Voor 4 personen: 4 steaks- 1 sjalot- 150 g Roquefortkaas- 2 soeplepels gehakte gepelde noten- 3 dl room- 1 dl witte wijn- 30 g boter- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bijgerecht:
frieten- eikenbladsla
. Fruit de fijngehakte sjalot in een pan met gesmolten boter. Wanneer ze glazig is, overgiet u ze met de witte wijn en brengt u dit mengsel aan de kook.
. Laat de wijn helemaal inkoken en voeg dan de verkruimelde Roquefort, de room en de gehakte noten toe.
. Alles zachtjes laten pruttelen zodat de kaas helemaal smelt.
. Ondertussen braadt u de steaks, zoals u ze graag hebt. Peper en zout strooien.
. Breng de saus weer op smaak en dien de steaks, overgoten met de Roquefortsaus, op samen met frietjes en eikenbladsla.
|