mijn bootje op 't water
varende senioren
over bootjes, varen en nog andere dingen !
02-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichtje van Toon ! (voor Petra)
Klik op de afbeelding om de link te volgen                                    Je hebt iemand nodig,

                                   stil en oprecht.

                                   Die, als het er op aankomt,

                                   voor je bidt en voor je vecht.

                                   Pas als die iemand,

                                       met je lacht en met je grient.

                                       Dan pas kun je zeggen.........

                                       "Ik heb een vriend".

02-03-2006 om 00:00 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.algemene vergadering
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 4 maart 2006 is er, naar jaarlijkse gewoonte, de algemene vergadering van onze club. Er wordt dan, benevens de inwendige mens die versterkt wordt, ook de programmatie voor dit vaarjaar uitgestippeld. Dit jaar werd er voorgesteld om naar Brugge te varen tijdens onze jaarlijkse vaartour. Altijd een plezante bedoening, goed voor drie dagen amusement. En in een stad, zoals Brugge, die scone, is wel altijd iets te beleven. Verder zullen het grotendeels festiviteiten zijn, die de rest van de kalender vullen. De vier kantinediensten, die we jaarlijks als lid moeten vervullen, zijn reeds gekend. Gelukkig zitten er geen lange week-ends tussen, want dan varen we liever met ons bootje. Hetgeen we zeker gaan doen dit jaar, is ons logboek aanpassen op onze blog, zodat jullie allemaal meer deel kunnen nemen in onze avonturen op het water. Het mag geen sombere opsomming meer worden van sluizen en bruggen die werden gepasseerd, maar ook de steden en dorpen die we voorbij varen of de wateren die we bevaren zullen geschiedkundig en aardrijkskundig doorgelicht worden en opgenomen worden in onze blog. Met de nodige foto's erbij zullen jullie vanuit je luie zetel het "leven aan boord" als het ware kunnen mee beleven. Dat is althans onze vaste bedoeling. Lezers van dit blog, die interessante en bevaarbare rivieren of kanalen weten in hun buurt met iets bezienswaardig, vernemen we graag via dit blog.
In het verleden vernamen jullie al wat onze plannen zijn met winterverlof. Ook daar vernemen jullie iets van, samen met de nodige foto's. Kortom willen we met dit blog iets bieden wat het lezen waard is en tegelijkertijd, iets waarvan we allemaal iets kunnen opsteken.Na het komende skiverlof begint de tijd waarop we onze boot moeten beginnen klaarmaken voor het komende seizoen. Ook in de nodige verbouwingen willen we u deelachtig maken. Het wordt beslist terug een spannend jaar, waarin van alles zal en kan gebeuren.
Laat het positief en gezond blijven, dan staan er nog vele mooie uurtjes te wachten !
Het ga jullie allemaal goed, en tot de volgende.
Petra & André

01-03-2006 om 13:04 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrg ! hé Ludo
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met veel poeha wordt er over Europa gesproken. Het wordt als een zaligmakend iets verkondigd. Maar veel mensen glippen tussen de mazen van het net. Alles gebeurd onpersoonlijk, zonder gevoel, koud als een sectie van een mens op een koude marmeren steen na een moord. Wat de verdiensten ook zijn, wat de winst in het verleden ook geweest is voor de firma, alles wordt met één pennetrek en een C4 vereenvoudigd en in koelen bloede afgemaakt. Het wordt zoals de oorlogen in Afghanistan en Irak, propere oorlogen. De puinhoop die men achterlaat, de gewonden en doden sterven op een propere manier. Een vriend van mij is onlangs ontslagen. Bij het afscheid zei men : "Alles wordt geregeld, alles wordt wettelijk betaald, alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Het menselijke drama dat achter ieder ontslag schuil gaat, daar wordt niet over geredetwist. Het wordt geminimaliseerd en tot niets herleid. De man of de vrouw zit ondertussen aan de grond. Ze bevinden zich in de schemerzone tussen 40 en 50, en hebben weinig alternatief. Ze zijn voor de rest van hun leven aangewezen op een andere, dikwijls minderwaardige job, of de werkloosheid in. "Gelukkig" zo moet ik zeggen behoor ik tot de zestigjarigen die nog werken, en heb met nog enkele jaren voor de boeg de geruststelling dat het "mijnen tijd" nog wel zal duren. Maar de manier waarop, vrees ik voor mijn kinderen en kleinkind. De manier waarop zij op de aerbeidsmarkt zullen moeten beantwoorden aan de zogenaamde "flexibiliteit" en uitdagingen, daarvoor hoop ik op het beste voor hen.
We hebben nu "het europa" waar iedereen zo vol lof over is. Maar wanneer het een Europa wordt, dat meer weg heeft van een sociaal slagveld, geef mij dan maar terug het Vlaanderen, een Vlaanderen waar iedereen, iedereen kent, en waar het goed is om leven, waar mensen nog bekommert zijn om andere mensen en waar geld niet alles betekent. 
Tot de volgende.

