfs Wallonië) dulden. Een bijzondere wet moet voorzien in de oprichting van een “grootstedelijke gemeenschap” ter promotie van die “samenwerking” (cfr. BMR)

    Tussendoor lezen we ook nog een pleidooi om het Minderhedenverdrag te ratificeren.

    De prijs die Vlaanderen voor de splitsing van BHV dient te betalen, wordt in Brussel nog verder opgedreven:
    - De taalwetgeving wordt er versoepeld. Aanwijzingen waarom de voorgestelde tweetaligheid van de dienst wel zou nageleefd worden hebben we niet.
    - Lijstverbinding tussen Vlaamse (of Waalse) en Brusselse lijsten is niet langer mogelijk
    - De positie van de Brusselse Vlamingen wordt verder verzwakt door de invoering van tweetalige lijsten bij de regionale verkiezingen. Het valt te vrezen dat Vlamingen die op dergelijke lijsten zullen mogen figureren, Vlamingen zullen zijn die op de eerste plaats in de pas lopen van hun franstalige broodheren
    - Bepaalde gemeenschapsbevoegdheden zouden in Brussel overgeheveld worden naar het Gewest
    - Jaarlijks krijgt Brussel 461 miljoen euro toegewezen

    De splitsing van BHV zonder toegevingen - zoals destijds beloofd door ALLE Vlaamse partijen - is hiermee wel héél ver weg. Verder onderhandelen heeft ook weinig zin: voor elke angel die Vlaanderen eruit zal trekken, stopt Franstalig België een nieuwe in de plaats. Vlamingen en Franstaligen willen met het land een andere kant uit, Brussel-Halle-Vilvoorde ontsnapt daaraan niet. Zo simpel is het.

    De tijd is rijp dat iemand daaraan de gepaste conclusie verbindt. En als onze politici dat niet doen zullen wij het voor hen doen. Afspraak op 18 september voor een betoging “Dwars door Linkebeek” tegen de francofone annexatiehonger en tegen Vlaamse toegevingen in de zes (info via www.dwarsdoor.be, een organisatie van TAK, VVB en HAVIKO)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nota Di Rupo ?

    VVB verwerpt nota Di Rupo

    Nota Di Rupo: Vlaamse Beweging reageert

    Secretariaat 05-07-2011

    Peter De Roover in Het Journaal

    Gisteren presenteerde formateur Elio Di Rupo zijn langverwachte nota. De Vlaamse politieke partijen houden hun antwoorden nog enkele dagen in beraad, maar de Vlaamse Beweging heeft zoveel tijd niet nodig om te zien dat de nota op communautair gebied niet deugt.

    Peter De Roover, politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging, mocht enkele uren na de voorstelling van de nota al zijn mening geven op de VRT. Het beeldfragment vindt u hier: http://www.deredactie.be/permalink/1.1058626.

    Ook het Taal Aktie Komitee reageerde al. De reactie van TAK vindt u hier: http://www.taalaktiekomitee.org/takphp/blog/bericht/1227.


    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalklachten.

    Nieuw meldpunt voor taalklachten in Brusselse ziekenhuizen.

    Nederlandstaligen kunnen voortaan bij het Vlaams Meldpunt Taalklachten klacht indienen als een ziekenhuis of de dienst 100 hen in Brussel niet of onvoldoende in het Nederlands helpt. Dat deelt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid donderdag mee.

    Bedoeling van de Vlaamse Gemeenschap is patiënten te helpen om gezondheidszorg in het Nederlands te krijgen.
    Dankzij het meldpunt worden de taalklachten centraal verzameld en geïnventariseerd. "Dat zal objectieve cijfers en gegevens opleveren over de omvang van de taalproblemen," zegt Ria Vandenreyt, woordvoerster van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

    "Met het meldpunt krijgt de patiënt nu één duidelijk aanspreekpunt dat hem zal verder helpen met de behandeling van zijn klacht en de verdediging van zijn recht als patiënt.”

    Wie taalproblemen ondervindt kan die melden op het
    internetadres

    www.zorg-en-gezondheid.be/meldpunt-taalklachten

    of via de gratis Vlaamse infolijn 1700.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerwedstrijd te Ardooie.
    ARDOOIE - Op maandag 4juli zijn de wielrenners voor één dagje de baas over de Ardooise straten. Tijdens de zesde Grote Prijs Burgemeester Karlos Callens worden er om 17uur opnieuw twintig ronden gefietst in en rond de Motestraat. KWC Jong en Moedig en Koerscomité Petit Menin staan in voor de organisatie.

    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands over de taalgrens.

