VOOR 4 PERSONENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g konijnfilets- 100 g gerookte spekblokjes- 5 dl rode wijn-1 wortel- 1 ui - 1 sjalot . 1 teentje knoflook- 1 selderiestengel - 2 soeplepels gehakte peterselie- 1 laurierblaadje- tijm- zwarte peperbollen- 2 soeplepels olijfolie- bloem- zout en peper
Bijgerecht: appelbeignets of schijfjes gebakken appel met boter en minikroketjes
- Giet de rode wijn in een schotel. Hierbij voegt u de in rondjes gesneden wortel, de in stukjes gesneden selderie, de gesnipperde ui, sjalot en knoflook, de peterselie, enkele zwarte peperbollen, tijm en het laurierblaadje. Leg de konijnfilets in deze marinade. Dek af en zet 24 uur in de koelkast. Nu en dan draait u het vlees eens om. .
- Neem de volgende morgen de konijnfilets uit de marinade, laat ze uitlekken en dep ze droog. Filter de marinade en zet opzij.
- Bak de spekblokjes in een pan met de olijfolie. Van zodra ze goudbruin zijn, neemt u ze uit de pan. Doe in de plaats de stukken konijn die u tevoren in bloem gerold hebt. Als ze een mooie kleur hebben, doet u er de spekjes terug bij en net voldoende marinade tot het vlees onderstaat. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
- Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Laat de saus indien nodig een beetje inkoken. Breng op smaak.
- Dien de filets op overgoten met de saus. Geef er appelbeignets bij of gebakken schijfjes appel met boter en minikroketjes.
|