Ik ben Tonnie van Riel
Ik ben een vrouw en woon in Breda (Nederland) en mijn beroep is ..........
Ik ben geboren op 19/11/1931 en ben nu dus 93 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Natuurlijk de computer, lezen, taal en wetenswaardigheden, een beetje handwerken, kaarten maken en nu mijn blog. Zou nog graag eens een keer een boek schrijven, maar of dat er van komt
Tonnie
U nas wszystko dobrze. te poludniu Johanna jest tu, my robilamy troche z rece, ale teraz my juz jesc i potem my robimy grac, scrabble po holendersku, to jest szukac slów.
Z Johanna wszystko jest dobrze, okolo 21.00 godzina taksówka chodz.
Sjef tez dobrze a ja tez zadowolona.
Czy jak sie dziecie? Agatka jeszcze nie ma praca lub nie szuka praca?
Zbiegniew wczoraj jeszcze telefonuje do Johanna. On mieszka teraz w Jordania, juz 3 1/2 rok, tam nie cieplo ale tez nie zimno.
U nas pogoda jest dobrze nie zimno, tylko +5, ale w nocy moze -1 mróz.
Onze jongens moeten naar Afghanistan, er zijn 34 provincies en ze moeten naar uruzgan. heel dun bevolkt, dat wel, maar ja, als je de regering hoort vinden ze het al heel gewoon dat er misschien zullen sneuvelen en ook 20% heeft er prychise problemen mee als ze terug zijn en dan wordt er gevraagd waarom de ziektekosten zo oplopen? Niet alleen wij, de ouderen, maar ook de uitgezonden militairen. Hopelijk valt het daar toch allemaal mee en kunnen onze manschappen veel in het goede keren.
Donderdag 2 februari 2006 - BREDA De vorig jaar ingezette reorganisatie bij Thuiszorg Breda leidt tot tientallen klachten. Klanten krijgen te maken met verkeerd personeel en melden dat afspraken niet nagekomen worden. Thuiszorg Breda (1400 medewerkers) is momenteel bezig met een vertaalslag naar een meer marktgerichte organisatie. De reorganisatie behelst onder meer de automatisering van de administratie en de afdeling planning. Dat verloopt allemaal niet zonder slag of stoot, zo blijkt. Afgelopen jaar kreeg de klachtencommissie 96 officiële klachten te verwerken. Volgens Dion Vandijck uit Ulvenhout zijn die waarschijnlijk het topje van de ijsberg: Want niet iedereen is in staat om in de pen te klimmen en daadwerkelijk te klagen. Zeker hulpbehoevende ouderen niet.
Zijn moeder van 62 jaar heeft vier keer per dag hulp nodig van de Thuiszorg.
Ze heeft vier herseninfarcten gehad. Mijn moeder heeft hulp nodig bij het uit bed komen en bij het douchen. Maar de planning is één grote puinhoop. Ik ben al anderhalf jaar bezig. Of ze komen te laat, of er komt verkeerd personeel. Afgelopen weekend ging het weer mis. De verzorgende kreeg de kous niet om haar been. Mijn moeder heeft een uur lang op de rand van haar bed zitten huilen. Uiteindelijk heeft een dienstdoende arts zelf ingegrepen.
Aan het verzorgend personeel ligt het niet, benadrukt Vandijck: Die lopen de benen uit hun lijf. Het gaat om het management, de thuiszorg helpt mijn moeder de vernieling in.
Vandijck is naar de klachtencommissie gestapt.
Brigitte Reijnen, accountmanager van de Thuiszorg, verklaart de problemen in dit geval door de complexiteit van de zorg, maar ook door de reorganisatie. Ik kan me de frustratie voorstellen. We proberen de klachten tot een minimum te beperken, maar we hebben nog wel een stukje te gaan.
Zo lanceert Thuiszorg Breda in de regio Oost (zuidoost-Breda, Bavel, Ulvenhout, Chaam en Baarle-Nassau) een grootscheepse inventarisatie onder alle paar duizend cliënten. We willen met elke klant afzonderlijk afspraken maken over de inzet en de levering van de zorg. Door vaste afspraken willen we de klachten zoals van de heer Vandijck voorkomen.
