Zoals reeds te lezen in keukenverhalen was de PC
voor een tweetal dagen buiten dienst.
Zoals hier
te lezen had ik nu veel tijd om enkele experimenten uit voeren.
Onder andere ; Pecan Pie.
Pecan pie ; nooit van gehoord !?
Zou best kunnen, het is een typisch Amerikaans recept.
Vroeger op een luie zondag heb ik het eens uitgeprobeerd. Met behoorlijk
resultaat.
Het probleem was toen dat er zoveel walnoten, okkernoten,
lagen te wachten om opgegeten te worden
In den beginne is dat allemaal van , ja er zijn weer noten,
maar na enkele dagen is t weer van ; noten, zeg !!! Dan moet er toch iets met
gedaan worden ...!
Een kennis stuurde eens een postkaart vanuit de VS met het
recept van pecan pie er op en zo ontstond de vonk !
( Ik krijg uitsluitend kaartjes met recepten, mooie vrouwen
of beestjes er op !) ( Soms enkele voor
mijn verjaardag, maar dat mag ondertussen vergeten worden.)
Hier lagen ook zo een 200 gram gepelde walnoten te
verpieteren !
Dus een variant van de Amerikaanse Pecan Pie gemaakt.
Nu ga ik iets doen wat ik bijna nooit doe ; een recept
geven...!
Maar voor patisserie is dit echt nodig. Alle gewichten zijn
daar belangrijk
Voor twee taartbodems van ongeveer 17 centimeter doorsnee
waren volgende ingrediënten nodig :
- 3 eieren
- 50 gram suiker
- 225 g kandijsiroop, dat is een half flesje van Candico.
- 150 g boter
- 200 g fijngestampte walnoten, mag natuurlijk ook met
pecannoten.
Het deeg is een gewoon brokkeldeeg of kruimeldeeg. Dit kan
gemakkelijk gekocht worden in de supermarkt maar het mag ook, liefst zelfs,
zelfgemaakt worden.
-
300 g bloem
-
200 g boter ( en
godbetert, geen margarine !!!!-
-
1 ei
-
50 gram water of melk.
-
Snuifje zout.
(Wie niet weet hoeveel een
snuifje is kan best niet aan dit recept beginnen !)
Alles snel door mekaar kneden en
een nacht in de koelkast laten rusten;
Of : mengen in een keukencutter,
dit is het beste systeem. Ook laten rusten: een uurtje ?
Bekleed de ( 2 ) taartvormen met het brokkeldeeg.
( Er zal nog genoeg overblijven
voor één andere toepassing...)
De vulling moet gewoon gemengd
worden.
De boter moet wel zeer mals zijn
( microgolf ).
Bak af gedurende een dertigtal
minuten bij 180°C...maar nog eens , dit hangt gewoon af van de oven die je
gebruikt!!!!
Als de vulling opzwelt tot ook
het middengedeelte opzwelt is de vulling en dus ook het deeg goed gaar!
Even laten bekoelen en nog lauw
eten.
Kan ook later. Het resultaat
blijft gelijk; zeer zwaar maar lekker!
En alle overtollige noten zijn
weg !
Gevolgen worden niet terug
betaald door de ziekenkas !
|