VOOR 4 PERSONEN 1 konijn in stukken (met de lever)- 12 kleine uien- 1 groene selderie -150 g gerookte spekblokjes -1/2 fles rode wijn- 0,5 dl cognac- 1/2 blokje gevogeltebouillon- 1 soeplepel lookpuree- 2 soeplepels olie- 1 soeplepel bloem -1 zakje tuinkruiden- 1 soeplepel azijn - 50 g boter- zout en peper Bijgerecht: gekookte aardappeltjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- Schil de kleine uien. Maak de selderie schoon en snij in schijfjes. Zet opzij.
- Bak de stukken konijn op een hevig vuur in een cocotte met de olie. Van zodra het vlees een mooie kleur heeft, doet u er de uien en de selderie bij. Laat twee minuten fruiten en bestrooi dan met de bloem. Goed mengen en wat bruin laten worden.
- Besprenkel het konijn met de cognac en flambeer het. Voeg er de rode wijn bij, 25 cl water, het halve bouillonblokje, de lookpuree en het zakje tuinkruiden. Zet het deksel op de pan maar laat het een beetje open. Laat 1 uur sudderen op een zeer zacht vuur.
- Bak de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Voeg ze bij in de cocotte.
- Doe de rauwe lever in de mixerkom met de boter en de azijn. Voeg dit mengsel bij de saus op het einde van de kooktijd. Verwarm nog een beetje, maar zonder te laten koken. Verwijder de tuinkruiden en breng op smaak.
- Dien warm op en geef er gekookte aardappeltjes bij.
|