In deze fase, zegt Reijnen, kan de Thuiszorg echter nog geen vast team van verzorgenden garanderen. Zeker niet omdat volgens haar steeds vaker met uitzendkrachten wordt gewerkt en er een ernstig tekort is aan geschikt personeel. En dan met name aan verzorgenden C, voor het wassen en aankleden van cliënten. De problemen hebben volgens Reijnen ook te maken met het nieuwe, door Den Haag opgelegde vergoedingssysteem, waar alle thuiszorginstellingen in het land mee te maken hebben.
Vanwege de zogeheten functiegerichte bekostiging staan er zoals dat heet veel mensen aan één bed. En een verpleegkundige die een prik geeft, krijgt een andere vergoeding dan een verzorgende die een cliënt wast of bij hem thuis stofzuigt, legt Reijnen uit. Het afstemmen van personeel blijkt al met al een lastige opgave. Thuiszorg Breda levert aan 4100 ouderen zorg.
PS Ik geef Brigitte toch een pluim, want ook ik had veel klachten en nog, maar ze probeert het in orde te maken. Maar Den Haag kan ook niet rekenen, en kijk maar naar een paar dagen geleden hier op mijn blog, ze hadden 3 weken nodig om een antwoord te geven dat het nog wel even zou duren!!!! Haast niemand kan er wijs uit de rekeningen! Tonnie
Donderdag 2 februari 2006 - Waar krijgen de ongeveer 1200 Nederlandse militairen mee te maken in Uruzgan. Een achtergebleven gebied, waar Taliban als guerrillastrijders toeslaan en weer de onherbergzame bergen in vluchten?- Feiten en weetjes over Uruzgan, aankomend thuisbasis van onze jongens.
FOTO EPA
BREDA Uruzgan is een zeer arme provincie in het Midden van Afghanistan (648,000 km2) met een oppervlakte van 31.000 km2. Dat is iets kleiner dan Nederland (35.054 km2.) De bergachtige en erg droge provincie is zeer dun bevolkt met 627.000 inwoners (20,4 per vierkante km, tegen 483 in Nederland)
De hoofdstad is Tarin Kowt.
Politiek machthebber in de provincie is gouverneur Jan Mohammed Khan. Hij behoort, net als president Hamid Karzai (1957), tot de Pathaanse Popolzaistam, die in en rond de hoofdstad veel macht heeft. Khan beschikt net als de vele warlords in het land over een eigen legertje en gevangenis. Leden die niet tot zijn clan horen kunnen een baan sowieso vergeten. Nederland heeft bedongen dat de van corruptie beschuldigde gouverneur moet opkrassen. Karzai heeft geprobeerd hem weg te promoveren naar hoofdstad Kabul, maar Khan heeft geweigerd.
Mullah Mohamed Omar, de geestelijk leider van de Taliban, is in Uruzgan geboren.
Uitgezonden Nederlandse militairen op dit moment: Totaal 1552. Daarvan in Afghanistan ISAF-vredesmissie: 376, Enduring Freedom: 680, waarvan 247 in Afghanistan (Kunduz, Mazar-i-Sharif, Pul-e-Khomri in de provincie Baghlan)
De Nederlandse militairen gaan als provinciaal reconstructie team (PRT) in het kader van ISAF.
De taak van de PRTs is patrouilleren, bemiddelen, ondersteunen van organisaties die met de wederopbouw van Afghanistan helpen, bevorderen van gebiedsuitbreiding van de Afghaanse regering.
Nederlandse journalisten zijn (tijdelijk?) niet welkom. Waarschijnlijk om het besluit om troepen te sturen niet in gevaar te brengen.
In Afghanistan werd vorig jaar 87 procent van de wereldproductie aan opium verbouwd (VN-bureau voor drugs en criminaliteit, 2005). Uruzgan stond in 2004 op de vierde plek van de 34 provincies, maar in deze provincie is de verbouw in 2005 meer dan 50 procent teruggedrongen. Anderzijds is in de provincie van Jan Mohammed Khan een flink deel van het zaaigoed en mest op onverklaarbare wijze verdwenen. In ieder geval niet bij de arme boeren terechtgekomen die bereid waren van het verbouwen van opium af te zien.
Ongeveer vijftig procent van Afghanistan is onder controle gebracht van de met de Afghaanse overheid samenwerkende vredestroepen.