28-02-2006 om 15:30 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.motoren op punt en keuken in opbouw !
Klik op de afbeelding om de link te volgen In het vooruitzicht van volgend vaarseizoen, ben ik reeds volop bezig met de planning van dit seizoen. Eerst en vooral moet het onderhoud gebeuren. Een afspraak werd gemaakt met de mekanieker om na het wintersportverlof, eind maart, langs te komen. Dan wordt de watertank en de boiler terug gevuld met water. Tevens worden alle voorhanden zijnde filters vervangen. Zowel de voorfilter, als oliefilter. De batterijen worden goed nagekeken en de olie wordt ververst. Ook de brandstoffilter gaat er uit en wordt vervangen. Tevens wordt de schroefas voorzien van nieuw vet.
En dan gaan we proefdraaien. Een eindje de Moervaart op en af, mocht er dan iets gebeuren, is hulp altijd in de buurt. Ook zal er een nieuwe ijskast komen. Indien deze iets groter zou zijn, dan de vorige, wordt het houten paneel van de keuken ineens ook vervangen en komt er ook een nieuwe, kleinere spoelbak. Dit jaar of volgend jaar, volgens de financiën het toelaten, komt er dan ook nog een nieuw gasvuur, zodat het hele kombuis vernieuwd is. Voor de ijskast wordt er uitgekeken naar een model met ook een klein gedeelte vrieskastje bovenaan. Dit geeft vooral de mogelijkheid om vlees of vis enkele dagen te bewaren, indien er niet direct winkels in de buurt zijn. De kleinere spoelbak koop ik vooral om wat ruimte in het kombuis te winnen, zodat Petra wat makkelijker kan koken en afwassen.
Ok, ok, 'k hoor de vrouwen al bezig. Ik help WEL bij de afwas en het koken. De moderne huisman ben ik wel niet, dat geef ik toe. Maar de intentie tot... is er wel !
Wanneer ik een volgende keer aan boord ben, misschien dit week-end, trek ik wel eens een foto van de motor, zodat "de mensen van de wal" ook eens een scheepsmotortje kunnen zien. Dit is een Peugeot Indenor motor van 50 pk, 36 jaar oud en met circa 4.415 draaiuren. Het is een traagloper.
Verbruikt ongeveer tussen drie à vier liter diesel per uur, naar gelang het toerental.
b.v. bij 2.000/2.200 toeren draait hij het mooist en meest geruisloos. Dan schommelt de snelheid rond de 10/11 km/uur. Maximaal draai ik 2.350 toeren, dan wordt ca. 14 km/uur gehaald.
'k Hoor al de vraag, bestaat er dan ook een snelloper. Jawel, mijn vorige was een snelle jongen. Die haalde gladjes tussen de 5.000 tot 5.500 toeren met een snelheid van boven de 70 km/uur. Er hing ook een prijskaartje aan. Een verbruik van ca 30/40 liter per uur.
Die tijd is voorbij. Ik heb op het water genoeg aan snelheid gedaan. Vanaf nu wat trager. Dit is mijn zevende boot. De eerste zes waren allemaal snelle. Zou het verstand dan toch met de jaren komen ?
Tot de volgende.

24-02-2006 om 00:00 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze thuisbasis
Klik op de afbeelding om de link te volgen hieronder enkele foto's van mijn thuishaven "Spanjeveer"

23-02-2006 om 21:54 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbereiding skiverlof
Klik op de afbeelding om de link te volgen Seefeld, het hartje van Oostenrijks Tirol, geniet zoals steeds onze voorkeur om te gaan skieën.
Reeds meer dan twintig jaar mijn voorkeur om er mijn skiverlof door te brengen. WAAROM ?
Hier, in Seefeld, is alles mogelijk. De verschillende skipistes kunnen zwart, blauw of rood zijn. In Seefeld waren er destijds Olympische Spelen.
Twee prachtige springschansen en een Olympische schaatspiste staan ter beschikking.
Men heeft prachtige wandelingen in de buurt, alsook een 180 km loipes (langlaufpistes).
Afstand tot Seefeld : ca 975 km. Snelwegen tot op 20 km van Seefeld.
Pas op : in Oostenrijk verplicht om sneeuwkettingen mee te hebben.
Het stadje zelf is een provinciestadje met de shopmogelijkheden, alsook ontspanning op horeca-gebied. Op familiegebied is Seefeld zeer sterk in matige prijzen voor gezinsvakanties.
Onze skilatten werden reeds gewaxed en liggen klaar voor 't vertrek.
De nacht van 10/11 maart 2006 vertrekken we 's nachts rond 03.30 uur. Normaal staan we 10 uur later in Seefeld. Sneeuwhoogte op dit moment : 23.02 - dal 1,75m - boven 2,25m
En nu maar aftellen : 15d -  14d - 13d......
U hoort er later van.

23-02-2006 om 00:00 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout en zijnen opa
Klik op de afbeelding om de link te volgen 'k Zal je altijd blijven missen, als je niet bij mij bent. Gelijk waar je bent, gelijk wat je bezielt, opa denkt altijd aan zijnen "beste vriend", zo gaat dat nu éénmaal met opa's !

