VOOR 4 PERSONENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 mooie kalfskoteletten- 250 g champignons- 1/2 citroen- 2 sneden ham- 2 sneden kaas- 2 dl lichte room- 1 blikje tomatenpuree (70 g)- 1 dl bouillon (water + blokje)- 2 sjalotten- 0,5 dl porto- 3 soeplepels arachideolie - 40 g boter- zout en peper- Cayennepeper (facultatief)
Bijgerecht: verse pasta.
- Snij de sneden kaas en ham in twee.
- Snij met een ultrascherp mes de kalfskoteletten horizontaal in twee, net tot aan het been. Schuif in elke kotelet een snede ham en kaas.
- Laat de kalfskoteletten op een matig vuur bruinen in een grote pan met de gesmolten boter en 2 soeplepels olie. Zorg ervoor dat het vlees van binnen goed gaar is. Kruid met zout en peper.
- Intussen maakt u de champignons schoon en snijdt u ze in schijfjes. Laat ze hun vocht afgeven in een steelpan met 1 soeplepel olie. Besprenkel met een vleugje citroensap. Als de koteletten gaar zijn, neemt u ze uit de pan. Verwijder praktisch al het braadvet en laat in dezelfde pan de gesnipperde sjalotten fruiten. Van zodra ze glazig worden, giet u er de porto bij. Laat de saus op een stevig vuur tot de helft indikken. Voeg er de met bouillon aangelengde tomatenpuree bij, de room, zout en peper.
- Laat 10 min sudderen, voeg er dan de champignons en de koteletten bij. Breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
- Dien warm op en geef er verse pasta bij. U kunt de saus wat pittiger maken met een mespuntje Cayennepeper.
|