De bevolking van Uruzgan bestaat vooral uit orthodoxe Pathanen, soennitische moslims. Omdat de bergachtige provincie zo ontoegankelijk is onlangs is de eerste goede verharde weg aangelegd zijn grotten en kloven in de bergen nog het domein van Taliban.
In augustus 2003, kreeg de NAVO het bevel over de ISAF-missie, waar bijna 9000 militairen, marine, lucht- en landmacht, van 36 landen bij zijn betrokken. Secretaris Generaal Jaap de Hoop Scheffer heeft gezegd dat de NAVO in het land blijft tot vrede en democratie is hersteld.
Over veiligheid wordt verschillend gedacht: Luitenant Generaal Karl W. Eikenberry, commandant van de Amerikaanse troepen in Afghanistan, wordt in The Washington Post geciteerd: Op een lijst van 34 provincies die het verst zijn met veiligheid staat Uruzgan zeker ergens onderaan.
Door het gebrek aan veiligheid durven hulporganisaties zich niet te vestigen in de provincie. Het vertrouwen van inwoners in de regering en de coalitietroepen hangt nauw samen met het creëren van banen, aanleggen van wegen, bouwen van scholen en ziekenhuizen. Het dichtstbijzijnde moderne ziekenhuis ligt op vier uur rijden van hoofdstad Tarin Kowt in Kandahar. Voordat de VS er de geasfalteerde weg aanlegden duurde deze rit zes uur.
Afghan Online Press (AOP) , een internetkrant in Kabul, meldt dat de Taliban een nieuwe tactiek volgen om gemengd onderwijs tegen te gaan. De laatste drie maanden zijn twintig scholen in brand gestoken. Twee leraren zijn vermoord door Taliban of aan Taliban gelinkte milities. Uit angst dat hen hetzelfde overkwam hebben lokale autoriteiten 200 gemengde scholen gesloten in de zuidelijke provincies Kandahar, Helmand, Zabul en Uruzgan.
In de provincie is het afgelopen jaar geen Amerikaan gesneuveld, zei de Amerikaanse kolonel Pat Higgens kolonel woensdag in De Telegraaf.
AOP schrijft dat in 2005 in Afghanistan 1500 mensen om het leven zijn gekomen door geweld dat met Taliban te maken heeft.
De omverwerping van het Talibanregime eind 2001 en de wederopbouw en vredeshandhaving hebben de VS al ruim 5 miljard dollar gekost.
Veel inwoners van Uruzgan waren aanvankelijk blij met de komst van de stamverwante Pathaanse Taliban, omdat ze een einde maakten aan de overvallen van bendes en de onbeteugelde macht van krijgsheren. Inmiddels willen steeds meer inwoners af van de extremisten, maar ze zijn bang dat met het vertrek van de Amerikanen, de macht van de Taliban nog verder toeneemt.
Een levende spin van enkele centimeters groot is na bijna een maand uit het oor van een Zweedse vrouw verwijderd. De vrouw klaagde de laatste tijd over de achteruitgang van haar gehoor en dacht dat om een verstopping door oorsmeer ging.
Toen zij een krabbend geluid ging horen besloot ze naar de dokter te gaan om haar oren te laten uitspuiten. Daarbij kwam de levende spin uit haar oor gespoeld. De zwarte spin is waarschijnlijk in haar oor gekropen toen de vrouw sliep.
Iets voor slechthorenden? (Het toetsenbord kan ingeschoven worden)
Al een tijdje was ik [Pascal] op zoek naar een nieuwe mobiel. Eentje waarmee ik kan sms-en, chatten via MSN, websurfen, foto's maken, agenda beheren etc. Mijn oog is uiteindelijk gevallen de T-mobile MDA Vario met een uitschuifbaar toetsenbord. Ik heb het toestel nu twee dagen in bezit en ik moet zeggen dat het heel erg goed bevalt. Zeker in combinatie met Web 'n Walk abonnement van T-mobile waarmee je voor slechts 9,50 per maand onbeperkt mobiel internet hebt.
Wat is jouw mening? Wat is een goede mobiele telefoon voor doven en/of slechthorenden? Hebben wij andere behoeftes dan (goed) horende mensen? Ik heb bijvoorbeeld geen spraakbundel, maar wel een royale SMS-bundel van 300 berichten per maand. Hoe belangrijk is het om Internet en MSN op je mobiel te hebben? Geef hieronder je mening...
