Een mals stukje varkensvlees gaat er altijd wel in.
Gelukkig is dat vlees nu veel minder vet dan vroeger (onder meer door andere kweekmethodes).
Dus mag het weer wat vaker op het menu.
Voor 4 beursjes:
Haal 100 g varkens reepjes (van het heupstuk) door de bloem en bak ze kort aan in olijfolie.
Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
Laat ze afkoelen.
Laat 10 g suiker karameliseren in 1 eetlepel water.
Blus met 1 dl witte wijn.
Laat afkoelen en vermeng met de vleesreepjes.
Verdeel over 4 veIlen filodeeg en vouw dicht.
Strik de beursjes dicht met een reepje prei of bieslook.
Bestrijk met gesmolten boter of olie.
Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Lekker met zelfgemaakte mayonaise van mosterd, eierdooier en olijfolie, op smaak gebracht met balsamico en, jawel, een scheutje sinaasappelsap.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|