Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 eendenfilet van 400 g- 4 laurierbladeren- 1 eetlepel grof zeezout- 200 g spelt- margarine- het sap van 1 sinaasappel- 1 eetlepel honing- 2 eetlepels notenolie- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 eikenbladsla- 1 Romeinse sla
1 Wrijf de eendenfilet 5 uur vooraf in met zeezout en gebroken groene laurierbladen. Zet koel weg.
2 Laat de spelt enkele uren weken en kook gaar op een zacht vuurtje in ongeveer een uur tijd.
3 Verwijder zeezout en laurier van de eendenfilets.
4 Kleur de eendenfilet langs twee kanten in een pan met margarine.
5 Bak de eendenfilet 8 minuten in een oven van 180°C. Laat rusten.
6 Verwijder het vet uit de pan en deglaceer met sinaasappelsap en honing. Zet weg.
7 Maak een vinaigrette met notenolie en Balsamicoazijn.
8 Reinig de sla.
9 Snij de nog lauwe eendenfilet in zeer fijne plakjes. Kruid met peper.
10 Schik de sla in de kommetjes.
11 Leg er in het midden een waaiertje eendenfiletplakjes op. Lepel er wat spelt over.
12 Overgiet de eendenfilet met de sinaasappel-honingsaus.
|