Het uitgangspunt van de mobiele teksttelefoon is dat onmiddelijke en letter voor letter communicatie het dichtst bij een gesprek komt. Deze manier van communiceren heet Talk by Text. Dit zijn eigenschappen die in de traditionele teksttelefoon reeds aanwezig zijn.
AnnieS zorgt er nu voor, dat deze vorm van communicatie mogelijk is tussen teksttelefoons, personal computers en de Blackberry. De Blackberry is een draadloos, mobiel apparaatje waarmee je kunt sms'en, emailen, je agenda en contactgegevens bijhouden en nog veel meer. Bovendien kun je er straks dus mobiel mee teksttelefoneren!
De ontwikkeling van de mobiele teksttelefoon in samenwerking met TNO is goed verlopen. Het heeft wel langer geduurd dan in eerste instantie verwacht was. Dit komt, omdat de mobiele teksttelefoons en de verbindingen met bestaande teksttelefoons en het internet een technisch zeer ingewikkeld geheel vormen. Gelukkig is TNO samen met AnnieS instaat geweest om de technische moeilijkheden op te lossen zodat de mobiele teksttelefoon wanneer de gebruikerstest in november goed verloopt tegen het einde van dit jaar voor iedereen beschikbaar zal zijn.
Is er een dokter in de zaal? Nee wel een Doctor v.d. Waal
Loonstrookje vooral ramp voor ouderen
Vooral ouderen die vroeger particulier verzekerd waren zijn de dupe van veranderingen zoals het nieuwe zorgstelsel. Dat meldt FNV e-Magazine van 1 februari 2006.
Vooral gepensioneerden blijken veel in te leveren. Die conclusie trekt de FNV nu de rook rondom alle veranderingen in de sociale zekerheid en het zorgstelsel is opgetrokken en iedereen de eerste loonstroken en overzichten heeft gekregen.
Ymi Knaap, medewerkster van FNV Belastingservice, is zich rot geschrokken. Veel ouderen gaan er door het nieuwe zorgstelsel honderd tot 250 euro per maand op achteruit. Dat kán toch niet. Ouderen die particulier verzekerd waren, betalen dit jaar alleen al aan nominale premie evenveel premie als vorig jaar.
Daar komt de inkomensafhankelijke premie nog eens bij, 6,5 procent over de AOW-premie en 4,4 procent over het aanvullend pensioen. Tot vorig jaar betaalden veel pensioenfondsen en ex-werkgevers mee aan de zorgverzekering, maar nu niet meer. Ouderen betalen dus de volle mep.
De 65-plussers komen er ook nauwelijks onderuit om een maximaal pakket te kiezen. Want veel zorg die ouderen nodig hebben, zoals fysiotherapie, zit niet in het basispakket. Ouderen moeten bovendien dit jaar voor de rest van hun leven een verzekering kiezen, want volgend jaar zullen verzekeraars zeker mensen gaan selecteren.
Deze groep heeft dit jaar ook nog eens last van verslechteringen in de Buitengewone Uitgaven Aftrek, verzucht Knaap. Hoe zit dat nu met dat zuur en dat zoet? Hoogervorst had toch beloofd dat iedereen er op vooruit zou gaan?
Een moederke wordt 90 jaar. Haar kinderen en kleinkinderen geven een groot feest voor haar. Zij vragen haar: "Make, heb je nog een wens?" "Ja," zegt make, "als ik dood ga wil ik gecremeerd worden." "Ok," zeggen de kinderen, "dat regelen wij voor u." "Maar heb je niets anders te wensen?" "Nee," zegt make, "ik heb toch alles." Ja, maar wij willen graag iets speciaals voor je doen." zeggen de kinderen. "Och ja," zegt make, "als ik dood ben en gecremeerd, strooi mijn as dan maar uit over de parking van de ALDI." "Maar waarom dat dan, make?" vragen de kinderen. "Nou, dan weet ik zeker dat jullie nog één of twee keer per week langs komen
Miljoenen subsidie voor onderzoek naar oorzaken van doofheid
De Europese Unie hecht veel belang aan het onderzoek naar oorzaken van doofheid en gehoorstoornissen. Ze geeft een subsidie van 12,5 miljoen euro voor het project Eurohear.