22-02-2006 om 17:51 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een moeilijke bevalling, zo'n verlof
Velen van u, vragen zich af of het werkelijk zoveel voorbereiding vraagt om een vaarvakantie te plannen. Inderdaad, het is niet in het boekje van Sunair of Neckermann kijken om de vertrekroosters na te kijken van vertrek en aankomst van de meest exotische bestemmingen. Het is andere koek. Hetgeen we nu al weten dat het Nederland wordt en dat het ongeveer 800 km ver is met een dertigtal sluizen over het parcours. Niet enkel de dertig sluizen maar ook een vijftigtal bruggen spelen een rol. Naast natuurlijk ook de weersomstandigheden, zoals daar zijn wind, regen en niet te vergeten de stroming die heerst over sommige rivieren, zonder te vergeten de getijden. Het is nu éénmaal onmogelijk om te varen bij laag water.
Wanneer men 800 km omdeelt over 21 dagen (3 weken) heeft men een gemiddelte van 38 km/dag.
Natuurlijk, het is zo, dat wij niet elke dag als "vaardag" inplannen. Als plaatsen waar het de moeite waard is, om even halt te houden, houd ik in gedachten : Veerse Meer - Amsterdam - Leeuwarden - Arnhem en Nijmgen - Biesbosch. Dit wil zeggen dat ons gemiddelte stijgt van 38 naar 50 km/dag.
We willen ook niet te veel km per dag doen. Want anders wordt het zoals verleden jaar. Gemiddeld 90 km/dag, en dat kan nooit de bedoeling zijn. Er schiet anders te weinig "verlof" over.We willen veel zien, en langs de andere kant ook genieten van de vrije tijd.
Voor de mensen die al of niet met vaarwegen bekend zijn, hebben we voor beide een lijstje opgesteld.
VAARWEGEN : Kanaal Gent-Terneuzen/Westerschelde/Kanaal door Walcheren/Veerse Meer/
Oosterschelde/Volkerak/Haringvliet/Spui/Maas/Noord/Delftse Schie/Rijn-Schiekanaal/
Kaagerplassen/Spaarne/Noord-Hollands kanaal/Kanaal Schagen-Kolhorn/Westfriese Vaart/
IJsselmeer/Johan Frisokanaal/Heegermeer/Sneekermeer/Heerenveense Vaart/Helomavaart
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl/Beulakerweide - Steenwijk/Zwarte Meer/Zwarte Water/IJssel/Waal/
Maas-Waalkanaal/Maas/Bergse Maas/Amer/Hollands Diep/Volkerak/Oosterschelde/Kanaal door Zuid-Beveland/Westerschelde/Kanaal Gent-Terneuzen en Moervaart.
STEDEN/DORPEN : Terneuzen/Middelburg/Willemstad/Spijkernisse/Dordrecht/Krimpen a/d IJssel/Gouda/Alphen a/d Rijn/Leiden/Haarlem/Heiloo/Alkmaar/Schagen/Middenmeer/Medemblik/
Stavoren/Heeg/Sneek/Grouw/Akkrum/HeerenveenSteenwijk/Zwolle/Deventer/Zutphen/Doesburg/Arnhem/
Nijmegen/'s Hertogenbosch/Waalwijk/geertruidenberg/Moerdijk/Wemeldinge/Hansweert/Terneuzen/
Zelzate en Spanjeveer.
Mogelijke datum is eind mei omdat we dan 2 feestdagen hebben en twee verlofdagen minder te nemen hebben. Aan alles moet een werkende mens denken !

22-02-2006 om 17:50 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Dias
Klik op de afbeelding om de link te volgen kleinzoon, maar al zo snel groot - aan mijnen beste vriend wout !

22-02-2006 om 17:49 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterpijnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen 't Is 20 februari - buiten is het st...weer ! Regen, wind en dergelijke plezante weersomstandigheden houden ons meestal binnen. Maar plannen, ja daar zijn we volop mee bezig. Het wordt Nederland. Nu hoor ik vele mensen al zeggen : "ocharme" maar toch. Alhoewel we vele dingen hebben die ons scheiden, toch hebben we ook vele dingen die ons binden.
1. de taal : altijd makkelijk wanneer je in je eigen taal terecht kunt.
2. op gebied van watersport is Nederland het Mekka. Overal aan bruggen, sluizen en jachthavens is men gewillig om te helpen, en, dat dient gezegd, overal is men beleefd. Dit in tegenstelling van ons eigenste Belgenland, waar beleefdheid iets is, wat men wel eens vergeet.
3. Toen ik verleden jaar twee maal naar het noorden ben gevaren, is het mij opgevallen hoe de horeca er ook op vooruitgegaan is. En wat merkwaardig is, bijna iedereen die ik tegenkwam in de betere restaurants, had gestudeerd in België, meestal Spermalie in Brugge. Dus ook op dat gebied is er vooruitgang.
De tocht is berekend op drie weken. Er wordt weer vertrokken vanaf de Moervaart en langs Terneuzen op de Westerschelde naar Vlissingen gevaren, daarna het kanaal van Middelburg om naar het Veerse  Meer te varen. Daar willen we ca 2 dagen blijven, omdat niet alleen het Veerse Meer zeer mooi is met stadjes zoals Veere en Middelburg, maar ook om de dam aan de Oosterschelde te bezoeken, een gigantisch waterbouwwerk. Vanuit het Veerse Meer richting Oosterschelde, met daarna het Grevelingenmeer om daarna richting Rotterdam te varen via de Spui, de Oude Maas en de Noord.
We gaan dan naar Gouda, waar we zeker een bezoekje gaan doen, daarna volgt naar Alphen a/d Rijn. Via de universiteitsstad Leiden gaat het altijd maar noordelijker naar Haarlem, Alkmaar en Schagen. We zitten nu echt in het noorden. De bedoeling is dan om via Kolhorn naar Medemblik te gaan en, indien de weersomstandigheden het toelaten het IJsselmeer over te steken.
De oversteek naar Stavoren langs de smalste kant is toch nog altijd 28 km.
Indien er niet teveel wind is op dit immens grote meer, doen we zeker deze oversteek. De reden waarom dit meer zo gevaarlijk is, is de diepte van het meer. Ca. 125 km lang en op sommige stukken ruim 40 km breed, is het slechts 4,5m diep. Dat geeft een geweldige korte golfslag. Bij wind is dit zeer gevaarlijk. Er vergaan dan ook jaarlijks meerdere schepen, zowel pleziervaart als beroepsvaart.
We zullen dan ook blij zijn, indien we het Vrouwtje van Staveren in de verte zien staan ! We komen dan in Friesland en dat is bekend gebied voor ons. Bij goed weer blijven we op het IJsselmeer tot Urk en gaan dan naar het Ketelmeer en Zwarte Meer om via het Zwarte Water naar de IJssel af te zakken, met steden zoals Zwolle, Deventer en Arnhem. Via een stukje Nederrijn en Waal gaan we richting Nijmegen. Dan varen we de Maas op naar de Bergse Maas en komen voorbij de Biesbos op de Amer, Drimmelen voorbij naar het Hollands Diep, Oosterschelde en Kanaal door Zuid-Beveland naar de Westerschelde.
Dan zoeken we terug Terneuzen op en hopen via kanaal Gent-Terneuzen terug naar onze stek te varen.
Met deze gegevens ga ik via de computer een berekening maken om de haalbaarheid na te gaan. Hoeveel sluizen ? Hoeveel bruggen ? Hoeveel km ? Eens dat in kaart, beginnen we dan aan de dagindelingen, uitstappen hier en daar, waar we dokumentatie moeten aanvragen, enz...
Ge ziet, niet simpel, en nog veel werk voor de boeg ! Maar goed, ne mens moet zijn week-ends met iets gevuld krijgen. Eerst nog op wintersport gaan, van 11/3 t/m 18/3.
In een volgend bericht heb ik het daar over, eens iets anders, tenslotte is sneeuw ook water.

