200 g shii-take- 100 9 sojascheuten- 1 wortel- 1 blik palmharten- 100 g ananasblokjes- 100 g roze garnalen- 150 g gebraden varkensvlees- 3 eetlepels sojasaus- 3 eetlepels sesamolie- 1 eetlepel sesamzaadjes- 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes- peper uit de molenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de shii-take droog schoon, snipper ze fijn. Blancheer de sojascheuten 30 seconden in water, laat ze uitlekken. Schil en rasp de wortel. Laat de palmharten uitlekken. Snij het vlees in reepjes. Verwarm in een pannetje de sojasaus, doe er de vleesreepjes bij. Laat 3 minuten op een hevig vuur staan. Vermeng het vlees, de groenten en de ananas in een grote slakom. Schenk er de sesamolie bij. Schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen. Werk af met de garnalen, de sesamzaadjes en de koriander. TIP: Lekker met warme toost.
|