Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 middelgrote aardappelen- 12 aspergepunten- 100 g zure room- 1 koffielepel mierikswortelpuree- peper en zout- 80 g gerookte tempeh- 1 eetlepel gehakte peterselie- 1 teentje knoflook- margarine- 4 takjes dille
1 Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil beetgaar (+/-15 minuten).
2 Stoom de aspergepunten ondertussen gaar.
3 Meng de zure room met een mierikswortelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet weg op een koele plaats.
4 Verkruimel de tempeh en meng met de peterselie, de geperste knoflook en wat margarine.
5 Snij de gekookte aardappel in de lengte door en leg in het midden de tempeh-bereiding.
6 Pak de aardappel zorgvuldig in aluminiumfolie en leg ze op het rooster van de barbecue.
7 Plooi net voor het serveren de plakjes aluminiumfolie open en werk elke aardappel af met mierikswortelpuree, 3 aspergepunten en een takje dille.
|