Voor het beslag: .
1 pakje vanillesuiker- 1 ei - 10 opgehoopte eetlepels zelfrijzende bloem- 8 opgehoopte eetlepels fijne suiker - 6 eetlepels olie- 6 eetlepels melk
Voor het garnituur: .
400 g peren (of appels)- 80 g boter - 3 eetlepels fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- kaneel- 1 ei
En verder:-
een mooie bakvorm van 28 cm diameter- vetstof voor de vormxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom. Roer ze met een houten lepel tot een homogene, gladde massa en schenk het in de beboterde bakvorm.
2. Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten, snij ze in niet te fijne plakjes. Schik ze op het beslag.
Bak de taart +/-30 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.
3. Laat de 80 g boter met de suiker en vanillesuiker smelten in de magnetron (of op een zacht vuur). Klop het ei los en doe het erbij. Breng op smaak met een mespuntje kaneel.
4. Schenk het mengsel over de peren. Zet de clafoutis nog,1 tot 2 minuten onder de hete grill.
Serveer lauw of koud, in de bakvorm.
|