Wat is het beste middel tegen de landkaarttong. En dan vooral het witte beslag. Is het beter om Antimonium crudum in te nemen of taraxacum of aan de zonnebloemoliekuur beginnen
----------------------
Beste,
Dit is reeds op het blog te vinden over witte aanslag op uw tong:
gekleurde/witte tong, hoe kom je eraan en hoe krijg je weer een roze kleur?
De tong is bekleed met papillen die voorsturend afslijten maar ook continu regenereren. Soms krijgen etensresten, vuil enz. de kans om zich tussen de tongpapillen te nestelen. Overdag is dat niet meteen een probleem, omdat de continue speekselvloed de tong reinigt. Maar 's nachts, terwijl we slapen, maken we geen speeksel aan en ligt de achterkant van onze tongrug tegen ons verhemelte geplooid. Dat warme, vochtige holletje is een ideale broeikas voor de bacteriën die tussen de papillen zijn achtergebleven. Deze bacteriën scheiden nitrieten af, en die geven de kenmerkende geur van rotte eieren bij het opstaan.
Wit beslag en een onwelriekende adem hebben bijna altijd te maken met een probleem in de mond, een gekleurde of witte tong kan verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan bepaald voedsel of bijvoorbeeld een infectie, maar zelden met maag- of andere spijsverteringsklachten. Kwaaltjes die voor een onaangename mondgeur kunnen zorgen, zijn tandvleesontsteking, cariës, tandsteen, vuilophoping in de ruimtes tussen de tanden en vooral ook: beslag op de tong.
Een gekleurde, of 'beslagen' tong, is bedekt met een witte, grijswitte, gele tot geelbruine, soms nog donkerder laag. Die laag bestaat uit voedselresten, afgestorven cellen, bacteriën, een schimmel, of slijm. Een beslagen tong kan je krijgen als je koorts hebt, uitdroging, tijdens bewusteloosheid of na slapen met open mond. In wat extremere gevallen kan je ook een beslagen tong krijgen bij mondaandoeningen of maag- en darmziekten of door een chronische niervergiftiging. Maar normaal gesproken betekent een beslagen of gekleurde tong niet dat je een van deze ziektes hebt.
Wat doe je er aan? Door met een spatel of tandenborstel zacht je tong te bestrijken, kan je de aanslag losmaken, waarna je die met goed spoelen met water kan verwijderen. Als je denkt een schimmel te hebben of als je je zorgen maakt, neem dan contact op met je huisarts of een Tandarts.
Een regelmatige tandartscontrole om cariës, plak enzovoort te voorkomen en grondig en geregeld poetsen is de boodschap. Ook een tongspatel of tongborstel is een doeltreffend hulpmiddel om het probleem van aanslag en geurtjes te verhelpen. Overigens is een beetje aanslag af en toe geen reden tot ongerustheid. Maar als je ondanks een goede hygiëne toch voortdurend last hebt van een witte tong en een onwelriekende adem, dan moet je beslist naar de tandarts gaan. Hij kan nagaan of er toch geen sprake is van een probleem met je tanden of je tandvlees.
Een thee bereiding
Deze bestaat uit 7 heilzame kruiden: - Grote Klis (Arctium lappa) - Schapezuring (Rumex acetosella) {hoog oxaalzuurgehalte}
- Rode Iep (Ulmus fulva) - Russische Rabarber (Rheum palmatum - Witte waterkers (Nasturtium officinale) - Gezegende Distel (Carduus Benedictus) - Rode Klaver bloesem (Trifolium pratense)
drink hier elke dag een drietal kopjes thee van
Kruidige groetjes Ronny
Mijn eigen toevoeging:
Behandeling Door te stoppen met de mondspoeling of met roken kan de oorzaak worden weggenomen. De aanslag kan afslijten door het eten van grof voedsel (rauwe groenten of volkorenproducten). Poetsen van de tong met een tandenborstel. Afborstelen van de tong met 40% ureum in water en hierna de tong afspoelen. Groetjes Cynthia
|