20-02-2006 om 13:32 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boat Belgium
De twee beurs bezochten we op 17 februari 2006. In Gent, in de expohal, is er ieder jaar half februari, een goede beurs. Klein van opzet, en het ene jaar al wat succesvoller als het andere. Met Wendy, Christophe, Jacqueline en Marc waren we afgesproken op vrijdag, de enige dag dat de beurs open is tot 22.00 uur. Kleine beurs met veel benodigheden. Petra keek vooral naar dingen om aan boord. We kochten dan ook een koffie thermos en een pepermolen met maritieme vlaggetjes er op. Het aanbod boten waren practisch allemaal speedboten. We kochten er ook ons vignet aan de stand van promotie binnenvaart. Zo zijn we in orde voor dit jaar. Nog een maand en het seizoen begint weer. Eerst gaan we nog een weekje skieën in Oostenrijk. Eind Maart beginnen we terug met ons bootje. In een volgend berichtje vertellen we over onze dromen voor de reis met de El Verde dit jaar. Het is kiezen tussen Frankrijk en Nederland. Afwachten maar !

18-02-2006 om 17:20 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hop naar de beurzen
't Is weer beurstijd, nee niet die beurs, wel de boot-beurzen.
Eerst was er Boot-Duesseldorf, waar we met de bus naar toe zijn gegaan. Met een dertigtal fanaten vertrokken we rond zes uur richting Duesseldorf. Voor Petra de eerste maal, voor mij reeds een tiental keren.  Deze beurs is het ware mekka van de bootbezitter. Niet minder dan 15 paviljoenen vol met alles wat watersport te bieden heeft. Met drie paviljoenen motorboten en hetzelfde aantal zeilboten, dan nog een paviljoen enkel met motoren, ééntje met surfmateriaal en duikmateriaal en benodigheden. Wie het hier niet vind, vind het nergens. We hebben eigenlijk niet te veel jachten bezocht, kwestie van niet te beginnen dromen. Toch moest ik telkens ervaren, dat mijn bootje met zijn afmetingen veel ruimte bied tegenover het huidige vergelijkbare aanbod.
Dit dan toch maar eens gezegd. Mijnen "El Verde" mag best gezien worden met zijn dertig jaar en meer dan 4.400 draaiuren.
Na een middagmaal ter plaatse te hebben genomen, besloten Petra en ik op ijskastenjacht te gaan. Want dit staat bovenaan onze lijst voor eerste aankoop. Wij hebben er een paar gezien met de juiste afmetingen, omdat het hier inbouw betreft en deze vergeleken qua prijs. Toch hebben we niets gekocht en gaan we te rade bij iemand uit Gent, die het zelf plaatst en, zeer belangrijk, indien er iets aan scheelt, het komt herstellen. Service, weet je wel. Moe, maar tevreden hadden we 's avonds afgesproken aan de bus rond vijf uur. Na nog een stop, om iets te gaan drinken, waren we rond half elf thuis. Tevreden, maar moe.

18-02-2006 om 17:00 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Dias
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wout in z'n element, in 't bos

15-02-2006 om 00:00 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.noar Geent, meine joangene !
05.11.2005
Een mooi zonnetje, en een sterke wind ! We starten rond half tien.
Samen met de Jana, den Balou en de Lieve verlaten we een laatste maal de steigers in 2005. Bestemming de jachthaven van Gent, Portus Ganda. We hebben alles in functie geplaatst om de brug te halen 10.45 u. Deze spoorwegbrug wordt maar op zekere tijdstippen geopend. De wind in 't gat varen we de Moervaart af en gaan een kwartiertje later het kanaal Gent-Terneuzen op, die we zo snel mogelijk kruisen. We gaan rechtdoor aan de Ringvaart en komen zo aan de spoorbrug die snel opent. Daarna komen we aan de buitendienst Dampoortsluis, gaan stuurboord uit onder de brug. Normaal moeten we hier wachten tot het licht groen is, maar na vijf minuten wachten zijn ze ons waarschijnlijk vergeten en varen we door. We komen aan in Portus Ganda met veel wind, maar lopen in de box zoals echte pro's. Vijf minuten later liggen we vast. We spreken af voor 's avonds samen te gaan eten. Ondertussen gaan Petra en ik samen op wandel en bezoeken de antiekmarkt. We snuffelen wat rond en eten een kleinigheid samen boven in de kantine. Jacques doet een rondleiding van de gebouwen. Tip,top in orde. 's Avonds met Lieve en Lucien, Jacqueline en Marc samen eten we gezellig in een kroegje op de antiekmarkt. Tussen twaalf en half één liggen we in onze kooi en slapen vredig in.

