- 4 kalfsschenkels- boter, olie, - peper en zout- look (2 teentjes)- oregano - groene selder- 4 wortels- 3 grote uien- 2 blikken gepelde tomaten - tomatenpuree hoeveelheid naar eigen smaak)- witte wijn (25 cl)- kalfsfond
Werkwijze
Groenten in stukjes snijden Schenkels in een weinig bloem wentelen en laten bruinen in de boter of olie. Peper en zout toevoegen. Als het vlees aan alle kanten mooi bruin is, het uit de pan halen. Olie warmen, uien glazig laten worden en er de selder en wortelen dan bijvoegen plus de look. Deglaceren met de witte wijn. Nu de stukjes tomaat bijvoegen. Kruiden met peper, zout oregano en eventueel basilicum bijvoegen. 10 min laten sudderen Het vlees bijvoegen en laten sudderen tot het vlees zacht is. Het vlees uithalen en warm houden. Voeg nu tomatenpuree bij de saus tot men een niet te dikke gebonden saus bekomt. Opdienen met rijst of tagliatelli.
|