    Nederlandstalige info op TVLux
    Deze zomer voor het eerst komt een Nederlandstalig programma met toeristische informatie op de provinciale zender TVLux. Het heet Op stap in Belgisch Luxemburg en is te zien van 4 t/m 8 juli aan het eind van L'info de l'été (aanvang 18 uur) en van 9 juli t/m 28 augustus onder de eigen naam (aanvang 18.25 uur). Aan de uitzending, die Frans ondertiteld wordt, werken mee Eva, Janne en Bram, kinderen van de Vlaamse eigenaar van camping Blier in Érézee. Video TVLux / Uitzendschema


    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog geen doorgang.
    ARDOOIE - De Pittemsestraat, het stukje tussen het centrum van Ardooie en de N37, is al een tijdje gesloten voor het verkeer. De gemeente wou er een nieuw laagje asfalt overheen leggen, want de ondergrond leek bij de eerste studies nog intact. Maar ondertussen is gebleken dat de nutsleidingen op sommige plaatsen niet diep genoeg liggen.

    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktie T.A.K op het matje.

     

    Vandaag in de Franstalige pers:

    De Franstalige pers heeft zich kunnen opwarmen aan een manifestatie van het FDF in de Vlaamse faciliteitengemeente Kraainem. Al dagen werd erover getoeterd in de Franstalige pers, want de democratie was weer eens in gevaar omdat drie FDF-burgemeesters in de Rand niet worden benoemd. Het werd niet echt een grote mobilisatie: volgens de Franstalige pers 300 tot 400 betogers, dan weer maar 300 en volgens de Vlaamse pers nauwelijks 200. Maar er was een Vlaamse tegenmanifestatie met het klassieke trek- en duwwerk. En wat een geluk dat ook de burgemeester van Sint-Genesius-Rode blijkbaar 'gebrutaliseerd' en 'gemolesteerd' werd door TAK-betogers... Een echo uit La Libre Belgique, die in het stuk zelf al van aantal verandert en daarbij ook de brede steun vermeldt van MR, CDH en Ecolo die er zelfs waren met mandatarissen.

    "Mais ce sont des bêtes, ces gens-là…”   (La Libre Belgique)

    "Mais, Monsieur, je n'ai jamais vu ça, ce sont des bêtes, ces gens-là.” Viviane, pull en v fleuri, ballerines noires aux pieds, et mise en pli parfaite, reste à un jet de pétard pirate des bruyants contre-manifestants du TAK (Taal Aktie Komitee) qui l'empêche, ce dimanche midi, de rejoindre le rassemblement initié par le FDF en soutien à Véronique Caprasse, la bourgmestre non nommée, de Crainhem, commune à facilités de la périphérie bruxelloise.

    ...

    Devant la maison communale de Crainhem, les bourgmestres non nommés se succèdent à la tribune. Quelque 300 à 400 citoyens se sont déplacés en signe de soutien. Véronique Caprasse revient sur son rendez-vous avec le ministre flamand de l'Intérieur, Geert Bourgeois, François van Hoobrouck demande le respect du scrutin. Et Damien Thiéry éreinte le président de la N-VA Bart De Wever :"Jusqu'à présent , dit-il, ce monsieur n'a toujours pas fait la preuve qu'il pouvait faire un accord. Peut-être devrait-il y réfléchir avant de venir nous donner des leçons de démocratie.”

    Dans l'assemblée, plusieurs élus du MR (Daniel Bacquelaine, Alain Courtois, Denis Ducarme), du CDH (Myriam Delacroix, par ailleurs molestée par le TAK !) ou d'Ecolo (André Peeters). Olivier Maingain, le chef de file du FDF, est également de la partie : "C'est tout à fait inacceptable ce qui se passe dans ces communes, le refus de la nomination des bourgmestres est un déni de la démocratie la plus élémentaire. J'ajoute, embraye-t-il, que la manière avec laquelle Geert Bourgeois se permet de refuser leur nomination est scandaleuse?: on met en doute leur moralité et leur probité alors que ce sont des personnes tout à fait honorables. Aujourd'hui, nous avons posé un geste fort destiné à rétablir le respect par tous du suffrage universel.” A Linkebeek, à Crainhem et à Wezembeek, les bourgmestres n'ont pas été nommés depuis 2006 – pour avoir envoyé des convocations électorales en français aux habitants francophones de leur commune.Bron Doorbraak.