06.11.2005

We vertrekken en willen de brug halen van 14.45. Ondanks de harde wind varen we gemakkelijk uit de box. De brugwachter laat op zich wachten en we draaien nog enkele rondjes. Tenslotte opent de brug, wij gaan er allemaal door. Vanaf Portus Ganda tot de spoorbrug is een kwartuur. Onder de brug door en links door de Dampoort. We passeren vele schepen op rust. We komen langs de Ringvaart, waarna de koeltoren al in 't zicht komt. Eens die gepasseerd, gaan we de Moervaart in. 't Is onze laatste keer dit jaar. Na tien minuten leggen we aan terug op onze stek, Spanjeveerbrug. We hebben dit jaar ca.320 uur gedraaid. 't Was een reuze-jaar. Op naar 2006 !
Met hopelijk genoeg mooi weer en weer een paar spannende reisjes.
Tot dan !
petra en andré  

13-02-2006 om 21:01 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen We vertrekken rond 07.15 u. Dit wordt een dagje om met een slakkengangetje achter de beroepsvaart aan te tuffen. Aangezien de beroepsvaart altijd eerst in de sluis moeten, duurde het redelijk lang voor ons.Onderweg, begon de motor op bepaalde momenten zijn toeren te verliezen, en dit was voor ons geen gezellig geluid.
Aangezien we reeds hetzelfde hadden gehoord toen we het bootje gingen afhalen in Akkrum, maakte ik mij toch niet al te veel zorgen.
Net boven de sluis Grand Carré (Lille) viel de motor plotseling stil.
Na wat pogingen om hem terug aan de praat te krijgen, lukte dat en heeft de motor zich verder koest gehouden. Rond 17.30 u voeren we net voorbij de oude fabrieken van Noyelles Godault. Ik herinnerde mij uit mijn varend verleden dat er net voorbij een rustig jachthaventje was. Ik had vroeger zelf gespeeld met het idee om met de spits daar eens in te varen.Zo gezegd, zo gedaan met de El Verde voeren we in het jachthaventje en meerden af op een prachtig steigertje. Samen met nog een paar jachten lagen we op deze prachtige plaats. Een overnachting in het haventje kostte € 9,- incl. water en electra alsook gratis douchen. Hebben 's avonds lekker ons eigen potje gekookt na wat gebabbeld te hebben met de mensen van de andere jachtjes. Aangezien onze tocht lang en vermoeiend was geweest, kropen we snel nadien onder de wol.
's Anderendaags (05.08.05) worden we wakker onder een regenachtige hemel rond 06.00 u en beslissen om op te staan en vandaag een mooie trip te doen tot bijna aan de tunnel op het kanaal St. Quentin. Een redelijke afstand, ook met oog om morgen gelijk met de "TOUEUR"*door de tunnel getrokken te worden.
Op het moment dat ik de sleutel wil omdraaien om de motor te starten, blijkt die geen kik te geven. Ik had 's avonds de batterijlader aangesloten, zodat de batterijen voldoende stroom zouden moeten hebben. Na wat gevloek en het zoeken van een verklaring, komt er hulp van een buurman. Die meent dat er één van de accu's kapot is.
Hebben dan maar, na wat gesleutel, de batterij losgekoppeld en verder gewerkt op één batterij. De behulpzame schipper van de "CLOCHARD", onthou die naam want die komt later nog terug, was diegene die ons zo snel terhulp kwam. Na alles gestart te hebben, zijn we vanuit Courcelles rond 10.00 u gaan varen op zoek ook naar een nieuwe batterij. Van vroeger wisten we nog dat er in Douai, enige scheepswinkels waren en dat was ons doel. We komen aan in Douai, maar wat blijkt, alle scheepswinkels zijn verdwenen, zelfs het scheepswerfje boven de sluis van Couchelettes kan ons geen acuu aan de hand doen. Wat nu ! Wel had ik ondertussen een tip gekregen, alsdat er in de jachthaven van Cambrai alle nutvoorzieningen voorhanden waren, om enig reparatiewerk te doen.
Dan maar naar Cambrai, maar onderweg nog meer problemen. Bij het indraaien van het Canal de St. Quentin valt de heleboel stil en daar drijven we dan ! Een geluk dat we met onze boegschroef ons naar de wal konden opduwen en eens aan een boompje vastgemaakt, dit, met de nodige nondes en miljaars, voorlopig gered waren.
Motor toch terug aan de praat gekregen, niet zo evident, want er moest alles gebeuren op één accu.
Na 5 sluizen = 5 keer stilvallen, komen we rond 18.00 u in het jachthaventje van Cambrai aan, waar een zeer gewillige havenmeester het nodige doet om ons 's anderendaags via een verkoper van auto-onderdelen, ons van een nieuwe batterij te voorzien. Dit was me wel het dagje ! Ik heb nu wel een terrasje verdiend, en dat gunnen we ons ook. Nadien wordt er rustig aan boord gegeten. Op hoop van zegen, voor morgen. 
Dit was me wel het dagje.miljaars en nondes, toch terug de motor  aan de praat hebben gekregen. Dit ondanks we moesten opstarten aan één accu. Na vijf sluizen, vijf maal te hebben stilgevallen komen we rond 18.00 u in de jachthaven aan van Cambrai, waar een gewillige havenmeester ons een mooie ligplaats bezorgd. Ook geeft hij ons de naam van een verkopen van auto-onderdelen die ons 's anderendaags in de voormiddag een nieuwe batterij kan bezorgen. Het was me wel het dagje, maar na een verdiend terrasje, eten we 's avonds aan boord.

* TOUEUR = machine, die je verplicht bent te nemen en te betalen, bij het doorvaren van tunnels op kanalen in Frankrijk.

10-02-2006 om 15:29 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Dias
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Wout, we staan nu ook samen op het internet.
Formidabel, geweldig, wie zei dat ook weer !
groetjes van den opa !

10-02-2006 om 15:25 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout, mijn kleinzoon, 5/11/98
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn enige kleinzoon, Wout, een wissel op de toekomst !
groetjes van je opa !

