Voor 2 personen:
2 sneetjes brioche- of krentenbrood- 1 ei- 4 eetlepels lichte room- 1 eetlepel suiker- 30 g boter- kaneel.
Voor de bessenboozy: -175 g gemengde bessen- geraspte schil van ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels fijne suiker- 2 eetlepels kirsch- 1 eetlepel rode bessengelei.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-Vermeng de geraspte limoenschil met de suiker en de kirsch. Laat de vruchten hierin 2 uur marineren; snij het brood in driehoekjes. Klop het ei los met de room, de suiker en wat kaneel (naar smaak).
-Dompel het brood in het eimengsel. Bak het aan beide kanten goudbruin in een koekenpan, in de hete boter.
-Schik de driehoekjes op voorverwarmde borden. Schep er de gemarineerde vruchten met een -schuimspaan bij. Verwarm de marinade en roer er de gelei door. Nappeer het dessert met de warme saus.
|