    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reaktie van T.A.K

    Opstootjes in Kraainem tijdens steunbetuiging aan niet-benoemde burgemeesters

    © reuters

    HLN update   Op het gemeenteplein van Kraainem hebben deze middag zowat 200 tot 300 manifestanten hun steun betuigd aan de niet-benoemde burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem. De deelnemers waren militanten en mandatarissen van het FDF, maar ook de liberale vleugel van het MR was vertegenwoordigd. Er waren enkele opstootjes met enkele tientallen Vlaamse "tegenmanifestanten" van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Voorpost.

    © belga
    © reuters
    © belga
    © belga
    De MR zegt zijn solidariteit met de vier niet-benoemde burgemeesters uit de Vlaamse rand te behouden. De partij reageert daarmee op de actie van Arnold d'Oreye (Kraainem), François van Hoobrouck (Wezembeek-Oppem), Damien Thiéry (Linkebeek) en Véronique Caprasse (Kraainem).

    In een persbericht schaart MR-voorzitter Charles Michel zich achter de vier politici. De benoeming van de burgemeesters is een democratisch grondbeginsel dat de Vlaamse regering moet erkennen, zo luidt het. De MR eist dat de keuze van de kiezer wordt gerespecteerd. Drie van de vier "burgemeesters" zijn lid van het FDF, de vierde, François van Hoobrouck, behoort tot de MR.

    Dat de steunactie doorging, kon niet op de goedkeuring rekenen van enkele tientallen Vlaamse "tegenmanifestanten" van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Voorpost. Zij werden op afstand gehouden door ongeveer tachtig agenten van de federale politie. Wel werd na een schermutseling met de burgemeester van Sint-Genesius-Rode, Myriam Delacroix, één Vlaamse actievoerder opgepakt.
     
    Met hun actie wilden de niet-benoemde burgemeesters het feit aanklagen dat, volgens hen, de democratie in de drie faciliteitengemeenten niet gerespecteerd wordt. (belga/mvdb/kve)
     
    © belga
    © belga
    © belga

    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling van oproep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    11 Juliviering Ardooie - Koolskamp.

     

    Vlaanderen FeestElke jaar organiseert de Cultuurraad ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag een mooi evenement. Talrijke optredens, zowel voor de kinderen als de volwassenen, vinden plaats afwisselend in Ardooie of Koolskamp.

     

    In 2011 vinden de festiviteiten plaats in Ardooie . Het programma vindt u hier.
                                                                                                                  -----


    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse feestdag in Ardooie-Koolskamp 2011.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 11 JULI  FEESTDAG  VAN  DE  VLAAMSE  GEMEENSCHAP 2011.

    Donderdag 7 juli .
    -----------------
    Dan vliegen we de zomer in! Naar jaarlijkse traditie vieren we de Vlaamse Feestdag met een volksfeest, dit jaar in de vorm van een parkconcert. Een gezellige babbel, een hapje en een drankje en leuke muziek van Marcel Trioen en Windub. Samen de zomer inzetten in een gezellige sfeer! Marcel Trioen (20u) garandeert ons een totale verrassing, een première voor West-Vlaanderen​. Op het parkconcert speelt de frontman van de Red Roosters namelijk samen met de muzikanten waarbij hij zijn muzikale carrière in de jaren ’70 startte. Na The Police, Channel Zero en Led Zeppelin nu dus een reünieconcert van The Orgiginal 4 Mistrals featering Marcell. Folk, rock’n’roll, singer-songwrit​er, … Allemaal gekende songs, voor jong en oud, ambiance gegarandeerd! Windub (22u) was vorig jaar reeds bij ons te gast, maar toen viel hun optreden door extreme regenval letterlijk in het water. Bij deze een tweede maal reggae van de westkust: hammond en blazers met heerlijk dobberende baslijnen en de frisheid van een milde zeebries. In 2006 won Windub zowel de jury als de publieksprijs tijdens de "Verse Vis" wedstrijd van Leffingeleuren. Een jaar later volgde hun in eigen beheer opgenomen debuutalbum "Babylon Oppress". In samenwerking met KAV Ardooie en de jeugdraad.
    Zondag 10 juli.
    ---------------
     Om 9u30 misviering ter gelegenheid van de Vlaamse gemeenschap in de Sint Maartenskerk van Ardooie.
    Iedereen welkom.


    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoging T.A.K in de rand.

     

    Politie voorkomt clash Vlaamse en Franstalige betogers in Rode

    19/06/11, 15u18
    De tegenbetoging werd georganiseerd door het Taal Aktie Komité (archiefbeeld).

    De lokale politie van Rode heeft een confrontatie tussen Vlaamse en Franstalige betogers op de grens van Ukkel en Sint-Genesius-Rode voorkomen. Rond 13 uur waren een 50-tal Franstaligen opgedaagd voor een mars door Sint-Genesius-Rode. Die mars was verboden door de burgemeester van de faciliteitengemeente. Het Taal Aktiekomitee (TAK) had een 80-tal tegenbetogers gemobiliseerd.

