1 bakklare plak bladerdeegxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500 g paddestoelen (hanekammen, portobello champignons...)- 1 eetlepel olijfolie- sap van 1/2 citroen- 1 teentje knoflook- 1 eetlepel gehakte bieslook- 2 eieren- 20 cl room- 100 g gemalen gruyère- 60 g gemalen parmezaan- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Pel en hak de knoflook. Wrijf de paddestoelen droog schoon, snipper ze fijn. Besprenkel ze meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Bak ze, met de olijfolie en de knoflook, kort op een hevig vuur. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de room. Doe er de gruyère, de bieslook, de peper en het zout bij. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder het dooiermengsel. Schep de helft van de paddestoelen op de taartbodem. Schenk er het eimengsel op. Dek af met de rest van de paddestoelen. Bestrooi met de parmezaan. Zet 35 minuten in het midden van de oven.
Lekker warm of lauw.
|