10-02-2006 om 15:22 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hersteld-in panne-hersteld-in panne-hersteld-in panne,enz...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Rond halfnegen worden we door de havenmeester gewekt die ons komt vertellen dat de mensen met de nieuwe batterij er aankomen.Carina kleed zich vlug, vertsteld van zoveel Franse ijver.
Op 10 minuten was de zaak beklonken, de nieuwe accu geplaatst, tot we.... de sleutel omdraaide en alles muisstil bleef. Enkel een klik van de relais. De reparateur melde dat dit geen probleem vormde en hij een nieuwe relais ging halen.
Ondertussen was Carina naar de markt van Cambrai gegaan, kwam terug met een lekker stukje kaas met baguette om 's middags op te eten. Rond 15.00 u niets gehoord van de man, dan maar bellen, de man meldde droogweg dat hij geen zelfde relais had en dat was het.
Ik ben toen even in een"Franse collère" geschoten en heb hem verteld dat de boel moest draaien, hoe dan ook. Rond 18.30 u was dit euvel opgelost en konden we terug starten.
's Avonds met 't vrouwtje rustig restaurantje gedaan.
We zetten op 7 augustus, na een rustige nacht onze tocht verder naar de Somme. Na 2 uur varen begint de motor opnieuw te sputteren. We hebben ons vastgemaakt in de omgeving van Masnières en terug aan 't sleutelen. Leidingen los, reinigen, uitblazen en terug vastgesleuteld.
't Probleem bleek maar niet op te lossen, want de motor bleef sputteren en viel op bepaalde momenten stil. We beslissen dan maar om terug naar het haventje van Cambrai te varen en krijgen van de havenmeester ons plaatsje terug. Omstreeks 14.00 u was ons dagje weer voorbij.
Op 08/08 is in Cambrai alles gesloten en hebben we ons beziggehouden met reinigen van het bootje. 's Namiddags komt er een kennis van ons, de "CLOCHARD" het haventje binnengevaren. Hij komt ons direct goedendag zeggen. Hij raad ons aan om er een specialist bij te roepen en alles eens na te kijken.
Bezoeken samen een Marokkaans restaurant, maar zelfs 's anderendaags blijken onze haren nog pijn te doen van de zware Marokkaanse wijn. We bellen op 09.08 rond 09.00 u met de firma Intertec. Deze mensen zijn een halfuurtje later reeds aan boord. Zij vinden het probleem vrij snel. De eerste voorfilter en de slang die van de tank naar deze filter loopt, zitten vol gruis afkomstig uit de tank.
Rond 11.00 u draait het motortje als een naaimachientje. 's Avonds komen Petra en André aan boord om de reeds gemaakte kosten te vergoeden en af te spreken hoe het nu verder moet.
Onze plannen voor de Somme worden spijtig genoeg definitief opgeborgen. Wij spreken af in Courcelles elkaar de boot over te dragen en met mijn wagen naar ginder te komen. We eten 's avonds samen gezellig. Onze laatste vaardag 10.08. varen we richting het haventje van Courcelles. We vertrekken in Cambrai rond 10.00 u en komen in de namiddag rond 16.00 u in Courcelles aan.
En wil je eens wat weten..... de motor draait nog altijd als een naaimachientje.
11 augustus is onze laatste dag aan boord. Na een goede nachtrust worden we wakker gemaakt door de hongerige eendjes. We beginnen met tegenzin onze koffers te maken.'s Middags komen Petra en André toe met onze auto, zodat we alles kunnen overladen en naar huis rijden. Na de middag drinken we rustig samen nog iets en verlaten onze vrienden, die met de El Verde terug naar België zullen komen, en hun vacantie verder te zetten.

* bedenking van André : ik vond het spijtig wat Carina en Ludo overkwam. ik heb mijn bootje uitgeleend in de veronderstelling dat deze perfekt in orde was. Men mag aannemen, dat na één maand werf, zulke dingen, normaal NIET mogen voorkomen Pittig detail is wel dat alle andere filters werden vernieuwd, net die ene niet. Op mijn vraag waarom, bleef de werf het antwoord schuldig ! Jammer.

10-02-2006 om 15:03 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vrienden Carina en Ludo met de El Verde naar la douce...
Klik op de afbeelding om de link te volgen U heeft zich misschien afgevraagd hoe het komt dat we in augustus ineens vanuit Frankrijk konden vertrekken. Di kwam door een afspraak tussen een collega-bevrachter en  mezelf.  Ludo voer vroeger met de spits beroepshalve naar Frankrijk. De bedoeling was om naar de Somme te varen en in Abbeville om te wisselen. Maa.........
Brute pech achtervolgde Carina en Ludo en hun reis eindigde vervroegd ergens in la douce....
Ziehier wat hij opschreef en mij onlangs bezorgde.
"Vanaf de eerste keer dat ik jullie bootje zag, was ik bijna even verliefd als jullie zelf. En vanaf het moment dat u tegen ons had gezegd dat we het bootje mochten naar Frankrijk brengen, om jullie vacantie wat langer te maken, waren we meteen verkocht.
Hier onze herinneringen : op 2 augustus vertrekken we 's avonds vanuit Merksem richting Mendonk met de wagen. Petra en jijzelf stonden ons reeds op te wachten, zodat we het bootje konden beginnen met laden en de sleutels kregen van de "El Verde". Na wat herschikkingen van kussens, vielen we beiden in slaap in het rustige Mendonk. 's Anderendaags was ik reeds vroeg uit de veren (03.08.05), deels om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Ons Karina echter had nog geen goesting van opstaan. 'k Heb dan zelf maar een bakje koffie gemaakt en naar haar bedje gedragen. (Mooi hé !)
Aangezien we 's avonds onze proviand voor de komende dagen niet hadden opgeruimd, struikelden we over alles en nog wat in de stuurhut.Opruimen was de boodschap.
Rond 08.00 u motor gestart en langzaam wegvaren uit Mendonk richting Frankrijk. Met een rustig brommende motor waren we na een uurtje al aan de sluis van Evergem, waar we alleen geschut werden.
Eens uit de sluis varen we de ringvaart op, richting Merelbeke om de Oude Leie te nemen, richting Deinze, voorbij al te grote villa's die daar staan. Rond 13.00 u komen we uit de Oude Leie en varen nu naar Kortrijk. Ook de volgende sluizen, St. Baafs Vijve en Harelbeke zijn we helemaal alleen om te schutten. Daardoor komen we aan in Menen rond 17.00 u. waar we een rustig plekje opzoeken voor onze eerste overnachting. We lagen nog maar net vast, of de politie stond al op de kade om te vragen wat we daar lagen te doen. Na een korte uitleg, konden we net beneden de brug van Menen blijven liggen voor de nacht, zolang we de beroepsvaart maar niet hinderden, want anders waren we verplicht de jachthaven te gebruiken.
Na een stevige wandeling en een lekker restaurant zat onze eerste vaardag erop.
 