Dit project duurt 5 jaar. Het doel is om fundamentele kennis te krijgen over de ontwikkeling en het functioneren van het binnenoor en de moleculaire gebreken te identificeren die leiden tot erfelijke doofheid.
Tweeëntwintig wetenschappelijke instellingen uit 10 verschillende landen werken samen aan dit project. In totaal werken er 250 onderzoekers over de hele wereld aan dit project. Het project loopt tot 2009.
Het nederlands gebarencentrum presenteert: 1) het eerste online gebarenwoordenboek in nederland, en 2) de dvd-rom standaard lexicon nederlandse gebarentaal met ruim 5000 gebaren voor iedereen!
Op vrijdag 3 februari a.s. Om 15.00u zal bij het Nederlands Gebarencentrum in Bunnik het eerste online gebarenwoordenboek in Nederland worden gepresenteerd, met ruim 5000 films van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Het woordenboek is vanaf dat moment online beschikbaar op de geheel vernieuwde website van het Gebarencentrum: www.gebarencentrum.nl.
Ben benieuwd naar dat online gebarenwoordenbook, misschien is het wat meer "levend" dan wat ik al jaren in de computer heb maar waar wel wat fantasie bij nodig is.
De dvd-rom waar je het over hebt hennie daar zit de vorige versie van in mijn andere computer.
Inderdaad ruim 5000 gebaren in filmpjes die je kunt herhalen en héél duidelijk zijn.
Er kleeft echter een "maar" aan het installeren van deze dvd-rom.
Niet wat de kwaliteit betreft, die zal "uit de kunst" zijn maar houdt rekening met een gigantisch
Aantal kb'tjes wat je installeert.
Het zijn meer dan 5000 filmpjes en (ik heb even gekeken) per filmpje is het aantal kb's tussen de 300 en de 500. Dus reken maar uit !!!
Toen de mijne in station c gezet werd was het station metéén boordevol. Gelukkig kon het overgeheveld worden naar station d en daar zit het nog steeds in.
Het is prachtig lesmateriaal en zowel woorden als zinnen kunnen bekeken worden. Dit begint 3 februari a.s.
De regering blijft maar vergaderen over Afghanistan! Nou voor mij hoeft het niet, want als moeder sta je doodsangsten uit als je zoon naar dat gevaarlijke gebied moet. Hij is er al wel 2 x 3 maanden geweest, maar dat was in Kabul en daar was het redelijk rustig.
Donderdag gaat de kogel door de kerk, maar neem maar van mij aan dat het doorgaat. Onze zoon weet het nog niet zei hij gisteren, en wacht dus ook af. ( Al weet hij het dan nog zegt hij het niet volgens mij) Hun oudste zoontje van 9 jaar zei: "nee het mag niet doorgaan" ik wil dat niet graag.
Hopelijk hakken ze de knoop nu maar door, want wel, niet, wel, heb je ook niets aan.
Het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) heeft een nazorgtarief vastgesteld dat implantcentra in rekening mogen brengen aan degenen bij wie zij een CI hebben geïmplanteerd. Het onderscheid tussen volwassenen en kinderen (en dus ook de leeftijdsgrens) is in de DBC-systematiek vanaf 2005 komen te vervallen.
Tarieven in 2005 Vanaf 2005 zijn er all-in (DBC-) tarieven in plaats van prijzen voor de cochleair implantatie enerzijds en opnamen en dergelijke anderzijds. De tarieven van volwassenen en kinderen zijn nu dus aan elkaar gelijk. De DBC-tarieven zijn te vinden onder productgroepcode 0293101 (de implant) en code 0295101 (de nazorg).
De tarieven voor 2005 bedragen . Implantatie 56002.- . Nazorg 3840.-, onveranderd tov. 2004
Verdere informatie is te vinden op de website www.ctg-zaio.nl onder Tarieven/ DBC-bedragen opzoeken / DBCwebapplicatie en dan zoeken op de productgroepcodes.
Vergoedingen Bij de vaststelling van het nazorgtarief is rekening gehouden met een afschrijvingstermijn van de spraakprocessor van 5 jaar. Of dit gaat betekenen dat de CI-gebruiker iedere 5 jaar een nieuwe spraakprocessor kan krijgen, is nog de vraag. Ook is onduidelijk wat precies het implantcentrum zal gaan leveren voor dit bedrag, wat eventueel nog te declareren valt bij de ziektekostenverzekeraar en wat voor eigen rekening komt. Batterijen en/of accu`s, reiskostenvergoeding zijn zeker voor eigen rekening evenals extra hulpmiddelen. Aanvullende hoortrainingen en omwisseling van de spraakprocessor (kastmodel naar oorhangermodel) zijn nog punten van overleg met de implantcentra.
