Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martina1950
    blog.seniorennet.be/martina
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    portier
    blog.seniorennet.be/portier
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tuindenhorst
    blog.seniorennet.be/tuinden
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - Tips 2

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Berliner bollen maken

     

    Maak een glad, soepel deeg van 400 g bloem, een klein ei, 80 g boter, 25 g suiker, 11/2 dl lauwe melk, een snufje zout en 30 g verse gist

    Laat dit 20 min. op een warme plaats rijzen en kneed het gerezen deeg.

    Verdeel het deeg in 20 stukjes, maak er bolletjes van en laat ze 20 min. rijzen.

    Bak de bolletjes gedurende +/- 6 min. rondom goudbruin in frituurvet van 180  C.

    Rol ze na het bakken meteen door kaneelsuiker. Laten afkoelen. Daarna doormidden snijden en vullen met banketbakkersroom, slagroom of jam.

     

    Brooddeeg maken

     

    Voor 300 g brooddeeg heeft u :t 190 g tarwebloem, 5 g verse gist, een snufje zout, +/-1 dl lauwe melk of lauw water en 10 g zachte roomboter of margarine nodig.

    Brokkel de gist in een beslagkom en roer dit met de melk of het water glad.

    De bloem zeven en met het zout en de boter aan het gistmengsel toevoegen.

    Tot een deeg kneden, een half uur laten rijzen en uw zelfbereide brooddeeg is klaar.

     

    Bladerdeegbakjes maken

     

    U kunt zelf heerlijke bladerdeegbakjes maken die u daarna vult met zoete of hartige lekkernijen.

    Deze bladerdeegbakjes maakt u eenvoudig en snel!

    Gebruik voor ieder te bakken bladerdeegbakje een plakje bladerdeeg.

    Druk de plakjes voorzichtig in de bakvormpjes.

    Haal het overtollig deeg weg en prik met een vork het bladerdeeg meerdere malen goed in.

    Laat de beklede vormpjes een half uur staan en verwarm de oven voor op 200° C.

    Schep vulling naar keuze in de bakjes en zet de vormpjes op een bakplaat.

    De gevulde vormpjes +/-15 20 min. in het midden van de oven bakken.

    Eet smakelijk!

     

    Boerenjongens maken

     

    Boerenjongens is een sterke drank met een alcoholpercentage van rond de 20 procent.

    Het recept is op basis van brandewijn waaraan rozijnen zijn toegevoegd.

    U maakt boerenjongens door een pond grote rozijnen te wellen in een mengsel van 2,5 dl water, een half pond suiker en een stukje pijpkaneel dat gedurende 10 minuten tegen de kook aan wordt gehouden.

    Giet daarna alles over in een stopfles en doe hier 0,5 I brandewijn bij.

    Het is belangrijk dat u de fles daarna goed sluit. De drank eerst minstens

    6 weken laten staan op een koele, donkere plaats voordat u het in kleine wijnglaasjes opdient.

     

    Chocoladepudding maken

     

    Een chocoladepudding kan op veel manieren gemaakt worden.

    Chocolade is nu eenmaal een fantastische smaakmaker!

    Hier volgt een eenvoudig recept voor een heerlijk nagerecht.

    Verwarm 7 dl melk, en voeg hier al roerend een papje van 0,5 dl melk, 40 g cacao, 75 g suiker en 55 g maïzena aan toe.

    Even zachtjes door laten koken.

    Giet dan de massa in een met koud water omgespoelde vorm.

    Laat de massa een halve dag in de koelkast staan, keer het om en serveer uw zelf gemaakte chocoladepudding met slagroom.

    Tip: u geeft een bijzonder accent aan deze pudding als u er stukjes rijpe peer of perzik bij serveert

    Dillesaus maken

     

    Dillesaus smaakt zowel warm als koud goed bij gestoofde witvis en zalm en bij komkommersla, aardappelsla en tomaat.

    Dille mag niet meegekookt worden.

    Van verse dille alleen de blaadjes en de zachte uiteinden van de steeltjes gebruiken, fijngesneden of -gehakt op een houten plank.

    U kunt dille uit een potje of uit de diepvries gewoon strooien.

    Een koude dillesaus maakt u door 1/8liter zure room of crème fraîche te vermengen met wat vers gemalen peper en zout, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel wijnazijn, een vleugje uienpoeder en een paar eetlepels gehakte dille.

    Voor warme dille saus laat u eerst de room langzaam warm worden. Dan voegt u peper, zout, een paar korrels bouillonpoeder en als laatste de dille toe.

    Over het gerecht gieten en direct serveren.

     

    Frambozenazijn maken

     

    Frambozenazijn is een wat zoete azijn met een fruitige geur, die vooral in combinatie met notenolie een bijzondere basis vormt voor uw salades.

    Doe 200 g frambozen in een fles met een wijde hals.

    Breng in een pan een halve liter gewone azijn met 60 g witte kandij aan de kook.

    Neem de pan van het vuur en laat het mengsel een half uurtje afkoelen.

    Schenk de azijn in de fles, sluit deze goed af en laat haar zes weken in een donkere, koele ruimte staan. Vergeet niet de fles af en toe te schudden. Na zes weken giet u de azijn door een fijne zeef in een fles met een nauwere hals. Uw eigen frambozenazijn is klaar voor gebruik!

     

    Gekonfijte sinaasappelschil maken

     

    Voor een potje gekonfijte sinaasappelschil heeft u de schil van 3 sinaasappels, suiker en een pan met dikke bodem nodig.

    Snij de schil in reepjes van een 1/2 cm breed en 5 cm lang en zet deze een uurtje in koud water.

    Breng een laagje water in de pan aan de kook, doe de reepjes erin en laat ze 10 minuten koken.

    Laat de reepjes in een vergiet uitlekken en afkoelen. Leg ze op een laagje suiker en strooi er een laagje suiker over.

    Laat ze 24 uur staan.

    Herhaal dit alles nog twee keer.

    Nadat de reepjes voor de derde keer in de pan zijn gekookt, kookt u het suikernat in tot een dikke stroop. Laat de reepjes hier nog twee dagen in staan.

    Weer laten uitlekken, bestrooien met poedersuiker en laten drogen.

     

    Glazuur maken

     

    Glazuur heeft als basis poedersuiker, maar deze kan vermengd worden met óf water voor waterglazuur (transparante glazuur) óf eiwit voor eiwitglazuur (ondoorzichtige glazuur).

    De verhouding is 1/2 eetlepel water of 1/2 à 1 eiwit dat u vermengt met 150 g poedersuiker, afhankelijk van de dikte die u wenst.

    Het glazuur wordt met een in warm water natgemaakt mes over het gebak uitgestreken.

    Voor mooi glazuur zeeft u de poedersuiker in een kommetje en voegt u al roerende het water of het van tevoren losgeklopte eiwit beetje bij beetje toe tot de gewenste dikte.

    Tip:
    Wilt u een smaakje en kleurtje?

    Voegt u dan een beetje poederkoffie of cacao toe, of een paar druppels vruchten siroop of likeur.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snellebirthy
    blog.seniorennet.be/snelleb
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    overmezelf
    blog.seniorennet.be/overmez

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sakadan
    blog.seniorennet.be/sakadan
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ekenit3
    blog.seniorennet.be/ekenit3
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frado13
    blog.seniorennet.be/frado13
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!