10-02-2006 om 13:09 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterklaar maken
In de laatste week van oktober is het mooiste eraf en wil ik alles klaarmaken om de winter te doorspartelen. Een bevriend lid van de vereniging, Lucien, zelf eigenaar van 14m- lange "Lieve" vertelt me één en ander wat te doen. Overal het water aflaten, te beginnen met de watertank, daarna de boiler. Dan wat antivries toevoegen aan het toilet zodat ook dit niet kan dichtvriezen. Bij het leegmaken van de watertank, komt automatisch ook het vullen van de dieseltank, dit om condensatie te voorkomen. Bij het afschroeven van de dop van de watertank, breekt deze af. Lucien zal tijdens de week op zoek gaan naar een nieuwe, en mits wat slijpwerk past deze. Met een soort pasta die ook warmte- en vochtig bestendig is, wordt de dop geplaatst. Nu nog een week uitharden en klaar is kees. Meteen merk ik ook dat het vochtverlies uit de motor voorbij is. Je ziet, dat goede raad niet altijd duur hoeft te zijn.
Ook hebben we overal vochtvreters geïnstalleerd. Alle kledij en bootbenodigheden zijn verhuist naar huis. Wat een rompslomp ! De electriciteit wordt gedurende de winter aan- en afgekoppeld zodat batterijen niet altijd onder lading staan. Meer kunnen we niet doen.
We plannen nog één reisje met club, en dat is naar Portus Ganda, ook de Kelvic, de Balou,de Lieve en de Jana zouden meevaren. Een volgende keer meer daarover.

08-02-2006 om 14:09 geschreven door oostvaarder

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Over mijzelf
Ik ben André Van Hecke, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Oostvaarder.
Ik ben een man en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ex-bevrachter van binnenschepen, nu met pensioen.
Ik ben geboren op 31/07/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: vooreerst mijn bootje Enya, en alles wat ook maar te maken heeft met H2O..
Sinds 25/11/2008 met pensioen, een soms onbekende zee van tijd die op me afkomt - met vrouwtje Petra wat wandelen, en skieën ieder jaar in Seefeld, Oostenrijks stadje waar we getrouwd zijn - in de zomer spenderen we onze vrije tijd sowieso aan ons bootje
Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
                                                               M/S ENYA

mijn bootje is een Gruno 38E Royal van bouwjaar 2000, is 12m lang en 3,80m breed met een diepgang van 1,10m en een doorvaarthoogte van 4,25/3,60m en een gewicht van 12,5 ton - de motor is een 6 cylinder IVECO van 120 pk met een verbruik van ca. 4 liter/uur.
Een watertank en fueltank van elk 500 liter en een vuilwatertank van 200 liter. De boot heeft een buitenbesturing met boeg- en hekschroef, automatische piloot en gps/plotter.
Herschilderd op de werf in 2011, zowel boven als onder de waterlijn, nieuwe anodes geplaatst. Zijn geboorteplaats is Zoutkamp in Friesland.
Rondvraag / Poll
Hoeveel maal bezoek je mijn blog ?
meerdere keren per dag
eens per dag
enkele keren per week
1 x per week
enige keren in de maand
maandelijks
telkens wanneer ik er aan denk
enkele keren per jaar
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • varen
  • No Limit IV
  • Gruno yachten
  • watersportvereniging moervaart
  • Promotie Binnenvaart Vlaanderen
  • wallonië
  • Jachthavens in Nederland
  • vlaanderen
  • aankoop allerlei voor bootjes
    Foto
    De motor is een 6 cylinder dieselmotor IVECO type 8065M12.01, met een verbruik van ca. 4 liter per uur, en komt uit de Milanese fabriek (It.) en draagt als matricuulnummer 0587975.
    Rustig draaiend en bedrijfszeker, zo wordt de motor omschreven in de onafhankelijke testen. Met in de nabijheid van mijn ligplaats, Spanjeveer op de Moervaart, is er een Europees hoofdverdeler en onderhoudscentrum van IVECO, gelegen aan de Vliegtuiglaan in Gent. Ook dat is makkelijk.
    Foto
    Wij hebben in onze boot geopteerd voor een dinette i.p.v. een tweede slaapkamer, aangezien wij voor meer dan 95% ons tweetjes varen. Ruim om te eten, en voorzien van talrijke bergplaatsen, waarbij alles binnen handbereik ligt, is het in blanke eik uitgevoerd en met een blauwe stoffering, een lust voor het oog.
    Foto
    Het kombuis betekent ook soms het "hart" van de Bourgondische Vlaming. Wanner er gekookt wordt aan boord, is het nuttig om te beschikken over een degelijk uitgeruste keuken. Met twee ijskasten, een magnetron en een vier-pits gasvuur, dampkap en verluchting via een dakvenster, is ook onze keuken voldoende gewapend om "de hongerigen te spijzen".
    Foto
    Het salon is en blijft de plaats bij uitstek in het schip. Gezien de geringe oppervlakte die een boot biedt, is het de pleisterplaats om televisie te kijken of  radio te luisteren. Lezend, makkelijk achterover leunend in een zetel vliegen de avonden zo voorbij.
    Foto
    Foto
    Foto
    "De natte cel" noemt men het toilet- was- en douchegedeelte in een pleziervaartuig. Je kan aannemen dat ook de mechaniek een aardig stukje vertegenwoordigd is in dit gedeelte van de boot. Pompen, vermalers en verwarmingselementen zijn er in vertegenwoordigd. Met de huidige verstrengde wetgeving is ook de vuilwatertank verbonden aan de lozende installaties.
    Foto
    Ieder mens heeft slaap nodig. Dus is de uitrusting van een slaapkamer bijzonder. Immers een goede matras waarborgt een goede nachtrust. Met de vele bergplaatsen vindt de kledij er ook zijn plaats. Onze slaapkamer biedt nog iets extra wat we bij vorige bootjes niet hadden. Een venster achteraan waar je bij 't opstaan nog een blik kan werpen over het rustige of onrustige water. Mooi toch !
    Foto
    Wanneer hier een lichtje aanslaat of er een geluidje biept, is er "iets". Behalve de snelheid in km/u of in zeemijlen/u, de diepte in meter of in voet, beschikt de stuurstand ook over een elektronisch kompas, aangevuld met gps/plotter en een stuurautomaat, er is er op dit electronisch plateau ook plaats voor een boeg- en hekschroef en een electrische ankerwinch. Bij de "gewone" meters vervolledigen een voltmeter, temperatuurmeter, oliedrukmeter, toerenteller met aangegeven aantal draaiuren van de motor en een stand van de tanks aan boord. Alles is overzichtelijk geplaatst, zodat bij het minste onheil snel kan worden ingegrepen.





