xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Voor 4 personen: 2 dikke rijpe avocado's (of 3 kleine)1 limoen- 125 g gepelde grijze garnalen- 40 g boter- 40 g bloem- 1/2 L melk- 1 blokje gevogeltebouillon- croûtons- cayennepeper- zout en peper
. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Bestrooi met bloem en meng met een garde. Voeg er beetje bij beetje de melk bij terwijl u blijft roeren. Voeg er eveneens 1/2 L water bij en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zacht sudderen.
. Intussen snijdt u de avocado's in twee. Haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Besprenkel met een vleugje limoensap en mix alles tot u een glad mengsel krijgt.
. Giet een lepel soep over de avocadoroom en meng. Giet zo heel de soep, beetje bij beetje, over de room tot u een homogene roomsoep krijgt. . Zet de pan terug op het vuur en doe er de grijze garnalen bij. Breng op smaak en kruid extra met een mespuntje cayennepeper.
. Dien warm op met de croûtons.
|