Voor 4 personen:
4 artisjokken-1 pakje opgerold kruimeldeeg- 2 eieren- 1 zakje geraspte gruyère (70 g)-1/2 citroen- 1/2 L melk- 30 g bloem- 30 g boter- geraspte muskaatnoot- zout en peper xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bijgerecht: sla
. Laat de artisjokken ongeveer 30 minuten koken in kokend water met wat zout en een vleugje citroen tot de blaadjes makkelijk loslaten.
. Intussen bereidt u een bechamelsaus met boter, bloem en melk. Kruid met zout, peper en muskaatnoot. Voeg er ook de geraspte kaas bij. Meng alles goed.
. Leg de schijf kruimeldeeg in een taartvorm. Duw de randen goed aan en snij het overtollige deeg rondom weg.
. Van zodra de artisjokken gaar zijn, verwijdert u de blaadjes en het hooi. Doe 3 bodems in een mixerkom en snij de laatste in schijfjes.
. Voeg de artisjokken puree en de hele eieren bij de bechamelsaus. Giet de helft van deze bereiding op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Verdeel de schijfjes artisjok en bedek met de rest van de bechamel. Zet in de oven en laat zo'n 30 minuten bakken (voorverwarmde oven op T°6-180°C). .
. Dien warm of lauw op en geef er een slaatje bij.
|