    Historiek van mijn vorige bootjes :

    El Verde : spitsgatkottertje 9,30m lang en 3,20m breed en 0,85m diepgang, motor Indenor 50 pk, van Peugeot origine met bouwjaar 1970, gebouwd door Jachtwerf Oost in Akkrum. Bootje werd verkocht (2007) aan onze inmiddels zeer goede vrienden Karel en Leon, Karel is ook geregeld gastschrijver op mijn blog. In 2010 verkochten Karel en Leon de El Verde verder aan een koppel uit Izegem. Zij herdoopten het terug in Griffioen, wat de naam was van het bootje toen we er allebei op verliefd werden in het verre, maar mooie Akkrum.

    Foto

    Enya : Super Lauwersmeerkruiser - 11,40m lang en 3,40m breed met diepgang van 1,00m - gewicht 12 ton - motor : DAF 575 - bouwjaar 1983 op Lauwersmeer - werf in Westergeest. Was een miskoop, maar dat gebeurd overal wel eens. Het bootje werd omgeruild met mijn huidige Gruno Royal 38'.

    Foto

    Enya : Gruno Royal 38 - bouwjaar 2000 - 12m lengte, 3,80 breed en diepgang van 1,10m - gewicht 12 ton - motor IVECO 125 pk - 6 cylinder gebouwd op Gruno werf in Zoutkamp.   Ongelofelijk wendbaar, dankzij boeg- en hekschroef, stille, zuinige motor, weinige uren gedraaid bij aankoop en zowel het interieur als buiten goed in orde. Boot werd in 2011 herschilderd, zowel onderwaterschip als boven de waterlijn, nieuwe anodes geplaatst en de motor volledig nagezien.
    Foto

    Inhoud blog
  • Een Antwerpse wandeling van iets meer dan zevenduizend meter - deel 4
  • Een Antwerpse wandeling van iets meer dan zevenduizend meter - deel 3
  • Een Antwerpse wandeling van iets meer dan zevenduizend meter - deel 2.
  • Een Antwerpse wandeling van iets meer dan zevenduizend meter - deel 1.
  • Schippersbeurs - de foto's
  • Weekendje Antwerpen.
  • Laatste vaartocht - Spanjeveer - Terneuzen - de foto's
  • Laatste vaartocht - Spanjeveer - Terneuzen

    op weg naar een nieuw avontuur met ons bootje, de ENYA
    vanheckeandre@skynet.be

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. groetjes petra en andré


    Blog als favoriet !

    Foto

    Beste Wout,

    Toen we elkaar zagen op 16.09.10 wist ik niet eens dat zo'n studierichting als I.W. bestond. Ik heb ondertussen al wat gegrasduint op internet en er over gelezen. Lang niet zo'n makkelijke materie, maar ik denk dat jij dat aankan ! Ik hoop zeker dat we van tijd tot tijd de gelegendheid hebben om met elkaar een babbeltje te doen. Dat zou super zijn. Jammer van die verloren tijd, want die halen we nooit meer in ! 
    opa

    Foto

    Hi Pa,

    Ikke nog eens. JIJ staat nu op internet op een blog. Iets wat je nooit gekend hebt, maar je zou het zeker interessant gevonden hebben, al was het maar om je postzegelverzameling aan te dikken. Ons ma zou het maar "brol" gevonden hebben.  De band tussen ons was altijd sterk, omdat we zoveel op elkaar leken. Telkens ik bij u sta, daar op die kille plaats mis ik je nog altijd. 'k Heb al een nieuw plantje gekweekt om het andere te vervangen bij u. 'k Breng het wel eens als we alleen zijn. U en ik !
    Rust zacht.
    Onze kleinen.

    Archief per maand
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!