    "We hebben door onderhandelingen met beide partijen kunnen bekomen dat de Franstalige betogers afgezien hebben van hun geplande mars door Sint-Genesius-Rode langs de Waterloosesteenweg van aan de grens met Ukkel tot aan de grens met Waterloo. Ook de Vlaamse manifestanten hebben we kunnen overhalen af te zien van hun actie. De rust is inmiddels weergekeerd", aldus Ronald Speltens, woordvoerder van de lokale politie Rode.
     
    De Frantalige betoging was een initiatief van Cédric Decock, FDF-jongerenvoorzitter in Sint-Genesius-Rode, en wou met deze mars Brussel en Wallonië symbolisch verbinden en in het kader van de onderhandelingen over een staatshervorming steun betuigen aan de Franstalige onderhandelaars.
     
    TAK van zijn kant wou met haar tegenbetoging verzet laten blijken "tegen elke aanspraak op Vlaams grondgebied" en zich eveneens afzetten tegen de "ongrondwettelijke naamswijziging van de Franse gemeenschap tot Fédération Wallonie-Bruxelles". (belga/vsv)

    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te noteren.

    Klik hier voor meer info over alle activiteiten n.a.v. het Feest van de Vlaamse Gemeenschap 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk.
    Wie gaat er mee ?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boegbeeld.

    Marc Van Hecke werd 89 jaar

    Stichter Oostendse VVB overleden

    16-06-2011

    In Oostende overleed op 89-jarige leeftijd Marc Van Hecke. Hij was aan de Kust een van de boegbeelden van de Vlaamse Volksbeweging en tot vandaag een van onze trouwste leden. Beroepshalve was Marc Van Hecke licentiaat economie aan het Oostendse Onze-Lieve-Vrouwecollege. Hij gaf er 35 jaar les. Politiek was hij actief in de toenmalige Volksunie die hij gedurende twee legislaturen of twaalf jaar vertegenwoordigde in de Oostendse gemeenteraad. Voor zijn inzet kreeg hij onder meer de Orde van de Gulden Sporen. Binnen de VVB was hij een van de drijvende krachten en medestichter van een Oostendse afdeling. Drie jaar geleden werd Marc Van Hecke getroffen door een hersentrombose. Die maakte hem blind maar niet minder strijdvaardig. Zijn zoon Joris, ook al een trouw VVB-lid, bleef hem systematisch de interessante artikels uit dag- en weekbladen voorlezen. De uitvaart heeft plaats op zaterdag 18 juni om 11.30 uur in de parochiekerk Sint-Jozef in Oostende.

    Zie ook op

    http://kw.rnews.be/nl/regio/wvl/nieuws/algemeen/boegbeeld-van-vlaamse-volksbeweging-marc-vanhecke-overleden/article-1195036834401.htm?utm_source=Newsletter-16%2F06%2F2011&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-Site-KW-NL-nl

    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot gelijk.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois benoemt geen FDF-demagoge tot burgermeester van Kraainem

     

       Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois weigert Véronique Caprasse (FDF) te benoemen als burgemeester van Kraainem, één van de Vlaamse faciliteitengemeenten rond Brussel. Zij heeft in een gesprek met de minister duidelijk gemaakt dat ze de taalwet niet wil laten respecteren, zegt Bourgeois.

    "Zij is niet bereid de taalwet na te leven. Ze zegt dat ze niet zal tussenkomen als een raadslid of schepen in het Frans deelneemt aan de beraadslaging. En ze heeft een probleem met de omzendbrieven Peeters en Martens."

    Die omzendbrieven preciseren het taalgebruik van gemeentebesturen in het Nederlandstalig grondgebied. Franstalige politici uit de Rand beschouwen die vaak als "pesterijen".

    Een evidente beslissing van Bourgeois.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 1 jaar .

    13/06: Blaas de Belgische kaars uit.

    En met groot gelijk.
    TAK vierde vandaag 1 jaar Belgische bestuurloosheid. Aan het koninklijk paleis werden twee grote houten taarten bevestigd, op de taart het obligate kaarsje, naast de taart een spandoek met daarop "Blaas de belgische kaars uit". Het is tijd dat onze politici eindelijk de gepaste conclusie verbinden aan de algehele blokkering die nu al een jaar aanhoudt.

    De politie was bliksemsnel ter plaatse en kon een twintigtal aktievoerders aanhouden.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!