Diegenen die een particuliere ziektekostenverzekering met een eigen risico hebben afgesloten, zullen voortaan ieder jaar het eigen risicobedrag moeten betalen. Ook als er geen kosten worden gemaakt door een bezoek aan de specialist of de audioloog van het desbetreffende implantcentrum.
De gang van zaken na de komende stelselwijziging per 1 januari 2006 is nog niet bekend.
Anderhalf miljoen Nederlanders hebben gehoorproblemen. 900.000 van hen hebben baat bij een gehoorapparaat. Slechts de helft van deze groep draagt zo'n apparaat. En dat terwijl de beschikbare apparaten de afgelopen tijd enorm zijn verbeterd. Ze gaan niet meer rondzingen en helpen bij het onderscheiden van spraak en achtergrondgeluiden.
Het niet gebruiken van een gehoorapparaat is niet alleen jammer vanwege het gebrekkige verstaan van spraak. Wie zijn oren te lang laat verpieteren, kan namelijk ook problemen krijgen met de cellen in de hersenen die geluiden actief interpreteren. Cellen die te lang niet gebruikt worden, verliezen vaak hun gebruiksmogelijkheden. Daardoor heeft het te lang uitstellen van het kopen van een gehoorapparaat een averechts effect. Als het apparaat er dan eindelijk is, zijn de hersenen niet langer in staat hun kunststukjes met geluid te doen. Geluidsversterking heeft weinig zin meer.
Dit is eigenlijk hetzelfde wat gebeurt bij doofgeboren kinderen. Doofheid kan onstaan doordat de ontvangst van geluid niet goed is. Als de gehoorzenuw daardoor niet of nauwelijks prikkels door kan geven naar de hersenen, dan is een operatief geplaatst kunstmatig binnenoor vaak de uitkomst. Dit apparaatje wordt een cochleair implantaat genoemd. Het vangt geluid op en prikkelt de zenuwcellen. Het gevolg is dat dove kinderen spraak vaak goed leren verstaan. Het kunstmatig binnenoor is niet zo goed en verfijnd als een echt oor.
Hoe vroeger het implantaat geplaatst wordt, hoe beter de resultaten zijn. Medici raden daarom aan het implantaat aan te sluiten op het brein, voordat een kind twee wordt, maar in ieder geval voor het zesde levensjaar. Wie doof is opgegroeid, kan als volwassene niet meer op dezelfde manier van een implantaat profiteren, omdat het niet meer zal lukken spraak te verstaan.
Vanaf 24 januari is de brochure De patiënt aan zet! Haal het beste uit de behandelingverkrijgbaar bij de NPCF. De brochure is - zo lang de voorraad strekt - gratis te bestellen via de webwinkel op deze site. Voor organisaties geldt een maximum van 25 exemplaren. De brochure kan ook worden gedownload.
De brochure De patiënt aan zet! gaat over hoe patiënten het beste kunnen halen uit hun behandeling. Een behandeling vindt altijd plaats in een relatie tussen patiënt en zorgverlener. Vaak is de zorgverlener een huisarts of specialist. Maar de informatie in deze brochure geldt ook voor de patiënt die in behandeling is bij een verpleegkundige, fysiotherapeut, logopedist, psycholoog e.d. De brochure De Patiënt aan zet! laat zien dat eigen inzet in de zorg loont. De brochure bevat een handreiking met concrete adviezen. Achter in de brochure staan tips voor patiënten en zorgerleners.
Wil je met de trein of bus reizen en ben je slechthorend of slechtziend, dan kun je begeleiding aanvragen bij je gemeente afdeling WVG (Wet Vervoer Gehandicapten). Je moet wel opgeven waarom je het vervoer met de trein zo moeilijk vindt, zonder begeleiding.
De begeleider mag dan gratis meereizen.
Het is dus altijd de moeite waard om het aan te vragen, ik zeg altijd maar zo, "nee" heb je en "ja" kun je krijgen. tonnie